"Vaikuttaa ettet oo tarpeeks hyvä omasta mielestä"

Näkymätönkö

Juttelimme työkaverin kanssa syvällisiä ja työvuoron päätteeksi hän pohti, että "oon jotenkin vaistonnu sun sielusta ettet ikään kuin ois tarpeeks hyvä omasta mielestä...". Tämä jäi askarruttamaan, että mitä hän oikein sillä tarkoitti. Miten itse ottaisitte?

Itse tavallaan loukkaannuin ja petyin itseeni - enkö VIELÄKÄÄN osaa antaa itsestäni ulospäin itsevarmaa, osaavaa ja reipasta vaikutelmaa? Olen kuitenkin tuntenut itseni hyväksi, reippaaksi, ystävälliseksi, sosiaaliseksi ja osaavaksi työpaikalla. Tuo kommentti kuitenkin tavallaan latisti - kukapa haluaisi antaa itsestään jotenkin itseään halveksivaa, hartiat lysyssä kulkevaa, epävarmaa vaikutelmaa. Nuorempana nimittäin olen ollut tuollainen. Luonnettani kuvailtiin/haukuttiin hiljaiseksi, ujoksi ja araksi sen sijaan että oltaisiin kehuttu reippaaksi silloin kun onnistuin jossain.

Toisaalta en haluaisi ottaa helposti loukkaantuvaa asennetta. Ehkä hän ei tarkoittanut sitä noin. Mutta miten sitten.

Kysymys siis kuuluu että miksi ihmiset sanovat tuollaista, jos ihminen vaikuttaa itsevarmalta, tyytyväiseltä ja hyvältä tyypiltä?

3

171

  Vastaukset

  • Älä anna toisten määritellä sinua, olet hyvä juuri tuollaisena. Hiljainen,pohtiva ja ujous on ihan hyviä piirteitä, ei kaikkien tarvi olla sellasia jotka on suunapäänä eikä kuuntele ketään. Hyväksy itsesi!

   • Niinpä. Ekstrovertit aina arvostelee introvertteja siitä kun he ovat erilaisia, vaikka eivät sitä pahalla välttämättä edes tarkoita. Älä koita olla sen reippaampi, itsevarmempi kuin olet todellisuudessa. Ole vain oma itsesi!


  • Sehän on universaali kaikkialla maailmassa ihmisille tyypillinen mielentila, että "minussa on jotain vikana, enkä ole tarpeeksi hyvä".

   Mm. Echart Tollen videoista löytyy asiasta paljon lisää.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   Kotimaiset julkkisjuorut
   185
   4848
  2. Niko ja Katrie hop lopissa

   Suloinen video, Niko ja Katrien tyttö😍
   Kotimaiset julkkisjuorut
   170
   3523
  3. Johanna Tukiainen ryyppää raskaudesta huolimatta

   Päihdeäidin putki jatkuu, nyt vain salaa. Siirtyessään laivalla Ruotsin ja Suomen väliä juo salaa halpaa viiniä. Neuvolassa ei ole käynyt lainkaan, ko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   2254
  4. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   81
   1563
  5. Johanna Tukiainen känässä laivalla

   Hänet siis nähty ympäripäissään Siljalla. Samaten juhannuksena Suomessa dokannu 3 päivän putken... Että sellanen uskovainen äityli..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   1202