Mietteitä kateuden ja katkeruuden syistä

Joka.toinen.ei.vaan.osaa

Miksi kadehditte Vanhimmat-huoneessa tiettyjä pidämmelle päässeitä ja sättäämisessä teitä etevämpiä keskustelijoita? Onhan teillä mahdollisuus itsellänne olla muutakin kuin katkera. Opettelette juttelemaan kiehtovalla tavalla ja pääsette heti seuraavalle tasolle. Ei luulisi olevan pölhöille vaikea ymmärtää tätäkään että onnenavaimet ovat omissa käsissä! Sen sijaan valitatte onnettomat sitä että teidän kanssa ei jutella. Ei tietysti jutella jos paskamainen ja kaikesta valittava asenteenne on ensimmäinen vaikutelma mikä teistä välittyy. Ja sitten se suurin itku. Sisäpiiri on jossain mutta teillä ei ole sinne asiaa eikä kutsua tule koskaan kuulumaan. Syy siihen on selvä. Ja se syy on myös perusta katkeralle kateudellenne. Voi ja kannattaa sanoa se itsellekin ääneen. Kaikista ei vaan ole tuomaan esiin itseään sanojen kanssa. Tehkää se siis kuntopoluilla tai metsässä. Sinne mahtuu ja kukaan ei valita vaikka muutaman karvarouskun liikaa poimittekin.

53

1266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin

      Älä kadehti toisen onnea , kun et tiedä hänen salattua surua .

    • enedennyturallani

      Kyllä näin on....olen kateellinen sättärille ja sättärin sisäpiirille ,olen kateellinen sille että pystyit tuohon ainakaan kun muut jo nukkuvat(normaalit) kirjoittamaan tuon katkeran tilityksen tänne,olen katkera siitä kun en ole päässyt vanhimmat huoneessa etenemään urallani....Kyllä näin on.

      • näinkoen

        Elämäsi on paljon parempaa livessä , kuin nuokkua yötä myöten chatin huoneissa:)


      • enedennyturallani

        No niinhän minä juuri kirjoitin,lue rivien välistä ;)...Kyllä näin on että ei kiinnosta paskan vertaa näiden sisäpiiriläisten kehumiset täällä tai purkaukset myöhäisinä yön hetkinä...Kyllä näin on.


      • näinkoin

        Kyllä tajusin kirjoituksesi ... kommentoin vaan:))))))


    • Kiitos.miellyttäville

      Tämä on kyllä ihan totta, että jotkut ko.chathuoneessa on selvästi muita etevämpiä ja kiinnostavampia keskustelijoita.
      Verbaalisesti lahjakkaiden ja seurallisten chattareiden juttuja on mukavampi lukea ja ottaa niihin kantaa. Koska heidän kanssaan on mukavampaa keskustella.
      Kuin niiden kanssa, jotka harvaan tahtiin ruudulle näpytelee negatiivisia ja nälviviä kommettejaan. Joista paistaa läpi, huonon itsetunnon synnyttämä kateus ja nurja pessimistinen ja huumorintajuton asenne kaikkeen.
      Se on jotenkin huojentava tunne, kun huomaa verbaalisesti lahjakkaan chattaajan kirjautuvan mukaan, tyrehtyneeseen ja negatiivisen sävyn saaneeseen yleiseen keskusteluun. Huomaa heti, että hänen myötään keskustelu ikäänkuin, piristyy ja vilkastuu. Ilmapiiri muuttuu heti viihtyisämmäksi. He tulevat ikäänkuin keventämään tunnelmaa.
      Tälläisiä chattaajia voisi sanoa, jopa viihdyttäjiksi. Hienoa, että tälläisiä tulee ajoittain mukaan.
      Kaikki eivät tälläiseen viihdyttämiseen pysty. Siitähuolimatta, ei jonkun kyvyistä chattailla paremmin ja olla miellyttävämpi kuin muut. Siitä ei kannattaisi kateuttaan alkaa protestoimaan.

      • klausperäkammar

        Kauheeta , tietkö meillä ei jaaritella liikoja,tiietkö se liian hieno lässytys on pois oikeasta elämästä,tiietkö se kaikki on vain sättäilyä,älä ota sitä nii vakavasti elä elämäsi livessä ja anna sätin rupusten olla,tiietkö, se ei oo keneltään tiietkö ,pois.Sinun hienostelusi saa jokaisen karvat pystyyn ja satusetien lässytkset lisäksi.Tiietkö...?


    • chatyllätti

      Kaikki ihmisillä ei ole yhtä hyvä taito kirjoittaa ajatuksiaan , se pätee myös livessä jossa keskustellaan oikeesti. Osa meistä osaa miellyttää toisia ja sitten "puukottaa" selän takana. Tämä on monen kohdalla totta livessä niin miksei myös chathuoneessa. Ennen kävin aika paljon chatissa en enään , sain sieltä onnen yksinäiseen elämääni , vaikka tätä ette välttämättä usko . Tämä tapahtui pari vuotta sitten. Chathuone voi tuoda myös hyviä asioita ne tulee eteen silloin kun ei osaa edes odottaa :))))

    • tavansättäri

      Aloittajalle,aina voi nämä ns. fiksut keskustelut säätää siten että käyt ne "kaapissa" privaatisti tai vaihtoehtoisesti torju komennolla poistaa häiritsevät keskustelijat,miksi täällä niistä valitat,etkö ymmärrä chatin perimmäistä tarkoitusta?

    • iloitseHäähuone

      Mikään ei ole surullisempaa kuin katkera vanha ihminen: Elämässä kaikki on mennyt huonosti. Appiukko oli tyranni, puoliso ei kyennyt osoittamaan rakkautta, opiskelemaan ei päässyt. Työ oli raskasta ja sitä oli aivan liikaa. Nyt lapset syyttävät ja riitelevät, eivätkä käy katsomassa.

      Yhtä surullista on kuulla ihmistä, jolla elämää on vielä paljon edessä, mutta toiveikkuus hukassa. Lapsuus meni pilalle vanhempien takia. Nainen petti ja jätti. Ura ei urkene. Kavereitakaan ei oikein ole.

      • näinon

        Katkeruudella ei voita mitään ,,se vaan syö ihmistä. Itsekin voisin olla katkera ,, elämä on vienyt minulta paljon on myöskin antanut ilonpäiviä. Positiivinen elämän asenne auttaa ...huonomminkin voisi asiat olla. Joka aamu kun herään olen kiitollinen uudesta päivästä ja elämästä....nyt on kaunis syksynaika mennään ulos ja nautitaan siitä ... Hyvää elämää kaikille :)


      • SielunSyöpä

        Kun keskityt huomaamaan hyvän itsessäsi ja muissa, väistät katkeruuden ansan.

        Katkeruuden taustalla on pettymyksiä ja käsittelemätöntä surua, kateutta, vihaa ja loukkaantumista. Se voi kummuta tun­teesta, että on jäänyt jotain vaille tai tullut ­hylätyksi.

        Katkeruutta voi aiheuttaa myös vahva kokemus siitä, ettei ole itse voinut vaikuttaa elämäänsä.
        katkeruus vääristää näkökulman. Katkera miettii vain sitä, mikä on mennyt pieleen. Hän ei tunnista ja tun­nusta sitä, mikä on mennyt oikein, ollut tärkeää tai tuntunut hyvältä.


    • Millä_mielellä_chattaat

      Chat on tietysti myös, hyvä paikka ja tilaisuus purkaa ahdistustaan, jos ei ole ketään läheisiä ja ystäviä joille voisi avautua ahdistuksistaan.
      Jotkut eivät edes halua ongelmistaan puhua lähipiirilleen, vaan mielummin avautuvat anonyymeina tuntemattomille chateissa.
      Kenelläkään meillä ei kaikki päivät ole hyviä, aina ei näy valoa tunnelin päässä.
      Joskus tulee aikoja, jolloin kaikki menee pieleen.

      Silloin tulee tarve avautua, jotta sisäinen paine ei kasvaisi liian suureksi.
      Tämä on ihan oikein, näin pitääkin tehdä. Sitä varten kaikilla pitäisi olla joku jolle voi avautua.
      Chatissakin on tälläiseen on mahdollisuus.
      Esim. Tukikeskustelu chathuoneessa
      http://chat.suomi24.fi/login.cgi?cid=935&gid=20
      Löytyy Suomi 24 chat/ yhteisöt/tukikeskustelu.

