Kysymys ikuisuudesta

BlueDevil

Ihan vaan mielenkiinnosta, ketä palstan ei-kretiiniä kiinnostaa ajatus ikuisesta elämästä? Itseäni ei, eikä mielestäni ketään vähänkään järkevää, sillä ajatus ikuisesta elämästä kuulostaa niin pitkästyttävältä, että aivot muuttuvat puuroksi pelkästään moista pohtiessa. Jos joku keksii puhua helvetistä, niin ainakin siellä olisi tekemistä...

Muutenkaan minulla ei ole tarvetta narsistiseen haluun olla kuolematon eikä minulle tuota tuskaa tunnustaa omaa rajallisuuttani ja merkityksettömyyttäni isossa kuvassa.

Joten, ketä kiinnostaa iäisyys?

34

418

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eipä lapsellisuus kiinnosta.

    • dgffhfg

      Jumala ei kysy sinulta, 'kiinnostaako' sinua ottaa osaa ikuiseen tuomioosi, tuomittuna. Itse tuomitset itsesi omilla sanoillasi ja teoillasi. Jumala loi meihin vapauden valita, mutta ei antanut vapautta valita valintamme seurauksia, joita on tasan kaksi: ikuinen elämä tai ikuinen kuolema helvetissä ja tulijärvessä.

      Ei siellä helvetissä ole 'tekemistä'. Siellä olet täysin voimaton, kun sinua revitään palasiksi, syödään elävältä yhä uudestaan, madot täyttävät kehosi silmäkuoppia myöten, sinä palat ja palat. Sinulla ei ole hengitysilmaa, olet tukehtumaisillasi, mutta et pysty kuolemaan niin, että kärsimyksesi loppuisi. Sinulla on valtava jano, mutta ei pisaraakaan juotavaa. Olet lopen uupunut ja voimaton, mutta et saa levätä. Sinulla ei ole rahtuakaan toivoa. Ja se jatkuu ja jatkuu.

      Taivaassa taas on tekemistä, oppimista, kaikkea, mikä hyvää on. Ensimmäiset tuhat vuotta Jeesus hallitsee maan päällä, ja luo täydellisen valtakunnan. Kristittyä odottaa niin valtavan kaunis tulevaisuus, että on kumma, että kaikki eivät ymmärrä kääntyä. Kai se on niin, että kääntyminen tulee vain Jumalan armosta. Moni menee etsikkoaikansa ohi eikä enää osaa muuta kuin paatuneena jatkaa kohti ikuista tuomiota.

      • Kuvauksesi Helvetistä on fiktio-kirjallisuudesta, kuten Jumalaisesta näytelmästä ja Menetetystä paratiisista.


      • Luucifer

        Tuommoisella sonnalla suljettujen ovien takana pedofiilikreationistit aivopesevät ihmisiä. Ja sinä jatkat tuota kamalaa kierrettä.
        Häpeäisit.


      • Unohdit mainita itkun ja hammastenkiristyksen.


      • LakiV

        Helvetti on ikuinen - kai, mutta ei se seuraava helvetti ole ikuinen, vaan vain 7000 vuotta, sitten pahatkin nousevat takaisin kaikkialle, ja sitten tulee taas uudelleen jonkin ajan päästä Hellvetti, näin olen ymmärtänyt, ihan kuin se, että joku joutui töihin ja kouluun kaiken aikaa, ja sitten vankilaankin jos oli menetellyt jossakin väärinkin? Vaikka ei vääryyttä ole maailmassa vielä suuresti tuomittu, vaikka epätasa-arvoa oli jonkinverran aineellisen toimetulon suhteen, niin kukapa rikkaita nyt pystyisi siitä tuomitsemaan, koska hehän kaikkia ovat viemässä tuomiopaikkoihin, mutta rikkaita odottaa seuraavassa lopussa järkytys, he ovat sotineet Pyhää Henkeä ja tasa-arvoa vastaan, kun syyttivät muita esim. pikku varkauksistastaan, vaikka heillä itsellään oli kaikkea maallista liikaakin....
        Kaikki toistaa itseään, eivät pahat varsinkaan muutu, he tulevat olemaan uudelleen Helvettissä sitten kun seuraava luomissyklikin päättyy jotenkinsa samoinkin kuin tämä nykyisin toistuva illuusiomme täällä maailmassamme. 6000 vuotta on kohta mennyt, Aadamin synnin alkamisesta, ja se Jumalan meillelkin lupaama lepopäivä kai alkaa, ja se on mahdollista koneidemme ansiosta...


      • BlueDevil

        No hui. Kylläpä pelottaa. Muistatko muuten mitä raamattu sanoi toisten tuomitsemisesta? Joten tervemenoa tulijärveen...


      • AteistiVaan

        ”Ei siellä helvetissä ole 'tekemistä'. Siellä olet täysin voimaton, kun sinua revitään palasiksi, syödään elävältä yhä uudestaan, madot täyttävät kehosi silmäkuoppia myöten, sinä palat ja palat. Sinulla ei ole hengitysilmaa, olet tukehtumaisillasi, mutta et pysty kuolemaan niin, että kärsimyksesi loppuisi. Sinulla on valtava jano, mutta ei pisaraakaan juotavaa. Olet lopen uupunut ja voimaton, mutta et saa levätä. Sinulla ei ole rahtuakaan toivoa. Ja se jatkuu ja jatkuu.”

        Oletko käynnyt Helvetissä montakin kertaa, kun noin tarkasti tunnet paikan?
        Vai onko kyseessä tarina, jonka isäsi ja äitisi kertoivat sinulle, kun olit pieni?


      • räyhräyh2
        AteistiVaan kirjoitti:

        ”Ei siellä helvetissä ole 'tekemistä'. Siellä olet täysin voimaton, kun sinua revitään palasiksi, syödään elävältä yhä uudestaan, madot täyttävät kehosi silmäkuoppia myöten, sinä palat ja palat. Sinulla ei ole hengitysilmaa, olet tukehtumaisillasi, mutta et pysty kuolemaan niin, että kärsimyksesi loppuisi. Sinulla on valtava jano, mutta ei pisaraakaan juotavaa. Olet lopen uupunut ja voimaton, mutta et saa levätä. Sinulla ei ole rahtuakaan toivoa. Ja se jatkuu ja jatkuu.”

        Oletko käynnyt Helvetissä montakin kertaa, kun noin tarkasti tunnet paikan?
        Vai onko kyseessä tarina, jonka isäsi ja äitisi kertoivat sinulle, kun olit pieni?

        Tuossa oikeastaan sadistinen uskovainen tulee paljastaneeksi mielensä saloja. Kuvaa hyvin realistiseen tapaan kuvitelmiaan ja toiveitaan siitä, miten hänen kanssaan eri mieltä olevien käy.
        Millainen ihminen hekumoi tuollaisilla kuvitelmilla? Tietysti pahasti mielisairas sadisti. Niitä äärihihhulit ovat, tuokin kirjoittaja sen todistaa.


    • Itselleni ikuiseen elämään, tai elämän jatko-osaan ”Life - the Sequel”, uskovat ovat vähän kuin ahneet kakarat, jotka ovat saaneet yhden karkin ja mankuvat, että ”anna nyt vittu toinenkin karkki, ei yhdestä tule kuin vihaiseksi”.

      Itseäni ei siis kiinnosta ikuinen elämä senkään vertaa, että tosissani miettisin sitä. Tässä yhdessäkin on elämistä.

      • ÄnkyräUskis

        Itse asiassa se on niin päin, että sinun vielä tällä hetkellä rajoittunut ajattelukykysi ei ymmärrä mitä tarkoittaa esim. energian katoamattomuuden laki. Kun et sitä ymmärrä, niin laitat laput silmille.
        Sitä ei sinulta kysytä, haluatko, vaan tulet jatkamaan elämääsi joko t tai h -osoitteissa.
        Ei sinulta myöskään kysytty, haluatko syntyä. Sinut määrättiin syntymään ja sinulla on noin 80 v aikaa päättää, missä majailet seuraavat 80-kertoma, kertaa 80 vuotta, kertaa 80 iionia plus kasivaaka.
        Olet yhden virkkeen päässä iankaikkisesta elämästä uusine haasteineen. Aina sinut Kreatori haastaa uuteen tehtävään, jota kaipaat.
        Olet yhden puuttuvan virkkeen takia menossa älykääpiöiden sekaan tinkaamaan, onko se nyt oikeasti parempi äänestää orpoa vai rinnettä, iankaikkisiksi ajoiksi. Koskaan et saa vastausta etkä puheenvuoroasi kirjatuksi, mato kaivaa päätä ja tuli munia polttelee.

        Jos nyt alennat egoasi pari vuotta, ja tunnustat, että Jeesus on Kristus, sinun ei koskaan tarvitse kuulla imbesillien puheita iankaikkisuudessa. Ellet sitten halua mennä suuren juopan takaa moikkaamaan vanhoja kamuja.

        Huumoria. Ymmärsit kyllä.

        Totta puhut siinä, että yhdessäkin on elämistä.
        Kun saat uskon, niin elämäsi on hyvin suoritettu ja ainoastaan alat huolimaan kavereistasi, jotka vielä taapertavat siinä missä minä olin, sinä olet ja valtaosa ystävistäsi on. Tämä on kuule sitä ainoaa ja oikeaa lähimmäisen rakkautta.

        Olenhan nähnyt, että olet varma asiastasi ja erittäin määrätietoinen. Sinut minä haluan kertomaan, mitä on elämä sen jälkeen, kun aika ei olekaan ainoa olemassaolosi todistava tekijä.


      • Hihukki

        ÖÖ, mistäs sen tiedät, "ettei sinulta kysytty tulemisestasi tänne?". Tiibetiläisen uskomuksen mukaan, jokainen lapsi on suorastaan VALINNUT vanhempansa, joista syntyi?!


    • Ajatus sinänsä kiinnostaa. Moiseen osallistuminen ei sitten pätkääkään.

    • 12____13

      Sitenhän asiat menee hyvin, jos ette saa ikuista elämää. Kaikki voivat olla tyytyväisiä, kiitos Jumalalle siitä. :)

      • BlueDevil

        Niin, olen tosiaan kiitollinen ettei tarvitse sinun ja muiden uskovien kanssa ikuisuutta viettää. Se se vasta helvetti olisi...


    • LakiV

      Niin. kysymys on tarpeeton, koska olemme vielä kaikki ihmiset kuolevaisia, ruumiimme ja sielumme puolesta, vaikka sanotaan, että on mahdollista tehdä syntiä myös hengessään, eli myös henki voisi kuolla.
      Eli emme saa enää kuolemattomutta ruumiillemme, mutta Jumalat kai nauravat, että ei meilläkään ollut pysyviä ruumiita, vaan aina jokainen ruumis tekeleensä enemmin tai myöhemmin hajosi, mahdottomuuteensa. Samoin on laita tämän koko 3D-illuusiomme, joskus voi olla tilanne, että tänne on rakennettu kaikkea hieman liikaa, ja se lopulta tuhoaa tähtijärjestelmämme, tai vain sitten se, että myös auringot ovat samoin vanhentuessaan kuolevaisia. Henkiolennot eivät ole kuolevaisia, eikä niitä ole kuin seitsemän, olivatpa hyviä tai pahoja, mutta jos jotakuta vaivaa "Kuoleman Henki"; hänellä on tarve hukuttaa kaikkien tehtäviensä suorittaminen, pelkään hekumaan... Laki toi elämän joskus monille, ja velvollisuuksiensa täyttäminen, mutta ne jotka rupesivat pelkästään juhlimaan kaiken aikaa, heitä vaivaa tuo kyseinen kuoleman henki, ja se, etteivät he lopulta ymmärtäneet mistään mitään, koska heiltä jäi suorittamatta Jumalan heille antamat tehtävänsä.

    • Ketju taas täynnä toinen toistaan sairaampia uskovaisia. Ajatus ja sadut ikuisesta elämästä/helvetistä ei juurikaan kiinnosta.

    • JeesusNatsarealainen

      Tämä on niin tyypillistä.
      "Kun ette suostu uskomaan hoopotukseeni,niin sittenpähän maailmanlopun tultua/kuoltuanne saatte tuta!
      Sittenpähän nähdään,mitä epäuskoisille seuraa,kun kaikenlainen lahkolaisuus ja saarnamiesten aivopierut eivät menneeyt läpi!".

    • Epiphaniuseikirj

      Nykyisen kaltainen ihmiselämä olisi liian raskas elää ikuisesti.

      Mutta kyllä 10tuhatta vuotta olisi ihan hauska nähdä eteenpäin että mitä tapahtuu teknologian yms saralla.

    • Onnellisinta olisi kuolla vanhuudenheikkouteen nukkuessaan elettyään pitkän ja merkityksellisen elämän.

      • ketä.liikuttaa

        Miksi? Kuoltuaan on kai aivan sama, millaisen elämän on elänyt.


      • mitähassuttelet

        Mitä lisäarvoa pitkästä elämästä on jos se kuitenkin päättyy olemattomuuteen?
        Mitä ylipäätään millään olisi merkitystä olitpa elänyt viheliäisen tai onnellisen elämän.


      • vain.kerran

        Nyt, eläessään, asioita ylipäänsä kokiessaan, sillä on merkitystä. Samoin kuin ilmastonsuojelu, kierrätys, hyväntekeväisyys yms; tunnen tässä hetkessä tekeväni oikein, vaikka tuloksia en tule näkemään.


      • Tärkeät.teot
        vain.kerran kirjoitti:

        Nyt, eläessään, asioita ylipäänsä kokiessaan, sillä on merkitystä. Samoin kuin ilmastonsuojelu, kierrätys, hyväntekeväisyys yms; tunnen tässä hetkessä tekeväni oikein, vaikka tuloksia en tule näkemään.

        Henkisissä opeissa palveleminen on ainoa asia, joka ihmiselle on pohjimmiltaan tärkeää ja tyydyttävää. Teet jotain merkityksellistä muiden hyväksi. Jos katsoo aiempaa menoa, kun mistään muusta ei ole välitetty kuin materian haalimisesta ja omasta navasta, niin ei se ole tuottanut henkistä hyvinvointia kenellekään.


      • vain.kerran
        Tärkeät.teot kirjoitti:

        Henkisissä opeissa palveleminen on ainoa asia, joka ihmiselle on pohjimmiltaan tärkeää ja tyydyttävää. Teet jotain merkityksellistä muiden hyväksi. Jos katsoo aiempaa menoa, kun mistään muusta ei ole välitetty kuin materian haalimisesta ja omasta navasta, niin ei se ole tuottanut henkistä hyvinvointia kenellekään.

        Pelkkää laumaeläimen ehdollistumista (aikojen saatossa) tietyyn käytökseen. Mitään sen kummempaa totuutta, jota ei voi edes johtaa yksilötasolle.

        Ehkäpä sekin on mainitsemisen arvoista, että olemme kaikki poikkeuksetta pohjimmiltamme itsekkäitä. Ei ole olemassa epäitsekästä hyvää tekoa, kuten sanotaan.


      • Tärkeät.teot
        vain.kerran kirjoitti:

        Pelkkää laumaeläimen ehdollistumista (aikojen saatossa) tietyyn käytökseen. Mitään sen kummempaa totuutta, jota ei voi edes johtaa yksilötasolle.

        Ehkäpä sekin on mainitsemisen arvoista, että olemme kaikki poikkeuksetta pohjimmiltamme itsekkäitä. Ei ole olemassa epäitsekästä hyvää tekoa, kuten sanotaan.

        No, henkisissä opeissa ei ole itsekkyyttä, koska henkisesti kehittynyt ihminen on kehittyneempi kuin kehittymätön tai apina. Kaikkea on riittävästi. Ensimmäinen illuusio, jonka varassa henkisesti kehittymätön ihminen täällä pyörii on se, että on olemassa tarve, jota on tyydytettävä kaikin tavoin. Kun ihminen ohjautuu sisältä päin, niin hän ei tarvitse mitään, äärimmilleen vietynä edes elämää, koska hän ymmärtää, että kuolemaa ei ole.


