Nordea Tunnuslukulaite

pyörylä

Tässä alkuun sarkastinen lausahdus: "Hyvin luotettavilta vaikuttavat nämä laitteet"

Mobiilisovellus lakkasi usein toimimasta johtuen Windows-puhelimen järjestelmäpäivityksestä ja sovellus aina "kuoli" päivityksen jälkeen. Tuo aiheutti sen, että pankkiin ei enää päässyt.
Hankin varalle tuollaisen tunnuslukulaitteen itselle ja samalla käynnillä myös vaimolle. Laitteet aktivoi Nordea pankin virkailija ja testasimme ne pankissa toimiviksi.

Eräänä iltana laskuja oli maksettavana ja mobiilisovellus ei taaskaan toiminut. Tuo ei niin stressannut, koska tiesin, että varavaihtoehto, eli tunnuslukulaite on olemassa. Menin pankin sivulle ja otin tunnuslukulaitteen esille. Kirjautuminen ei onnistunutkaan, koska tuo P.R.C.:ssä valmistettu laite oli palautunut oletusasetuksilleen?! Mitä ihmettä Nordea! Voiko näihin Kiina-tuotteisiin luottaa?

Saimme laskut maksettua vaimon tililtä.
Muutama viikko tämän jälkeen vaimon laite teki saman tempun, eli nollasi itse itsensä ilman että siihen oli koskettukaan.

Ihmettelen vain, että onkohan Nordea tietoinen näistä ongelmista... Hehän ovat pikku hiljaa lakkauttamassa paperiset laput ja kohta lakkautetaan Windows-puhelinten sovellus, eikä siten ole sovellusta enää uudenkarheille Windows 10 tableteillekaan. Pankin vaihto edessä ja sellaiseen, jossa maksavan asiakkaan tarpeet otetaan huomioon.

40

12742

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Hallaahon.äänestäjä44

   Todella mielenkiinoista
   Asia on tärkeä

   Kerro Nordealle

   lähetä niille palaute nyt ainakin digitaalisesti

  • tavis70

   Helvetin urpot nordeassa kun tilaisin uutta pinniä uuden puhelimen uuden sovelluksen asennukseen voiko jumalauta idiootimpaa olla kun saatanan aivokääpiöt kysyy helvetti kotisivuillaan ettet pääse chattiinkaan ellei jo sinulla ole niitä VITUN TUNNUSLUKUJA ja chatti olisi ainut mistä olen joskus saanut NORDEASTA PALVELUA ILMAN 29 MINUUTIN JONOTTAMISTA ja niitä samoja mindfulnes-jazz taustamusiikkeja
   Kädestä pidettävät tunarit

   • palveluviive

    Nettipankin viesti"palvelulla" ainakin arvo-osuustiliasiassa oli puolen viikon vastausviive


  • Ruus

   Joo yritettiin tilata passia ja mobiilisovellus ei toiminu ett olis voinu tunnistautua ja asiakaspalveluun ei päässy ilman sitä tunnistautumista miten voi olla noin helvetillinen asiakaspalvelu

  • paprukortti

   Tunnuslukukortti toimii edelleen sangen hyvin. Pankki lähettää aina uuden kun edelliinen on vanhentumassa.

   • Nordeasta_eroon

    Sain tosiaan juuri uuden kortin, mutta väittää että toimii vain tämän vuoden

    Tunnuslukukortti säilyy muiden paperien seassa mutta missä rasiassa säilyttäisin sitä typerää kallista laitetta? 40€ nimittäin maksaa kun rikkoutuu säilyttäessä

    Vähensin Nordean verkkopankissa asiointia pyytäen uuden vuokralaisen maksut S-pankkiin. Harmittaa että en samaa älynnyt kesäkuussa 2017 tulleelle vuokralaiselle


  • Hallaahon.äänestäjä44

   Nordean sivulla lukee näiin
   "Seuraava tunnuslukulaite, esim. kadonneen tai rikkoutuneen tilalle, kertamaksu 10,00 € "

   olen paperikortin käyttäjä
   s-pankki on varmaan hyvä varapankki

   • Anonyymi

    Kymmenen euroa parin viikon välein?
    Aina kun laite sekoaa


  • arvostelua

   S-pankki on erittäin hyvä 1-pankiksi.
   nordea sijalla 6 !

  • ghhgjfjfdklskd

   Nordean Nalle on pelkkä rahanpesijä...ja kohta koko pankki järkätään konkkaan ja Suomen veronmaksajien syliin vollottamaan. . Sen vuoksi Ruotsi sysäsi sen Suomeen ja tunnetusti vähä-älyinen Opro otti. Kammottava teko!!!!!!

  • Osa-aikaeläkeläinen

   Android-tabletissa saa tunnuslukusovelluksen samaan tauluun pankkiliittymän kanssa. Ei se järin suuri turvallisuusriski liene.

  • nalleruotsista

   Maksatteko vielä laskuja erikseen? ei tartte taistella laskujen kans kun suoraan on sopimukset ja pitäähän tilillä katettakin olla ei ne tyhjille tileille laitteet toimi.

   • Osa-aikaeläkeläinen

    Ei kaikilla firmoilla edes ole e-laskutusta, harmi kyllä. Täällä puuhaava jätefirma on yksi tuollainen kummajainen.


  • Anonyymi

   Olen käyttänyt kauan 2-3 vuotta Nordean tunnuslukulaitteita, laitteita, minulla on niitä 4 kappaletta. Hyvin ja ongelmitta ovat toimineet.
   Ainoa on ollut että joskus on kieli muuttunut ruotsiksi, kun niitä niin rennosti käytän, mutta samapa mikä kieli, kun on oppinut käytön. En osaa sanaakaan ruotsia.

   Tunnuslukuina on jokaisen syntyäaika/vuosi hieman muutettuna, joten muista kaikki hyvin.

   On siis oma ja vaimon, sekä vaimon ja minun vanhempien, makselen kaikien laskut. ennenmainitut käyttää Nordean paperiversiota omakantaan mennessä, se kuittaus osa on leikattu pois ja hävitetty. Ketään heistä ei kiinnosta raha-asiat, muuten ovat täysjärkisiä.

   En ole mennyt mobiiliversioon, teen kaikki tietokoneella. Olen ajatellut että jos joskus tarvin matkoilla kätevää maksua, pyydän jälkeläisten maksamaan.
   Pelkään mobiiliversioissa niiden pientä kokoa, vaikka näenkin hyvin.

  • Anonyymi

   Uusin tieto on että paperisten tunnuslukulistojen käyttö päättyy syyskuussa. Sitten alkaa jännittäminen,

   Toimiiko tuo kiinanihme vai onko uusimisesta maksettava 10€ kuinka usein.. Kahden vuokralaisen suorituksia, kolmea vastikemaksua ja pientä osakesalkkua pitäisi tarkkailla

   • Tunnuslukusovellus toimii hyvin ja on helppo käyttää, eli missä ongelma?


   • Anonyymi

    "Tunnuslukusovellus toimii hyvin ja on helppo käyttää, eli missä ongelma? "

    Olen samaa mieltä. Itse olen käyttänyt tähän saakka sekä Nordean tunnuslukulaitetta että paperisia tunnuslukulistoja sekaisin miten sattuu. Jos listat nyt poistuvat, ei siitä tule ongelmaa.


   • Anonyymi

    Tarkkaan lukien syyskuussa päättyy tunnistautuminen kolmansien osapuolien palveluihin. Verkkopankkiin pääsyn loppumisesta ei kerrottu.


  • Anonyymi

   OP pelittää , ei ole huolia.

  • Anonyymi

   20 vuotta ollut Nordeassa tili mutta kaippa se on vaihdettava pankkia pelkästään tämän idioottimaisuuden vuoksi. Sellaiseen joka hyväksyy vielä tunnuslukukortin eikä mitään pilipali-mobiili hilkutinta tai muuta "mennään muodin mukana" skeidaa. Ehdotuksia seuraavaksi pankikseni missä käytössä tunnuslukukortti?

   • Anonyymi

    S-pankin verkkopankista tykkään.
    Kuulemma Ålandsbankenin rakentama?

    Mitään löpinää tunnuslukukortin poistumisesta en ole kuullut.
    Suuresti inhoan käyttää jotain kiinalaista tunnuslukulaitetta.


   • Anonyymi

    Varmaan Danske Bankinkin tunnuslukulaite on Kiinassa valmistettu niin kuin isoin osa elektroniikkatuotteista muutenkin. Dansken tunnuslukulaite on yksinkertainen ja pienikokoinen, vain yksi nappula ja 6 numeron näyttö. Painamalla nappia saa tunnusluvun. Tämän jälkeen voi antaa laitteen sammua itsestään tai nappia painamalla sammuttaa se heti. Laitetta voi kuljettaa vaikka avainnipussa. Itse en ymmärrä, miten Nordean laitteesta on saatu niin monimutkainen, kun yksinkertaisemmatkin toimivat.

    Itse uskon myös, että monet pankit jatkavat tunnuslukutaulukon käyttöä ja tekevät varmsituksen tekstiviestillä. S-Pankilla tuli vähän isommasta siirrosta jo nyt tekstiviestivarmennus. Aikaisemmin ei tuon kokoisista siirroista ollut mitään tekstiviestivarmennusta.


   • Anonyymi

    Dansken laite varmaan laskee kellonajasta salaisella kaavalla tunnusluvun. Tietotekniikassa on paljon käytössä luku joka on sekuntien määrä vuoden 1970 alkuhetkestä lukien. Tuota lukua muokaten saa melko sotkuisia lukuja


  • Anonyymi

   Ainakaan OP ei poista käytöstä tunnuslukukorttia. OP ottaa kortin käyttöön tekstiviestivarmenteen. Nordea ei ole tehnyt lopullista päätöstä. Saattaa olla, että ottaa myös käyttöön tuon tekstiviestivarmenteen.

  • Anonyymi

   Ihmettelen sitä, että Nordea pakottaa ostamaan "älykännykän". Minä en sitä missään tapauksessa tee, se ei kuulu minun velvollisuuksiini. Minkään lain mukaan ihmisellä ei tarvitse olla tavallistakaan puhelinta tai tietokonetta. Pankki on palvelulaitos ja sen konttoreiden pitää olla auki, jotta siellä voi henkilökohtaisesti hoitaa pankkiasiat. Kukaan perheenjäsen, naapuri tai tuttava ei ole velvollinen hoitamaan toisen pankkiasioita. Joku mies kadulta voisi tehdä sen seurauksella että tili on tyhjä. Haja-asutusalueella lähimpään pankkiin voi olla yli sata kilometriä, eivätkä bussit kulje joka päivä. Kun sinne lähtee pitää parissa tunnissa hoitaa pankkiasiat sekä muutkin asiat, jotta ehtii samana päivänä kotiin. Vetoan että pankit ovat auki asioiden hoitoa varten.

  • Anonyymi

   >> Tarkkaan lukien syyskuussa päättyy tunnistautuminen kolmansien osapuolien palveluihin. Verkkopankkiin pääsyn loppumisesta ei kerrottu. <<

   Nordean nettisivuilla näin. Kova on painostus siirtyä pois tunnuslukukortista.

   Minä haraan vastaan mahdollisimman pitkälle. Suurin harmi on kahden vuokralaisen maksujen seuranta.
   Joskus myös ylimääräiset vastikemaksut vaativat tilille pääsyä.

   Jospa Nordea kaiken kiukuttelunsa jälkeen sallii tunnuslukukortit?

   • Anonyymi

    >Jospa Nordea kaiken kiukuttelunsa jälkeen sallii tunnuslukukortit?

    Seuraavat tilannetta ja järkiintyvät asiakaskadon nähdessään.


  • Anonyymi

   Haastattelin jo alkuvuonna Nordean tunnuslukutaulukosta luopunutta.
   Oli harmissaan kun kuuli että minä vieläkin käytän kätevää tunnuslukutaulukkoa.
   Tunnuslukulaitteella on paljon näpyttelemistä:

   1. verkkopankkiin kirjautuesssa
   - (8-numeroinen käyttäjätunnus pc:lle.Tämä tehdään tunnuslukutaulukollakin.)
   - 4-numeroinen PIN tunnuslukulaitteeseen
   - saatu 9-numeroinen tunnusluku pc:lle

   2. maksua vahvistaessa
   - sign'in aluksi pc:n antama 6-numeroinen luku tunnuslukulaitteeseen ja OK
   - 4-numeroinen PIN tunnuslukulaitteeseen
   - saatu 9-numeroinen tunnusluku pc:lle

   Tunnuslukutaulukolla molemmissa vaiheissa taulukosta haettu 4-numeroinen pc:lle
   Tunnuslukulaitteen näppäimistö on lievästi hankala

  • Anonyymi

   Suomen Nordea minullekin postitti tunnuslukulaitteen Ruotsista.
   (Ruotsin kirjetaksa on 0,84€, Suomen on 1,60€)

   Laite oli huonompi kuin nettikeskusteluissa varoitettiin.

   LCD-näyttö tummanharmain kirjaimin vaaleammalla harmaalla pohjalla.
   Näkyi vain oikeassa kulmassa valonlähteeseen nähden.

   Umpisurkea näppäimistö otti vastaan yli puolet näppäilyistä.
   Ottaisi paremmin kovalla alustalla jos sellainen olisi sopivasti pöytälampun alla?
   Nyt piti kädessä pitäen tökkiä tylsällä kynällä. Näyöstä näki ottiko näppäilyn.

  • Anonyymi

   Mielenhäiriössä kirjauduin tunnuslukulaitteella vaikka tunnuslukutaulukkokin toistaiseksi toimii. Onnistuin! Neljännellä kerralla nimittäin.

   Ekalla kerralla naputtelin verkkopankkiin laitteen näyttämässä muodossa välilyönnein. Ei kelvannut, piti naputella pötköön, verkkopankki lisää välit

   Tokalla ja kolmannella kerralla PIN-naputtelussa näppäimistö petti.
   Ensin jätti ottamatta painalluksen, sitten otti painalluksen kahtena

  • Anonyymi

   Vuodenvaihteen sijoitusjärjestelyissä on pitänyt kirjautua parikymmentä kertaa ja sitkeän ähertämisen jälkeen on joka kerta viimein onnistunut.

   Näppäimistön umpisurkeus korostuu yhä selvemmin.
   Naputellessa pitää tarkkailla näyttöä, menikö näppäily oikein eli tuliko tasan yksi numero lisää (mutta ei kahta).

   Mikähän tylppä tikku tarvittaisiin? Toistaiseksi olen yrittänyt tökkiä etusormen kynnen kärjellä. Sormenpäällä ainakaan ei onnistu

  • Anonyymi

   Olen tunnuslukurakkineesta antanut tulisia palautteita Nordeaan...viikon kuluttua monen viestini jälkeen suhtautuvat kuin saisivat eka palautteen....LÄHETTÄKÄÄ SIITÄ RAKKINEESTA NORDEAAN PALAUTETTA. Aliarvioivat asiakkaita TÄYSIN TYPERÄ TOIMIMATON LELU....!!!

  • Anonyymi

   Sitä ei nykyään saa varalle tunnusluvut sovelluksen rinnalle, kun kysyin Nordean chatissa.

   • Anonyymi

    Eli se on tarkoitettu asiakkaille, joilla ei ole mahdollisuutta käyttää tunnusluvut sovellusta puhelimella.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eli se on tarkoitettu asiakkaille, joilla ei ole mahdollisuutta käyttää tunnusluvut sovellusta puhelimella.

    Osavuosikatsaus tulee parin viikon päästä, korot on ylhäällä, nordealta on syytä odottaa huipputulosta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Osavuosikatsaus tulee parin viikon päästä, korot on ylhäällä, nordealta on syytä odottaa huipputulosta.

    Pankki vaihtoon


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pankki vaihtoon

    Juu ei mulla siellä tiliä ole, osakkeita on kyllä. Hyvä pankki, omistajalleen.


  • Anonyymi

   Juurikin sain laitteen ja se ei toimi enää. En tiedä mikä siinä on vikana, mutta kaikki koodit on väärin eikä muuta mahdollisuutta vahvistaa mitään ole.

  • Anonyymi

   Että sitä Nordean sovellustako pitäs jollekin puhelimen käyttikselle ylläpittää, jota ei edes enää pävitetä ja samalla jättää vakavia tietoturvaukkoja sovellukseen. Loppuu aika äkkiä sellaiselta pankilta kunnon asiakkaat. Sinunkaltaiset vain jää. Älkää suojatko ja tietosuojatko mitään.

  • Anonyymi

   No kyllä varmaan se Nordean väki vahtii tätä soopafforumia yötä päivää. Ilmoita siitä sinne Nordeaan äläkä täällä ihmettele!

  Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Baaritappelu

   Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
   Kokkola
   50
   5035
  2. Tappo Kokkolassa

   Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
   Kokkola
   23
   3307
  3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

   Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
   Kokkola
   28
   1442
  4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

   Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
   Sinkut
   181
   1285
  5. Mitä ihmettä

   Kaipaat hänessä
   Ikävä
   75
   990
  6. MAKEN REMPAT

   Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
   Suomussalmi
   24
   888
  7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

   5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
   Ähtäri
   49
   857
  8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

   Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
   Hindulaisuus
   249
   791
  9. Mulla on kyllä

   Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
   Ikävä
   35
   738
  10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

   Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
   Raamattu
   482
   707
  Aihe