RAAHEN TULEVAISUUS ?

Ekotekoraahe

Tämä askarruttaa: suurin osa Raahen työpaikoista on kiinni jossain muualla kun kestävän kehityksen aloilla. Kuten teräs ja kaivosteollusuus. Mitä sitten jos seuraava Hallitus määrää Suomeenkin yhä tiukemmat ympäristöverot? Se on mahdollista. Ekoverot vaan tiukkenee ja Raahen elinkeinoalat saa olla vaan maksajina, tulee aika jolloin alkaa myös työpaikkakato , eikä tänne ole tulossa tietääkseni mitään uutta kestävän kehityksen teollisuutta. Mutta sitten katse KALAJOKEEN. kateeksi käy. Siellä on tämä asia mielletty. Kalajojea ei uhkaa mitkään ympäristöverot, rakennetaan tuuli- ja aurinkovoimaa. ( Linkki lopussa, kannattaa lukea. )Toivon Raahelle parasta mutta pelkään että iskee iso kirves. Tässä vielä linkki: Raahen päättäjät: https://www.kp24.fi/lehti/kalajokiseutu/551514/kalajoelle-rakennetaan-suomen-suurin-aurinkopuisto-ja-energiavarasto-lahes-40-000-aurinkopaneelin-tu

8

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • järkikäteen

      tuuli ja aurinkovoima se vasta kestämätöntä onkin, kannattaa niin kauan kuin joku hullu tunkkaa noita tukiaisilla ja propagandalla

    • tavis0000000000000

      Siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis eihän raahessa ole nytkään töitä paitsi lestoille ja hyville veljille.

    • Ekotekoraahe

      Tässä kehityksen suuntaa: JUURI NYT
      Eduskunnan jättävä Antero Vartia perusti ilmastonmuutosta taklaavan säätiön
      Antero Vartia jättää eduskunnan kuluvan kauden jälkeen.
      Antero Vartia jättää eduskunnan kuluvan kauden jälkeen. (KUVA: Jussi Nukari)
      Julkaistu: 15.10. 13:12

      Jaa Twiittaa
      Antero Vartia kertoi jättävänsä eduskunnan uuden projektin vuoksi. Nyt selvisi, mistä siinä on kyse.

      Eduskunnan jättävä kansanedustaja Antero Vartia (vihr) on perustanut ilmastonmuutosta taklaavan säätiön, joka kantaa nimeä Kompensäätiö. Sen perustamisasiakirja on allekirjoitettu 5. kesäkuuta 2018. Vartia vahvistaa Twitterissä perustaneensa ilmastonmuutoksen torjuntaan keskittyvän voittoatavoittelemattoman säätiön.

      – Olen keväällä perustanut not for profit -säätiön ilmastonmuutoksen torjuntaan. Säätiön rekisterissä oleva kuvaus toiminnasta on kuitenkin vanhentunut. Työ on hyvässä vauhdissa ja lanseeraus tapahtuu vielä tämän vuoden puolella. Stay tuned! Vartia twiittaa.
      Hän viestitti IS:lle tekstiviestillä, ettei ole halukas kertomaan projektista tällä hetkellä enempää. Vartiaisen twiitin mukaan kuvaus säätiön toiminnasta on vanhentunut. Kesäkuulla säätiörekisteriin jätetyssä asiakirjassa sitä kuvataan seuraavasti:

      ”Säätiö tarjoaa yrityksille, kuluttajille ja muille toimijoille palvelua, jolla ne voivat kompensoida toiminnastaan syntyneet kasvihuonekaasupäästöt markkinahintaan. Säätiö vastaanottaa toimijoilta näiden ilmoittamaan päästömäärään ja päästöoikeuden kulloiseenkin markkinahintaan perustuvan maksun, jolla säätiö ostaa markkinoilta päästöoikeuksia. Säätiö mitätöi tai jättää eteenpäin myymättä ostamansa päästöoikeudet. Kun päästöoikeuksien määrä markkinoilla vähenee, myös päästöt vähenevät.”

      Säätiön tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa. Kesäkuussa sen tarkoitukseksi kerrottiin ilmastolle haitallisten kasvihuonekaasupäästöjä vähentäminen ”tarjoamalla yrityksille, kuluttajille ja muille toimijoille mahdollisuus kompensoida kasvihuonekaasupäästönsä säätiön kautta”.

      Vartia toimii säätiörekistieriotteen mukaan Kompensäätiön hallituksen puheenjohtajana. Sen varsinaisiksi jäseniksi on merkitty Vartian eduskunta-avustaja Sarianna Mankki ja Vartian isä Esko Vartia. Säätiön säännöissä kerrotaan, että sen peruspääomaksi on luovutettu 50 001 euroa.

      Vartia kertoi viikonloppuna Facebookissa-jättävänsä eduskunnan tämän vaalikauden jälkeen. Hän vihjasi tuolloin keskittävänsä jatkossa kaikki voimansa ilmastonmuutoksen torjuntaan.

      – En pysty ajallisesti sitoutumaan seuraavaan eduskuntakauteen, sillä aion keskittää kaiken aikani ilmastonmuutoksen torjuntaan, Vartia kirjoitti ja lupasi jatkaa työtä yhteiskunnan eteen.

      Vartia kuvasi viikonloppuna kansanedustajan työtä inspiroivaksi. Hän oli yllättynyt siitä, kuinka hyvin ensimmäisen kauden oppositiokansanedustaja on saanut äänensä kuuluviin.

      – Olen näiden vuosien aikana oppinut ja oivaltanut valtavan määrän uusia asioita, Vartia kirjoitti

      Hän sanoi olevansa kiitollinen siitä, että on saanut toimia kansanedustajana.

      – Minulla ei olisi ollut mahdollisuutta ryhtyä uuteen projektiin, jos en olisi saanut toimia kansanedustajana.

      Vajaa viikko sitten Vartia ilmoitti niin ikään Facebookissa myyneensä oman osuutensa Löyly-ravintolasta yhtiökumppanilleen, näyttelijä Jasper Pääkköselle.
      Hanna Vesala

      Jaa Twiittaa
      Kansanedustaja Antero Vartia (vihr) ei asetu ensi keväänä ehdolle eduskuntaan.
      Vihreiden Antero Vartia jättää eduskunnan 13.10. 15:52
      Antero Vartia (vas.) ja Jasper Pääkkönen avaasivat Löylyn Helsingin Hernesaaressa vuonna 2016.
      Antero Vartia: Myin osuuteni Löylystä Jasper Pääkköselle 8.10. 13:58


      LUITKO JO NÄMÄ? IS:N ETUSIVULLE »
      Videoartikkeli, Prinssi Charles, prinssi William, prinssi George, prinsessa Charlotte, prinssi Louis ja prinssi Harry ovat ainakin edellä kruununperimysjärjestyksessä. Prinssi Andrew (kuvassa alhaalla oikealla) tipahtaa lapsineen järjestyksessä alaspäin uuden tulokkaan jälkeen.
      Näin Britannian kruununperimys muuttuu: Mutta prinssi Harryn ja Meghanin lapsesta ei ehkä tulekaan prinssiä tai prinsessaa – tässä erikoinen syy
      Perusteella poliisi haluaa selvittää oheisissa kuvissa näkyvän miehen henkilöllisyyden ja hänen mahdollisen osuutensa tapahtumiin.
      Tampereen Keskustorilla pahoinpidelty kuoli vammoihinsa – poliisi kaipaa tietoja kuvan miehestä

      Latasitko tämän ohjelman Windows-tietokoneellesi? Microsoftilta ikävä tietoturvamoka
      Juha Sipilän (kesk) johtaman hallituksen luottamuksesta äänestetään eduskunnassa keskiviikkona.
      Hallitus antoi tiedonannon: Irtisanomislain valmistelu jatkuu, jos eduskunnan luottamus tulee
      Henri Kontisen (vas.) ja John Peersin peli ei ole kulkenut viime aikoina.
      Henri Kontisen syöksy tenniksen maailmanlistalla jatkui – kärki jo pelottavan kaukana
      23-vuotias nainen päätyi deittiohjelman kautta seurustelemaan miljonäärin kanssa.
      Öljymiljonääri bongasi 23-vuotiaan hampurilaismyyjän tv:stä ja hullaantui näkemästään – kaunottaren elämä mullistui hetkessä
      Kirjoita kommentti
      TUOREIMMAT KOTIMAA
      Eduskunnan jättävä Antero Vartia perusti il

    • Ekotekoraahe
    • Olenrobotti

      Uskoisin raahen tulevaisuutta viimeisimpinä uhkaavina ongelmina olevan ympäristökysymysten, suurempi huoli mielestäni on SE, kun ei täällä ole luontaisesti mitään. Upuu raahelaisuus, uupuu kulttuuri, uupuu viihtyisyys, uupuu työpaikkoja, uupuu rahaa, uupuu "me" henkeä, uupuu koko tulevaisuus ... ja mikä asian muuttaisi, ei mikään ikävä kyllä. Todistakaa mielellään toisin.

      • EKoteko

        Ylivieskassa taitaa olla toisin. Raahessa oli vielä eri meininki 1970-luvulla. Rautaruukki. veti väkeä tänne laajalta alueelta. Sitten Raahen kehitys jotenkin hiipui. Nyt olisi tärkeää saada tänne uutta teollisuutta aivan uusilta aloilta. Nuorten poismuutto myös huolettaa. AMK- koulutuksen loppu oli kyllä paha isku. Mutta ei vaivuta synkyyteen.


      • Olenrobotti
        EKoteko kirjoitti:

        Ylivieskassa taitaa olla toisin. Raahessa oli vielä eri meininki 1970-luvulla. Rautaruukki. veti väkeä tänne laajalta alueelta. Sitten Raahen kehitys jotenkin hiipui. Nyt olisi tärkeää saada tänne uutta teollisuutta aivan uusilta aloilta. Nuorten poismuutto myös huolettaa. AMK- koulutuksen loppu oli kyllä paha isku. Mutta ei vaivuta synkyyteen.

        Näköalattomuus.
        Tulevaisuus lakkoiltiin ~70luvulla raahesta pois. metallia jatko-jalostava teollisuus lähti litomaan, kun kynnelle kykeni (esim. Kone). Uutta vastaavaa ei kukaan hullukaan tänne tosissaan ajatellut, etelään meni seinä & kattopeltien valmistus, miten lie vaikutti putki,- putkipalkki,- siltapalkki ... sijainteihin, vaikka perusteet olivat raahen eduksi (jo yksin materiaalien ja tuotteiden logistiikka). raahe kilpaili suomen lakkoherkimpien kaupunkien maineesta kera kemin, oli oikein lakko`kenraali` kalistelemassa. Tasapäisiä kilpailijoita kaupungit olivat muistaakseni myös kansalaisten lopullinen ratkaisu, / suomen tylsin kaupunki tilastoissa. Osa aikalaisista kuorsata naljottaa vieläkin päätäntäelimissä ilm. samoin teesein. Tämmöisen riemun keskellä tässä tätä päivää.


    • Jordbrukareclansferk

      Yksi näkemys on perustuen; yritysten omistus osakkeet johtokunta jne. Tahot joille voitto tehdään ja tekemisen kontrollaatio valtaosin korkea nyky tai tarkoituksen mukainen teknologia on hallittu ulkomaisten omistusten kautta. Kaupankäynti ulkomaille ulkomaisten toimijoiden pusertautuminen tuottavaan toimintaan. Suomen toimivia tuotanto järjestelmiä käytetään tehokkaasti johtokuntien säätämien päätösten pohjalta. Raahessa kaupankäynnin suuntaus merikuljetus ja rautatie siis isot erät ja kookkaat tuotteet. Tuotteiden patentit valmistusmenetelmä hallinta raaka-aineet Suomen sisälle jäävät voitot/tappiot. Raahessa toimii sama kuin muuallakin hinta laatu siis yhteensopivuus markkinan kanssa. jos raahelainen ei keksi tuotteita myös neuvottelu mutta tuotto/jako. Yleinen kanta kaikkea on voidaan toteuttaa mutta missä mitäkin tarvitaan ja tehdään. Raahessa voidaan tehdä vaikka lannoitteita ruotsiin pohjois keski ruotsi lyhyempi kasvukausi ja tarve täsmälannoitus

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe