Järkyttävät huostaanottoluvut tarkastelussa

huutolaisuus

Hei!
Minua ja muutamaa muuta kansalaista on alkanut pikkuhiljaa kiinnostamaan miten näin pienellä kansakunnalla on varaa pakkosiirtää yli 18 000 lasta ja nuorta kodin ulkopuolelle? Mistä tässä kaikessa on oikeasti kysymys. Huostaanotot ovat lisäntyneet jatkuvasti karkeasti ottaen vuodesta 1990. miten tämä on mahdollista?

Ylellä aiheesta on tullut näemmä dokumenttikin :https://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/08/02/lasten-huostaanotoista-tuli-bisnesta .

Milloin maamme päättäjät oikeasti heräävät tähän tilanteeseen? Entä vanhemmat? Mitä ajattelette että lapsenne pakkosiirrettiin kotoanne? Eivät kaikki 18 000 huostassa ollutta ole siirretty kotoa oikeista syistä.

Veronmaksajana minua myös kiinnostaa mistä johtuu että kotikunnassani Espoossa - joka on tunnetusti karmea esimerkki lasten suojelun osalta- on jälleen herätty valtaviin huostaanotto lukuihin;
https://www.lansivayla.fi/artikkeli/553246-huostaanottojen-maara-kaantyi-kasvuun-espoossa-murrosian-kuohut-ja-paihteidenkaytto

Lähinnä mietin sitä että olisiko näille huutolaislapsille jotain muuta apua saatavilla kuin heidän ja heidän läheistensä elämän tuhoava huostaanotto.
Olisi YK;n lastenkomintealla varmasti sanottavaa.

62

1165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ammattikasvattaja

      Ei muuta kuin nimet esille sitten, niin katsomme, ketä niihin huolestuneisiin kuuluu.

      Ai niin: sinähän et tietenkään IKINÄ ole kirjoittanut tänne millään nikillä?

      • lfjksdjhgjdhgj

        Kasvattanisesta tienaa hyvin.


    • tositarinaa

      Aloittajan jakaman linkin mukaan huostaanottojen määrän kasvun syynä ovat murrosiän kuohut ja päihteidenkäyttö.

      "Lähinnä mietin sitä että olisiko näille huutolaislapsille jotain muuta apua saatavilla kuin heidän ja heidän läheistensä elämän tuhoava huostaanotto."

      Lastensuojelulain mukaan kaikki muut keinot täytyy käyttää ensin ennen kuin viimesijaisena vaihtoehtona turvaudutaan huostaanottoon. Niin että on niille perheille ollut saatavilla apua, mutta sitä ei ole otettu vastaan, se ei ole toiminut tai se ei ole ollut riittävä. Joku teistä palstan vakivalittajista ja bio-uhreista voisi kertoa, miten vältetään huostaanotto tällaisessa tilanteessa:

      Nuori sekoilee huumeiden kanssa, altistaa itsensä seksuaaliselle hyväksikäytölle, viiltelee, liikkuu itseään 10 vuotta vanhempien vankilakundien kanssa, ei käy koulua, karkailee kotoa niin että vanhemmat eivät tiedä missä hän on eikä häneen saada yhteyttä. Lastensuojelu tarjoaa perhetyötä. Vanhemmat ottavat avun vastaan, mutta nuorta ei edes tavoiteta. Vanhemmat pyytävät nuoren sijoitusta, jos sillä tavalla nuori saataisiin edes pysymään hengissä.

    • marakuar

      Ei kai aloittaja tarkoittanut että kaikki huostaanotot olisivat olleet heikkotasoisia tai vääriä?

    • Kauppatavaraa

      Erilaiset tutkimukset tarvitsevat lapsimateriaalia jota saavat huostaanottamalla. Valtiohan maksaa kunnille jokaisesta huostaanotetusta, kunnan kassa kilahtaa joka kerta ja tuntuu musiikilta sen päättäjien korvissa. Otetaan huostaan sitä mukaa miten kulloinkin on tarve. Kallandi muistaakseni tutkii mitä reaktiota lasten erottaminen vanhemmista saa aikaan, tätä hylkäämiskokemusta. Hylkäämiskokemus aiheutetaan huostaamalla, jota sitten tutkitaan. Tokikin hylkäämiskokemus selitetään vanhemman teoksi sekä niin että on "jouduttu" ottamaan lapsi huostaan.

      • uhjuihjuij

        Tarkalleen ottaen mitä rahaa, kuinka paljon ja minkä lain mukaan valtio maksaa kunnille jokaisesta huostaanotosta?

        Miten tämä raha näkyy kuntien budjeteissa?

        Kuinka iso tämä raha on suhteessa tehtyjen huostaanottojen kustannuksiin?


    • Sossupaholainen

      Sijoitusten kustannukset huomioidaan valtionosuuksissa (samoin kuin esim työttömien määrä, ikärakenne jne). Se on siis laskennallinen summa ja esim tämän vuoden kustannukset näkevät valtionosuuksissa vasta parin vuoden päästä. Summa päätyy kunnalle valtionosuuksissa, ei sosiaalitoimi siitä erikseen mitään saa ja huostaanoton kustannukset ovat moninkertaiset kunnalle tähän laskennalliseen tukeen verrattuna. Joten mikään kunta ei huostaanottoja sen takia tee, tappiolle jää ja pahasti.

      • osuudet

        Avohuollon tukitoimista ei kuulemma kuitenkaan noita osuuksia saa - joten huostaanotto houkuttaa... lyhytnäköisiä.


      • sossupaholainen

        Valitettavasti ei saa, mutta kuten sanottu, ei ne huostaanotosta huomioidut rahat sosiaalitoimen budhetissa näy ja huostaanotto maksaa todella paljon kunnalle, joten ei se millään tavalla houkutteleva rahan takia ole.


      • Kakkupäältäkaunis
        sossupaholainen kirjoitti:

        Valitettavasti ei saa, mutta kuten sanottu, ei ne huostaanotosta huomioidut rahat sosiaalitoimen budhetissa näy ja huostaanotto maksaa todella paljon kunnalle, joten ei se millään tavalla houkutteleva rahan takia ole.

        Ei mikään kunta tee huostaanottopäätöksiä tappiokseen. Kunnan toiminnan taustalla on aina rahakysymys, tai politiikka. Virkamiehethän on velvoitettu tekemään yhteistyötä kunnan päättäjien kanssa ja käytännössä päättäjät sanelee huostaanotettavat, ei sossu. Kunnan tavoite on hyötymistarkoitus jollain tavalla, välittömästi tai viipeellä. Ja päättäjät todella inhoavat julkista keskustelua näistä asioista.


      • sossupaholainen

        Sen verran olen kuntien talousarvioehdotuksia elämäni aikana tehnyt, että huostaanotto luvut pyritään pitämään pieninä, jopa silloin kun tarvetta olisi, koska ne tulevat niin kalliiksi. Taloudellisesti kunta hyötyy, jos se ei huostaanota, vaikka huostaanoton tarve olisikin.


      • Jostarverahaaon
        sossupaholainen kirjoitti:

        Sen verran olen kuntien talousarvioehdotuksia elämäni aikana tehnyt, että huostaanotto luvut pyritään pitämään pieninä, jopa silloin kun tarvetta olisi, koska ne tulevat niin kalliiksi. Taloudellisesti kunta hyötyy, jos se ei huostaanota, vaikka huostaanoton tarve olisikin.

        Kyllä huostaanotto on tehtävä jos tarve on, ei sitä voi jättää tekemättä vaikkei sossun budjetissa rahaa ole. Ellei ole budjetoitu sossu pyytää päättäjiltä lisää rahaa ja tekee huostaanoton, vai miten olet toiminut.

        Montako päättäjän jälkikasvua olet ottanut huostaan kun kerran jo pidempi työsarka takana on. Tai kuuluuko he siihen mainitsemaasi ryhmään - ettei oteta kun huostaanotto tulisi liian kalliiksi.


      • sossupaholaine

        Jos pitää ottaa huostaan eijkä rahaa ei ole, niin sitä todellakin pyydetään lisää. Mutta kyllä poliitikot valittavat, että tulee kalliiksi. He eivärt elä siinä harhaluulossa (kuten monet täällä), että huostaanotto olisi kunnalle rahallisesti kannattavaa. Mutta huostaanotto on tehtävä, kun lapsen olosuhteet sitä vaativat.


    • varmaankinnäin

      Mutta jos huostaanottoja ei tehdä, alkaa ihmeesti näkymään budjetissa lähitulevaisuudessa.

      • Ammattikasvattaja

        Varmasti. Monin tavoin. Ongelmien muodossa ainakin.


    • tfgcv

      https://thl.fi/fi/web/lastensuojelun-kasikirja/tyoprosessi/sijaishuolto/sijaishuollon-kustannukset :

      "Lastensuojelulaitoksissa hoidosta määräytyy maksu tavallisimmin vuorokausimaksun perusteella. Vuorokausimaksu vaihtelee suuresti eri laitoksissa ja hintahaarukka liikkuu useiden satojen eurojen välillä. Nykyisin melko tavallisesti hoitovuorokausimaksu on noin 150- 250 euroa. Erityishoitoa tarvitsevilla hoitovuorokauden hinta ylittää 300 euroa. Tavallisimmin tämä sisältää kaikki lapsen sijaishuollon hoidon kustannukset."

      Eli jos lapsen sijoittaminen maksaa vaikka 250euroa päivässä niin kustannus on kuukaudessa 7 500euroa ja vuodessa 90 000euroa.

      Sinä joka kirjoitit näin: "Ei mikään kunta tee huostaanottopäätöksiä tappiokseen. Kunnan toiminnan taustalla on aina rahakysymys, tai politiikka. " Sinä olet väärässä!

      Kaikki kunnat yrittävät välttää huostaanottoja, jos eivät eettisistä syistä, niin ainakin säästääkseen rahaa. Huolimatta siitä, että huostaanotto maksaa kunnalle sikamaisia summia, niitä kuitenkin tehdään. Miksiköhän? No koska niitä joskus tarvitaan, joskus jopa lapsen hengen pelastamiseksi.

      • Raha.tuo.valtaa

        Joskus tarvitaan mutta silloin ei ole kuitenkaan otettu huostaan. Huostaanotot tuovat kunnalle rahaa, ei niitä muutoin tehtäisi mittavissa määrin.
        Sosiaalityöntekijöitä olevinaan tarvitaan enemmän huutaa kunnat, työntekijöille tietysti tarvitaan "autettavia". Autettavat tulee huostaanottamalla ja mitätöimällä valitut henkilöt. Tarvitaan nuorisotyöntekijöitä, kuraattoreja ja yhä enemmän kaikenlaista "auttajaa", istumaan palavereissa pullat pöydässä, syrjäytettävien aseman yhä kurjistuessa. Valtiovalta huolestuu ja antaa lisää rahaa kunnille syrjäyttämisen jatkamista varten Lisähenkilökuntaan, työpajoihin ... kunhan ovat pois silmistä. Ja kaiken pitäisi olla kunnossa. Jotkin itseään arvokkaampina pitävät kanssakulkijat huutavat syrjäytettyjen olevan laiskoja luusereita joiden on otettava vastuu omasta tuhotusta elämästään, sossun ja päättäjien taputtaessa käsiään.

        Kyllä kai jokaisen normaalilla järjenjuoksulla pitäisi ymmärtää mitä traumoja huostaanotetuille aiheutetaan huonolaatuisella huostaanotolla ja sijoituspaikoilla.

        Huostaanotto tuo kunnalle aina rahaa, tai muuta etua. Tietysti jotkin paikalliset päättäjät jotka eivät itse pysty olemaan kunnollisia vanhempia tai omaaavat muita elämänhallintaa vaikeuttavia seikkoja ovat sellaisia toisten vanhemmuudesta huolissaan olevia, jatkuen sinne sijaishuoltoihmisiin. Sieltä löytyy roskia ja silloin ei rahalla ole merkitystä kun yhteiskunta kerran kustantaa.


      • Ammattikasvattaja
        Raha.tuo.valtaa kirjoitti:

        Joskus tarvitaan mutta silloin ei ole kuitenkaan otettu huostaan. Huostaanotot tuovat kunnalle rahaa, ei niitä muutoin tehtäisi mittavissa määrin.
        Sosiaalityöntekijöitä olevinaan tarvitaan enemmän huutaa kunnat, työntekijöille tietysti tarvitaan "autettavia". Autettavat tulee huostaanottamalla ja mitätöimällä valitut henkilöt. Tarvitaan nuorisotyöntekijöitä, kuraattoreja ja yhä enemmän kaikenlaista "auttajaa", istumaan palavereissa pullat pöydässä, syrjäytettävien aseman yhä kurjistuessa. Valtiovalta huolestuu ja antaa lisää rahaa kunnille syrjäyttämisen jatkamista varten Lisähenkilökuntaan, työpajoihin ... kunhan ovat pois silmistä. Ja kaiken pitäisi olla kunnossa. Jotkin itseään arvokkaampina pitävät kanssakulkijat huutavat syrjäytettyjen olevan laiskoja luusereita joiden on otettava vastuu omasta tuhotusta elämästään, sossun ja päättäjien taputtaessa käsiään.

        Kyllä kai jokaisen normaalilla järjenjuoksulla pitäisi ymmärtää mitä traumoja huostaanotetuille aiheutetaan huonolaatuisella huostaanotolla ja sijoituspaikoilla.

        Huostaanotto tuo kunnalle aina rahaa, tai muuta etua. Tietysti jotkin paikalliset päättäjät jotka eivät itse pysty olemaan kunnollisia vanhempia tai omaaavat muita elämänhallintaa vaikeuttavia seikkoja ovat sellaisia toisten vanhemmuudesta huolissaan olevia, jatkuen sinne sijaishuoltoihmisiin. Sieltä löytyy roskia ja silloin ei rahalla ole merkitystä kun yhteiskunta kerran kustantaa.

        Höpön höpön.

        Ongelman ydin on useimmiten kuitenkin siellä kodin päässä. Lasta/Nuorta ei saada kasvatettua ja jonkun muun on sitten vihellettävä peli poikki. Se ei ole ihme, että ongelmia sijoituspaikoissakin sitten saattaa olla. Olisi pikemminkin ihme, jos ei olisi. Ei monissa laitoksissa mitään pikku enkeleitä ole, vaan nuoria, joilla on jo tilillään esim. rikoksia ja taustalla päihdeongelmia. Laitos ei kenellekään mikään kiva paikka ole ja tragedia piileekin siinä, että laitoksia tarvitaan.

        Huostaanotto on kunnalle menoerä. Muun väittäminen on aivan järkyttävää roskaa.


      • LikaistaPeliä
        Ammattikasvattaja kirjoitti:

        Höpön höpön.

        Ongelman ydin on useimmiten kuitenkin siellä kodin päässä. Lasta/Nuorta ei saada kasvatettua ja jonkun muun on sitten vihellettävä peli poikki. Se ei ole ihme, että ongelmia sijoituspaikoissakin sitten saattaa olla. Olisi pikemminkin ihme, jos ei olisi. Ei monissa laitoksissa mitään pikku enkeleitä ole, vaan nuoria, joilla on jo tilillään esim. rikoksia ja taustalla päihdeongelmia. Laitos ei kenellekään mikään kiva paikka ole ja tragedia piileekin siinä, että laitoksia tarvitaan.

        Huostaanotto on kunnalle menoerä. Muun väittäminen on aivan järkyttävää roskaa.

        Sossujen mainostama avohuolto on sitä matalan kynnyksen ennalta ehkäisevää puuttumista minkä tavoite pitäisi olla estää nuoria päätymästä rikoksien ja päihteiden kurimukseen. Miksei se toimi. Rahat sinne kyllä kelpaa ja hienoja puheitahan siitä pidetään.

        Hienojen avohuollon puheiden takana annetaan väärää tietoa tavallisista perheistä huostaanottoja varten, sinne vaan sekaan tavalliset lapset ja nuoret päihdeongelmaisten ja rikollisten nuorten sekaan oppimaan ja syrjäytymään. Aina kulloisenkin lastensuojelun tarvitseman materiaalin tarpeeseen.

        Huostaanotoista kertyvä tulo kunnille kertyy hyväksytyllä kieroilulla . Sosiaalityöntekijät tekevät yhteistyötä muiden lastensuojelun toimijoiden kanssa palvelun ostajan ominaisuudessa. ja ovat osallisia sijoitettujen hoidon suunnittelussa. Sossut voi vaikka jättää koulun huomiotta ja sijaishuoltajat haluavat lapsesta vaikka erityistarpeisen lisämassin hamuamisen vuoksi. Sossu voi kirjata ihan olemattomia asiakassuunnitelmaan miten tahtoo ja mikä hyvältä näyttää. Valtion apuihin asiakassuunnitelma kelpaa, muutoin sillä ei ole arvoa.

        Sijoitetetun etua ei aja ainakaan sossu sen jos mikä on varma. Sossu pyrkii viemään rahat se on niiden tehtävä. Poikkeus voi olla jokin yksittäinen sijaisvanhempi joka saattaa pitää sijoitetun puolta ja huolta sijoitetun rahoista. Viimeiseksi hyväksi sossu vaatii sijoitetun jälkihuoltoon ja siellä kyllä putsaa sijoitetun itsenäistymisvarat loppuviimeksi.


      • Ammattikasvattaja
        LikaistaPeliä kirjoitti:

        Sossujen mainostama avohuolto on sitä matalan kynnyksen ennalta ehkäisevää puuttumista minkä tavoite pitäisi olla estää nuoria päätymästä rikoksien ja päihteiden kurimukseen. Miksei se toimi. Rahat sinne kyllä kelpaa ja hienoja puheitahan siitä pidetään.

        Hienojen avohuollon puheiden takana annetaan väärää tietoa tavallisista perheistä huostaanottoja varten, sinne vaan sekaan tavalliset lapset ja nuoret päihdeongelmaisten ja rikollisten nuorten sekaan oppimaan ja syrjäytymään. Aina kulloisenkin lastensuojelun tarvitseman materiaalin tarpeeseen.

        Huostaanotoista kertyvä tulo kunnille kertyy hyväksytyllä kieroilulla . Sosiaalityöntekijät tekevät yhteistyötä muiden lastensuojelun toimijoiden kanssa palvelun ostajan ominaisuudessa. ja ovat osallisia sijoitettujen hoidon suunnittelussa. Sossut voi vaikka jättää koulun huomiotta ja sijaishuoltajat haluavat lapsesta vaikka erityistarpeisen lisämassin hamuamisen vuoksi. Sossu voi kirjata ihan olemattomia asiakassuunnitelmaan miten tahtoo ja mikä hyvältä näyttää. Valtion apuihin asiakassuunnitelma kelpaa, muutoin sillä ei ole arvoa.

        Sijoitetetun etua ei aja ainakaan sossu sen jos mikä on varma. Sossu pyrkii viemään rahat se on niiden tehtävä. Poikkeus voi olla jokin yksittäinen sijaisvanhempi joka saattaa pitää sijoitetun puolta ja huolta sijoitetun rahoista. Viimeiseksi hyväksi sossu vaatii sijoitetun jälkihuoltoon ja siellä kyllä putsaa sijoitetun itsenäistymisvarat loppuviimeksi.

        "Tavalliset perheet" - mitä sitten tarkoitatkin - eivät joudu ls-toimenpiteiden kohteiksi. Jos lastensuojelua tarvitaan, ongelmat ovat jo todellisia ja olemassaolevia. Perusperhe pystyy ongelmansa selvittämään, mutta vaikeuksissa oleva ei.


    • MattiToiv

      Ihmettelen kovasti sitä että 1990 -luvun pienehkössä kunnassa pohjanmaalla oli toimintamalli sellainen että esimerkiksi jäädessämme kiinni kananmunien heittelystä ikkunoihin, meidän tuli kaverini kanssa mennä pyytämään anteeksi ja pestä ikkunat. Asia oli tietenkin sillä selvä ja hölmöily loppui kuin seinään. Ja kaverini joka jäi myymälävarkaudesta kiinni joutui poliisikuulusteluun asemalle . Lastensuojelua ei näihin sekoitettu eikä edes koulupsykologeja. Kuitenkin tulokset olivat hyviä. Nykyään ilmoitus menee - ainakin Etelä-Suomessa- jo näpistyksestäkin. Olen kyllä sitä mieltä että poliisikuulustelut voisi auttaa ensikertalaisella. Kaupungeissa on hirveä rumba kun karkkipatukan varastajia kiikutetaan sosiaaliasemilla jne... Onko ihme jos sosiaalipuoli on täysi työllistetty? Monille poliisiautossa tai kuulusteltavana vietetty hetki lopettaa hölmöilyn alkuunsa.
      Jäisi näemmä aikaa auttavaan työhön . Mene ja tiedä

    • Helgamummi

      Niimpä ja lähisuvussa olisi monia jotka ottaisivat vaikka ilman korvausta lapset huoltaakseen.
      Mutta ei,mielummin viedään vieraisiin 'koteihin' tai yksityisiin perhekoteihin. Nämä yksityiset perhekodit tkevät kaikkensa erottaakseen lähisuvun sijoitettuun lapseen.
      Bisnes on valtavaa,puhutaan jopa 80.000-100.000 e/vuosi.
      Ja usein on sosiaalityöntekijöillä sidonnaisuuksia näihin paikkoihin....

      Miksei tälläisiä laittomuuksia kukaan valvo siis ihan oikeasti valvo. Siinä olisi toimittajille hyvä jutunjuuri...

      • Ammattikasvattaja

        Kyllä sinulla näitä nikkejä riittää... Huoh...

        Ikävän usein ongelmia on koko suvun laajuisesti. Valitettavan monista isovanhemmista ei ole kasvattamaan lapsenlapsiaan.


    • vcbvcbvbc

      "Huostaanotoista kertyvä tulo kunnille kertyy hyväksytyllä kieroilulla . Sosiaalityöntekijät tekevät yhteistyötä muiden lastensuojelun toimijoiden kanssa palvelun ostajan ominaisuudessa. ja ovat osallisia sijoitettujen hoidon suunnittelussa. Sossut voi vaikka jättää koulun huomiotta ja sijaishuoltajat haluavat lapsesta vaikka erityistarpeisen lisämassin hamuamisen vuoksi. Sossu voi kirjata ihan olemattomia asiakassuunnitelmaan miten tahtoo ja mikä hyvältä näyttää. Valtion apuihin asiakassuunnitelma kelpaa, muutoin sillä ei ole arvoa. "

      Ihan uskomatonta sontaa. Yksittäinen sosiaalityöntekijä ei sijoita ketään minnekään. Huostaanottoprosessi menee näin:

      1) Todellisia ongelmia, jotka vaarantavat lapsen kasvun ja kehityksen.

      2) Perhe/nuori ei ota avohuollon tukitoimia vastaan tai tukitoimet eivät riitä.

      3) Lastensuojelulain mukainen lapsen asioista vastaava kunnan sosiaalityöntekijä alkaa huostaanoton valmistelun työparinsa kanssa. Valmistelun aikana pyydetään lausunnot esim. lastenpsykiatrialta, koululta, päivähoidosta, turvakodista yms. toimijoilta, joilla on ollut jotain tekemistä perheen kanssa, myös poliisilta (onko hälytyksiä kotiosoitteeseen ja minkä takia, vanhempi tai nuori ollut päihtynyt tai syyllistynyt rikokseen, poliisi kuljettanut putkaan tms.). Kerätään kaikki tieto lastensuojelun asiakastiedoista, jolloin erityisen tärkeää on käydä läpi kaikki tarjotut ja käytetyt avohuollon tukitoimet sekä niiden vaikutus. Joskus perhe on saattanut asua vaikka kuinka monessa kunnassa, jolloin pyydetään vastaavat myös muista kunnista. Valmistelu vie kevyesti useita kuukausia, sillä sosiaalityöntekijä tekee kaiken tämän muun työnsä ohessa.

      4) Sosiaalityöntekijä esittelee huostaanottoasian esimiehelleen ja siitä keskustellaan työryhmässä, mahdollisesti myös työnohjauksessa. Sosiaalityöntekijä voi viedä huostaanottoasian myös lakisääteisen alueellisen moniammatillisen lastensuojelun työryhmän pohdittavaksi. Varsinkin pienissä kunnissa tämä on käytäntönä. Työryhmässä on edustus kaikista alueella työskentelevistä viranomaisista, kuten lasten- ja nuorisopsykiatrialta, koulusta, varhaiskasvatuksesta jne. Lapsen ja perheen tunnistetietoja ei anneta työryhmän tietoon.

      5) Vasta jos tämän kootun materiaalin ja käytyjen keskustelujen valossa näyttää siltä, että huostaanotto on tehtävä lapsen edun toteutumiseksi, siihen ryhdytään.

      6) Sijoituspaikan valinnassa käytetään joko ison kunnan omaa tai alueen eri kuntien yhteistä sijaishuoltoyksikköä, joka tuntee ja tietää eri sijoituspaikat. Sijaishuoltoyksikkö tekee yhteistyötä esim. sosiaalitoimea valvovien Aluehallintovirastojen kanssa ja on hyvin perillä siitä, jos Aluehallintovirasto epäilee väärinkäytöksiä jossakin sijaishuoltopaikassa. Sosiaalityöntekijä työpareineen kertoo tärkeimmät yksityiskohdat lapsesta, joka tarvitsee sijoituspaikkaa. Sijaishuoltoyksikön työntekijät valitsevat lapsesta annettujen tietojen ja sijoituspaikkatuntemuksensa perusteella lapselle sopivimman sijoituspaikan. Sosiaalityöntekijä liittää sijoituspaikan tiedot huostaanottohakemukseen.

      7) Sosiaalityöntekijä työpareineen pitää asianosaisten viralliset kuulemiset (lapsi itse, vanhemmat, mahdollisesti esim. isovanhemmat, jos lapsi oleskellut paljon heidän vastuullaan). Huostaanottohakemus on nähtävillä kuulemisessa ja siihen tutustumiseen on varattu tarvittaessa tuntejakin. Huostaanottohakemus sisältää kaiken oleellisen tiedon huostaanottoasiasta. Jos kukaan asianosainen ei vastusta, huostaanoton vahvistaa sosiaalityöntekijän esimies huostaanoton. Tehdystä päätöksestä voi silti valittaa 30 päivän ajan, jolloin huostaanottoasia menee hallinto-oikeuteen. Jos yksikin asianosainen ilmoittaa kuulemisessa vastustavansa huostaanottoa, huostaanottoasia menee hallinto-oikeuden päätettäväksi.

      Missä kohtaa tätä prosessia on se heikko lenkki, jonka takia lapsen asioista vastaava sosiaalityöntekijä pystyy sijoittamaan lapsen
      a) laittomin perustein
      b) sellaiseen sijoituspaikkaan, johon tällä sosiaalityöntekijällä olisi taloudellisia kytköksiä ja josta tämä sosiaalityöntekijä saisi taloudellista etua itselleen tai lapsen kotikunnalle?

      • Bisnestä

        Siinähän tuon sepitit miten monta ihmistä saa palkkansa huostaanotosta. Kunnalle valtion avut, lapsen lapsilisät, elatustuet tai -avut molemmilta vanhemmilta, lapsen omat varat. Tavoitteena syrjäytetty nuori yhteiskuntaan. Täsmennän sitä, että huostaanotettu ei saa niitä palveluja kuten pääsisi kouluun ja opiskelemaan ja tarvittavaa huolenpitoa, vaan ne rahat kunta käyttää mihin käyttää. Sitä rahanpesemistä varten on olemassa paperi nimeltä asiakassuunnitelma.

        Mikäli yritit selostaa lastensuojelun kyvykkyyttä ja avoimuutta niin pelkkää valetta suollat. Siellä missä olisi avohuollon ja huostaanoton tarve siellä ei sossuja näy.


      • Putinonystävämme
        Bisnestä kirjoitti:

        Siinähän tuon sepitit miten monta ihmistä saa palkkansa huostaanotosta. Kunnalle valtion avut, lapsen lapsilisät, elatustuet tai -avut molemmilta vanhemmilta, lapsen omat varat. Tavoitteena syrjäytetty nuori yhteiskuntaan. Täsmennän sitä, että huostaanotettu ei saa niitä palveluja kuten pääsisi kouluun ja opiskelemaan ja tarvittavaa huolenpitoa, vaan ne rahat kunta käyttää mihin käyttää. Sitä rahanpesemistä varten on olemassa paperi nimeltä asiakassuunnitelma.

        Mikäli yritit selostaa lastensuojelun kyvykkyyttä ja avoimuutta niin pelkkää valetta suollat. Siellä missä olisi avohuollon ja huostaanoton tarve siellä ei sossuja näy.

        "Bisnestä" varmaan uskoo myös, että
        -ilmaston lämpeneminen on valetta,
        -ihminen ei koskaan ole käynyt kuussa,
        -marsilaiset kaappaavat ihmisiä asentaakseen heihin peräsuolen kautta erilaisia laitteita,
        -mikroaaltouunit aiheuttavat syöpää,
        -maapallo on pannukakun muotoinen,
        -Putin on ystävämme...


      • Bisneksestä
        Bisnestä kirjoitti:

        Siinähän tuon sepitit miten monta ihmistä saa palkkansa huostaanotosta. Kunnalle valtion avut, lapsen lapsilisät, elatustuet tai -avut molemmilta vanhemmilta, lapsen omat varat. Tavoitteena syrjäytetty nuori yhteiskuntaan. Täsmennän sitä, että huostaanotettu ei saa niitä palveluja kuten pääsisi kouluun ja opiskelemaan ja tarvittavaa huolenpitoa, vaan ne rahat kunta käyttää mihin käyttää. Sitä rahanpesemistä varten on olemassa paperi nimeltä asiakassuunnitelma.

        Mikäli yritit selostaa lastensuojelun kyvykkyyttä ja avoimuutta niin pelkkää valetta suollat. Siellä missä olisi avohuollon ja huostaanoton tarve siellä ei sossuja näy.

        Asiakassuunnitelman laatii yleensä yksi sossu. Joskus kaksi siltä varalta että on varmempi kun kaksi valehtelee kuin yksi yksin.


      • missämissäjne
        Bisneksestä kirjoitti:

        Asiakassuunnitelman laatii yleensä yksi sossu. Joskus kaksi siltä varalta että on varmempi kun kaksi valehtelee kuin yksi yksin.

        Asiakassuunnitelmaan ei voi kirjoittaa epätosia asioita. Asiakassuunnitelma laaditaan yhdessä perheen kanssa pidetyn palaverin (joskus useampien palaverien) pohjalta: Mitä palaverissa on puhuttu, asetettu tavoitteiksi, mitä on sovittu tukitoimista, mitkä tahot ovat yhteistyökumppaneita jne. Myös asiat, joista mahdollisesti ollaan eri mieltä, tulee kirjata selvästi.

        https://thl.fi/fi/web/lastensuojelun-kasikirja/tyoprosessi/asiakassuunnitelma


      • KaunisSyysSää

        Linkkisi ohjeistaa sossua ja selostuksesi saattaisi kelvata hallinto-oikeuksillekin tai aviin, että kaikki hyvin. Ketkut keskenään.

        Asiakassuunnitelman käytänne on se mitä sossut kirjaavat. Osapuolina on yleensä sijaisvanhemmat ja voi olla koko perhekin joissakin tapauksissa ei sitä voi kieltää, mutta yleispätevä väittämäsi ei ole.

