Jättirekoilla ei asiaa Saaristotielle

ne-jättirekat

https://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/4113748/Jattirekoilla ei asiaa Saaristotielle
Turun Sanomat uutisoi 4.10., että Saaristotielle Kaarinan ja Paraisten välille suunnitellaan kahta siltauudistusta. Kirjalansalmen silta lienee elinkaarensa päässä. Sen sijaan lähempänä Paraista olevan Hessundin sillan uusimista perustellaan sillä, että ilman uutta siltaa niin sanotut superrekat eivät pääse Paraisille.
Muutama vuosi sitten tiellemme ilmestyi noita 100 tonnin painoisia lähes 30-metrisiä jättiläisiä. Niitä lienee maanteillämme tällä hetkellä noin 50. On suuruudenhulluutta purkaa toimiva silta muutaman rekan takia, ja haaskata samalla kymmeniä miljoonia uudisrakentamiseen.
Saaristotie Kaarinasta eteenpäin Paraisille on mutkainen, kapea ja mäkinen. On suoranaista pöljyyttä – anteeksi lappilainen kotitermi – avata tie tällaisille maantiemonstereille.
Jos valtion pussissa on teiden kehittämisrahaa, niin se pistettäköön pyöräteiden rakentamiseen.
Rengastietä mainostetaan runsaasti, ja tiellä sekä sen vierellä näkee kesäisin paljon kokonaisia perheitä pyöräilemässä. Kaarinasta Paraisille on kunnon pyörätie. Sen jälkeen Paraisilta Nauvon lossirantaan pyörätie on mitä sattuu.
Lossimatkan jälkeen sitten mennäänkin vilkkaan liikenteen seassa. Katsellessa erityisesti lapsiperheiden joutumista liikenteen sekaan, tulee voimattomuuden ja jopa myötähäpeän tunne päättäjien saamattomuuden vuoksi.

Jos Saariston rengastielle saataisiin koko matkalta turvalliset pyörätiet, lisäisi se liikuntamatkailua ja sitä kautta piristäisi paikallisia perhe- ja pienyrityksiä. Hessundin kauniilla sillalla olkoon vielä paljon vuosia edessään.

3

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HoppaLinda

      Paraisilta Nauvon lossirantaan pyörätie on mitä sattuu ja siitä eteenpäin ei sitäkään. Näin siksi, että Saariston Rengastie on synnytetty Paraisten keskustan kaupankäynnin elvyttämiseksi ja vähän vielä Sattmarkin kahvilan myynninedistämiseksi. Kun turisteilta on rahat kynitty, menkööt menojaan ihastelemaan kaunista saaristoa, jota tosin näkee vain losseilta ja lautoilta. Tie kulkee metsässä ja pyöräilijä parka ojan pusikossa.

    • Yksinasuja

      Joo....maailma pyörii pelkästään lapsiperheiden ympärillä-olisko maailmankaikkeudessa muutakin elämää olemassa?Tuskin on!

    • PargasKalkkis

      Turun Sanomat tänään:
      "Paraisten kaupunki on kutsunut koolle asiantuntijaryhmän, joka työskentelee Paraisille johtavan Saaristotien uudistamisen puolesta. Ryhmä koostuu teollisuuden edustajista, valtuuston jäsenistä ja johtavista virkamiehistä. ... Paraisilla kuitenkin katsotaan, että suurten liikennemäärien ja entistä suurempien kuorma-autojen takia pienet toimenpiteet eivät enää riitä, vaan itse väylää on uudistettava."
      Ihan hyvä idea, kunhan maksaja löytyy tilaajista, ei veronmaksajista, koska väestö vähenee saaristossa ja suurempia kuorma-autoja "tarvitsee" vain teollisuus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4849
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1732
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1468
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1337
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1218
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1010
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      895
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      859
    Aihe