Kiusallinen vaiva pilaa elämääni

auttakaavaivaani

Minua on vaivannut jo pitkään kiusallinen ja todella inhottava vaiva. Suolistoni nimittäin ääntelee melkeinpä koko ajan. Kuuluu kuplivaa ääntä ja myös perästä kuuluu omituista kuplintaa.. Tiedän, että se saattaa johtua tietyistä ruoista ja että minulla on mitä todennäköisemmin ärtynyt suoli, mutta millä tavalla voisin edes jotenkuten edistää suoliston toimintaa, koska esimerkiksi koulussa istuessa on todella vaikeaa välillä, kun alkaa vaivat jylläämään. Millä tavalla voisin vähentää näitä vaivoja? Mitä syödä aamuisin? Tämä on jokapäiväistä minulla. Tekisin mitä vain, ettei kukaan joutuisi istumaan takanani, sillä hänelle tulee varmasti olemaan melko pahanhajuiset paikat. Eli toisena ongelmana on se, että haisenkin joltain takapuolihieltä, koska hikoilen aika helposti takapuolesta. Entä miten tämä vaiva? Tuli varmaan sekava teksti, mutta auttakaa joku!

ps. En ole käynyt kertaakaan lääkärissä tai kertonut asiasta kenellekään, vaan olen yrittänyt piilotella tätä parhain mahdollisin keinoin, mutta se tahtoo olla vaikeaa. Kukaan ei kuitenkaan ole vielä sanonut kertaakaan, että haisen, vaikka joku vuoden tämä ollut. Olen kuitenkin kuullut lausahduksia, että "täällä haisee" ja silloin hävettää.

3

197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokeilenaita

      Käy lääkärissä. Tutki fodmap ruokavalio, testaa viljojen ja maitotuotteiden poisjättämistä. Vältä sokeria ja kahvia. Maitohappobakteereita apteekista.

    • Vähän.haisee.juttusi

      vaikuttaa että vaiva on enemmän korvoen väli osastoa. hoito kannattaa aloittaa siis sieltä. ota samalla mukaan kaikki muutkin ala pää aloituksesi ja ketjusi kun ne sinua niin kiinnostaa ja kysy lääkäsriltä että mikä hoito sua auttaisi olemaan normaali ihminen.

    • Tutkimuksiin

      Hyvä Aloittaja!

      Ruokavaliolla voi jonkin verran vaikuttaa hajuihin. Kasvisruokavalio aiheuttaa vähemmän voimakkaita hajuja kuin eläintuotteita sisältävä sekaruokavalio. Aiemmassa viestissä suositellut gluteenin ja maidon sekä sokerin ja kahvin välttäminen voivat auttaa taas ilmavaivojen kanssa.

      Jos taas ongelmasi on esim. peräsuolessa tai sulkijalihasten heikossa toiminnassa, kannattaa hakeutua rohkeasti lääkärin juttusille ja kertoa oireista rehellisesti. Isommissa sairaaloissa voidaan tutkia esim. peräsuolen toimintaa.

      Kannattaa hakea apua, ikävä vaiva. Toivottavasti saat apua niin on kivempi olla koulussa rennosti muiden seurassa eikä tarvitse jännittää hajuja, ääntelyitä ja oireita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe