KRP:lla iso operaatio Turun saaristossa

SattuuJaTapahtuu

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005837481.html


KRP:lla iso operaatio Turun saaristossa – alueella lentokielto
Operaatio liittyy vireillä olevaan tutkintaan.
Keskusrikospoliisi (KRP) suorittaa kotietsintää Turun saaristossa sijaitsevan yrityksen tiloissa, KRP tiedottaa Twitterissä. Operaatio liittyy talousrikosepäilyyn.
– Vähän isompi talousrikoskokonaisuus on taustalla, KRP:n rikostarkastaja Markku Ranta-aho kertoo IS:lle.
Alueella on lentokielto.
– Yrityksen hallinnassa ja omistuksessa olevia tiloja käydään läpi, Ranta-aho sanoo.
KRP:n julkaiseman tiedotteen mukaan Varsinais-Suomen alueella tehdään viikonlopun aikaan useampiakin kotietsintöjä.
KRP saa kotietsintöihin tukea muilta viranomaisilta, muun muassa Lounais-Suomen poliisilaitokselta ja Rajavartiolaitokselta. Ranta-aho ei vielä tässä vaiheessa täsmennä, missä operaatiota tarkalleen suoritetaan.
Epäiltyinä on yhtiön henkilöstöä, useampi kuin yksi epäilty.
– Se on varsin laajalla alueella. Kohde on siinä mielessä hankala, että se on levinnyt saaristossa aika moneen paikkaan. Siinä on yksi syy siihen, miksi olemme pyytäneet virka-apua merivartiostolta, koska meillä poliisilla ei ole sellaista kalustoa, jolla pystyttäisiin toteuttamaan tällainen. Meidän veneet vain kuin ei riitä, Ranta-aho sanoo.
Etsinnät liittyvät yhteistyössä Verohallinnon kanssa tehtävään esitutkintaan, jossa epäillään muun muassa törkeää rahanpesua ja törkeää veropetosta.

– Epäiltyinä on yhtiön henkilöstöä, useampi kuin yksi epäilty, Ranta-aho kertoo.

Suomalaisen osakeyhtiön toiminnassa epäillään pestyn rahaa usean miljoonan euron edestä. Lisäksi yhtiön epäillään käyttäneen toiminnassaan pimeää työvoimaa. Osakeyhtiö on rekisteröity Suomeen, mutta sen omistus on toisessa EU-maassa.

Rahanpesun epäillään jatkuneen vuosia.

– Kyllä tässä puhutaan jo muutamasta vuodesta, Ranta-aho sanoo.

49

3287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kalaa

      Olisko kyseessä Taivassalossa sijaitseva yritys?
      Yhteyksiä Viroon ja Venäjälle ja ne kumpikin tunnettuja rahanpesu hommista.

      • lajijasuris

        Niin ja kukaties vaikka talousrikoksia pahempikin juttu olisi mahdollinen vakoilu lähinnä Venäjän suunnalta. Kummallisesti kiinnostaa juuri venäläisiä hankkia näitä tiettyjä kohteita.
        Tuskin vaan pelkkä talousrikosepäily käynnistäisi noin mittaavaa operaatiota. Riittäisi varmaan kun tehtäisiin täsmäajoitettu rynnäkkö ko. kohteisiin ja pidätetään osalliset sekä takavarikoidaan todisteet.


      • Kremll

        Niin, tämä airiston helmihän on ostanut turun laivaväylän huoltovarmuuden kannalta syväväylän kaikki saaret ja rantapalstat mitä myyntiin on tullut ulkosaaristoa myöten. Samoin merivoimien poistunutta kalustoa. Rakentanut saaristomeren täyteen helikopterikenttiä. Outoa että suomen puolustusvoimat on antanut sallia Kremlin integroitua näin syvälle suomen valtion rajojen sisäpuolelle.


      • lajijasuris
        Kremll kirjoitti:

        Niin, tämä airiston helmihän on ostanut turun laivaväylän huoltovarmuuden kannalta syväväylän kaikki saaret ja rantapalstat mitä myyntiin on tullut ulkosaaristoa myöten. Samoin merivoimien poistunutta kalustoa. Rakentanut saaristomeren täyteen helikopterikenttiä. Outoa että suomen puolustusvoimat on antanut sallia Kremlin integroitua näin syvälle suomen valtion rajojen sisäpuolelle.

