Jättirekoilla ei asiaa Saaristotielle

ne-jättirekat

https://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/4113748/Jattirekoilla ei asiaa Saaristotielle
Turun Sanomat uutisoi 4.10., että Saaristotielle Kaarinan ja Paraisten välille suunnitellaan kahta siltauudistusta. Kirjalansalmen silta lienee elinkaarensa päässä. Sen sijaan lähempänä Paraista olevan Hessundin sillan uusimista perustellaan sillä, että ilman uutta siltaa niin sanotut superrekat eivät pääse Paraisille.
Muutama vuosi sitten tiellemme ilmestyi noita 100 tonnin painoisia lähes 30-metrisiä jättiläisiä. Niitä lienee maanteillämme tällä hetkellä noin 50. On suuruudenhulluutta purkaa toimiva silta muutaman rekan takia, ja haaskata samalla kymmeniä miljoonia uudisrakentamiseen.
Saaristotie Kaarinasta eteenpäin Paraisille on mutkainen, kapea ja mäkinen. On suoranaista pöljyyttä – anteeksi lappilainen kotitermi – avata tie tällaisille maantiemonstereille.
Jos valtion pussissa on teiden kehittämisrahaa, niin se pistettäköön pyöräteiden rakentamiseen.
Rengastietä mainostetaan runsaasti, ja tiellä sekä sen vierellä näkee kesäisin paljon kokonaisia perheitä pyöräilemässä. Kaarinasta Paraisille on kunnon pyörätie. Sen jälkeen Paraisilta Nauvon lossirantaan pyörätie on mitä sattuu.
Lossimatkan jälkeen sitten mennäänkin vilkkaan liikenteen seassa. Katsellessa erityisesti lapsiperheiden joutumista liikenteen sekaan, tulee voimattomuuden ja jopa myötähäpeän tunne päättäjien saamattomuuden vuoksi.

Jos Saariston rengastielle saataisiin koko matkalta turvalliset pyörätiet, lisäisi se liikuntamatkailua ja sitä kautta piristäisi paikallisia perhe- ja pienyrityksiä. Hessundin kauniilla sillalla olkoon vielä paljon vuosia edessään.

3

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HoppaLinda

      Paraisilta Nauvon lossirantaan pyörätie on mitä sattuu ja siitä eteenpäin ei sitäkään. Näin siksi, että Saariston Rengastie on synnytetty Paraisten keskustan kaupankäynnin elvyttämiseksi ja vähän vielä Sattmarkin kahvilan myynninedistämiseksi. Kun turisteilta on rahat kynitty, menkööt menojaan ihastelemaan kaunista saaristoa, jota tosin näkee vain losseilta ja lautoilta. Tie kulkee metsässä ja pyöräilijä parka ojan pusikossa.

    • Yksinasuja

      Joo....maailma pyörii pelkästään lapsiperheiden ympärillä-olisko maailmankaikkeudessa muutakin elämää olemassa?Tuskin on!

    • PargasKalkkis

      Turun Sanomat tänään:
      "Paraisten kaupunki on kutsunut koolle asiantuntijaryhmän, joka työskentelee Paraisille johtavan Saaristotien uudistamisen puolesta. Ryhmä koostuu teollisuuden edustajista, valtuuston jäsenistä ja johtavista virkamiehistä. ... Paraisilla kuitenkin katsotaan, että suurten liikennemäärien ja entistä suurempien kuorma-autojen takia pienet toimenpiteet eivät enää riitä, vaan itse väylää on uudistettava."
      Ihan hyvä idea, kunhan maksaja löytyy tilaajista, ei veronmaksajista, koska väestö vähenee saaristossa ja suurempia kuorma-autoja "tarvitsee" vain teollisuus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1710
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      72
      1349
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1278
    4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      184
      1178
    5. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      64
      1053
    6. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      163
      1051
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      902
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      876
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      836
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      94
      794
    Aihe