Muutto PK-seudulta Siilinjärvelle?

HerraHakkarainen

Heipähei. Ollaan suunniteltu muuttoa vaimon ja lasten kanssa PK-seudulta ja sain työtarjouksen Siilinjärveltä. Millainen paikka se on asua? Asunnot näyttää ainakin olevan halpoja verrattuna PK-seutuun. Palveluthan täällä on aivan hanurista ja naapurissa asuu sossun väkeä vaikka asunnon hinta hipoo neljännesmiljoonaa. Olisi kiva kun siellä päin näyttäisi olevan varaa isoon kämppään ja autoon.

- Miten terveydenhoito toimii? Joutuuko jonottamaan tai lähtemään herkästi Kuopioon? Hammashoito? Neuvolat?
- Entäs päiväkodit ja koulut? Onko maahanmuuttajia tai muuta möykkäävää väkeä? Jos on niin missä? (osaa sitten välttää sitä aluetta)
- Entäs palvelut? Kauppoja näyttää olevan kuin muuallakin, mutta onko hyvät valikoimat?
- Vapaa-aika? Onko tuo Fontanella hyvä uimahalli? Onko lapsille urheiluharrastuksia?
- Onko pahat ruuhkat aamuisin? Toimiiko bussit jos joutuu niitä käyttämään?

28

2457

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ee muutaku tervettulloo vuan tänne! Tiällä pelloo kaekki asijat ja palavelut iha viimmesen piälle hyvästi:D Ja myö savolaeset ollaan tämän muan sulavakielisintä ja huumorintajusinta porukkoo:D Ee mäne kaavvan ku huommoot jotta oot ihan täövvellisesti sullaotunna meijjän joukkoon!:D:D Ja kaekkiha alakkaa siitä että opettelet kunnolla tämän meijjän kaanniin ja ilimasuvoemasen savonkielen!:D:D:D

    • Valtatie9vie

      Suosittelisin Duusniemeä, siellä kaikki kysymäsi asiat on hyvin, lisäksi siellä on vettä rantaa rakkaampaa ja huvittelukeskus rannalla.

      • HerraHakkarainen

        Se on kyllä ihan liian kaukana ja syrjässä t. AP


    • welcome2018

      1. Terveydenhoito toimii hyvin. En ainakaan itse ole joutunut pahemmin jonottelemaan terveyskeskukseen tai hammaslääkäriin. Netissä on kätevä jättää ajanvarauspyyntö.
      2. Päiväkoteja ja kouluja löytyy useita, ja käsittääkseni hyvin toimivia nämäkin. Maahanmuuttajia on todella vähän verrattuna pääkaupunkiseutuunpääkaupunkiseutuun. Ne vähät maahanmuuttajat asuvat keskustan alueella. Itse en muuttaisi ihan keskustaan. Muualla kyllä rauhallista.
      3. Palveluita löytyy ja valikoima kaupoissa on hyvä, jos ei riitä niin Kuopioon pääsee kätevästi autolla, bussilla tai junalla.
      4. Fontanella on ihan "perus" uima-halli ja on rauhallinen. Siilinjärveltä löytyy todella paljon eri harrastusmahdollisuuksia, erityisesti urheilu. Googlaamalla/lasten koulun kautta saa varmasti lisätietoa.
      5.Ruuhkista tuskin voi edes puhua jos vertaa pääkaupunkiseudun aamuliikenteeseen.... Bussit ja junat kulkee tosi hyvin. Toki jos muutatte kovin kauas keskustasta ja jonnekin haja-asutusalueelle niin lähin bussipysäkki voi olla kaukana.

      Siilinjärvi on hyvin laaja-alue, itse olen asunut asunut n. 2-6 kilometrin päässä keskustasta ja kokenut liikkumisen ja palvelujen saannin todella helppona. En muuttaisi mihinkään haja-asutusalueelle. Makuasioitahan nämä kodin sijainnit on,onnea asunnon etsintään ja tervetuloa Siilinjärvelle

    • vertaus

      Eikös joskus Siilinjärveä verrattu Espooseen?

    • eettu3

      "Asunnot näyttää ainakin olevan halpoja verrattuna PK-seutuun."

      No, niinhän ne on, mutta kyllähän kaikki muukin on siellä pk-seudulla kalliimpaa. Verrattuna moniin naapurikuntiin Siilinjärvellä on kuitenkin jopa kalliimpaa asua, kun on pitkään ollut kasvava kunta jne. ... Mutta voihan noita verrata monilla tavoilla. Ja Siilinjärvellä on tällä hetkellä näemmä paljon asuntoja myytävänä. Se kertoo ehkä siitä, että ne kasvun vuodet voivat olla takanapäin, ja parin vuoden päästä voi olla että asuntojan hinta on siellä laskenut vieläkin enemmän. Kyllähän viimeisten vuosikymmenten aikana voi puhua asuntobisneksestä, eli paljon on rakennettu.
      Kuntana Siilinjärvi on runsaan rakentamisen vuoksi kyllä aika persoonattoman oloinen, joskus takavuosikymmeninä rumaksikin sanottu, eikä se mielikuva nyt hirveän kaukana ole vieläkään. Vanhaa on purettu ja uutta rakennettu päälle, ja sitä tapahtuu koko ajan. Mutta yleensä muutto pk-seudulta voi olla kivuttomampaa kuin jos asettuisi vaikka Maaningalle tai Vieremälle. Se on mistä tykkää, mutta Siilinjärvellä se muutos vaan tuntuu pyörivän koko ajan. Lisäksi rakennuksissa on ollut viime aikoina paljon noita homeongelmia sun muita, että kannattaa ottaa tarkkaan selvää ...

    • kaleton

      Kyllä Siilinjärvi on aineelliset seikat huomioon ottaen yksi Suomen parhaista muuttokohteista.
      Sijaitsee kaikkien liikenneyhteyksien solmukohdassa ja on näihin päiviin saakka ollut muuttovoittoa nauttiva paikkakunta. Tämän takia uusi tulokas ei ole mikään kummajainen asukkaiden keskuudessa.

    • eettu3

      "Kyllä Siilinjärvi on aineelliset seikat huomioon ottaen yksi Suomen parhaista muuttokohteista.
      Sijaitsee kaikkien liikenneyhteyksien solmukohdassa ja on näihin päiviin saakka ollut muuttovoittoa nauttiva paikkakunta. Tämän takia uusi tulokas ei ole mikään kummajainen asukkaiden keskuudessa. "

      Tarkoitatko "aineellisilla seikoilla " taloudellisia seikkoja mahdollisesti?! Sori, mutta vähän epäselvä termi. Jokatapauksessa ei pidä sekoittaa taloudellista voittoa ja muuttovoittoa. Nythän Siilinjärvellä on ennätyspaljon ollut asuntoja myynnissä, ja se tietysti ennakoinee sitä, että muuttokasvu on kääntymässä.
      Sijainti on toki yksi pääsyy, miksi Siilinjärvi on monta vuosikymmentä kasvanut. Mutta, mutta ... olen tällä palstalla joskus ennenkin entisenä paikkakuntalaisena, vaikka ed.satunnaisesti vierailevana, että kyllä tuota kaavoitusta pitäisi katsoa vähän pitemmälle ... en näe itse kovin viihtyisänä, että ympäristöä mullataan jatkuvasti, vaikka rakentaminen on myös työllisyyttä ym.toki. Vaan se, että jatkuvasti ja vuosikymmeniä on ajatellut itsekin, että joskus jotain ns.valmista tulisi, mutta valmius on tuo jatkuva muutos. Kyllä se itselleni ainakin sen tempun tehnyt, että tuskin koskaan tulen Siilinjärvelle palaamaan, vaikka joskus näinkin väläytellyt.
      Eli kyllä itse ajattelen viihtyisyydellä myöskin rauhallisuutta, ja pysyvyyttä maisemissa ja miljöössä. Viitostie on toki iso väylä koko maan läpi, ja se on yleensäkin aika iso seikka Siilinjärven miljöön kannalta. Sinänsähän liikenne pitäisi ajatella niin, että paikkojen yleensä pitäisi olla sen verran rauhallisia, vaikka valtatie kulkeekin vieressä. Mutta tähän asti on Siilinjärvi kasvanua monta vuosikymmentä, samalla kun käytännössä kaikki muut Pohjois-Savonkin kunnat ovat väkeä menettäneet. Nyt näyttää siltä että kasvutahti on taantunut, mutta mitä näyttää tulevat vuodet?!
      Muuten paljon muuttajia Siilinjävelle on tullut eri puolilta maata, että se ei erikoista ole, ja sijainti ja liikenneyhteydet kai siihen pitkälti on vaikuttaneet muun muassa ...

    • Vuosisittenmyynyt

      Näyttää Siilinjärvellä olevan nyt myynnissä huomattavasti enemmän asuntoja kuin mitä on kysyntää. Ja varsinkin uusia kerrostaloja on rakennettu ja suunnitteilla aivan liikaa. Tässä viikko sitten yhtäkkiä etuovi.comista poistui Siilinlahden rantamaiseman ensimmäinen kerrostalo ja samalla monta kymmentä asuntoa. Taisivat huomata, että nyt vielä ei kannata rakentaa uusia asuntoja seisomaan tyhjinä.

    • Asunnon_tarkistus_ensin

      Siilinjärven alueella oleviin ainakaan vanhoihin kerros ja rivitaloihin ei ainakaan kannata muuttaa ollenkaan. Koska niistä on monista todettu homeongelmaa. Lähes yli puolet kunnassa olevista vuokra-asunnoista tämä on yleinen ja ilmeinen ongelma.

      Mutta jos on varakas ja varaa ostaa itselleen omakotitalo, niin sitten asia on toinen.
      Silti aina kannattaa tehdä jokaisen asunnon hankinnan kohdalla hometarkistus. Esim. sellaisia palveluita tarjoavien asiantuntijoiden, joilla on ne homeita erittäin herkästi aistivat koirat mukana. Kunnan puolella toimivien teknikoiden puoleen ei ehkä kannata kääntyä. Koska heillä voi olla oma lehmä ojassa.

      Terveyskeskuksen toiminnasta on ainakin paikkakuntalaisten kohdalta tullut niin myönteistä, kuin negatiivista palautetta. Eikä se negatiivinenkaan aivan täysin aiheetta.
      Päiväkotien ja koulujen toiminta on varmaan ihan ok.

      Muuten. jos vieläkin olet sillä kannalla, että haluat muuttaa tänne, niin kannattaa suuntautua järvien läheisyyteen ja ostaa omakotitalo.

      Tervetuloa Siilinjärvelle!

    • muttamutta

      "Siilinjärven alueella oleviin ainakaan vanhoihin kerros ja rivitaloihin ei ainakaan kannata muuttaa ollenkaan. Koska niistä on monista todettu homeongelmaa. Lähes yli puolet kunnassa olevista vuokra-asunnoista tämä on yleinen ja ilmeinen ongelma."

      Tuota en ole vielä kuullutkaan. Sen sijaan olen kuullut että ongelma olisi nimenomaan noin 80 luvun loppupuolelta alkaen joko rakennetuissa tai peruskorjatuissa rakennuksissa.
      Millähän alueilla on nimenomaan vanhemmissa (niissäkin) tuota homeongelmaa ollut?

    • Loiskisonkäytössä

      welcome2018:lle sanoisin, että kyllä Fontanella kait sentään on pikkuisen enemmän kuin perusuimahalli? Toki kaikkiin kuntiin nykyisin tehdään hienoja monitoimiuimahalleja, mutta luulen, että Fontanella kestää vertailun monine mahdollisuuksineen.

    • asukki1

      Alueista suosikkejani on Harjamäen alue ja Ranta-Toivala, sekä Pöljä. Pöljä ja Harjamäki lähellä Siilinjärven keskustaa. Ranta-Toivala lähellä Kuopiota. Omakotitalovaltaisia alueita, uutta ja vanhaa asutusta. Vuorelakin ok, Kuopion keskustaan n.10km samoi Siilinjärven eli puolessa välissä kumpaakin. Vuorelassa palvelut kävelymatkan päässä. Paljon rivitaloja ja kerrostalojakin, uutta rakennuskantaa myös.

      • Eettula

        Öh, tuota ja noin ... Vuorela on aika tavallinen lähiö, nukkumalähiöksikin takavuosina kutsuttu. Enemmän oikeastaan Kuopiota vaikka Siilinjärveen kuuluu, palvelut on toki lähellä, samantapainen lähikeskusta kuin lähiöissä nyt on.
        Harjamäki entisenä sairaalaseutuna on kasvanut koko ajan, en oikein ole enää ajan tasalla, että vieläkö sinne rakennetaan. Nimimerkki "Unelmiaa": miksi ja ketkä lapsiperheet haaveilee mahdollisimman isoista päiväkodeista?! Sellaisia kuulema suunniteltu, eikä siinä mitään jos yksiköt on jaettu hyvin, mutta täytyykö jo pikkulapsien kohdata kaikki mahdollisimman suureellisesti?!
        No, Harjamäellä ei taida ruokakauppaa olla nykyään, ennen oli kun siellä oli sairaala vielä.
        Ranta-Toivalassa olen vieraillut joskus kauan aikaa sitten, se on aika syrjässä, ja loma-asuntoja on kai jonkin verran. Varuskunta-alue siellä on myös lähellä ja rantatontteja, mutta syrjässä.
        Pöljä on noista (mielestäni) monipuolisin paikka, nykyisin ajateltuna jos lähikylät Koivumäet, Kolmisopet ym.otetaan myös huomioon, Pöljän kouluhan on sitä kautta yllättävänkin iso ns.kyläkoulu. Kauppojakin siellä on käsittääkseni edelleen kaksi, tai toinen on huoltoasema, jossa myymälä etc. ... En tiedä piti vaan näkemykseni kertoo noista. Oikeasti nyt alkaa ollakin oikea hetki hankkia asunto kun niitä on paljon myynnissä, kohta Siilissä alkaa laskea asuntojen hinnat, sillä Pohjois-Savon näkökulmasta nehän on olleet suhteellisen korkeat, toki riipuen iästä ja kunnosta ja sen sellaisista asioista myös.


      • Unelmiaa

        Se lapsien vanhemmst haaveilemassa suuresta päiväkodista oli toki ironiaa


    • asukki1

      p.s. lisätietoja facebook "Puskaradio Siilinjärvi" ;)

    • Unelmiaa

      Ranta-Toivalaan ja Vuorelaankin tullenee hienot maisemat maailman suurimman sellutehtaan tullessa koristamaan maisemaa Lahden takana. Harjamäessä on lapsiperheiden haaveilema maan suurimpiin kuuluva päiväkoti. Pöljä on nimensä mukainen ja kouluun joudutaan esimerkiksi kulkemaan vilkas liikenteisen tien yli.

    • monikultturismi

      Eikös Harjamäen entisessä sairaalassa ole Suomen suurin matujen vastaanottokeskus?

      • Tätä_mieltä

        Tarkoitit varmaankin tässä tapauksessa sairaalaa, joka oli kylläkin entiseltä nimeltään Tarinan, eikä Harjamäen Sairaala. Ystävällisenä korjauksena vain kommenttiisi.

        Sekin kyseinen rakennus on kosteusvaurioinen rakennus, joka oikeasti pitäisi purkaa kokonaan maan tasalle, ja rakentaa paikalle uusia rakennuksia.


    • Muutaeikuin

      Pöjän kouluun kyllä pääsee tunnelin kautta eikä tarvii tietä ylittää. Vuorelaan ei kannata muutta kun siellä on aiemmin asunut suomen huonoin pääministeri, ettei vaan tauti tarttuisi muutakin.

      • Pöljää

        Lapset liikkuvat muulloinkin kuin koulumatkoilla. Eivätkä he aina Malta käyttää turvallisia reittejä vilkasliikenteisen tien ylityksssä. Ja ratakin on jännää ylittää.


    • Anonyymi

      Tänne ei todellakaan kannata muuttaa. Voi pahimmillaan joutua maalittamisen kohteeksi.

    • Anonyymi

      Jos haluat suomen rumimpaan ja ahdistavampaan kuntaan niin tervetulloo vuan.

    • Anonyymi

      Kaavoitettu vaan väärin, liian tiiviisti, ja paljon nykyistä pienempää asukasmäärää ajatellen. Sikäli vertautuu edelleen moneen "epäviihtyisään" lähiöön ...

    • Anonyymi

      Jo 60luvun lopulta (Rikkihappo oy:n, eli nyk.Yaran) rakentamisen seurauksena myös eniten on "perheettömiä perheitä", kun silloisia suurtehtaita rakennettiin monta vuotta nk.vierasvoimin ...

      Sittemmin Rikkihappo/Kemira/Yara myös auttoi autioittamaan maaseutua, ensinnä kun pilasi mm.Juurusveden täysin, ja sitä kautta ison osan Kallavettä.

      Yara on edelleen suurimpia "apulantojen" valmistajia, joista nk.cityvihreät syyttää toki edelleen ihan nk."muita tahoja", miten toki täysin väärin onkin ...

    • Anonyymi

      joo-o ja Pöljällä ollaan.

    • Anonyymi

      Patavahoillinen kunta.

    • Anonyymi

      Siku suosittelee kuntaa kun johto häärää jäbien kaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe