Kansakuntamme antoi tuen ammattiyhdistykselle

Pikaisesti järjestetty mielipidemittaus [1 antoi perusteita SAK' lle ja sen jäsenliitoille käydä kamppailua kolmikannan puolesta, koska työ, lakot, järjestäytyminen ja työolosuhteet kuin irtisanomissuojakin ovat perinteellistä edunvalvontaa niin SAK' lla [2 ja sen vastakkainasetteluksi syntyneelle EK' lle [3 – molemmille on laissa turvattu toimenpideominaisuudet, joilla valvotaan jäsenkuntien etuja.

Lakko on väkevä ase, usein se tuntuu jäänteeltä ajoilta, jolloin toveritkin marssivat aktiivisesti – Vappuna; työväen ja opiskelijoiden juhlapäivänä. Lakko on viimeinen ase, kun neuvottelutaito ei riitä. Lähtökohtaisesti lakko ei saa aiheuttaa ulkopuolisille mitään vahinkoa – ja näinhän se ei ole.

...
Kansakuntamme talousasiantuntija – emeritus prof. Sixten Korkman sanaili Helsingin Sanomissa kipakoita sanoja – kohdistuen molempiin puoliin – niin tovereihin kuin työnantajiin ---

Kiista irtisanomissuojasta ylittää kaikki järjellisyyden rajat
[ ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005865272.html - ]

Ilkka Luoma kommentti Korkmanin herättävään tekstiin - 16.10.2018 – 3:07:
Lopulta on kysymys tuotantopanoksien asettamisista; kuka, ketkä ja mitkä sekä millaisin vastuin ja oikeuksin. Niin, ja lisäksi miten palkitaan, siis jaetaan hyvinä aikoina ja entä sitten, kun menee huonosti - mihin saakka velvollisuudet, moraali ja vastuu kuin ymmärrys "yhteisestä veneestä" venyvät. Emme tietenkään voi unohtaa tässäkään ahneutta ja kateutta.


On kysymys luopumisesta – yhteisen edun nimissä

Suomalaiset ovat syvimpien asioita kohdatessaan – yhteinen uhka tai muuta sellaista – samassa rintamassa, jopa Talvisodan hengessä [4. Pidämme yhtä, kun jokin yhteinen uhka kohdistuu koko kansaan – vaikkapa kuuluisien Mainilan laukauksien [5 jälkeen ---

--- nyt tuo Talvisodan henki on kadoksissa ja kansakuntamme on revitty kahtia [6, jonka tuo alussa mainittu mielipidetutkimus erinomaisesti todistaa. Miksi meidän pitää jakaantua kahtia, miksi toveri käy näin tiukasti oikeuksiensa taakse ja uhkaa laittaa ”pyörät jumiin” … maassa, joka elää viennistä [7.


Syyt edunvalvontataistelulle on kirkkaan selvät

Suomessa on laki joka mahdollistaa (poliittiset) lakot, huolimatta niiden useinkin vahingollisten aikaansaannosten vaikutteista. Lakko on oikeus ja siksi se on se äärimmäinen keino. Viisas valitsee pienimmät vahingot, parhaimmillaan sopu syntyy ovien takana ja ulos tullaan molemmin puolin tyytyväisinä/”tyytyväisinä”.

Nyt on kyseessä maamme hallituksen elossapysymisen taistelu – PM. Juha Sipilän ensimmäisen ja viimeisen hallituksen rypistys, jossa se porvarillisena ajatusmaailmana käy ehkä liiaksi toverin päälle.
Toverilla on oikeutensa asioihin, jotka ovat heille osaltansa lailla turvattu. Tässä ei kannata vedota eduskuntaan, varsinkin nyt, kun mielipidetutkimus antoi kansakuntamme enemmistön tuen toverien taakse – varsinkin naisten tuen.

Eduskunta on kansakunnan valitsema lainsäädäntä koneisto, joka käyttää ylintä valtaa – säätämiensä lakien myötä. Tässä kohdin nyt pitää muistaa, että kansa on myös toverien takana – ylivoimaisena enemmistönä; tekijöinä.
Annetaan nyt toverien käyttää voimaansa – kyseessä on enemmistökansamme pidemmän tähtäyksen etu ja toimeentulo. Ilman tovereita tämä yhteiskunta ei pyöri [8 ja siksi heillä on oikeus käydä omaan taisteluun olemassaolostaan …, mutta!


[2006] Lakko ei saisi vahingoittaa ulkopuolisia ---
[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/03/lakko-ei-saa-koskaan-vahin_114193901872674668.html - ]

Ote: ” … Julkinen, laillinen ja yleinen mielenosoitus hyvin masinoituna joukkoliikkeenä on uudelleen tulevaisuutta. Riittävä yhdistyminen, yhteenkuuluvuuden henki ja johdettu voima toimii paremmin. Ranska saa liikkeelle satoja tuhansia ihmisiä osoittamaan mieltään. Julkisessa mielenosoituksessa on joukkovoimaa, joka huomataan … ”


[2005] Lakko-oikeus on myös ”paremmin koulutetuilla”!
[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/04/pidemmlle-koulutetuilla-on-samanlainen.html - ]

Ote: ” … Nyt on uusi aika; vastakkainasettelu on vain yritystoiminnan kilpailuasetelmissa, ei enää tekijöiden ja teettäjien asetelmissa. Vastuuntunto työntekijöistä on ainut keino työnantajalta, jotta kilpailukyky säilyisi.
Joukkovoima muuntuu yksilön voimaksi. Mikäli vastuunkantoa ei havaita työnantajassa, koituu se hiljalleen yrityksien tuhoksi; ne menettävät kilpailukykynsä.
Maailmalla on runsaasti yrityksiä, jotka aina tekevät jonkun asian paremmin. Me emme voi lakkoilla, me voimme olla kapeilla toimisektoreillamme vain parhaita ja kyvykkäimpiä … ”



Jatkuu

29

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taistovoitokas

      Herääkö kommunismi nyt uudelleen?

    • 2

      [2006] Kuuluisat Finnairin lakot – puristelivat työnantajaa ja saattoi alentaa palkkoja, lopulta (?)
      [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/11/lakkoilu-johtaa-palkanalennuksiin-tai.html - ]

      Ote: ” … Lopuksi kysymys Finnairin pääjohtajalle Jukka Hienoselle: "Oletko valmis pudottamaan palkkaasi 10-20% Finnairin kustannuskilpailukyvyn eduksi ja hyödyksi? Saisitko näin paremman vastaanoton palkkakululeikkurillesi? Voisitko myös motivoida alemmat johtajat samaan 'uhraukseen'?" [9 … ”


      Entä nyt?

      SDP – toverien edunvalvojana on nyt mielipidetiedustelujen ykkönen – Huom! Tiedustelut eivät ole vaalit! - Ammattiyhdistysliike ei ole kuitenkaan SDP, vaan edunvalvontaa, jossa demareilla on tosin vankka asema, mutta myös muilla poliittisilla puolueilla – lähinnä Vasemmistolla, mutta myös yllättäen jopa Kokoomuksella ---

      SDP' n puheenjohtaja Antti Rinne (ammattiyhdistystausta) otti riskin, oikean ja hyväksytyn riskin. Nyt tai ei koskaan. On kysymys seuraavasta hallituksesta ja pääministeristä – milloin oli edellisen kerran demari pääministerinä?
      Aivan, Paavo Lipponen, joka nujersi osaltansa 'mooseksena' edellisen 1990 -laman ja nosti Suomen pitkään vientiylijäämäputkeen – pitäen tovereita Hakaniemessä kurissa ja herran nuhteessa. Nyt olemme vientialijäämäputkessa.

      Ehkä Rinne haaveilee samaa ja uudistajan roolia, jossa SAK ja koko vasemmistomaailma uudistuu, jopa niin että Vasemmisto ja demarit yhdistyvät [10 – näin saisimme voimakeskittymän yli 30 prosentin eduskuntapuolueeksi, joka ajaisi porvaririntaman miettimään vastaavaa liittosuhdetta!


