Kehitetäänkö Hyryllä enää mitään ?

nukutaankosiellä

Onko kunnan kehittäminen unohdettu vai missä on vika kun ei ainakaan uutisissa ole juuri mitään kunnan kehityshankkeista. Nukkuuko kehityspäällikkö vai onko se vain Ahmahakan päällikkö , joka teettää työt sihteereillä.

57

2442

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poro5

      Mitä se hyvejää tänne mitään tehä......eihän täällä oo työ tekijöitä...

    • Vuorokausirytmi

      Pitkän yöunen jälkeen pitää tietysti syödä...

      • eipäsitäkun

        Istuskellaan vain TB:n baarissa ja juodaan bilsneriä ja poltetaan punasta Norttie lakki silmillä ja kumikengät jalassa. Kaikki on kunnan ja valtion syytä. Eipä sitäkun... ei se kannata. Valtion tukkea kun ei soa niin ei siitä tuu mittää.


    • astahisamaasakkii

      mut ku sitä palkka ei saa sehän on se onggelma ei silloin voi tehdä muut ku kysellä joka paikasta et mitä saa kuki ja kiukutella ja ähistä,,, no jos sitä sais lisää vaikka kortelais ja hienoskalta

      • silimätauki

        Nimimerk on oikea, kulkoo ja juoruu kylällä ja peetä kaikista ja omistaan sen minkä ehtii. Ei omasa mahtane tietääkää. Joellain pitäsi kertoo niille totuus.


      • Kuulolla

        Voihaan sitä kysellä mutta tietojeni mukaan ko asia on toisin. Kuka kyselee ja mitä.
        Kunnassa on tapahtunut ihmeelinen palkan korotus eräälle henkilölle 500 euro/kk ja lisäksi varalla olosta maksettu useita vuosia jälkikäteen huomattava euromäärä.
        Päätökset olisi pitänyt tuoda kunnan hallituksen päätettäväksi. Asian junailleet virkamiehet selvitetään sekä euromäärät ja mikäli on toimittu lain vastaisesti niin vastuun kantajat junailusta esille ja vastuuseen seuraamuksineen. Tuleeko mahdollinen
        takaisin perintä asioiden selvitessä ajankohtaiseksi.


      • Pröötprööt
        Kuulolla kirjoitti:

        Voihaan sitä kysellä mutta tietojeni mukaan ko asia on toisin. Kuka kyselee ja mitä.
        Kunnassa on tapahtunut ihmeelinen palkan korotus eräälle henkilölle 500 euro/kk ja lisäksi varalla olosta maksettu useita vuosia jälkikäteen huomattava euromäärä.
        Päätökset olisi pitänyt tuoda kunnan hallituksen päätettäväksi. Asian junailleet virkamiehet selvitetään sekä euromäärät ja mikäli on toimittu lain vastaisesti niin vastuun kantajat junailusta esille ja vastuuseen seuraamuksineen. Tuleeko mahdollinen
        takaisin perintä asioiden selvitessä ajankohtaiseksi.

        Tänne kehitysmies ja sen tiimikaverit hienonen ja kortelaiska tilittää kuvitelmie. Laittoa hame päälle.


    • tälleentaas

      Tämä meni vtuksi heti alkuunsa kuten kaikki muukin Hyryllä.

      • voeettäpiluttaataas

        Kaikki täällä olevat kirijootukset ovat täyttä paskaa. Mitä se hyvejää tämäkään niiku ei mikkää muukaa. Tomppeleijen temmellyskenttä. Parasta mennä nussimaan niin helepottaa se aenaenen pahaolo ja vitutus.


    • kyllähelepotti

      Minä kävin ja kyllä se helepotti. On tosi kevyt olo. Oli hyvä neuvo. Suosittelen kaikille.

    • nerokasajatus

      Hyryä kehitetään nussimalla. Se hän lisää asukkaita. Aijai että joku keksi tällaisen keinon kehittää kuntaa. Hiphurraa, pakittakoon heti.

      • nähtyonläheltä

        Mitä hyötyä on lapsista kun ne muuttaa kuitenkin pois,kaupunkeihin veroja tienaan.
        Sitte sitä tullaan kuin maailmanomistajat syntypitäjään lomalle ja ollaan herraa ja rouvaa jotka saa tehä mitä lystää.Ollaan niin hienoja että.


    • eitarvikunnantukea

      Siinä hommassa on ilo ja hyöty samassa eikä maksa mittää kun jättää kortsun poies.

    • haluontärkeintä

      No niin taas. Kyllähän tämä tästä. Kehitys kehittyy kun on innovaatioita ja haluja, ihan sama kummassa päässä.

    • PekankylänPienimunainen

      Hyrynsalmisten lastentekovälineiden ''parasta ennen'' -päiväys oli jo 1980-luvulla. Miehillä maan vetovoima voittaa naisten vetovoiman ja naisilla räystäät on tippuneet jo vuosikymmeniä sitten.

    • eivielähomeessa

      Hyvä ettei ole viimeinen käyttöpäivä ohi. Sitten se olisi ihan toivoton tapaus. On vielä jotakin käyttöä ja tekemista kun ei ole homeessa.

      • PekankylänPienimunainen

        Tokitoki; Kunnolla rasvattuna voi vielä pumpata humputtaa ja laukaista lopuksi kuumaa höyryä ja lirauksen kusta perään. Vaan ei siitä tule lasta eikä paskaa.


      • Kakkiaainakin

        Kyllä siitä taitaa tulla melkein paskaa.


    • Kehittyykehittyyse

      Van kehitetäänhän sitä. Torille tulee SDP:n aloitteesta koppero jossa joku myy ehkä joskus villasukkia. Suuret turistivirrat ja paikalliset myös saapuvat sitä ihailemaan. Paitsi Kiehimän väki joka on asiasta näreissään. Ja suopotkunpallon aikaan makkaraa. Jälleen sankat väkijoukot tungeksivat torille seisoskelemaan sivussa eri kohdassa kun joku koittaa pitää puhetta toisessa kohdassa. Ollaan näreissään kun puhe ei kuulu. Mutta ei siirrytä siihen kohtaan jossa se puhe kuuluisi ja puhujaan saisi jopa katsekontaktin. Osa toki istuu autoissa torin reunalla. Pihlajat kaadetaan Hyryntien varrelta. Saadusta materiaalista joku joskus jossain sorvaa pulikoita joita myydään torilla samassa kopperossa jossa joku myy sukkia ja suopotkupallon aikaan makkaraa. Jälleen suuret turistimassat valtaavat torin. Vanha Karisen kauppa puretaan. Tontille kasvaa vesakkoa jonka joku joskus raivaa ja sitten se kasvaa takaisin. Tämä nousee etusivun jutuksi Ylä-Kainuu lehdessä. Ja venekkiä ja Saukkoniemeä kehitetään. Sieltä kerätään roskat 4H-yhdistyksen talkooväen toimesta kaks kertaa kesässä. Samoin vesakkoja raivataan kävelyreittien varsilta joskus jonkun toimesta. Tämän jälkeen suuret turistimassat keräytyvät Hyrylle ihailemaan saavutettuja kehittämisen tuloksia. Taaskaan puhe ei kuulu siihen kohtaan toria missä seisoskellaan. Ollaan näreissään tästä. Sitten tulee talvi.

    • moitteet

      Saipahan yläkainuu uutisen hyryltäkin .eipä se muuten ole paljon vaivautunut täältä uutisomaan ,vaikka olis ollut paljon tärkeimpiäkin asioita ja tapahtumia uutisoitaviksi .

    • ekunussimaan

      Kyllä Hyrynsalmi kehittyy näillä ideoilla ja teoilla. On oikein hyvin pysytty iheessa ja keskustelu on ollut rakentavaa kuten aina. Tästä on hyvä jatkaa tätä nussintaa.

      • näinkinkö

        Hyvin oivallettu kirjoittajalta. "Nussinta" toiminta laaja-alaista jo kauan. Kunnanrahoja nussittu kautta aikain. Itselle, sukulaisille, kavereille tai jos joku hyöty joillekuille kunnanrahojen jakajille ollut.
        Voitaneen mennä jopa -40 luvulle? Ehkä aiempaankin aikaan?
        Toiset taas hoitelee kaikki kaksijalkaiset. Herätyskellot, tikkaat, kanat jne.


    • huru

      Hyrynsalmen keskusta muuttuu Kissakujaksi.

      • oikeinhyviävaihtoehtoja

        Eikö se pitäisi muuttaa Nussikujasi tai Ollinkujaksi tai Vallinkujaksi sopisi hyvin nykyaikaan.


    • Lakiluke

      Kunnassa opittu liian helepolle, riittää aikaa nahisteluun. Eläkeläisvaltuutetut ravaa kunnantalolla häiritsemässä työtätekeviä, muistamatta, että operatiivinen toiminta ei kuulu heille. Päättäjien valta ulottuu vain toimielimissä tehtäviin yhteisiin päätöksiin.

    • olisisyytätutkia

      Kehityspäällikkö johtaa Ahmahakaa sihteereineen. Maksaako Ahmahaka Oy toimitusjohtajan palkan ja sihteerien palkan. Jos palkat maksaa kunta, se on piilevää tukea vuokralaisille. Tarvitaako kunnassa kehityspäällikkö, jolla ei ole alaisia eikä mitään järkevää kehitettävää. Saako kehityspäällikkö kehityspäällikön palkan lisäksi Ahmahakan toimitusjohtajan palkkaa. Kannattaisi selvittää miten asianlaita on. Molemmat ovat täysipäiväisiä tehtäviä. Mahtaakohan kumpikaan tehtävä tulla hoidetuksi kunnolla.

    • järkevähuomiovihdoin

      Erittäin hyvä huomio. Kannattaisko antaa tilintarkastajien tehtäväksi. Ettei olisi hyväveli järjestelmä käytössä.

      • Onsemukavakunsaanauraa

        Niin tosiaan kannattaisko ANTAA tilintarkastajien tehtäväksi no voi pyhä yksinkertaisuus. Niinku että minä nyt ANNAN teille tehtäväksi tämmöisen homman. Vähä niinku jos on aamuvarhain rappuset lumessa niin minä ANNAN talonmiehelle nyt tehtäväksi lakaista ne.
        Eiköhän tuo tule tehtyä antamattakin. Niinkuin tilintarkastajien ja tarkastuslautakunnan tehtävätkin. Ne ei kysele lupia ne tutkii ja tekee. Ja julkisia asiakirjojahan ne tarkastuskertomukset on. Mutta meepä tosiaan tilintarkastajien puheille ja ANNA heille tehtäväksi tämä suuri aatoksesi.


      • täkinmeninussimiseksi

        Kyllä tallainen asia on tilintarkastajien tehtävä, jos mikä. Et ymmärrä asunto- ja kiinteistöyhtiöiden isännöinnistä ja hallinnosta yhtään mitään näköjään. Se että kunnan palkkaamat henkilöt hoitavat yhtiöiden asioita veloittamatt niistä yhtiöitä on lain vastaista toimintaa. Samoin on jos kunnan toimesta hoidetaan yhtiöiden huollot yms. eikä niistä veloiteta yhtiötä on lain vastaista toimintaa. Samoin on lainvastaista jos asunto- ja kiinteistöyhtiöiden tyhjillään olevien asuntojen hoitokuilut peritään muilta asuntojen haltijoilta. Ne taas kuuluvat kunnan maksettavaksi. Olen ollut alalla yli 30 vuotta ja sinä aikana on tullut monia em. väärinkäytöksiä esille. Tiedän, että näin on tapahtunut myös Hyrynsalmella. Nimimerkillä ei tunnu olevan kokemusta näistä asioista. Tilintarkastajiakin on monenlaisia. Usein ne valitaan "mukava tyyppi " - periaatteella. Tarkastuksessa hipistllään vain tositteita eikä juridiset asiat ole tarkastuksen kohteena lainkaan. Sitten juodaan kahvit ja tehdään iso lasku. Sitten asiaa tuntemattomat hyväksyy kaiken summan mutikassa. Ei kannata naureskella kun ei ymmärrä asiastamitää. nimim. HTM


    • kukapasentietää

      Saattahan siellä olla muitakin samankaltaisia järjestelyjä kun sukulaiset pehertää keskenään niin aina se sulle-mulle periaate toimii tavalla tai toisella. Vastaavia tapauksia on ollut monia ennenkin.

    • paraskonsti

      Jospa se nussimalla selviäisi tämäkin asia. Että eiku n...aan

    • paikkakuntalainen

      Vastahan Hyryllä pidettiin kokous keskusta-alueen yleisilmeen kohentamiseksi, nyt vaan odotellaan milloin alkaa tapahtua. (pidetään keskustelu järkevänä!)

      • Fuckthe

        Kesä helteellä alkaa tapahtua.Luoja sitä moottorien jyrinää aamusta aamuyöhön.Tapetaan taas vanhuksia helteellä:(


      • Pistipohtimaan

        Kannattaa lukea Helsingin Sanomien pääkirjoitus 5.10.2018 ilmestyneestä lehdestä. Pääkirjoittaja on miettinyt kehitettäviä asioita monelta kantilta, myös kunnan kannalta.


    • virkistystä

      Olisi idea.Koskee näitä jalkakäytäviä ja pyöräteitä.Ihmis vähyyden vuoksi voisi säästää tienhoidossa talvella niin jotta toinen puoli tiellä sijaiseviata kevyenliikenteen tiestä olisi vähemmällä höyläämisellä ja toinen puoli sitte oikein hyvin höylätty.Hiekkaa tai mursketta vain toiselle puolelle.

    • Palajakanakka

      Farmarit vois ajaa talvella paskaa kylän pääväylälle ja sitä ihteään lietepaskaa pekka oikarisen kylpyammeeseen, mulukku koko ihmisen irvikuva

    • neontärkeitäasioita

      Pasi ja kuska sekä pilkku ja mullu ovat taas kivasti esillä. Voi että on kivaa.

    • eiturhiavirkoja

      Tuntuu siltä, että kun kuntaa ei juuri kehitetä mitenkää eikö kehityspäällikön virka tai toimi joutaisi lakkautta. Koska muutama vuosikymmen sitten lakkautettiin kunnaninsinöörin virka, kamreerin virka, kunnansihteerin , elinkeinomiehen virka ja taisi niitä olla muitakin tarpeettomana kun kunnassa oli muutama tuhat asukasta enemmän, niin eikö säästöjen saamiseksi kannattaisi taas vähentää joutavia virkoja. Sen sijaan voisi perustaa eläkeläisten asiamiehen/naisen viran. Sillä voisi olla hommia vaikka saattohoitajana jne.

      • kylläpäkyllä

        ja lautakuntiakin riittäisi pari hallituksen ja valtuuston lisäksi


      • Ennenolienemmän

        No niinhän niitä onkin. Sivistyslautakunta ja ympäristölautakunta. Tarkastuslautakunta ja vaalilautakunta ovat pakollisia laissa, niitä ei voi lakkauttaa.


    • edesjotainuutta

      Kehittämistä sekin. Ihan hyvä idis.

    • tyhjänpäiväistäpuhetta

      Kainuun Sanomien teettämässä gallupissa kysyttiin: Mitä kuntanne tekee yrittäjien elinvoiman vahvistamiseksi ? Miten kunta huomioi aloittavaa yrittäjää ? Miksi kunnassanne tarvitaan yrittäjiä ?
      Hyrynsalmi vastaa: Hyrynsalmen kunta tuottaa paikallisesti kaikille hyvät peruspalvelut yhteistyössä koko konsernin kanssa. Erityisenä vahvuutena on kunnan vetämä kehittämishanketoiminta, jolla palvellaan ensisijaisesti elinvoiman kehittämistä.
      Miksi kunnan vastauksessa ei vastata suoraan kysymyksiin, vaan kierretään hienoilla sanakäänteillä kysymykset. Siksi, koska kunnassa ei tehdä mitään suoranaisesti yritystoiminnan hyväksi. Ei ole osaamista. Vastaus ei kerro kenellekänn yhtään mitään siitä, miten kunta konkreettisesti kehittää yritystoimintaa. Ei ihme, että kohta kaikki varsinkin teolliset yritykset ovat kadonneet. Teollinen yritystoiminta luo parhaiten hyvinvointia kuntaan. Mikä on se konserni jonka kanssa kunta toimii ?
      Kaikki tyhjänpäiväistä sanahelinää, joka ei kerro kennellekään tosiasiassa yhtään mitään.

      • niskalenkki

        Olet prikulleen oikeassa.
        Tuttua kepulaisten valehtelua,sekä asijoiden tahallista vääristelyä.
        En käsiä miten ne voivat olla noin kieroja.


    • näinhänsemenee

      Kerranki viisasta puhetta. Osataan puhua ja ulkoiluttaa laukkuja, mutta mitään konkreettista ei ole tekeillä, tuskin edes suunnitteilla.

    • kokenuttietää

      Kunnan yksi tärkeimmistä tehtävistä ellei tärkein on elinkeinojen kehittäminen. Tuntuu oudolta, että kunnassa ei ole konkreettisia toteuttamiskelpoisia suunnitelmia ja keinoja yritystoiminnan elvyttämiseen ja kehittämiseen. Jos kunta ei panosta uusien yritysten lisäämiseen ja uusien työpaikkojen luomiseen ei sitä tee kukaan muukaan. Kunta elää vain tuottavista työpaikoista ja kunnan ulkopuolelta saatavista tuloista. Muussa tapauksessa kunta kuihtuu ja lopulta joutuu pakkoliitokseen toiseen kuntaan.

      • näinhänsemenee

        Lopultakin täyttä asiaa.


    • vunteeraaja

      Äläkää hyvät ihmiset valittako. Itehän me on äänestetty ja vielä ihan salasesti jota kukaan ei tiijä ketä. Meijän valitsemat päättäjäthän siellä päättää ja ideoi , ei parane valittaa tai sitten mennä ite tuomaan elinvoimaa kuntaan . EI sitä verorahoilla palkatut tuo ja ajattele ei toki, kunhan palkka tulee tuloksesta ei väliä. Mutta eipä tainnu toisaalta ennen vaaleja kukaan valtuutetuista asettaa edes jonkunmoista tavotetta uusista työpaikoista .Ei. tärkeämpi oli vesakoiden niitto ja maalin tuhraaminen noihin röttelöihin . Ne oli valtuutetuilla päätavoitteet. Eipä tarvinne enempi avata , mutta asiallisesti räväkät valtuutetut , sieltä se lähtee. Kovistelkaahan ihmiset äänestämäänne että eivät aivan tyhjänpanttina istu ja alkavat käyttää korvien väliä muuhunkin kuin risujen katkontaan. Luulis monen koulutustaso riittävän enempäänkin.

    • Realiteet

      Turha haaveilla suurista teollisuus yrityksistä syrjäisiin pieniin kuntiin. Kaivostoiminta voisi olla ainut mahdollisuus, jos malmia löytyisi. Hyrynsalmella työttömiä noin 100, joista 90 prosenttia ikääntyneitä ja jollakin tavalla työrajoitteisia. Pienimuotoinen puu- ja metalliyrittäminen, tuulivoima, maa- ja metsätalous logistiikka ketjuineen ja matkailu. Siinä ne mahdollisuudet ovat. Väkisin teollistamista on kunnissa kokeiltu ja ne ovat pääsääntöisesti epäonnistuneet. Kuntien tehtävä on maanhankinta /kaavoitus yritysten tarpeisiin, auttaminen ja neuvonta rahoitus ymm..asioissa.

