bensa v70 ajo yhtä halpaa kuin dieselillä

minätoteantämän

perustelen otsikon väitteen. ajoneuvovero on dieselissä noin 370 euroa kalliimpi. bensan ja dieselin hinnanero on olematon. isoin ero syntyy kuluksesta. diesel haukkaa maantiellä sen 6,5 ja bensa 8,5, kaupunkiajoa ei tarvi laskea koska kukaan ei aja sitä niin paljon että sillä olisi merkitystä.

okei, tässä kohtaa noin 250 tkm ajosuoritteella diesel tulee vielä noin 1000 euroa vuodesa halvemmaksi..mutta kun yksikin dieselin huolto tulee vastaan, se haukkaisee sen tuhat euroa kuluihin. näitä on suuttimet, hiukkasloukut, syöttöpumput jne..

ja mikä parhainta, valitsemalla bensavolvon, saadaan yksityiskäytössä ollut auto joka ei ole vanha taksi. saadaan auto myös halvemmalla ja automaatikin kestää bensakoneen perässä paremmin. saadaan myös vähemmän ajettu auto.

se tonni tai vajaa tonni vuodessa tekee vain noin 70 euroa kuukaudessa enemmän käyttökuluja kuin dieselissä ja sillä saadaan etuja monia.

summasummarum bensa ei tule ihan yhtä halvaksi kuin diesel, vaikka otsikossa niin esitin, mutta se tulee viisaammaksi valinnaksi edellä kuvatuista syistä.

eri mieltä?

10

134

  Vastaukset

  • Olen eri mieltä.

   Ja yksi kirjoituksesi pointeista on juuri tuo väitteesi yhden huollon merkityksestä. Naurettavaa. Eiköhän ajosuoritteella 250tkm tule montakin huoltoa ja satunnaisia korjauskohteita voi tulla myös bensamoottorilla olevalle autolle ja todennäköisyys niille on bensa-autoilla selvästi vielä suurempikin.

   Ja tähän nuo perustelusi bensa-auton kyvystä päästä yhtä ’halpaan’ ajoon jo kaatuvatkin. Siis ennusteeseesi, että vain dieseliin voi tulla yksi kalliimpi korjaus 250tkm:n ajosuoritteen aikana.

  • tarkoitin 25tkm vuodessa ajosuoritteena. bensavolvoon ei tule kuin korkeinaan kaasuläppäkotelon uusinta mitä tulee polttoaineen valinnasta aiheutuviin kuluihin. yksi suutin maksaa dieseliin jo 400 euroa. hiukkasloukut ja egr typeryydet maksaa nekin. ja dieseleillä on nettiauton autoissa ajettu lähemmäs 600tkm saman hintaluokan volvoissa mitä bensana saa 350 tkm ajettuina.

   kumman ite ottaisit, vanhan taksin jonka penkeille on oksenneltu ja mittarissa 550tkm vai 350tkm ajetun hyvinpidetyn yksityiskäytössä olleen bensavolvon joka kuluttaa hiukan enemmän?

  • Kyllä se näyttää siltä ,että n. 20000 km / vuosi ajava dieselkuskimaksaa ajoistaan enemmän kuin bensakuski. Dieselin hinta on vakioitunut samaksi halvemman bensan kanssa.

  • Jengi on kusessa säästö diesel valinnoillaan.
   Oma terveys menee hiukkaspäästöissä ja käyttö saman hintaista kuin bennsiini-mallilla.

   On se kovaa säästöä kun jopa kuvitteelisen satasen säästää vuodessa.

   lol,,,

  • En ihan allekirjoita , ketjun aloittajan väittämää .

   Itselläni on V70 D5 paku .
   Keskikulutus 5,2 L / 100 km.
   Ns dieselvero n 72 E / vuosi.

   Nikille säästäntusti . . .Tässä mun mallissa pakoputki on suunnattu taakse ja ulos , ei sisälle .

   • Nii mutta kyllä autossa nyt pitää takapenkit olla🤣🤣🤣


  • Itsellä ollut molemmat, 2.4D ja 2.4B. Luulen, että kulutuksessa on eroa n. 2-3 litraa dieselin eduksi.
   Matka-ajossa eroa tulee pari litraa ja taajama-ajossa sen kolme litraa.Se on ihan makuasia, kummalla haluaa ajella. Toisaalta, jos on noin pienestä kiinni, kuin aloittajalla, niin voisi harkita pienempää ja uudempaa autoa. Tulee halvemmaksi.

  • Bensa parempi ku on lämpimämpi ajella. Ja yleensä myös tehokkaampi

  • En väitä vastaan aloittajalle. Siksi perheen Volvo on bensakoneella, vaikka onkin uutena ostettu.

   Muutama laskelman ulkopuolinen huomio silti:

   Dieseleitä myydään myös muille kuin taksareille. Ellei tykkää ajaa vanhalla taksilla, miksi ihmeessä ostaisi vanhan taksin?

   Perheen toinen auto on diesel, ja pitkän ajan tankkikirjaseurannassa tämä bensa-Volvoa tilavampi, hiljaisempi mukavampi ja ripeäkulkuisempi diesel kasvattaa arvioimaasi kulututuseroa yli puolella. Diesel reilut 5 ja bensa lähes 9 sadalle. Bensa saa tässä tasoitusta, koska Dieselissä on vilukinttu kuski ja Webastolle tulee käyttötunteja paljon. Bendakoneessa ei lämmitintä ole, eli se lähtee kylmänä ja lämpenee hitaasti.

   Volvon sentään voi valita kummalla moottorilla haluaa. Mersua ei oikein uskalla ottaa kuin dieselinä, koska M27x.

  • Moro ostin v70 bensa vehkeen josta maksan veroa 396.39 vuodessa nyt ajattelin muuttaa se käymään e 85 koska on halvempaa kuin bensa ja muutostyöt 300e ja trafilta sais 200 muutostöihin kuulostaa hyvältä mutta mutta kukaan ei ole kertonut että kun ajat tällä jätteistä tehdyllä vähäpäästöisellä polttoaineella niin auto vero nousee v70 volvolla 580.72 euroon että tämmöistä kusetusta trafi harrastaa

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Britti kehuu Suomalaista terveydenhoitoa.

   MTV HS: Brittimies virui Suomessa viisi viikkoa tajuttomana hengityskoneessa – elämästä kamppailu juuri Suomessa oli onnekas sattuma Brittiläinen toi
   Maailman menoa
   120
   6266
  2. Stefan Thermanin firmaa haetaan konkurssiin

   Tuoreita kuulumisia: https://www.seiska.fi/Uutiset/Stefan-Thermanin-firmaa-haetaan-konkurssiin/1151960
   177
   4281
  3. Maskisekoilu riittäsi jo -STM!

   STM:n maskisekoilu vain jatkuu. Mitä ihmettä onkaan tapahtunut? Onko nyt menossa jälkien peittelyvaihe ja mielipiteitten hämärtämisprojekti? LUE TÄMÄ:
   Maailman menoa
   196
   1595
  4. Ketä kaipaatte?

   Sanokaa edes kaupunki tms. jossa hän asuu.
   Ikävä
   87
   1229