Selkä todella kipeä!

terveysmennyt

Nyt on reilun kuukauden ollu tosi vaikeita kiputiloja alaselässä lannerangan tasolla. Tällä hetkellä kumarassa istuminen on pahinta mitä selälle voi tehdä. Kipu johtuu nivusiin, alavatsaan ja lonkkaluiden sivuille. Muutama viikko sitten en pystynyt pesemään käsiä kumartamalla eteen päin. Selkää ei vaan pystynyt kannattelemaan. Liikkuessa esim. kun juoksin selän ollessa erittäin hellä tuntui, että selkä katkeaa ja tuntui viiltävä kipu tietyssä vaiheessa askelta. Kävely kipeyttää selkää ja paikallaana seisominen on erittäin tuskaista. Jopa kylkeä kääntäminen on erittäin tuskaista kun kipu on oikein pahasti päällä.

Esim. Voltaren Geeli ei auttanut millään lailla särkyyn. Eli lihasperäistä tämä tuskin on.

Selkä on myös välillä todella jäykkä, mutta yleensä "sulaa" kun vähän verenkiertoa lisää jumppaamalla. Kipu ei kuitenkaan häviä.
Lääkäriin meno kynnys on aika korkealla kun tk-lääkärit lähinnä pyörittelevät peukaloitaan ja määräävät ihan turhaan särkylääkettä. Täytynee väläyttää sairaseläkkeelle pääsyn mahdollisuutta niin josko sitten pääsis kuvauksiin. Tällä hetkellä mitään työtä ei pysty tekemään, koska kipu tulee aina. Kumartelu on mahdotonta, istuminen on mahdotonta. Jos jotain tekee pidempään niin tulee karmea pakotus ja kivun säteileminen nivusiin, alavatsaan ja lonkkiin.

Niin ja vielä unohdin mainita muista oireista. Sorminivet (etusormi -ja keskisormen nivelet on alkanu kipuilemaan. Ensin etusormi, sitten keskisormi. Nyt uimahallissa huomasin, että uidessakin tuntuu kipua varpaiden nivelissä.

Voisko tää olla joku yleistynyt niveliin kohdistuva sairaus?

5

318

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lihaskireyttä

      Paukkuuko lonkka kävellessä? Onko notkoselkää? Eli ankkatyylinen ryhti? Jos on niin syynä lihaskireys ja lihasepätasapaino. Jos noidan-nuolia selässä niin ennustaa tulevaa välilevynpullistumaa, ei muutakuin lepoa ja kevyttä reeniä salilla oikeita lihaksia vahvistaen.
      Välilevypullistuma jos paha, niin vie voi viedä tunnon sormista tai varpaansyrjästä koska massa painaa hermoa vasten. Käytä hierontarullaa kipeisiin lihaskohtiin ja poista se kireys ja kipu niistä ajan kanssa koko kropasta mieluiten, sitten vahvista oikeita lihaksia jotta saat kroppasi suoraksi ja oikeaan asentoon.

      • luomusairas

        "Käytä hierontarullaa kipeisiin lihaskohtiin". Missä kohtaa tekstiä sanoin kärsiväni lihaskivuista. Missään tapauksessa kyse ei ole lihaskivusta vaan luusto/nivelkivusta. Tukirankani prakaa, ei lihakset.

        Juuh.. pakko lähtee soittamaan arvauskeskukseen, jossa pääsee puhumaan seinille (=venäläinen lääkäri, joka arvatenkin ei ymmärrä mitään mitä puhun ja määrää särkylääkkeitä ja kävelyä). Kävely itseasiassa pahentaa selkäkipuani samoin paikallaan seisominen.

        Suomessa osaavat lääkärit ovat yksityisellä (=kaikki yksityiset eivät ole osaavia lääkäreitä).
        Mut yksityiselle kun ei ole varoja.


    • lihasepätasapaino

      Ja jos lonkan alueella on kipuja, se on mitä luultavammin si-nivelen virheasento. Käy osteopaatilla niin painaa takaisin, sitten opettele se painamaan itse, mutta tärkeintä on ensin saada se kireys veks vaikka koko kropasta ja se tekeekin kivaa rullatessa :)

    • tutkitämävielä

      Olisin kans ehdottanut SI niveltä. Teettää hyvin samanlaiset oireet.
      Se SI - nivel voi painaa ajan mittaan muihinkin hermoihin, virheasento teettää kulumia ja aiheuttaa kipua koko kroppaan vaikka sormenpäihin, kun se on ärsyttänyt ensin koko selkärankaa.

      Pitäisi löytää joku joka osaa laittaa sen paikalleen ja vielä antais ohjeet miten sen jälkeen jäävät lihasjumit saa jumpattua terveiksi. Se on voinut olla pitkään ... pieni pala kerrallaan.

      https://selkakanava.fi/si-nivelen-toimintahairio-voi-aiheuttaa-alaselkakipua

      Tavan TK- lääkäri ei tiedä 99% varmuudella siitä mitään, eikä tervareiden omat fyssarit.

      Tee soittokierros fyssareille tietääkö ne asiasta ja tietääkö ne miten sitä hoidetaan.

    • Partajäässä

      Käynti (tai muutama) asiantuntijalla saattaa auttaa esi. Kropraktikko, osteopaatti

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3339
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3071
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2318
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1814
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1456
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      20
      1427
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1365
    Aihe