        Asiakassuunnitelmaan voi kirjoittaa väärää tietoa ja sosiaalityöntekijät myöskin niin tekevät. Asiakassuunnitelma kelpaa valtiolle totena mutta muuta virkaa sillä ei ole. Sossu vetoaa asiakassuunnitelmaan joka käänteessä, asiakirjaan jonka sossu itse on mieleisekseen muokannut, ei sillä tarvitse olla totuuden kanssa mitään tekemistä. Asiakassuunnitelman sisältö saattaa olla läpeensä vaikka yksittäisen harhoista kärsivän sosiaalityöntekijän ennakko-odotuksia tai toisen katkeran sosiaaliyöntekijän sadistisia rankaisukeinoja. Vain taivas on sossun rajana kun sossu vain täyttää päättäjien odotukset ja kuntaan kilahtaa verirahat.

        Olet hauska tuon amiksen kanssa , vetoat totena ohjeisiin joiden noudattamattomuudesta ei sossulle seuraa mitään muuta kuin aikanaan ehkä jokin yhteiskunnan myöntämä ansiomerkki rintapieleen. Amis puolestaan leimaa omaa näkemystään kritisoivat mielenterveysongelmaisiksi pahoiksi ja samaa mieltä olevat hyviksiksi mielenterveydeltään vissiin terveiksi olevaisiksi.

        Nimimerkkisi on jumittava, mistä se voisi kertoa.


      • missäjne
        KaunisSyysSää kirjoitti:

        Linkkisi ohjeistaa sossua ja selostuksesi saattaisi kelvata hallinto-oikeuksillekin tai aviin, että kaikki hyvin. Ketkut keskenään.

        Asiakassuunnitelman käytänne on se mitä sossut kirjaavat. Osapuolina on yleensä sijaisvanhemmat ja voi olla koko perhekin joissakin tapauksissa ei sitä voi kieltää, mutta yleispätevä väittämäsi ei ole.

        Asiakassuunnitelmaan voi kirjoittaa väärää tietoa ja sosiaalityöntekijät myöskin niin tekevät. Asiakassuunnitelma kelpaa valtiolle totena mutta muuta virkaa sillä ei ole. Sossu vetoaa asiakassuunnitelmaan joka käänteessä, asiakirjaan jonka sossu itse on mieleisekseen muokannut, ei sillä tarvitse olla totuuden kanssa mitään tekemistä. Asiakassuunnitelman sisältö saattaa olla läpeensä vaikka yksittäisen harhoista kärsivän sosiaalityöntekijän ennakko-odotuksia tai toisen katkeran sosiaaliyöntekijän sadistisia rankaisukeinoja. Vain taivas on sossun rajana kun sossu vain täyttää päättäjien odotukset ja kuntaan kilahtaa verirahat.

        Olet hauska tuon amiksen kanssa , vetoat totena ohjeisiin joiden noudattamattomuudesta ei sossulle seuraa mitään muuta kuin aikanaan ehkä jokin yhteiskunnan myöntämä ansiomerkki rintapieleen. Amis puolestaan leimaa omaa näkemystään kritisoivat mielenterveysongelmaisiksi pahoiksi ja samaa mieltä olevat hyviksiksi mielenterveydeltään vissiin terveiksi olevaisiksi.

        Nimimerkkisi on jumittava, mistä se voisi kertoa.

        Väität kaikenlaista, vaan näyttöä sinulla ei ole:

        " Vain taivas on sossun rajana kun sossu vain täyttää päättäjien odotukset ja kuntaan kilahtaa verirahat. "

        Kaikki kunnat yrittävät välttää huostaanottoja, koska ne tulevat kunnalle niin kalliiksi. Mitään verirahoja ei ole kilahtamassa kuntaan päin. Rahavirta menee toiseen suuntaan.

        Mistähän johtui väitteesi mielenterveyspotilaaksi leimaamisesta? Vanhemman hoitamaton mielenterveysongelma voi johtaa vaikka huostaanottoon.


    • maksaamaltaita

      "Kunnalle valtion avut, lapsen lapsilisät, elatustuet tai -avut molemmilta vanhemmilta, lapsen omat varat. "

      Lapsilisä on vajaa 95 euroa lapsesta kuukaudessa.

      Elatustuki on reilu 156 euroa kuukaudessa. Kahdelta vanhemmalta yhteensä 312 euroa kuukaudessa. (Ainahan täällä väitetään, että vain vähävaraisten lapsia otetaan huostaan, joten elatusapua ei voisi maksaa.)

      Lapsen omia varoja ei peritä huostaanotossa.

      Yhteensä kunta voi periä kelalta ja vanhemmilta 407 euroa kuukaudessa.

      Yhden lapsen sijoitus KAHDESSA PÄIVÄSSÄ enemmän kuin 407 euroa.

      Valtion kunnalle maksama avustus ei todellakaan korvaa erotusta eikä varsinkaan ylitä sitä. Huostaanotto on kunnille tappiollista.

      • Ammattikasvattaja

        Pitää olla melkoisen sekaisin, jos kuvittelee huostaanottojen tuottavan kunnille voittoa.


    • lsnuori

      Ja tähän vielä sijaishuollossa asuneen huomiona, että itse ainakin sain jälkihuollon tukena noin saman suuruisen summan, mikä vanhempien lapsilisistä oli peritty. Eli ne eurot eivät jääneet kunnalle, vaan niiden avulla sain kalustettua itsenäistymiskämppää ja maksettua oppikirjoa, joihin ei muuten olisi välttämättä eurot riittäneet.

      Ihme höpö höpö propagandaa ilkeästä lastensuojelusta täällä, kun vaikka järjestelmä ei varmasti ole täydellinen, se on kiistämättä pelastanut henkiä, ainakin minun.

      • HöpöHöpöItelles

        Joka ikinen lapsilisä lantti kilahtaa kunnan tai sijaisvanhempien kassaan. Itsenäistymisrahoista ei ostella oppikirjoja. Hyvin ovat manipuloineet.


      • Sossupaholainen
        HöpöHöpöItelles kirjoitti:

        Joka ikinen lapsilisä lantti kilahtaa kunnan tai sijaisvanhempien kassaan. Itsenäistymisrahoista ei ostella oppikirjoja. Hyvin ovat manipuloineet.

        Jos huostaanotettu käyttää saamiaan itsenäistymisvaroja oppikirjoihin, niin silloinhan niillä ostetaan oppikirjoja. Mikä siinä oli sellaista, mitä et ymmärtänyt.
        Silloin et varmaan ymmärtänyt, että jos esim laitos maksaa kunnalle 250 e vuorokaudessa, ei noin sadan euron lapsilisä kuukaudessa paljon kunnan kassaa kasvata.


      • VievätRahatJosAntaa

        Lierot viekastelee "Jos huostaanotettu käyttää...". Kun kkaan ei ole neuvonut huostaanotettua ettei hänen pidä ostaa oppikirjoja itsenäistymisvaroistaan kuten sossu kehoittaa tekemään. Sossun tulee maksaa koulukustannukset kunnan budjetista että oikein menee. Tottakai sossu käyttää huostaanotetun omat rahat jos pääsee rahoihin käsiksi.


      • Sossupaholainen

        Jälkihuollossa oleva ei ole huostassa, mutta tietysti kunta avustaa kustannuksissa ja esimerkiksi asunnon hankinnassa, mutta jälkihuollossa oleva on täysi-ikäinen ja täysivaltainen ja vastuussa elämässä aivan kuten kuka tahansa muukin.


      • SellanenOnSossu

        Nyt oli kyse itsenäistymisrahoista joita Lsnuori kertoo käyttäneensä oppikirjoihin. Lisäksi kertoo itsenäistymisrahojensa kertyneen lapsilisistään. Tuollaisella talousosaamisella sijoitetut siirtyvät hoitamaan raha-asioitaan jälkihuoltoon sossun vedätettäväksi. Varmaan on tietokoneet ja kännykätkin pidetty ulottumattomissa tai ainakin joku hengittänyt niskaan ettei sijoitettu saa tietoa normaalista elämänmenosta. Näin sossu varmistaa syrjäyttämisen yhteiskunnasta sijoitetun osalla, mikä pääsääntöinen tavoite on.

        Et vaivautunut neuvomaan nuorta ja korjaamaan vääriä tietojaan. Katsoit oikeaksi toimintatavaksi alistetun luovutettua rahansa kunnan pussiin. Rahat jotka eivät ole kunnan vaan ovat sijoitetun omia rahoja. Oppikirjarahat kilahtivat kuin kilahtivatkin kunnan kassaan. Sinua varmaan kunnassasi tituleerataan "hyväksi sosiaalityöntekijäksi". Eikö vain.

        Oppikirjat ja tietokoneet sun muut koulutarvikkeet kustantaa sossu erillisellä päätöksellä jälkihuollossa olevalle. Ehkäisevä-täydentävä-toimeentulotuki pitää hakea, ei sossu sitä ohjeista ja lisäksi tehdä tiukka ettei itsenäistymisrahoja oteta tuohon tarkoitukseen. Vuokratakuun myöntää sossu siihenkään ei tarvitse sijoitetun itsenäistymisrahoja käyttää. Sossu voi antaa vielä erillistä rahaa kalusteisiin ja astioihin ja siihen sijoitettu sitten voi käyttää itsenäistymisrahojaan, oman kodin laittamiseen.

        Sossut kyllä nyhtää sijoitettujen rahat kunnan pussiin ellei niistä pidä kiinni. Ja heittää sijoitetun taivasalle. Sanoo ettei kyennyt olemaan vastuussa elämästään.


    • 123d213123f

      mitä voi tehdä, suomi on pirun käsissä.

      • Ei-kai-vaan

        Olen miettinyt, että katoaakohan tuosta valtavasta määrästä vuosittain lapsia?
        Maailmalla on niitä kaikenmaailman rinkejä, niin voisiko semmoinen päästä jotenkin sisään tämmöiseen huostaanottotehtailuun?
        Lapsi viedään vanhemmilta muttei koskaan päädy määränpäähän tai katoaa sieltä.
        Jostainhan ne rikolliset saalistavat rinkiensä uhrit.
        Huolestuttavaa itseasiassa. Yksityinen henkilöhän on perin voimaton, jos järjestelmässä mukana rikollisia jotka vievät lapsen muka virallisesti jne.


      • ygygh
        Ei-kai-vaan kirjoitti:

        Olen miettinyt, että katoaakohan tuosta valtavasta määrästä vuosittain lapsia?
        Maailmalla on niitä kaikenmaailman rinkejä, niin voisiko semmoinen päästä jotenkin sisään tämmöiseen huostaanottotehtailuun?
        Lapsi viedään vanhemmilta muttei koskaan päädy määränpäähän tai katoaa sieltä.
        Jostainhan ne rikolliset saalistavat rinkiensä uhrit.
        Huolestuttavaa itseasiassa. Yksityinen henkilöhän on perin voimaton, jos järjestelmässä mukana rikollisia jotka vievät lapsen muka virallisesti jne.

        Eiköhän ne rinkeihin joutuneet lapset/nuoret ole sellaisia, joiden asiat ovat aivan sekaisin ja joiden vanhemmat hakevat ohjeensa tämän palstan mielenterveyspotilailta. Katulapset on helppo poimia hämärähommiin.


      • SuomiLastensuojelu

        Sijoituskodeista karkumatkoilla olevat joutuvat helposti hyväksikäytetyiksi. Jotkin sijaisvanhemmat harrastaa sitä itsekin. Toiminta on sossuviranomaispäätöksillä mahdollistettua.


      • faktat_pöytään
        SuomiLastensuojelu kirjoitti:

        Sijoituskodeista karkumatkoilla olevat joutuvat helposti hyväksikäytetyiksi. Jotkin sijaisvanhemmat harrastaa sitä itsekin. Toiminta on sossuviranomaispäätöksillä mahdollistettua.

        "Toiminta on sossuviranomaispäätöksillä mahdollistettua."

        Todista väitteesi.


      • Tynnyrissä.eläjälle
        faktat_pöytään kirjoitti:

        "Toiminta on sossuviranomaispäätöksillä mahdollistettua."

        Todista väitteesi.

        Onhan noita julkisuudessa ollut.


      • Sossupaholainen
        Tynnyrissä.eläjälle kirjoitti:

        Onhan noita julkisuudessa ollut.

        Vaikka olen sossu ja seuraan asoita, en muista yhtäkään tapausta, joka olisi ollut julkisuudessa. Voisitko antaa edes yhden esimerkin?


      • Sädekehäsi.säilyy
        Sossupaholainen kirjoitti:

        Vaikka olen sossu ja seuraan asoita, en muista yhtäkään tapausta, joka olisi ollut julkisuudessa. Voisitko antaa edes yhden esimerkin?

        Sossu on hyvä ja etsii itse. Sossut ei joudu vastaamaan huostaanottopäätöksistään joissa sijaisvanhemmat on tuomittu kyseisestä touhusta. Sitä ilmeisestikin ajoit takaa.


      • Sossupaholainen

        Sinä sanoit että näin on, joten sinun vastuullasi on näyttää esimerkki. Kyllä sossu on vastuussa huostaanotetuista nuorista. En ajanut takaa muuta kuin julkisuudessa olleita tapauksia.


      • Ammattikasvattaja
        Sossupaholainen kirjoitti:

        Sinä sanoit että näin on, joten sinun vastuullasi on näyttää esimerkki. Kyllä sossu on vastuussa huostaanotetuista nuorista. En ajanut takaa muuta kuin julkisuudessa olleita tapauksia.

        Eihän näillä fanaatikoilla niitä tietenkään ole. Täällä on mellatanut jo useiden vuosien ajan lähinnä 1-2 ihmistä, joiden toiminnan ydin on haukkua viranomaisia ja sijaisvanhempia. Heillä on jäänyt sama levy päälle ja he ovat nämä pari palstaa onnistuneet tyhjentämään kaikesta asiallisesta keskustelusta.


      • Ole.eka
        Sossupaholainen kirjoitti:

        Sinä sanoit että näin on, joten sinun vastuullasi on näyttää esimerkki. Kyllä sossu on vastuussa huostaanotetuista nuorista. En ajanut takaa muuta kuin julkisuudessa olleita tapauksia.

        Vähemmän on sossut tilillä päätöksistään. Voisitko antaa esimerkin jossa sossu olisi vastuutettu sijaiskodin väkivallasta ? En usko. Mutta anna esimerkki kun muilta kerran olet vaatimassa samaa. Sama ammattikasvattajalle, esimerkkiä tulemaan "1-2 fanaatikosta"?


    • hiuksistarepiminen

      Kyllä täällä palstoja riittää. Siirtykää muualle. Mitä täällä kuolaatte ja haukutte jatkuvasti muiden kirjoituksia. Sääli, kun ammattikasvattajalta haettiin sijoitetut lapset pois.

      Turhaan täällä kuolaat edelleen.

      • minämäärään

        Haettiinko se huonosti hoidettu hevonenkin? "kilttipitää"

        Ei ollut enää hoitajia, kun sijoitetut pelastettiin. Toivottavasti eläinsuojeluviranomaiset hakivat hevon.


      • suurinosaelossa

        Kaltoin kohtelija kuulemma istui kaiket päivät netissä ja huusi kovalla äänellä koko ajan lapsille.

        Onneksi lapset haettiin pois.


    • ettäsilleenkuitenkin

      Suomessa on sijoitettu tuhansia lapsia kodin ulkopuolelle. En löytänyt rakkoja lukuja. Joku viisaampi voi kaivaa ne esiin.

      Yksikin kaltoinkohtelu sijaiskodissa on liikaa, mutta totuus on se, että suurimmassa osassa sijaisperheitä asiat hoidetaan hyvin ja valvonta pelaa.

      Ja pelasi se valvonta tuossakin yllä mainitussa esimerkissä, siinä nimeltä mainitsemattomassa huonossa paikassa, koska kaltoinkohtelu tuli ilmi ja lapset otettiin sieltä pois.

    • IhanOikeastikoNäin

      Katsokaa peiliin, jos lapset teiltä pois otetaan.

    • kulissitkunnossa

      Noinkohan ovat oppikirjoihin itsenäistymisvarat kuluneet vai johonkin ihan muuhun, vaikka kaljaan.

      • KulissitpaHyvinkin

        Meinaatko että kunnanjohtaja ryyppäsi rahat yhdessä sosiaalityöntekijän kanssa. Saattoi siinä tietysti niin käydäkin.


    • kulukorvauksiamulle

      Ahnein kaikista oli entisen kunnanhuonolaatuinen "sijaisvanhempi". Hänen mottonsa oli. "Minulle heti kaikki tässä ja nyt!"

      Ahne! Hyi hitto.

      • mukaammattikasvattaja

        Sellaisia ne suhteet ovat. Eivät ne aina valitettavasti auta, pikku ammattikasvattaja. Näit millaista se homma on, kun viranomaiset eivät enää takaakaan kaikkea. Taisi tulla yllätyksenä! Kun käyttää väkivaltaa, kuten teidän lastulevypuljussa tehtiin, kääntävät viranomaiset selkänsä, eivät enää auta. Rahahanat menevät pikkuhiljaa kiinni.

        Sillain käy väkivaltaisille sijaisvanhemmille.


    • ulbbi

      https://www.bbc.co.uk/news/resources/idt-sh/norways_hidden_scandal
      Katsokaapas siitä, miten Norjassa asiat hoituu. Psykologi oli 20 katsellut lapsiapornoa, jossa taaperoita raiskataan, ja koko ajan ollut lapsenhuostaanottojärjestelmän palveluksessa. Hyvin todennäköistä, että Suomessakin löytyy näitä lapsipornoa katsovia psykologeja, jotka tekaisevat kivat raportit hämärinä perusteineen ja omine mielihyvineen. Nykyään näillä on kaikenlaiset valvontamenetelmät ties ketä kohtaan, mutta taitaapi olla, että työntekijöitä ei valvota. Ja sitäpaitsi, jos otetaan huostaan, loka ei kaadu päättäjän niskaan, mutta jos ei oteta, niin vaikka 99 tapauksessa sadasta kaikki menisi hyvin, niin se 1 tapaus sadasta tuo päättäjälle huonon maineen ja ehkä rahanmenoa, kun ei etene uraputkessa.

    • Kylläon

      Miljardi euroa /vuosi...
      Kyllä sillä maksaisi vaikka kodinhoitajan perheisiin ,rahaa säästyisi ja lapset pääsisivät läheisten luo joita ikävöivät...

    • Käsittääkseni huostaanotot tapahtuu vain jos lapsen etu sitä vaatii. Syitä voi joka lähtöön, yleisimmät lienee vanhempien päihteiden käyttö, mielenterveysongelmat jne (puhdas arvaus). Jos joltakulta lapsi huostaan otetaan, silloin kannattaa katsoa peiliin, eikä syytellä muita.

      Kukaan tuosta tuskin mitään tiliä tekee.

    • testitkäyttöön

      Myös sijaisperheistä otetaan sijoitettuja pois siksi, että sijaisvanhemman mielenterveys horjuu, eikä hän alun alkaenkaan ole ollut tehtävään sopiva. lapsia ajatellen kohtuuton tilanne. Siksi esitän psykologisten testien käyttöä sijaisvanhempia valitessa. Ainakin kaikkein huonoiten tehtävän sopivat karsiutuvat, eikä lasten tarvitse tarpeettomasti kärsiä.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4925
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3114
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1621
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe