Kantasataman tapahtumakeskus

Suunnitelija

Nyt kun vahvasti näyttää siltä että Kantasataman kehittäminen lähtee liikkeelle kotkalaisella rahalla. Niin olisiko aika miettiä tuon tapahtumakeskusen sisältö ja myös sijainti tarkasti.
Julkisuuteen tihkuneiden tietojen mukaan tapahtumakeskukselle ei aseteta urheilutapahtumien järjestämis mahdollisuutta 🤔
Miksi näin, Lahdessa on monitoiminen Messukeskus jota todellakin voi kutsua tapahtumakeskukseksi. Mikä ei todellakaan rajaa urheilutapahtumia pois eikä myöskään muita.
Toki Lahdessa on myös Sipeliustalo kultturelisempaan käyttöön, joten ei kai meidän päättäjät ole sellaista haaveilemassa 🤔 siellähän ei urheilla 👎
Tuon tapahtumakeskusen sijainti olisi mielestäni fiksua rakentaa aivan Vellamon viereen, että eri tapatumissa noiden rakennusten palvelut olisivat sisäyhtyksillä käytettävissä.
Piipahus päättäjille vaikka Lahdessa, voisi avartaa mieltä.👍

85

2338

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Pieruna-saharaan

   Pääasia on kuitenkin tuhlata sähkömiljoonat mahdollisimman tuottamattomasti.

  • nähtyon

   Jokunen vuosi ja siinä on jonku jättikirppis.

  • kuka-HUU-HAAn-maksaa

   Aivan samaan tapaan tuntuu olevan uudellakin (tilapäisellä) Kotkan kaupunginjohtajalla jalat tukevasti kantasataman taivaalla kuten edeltäjälläänkin.
   Ja ammattikorkeakoulun kokkare hall.pj. esiintyy jo nyt suurena raharikkaana investorina, vaikka AMK vasta muutama vuosi sitten kävi läpi rankat YT:t ja irtisanomiset. Kenenkä kumman rahoja uppoavan rikas amk haluaa nyt haaskata?? Tietysti veromaksajien.
   Oikein paljon kaikesta kertovaa on se, että kysa sai pommittaa kaiken kantasatamahulluuden päänavaajaa Sawyeria kauan sähköposteilla ennen kuin herra suvaitsi edes vastaamaan. Ja mitä vastasi: samaa joutavaa täysin tyhjää liturgiaa, jota ukko on harrastanut jo viisi vuotta saamatta aikaan yhtään mitään.
   Näiltä kaikilta AIE-paperin allekirjoittajilta on kaikesta huolimatta kateissa visioistaan vain yksi ryhmä: maksavat eli TUOTTAVAT asiakkaat.
   Tuosta kantasatman visiolistalta puuttuvat enää vain kylpylä ja hiihtohissi, muutoin lista muistuttaa jo pelottavan samanlaiselta, joka johti koko maan talouden ylivelkaantumiseen, ylikuumenemiseen ja vuosisadan pahimpaan lamaan vain 25 vuotta sitten.
   Tuuleen kuseksijat eivät ole oppineet 1980-luvun lopusta yhtään mitään ainakaan Kotkassa.
   Sen sijaan Kouvola ja Lappeenranta tarkastelevat parhaillaan talouksiaan erittäin kriittisillä suurennuslaseilla.

   Jos ja kun Metsolan Teku jää tyhjilleen, muka korjauskelvottomana, miten suuret tappiot Kotka joutuu ottamaan kontolleen sen (purkamisen) takia? Eipä ole laskelmia näkynyt. Tosin joku suomalainen hotelli-investori saattaisi kylläkin maksaa Tekun tontista maltaita, koska koko Suomesta saa hakemalla hakea yhtä upeata hotellin paikkaa. Valmis meri(vene)väylä, Langinkoski ja Keisarinmaja vieressä samoin kuin valmis ja lyhyt bussireitti vieressä E18:lle.

  • pappa-betalar-inte

   Totta kai opistoinsinööriksi opiskelevilla on oltava kirjavissa haalareissaan lyhyempi matka juopottelukilpailuihinsa kuin nyt Metsolasta, josta pääsee vain kaksi kertaa tunnissa Kotkansaarelle hyvin halvalla bussilla. Jättää yhden kaljan juomatta, niin on bussiin varaa. Ja totta kai kantasataman lähellä on opettajillekin parempia lounaskuppiloita kuin Metsolassa.
   MUTTA, mikä ihme se olikaan/onkaan kampuksen perimmäinen tarkoitus? Opiskelu, oppiminen vai kapakat mahdollisimman lähellä?

   • VärikuvaErkistä

    Pappa ei ymmärrä sitä että asumme korkeakoulukaupungissa. Helsingin yliopisto on myös keskellä kylää, ei missään lähiöalueella. Myös se, että esim TradenomiYAMK:n tutkinto on täysin kauppatieteiden maisterin tutkintoa vastaava, jonka suorittaminen maksaa vähintään 20000€ enemmän stadissa kun Kotkansaarella suorittettu tradenomitutkinto. Omat lapseni ovat innolla kanta-satamaan tulevasta opiskelupaikasta, ennenkaikkea siksi että minä , lapsien isä työskentelin alueella 16 vuotta. AHTAAJANA.


  • amk-ei-ole-yliopisto

   Ahtaaja ei näköjään edes tiedä, että ainoastaan Helsingin yliopiston pelkkä päärakennus on ollut jo aika kauan keskellä kylää. Kaikenlaista muuta kivaa löydät ympäri-ämpäri pääkaupunkiseutua, vai onko kaikki HUT:n tutkimustyö muuttanut siellä senaatintorille??
   Opistoiksi noita nyt pröystäileviä, mutta risaperseitä insinöörikouluja ennen nimitettiin. Tottakai oppilaat ja opettajat ovat innoissaan, kun veronmaksajien varoilla halutaan rakentaa koulu mahdollisimman lähelle Kotkan kapakkakeskittymää.
   Ahtaaja varmaan oivaltaa, että aivan samasta syystä nimenomaan kantasatama tyhjeni ensin Hietasen ja sitten Mussalon valmistuttua. Tilanpuutteen takia.
   Amk ei muuta yhtään kaupunkia todelliseksi korkeakoulukaupungiksi. Oikean yliopiston puuttuminen (vrt. esim. Lappeenranta ja Joensuu) on ollut aina ja on Kotka-nimisen kaupungin vetovoiman suurin jarru. Valitettavasti pappa on tiennyt tämän aina. Samoin kuin amk:n kroonisen köyhyyden.
   https://yle.fi/uutiset/3-9226244
   On vähintään outo perustelu, että muidenkin kuin ahtaajien selkänahasta pitää repiä kymmeniä miljoonia verorahaa kantasatamaan vain siksi. että muutama ex-ahtaajan pentu on innoissaan - alueesta!!
   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201705282200167833_u0.shtml

  • kauas-on-lyhyt-matka

   Oikeinko vakavissaan peräti 16-vuotinen kantasataman ahtaaja ja yliopistojen "erityisasiantuntija" väittää että Helsingin yliopiston kaikki noin 35 000 opiskelijaa sekä lähes 4 000 tutkijaa ja opettajaa touhuavat ainoastaan senaatintorin vaiheilla??
   Miten ihmeessä kyseisen yliopiston keskustan kampuksen lisäksi Meilahden, Kumpulan ja Viikin kampuksilla kukaan voi opiskella ihan oikeita tieteitä, koska kyseisille "korpikampuksille" senaatintorilta on Viikkiin (linnuntietä) 7 km, Kumpulaan 4 km ja Meilahteenkin 3 km.
   Metsolan tekusta Kotkan kantasatamaan onkin niihin verrattuna "hirvittävä" matka eli 3,2 km.

  • KotkaOnNeuvostoliitto

   Levonen sanoo, että Outletin rahoitus ei ole kunnossa. Kirjavaisen Marika kokoomuksesta taas syyttää Levosta negativistiksi, mutta ei kommentoi varsinaista rahoitusasiaa. Kirjavaisen Marika on käytännössä kaupungin virkamies ja valeyrittäjä. Hän saa rahaa verovaroista enemmin, mitä oma konkurssikypsä (omat pääomat menetetty) firma tuottaa. Tällöin hän on automaattisesti kaupunkipuolueen edustaja. Eli lahjottu emakkosika. Muut lahjotut Kokoomuslaiset ovat huumekauppiaita ja pääsääntöisesti vankilassa. Kokoomuksella ei ole muuta keinoa menestyä kotkassa, kuin epärehelliset SDP:n keinot.

   Näiden valehtelijoiden armoilla on kotkan talous. Ei hyvältä näytä.

  • sähkö-negatiivinen

   Ei hätää?
   Hra sawyer oli kuulemma hymyillyt iloisen näköisenä joskus kuukausi sitten, mutta tuon suunnattoman iloisuuden tarkemmat motiivit eivät olleet (kysan 10.10.2018 ja) kirjavaisen mukaan kuitenkaan julkisia.
   Omituista ilonpitoa äijältä, joka ei ole viiteen vuoteen saanut aikaan yhtään mitään julkisesti.
   Eikä vastannut kysan sähköposteihinkaan mitenkään iloisen nopeasti - jostain syystä.
   Enää eräät eivät tarvitse kantasataman hiltoneihin uskomiseen muuta kuin hra sawyerin hymyä. Uskomatonta!! Samaan aikaan Ylen uutiset kertovat esim. kovasta säästökuurista upporikkaassa kouvostoliitossa.
   Brask (sd) vaikuttaa edelleen rehellisimmältä lausuttuaan, ettei oikein tiedä asiasta mitään, kun ei ole kerrottu.

  • 42-pros.-käyttöaste

   En ryhtyisi rakentamaan mihinkään päin edes Kymenlaaksoon minkäänlaista uutta hotellia - en ainakaan paperi- sekä sellutehtaan viereen, jos koko maakunnan majoitusliikkeiden huoneiden käyttöaste tammi-elokuussa 2018 on yksi maan huonoimmista: 42 prosenttia.
   Kanta-Häme on opettavainen tilastoesimerkki, jonka käyttöaste on vielä huonompi 37 %. Mutta huoneiden määräkin on siellä yli 400 kpl suurempi. Tällaista tyhjäkäyntiä haaveilee joku Kotkaankin.

   http://www.stat.fi/til/matk/2018/08/matk_2018_08_2018-10-05_tau_002_fi.html

  • mitkä-ovat-investorit

   Syytä lukea omituinen tapahtumakeskuksen täyskritiikitön ylistys kysarissa 13.11.2018.
   Vuokratuloja haaveilee joku jo nyt yli 2,2 miljoonaa euroa vuodessa eli 188 000 euroa/kk. Mistä ja keneltä??
   Vain yksi pikkutieto puuttuu tästäkin suitsutuksesta edelleen: todellisten INVESTORIEN NIMET!!
   Outputin tontin vuokrakin jo 13 vrk myöhässä.

