Joko tai milloin

kuraeero

Millonka sinne uusittuun kylypysaareen pääsee ryypyille? Eikö avajaisten pitäny olla jo ajat sitten?

75

3430

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kurre43

      Ei tuu avajaisia.Soon tehty vaa maiseman piristykseksi.Kahtua saapi vaa.ota vuan omapullo mukkaan ja käy rannalla ryyppään .. kato samalla onko tähtiä taivahalla

    • Missävika

      Sinne taisi veroeuromme livahtaa turhuuteen jos ei päästä istuun ja joriseen joutavia ja touristeja tiiraamaan.

    • k.ysyn

      onko täällä saitilla mitään muuta ku valitusta?????????

    • eiooeituu

      Eipä taija päästä kun omistajat ovat irtisanoneet vuokrasopimuksen kalliin vuokran takia. nyt vaan joku jatkamaan paikkaa kalliilla vuokralla.

      • Ihmetelkäämme

        Kas kun lähes ilmatteksi saivat aloittaa,nyt kun käypä vuokra olis pitänyt maksaa niin kallista on. Tyypillistä nykyajan yrittämistä - yhteiskunnan pitäis koko homma työntekijöineen kaikkineen kustantaa.


      • Einäin

        Käsittääkseni vuokra olisi ollut kohtuullinen jos sopimus olisi pysynyt samana kuin alunperin. Eli uusi saunarakennus ja keittiö ym. Kalusteet olisivat kuuluneet hintaan, mutta jos rakennuksen sisätilat pienenee n.puolella ilman ilmoitusta eikä saunaa tai kalusteita tehdä niin kukaan täyspäinen ei tuohon lähde. Ja miten olisivat saaneet ilmaiseksi alottaa? Tätä en ihan ymmärrä.


    • sak.oonkonttorilta

      Eikö se ollutkaan rahasampo? Niinhän ne valittajat itkivät, no mutta nyt on kaikilla mahdollisuus lähteä tarjouskilpailuun kun siinä on niin varma bisnes :D Vai ruvetaanko hommaamaan suurmoskeejaa ja rauhanyhistyksen sivukonttoria siihen ettei nuhteettomat ja niin pyhät ihmiset pahastu :D

    • kytönen

      Yrittäminen on rahamiesten touhua ei kunnantoimintaan kuulu tukea persaukista yrittäjää.

      • Niinkerta

        Sittenhän se olisi kannattanut myydä kokonaan pois.


    • Vituntalipäät

      Mutta mitä järkee ostaa paikka joka ei kannata. Ku on järkevämpääki tekemista

    • suutaonhelepposoittaa

      Kiiruusti valittajat tekemään kunnalle tarjouksia siitä, kuka eniten maksaisi vuokraa.
      Moniko kade-vali-vali pystyy yrittäjäksi?

    • Toimintaa

      Ei tuon tilan vuokra paljoa ole. Eipä keskustasta kovin edullisesti liiketiloja löydy. Uuden kerrostalon yrittäjätkin maksavat monen tonnin kuukausivuokraa. Entäpä tyhjät tilat, joihin ei löydy yrittäjiä. Ei kait kukaan täällä maksa monen tonnin vuokria. Ja mitä vuokra sisältää.. Leirintäalue on kuitenkin monien mahdollisuuksien paikka. Eikös vuokramökitkin sisälly vuokraan. Vuokra on edullinen, kannattaa äkkiä jonkin ruokapaikan napata tila käyttöön. Ei noin halpoja neliöitä ole usein tarjolla. Eikös se ole kuitenkin tehty ympärivuotiseen käyttöön. Hyvällä liiketoimintasuunitelmalla varmasti paikka kannattaa. Jokaista vuodenaikaa voi hyödyntää. Ei ne suuret tulot-vaan pienet menot.

    • liitosta.päivää

      No siitäpä sitten palstan tietäjät rupeaa yrittämään jos se kerran on rahanteko heleppoa nyt saaressa. Katotaampa miten onnistuu...

      • iloiloilo

        Voisin perustaa sinne ilotalon.


    • Jappasija23

      Kun rakennetaan 300.000 euron rakennus, ei kunta voi tietenkään vuokrata alihintaan. Nythän asia menee siten, että uusi tarjouskilpailu pystyyn. Takuulla löytyy yrittäjiä uuteen rakennukseen. Nyt asia menee juuri pelisääntöjen mukaisesti.

      • näinon

        Asia on juuri näin.


      • Niinkö

        Tai siis väitetään että rakennetaan 300.000 rakennus todellisuudessa rahaa häviää johonkin ja tilat pienenee eikä kaikkea edes tehdä loppuun... mutta onnea sille joka tuohon lähtee.


    • Eiäänestäjä

      No tuohon kylpyläsaaren vuokraamiseen ja vuokrahintaan on kyllä taas (keskustapuolue ) menty ns takapuoli edellä puuhun. Eiköhän ensiksi olisi pitänyt neuvotella edellisen vuokraajan kanssa. Nyt päättäjät oli vain tuulesta temmannut yhden summan 20.000 euroa. Tämä hintakin tuntuu toisi oudolta haettuna miten tähän summan on päädytty. Rakennus ei sinäänsä tuo lisäarvoa järjestäjälle/vuokraajalle esiintyjiä ajatellen, tila on aivan liian pieni siihen. Ulkoilma tapahtumia voi järjestä entiseen tapaan, muuta tämän huiman vuokrahinnan takia kulukuva/kustannukset muuttuu aivan radikaalisesti.Eli toisin sanoen kylpyläsaaren kesä tapahtumat loppu tähän.

    • perseelläpuuhun

      No tarviko alkaa rakentaan, jos ei oo vara maksaa vuokraa??? Ois pysytty entisessä!!

    • ajattelin

      Kaupunki voisi pyörittää majoituspuolta sesonkiajan ulkopuolella,vuokrattaisiin vain kesä-ajaksi,kesä-elokuuksi jollekkin!Oisko ideaa?Ja tilaa voisi vuokrata juhliin muina aikoina.

    • Lipulaari

      Suosittelen sinulle "perseelläpuuhun" mene sinä vetämään tuota saaren bisnestä. Toki, et saa siitä mitään palkkaa, mutta kun olet nirso haapavetinen kyllä sinä sen kestät. Elantoa et siitä saa, mutta jos on tuota vahvuutta niin sillähän pärjää jonkun aikaa.

    • Uunipottu

      Jos paikasta olisi tehty hieman isompi niin siitä olisi syntynyt toinen sota. Muut paikkakunnan pitopalveluyrittäjät olisi valittaneet heti. Vaikka vaihtoehdot tuo aina työtä muillekin. Ideat poikii moneen suuntaan.

    • vuokralainen

      Joo, jonkin verran paikkoja nähnyt ja tutustunutkin joihinkin voisin sanoa, että tuollaisella paikalla varutetasoineen vuokra pyörii n. 3000 -3800 €:n välillä Alv 0%.

      • Paikkoja_löytyy

        No niin olen myös kiertänyt, muutakin kuin tahkoa.

        Mitä erikoista tapahtui varustetasossa, kun uusi rakennus pykättiin.
        Sieltähän uupuu vielä vanhassa ollut sauna ja pihan rakenteet yleensä.
        Lyhyesti uutta vain, että 300 000€:sta Haapavesi poistaa 20 vuoden tasapoistoilla
        15 000€ vuodessa. Tai miten nyt meneekään.

        Aikamoista liikevaihtoa pitää yrittäjän ylläpitää, jos maksaa 2-3 hengelle palkkaa
        sosiaalikuluineen. Maksaa vuokraa, pyörittää toimintaa ja kuuntelee vielä kaiken
        yrittämisen päälle ruokotonta vit*uilua vääristä ohjelmista, toiminnasta yleensä yms.

        Ja mikäköhän se on Haapavedellä yrittämisen kulttuuri. Jos sattuisi pääsemään edes
        /- tulokseen, niin kateus on valtavaa. Jos taas menee perseelleen, niin jälkiviisaita löytyy.
        "mitäs minä sanoin" .."ei tuolla tavalla"..

        Minä sanoisin että, pitäkää tunkkinne..
        Mielessä on käynyt yrittää ja vahvasti, mutta jossain muualla.


    • kuntakintenä

      Minua kyllä harmittaa kun entiset eivät jatkaneet,niin hienosti pyörittivät viime kesänä teltta-olosuhteissa,aivan mahtavia esiintyjiä,tosin yleisö puuttui toisinaan,mikä harmitti.Käsilaukkujen tutkiminen oli naurettavan aktiivista.

      • Uteliaita

        Halusivat vain selvyyden siihen, että kenellä se on kylän suurin ja komein hieromasauva


    • Jepulis45

      Se nyt ei vaan riitä, että "hienosti pyörittivät". Jos kunta vuokraa alihinnalla ilman tarjouskilpailua, kunta tekee virheen. Ei kunta voi tehdä niin.
      Kauheata jupinaa, että tuollalailla yrittäjälle tekivät. Jos esimerkiksi asut vuokralla kaksiossa niin antaako kunta sinulle samalla hintaa uuden kolmion tai isomman, ei todellakaan anna. Kerrankin kunta tehnyt jotakin oikein, niin siitäkin jupistaan.

    • Näintäytyyolla

      Tuo 20 000 € vuokra on kai vuosivuokra. Eli toista tonnia kuukausi. Ei paha.

    • Protestilista

      Mistä muualta saa tuolla vuokralla pari uudehkoa mökkiä, uuden päärakennuksen ym??.

    • ei.riitä.ei

      Vuokran määrään en ota kantaa mutta kyllä 300000€:lla olisi isompi pytinki pitänyt voida rakentaa. Jos 35 paikkaisesta kuppilasta pitäisi saada kulut katettua myös syys ja talvikautena niin kovasti pitää joka päivä siihen myydä. Eli, olisi pitänyt rakentaa kerralla asiakaspaikoiltaan isompi.

      • Valojapäälle

        Ei sillä parhaimmassakaan mahdollisessa tilanteessa merkittävästi isompaa olisi rakentanut (en osaa sanoa miten hhvä diili oli urakoitsijalle), kun vaatii aika hyvät pohjatyöt pystyttää ylipäätään mitään tuommoisen mutakasan päälle keskellä järveä


    • Työläs

      No todellinen toimintakausi/sesonki on kesä,heinä ja elokuu eli 3kk jolloin tili pitää tehdä, siitä yrittäjät maksaa voukraa 20.000 euroa Puhtaasti vuokramenot 6.670 /kk lisäksi vesi sähkö ja palkata henkilökuntaa. Tulot per kk pitää olla vähintään 12.000euroa kattamaan noiden kuukausien menot , sitten pitäisi vielä tehdä pääomaa että pystyy toimintaan pyörittämään. Sanoisin että siinä on todella haastetta.

      • Laskimitenlaski

        Outo on laskentatapa kun vuodessa on 12 kuukautta, siis kuukausivuokraksi tulee toista tonnia. Ei Haapaveden "matkailubisnes" poikkea muusta matkailusta, kaikkialla tulo saadaan sesonkiaikojen työstä. Pikkuhippusia kertyy tosin myös sesongin ulkopuolelta. Tuskin saaren vuokra siis se uusi poikkeaa paikkakunnan yleisestä liikehuoneustovuokratasosta. Meinaan ettei kunta kyni jos ei piilotuekkaan.


      • Lostinspace
        Laskimitenlaski kirjoitti:

        Outo on laskentatapa kun vuodessa on 12 kuukautta, siis kuukausivuokraksi tulee toista tonnia. Ei Haapaveden "matkailubisnes" poikkea muusta matkailusta, kaikkialla tulo saadaan sesonkiaikojen työstä. Pikkuhippusia kertyy tosin myös sesongin ulkopuolelta. Tuskin saaren vuokra siis se uusi poikkeaa paikkakunnan yleisestä liikehuoneustovuokratasosta. Meinaan ettei kunta kyni jos ei piilotuekkaan.

        Joo eiköhän kaikki jolla pääkoppa toimii tiedä että vuodessa on kaksitoista kuukautta.
        Kyse ei kuitenkaan ole siitä montako kuukautta vuodessa on,vain kyse on siitä mikä kannatta ja mikä ei. Tuon putiikin kannattavuus on kiinni käytöasteesta ja se on todella pieni. "Out of season " aika on 10kk teeppä sitä kannattava tuolla vuokrahinnalla.


    • klfejfoihjfoihwoi

      Kyllähän tässä kävi niin että kaupunki sai savustettua epämieluisan vuokralaisen ulos tällä tavalla. Aivan varmasti ovat jo uuden vuokralaisen sinne katselleet hyvä veli verkostostaan virsi iltoja vetämään missä vesi muuttuu viiniksi ja kansan voi ruokkia viidellä leivällä ja kahdella kalalla...

    • Rotestilista

      Mökeillehhän löytyy vuokraajia ympäri vuoden, niille parille uudelle siis. Kyllä varmaan löytyy semmoset yrittäjät jotka saavat toiminnan kannattavaksi.

      • Oootos

        Olihan se melkoinen ryysyranta tuo saari viime aikoina.Onko sen pakko olla yksityinen juottola.Ottakoon kaupunki toiminnan itselleen. Kyllä tuolla kunnassa on pystyviä ihmisiä hoitamaan tuota pestiä.Kalajoki pyöritti aikoinaan leirintäaluetta itse ja ulkoisti sen myöhemmin.Tämäkin malli voisi toimia.Täytyy myös sanoa että nyk.yrittäjän suunta tarjota kaiken kansan sirkusta ja formulaa oli ylimitoitettu kylän asukasmäärää nähden.Pitäköön kunta sen itsellään ja kulkekoon kultaista keskitietä kyllä siihen muodostuu oikeanlainen palvelukonsepti.


    • kakkalista

      Nimimerkille rotestilista. Meinaatko että kahden vuokramökin pyörittämisellä talvella se kannattaa?? Haloo!!!

      • sfoksfkolsfk

        Attendon hinnoilla kannattaa.


    • KaivinkoneVainPysyy

      Perussuomalaisten valitukset taas puri yrittäjyyteen! Jatkuvaa marinaa vuokrasta, kilpailutuksessa, toiminnasta,..

    • Rotestilista

      Nimimerkille kakkalista. Täällä vaahdotaan korkeasta vuokrasta päärakennuksesta, ihan kun unohdettaisiin että kylpylänsaareen kuuluu myös ne mökit. Kun kokonaisuutena katsoo mitä tuohon vuokraan kuuluu, niin kyllä se on edullinen. Nyt vaan hommaamaan maksukykyiset yrittäjät sinne.

      • kannattaa

        Karsee mesta .Kauheen kokoset hylkeet keitti itteensä munasillaan kaiken kansan eessä jossakin paljuksi kutsutussa kapineessa.Kaiken kukkuraksi se PALJU oli aina niin likietuseilla paikalla että sitä ei voinnut olla näkemättä.Hommatkaa nyt joku SUURPERHEELLINEN pyörittämään sitä niin ei tarvi jäädä itkemään vuokrasaamisia. Ne vaan osaa yrittää.


    • Valuvika

      Ei pitäis ymmärtämättömien päättää tällaisista asioista.
      Se nyt vaan on niin ettei tällä konseptilla tule homma onnistumaan.
      Veronmaksajien rahaa palanut ja palaa vielä paljon lisää jos peliä ei vihelletä poikki.

    • Uunipottu

      Nyt jäämme odottamaan sitä yrittäjää joka ottaa tai saa tämän kultakaivoksen hoitakseen. Kuten monessa kannanotossa sanotaan, varmasti tulee kannattamaan ja kaupunginvuokran maksaa mökkien vuokrilla.😁😂

    • Älytöntätouhua

      En voi edes ymmärtää kuka hullu haluaa tulla lomailemaan Haapaveelle, aivan turhaa huuhaata koko kylpyläsaaren touhu!!!

    • Pottuilija

      Meillehän ei s...tana pottuilla!

    • Mimmi25

      Vuokra on liian suuri. Normaalisti vuokra lasketaan liikevaihdosta. Jotta yrittäminen Kylpyläsaaressa kannattaisi, vuokra tulisi olla 15% liikevaihdosta. Mikään kultakaivos paikka ei ole.

      • Valuvika

        Niin just, suunnileen samalla tavalla kuin SuperHessun ent. K-kaupan kiinteistön vuokrauksessa värikuula sotimiseen.
        Vuokra taisi siinä perustua jotenkin tulokseen jos en aivan väärin muista.
        Ois mielenkiintoista tietää paljonko tuli vuokratuloa siitäkin toiminnasta ?


    • veronmaksaja

      Niin kysymyshän on nyt siitä, että meneet yrittäjät ei ollut kehityskykyisiä, he oli vlmiit vaan viinan myyntiin eikä järki sano, että saaressa voi toimia vähintäänkin kolme erillaista toimialaa, joista tuloja kertyy vähintäänkin yhtäpaljon mitä viinan myynnistä ja ympäri vuoden. Mutta minkäs sille mahtaa jos yrittäjillä ei ole halua tai taitoa kehitää saarata moneen muuhun suuntaan kuin viinan myyntiin mahollisuuksia on vaikka kuinkapaljon, vastaan tulee vain järvi. Tilaa on kun investoi rakennuksiin. Rakennukset ei todellakaan paljoo maksa, kun teettäjänä on yksityisyrittäjä, eikä kunta. Toivottavasti saaren vetäjiksi ei tule pitsanpyörittäjiä mitä kuitenkin pelkään,sillä silloin saaren toiminnasta kuntaan ei jää euroakaan.

    • Kotini.on.linnani

      Pitää nauttia virvokkeet kotona, on tuttu ja turvallinen paikka.

    • heihaloo

      Jos siellä on vain 35 asiakaspaikkaa,miten pyörittää mitään,46 neliötä eikä paikkaa orkesterille?Mihin käyttöön se on ajateltu suunnitteluvaiheessa?

    • listaakakkonen

      Ehkä on hyväkin,että yrittäjä vaihtuu.
      Aika useasi ko. yritys on nuissa protestilistoilla ollut, vaikka vuokra on ollut minimaalinen.

    • Työläs

      Tuo edellinen oli kait vitsi, " hyvä kun yrittäjä vaihtuu" ensiksi pitää tulla se yrittäjä ennenkuin kun voi ilmaista että " yrittäjä vaihtuu",, taitaa olla mahdoton tehtävä. Kunta joutuu palkkaamaan väkeä tämän putiikin pyörittämiseen jos siinä on tarkoitus jotakin toimintaa harrastaa. Muuten tuo tila tulee olemaan tyhjillään jatkossa.

      • sipiläjärjestää

        Eiköhän sinne joku saada aktivoitua.


    • lopettaapittööö

      Ei tässä yrittäjänä itsekkään saa kaupungilta mitään, palvelut kaupunki hommaa ulkopaikkakunnilta, ei omilta yrittäjiltä. Toki, nuo uskovaisten yritykset on oma lukunsa...

      • wcjuzzi

        wtf? kaupungin pitää kilpailuttaa kaikki. se on ihan yrittäjästä kiinni, että mitä "saa".


    • kylpysaari

      Nyt kaupunki otti nokilleen. Yrittäjä oli valmis maksaan mitä pitääki. lisää kaupunki vain haluaa. yrittäjä pisti topin. Luuleekeko kaupunki että löytyy parempi maksaja? enempi rahaa? kusesessa ollaan koko saakelin sakki.... paitsi nuori yrittäjä, jolle pitää hattua nostaa. Hyvä Mika

      • ryyppyremmi

        vaikeaa oli maksaminen. Rahat tiukassa. Laskuja maksamatta. Ei ollut paikan vetäjäksi ja jouti pois. Valomerkin jälkeinen elämä


    • Oravatar

      Hyvä Mika ku et lähteny saarta pitämään.Osta Haapakannel ..tee remppaa ja ala pitämään kunnon ravintola meininkiä...Lounasruokaa pizzaa tanssi iltoja karaoketa jne...sä pärjäisit.Takalon pariskunta joutas vanahusten kottiin jo.

      • Snuffi

        Totta poriset, mutta 600k€ paskoista upottavista vuoteista on liikaa


      • Nounou
        Snuffi kirjoitti:

        Totta poriset, mutta 600k€ paskoista upottavista vuoteista on liikaa

        600k€ sehän on 600.000,00€ mistä tuo summa on nyt tullut ? Onko kirjoittajalla tietoa mitä tuo K tarkoittaa !


    • Tarttis.tehrä.jotakin

      Jos haluaa ihmisten ilmoille !! niin ei kannata Haapavedelle jäädä.
      Pitää lähteä muualle katselemaan uusia kasvoja , jotta saa vaihtelua iltaan.
      Tuollainen rahan ahneus ei tuo yrittäjiä Haapavedelle, se vain karkoittaa entisestään väkeä pois.
      Yrittäjyys ei kannata täällä, kun ei edes työntekijöitäkään oteta uusia eläkkeelle jäännin vuoksi.

      • tekisjotas

        Soo sillon ollu kovin tehokas ja tarpeellinen jos ei oo tarvinnu kettää tilallensa.Enemppi ollu
        vähä ku suojatyöpaikka.


    • rakennustarkastus

      Hei pojat. miettikääpä kaupungin porukkaa. meillä on kolme miestä? rakennustarkastaja, kaupungin vastaava rakennusmestari, maankayttöinsinööri. haapaveelle tehdään tänävuonnä noin 5 omakotitaloa. mihin näitä miehiä tarvii kukaan? esim tienkunnostus abc sokkari väli muutama vuosi sitten., kukaan näistä ei uskaltanu niin isoa hommaa ottaa, vaan se ulkoistettiin? miksi?

      • piälikkö

        Siinäpä se asian ytin onki. Päälliköitä tuppaa olemaan liikaa joka osastolla. Taitaapi olla kohta joka työukolle ja akalle oma päällikkö. ja se maksaa. Eihän intiaanikylissäkkään tarvittu kun yksi päällikkö.


      • uusivirka
        piälikkö kirjoitti:

        Siinäpä se asian ytin onki. Päälliköitä tuppaa olemaan liikaa joka osastolla. Taitaapi olla kohta joka työukolle ja akalle oma päällikkö. ja se maksaa. Eihän intiaanikylissäkkään tarvittu kun yksi päällikkö.

        Alimmaisen Välivällyn Kiristyksen Valvoja puuttuu vielä Hoopolasta.


    • Viikko

      Kaupunki tarjoaa uusia tiloja ja mökkejä. 1600e/kk.siis tosi halpa

    • Öölikö

      Eikö tuo vuokra pitäisi maksaa tuloilla, jos niitä ei ole niin millä maksat. Oli vuokra sitten vaikka euro/kk

    • veronmaksaja

      Mistä niitä tuloja on kun kirjanpidollisesti voidaan varsin helposti kikkailla niin että tulot saadaan näkymään sellaisena kuin halutaan, näin ollen epärehellisellä kikkailulla saadaan liikevaihto näyttämään jotakin muuta kuin mitä se todellisuudessa on ja niimpä sillä perusteella vuokranmaksua voidaa vaati kohtuuttomasti pienemmäksi.

    • Öölikö

      Tuo 1600ekua/kk tarkoittaa esim että yksi vuokramökki pitää olla vuokrattuna 16vrk/kuukausi läpi vuoden. Nämä on simppeleitä laskelmia että kaikki ymmärtävät mistä on kyse. Sitten mitä tulee tuohon veronmaksaja kommenttiin niin emme kuitenkaan vielä elä kuten venäjällä vaikka Sipilä meitä siihen suuntaan on kovasti viemässä, köyhiä kyykytetään laidasta laitaan. Kukaan yrittäjä ei kuitenkaan harrasta mitään veronkiertoa töitä riittää muutenkin yrityksen pöyrittämiseen.

      • sintarella

        Kukaan yrittäjä ei harrasta veronkiertoa. Oliko tuo vitsi? Yrittäjäthän ne juuri harrasatavatkin veronkiertoa. Mitä suurempi yritys sitä suurempi roisto sen takana. Jos yhdellä vuokramökillä saa vuokrt maksettua kun 2 viikkoa saa vuokrattua niin onpa ihme jos ei pärjää. jos sen mökin vuokraa joka päivä niin saa jo saman verran tuottoa. Ja niitä mökkejä on toinenki ja monta muuta pikkumökkiä. sitte myynnit ja muut tulot niin ku asuntoautot ja asuntovaunut ja telttapaikat jne. viinastakin saa rahaa ja niistä tilaisuuksista. Väärät oli veturit. nyt uutta putkeen ja homma pelittää


    • Ukkokerho

      Ei päästy apsilta juorukerhoa saareen pitämän vaikka kovasti suunniteltiin. Ois ollu vakio tuloa vuokranmaksuun.

    • Saunamies34

      Tuleehan kylpyläsaareen jopa kaksi saunaa, mitä ihmettä se viime viikon vuodatus oli ettei tulisi saunaa. Lisäksi varasto ym. luki Haapavesilehdessa 14.11

    • Sopii_kokeilla

      No jos kerran täällä asiantuntijoilla tuota laskutaitoa riittää, niin pistäkää yritys pystyyn.
      Se kun on kannattavaa.

      Vuokra, , noin 3 henkilön palkat, sosiaalikulut, eläkemaksut, sähköt vedet, vakuutukset ja kaikki muut. / kk. Kalusto ja muut rimputtimet.

      Sitä kun on tuossa yrittämisessä noita menoja muitakin, kuin vain tuo vuokra.
      Joka kuukausi pitää tuloja olla vähintään menojen verran. Siinä saa väkeä lapata aikalailla.
      Oletus on, että saattaa olla hieman hiljaisempaa talvisaikaan, mutta rahaa vain pitää tulla.

      Ja auta armias, jos sattuisi jäämään viivan alle jotain, niin se kateus on valtava.

      • Jew

        Yrittäjän pitää tehä myös itse töitä,eikä leikkiä suurta toimitusjohtajaa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2478
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2240
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2072
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1873
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe