Lapset, koululaiset, vanhukset, lakkoilun uhreja!

valluveeti

Miten koulupäivän jaksaa, jos ei saa ruokaa, ja miten lastentarhoissa lapset tai vanhukset hoitokodeissa jaksavat? Kysyä voi, onko pakko mennä kouluun, jos yhteiskunta ei pysty toteuttamaan koululaisen perustarvetta, jokapäiväiseen ilmaiseen kouluruokaan?

Ei asiaa parennata sillä, että koululaisen reppuun laitetaan voileivät matkaan. Se ei korvaa lämmintä ateriaa. Ja moniko vanhempi unohtaa laittaa eväät koululaisen reppuun ja moneltako koululaiselta eväät unohtuu keittiönpöydälle?

Tähän tilanteeseen on tultu. Kansa on viimevaaleissa yhteiskunnanpäättäjät valinnut äänestämällä. Eli, sitä saa mitä tilaa. Lakkoikeus on olemassa, hyvä niin, sekin on demokratiaa, ja vaikuttamisenmahdollisuutta. Se, että lapset,koululaiset, vanhukset ovat lakkoilun kärsijöitä, herättää kysymyksen suomalaisen yhteiskunnan moraalista ja arvoista. Sitä voisi kysyä nykyhallitukselta.?

24

505

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Monelle.alkaa.avautumaan

      Ministeri Lindström joutunut melkoiseen keskiöön, joko omasta tahdostaan tai Sipilän ohjaamana. Päivän uutisaiheita on kun lapset jää parina päivänä kouluissa ilman ruokailua tai ruokailu on jotain retkievästä. Melkoiset uutisotsikot kuitenkin asiasta saatu, sinisten Terho huutaa että lapsilta viedään leipäpalat Kaikkihan tietää ettei asia ole noin dramaatinen, vai onko sittenkin osalle. Hallitus toki muutenkin mutta ehkä kaikista suurimmin työministeri Lindströmin alue kurittanut suomalaisia palkansaajia ja työttömiä. Hallituksen muutkin toimet koskevat rajusti lapsiperheitä ja vanhuksiakin. Tänään myös uutisten myötä tullut esiin että työministeri Lindströmin ja muut hallituksen toimet ovat johtaneet siihen että lapset näkevät oikeasti nälkää kun kouluruokailu on se päivän tärkein vatsan täyttäjä. Tämä parin päivän lakko toi esiin hallituksen toimien vaikutukset ihmisten elämään, eihän tämä tietysti kaikkia koske mutta merkittävää osaa. Kuitenkin tällä kaikella on merkittävä vaikutus siihen, että oikeasti aletaan ymmärtämään tämän hallituksen toimet ja tarkoitukset.

    • PaljostaVeto

      Kyllä lapset pärjää eväillä, ei mitään heikkoa. Joissain maissa mennään jatkuvasti ja näin teen monesti itsekin töissä.

      Sitä minä ihmettelen etteikö Sipilä muka ymmärtänyt että lakkoiluksihan tuollainen lakiesitys menee. Ei se niin hölmö ole miltä näyttää vaan tässä episodissa taitaa olla kyse eduskuntavaalikamppanjasta - lasten ja vanhusten nälkiinnyttämistä ollaan kaatamassa lähellä ay-liikettä olevan gallupeissa kärjessä olevan puolueen niskaan - annos bad williä jota sitten kaivellaan keväällä oman surkeasti menneen hallituskauden päätteeksi. Aika veijareita.

    • mittatäysi

      Syytetään lakossa olevia,lapset,ja vanhukset näkee nälkää pari päivää. Nykyinen hallitus on aiheuttanut sen, et kaikki köyhät näkee Suomessa nälkää,ei paria päivää,vaan koko ajan. Lakkojen olisi pitänyt alkaa paljon aiemmin,ja laajemmin.Nykyinen hallitus on varmasti huonoin.

    • Kurniivatsat

      Riippuu minkä pituinen koulupäivä. A asteilla 3-5tuntia,mutta ylemmillä luokilla jopa 7. KANDEE PAKATA PÄHKINÖITÄ,HEDELMIÄ,LEIPÄÄ,USEAMPI PILLIMEHU.

    • tuorettalidlistä

      Aloittaja ei tiennyt mistä hölöttää, ei vanhukset jää ruuatta!
      Äidit voi jättää eväittä lapset, kun eurot menee tupakkaan, mutta päikkäreissä on pientä purtavaa!!
      Lidl myy edelleen varhaisnuorille pitkinaamua leivonnaisia tuoreena ym ym.jokapäiväistä touhua, ilman lakkoa.
      Nyt on iäkkäidenkin uusi hoivakoti Lidlin vieressä, että eiköhän joku parempijalkainen kipase herkut
      huoneisiin!
      Eikun herkuttelemaan!

      • Älkäälänkyttääkakkaa

        Kyllä ne tuoretuotteet on ihan ruokaa. Ja edullisia. Croissanteja, sämpylää, no myös makeita esim donitsit,mutta ravintoa anyway. Energiajuomissa on b vitamiinia. Ei se paha ,jos päivässä yhden. Eikä edes joka päivä juo niitä. Nälkään ei kukaan kuole. Hakekaa niitä eu kassia,niissä on nykyään hyvä maitojauhe,ei sitä rasvatonta,mitä ennen muinoin. Ja hernekeitto sekä Hapankorppuja,niistä saa hyvän aterian väliaikaisesti,kun rahat vähissä. Mutta tietty,jos alko ja Veikkaus "vie" rahat ja elämänhallinta hukassa Niin en osaa neuvoa enempää.


    • Pikeus

      Kyllä nämä lakot ovat ihan demarien vaalikampanjaa. Hallitus on nostanut työllisyyttä ylös, joka nostaa taloutta, josta tulee rahaa jaettavaksi vähempiosaisillekin. Demarit nyt toiminnallaan vetää Suomen taas alamäkeen, viimeksikin valtaan tullessaan nosti mm. palkkoja ja eläkkeitä vaalilupaustensa mukaisesti, sinne meni talouden nousu jonka edellinen hallitus sai aikaan. Samoin käy nyt ja siihen ei Suomella ole varaa, vaan ajaudutaan Kreikan ja Portugalin kaltaiseen ahdinkoon. Sitten ei ole kivaa kellään. Tätä te punikit ette nyt tajua.

      • Kokoomuslainen

        Kyllä tämän hallituksen aikana mennään metsään ja todella lujaa. Se että nyt on talous parantunut johtuu euroopan ja koko maailman talouden muutoksista.

        Hallitus kehoittaa ihmisiä alkamaan yrittäjiksi. No sillä saa ihmisiä pois tukien piiristä.
        Ala yrittäjäksi, mene nurin ja et ole oikeutettu minkäänlaisiin tukiin. ensin on myytävä kaikki rahaksi muutettavissa oleva omaisuus pois.

        Talous-sanomien ja kauppalehden protesti sivuilla voi käydä katselemassa miten eläkemaksuja, veroja ja arvonlisäveroja peritään yrittäjiltä, joilla ei ole ollut minkään laista käsitystä mitä yrittäminen on , mitä kuluja on, kuinka paljon pitää oikeasti tehdä rahaa että saa edes pakolliset maksut maksetuiksi.

        Tavalliset työntekijät ei pärjää palkoillaan, kulutusluottoja ja luottotiedot menettäneitä on aivan älyttömästi.

        Jokaisen kaupan aulassa on kolikkoautomaatit ja kauppakeskuksissa pelihalleja,
        niissä sitten käydään työntämässä niitä viimeisiä rahoja kun on pakko kokeilla saada
        ne hävityt kymmenet tuhannet takaisin.

        Maahanmuutto lähti huimaan nousuun kun Sipilä lähetti viestin maailmalle, että Suomeen tarvitaan työvoimaa. Työvoimasta tulee pula.

        Tämän päivän hallitus ei oikeasti aja mitään muuta kuin yrittäjien ja pienen piirin etuja.
        Lähipiiri ja sukulaiset rikastuu ja se on pääasia.


    • Jokujärki

      Miten kaksi päivää ja nälkäkuolema. Syö kai lapset muutakin kuin kouluruuan. Jos ei kotona ole ruokaa niin sehän on lapsen heitteille jättämistä ! Miksi sellaiset tekee lapsia,jotka käyttää rahat muuhun kuin lapsen elämiseen. Kysyn vaan!

      • Perhekeskeiset

        Samaapa mietin. Meilläkin on talosta velkaa, auto osamaksulla,mutta aina on ruoka koko perheellä pöydässä ja kouluun saivat lapset eväät nuo kaksi päivää. Eikä edes tehnyt lovea budjettiin. Päihteitä emme käytä.


      • Joskus.se.avautuu

        "Jos ei kotona ole ruokaa niin sehän on lapsen heitteille jättämistä ! Miksi sellaiset tekee lapsia,jotka käyttää rahat muuhun kuin lapsen elämiseen"

        Kaikki eivät ole osanneet varautua lapsia tehdessään siihen että tulee Sipilän hallitus. Tuo lakko toi esiin sen että tämän hallituksen toimet ovat saaneet aikaan sen että tuo kouluruokailu on hyvin oleellinen monelle lapselle. Ei kosketa sinua eikä minua eläkeläistä mutta kun laajemmin ajattelee niin ymmärtää. Jos näin jatketaan niin voi koskettaa meitäkin. Kirjoituksia kun lukee niin moni ei näköjään oikeasti ymmärrä Sipilän hallituksen "saavutuksia". Ei näin voida jatkaa, ajan myötä näin edeten moni kokee yllätyksen siihen mitä ennen luuli.


    • tupakallakopärjäävät

      WL keskiviikkona 24.10.2018 takasivlla kuva Waltterilla yläkoulun oppilaita?
      Kovin on kokoeroja, pienimmät alakoululaiset kokoa, siitähän näkee, että miten lapsia on ruokittu???

      • ruokalihottaa

        Tupakalla,ja mömmöillä pärjää isompikin miäs.


      • Rammarissarysähtää

        Ja Rammarin leveeperä viikonlopujuopponainen


    • waralostahuutelijat

      Just tommoseks haistattelijoiden pennuista tulee häirikötä
      Meilläkin huomattiin sama, mut haistattelijoiden ei tule edes WL!

    • valluveeti

      Kyllähän se keskustelua herättää, jos lakkoilu aiheuttaa tilanteen, että kouluissa ei ole ruokaa pariin päivään tarjolla. Keskustelua on myös käyty koululaisten ruokailusta; miksi niin moni koululainen jättää ilmaisen kouluruuan syömättä.?

      Ehkäpä se kouluruoka maistuu ja sitä opitaan arvostamaan, kun paripäivää on koulussa ollut ilman ruokaa.

    • haistakaavee

      Taas on poistettu asiallisia viestejä. Valluveetin typeryydet saa jatkua.

      • valluveeti

        Miten niin valluveetin typeryydet saa jatkua. Mitä vikaa minun kommenteissa tai avauksiissa on, ei niitä ole poistettu. Eri juttu on muiden kommentit, jos ne ovat sääntöjenvastaisia, niin ne poistetaan, ihan luonnollista toimintaa.

        Asiassa, asiallisuudessa pitää pysyä ja noudattaa sääntöjä, niin saa mielipiteensä kuuluville. Hyvin yksinkertainen ohje, sääntö.


      • Rotiiii
        valluveeti kirjoitti:

        Miten niin valluveetin typeryydet saa jatkua. Mitä vikaa minun kommenteissa tai avauksiissa on, ei niitä ole poistettu. Eri juttu on muiden kommentit, jos ne ovat sääntöjenvastaisia, niin ne poistetaan, ihan luonnollista toimintaa.

        Asiassa, asiallisuudessa pitää pysyä ja noudattaa sääntöjä, niin saa mielipiteensä kuuluville. Hyvin yksinkertainen ohje, sääntö.

        Niin koska sinä valluveeti olet ylläpitäjä. Poistat muiden jutut. Loppuu se,kun teen reklamaation suomi24 päämajaan.


      • valluveeti
        Rotiiii kirjoitti:

        Niin koska sinä valluveeti olet ylläpitäjä. Poistat muiden jutut. Loppuu se,kun teen reklamaation suomi24 päämajaan.

        Ämmäksi minua nyt nimitellään, vaikka nimimerkiltäni olen miespuolinen. Ylläpitäjä en ole, enkä siten voi poistaa kenenkään juttuja. Tosi on.! Jos minua pyydettäisiin ylläpitäjäksi, voisin harkita asiaa, mutta pitäisi siitä vähän maksaakin palkkaa. Pelkkä palkatontyö olisi hyväntekeväisyyttä, eikä se minulle sovi.


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe