Kela kyykyttää asiakkaisen lisäksi työntekijöitään

joukahainenko

Moni täälläkin kirjoittaa siitä, miten Kela kerta toisensa jälkeen lähettää virheellisiä ja puutteellisia toimeentulotukipäätöksiä. Todellisuudessa Kela painostaa työntekijöitä tekemään mahdollisimman paljon päätöksiä. Kelalla on paljon määräaikaisia työntekijöitä toimeentulotuen käsittelyssä. Monella on menossa jo 4.s sopimus. Näitä määräaikaisia tyyppejä painostetaan tekemään enemmän ja enemmän ja uhkaillaan sillä, ettei työsuhdetta jatketa, mikäli ei pääse tavoitteeseen. Kela päätti nyt syyskuun lopussa määräaikaisia työsuhteita, joissa työntekijä ei päässyt tavoitteisiin tarpeeksi usein. Työntekijöiden päätösmäärät tilastoidaan ja niitä esitellään kuukausittain. Saat oman sijanumeron tilastossa, eli Kela niin sanotusta pistää tekijät "paremmuus" järjestykseen. Kunnan sosiaalitoimessa päätöksiä piti tehdä puolet vähemmän, eikä niitä niin seurattu kunhan teki oikein. Kelassa katsotaan vain määrää. Mielestäni tämä on aika hurjaa, koska määrän kohteena on aina vähävarainen henkilö/perhe. Se päätös vaikuttaa konkgreettisesti jonkun elämään ja siihen päätöksen tulee tekijän nimi.
Nyt pistettiin pihalle työntekijöitä, jotka eivät ole tarpeeksi tehokkaita ja ovat olleet Kelassa yli vuoden töissä. Päätöksiä ei pysty tekemään tavoitteen mukaan jos haluaa olla varma, että päätös on oikein. Heti seuraavana maanantaina Kelan sivuilla haettiin uusia määräaikaisia. Toimeentulotuen käsittely on haasteellista ja sitä ei todellakaan opi kuukaudessa tai parissa. Tilanteita on tuhansia, ja menee useammpi kuukausia aikaa kun pystyy ratkaisemaan kaikki. Tämä "hitaiden" ulos pistäminen ja uusien palkkaaminen pitää virheellisten päätösten määrän vakiona.

4

269

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kovat-ajat-tulee

      Tulosvastuullisuus ulottunee pian kirkkoihinkin ja haudankaivajiin. Ellet saa tarpeeksi haudattavia ja kaivettua monttuja ripeästi, voi seurata lopputili.
      Pappi pihalle, ellei hautauksia ole vähintään yksi per päivä.

      Uskon kyllä tuohon Kela kuvioon. Ihmetyttää vaan, että Kelahan ei ole mikään yksityinen yritys, vaan (pitäisi olla) koko yhteiskuntaa palveleva laitos.

    • 167-176

      Olen kyllä miettinyt monta kertaa sitä miten sairas tuo Kelan työyhteisö on.
      Yksi syy jatkuvaan selvään ja tahalliseen valehteluun josta jää 100€ varmasti kiinni saattaa olla esimiesten painostus ja jopa uhkailu.
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15264249/kelan-virheellinen-ja-puutteellinen-paatos

      Tuossakaan touhussa ei ole päätä eikä häntää ja niitä on pari muutakin asiaa jossa valehdellaan härskisti. Oikeassa olemisen pakko, mistä se siten johtuukin, saattaa myös johtaa tuon kaltaiseen toimintaan.

    • kalanositus

      No osa noista pääsee nyt nauttimaan KELAn etuuksista. On se KELA kyllä semmonen tapaus, että se pitäisi oikeasti hajottaa osiin.

    • IhanNormaalia

      Kelahan tuntuu sitten toimivan ihan niinkuin jokainen fiksusti toimiva yritys toimii. Epäkuranteista työntekijöistä luovutaan ja otetaan uusia tilalle. Niin se vaan menee ja työnantaja aina tekijänsä valitsee. Ikäväähän se on kun fudut omalle kohdalle sattuu, mutta jospa yrittäisit takaisin vaikka sinne kuntaan, jossa parempi työnantajatoiminta mielestäsi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      78
      3935
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      3052
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2990
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2818
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      24
      2774
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2515
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      284
      2367
    8. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      224
      2073
    9. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1977
    10. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      44
      1937
    Aihe