        Todellakin, hyvin kummallista on touhu ollut!


    • Sasha88

      Luultavasti luksusmökkejä ja pimeäraha.

    • Uimallapakoon

      Todella iso operaatio, jos alueella on lentokielto, mukana Rajavartiolaitos ja poliiseja pilvinpimein. Ei ihan nappikaupasta puhutakaan.

      • Andreislawa

        Siellä on kelmeillä helikopterit ja vesitasot. Rahapoikia.


      • SinisiläisetSuomalaiset

      • lajijasuris

        Lentokiellon syy ei tartte olla sen kummempi kuin ettei ihmiset pääse droneilla kyttään mitä touhutaan ja missä. Olen itsekin miettinyt kyseisen harrastuksen aloittamista mutta vieö mietintäasteella, koska se on sittenkin aika sisältököyhää.


    • JäljetJohtaaPaikalle
    • TullaamattaParaisille
    • Sensuuri_iski_taas

      Kylläpä liukkaasti postetaan kirjoituksia palstalla..
      Kenellä kuumotta korvat ?!

      • rahanpesustatuskinkyse

        Taitaa olla ulkovaltojen tukikohta mitä ratsaavat
        kalusto ja helikopterkentät sopivasti laivareitin varressa


    • K.Usko

      Hei ylläpitäjät.. mitä syytä on poistella ihmisten kannanottoja. Eikö ole sananvapaus Suomessa.

      • DanskeBank

        PIetarin trollitehdas asialla. Nähtäväksi jää liittyykö tämä DanskeBankin viron rahapesuun.


      • palaamme-astialle

        osui varmaan liian lähelle---ja joku joutui klikkaamaan kiireesti ilmianna nappulaa.. ettei kukaan vaan näe sitä tekstiä...


    • Minfo

      Toisen keskustelupalstan linkkejä ja muita uutisointeja vuosien takaa sensuroidaan.

    • Pargas

      Rahanpesu ja talousrikos uutisointi on vain hämäystä. Todellisuudessa liittyy vieraan vallan (=venäjä) toimintaan, koska merivartiosto mukana ja lentokielto päällä. Veikkaan että tietynlaisia hybridisotilaallisia uhkia poistetaan saaristosta, peiteoperaation turvin. Asiaa on tiedustelutoiminnalla suunniteltu varmasti jo pitkään, ja nyt oli oikea aika. Asiasta ei kuitenkaan tehdä julkista konfliktia, eikä epäonnistuta Ruotsin tavoin hommissa.

      • Viraltapanoluvassa

        No lain mukaan tällaisessa poliisi toiminnassa ei merivartiosto saa antaa virka- apua ja kaikkia merivartijat saavat syytteet. Lisäksi on laittomia poliisi autoja käytetty eli ilman tunnuksia.


      • lajijasuris

        Ehkä ei ihan hämäystä vaan sivujuonne ja pääasiana juuri tuo vakoilu ja sama näkemys on. Ehkä tarkoititkin näin, kunhan viilaan pilkkua ;)

        Aika jännää muuten, että HS olisi saanut armeijan nimettömältä lähteeltä vahvistuksen ko. kohteen olevan armeijan seurantaintressissä. Mutta virallisestihan näin ei ole. Kaikkihan sen totuuden tietää.

        Onkohan nyt armeijan taholla vähän lipsuttu salassapidosta? Kerrotaanko tietoja kenties myös muualle? Tällaiset henkilöt pitää laittaa heti ruotuun. Pitäisi käsittää mikä ero on oikeasti ja lain mukaan salaisella ja vaikkapa kiusallisella. Ensimmäisessä on kyse tavalla tai toisessa turvallisuudesta ja terveydestä, mutta jälkimmäinen on useimmiten melko harmiton ohimenevä juttu.


    • VihdoinkiTutkitaan

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005837821.html
      KRP kertoo saariston jättioperaatiosta: Kaikki epäillyt liittyvät yhteen yritykseen, kotietsinnät jatkuvat huomenna
      Krp varautuu jatkamaan kotietsintöjä Turun saaristossa maanantaihin saakka. Tähän mennessä poliisi on ottanut kiinni kaksi henkilöä.
      Keskusrikospoliisi (krp) tutkii talousrikosvyyhtiä, jossa osakeyhtiössä epäillään pestyn rahaa usean miljoonan euron edestä.
      Tutkinnan kohteena oleva yritys on IS:n tietojen mukaan vuonna 2007 perustettu Airiston Helmi Oy.
      Krp on tehnyt lauantain aikana kotietsintöjä yrityksen tiloihin Turun saaristossa.
      Krp:n rikostarkastaja Markku Ranta-aho kertoo, että lauantain jättioperaation yhteydessä on kuulusteltu seitsemää henkilöä, joista kaksi on myös otettu kiinni.

      Kuulusteltujen joukossa on krp:n mukaan useamman kuin yhden maan kansalaisia.

      Lue lisää: Tällainen yritys on KRP:n suuroperaation kohteena – poliisi tehnyt etsintöjä kymmeneen kohteeseen

      Tutkittavana päärikoksena on törkeä rahanpesu, mutta epäiltyjä rikoksia on tukku muitakin aina kirjanpitorikoksista pimeän työvoiman käyttöön.

      Ranta-ahon mukaan kaikki epäiltyinä olevat henkilöt liittyvät tavalla tai toisella yhteen ja samaan yritykseen. IS:n tietojen mukaan kyseessä on Airiston Helmi Oy, mutta sitä Ranta-aho ei vahvista.

      – En sano mitään nimiä.

      Kymmenkunta kohdetta
      Kotietsintää on tehty lauantain aikana noin kymmeneen kohteeseen. Krp varautuu, että etsinnät saattavat kestää jopa maanantaihin.

      – Kohteet ovat sen verran isoja, että osassa niistä tutkintaa jatketaan, sanoo Ranta-aho.

      Etsinnöissä on ollut mukana yli sata henkilöä. Krp:n lisäksi operaatioon osallistuvat muun muassa Lounais-Suomen poliisi ja rajavartiolaitos.

      Helsingissä murto-osa väkeä olisi riittänyt
      Ranta-ahon mukaan Turun saariston operaatio on saattanut näyttää dramaattisemmalta kuin se on. Isoa mittakaavaa selittää se, että kohteet sijaitsevat hajallaan mantereella ja saaristossa.

      – Tutkijoiden siirtäminen paikasta toiseen on ollut välillä haastavaa, kun kohteet ovat olleet vaikeakulkuisessa paikassa. Siksi olemme välillä tukeutuneet veneisiin ja ilmaliikenteeseenkin.

      – Hajanaisuus ja rikkonaisuus on kieltämättä lisännyt etsintöjen haastavuutta. Jos tämä sama olisi pitänyt tehdä Helsingin keskustassa, olisimme selvinneet murto-osalla tästä väestä.

      Paikalla on ollut silminnäkijöiden mukaan paljon aseistautuneita poliiseja. Odotitteko vastarintaa?

      – Sellaisesta ei ole kysymys. Aina kun poliisi lähtee ulos ja on isommalla joukolla liikkeellä, niin mukana on tietty aseistus tukiaseineen. Se ei sinänsä ole mitenkään poikkeuksellista.

    • entäsmuutsotilasalueet

      Kyllä siitä touhusta on kerrottu viranomaisille, mutta hitaita ovat toimenpiteet.
      Onneksi alkoi nyt tapahtua sentään jotain positiivista.

      Niitä valtion myymiä sota-aluksiakin on ihmetelty että miksi ne voi vaan ajella täällä kuin olisivat vielä suomen sota-aluksia.

    • PientäKiusaa

      Kyllä viranomaiset ovat alusta alkaen tienneet mistä on kysymys. Hiukan odottamalla saattin hyvä tilaisuuus päästä tutkimaan tarkasti kaikki valmiit rakennelmat, varastot, alukset yms. Osaan rakennelmista ei varmasti ole rakennuslupaa. Selittelyt eivät nyt auta. Kaikki luvaton puretaan tai takavarikoidaan. Ja päälle isot sakot ja toimintakiellot. Jos löytyy tukikohtia pienoissukellusveneille, miinavarastoja, sukellusvarusteita, aseita, muonavarastoja, kuuntelulaitteita yms, ei sitä julkisuuteen kerrota. Eli jos ei mitään kerrota, siitä voi päätellä, että jotain löytyi!

    • Krimimuistetaan

      Veli Venäjä, reisille meni. Parempi onni joskus 30-luvulla, mieluiten ei milloinkaan. Teidän niljakkaiden juonitteluiden aika on mennyt ohi, ja Eurooppa on hereillä.

      • Hahhaaa

        Mitenkä tuo suomalaisnaisen ja italialaismiehen omistama yhtiö venäjään liittyy?


      • RoistoVenäjä

        Venäjään liittyy ja liittyy Venäjän sotavalmisteluihin.


    • niksimiksi

      Suomi hyökkäsi venäjälle,jo oli aikakin valloittaa venäjän alueet takaisin kun maata on valloitettu kaupan varjolla.Tässä epätavanomaisessa sodankäynnissä ei käytetä sotilaita,se epätavanomainen sodankäyntihän on tullut muotiin,siis ukrainan vihreiden miesten sijasta nyt siis siniset miehet.

    • niksimiksi

      Jos täydennän tuota edellistä viestiäni.Ei teoriani välttämättä perätön ole,geoplittisista syistä operaation suunittelia voisikkin olla USA.Iso operaatio voisi saada aikaan paremman ymmärryksen meedialta jos omistuksia pyrittäisiin mitätöimään.

      • RoistojenTouhua

        Venäjä on mafiaklikin hallitsema hyökkääjävaltio.


    • SuomenTaktikointia

      Mikäs on parempi tapa tutkia jonkun yrityksen toimintaa kuin hakea jotain kuitteja tai muistitikkuja ihan mistä vaan yrityksen toimitiloista tai kalustosta ihan ajan kanssa. Ja koska varmasti löytyy joku luvaton asekin ja jotain huumeita, niin etsintää voi pitkittää kuukausiksi. Jos kaiken omistaa ja toimintaa pyörittää suomalainenen yritys, niin omaisuutta on helppo takavarikoida ja määrätä yritykselle ylisuuret sakot yms.

      Toimintaan ei tietystikään kannattanut puuttua 5...10 vuotta sitten. Nyt kiinteistöistä saattoi löytyä paljon erilaisia "talonmiehiä". Toiminnan suunniteltu laajuus ja tarkoitus paljastunee. Jos löytyy maanalaiset majoitustilat tuhannelle "turistille", niin...

    • Verotperintään

      Jos kysymys olisi maksamattomista, miljoonien veroista, miksei yrityksestä löydy yhtään protestia? Kyllä tässä taitaa olla kyse ihan muusta, kuin taloussotkuista.

      • Fyrckman

        Siinäpä se, rakennettu suuren luokan juttuja mikä ei liikevaihdollisesti ole mahdollista, Putinin tukikohdan ratsaus oli hyvä verojen varjolla.


      • Verotperintään

        Kyllä näin on, myöskään ytj:n tietojen mukaan maksamattomia veroja ei ole. Lumetta.


      • RakennustenTarkastaja

        Nythän tutkitaan "nimellisesti" kaikkea rakentamiseen liittyvää. Erityisesti eri työvaiheden maksukuitteja. Esim. jos sähkötöistä ei löydy tarvittavia dokumentteja eikä niitä ole tehnyt virallisesti hyväksytty sähköliike, kaikki on purettava pois. Sama juttu märkätilojen kanssa. Jos kattojen lujuuslaskelmat puuttuvat, rakennuksessa ei saa oleskella kukaan. Jos rakennusluvan vaatimaa lopputarkastusta ei ole tehty eikä rakennus ole tarkasti rakennusluvan mukainen, se voidaan määrätä purettavaksi. Jos ja kun kaikki on teetetty ulkolaisilla hämäräfirmoilla, mitään dokumentteja mistään ei varmasti löydy.

        Kaikki luvattomasti louhitut satojen kuutioden kalliosuojat on palautettava ennalleen. Miten ja millä kustannuksilla, sitä voi jokainen mietiskellä itsekseen. Rakennusviranomaiset voivat tarvittaessa olla äärimmäisen hankalia. Ei voi tai kannata valittaa! Käyttökielto voidaan määrätä alkamaan heti.


      • TuleePaljastumaanUutta
        RakennustenTarkastaja kirjoitti:

        Nythän tutkitaan "nimellisesti" kaikkea rakentamiseen liittyvää. Erityisesti eri työvaiheden maksukuitteja. Esim. jos sähkötöistä ei löydy tarvittavia dokumentteja eikä niitä ole tehnyt virallisesti hyväksytty sähköliike, kaikki on purettava pois. Sama juttu märkätilojen kanssa. Jos kattojen lujuuslaskelmat puuttuvat, rakennuksessa ei saa oleskella kukaan. Jos rakennusluvan vaatimaa lopputarkastusta ei ole tehty eikä rakennus ole tarkasti rakennusluvan mukainen, se voidaan määrätä purettavaksi. Jos ja kun kaikki on teetetty ulkolaisilla hämäräfirmoilla, mitään dokumentteja mistään ei varmasti löydy.

        Kaikki luvattomasti louhitut satojen kuutioden kalliosuojat on palautettava ennalleen. Miten ja millä kustannuksilla, sitä voi jokainen mietiskellä itsekseen. Rakennusviranomaiset voivat tarvittaessa olla äärimmäisen hankalia. Ei voi tai kannata valittaa! Käyttökielto voidaan määrätä alkamaan heti.

        Kun tutkitaan kaikkien n. kymmenen kiinteistön rakentamiseen liittyviä dokumentteja ja maksuliikennettä 10 vuoden ajalta, yrityksen eri henkilöiden ja rakentamista valvovien viranomaisten nimiä paljastuu. Ja kun kaikkeen vaaditaan tarkkoja selvityksiä, jonkun on nämä selvitykset annettava. Aina paljastuu jotain uutta ja mielenkiintoista.

        Tutkimalla yrityksen muuta liiketoimintaa, paljastuu yllättäviä yhteyksiä muihin yrityksiin ja henkilöihin. Tutkiminen voidaan laajentaa omistajien kaikkeen muuhunkin liiketoimintaan. Kokonaisuus ei varmasti kestä päivänvaloa. Jos ja kun verottaja ei ole saanut tietoja maksetuista palkoista ja muista maksuista, niin selitettävää riittää.


    • kovanmaan-kyttääjä

      Laittakaa koordinaatit jostain bunkkerista, että pääsen talkkaamaa
      mapista. On se niin iso meri, että ei löydy arpomalla.
      Kiitokset etukäteen.

    • maxaja

      Joko eduskunta on jättänyt hommansa hoitamatta, pelatessaan hieman helpommalla "me too"-kentällä tai sitten osaaminen ja uskallus ei kertakaikkiaan riitä ??? Kyllä nyt haisee taas paska ja pahasti. Miten muka valtiovalta on saanut asiasta tiedon vasta tänään ? Mediassa ollut asia esillä jo loppuviikosta.

    • enouuno

      Suomen maaperällä venäjän sukellusvene salainen tukikohta vai? vähän uunoja ovat suomen herrat hävetkää tieverkotkin rapistuu j a vierasmaa saa touhuta rauhassa.

      • Sukellusveneilijä

        Jos ja kun tuo maaperä on Venäjän kansalaisen omistamaa, niin se on Venäjän lain mukaan Venäjän maaperää. Alueella toimitaan siis Venäjän lain mukaan ja puhutaan vain venäjää. Eikä yksikään alueen sukellusvenetukikohdista ole salainen. Niihin pääsee kuka vain sukellusveneellä. Kaikki on vuokrattavissa netistä.


      • NäinVenäjällä
        Sukellusveneilijä kirjoitti:

        Jos ja kun tuo maaperä on Venäjän kansalaisen omistamaa, niin se on Venäjän lain mukaan Venäjän maaperää. Alueella toimitaan siis Venäjän lain mukaan ja puhutaan vain venäjää. Eikä yksikään alueen sukellusvenetukikohdista ole salainen. Niihin pääsee kuka vain sukellusveneellä. Kaikki on vuokrattavissa netistä.

        Ja myös venäläisten omistamien saarten välinen merialue kuuluu Venäjän lakien mukaan Venäjän hallintaan. Voivat kerätä väylämaksuja muilta.


      • EiOleIhanHelppoa
        Sukellusveneilijä kirjoitti:

        Jos ja kun tuo maaperä on Venäjän kansalaisen omistamaa, niin se on Venäjän lain mukaan Venäjän maaperää. Alueella toimitaan siis Venäjän lain mukaan ja puhutaan vain venäjää. Eikä yksikään alueen sukellusvenetukikohdista ole salainen. Niihin pääsee kuka vain sukellusveneellä. Kaikki on vuokrattavissa netistä.

        "Kaikki on vuokrattavissa netistä." Sivut ovat venäjänkielisiä ja jaa niihin pitää ensin rekisteröityä. Käytettävä sukellusvene pitää olla Venäjän rekisterissä ja siinä pitää olla venäläinen miehistö!


      • VPutiini
        EiOleIhanHelppoa kirjoitti:

        "Kaikki on vuokrattavissa netistä." Sivut ovat venäjänkielisiä ja jaa niihin pitää ensin rekisteröityä. Käytettävä sukellusvene pitää olla Venäjän rekisterissä ja siinä pitää olla venäläinen miehistö!

        Ja kapteenilla pitään olla Saaristomerellä voimassa oleva laivurin tutkinto ja sukellusveneen on oltava rekisteröity kansainvälistä matkustusliikenettä varten eikä siinä saa olla mitään aseistusta.

        Mistä tuollaisia löytyy? Jäi kyllä mökki vuokraamatta!


    • weizq

      "Että Tanskalaista Danske Bankenin haaraa Virossa ja Ruotsalaista Nordea pankkia epäillään rahanspesusta (Expressen), ja että Moldovalais- ja Latvialaispankeista pestyä rahaa maksettiin eteenpäin ja joista osa päätyi Suomeen (YLE MOT), ne ovat ainakin osittain yhdistettävissä Airiston Helmi Oy:n toimintaan. Turku - Tukholma -reitti mahdollistaa molemmansuuntaisen ja monipuolisen salakuljetuksen, josta Ruotsin hallituksella on kokemusta ainakin 1990 -luvulta saakka. "

      http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=uutisia_suomi

    • pienetVihreätMiehet

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005844240.html

      Airiston Helmestä takavarikoitiin käsittämätön määrä dataa – tiedostojen koko liki sata kertaa suurempi kuin Panama-vuodossa

      Keskusrikospoliisi arvioi, että tietoteknistä aineistoa on enemmän kuin normaalisti koko vuoden takavarikoissa yhteensä.
      Airiston Helmen rahanpesututkinnassa takavarikoidun tietoteknisen aineiston määrä lienee Suomessa ennennäkemätön. Keskusrikospoliisi (KRP) kertoo, että tämän hetken arvioi datan kokonaismäärästä on 100–200 teratavua.

      – Normaalivuonna meillä takavarikoidaan KRP:ssä sata teratavua. Tämä tarkoittaa siis vuoden aikana kaikkia juttuja, jotka tulevat sisään. Nyt meillä on kaksinkertainen määrä yhtenä viikonloppuna, rikostarkastaja Tomi Taskila sanoo.

      Tavu on tietotekniikassa käytettävä tallennuskapasiteetin perusyksikkö. Yksi teratavu puolestaan on tuhat miljardia tavua.

      • mitäliikkuiaivoissa

        Paikkakunnalla ihan vappasti kerrottiin niistä sähkötöistä joissa sinne laitettiin 300 A sulakkeita, ei niitä normaali rakennuksissa käytetä liittyvät suuriin tietokone keskuksiin luulisin...
        Paraisten viranomaiset olivat kuuroja sokeita ja kädettömiä tuossa asiassa...


    • LeveäperäistäTouhua

      Mahtaako alueen virkamiehet joutua ikinä mihinkään vastuuseen, siis sinisilmäisesti sallittu vakolijoiden vapaa tulo vakoilemaan saaristoomme tärkeän reitin varrelle !?

      • Ammattitaito_hävinnyt

        Toivottavasti saavat potkut persuuksiin... ja tilalle sellaisia jotka ovat oikeasti perillä asioista joihin ovat työpaikallaan valittu..


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe