Eläinlakiesitys:Sekarotujen rekisteröinnin seuraus

Toimitaan

Hallituksen esitys uudeksi laiksi eläinten hyvinvoinnista sisältää esityksen kaikkien sekarotujen rekisteröinnistä Kennelliittoon. Kennelliitto on aina pyrkinyt estämään sekarotuisten koirien syntymistä koska tavoittelee mahdollisimman suuria rekisteröintituloja rotukoirilla. Siksi Kennelliitto on rangaissut rotukoirien kasvattajia jos ovat yhdenkin sekarotuisen pentueen tuottaneet. Omituisinta mutta totta on se että Kennelliitto rankaisee myös ihan tavallisia ihmisiä samalla tavalla eli sellaisia joilla ei ole mitään tekemistä Kennelliiton kanssa, ei jäsenyyttä eikä kasvattaja nimeä.
Rangaistuksena sekarotuisten teettämisestä julkaistaan henkilön nimi Koiramme lehdessä ja lisäksi rekisteröintikieltoa ja osallistumista mihinkään kennellliiton järjestämiin tilaisuuksiin. Kennelliitolla on kennelneuvojia jotka kiertelevät yksityisillä ihmisillä kolkuttelemassa oven takana ja pyrkivät hanakasti sisälle. Lain mukaan heillä ei ole oikeutta tulla mutta jos ei osaa oikeuksistaan pitää kiinni niin voivat olla hyvinkin röyhkeitä. He kirjaavat ylös kaiken näkemänsä ja raportoivat sen edelleen Kennelliiton hallitukseen eli keräävät yksityisen ihmisen elämästä tietoja ja myös ilman lupaa!
Tällainen tapaus oli tänä syksynä julkisuudessa mutta nyt linkki on tehty toimimattomaksi, mahdollisesti siksi kun asia on ajankohtainen. https://www.lapinkansa.fi/lappi/hauvakarajat-tapauksia-siita-kuinka-kennelliitto-unohti-suomen-lain-14953778/

Kennelliitolla on monopoli asema ja suuren varallisuutensa turvin sitä ei pysty tavallinen kansalainen mitenkään vastustamaan. Jos rekisteröinti pakko toteutuu saamme Kennelliiton kennelneuvojat riesaksemme yhdestäkin sekarotuisen pennun tuottamisesta. Sen sijaan rotukoira nartun Kennelliitto sallii pennutettavan viisi kertaa ja sen saa aloittaa vaikka koiran ensimmäisestä juoksusta yksi vuotiaana. Kennelliitto saa tulonsa rekisteröinneistä,jäsenmaksuista ja näyttelytoiminnasta.

Jos rekisteröinti pakko tulisi sitä varten pitäisi perustaa puolueeton järjestelmän ylläpitäjä. Suorastaan käsittämätöntä että sekarotuisten rekisteröinti ollaan nyt antamassa järjestölle joka aina on kaikin keinoin vastustanut sekarotuisia koiria. Asiaan voi vaikuttaa lähettämällä eduskunnan ryhmien sihteerien kautta emailia kansanedustajille. Lakiehdotus on aikaansaatu lobbaamalla valiokuntaa rotukoiria puolustavien taholta. Nyt on viimeistään aika toimia sekarotuisten omistajien puolesta ja antaa tietoa edustajille Kennelliiton tavoista toimia sekarotuisia koiria vastaan. Maatalous puolella on nähty mitä ongelmia liian tiukat lait tuovat ja se ei aina ole edes eläimen parhaaksi. Lisäksi uuden lain ehdotus jatkuvasta veden saannista tulisi vähentämään niin koirien kuin muidenkin eläinten ulkoilua ja siksi hyvinvointi ei paranisi.
https://mmm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/jatkuva-veden-saanti-pakolliseksi-elaimille-koirat-rekisteriin
https://www.eduskunta.fi/FI/tietoaeduskunnasta/kirjasto/aineistot/kotimainen_oikeus/LATI/Sivut/elainsuojelulain-uudistaminen.aspx

https://www.elaintieto.fi/wp-content/uploads/2016/02/merkintä_rekisteriselvitys_200315.pdf

29

683

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 123456789

      Mikä ihme ongelma tuo vedensaanti koiran kanssa muka on? Jos nyt joku sattuisi ihmettelemään niin osottaa vaan lähintä lätäkköä tai ojaa. Sieltä saa piski vettä jos tarvii tai haluaa.

    • "Kennelliitto on aina pyrkinyt estämään sekarotuisten koirien syntymistä koska tavoittelee mahdollisimman suuria rekisteröintituloja rotukoirilla. Siksi Kennelliitto on rangaissut rotukoirien kasvattajia jos ovat yhdenkin sekarotuisen pentueen tuottaneet."
      Kennelliitto on yhdistys siinä missä muutkin ja omaa säännöt siinä missä muutkin yhdistykset/järjestöt. Jos siihen haluaa kuulua, niin sääntöjä on noudatettava. Ihan simppeli asia...
      Ja kennellitto nyt tuskin pystyy edes vaikuttamaan kenenkään tekemisiä, ellei ne kuulu ko.liittoon.

      "Rangaistuksena sekarotuisten teettämisestä julkaistaan henkilön nimi Koiramme lehdessä ja lisäksi rekisteröintikieltoa ja osallistumista mihinkään kennellliiton järjestämiin tilaisuuksiin. "
      En näe millään lailla huonona sitä, että ylipäätään rikkeitä tekevät, ja eläinsuojelullisesti huonostipitävät jäsenet tuodaan esiin. Vai mitä huonoa siinä on, että ihmiset saa tietoa ja haluttaessa varoa? Ja eikö se ole ihan hyvä, että kun on julkista tietoa, niin saattaapi pistää ihmisiä vähän miettimään miten kasvatustyönsä/koiran pitonsa tekee, edes jokusen kohdalla?

      "Kennelliitolla on kennelneuvojia jotka kiertelevät yksityisillä ihmisillä kolkuttelemassa oven takana ja pyrkivät hanakasti sisälle. Lain mukaan heillä ei ole oikeutta tulla mutta jos ei osaa oikeuksistaan pitää kiinni niin voivat olla hyvinkin röyhkeitä. He kirjaavat ylös kaiken näkemänsä ja raportoivat sen edelleen Kennelliiton hallitukseen eli keräävät yksityisen ihmisen elämästä tietoja ja myös ilman lupaa! "
      Olin monta vuotta ihan "yksityinen" koiraharrastaja, enkä ole koskaan saanut tarkastajaa ovelleni. En myöskään kasvattajana. Samoin tunnen hyyyvin paljon niin tavisharrastajia, kuin kasvattajia vuosikymmeniltä, enkä tiedä yhtään kellä tarkastaja olisi käynyt. Muutaman tapauksen kyllä tiedän, kun on itse pyydetty ja sitten niitä, kenestä on aiheesta tehty ilmo...

      "Kennelliitolla on monopoli asema ja suuren varallisuutensa turvin sitä ei pysty tavallinen kansalainen mitenkään vastustamaan. Jos rekisteröinti pakko toteutuu saamme Kennelliiton kennelneuvojat riesaksemme yhdestäkin sekarotuisen pennun tuottamisesta. "
      Ei kait tuota ole tosissaan kirjoitettu :D

      "Sen sijaan rotukoira nartun Kennelliitto sallii pennutettavan viisi kertaa ja sen saa aloittaa vaikka koiran ensimmäisestä juoksusta yksi vuotiaana. "
      En pidä tuota hyvänä asiana. Ja siihen voisi puuttua. Siksi olisikin hyvä, että jo ruohonjuuritasolta lähdettäisiin ajamaan aktiivisesti asioita.

      "Jos rekisteröinti pakko tulisi sitä varten pitäisi perustaa puolueeton järjestelmän ylläpitäjä. Suorastaan käsittämätöntä että sekarotuisten rekisteröinti ollaan nyt antamassa järjestölle joka aina on kaikin keinoin vastustanut sekarotuisia koiria. "
      Ihan mainiosti voisi järjestää vaikka joku muu taho. Mutta kaikkiin täytyy saada tekijänsä ;) Aikoinaanhan oli sekarotuisillakin oma liittonsa ja paikallisyhdistystoimintaakin sen alla jossain kaupungeissa, mutta sitten vaan lopahti. Mutta se on vaan niin helppoa valittaa ja vaatia muita tekemään itsensäkin eteen duunia, mutta itse ei viitsi tehdä yhtään mitään... Olisi voitu luoda järjestelmät ja kasvatussäännöt ym.mutta miksiköhän ei , jaa-a...
      Todennäköisesti ylläpitäjäksi kennelliittoa on ajateltu siksi, että sillä on jo toimivat järjestelmät ja kokemusta.

      " Lisäksi uuden lain ehdotus jatkuvasta veden saannista tulisi vähentämään niin koirien kuin muidenkin eläinten ulkoilua ja siksi hyvinvointi ei paranisi.
      No nyt on ihan pakko kysyä, että miten kummassa tuo tulisi vähentämään koirien ulkoilua? En kyllä millään ymmärrä, vaikka kuinka pähkäilen :D

      Ps. Sekarotuiset saa mm.kilpailla skl:n virallisissa kilpailuissa(missä muutkin, jos ei ole lisärajoitteita kuten pk.

    • Hyväehdotus

      Mä toivon, että sekarotuiset koirat rekisteröidään Skln alaisuuteen. Se on ainoa taho, jolla on tällä hetkellä valmiudet siihen. Eikä käsittääkseni mikään muu taho ole ollut tähän halukas? Ja aloittajan kommenteista sai taas sen kuvan, että ihminen, jonka mielestä eläimillä ei ole oikeutta edes juomaveteen, on närkästynyt, kun eläintenpidosta on huomautettu.

    • Eläimethyötyy

      Hyvin koiransa hoitavilla tavallisilla ihmisillä ei ole ongelmia virkavallan,eläinsuojelun tai kennelliitonkaan kanssa .

      Mutta, eläimiä huonosti hoitavat,tehtailijat yms.varmasti ovat huolissaan ja peloissaan että touhunsa tulee viranomaisten tietoon.

      On eläinten etu, että joku edes huomaisi kaltoinkohtelun,rääkkäyksen ja tehtailun.Ja siihen puututtaisiin.
      Mitä enemmän viranomaisilla on tehtailijoiden touhuista tietoa, sen paremmin siihen päästään puuttumaan ja estämään eläinten kärsimykset.
      Sirutus, pennuttajien luona kotikäynnit yms.ovat kaikki vain hyväksi eläimille.Enempi,parempi.

      • bebimurre

        Hei. Jos on kennelliiton kasvattaja niin se ei ihan oikeasti takaa sitä että olisi hyvä ja vastuullinen kasvattaja. Olen törmännyt muutamiin mätämuna KENNELLIITON kasvattajiin ja kukaan ei puutu heidän toimintaansa =(. Kennelliitto ajaa vain omaa bisnes ideaansa..


      • Vainrekattujakiitos
        bebimurre kirjoitti:

        Hei. Jos on kennelliiton kasvattaja niin se ei ihan oikeasti takaa sitä että olisi hyvä ja vastuullinen kasvattaja. Olen törmännyt muutamiin mätämuna KENNELLIITON kasvattajiin ja kukaan ei puutu heidän toimintaansa =(. Kennelliitto ajaa vain omaa bisnes ideaansa..

        Tutki taustat,kysele kennelliitosta ja yhdistykseltä.Kyllä selvittämällä ja jalostustietokantaa tutkimalla aika hyvin normaali pennun ostaja pärjää.Itse otin pennun jonka emälle teetettiin vain se yksi pentue,ei kenneli.Ja kasvattajalla ei muita koiria ole.Ne on ostajan valintoja,turha siitä omasta huonosta valinnasta on kennelliittoa syytää.Eikä se yleistäminenkään ole kovin järkevää.Kennelliitto on ainoa taho, josta esim.näät sukutaulut vaikka kuinka monen sukupolven takaa.Mites sitä seropien taustoista,suvuista,terveystuloksista mitään voikaan tietää.Siksi en kannata moista,Ja usein pentutehtailuakin. Kukaan ei tiedä monesko pentue, eikä terveyksiä edes tutkita.SE et niiden tiedot olis jossain kannassa, muutaman euron sirun voimin,ei pitäis ketään haitata.Parempi vaan,etteivät pysty viemään niitä seropejaan löytölään,muka löytökoirana.Sitä ovat tehneet,kun hankalaa seropiaan ei kukaan osta tai ilmaiseksikaan huoli.Ja eroon on kova halu.

        Nytkin kun katsoo mistä roduista sekoituksia teetetään ,niin koko sekoitusten teettäminen vaikuttaa täysin järjettömältä.Vaaralliseksikin luokiteltuja rotuja , yhdistellään jättirotuihin.Sakua yhdistetään laumiksiin jne.
        Aika harva pärjää sitten heikkohermoisen,ja aluettaan ja omistajiaan agressiivisestikkin puolustavan jättikokoisen koiran kanssa.Siinä ei ns.kasvattaja mieti muuta kuin rahaa.Ei mieti pärjääkö ostajat pentujen kanssa, joita myyvät muutamalla satasella ,ja ihan kelle vaan.Valitettavasti niistä on tullut pitovaikeuskoiria, ja niitä on jouduttu lopettamaan.Mutta nytkin kun katsoo tarjontaa, niin jättikokoiseksi kasvavia laumis, taistelu saku mixelit odottavat ostajiaan.Ja kun halvalla saa, ja pentu näyttää kivan pörröiseltä, niin ei osata edes ajatella että se voi olla vuoden parin päästä pitelemätön,ja vaaraksi naapureille,ja vieraille.
        Kyllä seropien teettäjilläkin joku vastuu pitäisi olla,ja joku järki että mitä rotuja yhdistetään,ja miksi?

        Kun sinä olet TÖRMÄNNYT niihin mätämuna kasvattajiin,niin varmasti teit ilmoituksen kennelliittoon eikö?
        No mitä sieltä vastattiin?

        Koirame lehden sivulla niistä kerrotaan,ja määrätyistä sanktioistaankin.Ihan nimillä,ja teotkin on ajankohtineen löytyy sieltä.Et ei se minusta oo sitä,etteikö asialle jotain tehdä,jos siitä tiedetään.Eläinrääkkäystapauksista tietysti saa ihan omat tuomionsa,kennelliitosta sitten rekisteröinti,näyttely,kilpailu yms.sanktioita.,Kannattaa lukea,niin sitten niistä tietääkin enemmän.


    • harrastelua

      Eihän tässä ole mitään sekarotuisten rekisteröintiä ehdotettu, vaan tunnistusmerkintärekisteriä, mikä on jo melkein kaikissa muissa Euroopan maissa. Hyvä että tulossa Suomeenkin, vaikka ihan jäljessä muista vielä mennäänkin.

    • canislupusfamiliaris

      http://www.xn--elin-moa.fi/mikrosiru/index3.php

      Ei tähän tarvita isoa K;ta. Laki ei ehdotuksellaan tarvitse kennelliittoa mihinkään, eikä mielestäni lakiehdotus sellaista pitänyt sisällään.. Kysymys oli rekisteröimistä tietokantaan. Se, että tietokannan tulisi olla nimenomaan Kennelliitto, ei pidä paikkaansa.

      Osittain aloittajan jutuissa piilee totuuden siemen, Kennelliitto tosiaan on ollut sekarotuisten suurin maineen huonontaja, toimintansa alusta alkaen.

      ...mutta silti, miten joku voi nähdä mahdollisuuden siihen, että jatkuva veden saanti vähentäisi ulkoilua.. koirien kohdalla..? Meillä on koirilla aina vesikuppi, jos ovat ulkona, jopa kaksi vesikuppia. Tämän ei tulisi olla kylmissäkään olosuhteissa mahdottomuus järjestää. Lämmittimillä varusteltuja vesikuppeja on.

    • Toimitaan

      Kennelneuvojat käyvät myös Kennelliittoon kuulumattomilla katselemassa ja raportoimassa asioita jos vain jostain saavat tiedon paikasta. Ja se synti on sekarotuiset pennut mistä voi saada nimensä Koiramme lehteen vaikka koirat olisivat hyvin hoidettuja!
      Tietysti liittoon kuuluvien tulee ohjeita noudattaa mutta ongelma on siinä että Kennelliitton neuvojat (=tarkastajat ja raportoijat) eivät jätä ketään rauhaan vaan ovat myös liittoon kuulumattomien riesana. Eli ihan sama kuin marttakerhon täti tulisi teille paheksumaan sukkien kutomista kun vain lapasia saa tehdä vaikka et olisi koskaan ollut heidän kanssaan missään tekemisissä.

      Rekisteröinnissä ei olisi muutoin mitään ongelmaa mutta jos Kennelliitto saa tiedon kaikista sekarouisista niin Kennelneuvojien käynnit yhä vain lisääntyvät. Viime vuosina se onkin tuplannut tällaiset käyntinsä kun sekarotuisten myyntikin on lisääntynyt,eli Kennelliitto toimii tietoisesti sekarotuisia vastaan jotta ne eivät pienentäisi Kennelliiton tuloja. Lisäksi kun ahdistelevat ihan tavallisiakin ihmisiä jotka eivät ole missään tekemisissä olleet Kennelliiton kanssa. Tämä on tosi asia.

      Kennelliitto voisi tehdä roturisteytyksiä jotta saisi joidenkin rotukoirien terveys tilannetta parannettua mutta eivät tee risteytyksiä. Näin kovin ovat sekarotuisia vastaan. Esim. Cavalierkingcharlesinspanieli kärsii koko elämänsä paineesta aivoissa,sen aivot eivät mahdu kalloon joka on jalostettu littanaksi. Lyhytkuonoisten koirien hengitys ongelmiin eivät puutu vaan jopa suosivat tuomareita jotka palkitsevat näyttelyissä kaikkein lyhytkuonoisimmat. Roturisteytyksellä tai suosimalla pidempää kuonoa tilannetta voitaisiin parantaa koirien kannalta mutta näin ei Kennelliitto tee. Tällaisia arvoja ja taloudellista hyötyä rotukoirien kärsimyksien kustannuksella hankkivan yhdistyksen en halua ylläpitävän enää yhtään enempää rekistereitä kuin nyt.

      Jatkuva vesi tarkoittaa joka sekuntia eli myös autossa koiralla pitää olla aina vesikuppi ja myös ajon aikana! Jos kuppi autossa tai tarhassa on kaatunut/loppunut niin olet syyllistynyt rikokseen. Jos lämmitin laite on rikkoutunut ja vesi jäätynyt olet rikkonut lakia. Maataloutta harjoittavat tietävät kuinka vaikeaksi voi helpoksi ajateltava asia muuttua kun se pitää olla aina ja jatkuvaa ja sitä valvotaan ja siitä rangaistaan. Asiaa valvovilla ei ole maalaisjärkeä vaan laki on laki ja aina tulee rangaistus vaikka selittäisit että lämmitin oli rikkoutunut ja vesi siksi jäätynyt. Kun tämä toistuu muutaman kerran oletkin syyllistynyt eläinsuojelurikokseen useasti ja sinulta voidaan evätä eläinten pito. Kannattaa miettiä asia kunnolla ennenkuin sanoo että on helposti hoidettava asia.

      • toimittaa

        Et taida olla ihan penaalin terävin kynä.


      • "Hyvin koiransa hoitavilla tavallisilla ihmisillä ei ole ongelmia virkavallan,eläinsuojelun tai kennelliitonkaan kanssa ." Siinäpä se tuli...

        "Kennelneuvojat käyvät myös Kennelliittoon kuulumattomilla katselemassa ja raportoimassa asioita jos vain jostain saavat tiedon paikasta. Ja se synti on sekarotuiset pennut mistä voi saada nimensä Koiramme lehteen vaikka koirat olisivat hyvin hoidettuja!
        Tietysti liittoon kuuluvien tulee ohjeita noudattaa mutta ongelma on siinä että Kennelliitton neuvojat (=tarkastajat ja raportoijat) eivät jätä ketään rauhaan vaan ovat myös liittoon kuulumattomien riesana.
        Yhä edelleen, tunnen useita kasvattajia muutamaltakin vuosikymmenen ajalta, ja yhdenkään luona ei ole kennelneuvoja käynyt. Niitä tiedän tosin, jotka on itse pyytänyt ihan muuten vaan. Mutta niitä sitten onkin useampia, joiden luona on käyty ja SYYSTÄ, kun on tehty toiminnasta tarkistuspyyntö.
        Jos on kennelnimi myönnetty, Fci:n ja kennelliiton taholta hyväksymä, niin yhä edelleen, sääntöjä on noudatettava. Niin pitäisikö sitten olla niin, että jokainen voi silti tehdä mitä lystää? Miksi ylipäätään on kennelnimi anottu, jos kuitenkaan ei halua toimia minkään sääntöjen mukaan?
        Jos taas tuottaa sekarotuisia, eikä ole mitään kennelnimeä saati ole missään tekemisissä skl:n kanssa, niin ei kai kukaan tosissaan usko, että joku taho väijyy oventakana ihan kiusallaan ja siihen on valtuuksia?

        "Rekisteröinnissä ei olisi muutoin mitään ongelmaa mutta jos Kennelliitto saa tiedon kaikista sekarouisista niin Kennelneuvojien käynnit yhä vain lisääntyvät. Viime vuosina se onkin tuplannut tällaiset käyntinsä kun sekarotuisten myyntikin on lisääntynyt,eli Kennelliitto toimii tietoisesti sekarotuisia vastaan jotta ne eivät pienentäisi Kennelliiton tuloja. Lisäksi kun ahdistelevat ihan tavallisiakin ihmisiä jotka eivät ole missään tekemisissä olleet Kennelliiton kanssa. Tämä on tosi asia. "
        Jaa, kun yleisesti ottaen kennelneuvojia ei ylipäätään ihan tuosta noin paikalle saada saati tule, niin nyt ne olisivat sitten yhtäkkiä koko ajan sekarotuisten tuottajien ovilla, voi mahoton :D
        Missä lukee, että kennelliitto on ylipäätään tuplannut kennelneuvojien käyntejä? Ihan kiinnostaisi tämä asia...

        "Kennelliitto voisi tehdä roturisteytyksiä jotta saisi joidenkin rotukoirien terveys tilannetta parannettua mutta eivät tee risteytyksiä. Näin kovin ovat sekarotuisia vastaan. Esim. Cavalierkingcharlesinspanieli kärsii koko elämänsä paineesta aivoissa,sen aivot eivät mahdu kalloon joka on jalostettu littanaksi. Lyhytkuonoisten koirien hengitys ongelmiin eivät puutu vaan jopa suosivat tuomareita jotka palkitsevat näyttelyissä kaikkein lyhytkuonoisimmat. Roturisteytyksellä tai suosimalla pidempää kuonoa tilannetta voitaisiin parantaa koirien kannalta mutta näin ei Kennelliitto tee. Tällaisia arvoja ja taloudellista hyötyä rotukoirien kärsimyksien kustannuksella hankkivan yhdistyksen en halua ylläpitävän enää yhtään enempää rekistereitä kuin nyt. "
        Huoh...Kennelliitto ei tee mitään risteyksiä. Sana kennelliitto ei tee mitään. Kasvattajat kasvattaa rotumääritelmän puitteissa karkeasti sanottuna. Suomessa on tehty muistaakseni parikin roturisteytystä, ja niistä on keskustelua laajemminkin. Mutta se on iso projekti, missä on mukana myös jossain määrin rodun kotimaa/rotumääritelmän laatija (keskusteluym.) Kennelliitto ei voi edes mitenkään käskeä tekemään ei edes hallittuja roturisteyksiä.
        Lyhykuonoisille on kävelytesti, sen lisäksi valistustyötä ja kasvattajille mm.seminaari ym. Kennelliitto myös on ohjeistanut tuomareita näissä asioissa(mm.lista roduista, jossa on huomioitavaa arvostelussa), mutta järkikin sanoo, että ei viimekädessä voi määrätä mitä esim.ulkomaalainen tuomari tekee, JOS ei ole näkynyt selvää epäterveellistä oireilua.

        Ja cavaliereiden kasvattajien ihan itse, sekä rodun harrastajien pitäisi vaatia tekemään pevisaan ko.testi, jos/kun ongelmaa on. Ei skl sitä voi lätkäistä...

        Missä lukee, että autossa on pidettävä KOKO ajan vettä? Entä lenkeillä? Ja se taas pitäisi olla kaikille selvä, että jos koira on tarhassa, niin sillä on vettä.

        Hyvä se on, että ollaan kriittisiä, mutta kannattaa kuitenkin ottaa asioista vähän selvääkin ;) Se sitten taas on eri asia, jos on vaan oma lehmä ojassa, eikä asioita ajatella puolueettomasti...


      • vähänperehtymistä

        Jätän nuo muut pienet virheet tuosta molossin kirjoituksesta huomioimatta, mutta gavoista tietona haluan sanoa että taitaa olla tutkimuksissa siellä kärkipäässä verrattuna muihin rotuihin.
        käyttämääsi sanontaa ruohonjuuritaso tekee tekee kyllä siinä yhdistyksessä terveystutkimuksia koirilleen paljon enemmän kuin mitä pentu vaatii kennelliiton listoille päästäkseen myyntiin.
        Onhan siitä engelsmannien tekemästä kauhukuvasta jo vuosis vierähtänyt, mutta aina se ihmisten mielissä pysyy. Silloin ei vielä tiedetty Suuomessa "isoista aivoista" mitään, mutta kun koirien tuonti sieltä lisääntyi, niin perässä hiipi tieto, että heillä on sellaista ongelmaa.

        Ottaakseni mukaan sekarotuiset joita cacoissakin on jo aika paljon, siihen kasvattajaluokkaan kuuluu ne, jotka halvalla saavat vaikka sairaan koiran jalostukseen. Kuten hyvin tiedetään niiden pentujakin pennutetaan ja ihmisten usko sairauksiin vain lisääntyy, sekä luulo että sekarotuiset olisi terveempiä. Ei todellisuutta.


      • vähänperehtymistä kirjoitti:

        Jätän nuo muut pienet virheet tuosta molossin kirjoituksesta huomioimatta, mutta gavoista tietona haluan sanoa että taitaa olla tutkimuksissa siellä kärkipäässä verrattuna muihin rotuihin.
        käyttämääsi sanontaa ruohonjuuritaso tekee tekee kyllä siinä yhdistyksessä terveystutkimuksia koirilleen paljon enemmän kuin mitä pentu vaatii kennelliiton listoille päästäkseen myyntiin.
        Onhan siitä engelsmannien tekemästä kauhukuvasta jo vuosis vierähtänyt, mutta aina se ihmisten mielissä pysyy. Silloin ei vielä tiedetty Suuomessa "isoista aivoista" mitään, mutta kun koirien tuonti sieltä lisääntyi, niin perässä hiipi tieto, että heillä on sellaista ongelmaa.

        Ottaakseni mukaan sekarotuiset joita cacoissakin on jo aika paljon, siihen kasvattajaluokkaan kuuluu ne, jotka halvalla saavat vaikka sairaan koiran jalostukseen. Kuten hyvin tiedetään niiden pentujakin pennutetaan ja ihmisten usko sairauksiin vain lisääntyy, sekä luulo että sekarotuiset olisi terveempiä. Ei todellisuutta.

        Virheet? Kerro vaan, jos virheitä on, niin mielelläni toki kuulisin...
        Itse en myöskään huomaa mitään virhettä cavojen yhteydessäkään. Itse en millään lailla ottanut edes kantaa rodun ihmisten tekemisiin tai rodun tilaan ym., vaan kirjoitus oli siitä miten asioihin vaikutetaan ;) Cavat mainitsin lähinnä siksi, koska tuolla ylläoleva niistä mainitsi, ihan samoin kuin lyhytkuonoiset.


      • ruohonjuuritaso

        Sirutus rekisteri voisi mennä kennellittoon, siihen heillä on edellytykset, ei puutu kuin rahaa. Olikohan niin että joskus valtuolta sitä oli luvassa. miten lienee nyt tilanne, ei tietoa.
        Kukahan mahtaa astuttaa koiran 1v. jos rodulla sattuu olemaan määtättyjä terveystarkastuksia, ei ole tuossa iässä virallisia.
        On se aika mukavaa jos mopsilta esm. vaaditaan 10 askelta,eikä vielä henkitys rohise, naurettavaa. Mutta tervehän se on.

        Puolet kirjoituksistasi on lainausta muilta, oikeaoppisesti kyllä lainausmerkeillä erotettu, silti niissä on vaikea pysyä mukana, oliko omaa ajatusta vai kertaalleen kirjoitettua. Omaa huolimattomuuttani kylläkin, mutta ei niihin sitten mitään luettavaa jääkkään.


      • ruohonjuuritaso kirjoitti:

        Sirutus rekisteri voisi mennä kennellittoon, siihen heillä on edellytykset, ei puutu kuin rahaa. Olikohan niin että joskus valtuolta sitä oli luvassa. miten lienee nyt tilanne, ei tietoa.
        Kukahan mahtaa astuttaa koiran 1v. jos rodulla sattuu olemaan määtättyjä terveystarkastuksia, ei ole tuossa iässä virallisia.
        On se aika mukavaa jos mopsilta esm. vaaditaan 10 askelta,eikä vielä henkitys rohise, naurettavaa. Mutta tervehän se on.

        Puolet kirjoituksistasi on lainausta muilta, oikeaoppisesti kyllä lainausmerkeillä erotettu, silti niissä on vaikea pysyä mukana, oliko omaa ajatusta vai kertaalleen kirjoitettua. Omaa huolimattomuuttani kylläkin, mutta ei niihin sitten mitään luettavaa jääkkään.

        En tiedä minäkään , miten tuon sirutussysteemin jutut tulee viimekädessä menemään. Että saapi sitten nähdä lopputulos tulevaisuudessa.
        "Kukahan..." Taitaapi olla juuri ne, jotka ei ole millään muotoa kennelliiton "tavoitettavissa". ..

        Kävelytestistä löytyy tietoa netistä. Viime sunnuntaina oli kennelliiton järjestämä seminaari brakyroduille. Tilaisuuteen kyllä pääsi myös toki muutkin. Kyseinen juttu lähetettiin myös suorana netin kautta. Ja tuosta isot peukutukset kennelliitolle. Kaikilla kun ei ole mahdollisuus päästä paikanpäälle, vaikka kiinnostusta olisi.
        Ko.seminaarissa käytiin selkeästi testi läpi ja perusteet.
        Vaikka tapahtuma oli tietylle kohderyhmälle, niin siellä käsiteltävät asiat oli osa hyvinkin yleisesti otettavia. Kuten esim.luusto ja silmiin liittyvät.

        "Puolet kirjoituksista..." Ihan yleinen tapa, jos vastaa toisen kirjoitukseen tai johonkin siihen, että laitetaan se mihin haluaa kommentoida tuolla tavalla. Se sitten, jos on vaikea pysyä mukana, on jokaisen oma asia. Omasta mielestäni kuitenkin selkeämpää, kuin kirjoittaa vaikka omin sanoin toisen kirjoitus, kun sen voi kätevämmin ja selkeämminkin tehdä ;)


      • kunhaneipyörry

        Tuo kävelytesti on jo vuosia vanha juttu, mutta näkyypä nuo määrätyt rodut korisevan näyttelyissäkin, eikä siihen paljon tuomari korvaansa letkauta.


      • ammattiseropimixeli

        Neljä pentuetta vuodessa,jos yli, on ammattimaista.Eli ei tarvetta edes peruspäivärahalle.Tietysti työttömät seropitehtailijat hermostuu.Ja voihan olla,et syytämyöskin tarkistaa tehtaiden olot,nyt kun niitä ei tarkisteta.Ellei mikselipennun ostaja tee ilmoitusta.Monet ei kehtaa, kun häpeävät että kannattivat moista tuhua.


    • Rahallapuhtaitaostava

      Ostaako joku muka viellä seropeja?
      Eihän rotukoiratkaan paljoa maksa. Niitä saa myös papereineen nuoria kodinvaihtajia muutamalla satasella.Tietää rodun taipumukset,ja voi harrastaa vaikka mitä.
      Tietysti niillä on rekisteripaperit,ja sirut.

    • tämä-oikein

      Ja aloittaja puhuu soopaa. Ei todellakaan ekoista juoksuista voi Kennelliittoon kuuluva Kennel pennuttaa sillä joka rodulla on pakolliset terveystutkimukset ennen kun saa pennuttaa tai pentuja ei saa rekattua. Esim Lapinkoirilla vasta 2 vuotiaana saa otettua lonkka kuvat ja silmäpeilauksen ei ennen eli vasta 2 vuotiaana testien jälkeen voi seuraavista juoksuista pennutta. Siis kaksivuotias on ensipennuttaja jos sääntöjä noudatetaan kaikissa roduissa.

      • koiraharrastaja2

        1 vuotias pitää koiran olla, jotta saa lonkkakuvat virallisiksi, muuta ikärajaa ei lapinkoirilla ole. Kaikilla roduilla ei ole edes mitään tutkimuspakkoa, joten voi silloin pennuttaa ihan minkä ikäistä vaan.


      • meentsekkaa
        koiraharrastaja2 kirjoitti:

        1 vuotias pitää koiran olla, jotta saa lonkkakuvat virallisiksi, muuta ikärajaa ei lapinkoirilla ole. Kaikilla roduilla ei ole edes mitään tutkimuspakkoa, joten voi silloin pennuttaa ihan minkä ikäistä vaan.

        Kerroppa mista rodusta nyt puhut.Niin voidaan tarkistaa asia.On turha huudella,jos ei kerro koko totuuttaan.Anna esimerkki...ni käyn lukasemassa rodun pevisan ja muut määräykset.


    • ilja-niina

      Ei helvetti että sekarotuiset kennelliiton rekisteriin vaikka kennelliitto ajaa VAIN rotukoirien puolta! Ei ole mitään järkeä!

      • neljäjalkaa

        Kun ei kerran ole mitään järkeä, niin voisitko edes kertoa miten skl pitää rotukoirien puolta? Vastapainoksi taitaa sitte potkia sekarotuisia. Vai mite tuon helvettisi selität.


      • Sirutushyväksi

        Olet varmaan joku parikymppinen,jolla ei ollut viellä varaa rotukoiraan.
        Muilla on varaa,ja rotukoirien terveys ,suku ja näyttelytiedot löytyy jalostustietokannasta.
        Seropeilla ei koskaan tule olemaan samoja etuisuuksia,kun niitä ei edes terveyden osalta tutkita.Joten kukaan ei niiden ja sukujen terveyksistä tiedä.

        Sen vaan voi arvella.Että jos puhtaasta koirasta teetetään risteys,jonkun muun rodun kanssa.Niin siinä koirassa on ollut joku vika,joka estää puhtaiden rekattujen pentujen teettelyn.
        JOs koira olisi terve kaikin puolin,sillä teetettäisiin puhtaita rekattuja pentuja.Koska terveystutkimukset teettämällä, vaadituissa kokeissa ja näyttelyissä käyttämällä hyvän ja terveen rotukoiran jälkeläisistä saa huomattavasti paremman hinnan kun seropimixelistä.Ja hyvällä yksilöllä on myös geneettisesti annettavaa rodulleen.
        Mutta kun, koirassa on periytyvää VIKAA, sillä teetetään vaan sekotuksia.Kun ei rekattuja voida teettää.Ja sitten sekotuksen ostajalle tietysti uskotellaan,et seropit on terveempiä …

        Ei halvalla hyvää saa, sen on moni huomannut.Lonkkavikainen periyttää lonkkavikaa, hammas ja kives puutokset , purenta ja silmäsairaudet periytyy jne...mutta kun ei vanhempia tutki,niin sairautta ei ole todettu vaikka sairas olisikin.Ja voi pentujen mainostaa olevan terveistä vanhemmista, jos ne terveiltä omaan silmään näyttää.Ja näyttäähän ne omat hauvelit aina terveiltä.Ja pentuja myydään oikein rakkauspakkauksina, wow.

        Sirutus on hyväksi,jos sillä vodaan estää pentutehtailua, paljastaa ammattikasvattajat ja palauttaa koira takaisin omistajalle.


      • Ilja-niina
        neljäjalkaa kirjoitti:

        Kun ei kerran ole mitään järkeä, niin voisitko edes kertoa miten skl pitää rotukoirien puolta? Vastapainoksi taitaa sitte potkia sekarotuisia. Vai mite tuon helvettisi selität.

        Eihän kennelliitto myönnä edes roturisteyksiä,ehkä joskus harvoin?Monet rotukoirat on erittäin sisäsiittoisia. Sentakia on niitä kaikenmaailman perinnöllisiä sairauksia. Sinä ketä selitit että rotukoirat on terveempiä niin ei pidä paikkaansa. Minulla on ollut enemmän sekarotuisia kuin rotukoiria. Rotukoirat on kärsinyt sairauksista ja kuollut nuorena. Sekarotuisilla ei ole ollut mitään sairauksia. Tästälähin ostan vain sekarotuisia(tietenkin jostain hyvästä paikasta,en pentutehtaasta) En ole kaksikymppinen,olen vanhempi,joten kokemusta erilaisista koirista löytyy. Käyn töissä joten olisi varaa rotukoiraankin mutta rotukoirien sisäsiittoisuus ei oikein nappaa. Sekarotuisen koiran siru tiedot voi laittaa turvasiru.fi. kennelliittoon en rahojani halua laittaa!


    • ilja-niina

      Järjestäkää joku,kuka osaa,puolueeton yhdistys sekarotuisille vai pitäisiköhän minun?? En vain osaa oikein tehdä kotisivuja jne!

      • heräätähänpäivään

        Mitä yhdistys asiaan liittyy?
        Kotisivuilla ei pidetä virallista seropienkaan sirurekisteriä,ja tahon on oltava luotettava/virallinen.
        Ei riitä siihen mikään tavan iina-niinaXD)))


    • halvathylätään

      Mitä hyötyä on sekarotuisten teettämisestä?

    • Anonyymi

      Uppista keikkaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      310
      3513
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1659
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1415
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1280
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1240
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      49
      1202
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1137
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      177
      1129
    Aihe