Lännen apu tositilanteessa tärkeintä varmistaa

67uuuuuu5

Suomi ei ole koskaan pärjännyt sodassa yksin Venäjää vastaan eikä tule pärjäämään. Maiden kokoero on niin suuri.

Talvisodassa Suomi kyllä pärjäsi kolme kuukautta yksinkin, mutta vasta Ranskan ja Englannin valmisteleman väliintulon uhka maaliskuussa 1940 sai Stalinin luopumaan Terijoen hallituksesta ja suostumaan rauhaan Helsingin hallituksen kanssa.

Talvisodan jälkeen Neuvostoliitto halusi viedä loppuun koko Suomen valtauksen, mutta Hitler ei antanut enää suostumustaan siihen marraskuussa 1940.

Kesällä 1944 Saksa vielä auttoi Suomea torjumaan Neuvostoliiton hyökkäykset Ihantalassa ja muualla.

Suomen kannalta paras ratkaisu olisi toisen pienen maan Norjan mallinen ratkaisu. Norjassa on kallioluoliin varastoitu suuri määrä sotakalustoa lännestä tositilanteessa tulevien apujoukkojen käyttöön.

Tämä vaatisi että Suomikin liittyisi Natoon.

20

239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 68u6iu56

      https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/b2e37e5f-9c88-48d5-a859-565c4b81148d_pk.shtml

      Trident Juncture 18 -harjoituksessa on kyse massiivisesta, maalla, merellä ja ilmassa pidettävästä Nato-harjoituksesta, johon myös Suomi osallistuu ja antaa muun muassa Rovaniemen kenttänsä kansainväliseen käyttöön.

      Vaikka Suomi ei kuulu Natoon, eikä sen myötä yhteisten turvatakuiden piiriin, silti Suomi harjoittelee Naton kanssa solmimansa isäntämaa-sopimuksen mukaisesti kansainvälisen avun vastaanottamista ja antamista.

      Suomelle yhteisten harjoituksen merkitys voi konkretisoitua kriisin tullen, kun apua saadaan mahdollisilta läntisiltä liittolaisilta sujuvasti.

      Harjoitusten avulla simuloidusta käytännön yhteistyöstä ja avusta on hyvä esimerkki viime kesän Arrow 2018 -harjoitus, jossa Yhdysvaltain harjoitusjoukot tulivat Norjan kautta Suomeen, ja ottivat Norjassa sijaitsevista kalliovarastoistaan mukaansa Abrams-taistelupanssarivaunut Niinisalossa pidettyihin yhteisharjoituksiin.

      Suomelle on tärkeää varmistaa myös sotilaallinen huoltovarmuus, sillä jos Suomi tarvitsisi joskus apua, sitä saataisiin kaikkein todennäköisimmin Ruotsin ja Norjan kautta.

    • moolokkihorritius

      Huoltovarmuutta kaipaa sinun pääkoppasi.
      Ainoastaan pahasti höynähtänyt aloittaa heti aamutuimaan tutun propagandan, ei siis jaksa enää kommentoida tätä enempää?

      • 56u45t4e

        " ei siis jaksa enää kommentoida tätä enempää?"

        Heikot sortuu elon tiellä.


      • TiltunKoppaKuntoon

        Kun Tiltu ei osaa faktoilla väitellä hän ampuu puskista luuloillaan!


    • Jhytr

      Natotrollin pintapuolisesti tehty avaus, jossa jälleen Suomen ja Venäjän välinen historian tarkastelu rajoittuu sataan vuoteen. Suomen puolustamisen tulee nyt ja aina perustua siihen, että annetaan tuntuva maksu tänne pyrkimisestä. Sata tuhatta kuollutta sotilasta valtausta pyrkivälle hyökkääjälle pistää miettimään riskianalyysejä. Tämä on ihan riittävä takuu, jos se ei riitä, ei riitä natot eikä katot. Tulee vain huolehtia että päätämme itsenäisesti rauhan sopimisesta irtautumalla liitonnaisuuksusts, kuten jatkosodan lopussa. Tätä mahdollisuutta ei ollut Suuren pohjan sodan aikana, joka olkoon aina läksynä ja oppinamme.

      • VääräVäite

        ”Sata tuhatta kuollutta sotilasta valtausta pyrkivälle hyökkääjälle pistää miettimään riskianalyysejä. Tämä on ihan riittävä takuu, jos se ei riitä, ei riitä natot eikä katot. Tulee vain huolehtia että päätämme itsenäisesti rauhan sopimisesta irtautumalla liitonnaisuuksusts, kuten jatkosodan lopussa. Tätä mahdollisuutta ei ollut Suuren pohjan sodan aikana, joka olkoon aina läksynä ja oppinamme.”

        Jo Talvisodassa kaatui 200.000 eikä se SILTI riittänyt!

        Parasta Natossa on juuri se, että sen jäsenmaana ei mitään sotaa ala edes alunpitäen!


    • 7iu65r56

      Pienen ei pidä koskaan jäädä yksin ellei ole pakko. Talvisodan jälkeen Saksa oli Suomen ainoa auttaja jonka avulla pärjättiin kesään 1944 saakka. Sen jälkeen Saksa hävisi sodan ja Suomen oli viisasta irtautua siitä.

    • NatoHäviää

      Kiina lähettää sotatilanteessa 200 000-300 000 sotilasta ja valtavasti kalustoa Venäjän avuksi. Nato ei voi tällöin mitään ja amerikkalaiset ajetaan Euroopasta mereen.

      • nfenfelnfelkef

        Juu, Kiina lähettää nuo joukot Siperiaan ja ottaa haltuunsa Venäjältä Uralin itäpuoliset osat! Ja Nato tuskin haluaa mitään tehdäkään sille ajatukselle.


      • VladiChina

        Kiina EI, Tiltun tapaan, TIEDÄ olevansa Venäjän kamu vaan sen kilpailija, joka tähyää mielenkiinnolla Venäjän itäisiä alueita!


    • uhkaauhkaa

      Tärkeintä olisi saada Natottajat inhimillisiksi ja muutenkin järkiinsä.

      • EiTurvatakuitaanneta

        no, tuo marginaaliryhmä on yhdentekevä, möykätköön vaan natoaan heti aamusta. Suomi ei tule koskaan antamaan turvatakuita kenellekään.


      • TiltunTyhmyysKukkii

        Ei kyse ole siitä, että Suomi jakelisi turvatakuita! Kyse on oikeasti siitä, että Suomi itse saisi jäsenmaana turvatakuun! Todellisuudessa liittyminen on juuri inhimillistä ja järkevää, koska se takaa parhaiten sen, ettei mihinkään sotaan jouduta!


      • EiTurvatakuitaanneta
        TiltunTyhmyysKukkii kirjoitti:

        Ei kyse ole siitä, että Suomi jakelisi turvatakuita! Kyse on oikeasti siitä, että Suomi itse saisi jäsenmaana turvatakuun! Todellisuudessa liittyminen on juuri inhimillistä ja järkevää, koska se takaa parhaiten sen, ettei mihinkään sotaan jouduta!

        "Ei kyse ole siitä, että Suomi jakelisi turvatakuita! Kyse on oikeasti siitä, että Suomi itse saisi jäsenmaana turvatakuun! "
        Totta kai kyse on juuri tuosta, kuvitteletko että Suomi liittyisi jäseneksi ja 5. artikla ei meitä koskisi mikäli joku muu maa olisi uhattuna?
        Suomi on etulinjassa ja nimenomaan antaa turvatakuut selän takana oleville, mikäli natoon menee, eikä vaan selän takana oleville, vaan myös sivulla oleville, joille ei oikeastaan edes ole omaa armeijaa.
        Suomi ei tule näitä turvatakuita koskaan antamaan.


    • Hassun hauskaa miten paljon asiantuntijoita täällä. Olisi ihan kiva jos pystyisi todistamaan korkealentoiset väitteensä todeksi.

      • Eivät kaikki "väitteet" ole korkealentoisia ... palstan VATNIKKIEN ulostama Pro-Pyccä propaganda menee aina riman alta. ;-)

        Asiantuntijat laittavat vastaavasti uskottavat FAK-TAt pöytään ... case closed.

        IMHO.


      • Kerrankin selkokielellä ja faktaan perustuen kirjoitettu! ;-)


      • Roope1977 kirjoitti:

        Kerrankin selkokielellä ja faktaan perustuen kirjoitettu! ;-)

        Kiitän. Ihan perus-, maalaisjärjellä ja palstan postausten historiaan nojaten tuli kirjoiteltua. ;-)

        TIRSK.


    • moolokkihorritius

      Sotavarusteluun käytetään vuosittain 1500 miljardia euroa ja finanssipankkiiripresidentit Macron ja Niinistö ovat asiasta aivan innoissaan. Niinistö Amerikassakin kehuskeli länsimaiden voimapolitiikkaa, kuinka Euroopan sotavarustelukin vain vahvistaa NATOa. Kun meille hankittavaksi kaavaillun F-35-hävittäjän pelkkä lentäjän kypäräkin on hinnoiteltu 342 000 euroon, joka on yhtä suuri kuin Suomen kaikkien rauhanjärjestöjen vuodessa saama valtionapu, voimme olla varmoja, että aseiden valmistajilla riittää rahaa presidenttien posteja hoitaville entisille finanssipankkiirilobbareille.

      • TiltuPuolensaValinnut

        ”Kun meille hankittavaksi kaavaillun F-35-hävittäjän pelkkä lentäjän kypäräkin...”

        Vain SINÄ TIEDÄT, että jotakin tiettyä olisi kaavailtu? Ratkaisu kun tehdään asiassa vasta 2020.

        Tyypilliseen stallaritapaan sinua huolettaa jokainen armeijan määrärahaeuro lännessä, mutta sen sijaan Venäjällä tai Kiinassa ei tarvitse olla tässä suhteessa köyhä tai kipeä! Niissä maissa hillitön varustelu on ylen tarpeen... saipa eläkeläinen kuinka niukkaa eläkettä tahansa!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      33
      7621
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4556
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      67
      3201
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2166
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1699
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1677
    7. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      354
      1473
    8. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      14
      1429
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      58
      1119
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      276
      1070
    Aihe