Toimeentulotuki ja työssäolovelvoite 12 viikkoa

velvollinen

Saako Kela alentaa toimeentulotukea 20-40%, jos työkkäri on antanut karenssia ja työssäolovelvoiteen ?

Saako tukea alentaa, jos kukaan ei ota töihin?

24

1857

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Satsuukos

      Inhimillisyydessä ei ole paljoa kiinni enää.

    • Pakkotyö

      "Ihmisen alistaminen pakkotyöhön on äärimmäistä riistoa. Pakkotyön teettämisen keinot ovat moninaiset. Ihmisiä siepataan ja orjuutetaan. Valtio voi pakottaa ihmiset palkattomaan työhön, samoin sotavoimat. Ihmiset voidaan pakottaa töihin sitomalla heidät jatkuviin velkasuhteisiin. Osa laittomien maahanmuuttajien tekemästä kotityöstä lähenee orjuutta.

      Riistolle alttiimpia ovat aina yhteiskunnallisesti kaikkein heikoimmassa asemassa olevat. Niinpä pakkotyötäkin tekevät yhä useammin naiset, lapset, etniset tai rodulliset vähemmistöt ja maahanmuuttajat. Yleensä pakkotyöhön päätyviä ihmisiä yhdistää kuitenkin köyhyys.

      Pakkotyö on vahvasti talouteen sitoutunut ilmiö. Kansainvälisen työjärjestön ILO:n sopimuksissa pakkotyöllä tarkoitetaan kaikkea työtä, joka tehdään pakotettuna ja rangaistuksen uhan alla ja johon työn tekijä ei ole suostunut vapaaehtoisesti. Rangaistus voi tarkoittaa esimerkiksi joidenkin oikeuksien menettämistä."

      http://www.ihmisoikeudet.net/ihmisoikeudet/orjuuden-ja-pakkotyon-kielto/

      • sanompahan_vain

        Onneksi meillä Suomessa ei ole pakkotyötä. Uskomaton tilanne, että täällä jopa niitä pienimpiä velvoitteita vältteleville sen sijaan edelleen jopa maksetaan siitä kotonaolosta.

        Tosin eräänlainen pakkotyön muoto on se, että jos haluaa tienata vähän enemmän ja menee keski- tai hyvätuloisiin hommiin, joutuu tekemään kasvavan määrän pakkotyötä pummien elättämiseksi, kun progressiivinen vero alkaa juosta. Mielestäni minulla ei pitäisi olla velvollisuutta elättää näitä työnvälttelijöitä.

        Kenenkään ei pitäisi joutua pakkotyötä tekemään. Jos ei halua tehdä töitä, niin ei pidä rahaakaan kuitenkaan saada. Se on muiden pakottamista töihin.


      • perusoikeudet

        Pakkotyön määreet täyttyvät,mikli työhön vaaditaan menemään viimeisen toimeentulon menettämisen uhalla tai tuota leikataan mikäli ei mene. Asia on on kansainvälisesti määritelty valtiolliseksi orjuutamiseksi,mikäli topimet tapahtuisivat valtion hallinnon taholtya oli asia lain säädännönkautta määrätty tai ei se ei muuta asiaa.

        Lisäksi pakoitein teetettävään työhön joka ei perustu täyteen vapaaehtoisuuteen liittyyy muitakin lainsäädännöllisiä ongelmia,varsinkin jos työtä tetettäisiin työttömyysturvaa vastaan.Työttömyysturva ei toimi samapalkkaisuuden pohjalta joka on työnteettämisen edellytys lainsäädännöllisesti,kuten myös se että ihmisellä on oikeus toimeentuloon työllään. Työttömyysturvan ei voida katsoa olevan yksinomaan olevan triitävä toimeentulo,sillä suomessa työmarkkinatuki toimii sellaisena viimesijassa ja tuo kattaa noin puolet arkisiin elin menoihin vaadittavasta summasta, joten se jättää pelkästään työmarkkina tuen varass aelävät elämään alle köyhyysrajan ,köyhyydessä.

        http://www.ihmisoikeudet.net/ihmisoikeudet/oikeus-tyohon/

        https://yle.fi/uutiset/3-5896988

        18 §
        Oikeus työhön ja elinkeinovapaus

        Jokaisella on oikeus lain mukaan hankkia toimeentulonsa valitsemallaan työllä, ammatilla tai elinkeinolla. Julkisen vallan on huolehdittava työvoiman suojelusta.

        Julkisen vallan on edistettävä työllisyyttä ja pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus työhön. Oikeudesta työllistävään koulutukseen säädetään lailla.

        Ketään ei saa ilman lakiin perustuvaa syytä erottaa työstä.

        https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731


    • drhrdt

      Joo ihan sama

    • vitunpellet

      Ei nuo tuet riitä edes työssäkäyntiin vaikka joku muuta väittäis, muuta noilla tuilla vielä jonnekin jippii.

    • Vaalitulos

      Eipä nykyisistä päättäjistä paljon hyvää jää historiaan. Hallituksen kokoonpano jo hakeee vertaistaan maailmassa. Missään ei hallitus toimisi tuolla menetelmällä ja miten se lopulta on koottu, muissa yhtä härkeissä maissa asia olisi jo hoidettu muokkaamalla vaalituloksia. Eihän tämä toiminta ja päätökset ole missään muualla mahdollista, edes Veväjällä taideta näin härskisti. Pohjois-Korean kanssa Suomen hallitus kilpailee mutta sielläkään ei huijata kun kaikki tietää jo etukäteen, no tietysti Suomessakin sen jälkeen kun selviää että Kokoomus ja Keskusta hallituksessa niin kaikki ymmärtää.

      • Aikahyvin

        Kyllä sitä on kuule monessa monessa Euroopan maassa aivan olematon sosiaaliturva. Ei edes lähelläkään Suomen tasoa, käytännössä ei mitään. Työttömät joutuvat oikeasti kerjuulle ja kodittomiksi. Myös lapset joutuvat kerjäämään. Suomessa sentään suurimmalla osalla on katto päänsä päällä.


    • dcgnhmcg

      Kyllä sitä aina selviää kun on pari päivää ryyppäämättä.

    • alentaavat

      Saa antaa alennetun tt-tuen, karenssin kautta se ainakin ennen tuli, kun ei suostunut ilmaiseksi tekemään työtä, johon yhtäaikaa otettin samaa työtä toinen tekemään palkallisena.

    • ggghj

      No itsellä ei tullut tuosta ns tuplakarenssista alennusta vaan alennus vaatii sitten uuden "moitittavan teon" niin sitten vasta alennetaan. Näin reilu vuosis sitten, Ehkä nykyään tiukempi.

      • 167-176

        Laki ei ole muuttunut joten uusi alentaminen vaatii aina uuden kieltäytymisen. Siksi kannattaa tehdä totaalinen kestokieltäytyminen orjatöistä ja jos tarjoavat niitä udelleen niin ei pidä kieltäytyä vaan voi vain todeta että tilanne ei ole muuttunut ja se edellinen kieltäytyminen on edelleen voimassa. On todella raukkmaista ja virkarikollista tarjota orjatyötä sellaiselle joka on niistä kerran kieltäytynyt.
        Työkkärissä on minulle joskus ehdottaneet noita orjatöitä mutta se juttu on loppunut heti kun olen kertonut etten kieltäydy jos lain voimalla sinne pakotetaan ja vapaaehtoisesti en niihin suostu. Läheden kyllä jos pakotetaan mutta tavoite on sitten kaikkien laittomuuksien tonkiminen siitä systeemistä. Siinä vaiheessa on TE-virkanilkin naama mennyt norsunvitulle ja suu suppuun, mitään ei ole siitä sen jälkeen kuulunut. Viimeksi kävi noin 2 vuotta sitten kun muutin niin piti taas sanoa suorat sanat ja taisivat uskoa kun ei ole sen jälkeen sellaisia edes ehdottaneet. Vuosi sitten käivn viimekisi työkkärissä eikä orjatöitä tarjonneet, taisivat uskoa kerralla täälläkin. Aktivointisuunnitelma olisi pitänyt tehdä jo "valovuosia" sitten, ei ole tehty kun tietävät miten siinä käy.

        Tuohon orjuutukseen liittyy niin paljon laittomuuksia että jo pelkkä uhka niiden tukimisesta johtaa virkanilkkien housuun paskomiseen, niin raukkoja ne lopulta oikeasti ovat. Kiusaavat vain sellaisia joita pystyvät kiusaamaan, valitettavasti noita hölmöjä löytyy pilvin pimein.


      • sanompahan_vain

        Voi, että olet kyllä oikein sankareiden sankari. Muiden rahoilla eläminen on niin maan perusteellisesti sun perioikeus. Aivan törkeää, että muka jotain pitäisi itse tehdä.

        Oletko muuten tullut miettineeksi, että joku tekee ihan joka päivä kovaa työtä sun kuukausittaisten tukiesi eteen? Oletko tajunnut, että sinä aiheutat orjatyön tekemistä? Pakotat ihmisiä tekemään töitä sinun elantosi eteen. Saatanan orjapiiskuri!


      • 10.000kk

        Niin tuota kyllä ihmettelen, mistä tämmöisiä lakeja sitten sävelletään niin voisihan sitäkin kysyä. Kenen rahoilla nuo päättäjätkin elää, Sipilä 10.000 kk. Pääsetkö siihen palkkaan koskaan ??? Et takuulla. Millä perustein saan työttömänä veronpalautusta 300, ai niin vouti ei sitä vie.


      • 167-176
        10.000kk kirjoitti:

        Niin tuota kyllä ihmettelen, mistä tämmöisiä lakeja sitten sävelletään niin voisihan sitäkin kysyä. Kenen rahoilla nuo päättäjätkin elää, Sipilä 10.000 kk. Pääsetkö siihen palkkaan koskaan ??? Et takuulla. Millä perustein saan työttömänä veronpalautusta 300, ai niin vouti ei sitä vie.

        Multakin Kela-roisto vie yli puolet veonpalautuksesta, Kelalle 61€ ja mulle 50€, viime vuonna vei vielä enemmän.
        Ulosottomiehen kanssa en ole juurikaan ollut tekemisssä. Se oli muistaakseni viimeksi niin päin että minä vein ulosottomieheltä tuhkat pesästä (takka ja saunankiuas) ihan kirjaimellisesti kun se silloin sattui kuulumaan työhöni joten se ulosottoukko sai vielä laskunkin maksettavaksi, yleensähän nuo jutut on toisin päin 😀 Kaikkea sitä on tullut henkensä pitimiksi tehtyä, en tykännyt yhtään rannilan värivalmiista jota siihen aikaan moni peltikatto oli kun se oli perhanan liukas märkänä, muutama persmäki harjalta räystäälle tuli laskettua 😟


      • sthhst

        Kun ei sitäkään tajuta ettei työtön lainaa saa niin ottakaa vaan tuet pois. Kun tuo euron paska tuli niin saahan sitä kuvitella vaikka mitä lystää. Jos oli aivopesty. Jos nyt Suomessa syttyis sota niin ei sitäkään pakoon voisi lähteä armeijan käynyt.


      • riitahalki
        sanompahan_vain kirjoitti:

        Voi, että olet kyllä oikein sankareiden sankari. Muiden rahoilla eläminen on niin maan perusteellisesti sun perioikeus. Aivan törkeää, että muka jotain pitäisi itse tehdä.

        Oletko muuten tullut miettineeksi, että joku tekee ihan joka päivä kovaa työtä sun kuukausittaisten tukiesi eteen? Oletko tajunnut, että sinä aiheutat orjatyön tekemistä? Pakotat ihmisiä tekemään töitä sinun elantosi eteen. Saatanan orjapiiskuri!

        Älkääs nyt, mulla on hyvä ehdotus miten pannaan riita puoliksi ;)
        Jaatte tuon toisen kanssa sun työs puoliksi, näin kumpikin pääsee töynsyrjään kiinni ja nauttimaan yhteiskunnan tuista. Eikös olekin hyvä juttu, ei tartte sunkaan enää täällä itkeä kun joudut tekemään töitä toisten puolesta.


      • Jetsullee

        Niinpä. Sanopa se... Täällä eri ketjuissa niitä löytyy pilvin pimein, nimenomaan näitä tukien nauttijoita, joilla ei ole koskaan muuta asiaa kuin kitistä ja valittaa päivät pitkän milloin mistäkin.. Mistä näitä oikein löytyy?


      • thätshitspoisss
        sanompahan_vain kirjoitti:

        Voi, että olet kyllä oikein sankareiden sankari. Muiden rahoilla eläminen on niin maan perusteellisesti sun perioikeus. Aivan törkeää, että muka jotain pitäisi itse tehdä.

        Oletko muuten tullut miettineeksi, että joku tekee ihan joka päivä kovaa työtä sun kuukausittaisten tukiesi eteen? Oletko tajunnut, että sinä aiheutat orjatyön tekemistä? Pakotat ihmisiä tekemään töitä sinun elantosi eteen. Saatanan orjapiiskuri!

        Aivopiereskelyä. Jos jotain haittaa maksamansa verot rajusti niin sitten kannattaa yrittää saada pimeitä töitä tai lopettaa se verokortillinen paskaduuni ja alellä tulonsiirroilla.

        Ei suomi missään kusessa ole vaikka orpo piru ja Sika-jari niin väittävät sosiaalitukien vuoksi.


      • Anonyymi
        sanompahan_vain kirjoitti:

        Voi, että olet kyllä oikein sankareiden sankari. Muiden rahoilla eläminen on niin maan perusteellisesti sun perioikeus. Aivan törkeää, että muka jotain pitäisi itse tehdä.

        Oletko muuten tullut miettineeksi, että joku tekee ihan joka päivä kovaa työtä sun kuukausittaisten tukiesi eteen? Oletko tajunnut, että sinä aiheutat orjatyön tekemistä? Pakotat ihmisiä tekemään töitä sinun elantosi eteen. Saatanan orjapiiskuri!

        kyllä se on lakiin kirjattu oikeus eli turha nillittää siinä


    • Eitänäänkään

      Ei, jos on saanut potkut työkkäristä.

    • Kättäsuuneteen

      Eiks kuitenki oo tyhmää ylpistellä omin rahoin.

    • Anonyymi

      Kyllä meidän pitää turvata mamujen hyvinvointi ja riittävän tasokkaat palvelut tukineen joiden tarve kasvaa sitä mukaa kun tänne tullaan , ja se maksaa , jostain on leikattava .

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2102
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1966
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1915
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe