Nyt on heräämistä näkyvissä

Maalaismies46

Maaseudun Tulevaisuus:
Anne Berner hautoi radikaalia postiuudistusta – sai keskustan eduskuntaryhmältä nenilleen
Politiikka 21.09.2018 Jukka Koivula

Bernerin esitys Postin jakelutietojen avaamisesta julkisiksi pöydättiin viime viikolla keskustan eduskuntaryhmän riitaisassa kokouksessa. Pääministeri Juha Sipilä tuki asiassa Berneriä. Torstaina Berner totesi MT:lle, ettei postilakia uudisteta.
Keskustalähteiden mukaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) aikomuksena oli esittää vielä kuluvan hallituskauden aikana radikaaleja uudistuksia postipalveluihin.

"Ministeri muun muassa esitti, että kaikki Postin jakelutiedot avattaisiin julkisiksi siten, että käytännössä kaikki postinjakelu voitaisiin kilpailuttaa", keskustalähde kommentoi MT:lle.

Berner halusi tiettävästi Suomeen mallin, jossa Posti velvoitettaisiin luovuttamaan postipalveluihin liittyvät tiedot yksityiskohtineen kilpailijoille.

Halusiko ministeri Berner siis yksityistää Suomen postipalvelut?

"Siltähän se vaikuttaa, mutta eduskuntaryhmä vaati lisätietoja. Toivottavasti niitä pian saadaan, jos asiassa aiotaan edetä", lähde totesi MT:lle keskiviikkona.

Ministeri Berner itse kommentoi asiaa eilen torstaina MT:lle lyhyesti.

"Postilakia ei olla uudistamassa tällä hallituskaudella", Berner kuittasi.

Bernerin suunnitelmat kaatuivat siis oman puolueen eduskuntaryhmän vastustukseen.

Bernerin ajatukset herättivät tuoreeltaan laajaa vastarintaa, kun asiaa esiteltiin viime viikolla keskustan eduskuntaryhmän kokouksessa. Kokous käytiin riitaisissa merkeissä, toinen keskustalähde kertoo.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.304082

8

151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nyt_pitää_toimia

      Jo viimeinkin, jokohan tosiaan huomataan mihin tämä kokoomuksen syöttämä parivaljakko pyrkii? Sipilän ja Bernerin politiikka koukkaa kaukaa oikelta kokoomuksen politiikan ja sen vuoksi he ovat nyt keskustan harmina.

      • helevetin_kekkulit

        Upottajakaksikko.


      • Ylä-Savosta
        helevetin_kekkulit kirjoitti:

        Upottajakaksikko.

        Tuossa MT:n jutun kommenttiosiossa eivät Sipilä ja Berner juurikaan kiitosta saa oikeilta maaseudun keskustalaisilta.


    • Olisipa tämä uudistus, vai samanlainen "uudistus" kuin on tämän haaskalintuparin kuin Kiky-sopimus, kaikkein köyhimmässä ja huononmassa asemassa olevien olojen kurjastaminen, aktiivimalli, lääkekorvausten pienentäminen, lomarahojen laikkaukset, ammattikoulujen opetuksen lähes lopettaminen jne.
      Tämä "uudistus" joka olisi päästänyt varsinaiset haaskalinnut pesänjaolle. Se olisi ollut oikein, että haja-asutusalueet olisivat joutuneet maksamaan postinkannosta oikein kunnolla. Ja rahat olisivat aivan varmasti menneet tämän haaskalintuparin, Sipilä Berner, pesiin, siis sukulasisille ja lähipiirille.
      Kysyit avautuuko keskustalaisten silmät? Vastaan: Ei. Kepuloiset, kepuänkyrät, tolliskot ja varsinkin tämä hullujen huoneen siipi on kepupamppujen ja -pamputtarien toimesta hakattu niin täyteen vihaa, kaunaa ja kateutta muita kohtaan, ettei sinne mitään oikeaa totuutta tai tervettä järkeä mahdu.
      Me muut näemme ja kuulemme sen joka päivä, nyt kun koko Yle on alistettu päävatulaattori Juha Sipilän rautasaappaan alle ei totuuden mukaisesta tiedonvälityksestä voin edes puhua.
      Saa nähdä saako syrjäseutujen suurin kurjestamisyritys, sote, kaikkien keskustalisten tuen?

    • 00071

      On tiettyjä ammattiryhmiä joiden osoitetiedot on pakko salata, perheen turvallisuuden vuoksi.

    • MunVoittoMuidenTappio

      Tämä on kepulaisen tulisispolitiikan ja kokoomuslaisen ykstyistämisuskon epäpyhä ristisiitos.

      Nykymallissa Posti maksaa pientä osinkoa valtiolle. Maksaisi enemmänkin jos omistaja ei olisi antanut suuruudenhullujen johtajien lähteä seikkailemaan Venäjän varastobisnekseen tai Rotsin kuljetusbisnekseen. Ruotsista on tultu jo pois (miljoonatappioiden jälkeen). Venäjä tuottaa tappioita edelleen.

      Joka tapauksessa Posti on nyt valtiolle tuloerä tai vähintään omillaan toimeentuleva.

      Bernerin idea on, että postin jakelu kilpailutetaan alueittain. Käytännössä tämä tarkoittaa, että pääkaupunkiseutu ja muut kasvukeskukset houkuttaisi muita toimijoita ja Postinjakelu näillä alueilla halpenisi. Postille jäisi kannattamattomat haja-asutusalueet ja maalaispitäjät. Tämä tarkoittaa että Postille pitää alkaa maksaa tukea ja siitä tulee menoerä.

      Eli suuri suunnitelma on yksityistää postinjakelun voitot niillä alueilla, joilla se kannattaa ja hoitaa jakelu valtion tukiaisten avulla niillä alueilla, joilla jakelu on kannattamatonta.

      Voitot yksityisille, tappiot veronmaksajille. Eli tyypillistä tämän päivän kepulaisuutta.

      • olkipaali

        Eipä köyhäkansa 2015 keväällä tinnyt millaisen n***aakan varjo luudan päällä piirtyi täyskuutamo yötaivaalla ja vaikka osan tämän keitoksista on tyrmätty niin sammakkokäärmekeiton maku suussa maistuu vielä pitkään eespäin. Ei enää kepukeittoa ei koskaan ei vähääkään.


    • Tietoa_on

      Olen aivan varma, että Suomen Posti myydään Postnordille, en tiedä ehtiikö se tapahtua Bernerin aikana. Joka tapauksessa se tulee tapahtumaan ja sen vuoksi Berner näitä manoveerejaan tekee, kun myyntikuntoon valmistelee. Ehkä syrjäalueille jaetaan sitten posti kerran viikossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      124
      1846
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      170
      1153
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1097
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      158
      925
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      84
      837
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      789
    7. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      42
      734
    8. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      710
    9. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      44
      681
    10. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      666
    Aihe