      ...
      Viitteet:
      [1 ”Tältäkin osin Suomi on nyt halkaistu ja revitty kahtia. Olisiko havaittavissa luokkataistelun varjoja? Myös ylemmillä toimihenkilöille ja virkamiehillä on lakko-oikeus!* Vain johtajasopimuksella olevat ovat lakko-oikeuden ulkopuolella. Entä perustuslain suoma yhteiskunnallinen tasa-arvo? ” -ed. Ilkka Luoman kommentti juttuun: ~ https://yle.fi/uutiset/3-10457007 -
      [2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/06/tyn-isnmaan-ja-perheen-tymies-on.html -
      [3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/03/ek-pompautti-ykkosnyrkillaan-palkka.html -
      [4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/05/paperimies-tytn-ja-starttirahayrittj.html -
      [5
      [6 Kahtia repiminen alkoi jo vuosia sitten … ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/01/valuuko-negatiivista-ilmapiiria.html -



      The END

    • Anonyymi
    • "Jättilakko uhkaa: Kaikki Prismat, Citymarketit ja Lidlit kiinni – katso koko lista
      Kaksipäiväinen lakko sulkisi suuren osan Suomen elintarvikekaupoista ja lisäksi muun muassa tukun Tokmanneja."

      ~ https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009363381.html -

      ..
      Kannatko lakko-oikeutta, ja millä perusteilla?

      • Anonyymi

        Mitä sinä siitä huutelet kun palkkatyössäkään et ole ollut.


    • Anonyymi

      Toveripiiri käy kamppailua elintilasta!

      • Anonyymi

        Siis vasemmistolaiset duunarit. Emmekö ole lopulta kaikki duunareita?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis vasemmistolaiset duunarit. Emmekö ole lopulta kaikki duunareita?

        Heh heh - rölli kysyy ja vastailee itselleen.


    • Anonyymi

      Melkoinen mielipide automaatti tämä ystävämme Ilkka. Sotkee taas mukaan historiaa ja muuta paskaa ihan ilman mitään järkeä.

      • Anonyymi

        Etkö tykännyt avauksesta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö tykännyt avauksesta?

        Tarkoittaa varmasti Venäjän kansakuntaa. Suomalaisten puolesta rölli ei voi kirjoittaa.


    • Anonyymi

      Ennakoinut avaus kaukaa historiasta, tai ei niin kovin kaukaa. Talouden näkökulmasta ja sen muutosnopeuden myötä "kaukaa"!

      • Anonyymi

        Niinkö itse luonnehdit omaa avaustasi? 😂 🤣 😄 😁 😆 😅


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinkö itse luonnehdit omaa avaustasi? 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Onko inkkarit kanootissa?

        Hätä - kerro huolesi :-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinkö itse luonnehdit omaa avaustasi? 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Onko kanoottisi kumollaan kosken kuohuissa - inkkarit kaikki pudonneina? :-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko kanoottisi kumollaan kosken kuohuissa - inkkarit kaikki pudonneina? :-)

        Ilun pastalla riekkuu tuo yksi ja sama öyhö! :-) Sana on kuitenkin vapaa, antaa kaikkien kukkien kukkia - rentukankin ;-)


    • Anonyymi

      Ja jälleen ollaan lakkokierteessä!

    • Anonyymi

      Lakko - työväen voimainosoitus, mutta millaisella hinnalla?

      • Anonyymi

        Tovereillakin on oikeutensa!


    • Anonyymi

      Tovereille taistelutahtoa!

    • Anonyymi

      Lakko-oikeus on perustuslaissa.

    • Anonyymi

      Jos Lakkoilu olisi kielletty, niin yksikään Yritys ei nostaisi vapaaehtoisesti duunarin palkkaa!

      • Anonyymi

        Ja näin siis hyväksyt lakot, kuten kansamme enemmistö!


    • Anonyymi

      Ainakin kansan keskuudesta.

    • Anonyymi

      Siivoojat lakossa? Miten kävisi?

    • Anonyymi

      Kiinteistöhuoltajat lakossa?

    • Anonyymi

      Siivoojat lakossa, paikat p*skaantuu!

    • Anonyymi

      Siivoojat lakoon, toivottavasti pitkään, jotta ihmiset näkevät ja haistavat heidän työnsä tärkeyden!

    • Anonyymi

      Kannatatko lakko-oikeutta?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6462
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4183
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2577
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2010
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1528
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1387
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1090
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1036
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1021
    Aihe