      Mutta, jos muihin chathuoneisiin tulee, ainoastaan purkamaan vain pahaaoloaan ja ahdistustaan. Aivan sama, tapahtuuko tämä, yleisesti, tai privaatisti.
      Harvat jaksaaa olla loputtomiin, terapoimassa ja tukemassa ja tsemppaamassa ahdistunutta.
      Ainainen valittaminen alkaa kyllästyttää, jopa ärsyttämään muita.

      Etenkin silloin, jos valittaja ei edes tee mitään tilannettaan korjatakseen. Vaikka siihen olisi mahdollisuus. Ikävintä on, jos valittaja tuo pahanoloaan esille, kiukuttelemalla muille.
      Ymmärtämättä, että muut on syyttömiä hänen pahaanoloonsa.
      Näinhän jotkut chateissa tekee.
      On ihmisiä, joilla mikään ei ole koskaan hyvin. Jotka ovat liikkeellä chatissakin katkerina ja ärtyneinä. Ne ihmiset, jotka näkevät elämän valoisammin, he välttelevät tälläisiä negatiivisia henkilöitä, jotka levittävät, joko tahallaan, tai tietämättään ympärilleen toivottomuutta ja alakuloa. Pahaa mieltä voi siis levittää muihin, ihan samalla tavalla, kuin sitä hyvää mieltäkin.

    • IkäväPetos

      Minulle on tullut Vanhimmat -huoneesta mielikuva, että siellä on kantapeikkokaarti, jotka ovat ihan alistuneita omaan tympeään olotilaansa. He juttelevat mukavia keskenään, heidän mielestään mukavia.... he ovat vähään tyytyväisiä. Osa kantapeikkokaartista on sairaita ja siksi sidottuja neljän seinän sisään, osa on ihan toimintakykyisiä, mutta jääneet loukkoon omassa elämässään, omissa valinnoissaan. Jotkut on ihan invalideja, osa ei, mutta kuitenkin heidänkin elämänsä on rajoittunut todella suppeaan ympyrään.
      Näiden joukossa on tyyppejä, jotka hakee elämäänsä äksöniä esittämällä viriiliä, komeaa/kaunista ihmistä, jonka arkipäivä ei käy yksitoikkoiseksi. Nämä esittäjät iskevät romantiikannälkäisiä keski-ikäisiä ihmisiä ja koittavat luoda heihin suhteen. He haluavat puhelimitse ja chattailen elää romanssia. Jotkut onnistuvat tässä jopa vuosien ajan.
      Jos chatt -rakkaasi keksii tekosyitä tapaamiselle, hän todennäköisesti on neliraajahalvaantunut ja käytti romantiikannälkääsi vain hyväkseen....

      • kuuleppa

        on myös omaishoitajia, jotka ovat sidottuja kotiin, hoitamaan halvaantunutta tai muuten sairasta puolisoaan. He esiintyvät usein leskinä. Vaikka puoliso elää. Tälläinen lesimies on usein 150 cm pitkä, kampaa hiuslakalla haivevensa kaljunsa yli, harjaa tekohampaitaan vessaharjalla ja syö pelkästään perunoita ja sianlihakastiketta, läskisoosia.


      • Oletko.pettynyt

        "IkäväPetos" Aika yksisilmäinen ja yleistävä tapa kertoa, millaisen kuvan olet saanut vanhimmat huoneessa chattaavista. Kommentistasi huokuu läpi, että olet tainnut chattailla tässä chathuoneessa seuranhaku mielessä ja olet joutunut pahasti pettymään. Kohdallesi on osunut joku tälläinen, tai ehkä useampikin kuvaamaasi henkilö.
        Yhteydenpitosi, chatista löytyneeseen ihmiseen on tietysti myös töksähtänyt puhelimen varaan ja tapaaminen ei ole koskaan onnistunut.

        Tämä ei kuitenkaan ole kaikkien chattaajien tavoite. Löytääkseen chatista joku ja tavata hänet jne.
        Mutta he, joilla tämä tavoite on ja joilla se on mennyt pieleen.
        Omakohtaisen pettymyksen perusteella, on niin tyypillistä yleistää yhden, tai muutaman tapauksen perusteella.
        Olettaa jossain yhteisössä kaikkien olevan samanlaisia. Se on pettyneiden tapa.
        Kirjoitat invalideistakin jotenkin, loukkaavaan ja halveksuvaan sävyyn, kuten heidän chattailustaan ja tyytymisestä siihen. Ilmeisesti inhoat tälläisiä ihmisiä?

        Kuvailemiasi huijareitakin on chattareiden joukossa. Mutta se hipoo jo jonkunlaista vainoharhaisuutta, jos kuvittelee tosissaan kaikkien siellä esittävän jotain "viriiliä, komeaa/kaunista ihmistä, jonka arkipäivä ei käy yksitoikkoiseksi" Tai kaikkien olevan neljän seinän sisään suljettuja, liikuntarajoitteisia vankeja, tai muita, mielenterveysongelmien, tai paniikkihäiriön vuoksi ns."live-elämää"karttavia.
        Eikä siinäkään ole mitään halveksittavaa, jos tälläiset ihmiset chattiin hakeutuisivatkin.
        Olisi mielenkiintoista tietää, mikä sinun mielestäsi on peruste tulla chattailemaan ja?
        minkälaisia chattaajien pitäisi mielestäsi olla?

        Chattailemassa on sellaisiakin ihmisiä, jotka arkipäivänsä lomassa, haluavat vain keskustella erilaisista aiheista muiden kanssa, ilman minkäänlaisia taka-ajatuksia, tai feikkaamalla olevansa muuta mitä on. On esim. ajoittain yksinäisiä aviopuolisoita, jotka vain tappavat hetken aikaansa chattaillen. Voin kertoa tavanneeni muutamia vanhimmat huoneesta ja siksi haluan oikaista harhaisia käsityksiäsi. Heistä kukaan ei ole kuvauksesi tyyppinen ihminen. Kaikki ovat vielä mukana jopa työelämässä.
        Eikä kukaan heistä etsi chatista vakituista seuraa, tai parisuhdetta.


    • kalansuomu

      En kyllä ymmärrä aloitusta, mut juurikin varmaan noista syistä pysyn edelleenkin poissa, en ole viihdytysjoukko narsisteille jotka viihdyttelevät aivan liian monia ja väärässä paikassa. Vaihtakaa ryhmän nimeä: loppuunkulutetut ja varatut. Tai kierrätyskalustot. Kimppahauskat.

      Jos oli sarkasmia, niin epäonnistunutta.

    • mustamaalaamista

      eipä kyl kauheasti kiinnosta enää tulla vanhimmat huoneeseen sättäämään, jos tälläisen leiman saa otsaansa, että on sellainen ja tälläinen ja siks sättäämässä.

      • hekoheko

        hah-hah-haa.....joku pistää tsoukkeja ja toiset ottaa tosissaan. Chatti on juuri sellainen miksi sen itse teemme.


    • omaaelämää

      Me jokainen itse päätämme missä käymme ja olemme. Ei pidä huolehtia millainen chattaaja kukin on .Joka viihtyy siellä antaa olla ja sellainen joka ei miksi narista sitä täällä, sieltä on helppoa olla pois ja helppoa palata. Ennen kävin päivittäin en enään.. Elämässäni on sisältöä ilman chattia. Useammalla on varmaan chat vaan hetken käyntipaikka , on siellä paljon myös työelämässä olevia. Annetaan kaikkein kukkien kukkia.........

    • merkillepantavaa

      Tänä päivänä ihmiset uhriutuvat herkästi,ensimmäisenä "räjähtävät" ne ihmiset keitä asia lähinnä koskee sitten tulevat myötäeläjät jotka loukkaantuvat toisten puolesta jäljempänä tulevat muuten vain mukana olijat jotka "räjähtävät" omaksi harmikseen ja kiukkuansa purkaakseen,tässä se loukkaantumisen ja uhriutumisen kulttuuri nykyään on, ei ihmiset enää kestä mitään arvostelua koskee se asia mitä tahansa.

    • naurettavaaa

      Pidemmälle päässyt chattäri? Onko chatissa kuin koulussa luokat? Kaikessa pitää löytää paremmuus jopa virtuaalimaailmassa...........kait kohta on jo kurssit jotka pitää käydä ennen kuin voi tulla chattiin:)

    • sättäritär.se.ja.se

      Itse kyllä koen olevani etevämpi ja siten siis pidemmälle päässyt sättäri. Enkä varmasti ole ainoa, joka näin ajattelee. Ei tässä luokista ole kyse vaan aivan puhtaasti kyvystä käydä mielekkäitä, kiehtovia ja mieleenpainuviakin keskusteluita. Tiedän useita sellaiseen kykeneviä sättäreitä ja olen saanut kuulla olevani itsekin sellainen. Totuuden nimessä nimimerkin "naurettavaa" on syytä tunnustaa että kuten on eroja vesissä ja vesissä niin on eroa sättärittärissä ja sättärittärissä!

      • keskinkertainen22

        Itsensä jalustalle nostava ja itseänsä kehuva narsistinen ihminen on sietämätön keskustelukumppani,toivottavasti näitä ei ole paljoa.


    • myrkynkeittäjät

      Myrkylliset ihmiset sätissä

      Koska oikean narsismi-diagnoosin tekeminen vaatisi psykiatria, on myrkyllisyydestä puhuminen parempi vaihtoehto.

      Muistatko kun Kalle Palanderilla oli joku talouskriisi ja joutui sen vuoksi myymään Ranskassa omaisuuttaan. Myrkylliset ihmiset sätissä oikein ilahtuivat. Muistan useamman hehkuttaneen oikeen, että "siitäs sai" ja "ihan oikein sille". Minä sanoisin näin asiaa luonnehtinutta/luonnehtineita ihmisiä myrkyllisiksi.
      Samanlaisia kommentteja sai lukea kun Jari joutui myrskynsilmään huumekohun vuoksi. Jotkut kirjoittivat lauseita, joissa he ilakoivat näistä vastoinkäymisistä, jotka koituivat lopulta ihan taloudellisiksikin tappioiksi, konserttien peruuntumisen vuoksi taiteilijalle. Näistä vastoinkäymisistä ilahtuneita ihmisiä kutsuisin myrkyllisiksi.

      Toisen epäonnistumisista ja vastoinkäymisistä nauttivia ihmisiä sätissä on runsaasti. Siksipä siellä ei todellakaan pidä mennä niistä avautumaan kellekään edes ns. kaappikeskusteluissa. Varmaa on, että saat ne silmillesi ensimäisen keskustelun aikana, jossa uskallat olla eri mieltä henkilön kanssa, jolle olet aikanaan avautunut. Hän kiristää sinua: älä mulle ala. Muistatko mitä kerroit taannoin, kun sinulla meni huonosti.
      Tällaista selkäänpuukottajaa kutsuisin myrkylliseksi ihmiseksi.

      Tällainen myrkyllinen ihminen on usein joutunut pettymään omassa elämässään. Se näkyy puheissa/kirjoituksissa sättihuoneessa päivittäin. Pohjimmiltaan kyse on katkeruudesta ja kateudesta niitä kohtaan, jotka näyttäisivät olevan tyytyväisiä elämäänsä.

    • Ilkeys

      Ilkeys ilmenee siten, että haluaa haavoittaa muita, kun oma sydän on kipeä.

    • Syistä

      Syistä?

      monien psyykkisten ja fyysisten oireiden taustalla on nöyryyttäviä kokemuksia. Ne on koettu lapsuuden perheessä, nuoruuden ystävyyssuhteissa, työpaikoilla aikuisena tai parisuhteissa. Nöyryytykset oireilevat masennuksena, unettomuutena ja ahdistuksena. Ne tuntuvat kiputiloina, kuten päänsärkyinä tai vatsavaivoina.

      Nöyryytys uppoaa syvälle ihmisen tunne-elämään, mieleen ja kehoon. Nöyryytys haavoittaa. Nöyryytys rikkoo ihmistä sielullisesti eikä se ole ohimenevää. Kokemus voi vaivata koko elämän ajan.

      Usein hoidetaan vain oiretta eikä tutkita syitä (masennus- ja unilääkkeet).

      Nöyryytys voi olla tölväisy, moite, kritiikki tai huomiotta jättäminen. Kovempia tapoja ovat julkinen nolaaminen, mitätöinti tai haukkuminen, yhteisön ulkopuolelle jättäminen, perheessä, työyhteisössä, ystäväpiirissä. Etenkin lapset käyttävät tätä keinoa näkyvästi ja kuuluvasti jättäen jonkun ulkopuolelle, jonkun jota haluavat nöyrryyttää. Me ei leikitä sun kaa. Valitettavasti samaan syyllistyvät aikuiset.

      Tunteet meitä stressaavat: kateus, katkeruus, ahdistus, pettymys tai viha.

      Nöyryyttäjä pönkittää itseään ja omaa asemaansa toisen kustannuksella.

    • Radikaali.rehellisyys

      Kannattaisiko chattaajien ottaa selvää mitä on, radikaali rehellisyys ja mitä siitä on hyötyä?
      Chatissakin siitä voi olla hyötyä joskus.
      Tässä siitä hieman osviittaa siitä. Alla olevassa linkissä asiasta lisää.
      Siinä lukee mm. näin.
      Esitämme koko ajan tiettyä kuvaa itsestämme, joka perustuu valehteluun ja sen murehtimiseen, mitä muut ajattelevat meistä. Todellisuudessa identiteettimme on tässä hetkessä havaitseva ja tunteva olento.
      Radikaali rehellisyys tukee sinua pääsemään ulos jatkuvasta pakonomaisen ajattelun oravanpyörästä ja murehtimisesta ”Apua, apua… Mitä muut ajattelevat minusta? Mitä muut ajattelevat minusta? Mitä muut ajattelevat minusta? Mitä muut ajattelevat minusta?” Muiden mielipiteiden miettimisen sijaan voit keskittyä siihen, mitä huomaat kehossasi juuri nyt, mitä maailmassa ympärilläsi tapahtuu juuri nyt ja jopa siihen, mitä kaikki ajatuksia päässäsi liikkuu.
      Tästä voit lukea lisää- Radikaalirehellisyydestä.
      https://www.honestyeurope.com/fi/radikaali-rehellisyys/

    • SinäEtYmmärräOngelmaasi

      Emme kadehdi Vanhimmat-huoneessa kanssakeskustelijoitamme. Emme ole katkeria. Emme halua seuraavalle tasolle. Meidän ei ole vaikea ymmärtää, että onnenavaimet ovat omissa käsissämme, mutta tiedätkö sinä missä omat avaimesi ovat. Emme ole onnettomia ja kyllä, meidän kanssamme jutellaan eli asenteemme on mitä parhain. Ja sitten suurin ongelma, joka ei ole ongelma lainkaan: sisäpiiri on jossain, kuka tietää missä ja onneksi meillä ei ole sinne asiaa eikä kutsua tule koskaan kuulumaankaan.

      Sinun on rehellisesti myönnettävä itsellesi tosiasia ääneen: "olen katkera ja kateellinen chat-addikti ja asenteeni on paskamainen" koska vain sillä tavalla kehityt paremmaksi ihmiseksi.

    • näkyjäinen

      Pohjimmiltaan kyse on siitä, että elämä ei ole sitä mitä sen piti olla ja mitä sen tahtoisi olevan.

      Lukekaa nyt vaikka andypoikaa, hirveä halu saada kontakti keinolla millä hyvänsä ja loppujen lopuksi ei mikään keino vie lähemmäksi kun itse on keskiöstä niin kaukana.

      Lukekaa nyt vaikka perttipoikaa, joka egoilunsa keskellä muistaa että äiti on kuitenkin se joka tulee poikansa hautaamaan jollei poika sitten ehdi ensin hautajaisjärjestelyissä.

      Lukekaa nyt vaikka keitä muita. Yhdellä sanalla heitä voi kuvailla ja se sana on: katkeruus.

      Jumala tai joku siunatkoon sitä tosiseikkaa, että on edes chat. Eikö?

      • Reflection

        Pohjimmiltaan kyse on siitä, että elämäsi ei ole sitä mitä sen piti olla ja mitä sen tahtoisit olevan.

        Mielenkiintoista miten muutama lisäkirjain muuttaa lauseen sisällön todemmaksi.


