Aihe

menoja menoja

skyrpepri

Menen joka päivä viikolla töihin, palkasta menee neljäsosa veroihin ja muihin pakollisiin maksuihin. Menen sinne autolla josta on maksettu ostohinnassa veroa, käyttövoimaveroa ja polttoaineveroa 75%. Huollan sitä vuosittain jotta pääsen kulkemaan töissä, yhteen huolto on kuluu puoli tiliä nettomäärästä ja huollon hinnasta neljäsosa menee veroa. Maksan siitä vakuutuksia josta neljäsosa menee veroihin ja jos sattuu vahinko, oli kenen syy tahansa, vakuutusmaksut nousevat ja korvauksia saa vaatia oikeudesta asti.

Syön joka päivä, ruuan raaka-aineiden hinnasta neljäsosa menee veroa. Poltan myös tupakkaa jonka tarkkaa vero-osuutta en edes tiedä, yli 70% kumminkin.

Kävin myös koulua ammattiini, jouduin ottamaan valtion opintolainaa aikoinaan 6000 euroa, jotta saisin ammattinimikkeen. Kävin myös kesätöissä koko "loman" ajan jotta raha riittäisi, joten onko opiskelijalla oikeaa kesälomaa palautumiseen??

Käyn töissä jotta olisi ylihintainen katto pään päällä josta kulkea töissä jotta voisin maksaa veroa veron päälle ja lainojen lyhennyksiä sekä vakuutuksia.
Odotan vain lomapäiviä, ainoat huonot puolet on että verottaja vie puolet lomarahoista niin raha ei riitä aivan liian lyhyelle kesälomalle, jonka aikana ei ehdi edes rentoutua.

Eihän tässä ole enää mitään mieltä työntekoon kun palkkatasokin on mikä on

Mitä jos kaikki verot otettaisiinkin suoraan tilistä? Veikkaan ettei se motivoisi työntekoon, pidetään kaikki sokeina ja typerinä piilottelemalla veroja sinne tänne, pistämällä ne parhaaseen piiloon eli näkyviin.

Eikö hallitukselle mikään riitä? ja mihin nuo kaikki varat menevät? Veikkaan että jos joku ottaisi ja laskisi kaikki verotulot yhteen niin kaikkia euroja ei välttämättä löydy.

4

363

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • keokawpekcw

   Maahanmuuton kustannukset pitää jotenkin kattaa, maksa siis verosi.

  • maksaensinitsellesi

   Kokeiles sijoittaa osake- tai maltillisempaan yhdistelmärahastoon vaikkapa 50-100 euroa kuussa palkkapäivänä verkkopankin automaattisella maksulla ja lopeta tupakointi. Jatka tätä uutta linjaa
   monta vuotta. Älä lopeta ostoja/myy mitään, vaikka tulisi iso laskuvuosi tai parikin kohdalle. Takaan, että vähitellen alkaa näyttää rennommalta, jopa hyvältä. Pidä aina hätävaraa sen verran, että rahastoja ei tartte missään tapauksessa myydä, vaikka tulisi isompiakin menoja.

  • kirjanpitäjä123

   Muuten hyvä, mutta ruoan alv on 14%

  • dododododod

   Hanki sellainen työpaikka, että voit maksaa palkallasi ainakin sen 6000 euron opintolainan pois. Onnistuu alle 1800 euron bruttotuloillakin - maksoin itse oman lainani pois oltuani vuoden verran hyvin pienipalkkaisissa töissä.

   Ja vaihda autosi sellaiseen, jolle ei tarvitse tehdä ylikalliita huoltoja ja korjauksia jotta se pysyy toimintakuntoisena - itse käytän oman autoni täyshuollossa kerran kahdessa vuodessa, ja se maksaa alle 200 euroa. Muuten vain lisään ihan itse öljyä kun on tarvis.
   Kasko ei ole tarpeellinen, ellei autosi sitten jätä sinua koko ajan tiensivuun (kaskolla voi maksaa hinauspalvelun).

   Vaikuttaa siltä, että et osaa budjetoida, jos elät koko ajan yli varojesi - verotusta on turha syyttää siitä.

   Ja tosiaan: ruoan ALV ei ole 25 %. Trollatessakin kannattaa ottaa ensin asioista selvää, jotta ei vaikuta täysin naurettavalta. :)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   624
   30396
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   308
   22604
  3. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14131
  4. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   356
   11245
  5. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   95
   8339