Naapurilla sama modeemi/taajudet, mitä muuttaa?

wlanlanlnaiai

Eli paritalossa molemmilla talouksilla on modeemina Huawei B315S-22 3G/4G WiFi-reititin.
Molemmat on tehdasasetuksilla ja näin käyttävät varmaan wlanissa samaa taajuutta.

Mitä asetuksia kannattaisi muuttaa, jotta verkot eivät häiritsisi toisiaan. Nyt kun tahtoo wlan välillä toimia huonosti, niin tuli mieleen voiko johtua tuosta.

Naapurilla wlanin kautta tietokone ja chromecast, itselläni tietokone ja tv.

3

77

Vastaukset

 • Periaatteessa laitteen pitäisi automaattisäädöllä valita vapaana oleva kanava, mutta eihän se välttämättä toimi. Tarkista siis wlan-kanavien ruuhkaisuus (esim. kännykkäsovelluksen avulla), ja määritä reitittimen wlan-kanava manuaalisesti sellaiseksi, jossa tilaa riittää.

  Mutta oletko varma, että se on juuri wlan-yhteys joka tökkii, eikä varsinainen mobiilinettiyhteys? Siis oletko testannut, että langallinen yhteys modeemiin toimii ok silloin, kun wlan-yhteys ei toimi?

 • Tuommosen neuvon sain nettioperaattorilta. Pitääpä katsella kun ensikerran kun tiputtelee laatua chromecastin kautta, onko lanin kautta nopeampi yhteys vs.wlan. Toki voi olla chromecastin sijoittelussa vika myös, vanhempi versio, niin ei valitettavasti saa nettipiuhaa kiinni.

 • Asuinpaikkaa.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös

Luetuimmat keskustelut

 1. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  56
  396