   • Sauva.katkesi

    Jokohan ne kohta alkaisi vihdoinkin ymmärtämään, ettei mitään outputinia tule/ollut tulossakaan. Kohta tonttu-ukko tosin vaatii edellisiä vuokrarahoja takaisin, vaikkei niitä pitäisi saada.


  • Höpöähöpöä

   On vain Metsolan kampuksen purkukulut. Ei sinne oikeasti mitään hotellia edes idioottikaan rakenna.

  • pelko-pois-rosemarie

   No nyt kaikki järjestyy! Onhan konsultointiakin hoitanut kysarin mukaan jopa
   No Fear Agency & Promotion Oy. Että oikein toiminnallisten vaatimusten konsultti?? Olisi oikein mukava tietää tästä putiikista muutakin kuin henkilöstöä vain noin 2 (?) ja peräti noin 300 000 euron liikevaihto.
   Hotellioperaattorin valintaan onkin enää 47 vrk aikaa. Odotamme suurella mielenkiinnolla.

  • vääriä-näkemyksiä

   Nyt jänskättää oikein kunnolla se, mitä Kotkan kh tänään 19.11.2018 lausuukaan tuosta max. 20 miljoonan euron hallista. Ja ketä kaikkia siellä saa olla edes läsnä, ettei vain kuultaisi vääriä mielipiteitä.

  • pystejäpystyyn

   Nämä tälläset on menestyshankkeita niinku Haminan Suursalko , Helsingin Redi ja ne muutkin osaamisten osotukset elikkä uudet koulut joista katot tippuu ja nurkat on homeessa.
   https://www.youtube.com/watch?v=PQAEYV0E1Qw

   • Ranepp

    Hyvät pyörteet on, vaikka ei viel paljo tuule.


  • 1800-päiväinen-haaveilu

   Kotkan kaupunginjohtaja Sirviö väittää, ettei kaupungin budjetissa olisi muka toivotaan-toivotaan-juttuja. Mitähän ovat sitten nämä outputit ja tapahtumakeskus, johon on jo luvattu risaperseisen kaupungin rahaa max 20 milj.euroa. Outputeista ja hotelleista ei ole hajuakaan kenelläkään.
   Jo ilman sitä ensi vuoden budjetti on 3,6 miljoonaa tappiollinen, vaikka tapahtumakeskusta yritetäänkin peitellä jonkinlaisen tytäryhtiön suojiin.
   Onneksi koko budjettiesitys palautettiin kh:sta uudelleen valmisteltavaksi. Mutta mistä löytyvät ne järkevät, jotka uskaltavat ja joiden PITÄÄ puhaltaa koko kantasatama-kohellus poikki???
   Huomenna keskiviikkona 21.11.2018 tulee kuluneeksi tasan 1800 vuorokautta siitä, kun naurettavista kantasatamahaaveiluista kysari kirjoitti ensimmäisen uutisen 17.12.2013!!!

   • Börjetäti

    Tässä kohtaa Camelontin kasvoille ilmestyy leveä hymy ja silmän vinkkaus. Sitten hän taputtaa pari kertaa olalle ja häipyy nauraen nopeasti pois paikalta.


  • PutinOttaaKarhuaTakaa

   Tämä kaatuu kuin ryssän lipputanko. Miten XAMKilla on varaa olla mukana, just oli yt.t?!?!

  • Katotippuva

   Näitä REDI-projekteja riittää Hölmölän kylässä nimeltä Suomi Finland.

   • TErkki

    Mutta Kotkassa ei olisi varaa enää yhteenkään hölmöilyyn.


  • MuotiaRahvaalle

   Niin tapahtumakeskus, mutta mitä sille putletille kuuluu? Yritetäänkö tässä nyt taas kääntää huomiota toisaalle? Normaali kansa ja venäläiset odottavat kuumeisesti että pääsisivät jo ostelemaan Loredo-farkkuja ja Abibas-kyykkyverkkareita sekä muita tietättömille tuntemattomia mega muotimerkkejä suoraan euroopasta 2% alennuksesta. Kameron lupas!

  • 1800-vuorokautta-vasta

   Putletille ei kuulu yhtään mitään, koska edes yhden ainoan rätti- ja/tai hotelli-investorin nimeä ei tiedä kukaan missään. Koska sellaisia ei ole (ikinä ollutkaan).
   Taitaa olla vuokranmaksajankin rahat jo vähissä, koska vuokrakin taitaa olla jo kolme viikkoa myöhässä.
   1800 vuorokautta jo odoteltu (= joulukuussa siis jo viisi vuotta).
   Kotkan budjetti 2019 on jo nyt 3,6 miljoonaa tappiollinen.

  • korppiko-korpin-silmille

   Kysari oli hankkinut Lindelöfin puolesta puhujaksi tällä kertaa 78-vuotiaan demarimummeli Kasurisen. Että tulikin siitä yksinpuhelusta (25.11) mieleen vanha sanonta, että eihän korppi korpin silmää noki...

  • puuhamaa-vie-ei-tuo

   Nyt myös Koripalloliitto liittyi kantasataman puuhamaan ihmettelijöiden joukkoon. Minkä lajin sirkuksille sitä haaveillaan, olisikin mielenkiintoista tietää.

   • sesiitä

    KTP ilmoitti Kysarissa pysyvänsä Karhuvuoressa.


  • Haistakoonitse

   Lisättiin urheilulle oma osansa. Nyt kaikki keksimään lisää, jotta saadaan laajennettua kantasatamasta uloskin. Jääkiekkoareena, sählykeskus, uimahalli/kylpylä, hiihtoputki, yleisurheilukentät, sirkus, eläintarha, ampumaradat, laskettelurinteet...

   • Aaatos2

    Kaupunki voisi rahoittaa siihen Hjalliksen Hartwall areenan tyyppisen hallin missä voidaan järjestää kaikenlaisia tapahtumia. Tämä tukisi myös viereen tulevan hotellin toimintaa.


   • sanomuuta

    unohtui ainakin maailmalta väkeä vetävä kansainvälinen formularata, sisälentokenttä, koko maasta koululaiset keräävä koulu, ym.


   • real-visionäär

    Juu, hiihtoputki Palotornin vuoren sisään ja sieltä lohkeavalla kiviaineksella voitaisiin täyttää Kotkansaaren ja Hovinsaaren välinen salmi tonttimaaksi, mihin huimasti taloja.
    Tarvitaanhan Outletin työntekijöille ja heidän perheilleen runsaasti uusia asuntoja.
    Tappiota tuottavan Maretariumin voisi muuttaa esim. yhdistysten ja muiden pienryhmien kokoustiloiksi.


  • kysy-Hjallikselta

   Aaatos2:lle pikku sivulauseen omainen kysymys vain:
   Mistä se upporikas kaupunki mahtaa saada ne rahoitusrahansa ja milloin? Budjetti on jo nyt monta miljoonaa pakkasella ja lisähintaa lastataan jo nyt miljoonia ja taas miljoonia tietämättä edes mitä ja ketä varten.
   Käypäs kysymässä Hjallikselta, mitkä olivat/ovat yhä sen Hjallis-areenan ehdottomat ja välttämättömät kannattavuuden edellytykset, joiden Hjallis totesi jo vuosia sitten KAIKKIEN puuttuvan nimenomaan Kotkansaarelta.

   Kuka siihen kantasataman hiltoniin majoittuisi, kun koko Kymenlaakson hotellien käyttöaste on jo nyt yksi koko maan huonoimmista?

   • Aaatos2

    Hyvällä markkinoinnilla siitä tulisi Suomen ykkösareena ja vuokratulot olisivat sen mukaiset. Kotkasta tulisi pohjolan viihdekeskus. Hjalliksen halli olisi häviäjä.


   • rpesula

    Rahoitusta kannattaa kysellä samasta suunnasta kuin H....


  • SatamanEkko

   Hjallis ei tiedä mitään bisneksestä. Toisin kuin meidän Kotkalaiset päättäjät jotka ovat talousneroja.

   • HällisHärkimö

    Loistava sijainti ja edullinen rakennuspaikka, ei tämän projektin onnistumiseen mitään talousneroa tarvita. Sopisi hyvin maisemaan kun rakentaisivat koko kylän merikonteista. Vink vink.


  • Karhulanpate

   Mihin ne venäläisten rahat joutu?

  • Beetos

   Kaikki saarelle pullonkaulaan. Ei mitään kotkan saarta vastaan mutta miksi juuri sinne? Ei tämä kaupunki ole mikään las vegas. Ihmetyttää pilvilinnat.

  • hilton-myös-Munapirttiin

   No nyt luulisi sahuri sawyeria vähintään pelottavan jo niin per...eleesti, kun Pyhtäällä on nähty samanmoinen unelmahotellin haaveilija, joka unelmoi kansainvälisestä hohtohotellia Munapirtin eteläpuolen kaislikkoon. Kantasataman hilton vaviskoon!!
   Tietenkään investoreista ei Munapirtinkään unelmassa ole vielä harmainta aavistustakaan.
   Mistä ihmeestä näitä pilvilinnan herroja ja taivaan rannan maalareita tänne kulmalle riittää edelleen toinen toisensa jälkeen?? Ilmeisesti tieto kulmakunnan täysin höynäytettävistä virkamiehistä on kiirinyt jo ympäri maailmaa.
   Brask (sd) ja Levonen (kesk) tuntuvat olevan lähes ainoat, jotka haluavat toppuutella täysin älytöntä kantasatamahuuhaata. (kaupunginvaltuusto10.12./kysa 11.12.2018)

   • Saaren-mies

    Kaakonkulmasta halutaan tehdä euroopan johtava matkailualue. Hotelleja tarvitaan paljon outlettien yms. lisäksi. Hki-Vantaan lentoasema joudutaan siirtämään tänne Prisman kulmille ja Kotkan rautatieasemasta tulee valtakunnan päärautatieasema.


   • paetkaa.pyhtäälle

    Kouvolaan on jo rakennettu ja vielä laajennetaan raideliikennekeskusta, missä on ja tulee olemaankin useita satoja todellisia työpaikkoja.
    Mutta Kotkan Linde outletin 500 työpaikkaa ovat vain demarien ruusuisissa unelmissa, sillä tontilla ei ole vielä kiveä kiven päällä ellei purkutöiden aikana sattunut jäämään.
    Näin ne realisoituvat demarien talousnerojen aikaansaannokset.


  • 5-vuotta-aivan-suotta

   Maanantaina 17.12.2018 on kulunut tasan VIISI vuotta kysarin ensimmäisestä outlet-uutisesta, joka lupasi satojen miljoonien ulkomaiset investoinnit puuhasatamaan.
   Ulkomaan raha ei tunnu riittävän enää edes tontin vuokran osamaksuihin. :--) :--)
   Ainakaan aikaa ei ole rahan ker(J)uusta puuttunut.

  • upea-tärkeysjärjestys

   Kotkan uimalan perusremontti tai uuden rakentaminen siirtyy tuntemattomaan tulevaisuuteen 10 miljoonan euron hinta-arvio mukanaan.
   Mutta onhan pennuille saatava puuhamaa kantasatamaan kaikkein kiireellisimpänä Kotkansaaren kaljakuppiloiden lähelle.
   Hieno tärkeysjärjestys TODELLA.

   • Sauva

    No kun ei edes sitä purua saada levitettyä kuntoradalle niin tuskin muitakaan liikuntapaikkoja kunnnostetaan.


  • sellanen-on-puuhamaa

   Toiminnallisten vaatimusten konsultti No Fear Agency & Promotion Oy ei ainakaan ole otsikkoihin asti paljastanut vieläkään hotellioperaattorin nimeä, vaikka jo marraskuun 2018 puolivälissä, siis pian 2 kk sitten sellaista paljastusta ennustettiin oikein lehdessä.

   • TervetuloaKotkaan

    Se halutaan pitää salassa ettei kilpailijat ehdi rakennuttaa omaa hotelliaan.


  • munapirtti-ehtii-ensin

   Munapirtin kaislikkoon ehtii majatalo ensin, ennustan. Sitten ei enää puutu kuin asiakkaat sieltäkään.

  • noumani

   Kun katsoo esim asiakastiedosta tuon no fearin taloustiedot niin ei voi kovin ruusuista tulevaisuutta tähänkään projektiin ennustaa noiden perusteella.

   • 100-00

    Senhän piti olla alansa paras huippukonsultti.


  • huiput-huhtoo

   Valitettavinta on, että noita pahimpia huippukonsultteja on aivan liikaa - yhä kaupungintalossa.

  • sähkömiljoonan-sirviö

   Tämä Sirviöhän varsinainen talousnerohirviö onkin. Linde jää jo nyt kakkoseksi.
   Kotkan uimahalli suljetaan, kulttuurilta leikataan. lomautuksia. jne. jne. jne. Huikea lista, huikea lista.
   Mutta täytyyhän se puuhasatama ainaskin saada. Jeee. Kot-kot-kotkalaisella (velka)rahallako.
   https://yle.fi/uutiset/3-10600549

  • keisari-munasillaan

   Tuleekohan myös sahuri-sawyer virnuilemaan Kotkan kaupunginhallituksen kokoukseen tänään 21.1.2019. Siellä on monenmoisia kiinnostavia asioita pöydällä, kuten sirviön 6,1 miljoonan euron pakkoleikkuri 2019 ja 13,7 miljoonan euron pakkoleikkuri 2020-22.
   Olis sähkömiljoonille käyttöä, mutkun puuhasatamaan uppoaa kaikki eikä varmasti edes riitä.
   Kotkan johdosta tulee jostain syystä mieleen Andersenin satuklassikko Keisarin uudet vaatteet. Siinähän kaikki ylistävät paraatissa olevan ja räätälin huijaaman keisarin uusia "vaatteita", kunnes ainoastaan pikkupoika uskaltaa huutaa kadulla, että keisarihan on munasillaan.

  • Käyttömenot

   Käyttömenot saatava alas. Hetkelliset isot projektit on syytä viedä läpi. Mutta jokainen kaupunkilainen tietää että käyttömenot ovat tällä hetkellä liian suuret.

  • miljoonat-puuhasatamaan

   Ai että HETKELLISET ISOT PROJEKTIT ON SYYTÄ VIEDÄ LÄPI??? Hahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah....huutonaurua?
   Jos sais veronmaksajana kysyä, jotta MILLÄ ja KENEN RAHALLA????
   Hahahahahahaahahahah.........
   Päivän kysarissa en nähnyt - kahta gallupin miehen mielipidettä lukuunottamatta - yhtä ainutta kannanottoa, että älyttömälle puuhasatamalle pitää nyt ehdottomasti saada piste, ISO ja PYSYVÄ.
   Onko puuhasatama jo niin kiveen hakattu tabu, ettei siitä uskalla edes toimittajat olla mitään mieltä eikä edes KYSYÄ. Mikä ihmeellisintä, myös valtuutetut pysyivät puuhasatamasta mykkinä!! Kiinnostavampaa oli puhua uimalasta ja parkkimaksuista.
   Keisari on tosiaan munasillaan ja keisarikunta kriisissä, jota sanaa jo oikeaoppisesti pitäisi uskaltaa käyttää. Myös autiossa puuhasatamassa.
   Jokainen kaupunkilainen tietää - on tiennyt jo viisi vuotta - että puuhasatama on autio ja tyhjä. Mutta missä on sahuri-sawyer. Onko edes tontin vuokrat tulleet jo ajallaan??

  • parkkimaksuilla-hotelli

   Koko kantasataman alue ei ole kiinnostanut eikä kiinnosta yhtään ketään, jolla olisi isoa rahaa investointeihin!!! Olkoot sirviöt, cursorit, amk:t ja muut risaperseet ihan mitä mieltä tahansa. Kotkalaisella rahalla ei saada mitään muuta kuin lisää ylisuuria summia budjetin menosarakkeeseen.
   Parkkimaksujen korotus ei ihan vielä riitä.
   Olisi todella mielenkiintoista kuulla niiden mahdollisesti Kotkaan saapuvien "korvanappi-pukumiesten" ensimmäiset kommentit puuhasatamaan lapioitavista rahamääristä.

  • varsinainen-veijari

   No nyt jällee kaiken osaava kaup.joht. alkaakin leikellä omaa leikkuriaan. Varsinainen führer-veijari. Missä tommosia oikein kasvaa??

   • OikeaMiesOikeassaPaikas

    Ei ainakaan sosdem utopia landiassa. Kaikki täytyy maksaa. Maksaja on kuntalainen. Oletko valmis veronkorotuksiin?


  • 5-vuotta-haukoteltu-jo

   Sirviö on täysin väärä mies ja saamaton nahjus ellei sillä ole kanttia heittää pyyhettä kehään täysin järjettömän ja tarpeettoman puuhasataman kanssa juuri NYT. Sen kanssa on haukoteltu jo V I I S I (5) vuotta.
   Ei ole outputia, ei hiltonia, ei sawyeria, ei niin yhtään mitään muuta kuin munasillaan oleva heppu keisarin uudet vaatteet -sadusta. Onko edes tontin vuokria enää näkynyt??
   Täysin risaperse kunta on jo 6 miljoonaa pakkasella, mutta silti on varaa mättää yli 20 miljoonaa puuhasatamaan.

  • veroja-ei-suostutella

   Kriisikunnissa ei kysellä valmiutta veronkorotuksiin? Ne määrätään, jos/kun on pakko.
   Maksaja oli valtio eli veronmaksaja 1990-luvun pankkikriisissäkin. Pankkitukien määrää verrattiin vähintäänkin Suomen Neuvostoliitolle maksamien sotakorvausten kokonaissummaan, joka oli laskentatavasta riippuen noin 7 mrd euroa nykyrahassa.
   Pikkusummia, kun muistamme uusien suihkuhävittäjien maksavan ainakin noin 10 mrd euroa.

   • Hölmöläiset

    Kriisikunta on. Valtion pitäisi heti nimittää virkamiesjohto Kotkaan ja nykyinen johto pihalle. Syöksykierre ei lopu ennen sitä. Nuo kantasataman eri hankkeet ovat hulluutta. Missä on sähkörahat ja Sawyerilta ehkä saadut vuokrarahat?


  • lista-pian-blanco

   Sirviöhän ehti putsata koko säästölistansa maanantain 11.2.2019 kaupunginvaltuustoon mennessä, jos (pyyhe)kuminsa käyttö jatkuu yhtä vahvana.

  • takarajaa-piisannut

   Jee. Joku uhkaa paljastaa hotelli-investorin nimen helmikuun aikana. Mutta tämänkö helmikuun vai v. 2024?? Sopisi paremmin faktakuvioon :--) :--) :--)

  • vassaritko-ainoa

   Onko tosiaan niin, että vassarit ainoana uskalsi valtuustossa edes sivuta puuhasatamaa ja esittää, että ensin edes LAKISÄÄTEISET toiminnot kuntoon ja sitten vasta lapioimaan rahaa puuhasatamaan. Jos rahaa on.

  • häntä-heiluttaa-koiraa

   Viisas yleisönosastokirjoitus oli lehdessä muutama päivä sitten. Sen mukaan Kotka on tullut nyt siihen kummalliseen tilanteeseen, että häntä (amk) heiluttaa koiraa (Kotkan kaupunki) eikä koira enää häntää.
   Asiassa on vain yksi pieni mutta: amk on ilmeisesti köyhä kuin kirkonrotta tai sitten se on suorastaan äkkirikastunut parin vuoden takaisen melko rankan yt-menettelyn ja irtisanomisten jälkeen.
   Joka tapauksessa amk:n rahoilla ei kampusta rakenneta niin kivaa kuin se olisikin.
   Mikkelin savolaiskokoomuslainen käy silti peuhaamassa Kotkassa kuin miljardööri agitoimassa puuhasatamaa. Kenen rahaa ukko aikoo polttaa??

   • R.Pesula

   • Suunnitelija
    R.Pesula kirjoitti:

    Vihdoinkin Kotkan valtuutetut ovat huomanneet miten järjetön ja kallis kantasatamaprojekti on:

    https://kymensanomat.fi/mielipide/lukijalta/c6221111-223f-4bd1-94d3-f000a06e0123

    Kyllä tällainen ”pessimisti ei pety ”uppoaa tehtaan varjon synkistelijöille 👎
    Tai vaihtoehtoisesti kehitellään ajatusta jollain ” autotalli budjetilla ” rakentuvalle maailman valloitukselle 😳

    Kotkassa vain ei yksinkertaisesti ole tiloja suuremmille tapahtumille.
    Ja jos joku on sitä mieltä että tuo suuruus lähtee ” autotalleista ” niin niitä meilläkin riittää.
    Ja tuo tapahtumakeskus ei todellakaan ole suurudella pilattu, vaan pikemmin pienuudeltaan.
    Ympäri maata nousee tapahtumatiloja, mutta vain 2 - 3 kertaisina verratuna Kotkaan. Joten ”autotalli ”tapahtumat saattavat olla meidän heiniä myös tulevaisuudessa 👍


   • kivatsulle

    Kivahan olisi saada kaikille kaikkea kivaa, mutta minkälaisen tuoton me veronmaksajat saisimme tapahtumakeskuksesta korvaamaan "sähkömiljoonat"?


   • Pena359

    Xamk ei ole enää sellainen häntä kuin Kyamk oli. Nyt häntää on useampi koira jakamassa. Jos yhtä koiraa ei kiinnosta, häntä voisi hypätä kokonaan toisen koiran matkaan. Kotkasta olisi saattanut tulla entinen korkeakoulukaupunki.


  • lopputulos-270-60

   Puuhasataman puuhamaan hinta onkin noussut jo 27 miljoonaan euroon, Samaan aikaan kunnanjohto kamppailee hiki hatussa 6 miljoonan euron tappion eli säästöjen kanssa.
   Jos koriapallossa pelitilanne on 27 - 6 tai lopputulos peräti 270 - 60, sellainen pitäisi jo koripalloilijoidenkin ymmärtää.

  • Karhulalainen.kertoo

   Onneksi Sirviö alkaa purkamaan outletin sopimusta.

  • haapasalokin-kiersi

   No nythän Kotka pelastuu!! Entisten 6 miljoonan euron tappioista huolimatta on varaa huiskia pitkälle yli 20 miljoonaa euroa täysin kannattamattomaksi osoittautuvaan puuhamaahan.
   Näin tapahtuu, vaikka yksi ainoa majatalon pitäjäkään ei ole puuhasatamasta pätkään kiinnostunut. On täysin selvää, että sawyerin hotellihaaveille on päästetty kakkainen nauru jo pelkkien faktojen perusteella eli:
   koko Kymenlaakson hotellien huono käyttöaste, puuhamaan sijainti sellutehtaan ja paperitehtaan vieressä, syrjäinen sijainti esim. E18-moottoritiestä, Kotkan ja Kymenlaakson kaiken aikaa pienenevä asukasluku. Jo googelin street view -näkymät Satamakadulta saa kenen tahansa hotelli-investorin päästämään pa.kaisen naurun remakan.
   Jo Ville Haapasalokin kiersi saunomiskiertueellaan koko Kotkan kaukaa, vaikka Kymenlaaksossa olikin. Kaupungeista vai Hamina kelpasi muutamiksi sekunneiksi ja lähes koko muu ohjelma kuluikin sitten Kouvolaa kehuessa ja vain siellä saunoessa.

  • NäKymiin

   Tämä on mahdollista kun voi ilman mitään vastuuta tuhlata kunnan rahoja miljoonia euroja ja ihan sama miten miten käy. Cursorhan on tehnyt tätä jo kymmeniä vuosia ja Xamk ostelee luxus mersuja ja ei se mitään, homma jatkuu. Kauheaa katseltavaa ja mehähän nämä tunarit on äänesteety päättämään joten... Miten voi olla että tuo konsulttien ja kakkien tunareitten vaatima hotelli jäi pois, sillä sehän on kakkien isojen tapahtumien perusta että löytyy majoitusta ? Haminalaiset selvis vähällä, niiden hölmöläisille riitti vain järjetön lipputanko, meidän vastaavat rakentaa miljoonapytingit ja ihmettelee sen jälkeen kuka tätä operoi ja kakki kaatuu kunnalle, mutta ei se mitään, näin voi toimia, kun kunnanvaltuutettu ei joudu vastuuseen.

  • 105

   Ketä cursori palvelee ,voisiko elomaa vastata tähän lisäksi ammattitaitoisena yrittäjänä mitä saanut aikaiseksi ykeensäkin kotkassa

   • KelopääElonkorjuu

    Oletko töissä ja kuinka paljon maksat veroja kotkaan, voisitko vastata ja myös siihen mitä olet tehnyt kotkan eteen?


  • per.e-eellä-puuhun

   Onko Kotkassa mahdollisesti jonkinlainen minimituloraja vuodessa, että saisi oikeuden arvostella edes järjettömyyksiä vasta sen ylitettyään?

  • kykyinen-ja-kyvytön

   Ei, mutta Kotkassa pitää olla talouden vähintään 6 miljoonaa euroa tappiolla, niin sitten voi viskoa puuhasatamaan ainakin 25 miljoonaa euroa rauhallisin mielin riippumatta kuntalaisen veronmaksukyvystä tai -kyvyttömyydestä. :--0 :--0 :--0 :--0 :--0

  • nou-hätä-joku-iloitsee

   Puuhakeskuksen kustannusarvio on yli 24 miljoonaa euroa. Ja amk-kampuksen tavoitehinta on "vain" 38,5 miljoonaa euroa. Yhteensä nuo maksaisivat jo tällä tietämällä 62,5 miljoonaa euroa eli ei juuri mitään.
   Kotkan tämän hetken 6 miljoonan euron tappiotaakkaan verrattuna summa on ainoastaan yli 10-kertainen ja vain 1181 euroa jokaista Kotkan asukasta kohti (2018).
   Esim. asukasluvultaan lähes 1,6 kertaa Kotkaa suurempi Kouvola miettii kaiken aikaa veron kiristystä 25 miljoonan euron tappiotaakkansa takia.
   Mutta ei hätää. Suomen Ammattikorkeakolu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko iloitsee tiedotteessaan vielä. Samaan tapaan kuin ihmemies C.Sawyer aikoinaan ihan itse Kotkassa.
   Vasta vuoden 2016 lopulla amk irtisanoi 30 työntekijää yt-neuvottelujen päätteeksi, joten onkohan sen jälkeen saatu eurojackpotin salainen päävoitto?

  • Jukka-Henrik

   Niin kustannusarviot alakantissa täysin 1500 neliö tuohonpaikaan 4300 neliömetri vähintään siitä voi kertotaulua käytää jos osaa. Ja tyhjää tulee olemaan,paitsi niille henkilökunalle joka poliittesisti sinne kaupunnin hommin valkataan,Et näin.

  • Anonyymi

   Onpa ollut täällä hiiren hiljaista jo 4 kuukautta Kantasataman puuhamaan kanssa. Vain pari eukkoa on jättänyt "uppoavan laivan" (Kirjavainen ja Brask). Sawyer tuntuu kadonneen, joskin ukkelin purjevene Impromptu on nähty pitkin kesää mm. Helsingin Lauttasaaressa, Virossa ja Porvoon Pirttisaaressa. Ellei kameroni ole sitten myynyt venettään Suomeen.
   Mutta mitä kuuluu puuhakeskukselle, tontinvuokrasopimukselle Kantasatamassa, tontin vuokrille etc. etc. ???

   • Anonyymi

    Kaupungin valtuusto ottaa käsittelyyn sopimuksen purkamisen kamelin sauvalta.


  • Anonyymi

   Nyt jänskättää. Maanantaina 12.8.2019 on jonkinlainen kokous ja tiedotusta asiassa.
   Kysarin ensimmäisestä uutisesta 17.12.2013: "Kantasatamaan yli sadan miljoonan investointi" onkin kulunut vasta melkein 5 vuotta 8 kuukautta.

   • Anonyymi

    Sirviö kertoo, täytyy tapahtua maailman kahdeksas ihme, että hanke toteutuisi. Onneksi nykyisellä johtajalla on todellisuuden tajua, toisin kuin lindellä oli.


  • Anonyymi

   No onpa "mojovaa uutista uutisen" perään kysarissa tänään 13.8.2019. Kun uutisen tarkkaan lukee - myös rivien välistä - selviää, että kantasatamassa ei tule tapahtumaan vuosikausiin eli vieläkään yhtään mitään!!
   Ainoa selkokielinen virke koko jutussa on kaupunkisuunnittelujohtaja Markku Hannosen lausahdus: Kuvio ei ole yksinkertainen..
   Sen sijaan "uutisesta" poimitut sanonnat edellisen lisäksi kertovat kaiken:
   -valmistellaan, - on päädytty neuvottelemaan, - on maininnut haluavansa, - outlet on yhä vireillä, - aihetta tullaan käsittelemään, - ei ole voitu tehdä uusia avauksia, - ei näe mahdollisena, - ei ole syytä vaipua murheen alhoon, -kaupunki uskoo onnistuvan, - on tullut muutamia yhteydenottoja, on laajentamassa toimintaansa, - asiaa selvitetään edelleen, -syksyllä on tarkoitus avata keskustelua, -suunnittelutyöt ovat alkaneet, suunnittelu puolestaan on aloitettu, - tarkoituksena on operaattoriyhtiö, - on alkamassa kehittäminen, - tavoitteena on valmius operoida, - projekti jatkuu marraskuulle 2021.
   HALLELUJA!!
   Jopa Hjallis olisi kateudesta sinivihreä.

  • Anonyymi

   Ei voi kun ihmetellä että tehdään noinkin pieni Areena satamaan. Hyvä että mahtuu Koripallo kenttä. Olisitte ottaneet mallia Joensuuhun tehdystä motonet areenasta. Toimiva myös muihin peleihin ja toimintaan. Katsomot joka puolella kenttää. Uskomatonta...

  • Anonyymi

   Tämähän meni perinteisen vahvasti taas. Kaksi Marita Taavitsaisen keikkaa vuodessa, ehkä Lauri Tähkä ehtisi nyt myös heittämään gigin? Parin metrin säästöllä koko hankkeesta turhake.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Purra vaatii koko itärajaa kiinni, vihervasemmisto haukkoo henkeään

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000010018060.html Upeaa, isänmaallista toimintaa Riikka Purralta. 70 vuotta vanhat ja
   Maailman menoa
   444
   2909
  2. Koska olet viimeksi nähnyt

   ihastuksesi? Siis ihan ollut samassa paikassa, ei mitään vilaukselta nopeasti ☺️ Ja kerro myös oletko mies vai nainen?
   Ikävä
   119
   2074
  3. Suomen varapääministeri Riikka Purra ei tajua olevansa Venäjän hyödyllinen idiootti.

   Vai tajuaako? Purran blogiteksti, jossa haukutaan niin "ääliöliberaalit" kuin "trollaava lehdistö" on juuri sellaista k
   Maailman menoa
   527
   1902
  4. Venäjä lopettanut rajalle ihmisten tuomisen, Suomi sulkemassa silti rajansa

   Venäjä on lopettanut toistaiseksi "turvapaikanhakijoiden" kuskaamisen Raja Joosepin avonaiselle Itärajan asemalle. Syynä
   Maailman menoa
   154
   1640
  5. Ilmalämpöpumpun virrankulutus vrk:ssa,

   -pakkasta n.12 astetta -sisäyksikkö säädetty 22 asteeseen (ilp) -omakotitalo öljylämmityksellä ,patterit termostaatilla
   Koti ja rakentaminen
   82
   1620
  6. Pinja Sanaksenaho rehellisenä Selviytyjät viidakko-oloista: "Pieni shokki, että herranjumala ei..."

   Ohhoh! Tubettaja Pinja Sanaksenaho joutui lähtemään Selviytyjät Suomi -kisasta, kun hänet äänestettiin ulos heimoneuvost
   Tv-sarjat
   11
   1458
  7. Sä oot mun toinen puolikas

   Missä oot? Tuu jo..
   Ikävä
   63
   1364
  8. Tankkausasema

   Haapajärveltä epäillysti 23.-24.11. välisenä yönä varastettu tankkausasema on löytynyt ja palautettu omistajalleen. Asia
   Oulainen
   13
   1036
  9. Ei tämä alun perin näin pitänyt mennä

   Emme voi olla enää edes kavereita.
   Ikävä
   41
   984
  10. Fatima Diarra Suomen pakolaiskiintiö nostettava moninkertaiseksi

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010021408.html Hallitus on laskemassa Suomen pakolaiskiintiön 500 pakolaiseen vuod
   Maailman menoa
   140
   895
  Aihe