S-pankin luottokortti vain rikkaille

Ihmetelijä

Anoin S-pankin luottokorttia 1000 Euron limiitillä. Tuli kielteinen vastaus. Brutto tuloni eläkkeestä ja vuokralaisesta n 2000 E /kk. Ei maksuhäiriöitä. Pankkitilillä rahaa n 8000 Euroa. Kiinteistön arvo pikkukaupungin keskustassa omalla tontilla välittäjän viimevuotisen arvion mukaan n 280,000 Euroa. Kiinnitettyä velkaa 96,000 Euroa,
Kuinka rikas pitää olla saadakseen S-pankin luottokortin?

36

1020

  Vastaukset

  • Kirjoitit riskitekijät: Eläkeläinen, pieni paikkakunta. Jos haluat kortin Bank Norwegian Visa kuulostaa sinun kortiltasi.
   ......

   S-Visa Credit saavat harvat valitut, se on kuin parempi Amex Centurion / Black myöntöperusteiltaan. Pâätöksen tekee tekoäly yhdessä Bisnode / Asiakastieto tietokantojen kanssa.

   • Mitä vikaa Bank Norwegianin luottokortissa on? Antaa täysin korotonta ja kulutonta maksuaikaa kuukauden verran, eli om tältä osin halvempi kuin S-Pankin luottokortti.


   • usuuh22hwhwhw kirjoitti:

    Mitä vikaa Bank Norwegianin luottokortissa on? Antaa täysin korotonta ja kulutonta maksuaikaa kuukauden verran, eli om tältä osin halvempi kuin S-Pankin luottokortti.

    No mutta, S-Credit antaa täsmälleen saman maksuaikaedun kunhan maksaa saldon pois viimeistään eräpäivänä. En tiedä yhtäkään luottokorttia Suomesta, joka ei tuota etua antaisi.


   • Se edellyttäisi keplottelua eli jonkinsortin keinottelua: pitäisi kirjautua verkkopankkiin toiseksi viimeisenä pankkipäivänä ja ottaa saldo muistiin. Viimeisen pankkipäivän ostokset eivät ehtisi kuitenkaan kuukauden laskuun. Tilisiirto pitäisi tehdä jo toiseksi viimeisenä pankkipäivänä, joten ”täsmälleen samaa maksuaikaetua”” ei kuitenkaan saisi. Mieluummin minäkin olisin ottanut S-Pankin luottokortin, mutta sitä ei aikoinaan myönnetty, vaan sain sellaisen Norwegianilta. Käytän sitä käytännössä pelkästään maksuaikakorttina luoton kalleuden vuoksi. S-Pankin asiakaspalvelu ehdotti kesällä luottokorttihakemuksen tekemistä uudestaan, mutta harkittuani päätin tyytyä Norwegianiin, koska en oikeasti tarvitse kahta luottokorttia ja minulla ei ole edes takaisinmaksuvaraa niin kauhean paljon enkä halua ylivelkaantua.


   • usuuh32hwhwhw kirjoitti:

    Se edellyttäisi keplottelua eli jonkinsortin keinottelua: pitäisi kirjautua verkkopankkiin toiseksi viimeisenä pankkipäivänä ja ottaa saldo muistiin. Viimeisen pankkipäivän ostokset eivät ehtisi kuitenkaan kuukauden laskuun. Tilisiirto pitäisi tehdä jo toiseksi viimeisenä pankkipäivänä, joten ”täsmälleen samaa maksuaikaetua”” ei kuitenkaan saisi. Mieluummin minäkin olisin ottanut S-Pankin luottokortin, mutta sitä ei aikoinaan myönnetty, vaan sain sellaisen Norwegianilta. Käytän sitä käytännössä pelkästään maksuaikakorttina luoton kalleuden vuoksi. S-Pankin asiakaspalvelu ehdotti kesällä luottokorttihakemuksen tekemistä uudestaan, mutta harkittuani päätin tyytyä Norwegianiin, koska en oikeasti tarvitse kahta luottokorttia ja minulla ei ole edes takaisinmaksuvaraa niin kauhean paljon enkä halua ylivelkaantua.

    Tarvitseehan sitä saldoa seurata jokatapauksessa, oli kortti mikä hyvänsä. Ja onko seuraaminen ollut milloinkaan niin helppoa kuin näinä päivinä? Ei varmasti ole.


  • Et ole kertonut kaikkea, luulen. Mulla on pienemmät tulot ja tyrkyttivät väkisin mulle sen Credit-kortinkin, mutta käytän vain Debitiä ja vähän väliä muistuttavat, että voisin käyttää sitä luottokorttiakin. Siten saisivat fyrkkaa.

   • Se että jotain tyrkytetään, ei tarkoita että saisit sen. Minullekin tyrkytetään 60 000€ lainoja, uusia autoja vain 290€/kk maksulla, pikavippejä ja ties mitä. Vaikka olen työtön ja saan toimeentulotukea. Mutta kun alat hakea vaikka samaa s-pankin visaa, niin tulee kielteinen vastaus.


  • Jäi epäselväksi,oletko s-pankin asiakas?Onko lainasi s-pankista vaiko muualta? Tuo laina on kyllä suhteessa aika rapsakka, varsinkin jos se on otettu toisesta pankista. Minäkin suosittelen haettavaksi tuota BaNo Visaa. On tapauksessasi varmaankin se paras vaihtoehto(?)

  • En suosittele ainakaan yksin elävälle eläkeläiselle Norwegianin luottokorttia. Rahanhimoinen Norwegian laskuttaa oletusarvoisesti vain mitättömän summan, esimerkiksi 35 euroa, kuukauden ostoksistasi. Ellet ITSE joka kuukausi muuta summaa vastaamaan todellista kuukausikulutustasi, loppu jää korkeakorkoiseksi velaksi.

   Niin kauan kun olet terve, summan muuttaminen ei ehkä ole sinulle lian suuri rasitus ja ongelma. Jos joudut sairaalaan pitkäksi ajaksi, summan muuttaminen voi olla hankalaa, ja joudut ehkä ottamaan korkeakorkoista pakkovelkaa.

   Ehdotin itse Norwegianille, että minulta velotettaisiin automaattisesti koko kuukauden kulutus. Se ei kuulemma ole mahdollista. Luovuin kortista, jota en alunperinkään oikeastaan olisi tarvinnut. Käytän Nordean korttia ja maksan jokaisen kuukauden menot kerralla pois.

   • Eiköhän tuota tee kaikki pankit. Jollet itse hoida, niin veloitukseen menee se minimi. Kuulostaa jotenkin oudolta allekirjoittaneesta nämä tämmöiset perustelut. Nykyaikana varsinkin kun saldot ovat seurattavissa todella helposti.


   • "Jollet itse hoida, niin veloitukseen menee se minimi."

    En ole koskaan "itse hoitanut" mitään Nordean kortilla tekemieni ostosten maksamisessa, paitsi tietysti maksanut joka kuukausi kaikki ostokseni kerralla. Näin olen tehnyt vuosikymmeniä. Pankki lähettää koko summasta e-laskun, jonka olen hyväksynyt maksettavaksi automaattisesti eräpäivänä ilman mitään ilmoituksia tai muita hankaluuksia.

    En tarvitse luottoa. Minulla on tarpeeksi rahaa loppuelämäni tarpeisiin.


   • Kyllä olet hoitanut. Ei se e-lasku sieltä itsekseen ala tulla Nordeallakaan. Ja pidät huolen, että maksat koko saldon aina pois. Että se se siitä "en ole mitään hoitanut" HÖH!


   • "Ei se e-lasku sieltä itsekseen ala tulla Nordeallakaan."
    Olen tietysti itse valinnut e-laskutuksen. Sehän on selvä. Ydinasia on kuitenkin, että koskaan Nordea ei ole yrittänyt laskuttaa PIENEMPÄÄ summaa kuin koko kuukauden aikaiset ostokseni. Minun ei siis e-laskun valittuani tarvitse tehdä mitään kuukausittaisessa laskun maksamisessa. Voin unohtaa koko asian.

    Tämä ei ole mahdollista Norwegianin luottokortilla, koska Norwegian kieltäytyy velottamasta automaattisesti koko summaa. Tällaiset kortit eivät minulle käy.


   • Juu, tiedän kyllä e-lasku periaatteen. Muutoin on turha inttää HÖH!


   • Harkitse_vielä kirjoitti:

    "Jollet itse hoida, niin veloitukseen menee se minimi."

    En ole koskaan "itse hoitanut" mitään Nordean kortilla tekemieni ostosten maksamisessa, paitsi tietysti maksanut joka kuukausi kaikki ostokseni kerralla. Näin olen tehnyt vuosikymmeniä. Pankki lähettää koko summasta e-laskun, jonka olen hyväksynyt maksettavaksi automaattisesti eräpäivänä ilman mitään ilmoituksia tai muita hankaluuksia.

    En tarvitse luottoa. Minulla on tarpeeksi rahaa loppuelämäni tarpeisiin.

    Samat sävelet! Helppoa ja hauskaa. Teemme kaikki ostokset Nordean M-C kortin maksuaikaominaisuudella ja lasku menee suoraveloituksena käyttelytililtämme.
    Ei ole ollut mitään hämminkiä! Euroakaan ei ole laskutettu korttiin liittyvistä palveluista. Kortin kylkiäisenä oleva maksuton matkavakuutus on ollut hyödyksi kahdesti. Viimeeksi, vajaa vuosi sitten tablettini varastettiin Hannoverin lentoaseman turvatarkastuksessa. Omavastuu 100€.


  • Minä ainakin sain S-Pankin luottokortin parin tonnin tuloilla. Luottorajana aluksi tonni, jonka seuraavana vuonna nostin kolmeen tonniin. Eikä S-Pankki edes ole ensisijainen pankkini. S-Pankin rahastoissa taisi olla tonni tai pari, se ehkä vaikutti, kun näkivät ettei niihin ollut tarvinnut pariin vuoteen koskea. Muualla vähän enemmän sijoituksia, ehkä ne tarkistivat verotustiedoista, tai sitten eivät, jos ne edes pystyy tarkistamaan.

   Norwegianin luottokorttiin en koskisi pitkälle tikullakaan.

   • Ei BaNo kortissa mitään vikaa ole. Maksuaikakorttina ihan yhtä passeli kuin mikä tahansa kortti ja vieläpä palkitsee käytöstä. Lyhytaikaisessa luotossa ei mitenkään paha korkotaso. Mutta pitkäaikaista velkaa ei voi suositella noilla koroilla, eikä kortti ole sellaiseen tarkoitettukaan.


   • KullarinKenkku kirjoitti:

    Ei BaNo kortissa mitään vikaa ole. Maksuaikakorttina ihan yhtä passeli kuin mikä tahansa kortti ja vieläpä palkitsee käytöstä. Lyhytaikaisessa luotossa ei mitenkään paha korkotaso. Mutta pitkäaikaista velkaa ei voi suositella noilla koroilla, eikä kortti ole sellaiseen tarkoitettukaan.

    Kompataan, norskin kortti ollut omassa käytössä hyvä, järkevästi käytettynä voi jäädä jopa saamapuolelle ilmaisten lentojen/ostosten muodossa, kun kuluja ei ole. Tuo ~30e minimioletusmaksu e-laskussa ei ole big deal kun loggaa omaan verkkopankkiin ja Norwegianin saittiin samaan aikaan ja copy-pastettaa sen todellisen käytetyn summan sieltä, ei mene pitkään.

    Kaiken kaikkiaan olen ollut tyytyväinen korttiin.


  • Sinun kohdalla on parikin riskitekijää... Ensinnäkin pankit eivät mielellään anna lainaa eläkeläisille (kyllä, luottokortin luotto on lainaa siinä kuin mikä tahansa laina) ja sitten asut pikkukaupungissa ok-talossa, josta on lainaa. On aika epätodennäköistä, että myisit asuntoa, vaikka joutuisitkin lainojen takia pulaan, joten luottokorttia myönnettäessä asuntoa ei huomioida. Ei pankki voi pakkomyydä asuntoa vain tonnin luottokorttivelan takia.

   Ja pienessä kaupungissa voi asunnon myyntiin mennä vuosia. Itsekin tunnen yhden, joka on myynyt jo 2 vuotta asuntoaan pienellä paikkakunnalla eikä tuo ole edes harvinaisen pitkä aika. Asunnon hinta-arvio voi toki olla tuo, mutta kuinka kauan asunnon myyntiin menee on aivan toinen asia. Jos ostajia ei löydy, ei asunto mene myyntiin edes halvalla.

   Kannattaa muistaa, monet autovuokraamot eivät suostu vuokraamaan autojaan yli 70-vuotiaille mistään hinnasta. Vastaavia ikärajoja on vakuutuksissa ja muissa vastaavissa. Lainoissa on luultavasti sama juttu, tietyn iän jälkeen lainaa ei enää myönnetä, ei edes rikkaille.

  • Syy on varmaan wttä lainat on Nordealta, Mutta osa eläkkeestä on kuitenkin mennyt aina S-pankille

   • Suurin syy on siinä että osa eläkkestäsi menee johonkin muuhun pankkiin. Luottokorttihakemusta kästellessään pankki haluaa arvioida taloudenhoitoasi muutaman kuukauden tilinkäyttöhistorian avulla. Sinun tapauksessasi ei kokonaisuus näy pankille, kun osa tuloista menee toiseen pankkiin.


  • Köyhä ei oikeastaan saa luottokorttia ihan selvien syiden takia. Pitää olla tuloa tai rahavaraa jota vastaan saa sen kortin. Luottokortti ei ratko mitää ongelmia, sillä sitä luottoa on alettava maksamaan likiheti takaisin jotta sen korot eivät tulisi kohtuuttomiksi. Enkä ymmärrä olisiko ihminen onnellinen sen kortin kanssa joka hetkessä olisi satatapissa.

   Itse olen köyhä, tilillä tosin on pieni summa rahaa, mutta en kaipaa korttia. Tavallinen debit riittää ihan hyvin.

   • Totta, monet hakevat luottokorttia, vaikkei ole edes tarvetta.


   • "Totta, monet hakevat luottokorttia, vaikkei ole edes tarvetta. "

    En minäkään tarvitse luottokorttia sikäli, että rahani kyllä riittävät hamaan tulevaisuuteen ilman mitään korttejakin. Luottokortilla on kuitenkin hyödyllistä ostaa, jos on pienikin mahdollisuus, että tavaran tai matkan toimittaja menee konkurssiin ennen aikojaan.

    Luottokorttiyhtiö korvaa rahat. Pankkikortilla ostanut kärsii omissa nahoissaan.


   • 9iUH5 kirjoitti:

    "Totta, monet hakevat luottokorttia, vaikkei ole edes tarvetta. "

    En minäkään tarvitse luottokorttia sikäli, että rahani kyllä riittävät hamaan tulevaisuuteen ilman mitään korttejakin. Luottokortilla on kuitenkin hyödyllistä ostaa, jos on pienikin mahdollisuus, että tavaran tai matkan toimittaja menee konkurssiin ennen aikojaan.

    Luottokorttiyhtiö korvaa rahat. Pankkikortilla ostanut kärsii omissa nahoissaan.

    Jos tällä viitataan joihinkin kortteihin sisältyvää nk. ostoturvaa, niin joo..... miksipä ei. Riippunee "turvan" tasosta.


   • Tällä viitattiin luotonantajan ja myyjän yhteisvastuuseen. Lain takaama turva koskee kaikkia Suomessa markkinoilla olevia luottokortteja ja muutenkin luotonantajia jotka rahoittavat kuluttajien ostoksia (esim. Klarnat ja muut jotka verkkokaupoissa maksuaikaa tarjoavat).

    Asiasta määrää kuluttajansuojalain 7 luvun 39 . "Kuluttajalla, jolla on oikeus pidättyä maksusta taikka saada hinnan palautusta, vahingonkorvausta tai muu rahasuoritus myyjältä tai palveluksen suorittajalta tämän sopimusrikkomuksen johdosta, on tämä oikeus myös sitä luotonantajaa kohtaan, joka on rahoittanut kaupan tai palveluksen."


  • varo amex.. sauter kusetaa....

   • Niin aina, niin aina. Joo-o.


  • Ei ole ollu.t tarvetta harkita kortin vaihtoa.
   Nettoeläkkeeni on alle 1000€/kk ja Nordean kullitetun kortin käyttöraja on 5000€.
   Käytän korttia maksuaikakorttina, en varsinaisena velkakorttina mutta en myöskään pankkikorttina.
   Lasku menee suoraan käyttelytililtäni e-laskuna.

  • Kaikilla mamuilla on s pankin kortti.
   Oon tehnyt tutkimusta kaupoissa.

   • Sinä olet korkeintaan työntänyt pääsi persee:::.n


   • Ei muuten ole. OP on suosituin 😁


  • Mikä on surkeuden ennätys?.... kun ei saa S-pankin korttia :D

  • Minä, eläkeläinen, sain. Rahaa on tilillä 70 000 e, velaton talo ja mökki, ei mitään velkaa.

  • Hain myös s-pankilta luottokorttia 3000 euron luotolla mutta eipäs antaneet...??? Tili pankkiin on ollut jo vuosia sekä säästöt ovat aina s-pankin tilillä. Myös rahastoon säästän s-pankin kautta. Ihme hommaa kyllä.

   Minulla on kuitenkin vakituinen työ, ei velkaa muuta kuin autorahoitus (sitäkin vain pari tonnia jäljellä) ja vuositulot yli 40 000 euroa.

   Oli tarkoitus vaihtaa S-pankki pääpankiksi mutta empäs taida vaihtaakkaan kun en heidän mielestään ole luottokelpoinen.

   No tilasin sitten bank norwegialta 4000 luottokortin ilman ongelmia sekä nordealta visa goldin 5000 euron luotolla..... Hyvä että joillekin kelpaa vielä asiakkaaksi.

  • Pitää olla S-asiakasomistaja että saa luottokortin debit credit ominaisuudella ja luotolla.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vainaja löytyi Räskin hiekkakuopalta

   Poliisi epäilee murhaa. Saapa nähdä poistetaanko tämäkin keskustelunavaus.. täytyy sanoa että palstalla on varmasti Suomen typerin moderointi.
   Kotka
   49
   2440
  2. Stefu haki eilen Isabellan Hankoon

   Ovat nytkin siellä. Martina ei sitten sinne päässyt.. Martinahan Menaisissa sanoi, hän aikoo yhä siellä käydä... ilmeisesti Hangossa myös Sofia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   2321
  3. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   73
   1779
  4. Nyt on kyllä Soffa juubassa

   Ihan känninen postaus. Partsielämää jee...alamäki vai putki
   47
   1406
  5. Sofia B:n koira otettu huostaan!

   Onneksi näin käynyt! Ei sovi jatkuva juhliminen koiran elämään. Kotieläin ansaitsee raittiin ja stabiilin kodin.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   44
   1220