      • Tärkeät.teot kirjoitti:

        No, henkisissä opeissa ei ole itsekkyyttä, koska henkisesti kehittynyt ihminen on kehittyneempi kuin kehittymätön tai apina. Kaikkea on riittävästi. Ensimmäinen illuusio, jonka varassa henkisesti kehittymätön ihminen täällä pyörii on se, että on olemassa tarve, jota on tyydytettävä kaikin tavoin. Kun ihminen ohjautuu sisältä päin, niin hän ei tarvitse mitään, äärimmilleen vietynä edes elämää, koska hän ymmärtää, että kuolemaa ei ole.

        ”...koska hän ymmärtää, että kuolemaa ei ole.”

        Kumpiko on fiksumpi ihminen: semmoinen, joka ymmärtää ettei kuolemaa ole vai sellainen, joka ymmärtää, että kuolemaa on?


      • vain.kerran
        Tärkeät.teot kirjoitti:

        No, henkisissä opeissa ei ole itsekkyyttä, koska henkisesti kehittynyt ihminen on kehittyneempi kuin kehittymätön tai apina. Kaikkea on riittävästi. Ensimmäinen illuusio, jonka varassa henkisesti kehittymätön ihminen täällä pyörii on se, että on olemassa tarve, jota on tyydytettävä kaikin tavoin. Kun ihminen ohjautuu sisältä päin, niin hän ei tarvitse mitään, äärimmilleen vietynä edes elämää, koska hän ymmärtää, että kuolemaa ei ole.

        "No, henkisissä opeissa ei ole itsekkyyttä,"

        Henkiset oppisi ovat siis väärässä. Halu auttaa toista ihmistä -jo pelkkänä lauseenakin kertoo mistä on kyse: itsestä kumpuavasta halusta. Olemassa oleva halu plus sen tyydyttävä toiminta ovat yhtä kuin itsekkyys. Ei-halusta auttaa toista ihmistä ei seuraa tekoa syynättäväksi.

        Kysymykseen miksi autoit jotakuta, vastaus saattaa kuulua, koska hän oli pulassa. Mutta miltä sinusta tuntui kun autoit häntä, vastaus kuuluu, että sait siitä jotain; täytit velvollisuutesi kanssaihmisenä, esitit välittävää ihmisistä toisten silmille, _halusit_ auttaa.

        (menköön, jaksa tarkistella)

        P.s. Koita kirjoittaa jotain todellista seuraavassasi, kiinnosta mihinkään perustumaton höttö.


      • näin.tai.niin
        marathustra kirjoitti:

        ”...koska hän ymmärtää, että kuolemaa ei ole.”

        Kumpiko on fiksumpi ihminen: semmoinen, joka ymmärtää ettei kuolemaa ole vai sellainen, joka ymmärtää, että kuolemaa on?

        Kärpänenkin tietää varoa kärpäslätkää. Kretiini tietää että kuolemaa ei ole.
        Kumpi on älykkäämpi?


      • vain.kerran
        marathustra kirjoitti:

        ”...koska hän ymmärtää, että kuolemaa ei ole.”

        Kumpiko on fiksumpi ihminen: semmoinen, joka ymmärtää ettei kuolemaa ole vai sellainen, joka ymmärtää, että kuolemaa on?

        Laittaa määritellen mitä tarkoittaa kuolemalla.

        Kuolemaa, olemattomuutta, ei ole olemassa tunteena("näin minusta tuntuu), se ei tunnu miltään. Tässä mielessä kuolemaa ei ole olemassa. Koska kuolemaa, kuolleena olemista, ei voi tuntea, tällöin se ei voi olla mitään mitä tiedämme elossa olessamme, koska kaikki mitä tiedämme perustuu kokemukseen, subjektiiviseen empiriaan; miltä tuntuu olla minä. Siten kuolema ei voi myöskään olla jonkin puutetta, olemassaolon puutetta, koska puute on tunne jonka tunnemme, johon vaaditaan elossaoloa. Tiedätkö miltä tuntuu tuntea jotain mitä ei tunne? Ei miltään – ei siis varsinaisesti termi mihin sisällyttäisin olemassaolon.

        Määritelmän olettaen, joten saivartelun voi säästää.

        Sinun vuoro kannallesi...


      • vain.kerran kirjoitti:

        Laittaa määritellen mitä tarkoittaa kuolemalla.

        Kuolemaa, olemattomuutta, ei ole olemassa tunteena("näin minusta tuntuu), se ei tunnu miltään. Tässä mielessä kuolemaa ei ole olemassa. Koska kuolemaa, kuolleena olemista, ei voi tuntea, tällöin se ei voi olla mitään mitä tiedämme elossa olessamme, koska kaikki mitä tiedämme perustuu kokemukseen, subjektiiviseen empiriaan; miltä tuntuu olla minä. Siten kuolema ei voi myöskään olla jonkin puutetta, olemassaolon puutetta, koska puute on tunne jonka tunnemme, johon vaaditaan elossaoloa. Tiedätkö miltä tuntuu tuntea jotain mitä ei tunne? Ei miltään – ei siis varsinaisesti termi mihin sisällyttäisin olemassaolon.

        Määritelmän olettaen, joten saivartelun voi säästää.

        Sinun vuoro kannallesi...

        Onpa sekavaa.

        Mutta papukaija ei ole kuollut, se vaan lepää.

        https://m.youtube.com/watch?v=CIrBMt4eiRk


      • vain.kerran
        marathustra kirjoitti:

        Onpa sekavaa.

        Mutta papukaija ei ole kuollut, se vaan lepää.

        https://m.youtube.com/watch?v=CIrBMt4eiRk

        Tyypillistä käytöstä jo: kysyy jotain ja pakenee, viis tarkennuksistakin.

        Sama palikaksi: sanot jotain olemassa olevaksi mistä et voi saada tietoa.


      • Tärkeät.teot

        Kuolema on ongelma vain egolle. Opiskelkaa vaikka ensin täältä, missä vaiheessa henkinen kasvu ihmisellä normaalisti alkaa. Eihän kaikki sitä kuuntele, vaan yrittävät löytää tarkoitusta samasta turhuudesta kuin ennenkin.

        https://hidastaelamaa.fi/2015/05/henkisen-kehityksen-viisi-vaihetta/


    • LakiV

      Jumala loi kaikki oikeasti ELÄVÄT olennot kuolemattomaksi. Vaikka paholainen keksi kuoleman, kyvyn tietää pahasti, kukaan ei silti kuole. Tässä tulee eroa ihmisten uskomuksissa paljonkin, mutta tietysti sellainen kuolema on, jossa "meiltä riisutaan kaikki luuseriominaisuutemme"; ei keneltäkään poisteta sitä lahjaa ja ominaisuutta, missä hän kesti olla voittaja. Valittevasti se voittajaominaisuus ei vielä ole kenellekään ihmisellä ole ollut lihallinen materia-ruumiinsa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minkälainen ihminen

      kaivattusi on?
      Ikävä
      135
      2222
    2. Sullahan oli ihan valtavat t...., nainen

      Aivan suunnattomat ja hyvin muodostuneet. Luulisi että olisit uskaltanut tehdä selvän aloitteen jos jotain haluat. Miksi
      Ikävä
      69
      1794
    3. Minkä ikäinen

      Kaivattusi on?.
      Ikävä
      100
      1785
    4. Minkä näköinen

      Kaivattunne on?
      Ikävä
      70
      1545
    5. Mitä haluaisit sanoa

      kaivatullesi juuri nyt?
      Ikävä
      77
      1369
    6. Miten sulla meni niin tunteisiin yksi mies?

      Hyvässä ja pahassa? Tähän voit tilittää, jos aavistat kuka minä olen.
      Ikävä
      90
      1153
    7. Kepun kansanedustaja Aittakumpu loikkasi persuihin!

      Purran hallitus saa lisävahvistuksen! Oppositiota taatusti kismittää! https://www.is.fi/politiikka/art-2000010774118.
      Maailman menoa
      285
      885
    8. En halua puolustella valheitani

      jne jne... Olen ollut ihan sekaisin sinusta. Haluan vaan vastauksen haluatko minut vai et??? Vain yksi asia on totta ja
      Ikävä
      35
      859
    9. IS Viikonloppu 19.-20.10.2024

      2 ½ -tasoiseksi merkitty Kovis Arto Kuivaselta. Kiva ristikko, jonka vaikeustaso en mielestäni 2+. Pääkuvasta johdetut s
      Sanaristikot
      59
      846
    10. 295
      842
    Aihe