      • pimeää

        Kukaan ei ole kenenkään tuomari . Todella fiksu ihminen ei lähde täällä kirjoittelemaan nikillä maitsemalla ihmisestä. Elämä on mennyt kilpajuoksuksi jopa chat maailmassa , kuka saavuttaa paremmat asemat siellä. Mikä lienee palkinto????


      • kannattaamiettiä

        Mitä ihmettä sillä asemalla teet minkä haluat saavuttaa chatissa tai olet saavuttanut,mitä ihmettä teet niillä minuuteilla joita keräät tai olet jo saavuttanut?-- Vastaan:elvistelen niillä,nostan itseni ylemmäs kuin muut,teen itsestäni paremman ihmisen kuin muut,,näin olen saavuttanut yhteiskunnassa aseman josta pidän kiinni...olenko silti parempi ihminen kuin muut?..jossain laulussa sanotaan näin.."en ole katkera mutta kuitenkin",kaikkien olisi syytä kurkata sinne peiliin.


    • näkyjäinen

      Reflection! Rakastan, tiedätkö, tapaasi tehdä kaikesta hlökohtaista ja sinuutesi ohittavaa. Rakastaminen tässä platonisesti, koska ihmisyys on arvo ei hyödyke.

      Käsitän nyt, että asetuit heikkojen puolelle. Se on kaunista ja se on oikein! Siihen perustuu länsimainen käsityksemme moraalista.

      Jatkokysymys voisi kuulua: Entäpä kun vain heikot määrittävät sen mitä on olla ihminen? Jotain siinä silloin unohtuu; jää huomioimatta...

      • Reflection

        Milloin ihminen on ihminen, milloin ihminen on heikko ihminen - kuka arvottaa heikkouden tai vahvuuden. Voiko ihmisyyden menettää tai sen arvo laskea tehdyillä teoilla tai sanotuilla sanoilla?

        Mielestäni jokaisella meistä on vapaus olla olemassa itse valitsemallaan tavalla.

        Miten päädyit ajatelmaan, että teen kaikesta henkilökohtaista ja minuuteni ohittavaa. Kaikesta?


    • höpöhöpöä

      höpöhöpöä
      älä koita olla henkevä, kun et ole sitä
      tämä on juntti-punaniskojen keskustelupalsta
      tollanen runollinen filosofointi ei kuulu tälle palstalle
      Nyt palataan maanpinnalle sieltä sfääreistä!

    • näkyjäinen

      *maanpinnalla*

    • olikotuoprovo

      Pienet on ympyräsi ja vähään olet tyytyväinen, kun jopa virtuaalimaailman arvoista tappelet ja "onnenavaimet käsissäsi" löytäneenä sättärittärenä puollat sättireviireitäsi, tosissaanko.

    • onnenvara-avaaja

      Vidduiledko?

    • moneksii

      Oikeassa elämässä huomaa mitä ihminen todella on. Kirjoittaa voi mitä tahansa kun haluaa loukata ihmisiä.. Kateus on suomalaisen perus-synti. Sillä ei voita mitään.

    • kolmasporras

      Loukkaannutaan kaikesta koska loukkaantuminen on nyt muotia.

    • InhiMillisyys

      Kohtele chatissa ihmisiä kuten livessä ja ole oma itsesi. Ketään ei tarvitse kadehtia jokainen meistä kokee ne elämän kolhut silti. Kategorisoida toiset kertoo vain omasta ahdistuksesta ja elämän pettymyksestä. Niin chattiin kuin liveen mahtuu kaikki elämänkirjo.

      Toki sätissä ihastutaan muttei se aina vie siihen suureen uuteen, se pitää vain jokaisen hyväksyä. Miksi ei vie? Kuten livessä myös sätissä mielenkiinto voi hiipua ja huomaa ettei ole mitään yhteistä. Ei se silti tee toisesta epärehellistä tai haukuttavaa saati vammaista.

      • kokenutsaman

        Totesit se minkä minäkin niin monta kertaa ollessani siellä,näille ei vain pidä antaa periksi ,heidät voi "ruksia" tai jättää huomiotta heille voi antaa palautetta vaikka se aiheuttaakin kovan vastareaktion. Tämä "ryhmittymä" raatelee sättääjän helposti jos siihen antaa mahdollisuuden.


      • Kuka_olikaan_ongelma
        kokenutsaman kirjoitti:

        Totesit se minkä minäkin niin monta kertaa ollessani siellä,näille ei vain pidä antaa periksi ,heidät voi "ruksia" tai jättää huomiotta heille voi antaa palautetta vaikka se aiheuttaakin kovan vastareaktion. Tämä "ryhmittymä" raatelee sättääjän helposti jos siihen antaa mahdollisuuden.

        näille, heidät, heille, tämä ryhmittymä...


      • Sariel-Angeliina

        Harpiaharpyja, loukkaat Vanhimmat chatin kävijöitä sanomalla ihmisiä petolinnuiksi, kuppikuntalaisiksi ja raatelijoiksi. Kieltämättä sanasto on tyypilliseen tapaasi ylidramattista, mutta älä huoli, me ymmärrämme ja olemme tottuneet monien nikkiesi tapaan viestiä negatiivisesti muista ihmisistä . Miten muuten tuntisit itsesi paremmaksi.

        Tuikku murheeseen ja sano silli :)

        "Harpyija-sanasta on lähtöisin myös suomen kielen rumaa vanhaa naista tarkoittava sana harppu" Nimimerkkisi kertoo sinusta riittävästi.

        Vain kateellinen ja katkera ihminen kutsuu muita naisia tuolla nimellä.


      • takkatulet
        Kuka_olikaan_ongelma kirjoitti:

        näille, heidät, heille, tämä ryhmittymä...

        Ei siellä kateellisia ole vain hyvin katkeria ja masentuneita ryhmittymiä erilaisuus on rikkaus ja vahvuus,katkeruus tuhoavaa. Huomatkaa katkerat vastaukset täällä keskusteluissa.


      • some-ei-sovi-kaikille
        kokenutsaman kirjoitti:

        Totesit se minkä minäkin niin monta kertaa ollessani siellä,näille ei vain pidä antaa periksi ,heidät voi "ruksia" tai jättää huomiotta heille voi antaa palautetta vaikka se aiheuttaakin kovan vastareaktion. Tämä "ryhmittymä" raatelee sättääjän helposti jos siihen antaa mahdollisuuden.

        Erittäin hämmentävä ajatus , että sätissä olisi ryhmittymiä , joiden sättäilyn tarkoitus olisi "raadella" muita . En ole huomannut sellaista .
        Mutta olen huomannut että moni luulee , että heitä pilkataan , haukutaan ja heidän asioistaan puhutaan kaapeissa ja heidän poissaollessaan .

        Kaikenlaisia sitä leipä elättääkin .


    • ullamaijanen

      Tietysti vanhimmat-huoneessa on vanhempia ihmisiä ja tietysti he jotka siellä usein ovat, tuntevat toisensa ja ovat siellä kuin kotonaan. Ei siinä mitään pahaa ole. Itsekkin olin joskus "vakkari" jossain soneran sätissä ja mukavia muistoja siltä ajalta minulla on!
      Ei olla kateellisia jos toisilla on ystäviä vaan iloitaan että edes jollakin on!

    • enolekatkera

      Ei se ole kateutta jos kertoo omat mielipiteensä,ei se ole kateutta jos sanoo suoraan asiat,ei se ole kateutta jos hiukan arvostelee toisia,ei ole sekään kateutta jos on hiukan humoristinen/sarkastinen,ei se ole kateutta jos ei istu sätissä aina,mutta onko se katkeruutta jos "itkee" aina täällä sitä että on tullut väärin kohdelluksi?

    • ihanaelämää

      Miksi olla kateellinen ihmisellä jos istuu päivät pitkät chatissa , joka on pidemmälle päässyt chattäri omasta mielestä. Kaikille ei ole liion muuta elämää miks kadehtia heidän chatissa olemista. Joskus vuosia sitten olin itsekin aika paljon chatissa , nyt elämäni on ihan paljon muuta ja parempaa .....

    • vaakanen

      sun elämä :) se on sun

    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4853
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      96
      4613
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      621
      4220
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3197
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2721
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2223
    7. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      223
      2196
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      348
      2168
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      31
      1807
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1512
    Aihe