      • aateelisuuveiuskon

        Maasta se pienikin ponnistaa. Jos ei yritetäkään mitään niin siitä seuraa juuri se ettei ole muuta kuin eläkeläisiä ja työttömiä. Yhdeksäkymentä luvun alussa vuosisadan pahin lama kaatoi Hyrynsalmella hyvin kukoistaneen teollisuusbuumin. Silloin oli noin 200 teollista työpaikkaa. Kunta ei osannut hoitaa asioita niin, että ainakin suurin osa olisi voitu pelastaa. Esim. Ajantuote Oy kaatui kunnan pöljyyteen. Varma kannattava yritys kaatui kun kunta ei taannut lainaa. Valtio oli asiakkaana ja homma oli kannattavaa. Viisikymmentä naisyöpaikkaa katosi kuin pieru saharaan kommunistien myötävaikutuksella. Tämä on totuus. Siinä meni hyrynsalmelaisten usko yrittämiseen- Se on vain yksi asimerkki pöljyilystä.


    • vunteeraaja

      Jos realiteetti on se että ei , niin eihän siitä ideoinista ja uuden ajattelusta ei siitä tule mitään. Asenne jos on tuo niin hyvästi elinvoima. Silloin vaivutaan mitäpä se hyvejää asenteeseen . Ei tämä nyt vielä valmista ole. Työntekijöitä on viimesen kymmenen vuoden aikana muuttanu varmasti lähemmäs tuhat , heistä suuri prosentti muuttasi varmasti takasi synnyinseudulleen jos elämisen mahollissuus olisi, näiden sadan raihnaisen avuksi. Jos asenne on jo alkuun mitäpä se hyvejää niin ei siitä tule mitään..

    • Poishaihatt

      Valitettavasti yrityksiä ei voikunnat perustaa ja miljoonien investointeja ei tehdä hyvässä uskossa siihen, että jostakin tulee muuttoaalto. Työvoiman saatavuus on ongelma koko valtakunnassa.

      • kokenuttietää

        Ei kunta perusta yrityksiä, mutta se voi ja pitää olla aktiivinen yritysasioissa kaikin keinoin. Joskus on otettava riskejäkin. Mikään ei ole koskaan varmaa. Vain hautaustoimistolla on varma kysyntä. Ehkä apteekilla ja viinakaupalla, mutta ei kovin monella alalla. Pohjanmaalla Sievin kunnassa, jossa asukkaita noin 5000 on reilusti yli tuhat teollista työpaikkaa. Mistähän se mahtaa johtua.


      • FartFromFactory

        Sievin asukkaista suurin osa on lestadiolaisia. Siitäpä se johtuu...


      • eikunussimaan

        Ei kai lestadiolaisuus ole synnyttänyt (vaikka ovatkin ahkeria synnyttämään) yritystoimintaa tai jos on, niin Hyrynsalmen pitäisi ruveta uskomaan lestadiolaisuuteen. Silloin syntyvyys lisääntyisi ja kunta lähtisi nousuun. Jossain kohtaa täällä mainittiin, että kunta saadaan kehittymään nussimalla, joten se voi pitääkin paikkansa.


      • Hyvähuono

        Lestadiolaisten kesken vallitsee erittäin voimakas hyvä veli - verkosto ja henki. Eivät kestä päivänvaloa toimet ja kuviot jos niitä joku pääsisi tutkimaan mutta ei pääse eikä ole haluakaan koska hyvä veli. Onko se sitten hyvä vai huono asia jääköön jokaisen itsensä pääteltäväksi.


      • lähentästänussimaan

        Ei uskovaisilla ole hämärähommia. Kun liiketoiminta ym. on rehellistä, se menestyy aina paremmin luikuroimalla tehty. Ei kai uskossa elämisessä ole mitään pahaa. Ehkäisyt ja abortit ovat raamatun vastaisia. Paljaaltaan ilman ehkäisyä on aitoa ja parhaalta tuntuvaa nussintaa, ( joka tuntuu täällä olevan suosittu sana.)


    • A.Prikoin

      Entäs lapsiin sekkautuminen, onko sekin sallittua?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4995
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1255
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe