Kenen on vastuu asiakkaan vai kassan?

Kartsalta

Kävin K-citymarket hämeensaaressa,pistin ostokset hihnalle otin viälä askin tupakkaa koneesta,kassaneiti kuittas tavarat ja latoi tiskillle.Maksoin kortilla tavarat ja laitoin pussiin kiitin ja lähdin kotio.Kotona huomasin että tupakkiaski oli jäänyt kassalle,ekun takas hakeen sitä.Näytin kassalla kuittia selitin tapauksen ,neito sanoi että on varmaan jäännyt tiskille lähtiessäs.No soitti vartialle joka tuli tarkastaan nauhalta ostinko askin,kyllähän se nauhalta näki että aski oli mukana,elikä se jäi tiskille,ensaanut uutta.Eikö kassalla pitäs olla vastuu kattoa senverran ettei tiskille jää asiakkaan tavaroita ja ottaa talteen jos jää,VITUTTAA.

14

557

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tupakka.aski

      Harmi juttu, mutta mielestäni on asiakkaan vastuulla kerätä omat tavaransa talteen. Ei kassa ehdi jokaista asiakasta vahtimaan. Nyt vaan on nieltävä "tappionsa".

    • asiakkaan_tavaraa

      Seuraava asiakas on voinut ottaa askin hihnan päästä pakkauspöydältä. Vai näkyikö videolta, että kassa olisi korjannut ostetun askin talteen takaisin kaupan tavaroiden puolelle? Kassan jälkeen tavarat on jo asiakkaan omaisuutta eikä kauppa voi asiakkaan ostamia ja hukkaamia tavaroita korvata.

    • Vastuuasiakkaan

      Siinä vaiheessa kun asiakas saa kuitin käteensä ja siirtyy kokoilemaan tavaroitaan kasseihinsa, on vastuu ostetuista tavaroista yksin asiakkaan. Myyjällä ei siis ole mahdollisuuksia, aikaa kuin velvollisuuttakaan kytätä, onnistuuko asiakas vai tyriikö kuin jokin dementia-mummo. Pikkukaupoissa myyjä voisi ehkä ehtiäkin tilannetta tarkkailemaan, mutta ei näissä hypermarketeissa, missä myyjillä on tappotahti päällä.

    • MihinSullaOnKiire

      Nykyajan kiihkeääkin kihkeämpi juoksutahti aiheuttaa juuri näitä. Samoin hävikkiä aiheuttaa asiakkaale se, että on niin maan perkuleen kiire pakata tarvarat kassiin, kun koko kassahihna on pysähtynyt ja sekä kasssa ja muut asikkkaat tuijottaa pää kenossa, enkö minä jo lpikkuhiljaa lähde siitä v****n tukkimasta kassaa. Jos esim jugurttipurkit pakkaa kassiin hujanhajan ne ovat kohta siellä hujanhajalla. Tämän kiireen vuoksi välttelen nykyään ostelemasta isompia määriä ostoksia, etten ole kassan takana sitten ongelma. Aikoinaan yritin käydä kaupassa omaan tahtiin, hosumatta ja maksoin aina kertyneillä pikkukolikoillakin kun tiesin että niistä riittää, pakkasin rauhallisesti ja omaan tahtiin, näin säilyi sekä tavarat että muovikasi ehjänä, mutta en enää. Siitä sai osakseen niin paljon vit......lua. Tää on vähän sama kun jos joskus joku ei heti huomaa lähteä liikennevaloista, sekunnin päästä torvet jo soi. Onko noi kännykät tappanu keskittymiskyvyn. Ethän sä tolla tahdilla nää edes ympärillesi, koska lehdet tulee puihin tms.

    • KaupassaNauretaanSulle

      Noinko paljon sulla keittää jokin röökiaski? Ajattele asia niin, että jätät siinä kassaneidille tippiä hyvästä palvelusta. Ajelit siis takaisin kauppaan ja vaadit nähdä jotain valvontakameranauhoja ton vuoksi? Eiköhän siinä tullu takkiin vielä puolet lisää. Okei niksat on tietenkin kovat ja haittaavat ajattelua ja tekevät vihaiseksi.

    • hyväcittari

      Taas pelastettiin yksi keuhkosyöpä.

    • kekseliäisyyttä

      Neuvoni vapaasti käytettäväksi. Kun olet maksanut ostoksesi, kokoa tavarasi hihnalta kylmän rauhallisesti ostoskärryyn ja siirry vähän sivummalle pakataksesi ostoksesti kassiin, reppuun tai millä hyvänsä ne kotiisi viet. Toimii ja hyvin. Eikä kukaan hengitä niskaasi.

      • KäyttäkääAivoja

        Ite teen näin. Valitsen kassan jota vastapäätä ei ole kassa käytössä. Sitä mukaa kun kassa lukee tavarani otan sen ja siirrän sen heti selkäni taakse tyhjän kassan keräilylaariin. Viereisen tyhjän kassan takana voin aivan kaikessa rauhassa pakata tuotteeni hyvin ja vältyn kaikelta turhalta lappamiselta enkä jää jalkoihin.


    • Ihanitte

      Asiakkaan vastuulla on kerätä tavaransa hihnan päästä.

    • ÄrsyttääTosiaan

      se vauhti millä markettien tulostavoitteiset kassat pistelee tavaraa koneesta läpi kun ei samaan tahtiin ehdi kuitenkaan hoitaa maksamisia ja kassiinpakkaamista itse ja ihmiset jokatapauksessa joutuu odottamaan mutta siitä takana seisovien mulkoiluista en piittaa enää mitään koska suurinosa ihmisistä on itsekkäitä ja ilkeitä luonteita. Tauko. Samaa mulkoilua saa esim. maitohyllyllä jos jonkun mielestä viipyy niiden purkkien kanssa pari sekunttia liian kauan mutta kassalla potuttaa enemmän se kun ostaa enemmän ruokaa ja ne leviää koko telakan mitalle ja silloin on jo seuraava siellä päässä kärkkymässä ja kassiaan aukomassa pistelläkseen ostoksiani omaan kassiinsa. Yksi silmäpari ei riitä vahtimaan joka suuntaan ja olisikin kohteliasta ettei takana tuleva heti tunkisi sinne telakan päähän seisomaan kun edellisen asiointi on vielä reippaasti kesken. Parhaassa tapauksessa on yritetty napata tavara ihan nenän edestä ja sitten muka oltu pahoillaan ettei yhtään huomannut ettei ollut omasta juustosta kyse. Siksi teenkin mieluummin usemman käynnin ja ostan pienemmän erän jotta pystyn kalliit juustoni ja leikkeleeni vahtimaan.

      • KiireetLoppuTähän

        Jaa viddu mä hidastelen tästä lähtien niin paljon kun mulla on viddu aikaa. Otan viissenttispulloni mukaan ja kaadan siitä pimatsulle syliin kunnes riittää.


    • Rib.K...ä

      Asiakkaan.

    • rauhallisesti

      Hei haloo. Mikä kiire meillä on, ettei malteta kaikessa rauhassa tehdä ostoksiamme ja myös kaikessa rauhassa ne pakata. Kannattaa oikein kysellä itseltään, että miksi minä höyryän, mihin minulla on niin tulenpalava kiire. Yleensä aikaa on, turha kiirehtiminen on vaan paha tapa. Tulee kiukkua ja päänsärkyä ja vatsahaava ym. vähemmän mukavaa.

      • Rib.K..ä

        Juuri näin.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      104
      1676
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1315
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1210
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1176
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      143
      1173
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1065
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1051
    8. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      977
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      962
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      854
    Aihe