AhneetEläkeläiset

SikojenLahti

Eläkeläiset kannattavat alle kymmenen hengen yrityksissä irtisanomisten helpottamista ja muutenkin patistavat töihin porukkaa ettei vaan omia eläkettä leikattaisi, hävetkää!!! ei oma napa ole aina paras napa

12

259

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Etköpärjääyksin

      Heh.
      Juu, eläkeläisethän tähänkin työelämän ajankohtaiseen ongelmaan on syyllisiä. Työelämässä olevilla ei mielestäsi ole mitään osuutta tuohonkaan, eikö niin?

      Mikähän olisi sellainen nykytyöelämän ongelma, johon eläkeläiset eivät olisi syyllisiä? Ja milloin vastuu työelämän ongelmista poistuu jo työelämän jättäneiltä eläkeläisiltä ja siirtyisi itse työelämässä oleville?

      • ääntämahtuu

        "Juu, eläkeläisethän tähänkin työelämän ajankohtaiseen ongelmaan on syyllisiä. "
        Ei kannata välittää kaikkien kajahtaneiden kommenteista.


      • fdsk

        Tämän päivän työssäkäyvät maksavat tämän päivän eläkeläisten eläkkeet, joten eläkeläisiä luulisi vasta kiinnostavankin tämän paivän työssäkäyvien työllistymishaasteet.


      • Äölkjh
        fdsk kirjoitti:

        Tämän päivän työssäkäyvät maksavat tämän päivän eläkeläisten eläkkeet, joten eläkeläisiä luulisi vasta kiinnostavankin tämän paivän työssäkäyvien työllistymishaasteet.

        Tämän päivän eläkeläiset ehtivät jo hautaan ennenkuin heidän eläkkeensä loppuu rahanpuutteeseen. Heillä ei enää ole suurempaa huolta ellei maailma ’romahda’. Ja jos romahtaa, niin huolta on silloin monella muullakin.

        Enempi nyt työssäolevien ongelma on nuo työllistymishaasteet ja heidän tulevien eläkkeittensä.
        Eläkeoikeus ansaitaan vain työnteolla, siis työeläkkeen osalta. Jos ei työtä syystä tai toisesta tee, niin työeläkettä ei kerry. Kertyneen eläkkeen taasen maksaa isolta osin taas seuraava sukupolvi kuten nykyisenkin eläkesukupolven. Ei tämä miksikään ole muuttumassa.

        Kyllä vastuu työelämästä on yksin työelämässä olevalla sukupolvella. Aivan kuten tuossa edellä jo mainittiinkin.


    • fdsk2

      Tuskin duunarieläkeläiset kannattavat hallituksen harakiriä. Sitä paitsi jonain päivänä me kaikki olemme eläkeläisiä. Turha taas heitä solvata.

    • On muuten loistavaa, että olet keksinyt tuohonki ratkaisun. Sinun kannattaisi ehkä hakeutua ek:lle hommiin, selvännäkijäksi sinne häkäpään rinnalle tai peräti ihan sippilän avustajaksi.
      Tämän päivän eläkeläisiltä on pimitetty veroparatiiseihin valtava summa, jota ei haluta maksaa ei nykyisille eikä tuleville oman maan eläkeläisille, ne halutaan levittää pitkin eurostoliittoa, joten revi siitä ja mene töihin.
      Eläkeläiset ovat oman työnsä tehneet saamatta sentinkään eläkettä opiskeluista tai hoitovapaistaan ja luoneet pohjan sille, että nyt nämä kertymät tulevat liki lapsilisistä alkaen.
      Mitä siitä on saatu, yhä vain enemmän ja enemmän ilmaispalvelua vinkuvia sukupolvia, jotka laulavat käsi ojossa poliittisen ohjauksen mukaisia lauluja.

      Ei luulisi terveiden työikäisten ihmisten olevan noin läpeensä kateellisia ja katkeria, vaan katsovan itse eteensä omalta kohdaltaan ja korjaavan sitä jos on korjattavaa.
      Mutta ilmeisesti nykyisin haukkuminen ja syyllistäminen on oikotie onneen, maailman onnellisimman kansan onneen.
      Voi vain kuvitella kuinka huonosti muualla asiat ovatkaan.

    • Paha-suunta

      Ajankohtaisessa työelämäkriisissä on vastakkain ammattiliittojen näkemys ja hallituksen näkemys. Molempien tavoitteena työvoiman hyvä ja parempi työllisyys.
      Hallituksella on selvää näyttöä toimiensa onnistumisesta ja työllisyysasteen noususta tavoitteeseensa eli 72%. Onko ammattiliittoilla parempaa näyttöä työllisyysasteen nousuun/työttömyyden vähenemiseen johtavista toimista, en osaa sanoa.
      Pääasiahan tässäkin kuitenkin on, että työttömyys laskee ja työllisyysaste nousee.

      Osaamattomuutta on, että tuo vastakkainasettelu on päästetty noin pitkälle ja periaatetasolle. Itse asiahan ei kovin suuri ole konkretialtaan.
      Nyt on kyse siitä, miten löydetään keino säilyttää kasvonsa.

      Demokraattisesti vaaleilla valitun eduskunnan tukea nauttivan hallituksen on vaikea taipua vain omiensa etua ajavan ammattiliiton edessä, jonka vastuukin rajoittuu vain ja ainoastaan näiden etujen ajamiseen jäsenistönsä edessä.

      Eläkeläisenä olenkin eniten huolissani siitä, jos kansan valitsema eduskunta ja sen luottamusta nauttiva hallitus joutuu mukauttamaan politiikkaansa ilman laajempaa yhteiskunnallista ja taloudellista vastuuta olevan etujärjestöjen edessä. Eduskunnan ja sitä myöden hallituksen kannatus mitataan vaaleissa ja niissä saavat kaikki kansalaiset äänestää. Parempaa mandaattia ei millään muulla organisaatiolla Suomessa ole eikä pidä ollakaan.

      Ymmärsin kyllä, että aloitus on tahallinen provo tai sitten muuten kovin yksipuolisesti asioita näkevän pettymyksen ja eläkeläisiä kohtaan syystä tai toisesta katkeroituneen harhainen purkautuminen.
      Kirvoitti silti kirjoittamaan tämän, kun olen vähän huolissani siutä suunnasta, johon Suomikin muun Euroopan kanssa yhteiskuntana on menossa. Länsimainen demokratia on vaikeuksissa eriasteisten ääriliikkeiden ja diktatuurieja ihannoivien kanssa. Ei taida kukaan kyetä kertomaan mikä olisi ihmisille parempi yhteiskuntajärjestelmä kuin länsimainen demokratia vioistaan ja heikkouksistaan huolimatra.
      No meni vähän kauas itse eläkeasiasta, mutta pieneltä osaltaan tässäkin on tuosta laajemmasta kokonaisuudesta kyse.

    • Näinonon

      Ihan selvästi eläkeläiset ovat patistamassa työttömiä töihin , näinhän on uutisoitu ja mielipide mittauksissa todettu, ja syy on selvä ettei oma eläke vaarannu, mitäs yhteiseen hiileen puhaltamista tämä sitten on olkoon eläkkeen maksaja kuka tahansa..

      • NäonhänSeOn

        Ehkä patistavatkin, kun ovat itse tottuneet siihen, että työnteko on elämän perusta ja edellytys itsenäiseen elämään. Tuntuu oudolta ajatus, että toimeentulo ei perustuisi työntekoon, vaan sosiaalitukiin.

        Nykyeläkeläisille varat riittävät oikein hyvin eläkkeisiin, mutta tulevien eläkeläisten kanssa on epävarmempaa, koska nuo asenteet, jotka siinullakin näköjäön on, eivät suosi työntekoa. Vain työnteolla voi ansaita kohtuullisen eläkkeen ja jos sitä ei tee, niin eläke jää mitättömän pieneksi.

        Toisin sanoen nykyinen työttömyys työhaluttomat eivät ehdi vaikuttaa nykyeläkeläisten eläkkeiden määrään, mutta kylläkin heidän omiin tuleviin eläkkeisiinsä.


    • tsik

      Suomessa on maailman kolmanneksi paras eläkesysteemi, Hollannin ja Tanskan jälkeen. Näin kertovat uutiset tänään.

    • Eläke_laskee
      • Miten_sen_ottaa

        Nk taitettu indeksi pitää eläkkeen ostovoiman kokolailla hyvin sillä tasolla kuin mitä se on eläkkeen alkaessa. Näin, koska eläkeajanindeksi määräytyy 80%:sesti elinkustannusindeksin perusteella ja20% ansiotason nousun perusteella. (Työajan indeksihän määräytyy 20/80% eli päinvastoin. )

        Sen sijaan se ei nouse mahdollisen elintason nousun myötä eli jos ansiotaso nousee reaalisesti, niin eläke ei nouse vastaavasti. Eli suhteessa ansiotasoon eläke laskee. Periaatteessa myös päinvastoin eli jos ansoitaso laskee reaalisesti, niin eläke ei vastaavasti laske. Eli suhteessa ansiotasoon eläke nousee. Näinhän lienee yhden kerran käynytkin viime laman aikana.

        Voi tietysti kysyä, mikä tuossa nk taitetussa indeksissä on nyt niin kovin epäoikeudenmukaista. Eläkeläisten rooli elintason nousussa on jokseenkin olematon, jos sitä nyt on lainkaan. Miksi siis eläkeläisten elintaso pitäisi parantuakaan eläkkeellä?
        Ihan vastaavasti eläkeläisten rooli elintason laskussakaan ei ole kummoinen, joten tuntuu oikealta sekin, ettei elintason laskukaan tuolloin kuuluisi eläkeläisille. Näin voi ehkä tapahtuakin vuoden tai pari, mutta pidemmän päälke se ei onnistu. Ei, vaikka eläkeläisten syyksi yleistä elintason eli reaaliansioiden laskua ei tunnu kohtuulliselta pistää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      134
      3220
    2. 121
      1415
    3. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      137
      1283
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      66
      1152
    5. Rauhaa et tule koskaan saamaan

      Me olemme sodassa nyt ja ikuisesti
      Ikävä
      76
      972
    6. Tule mukaan

      Sanoisin sinulle jos uskaltaisin. Kertoisin miten kaipuu täyttää minut päivisin ja öisin huudollaan. Se huuto kaikuu sis
      Ikävä
      39
      834
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      54
      822
    8. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      42
      803
    9. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      68
      795
    10. Mies, tunnistatko minut tästä

      🙋 Nainen, järkevä, mukava ja kiltti?
      Ikävä
      72
      783
    Aihe