Omarakenteinen halvempi kuin tehdas?

Jukkapekkapii

Onko totta, että ns. Pitkästä rakennettu talo ei välttämättä ole niin arvostettu kuin jokin tehdasvalmisteinen talopaketti?, myynti ilmoituksissa harvemmin on mainostettu itsetehtyä, kun taas jossain tapauksessa oikein mainostetaan talofirman talomallia!?

20

84

  Vastaukset

  • No se talotehtaan mainitseminen on monelle NIIN tärkeä juttu, vaikka sillä voi torberoida koko talon myynnin.
   Pitkästä tavarasta tehty talo on monta kertaa jo suunniteltu kunnolla, eikä vain päättömästi mitään ajattelematta valittu tunteella talopakettikirjasta. Talo on suunniteltu tontille, eikä väkisin väännetty jonkun perheenäidin oikkujen mukaan, kuten talopaketeilla on monasti taipusta olla.

   Omarakenteinen on tietysti osaavien rakentajien tekemänä edullinen talo ja usein vielä laadukaskin.

   Sitten on tietysti ihan oma lukunsa ne talopaketit, jotka on ostettu ihan silmät ummessa ja mitään osaamattomat rakentajat ovat tehneet perustukset liian suuriksi (kaupungin mittausosasto tuo tontille linjapukkeihin mitat talon äärimitoilla ja jotkut tekee perustukset niiden mittojen mukaan), jolloin elementtien väliin joudutaan tekemään monenlaista ratkaisua, hurjin minkä olen nähnyt talopakettiin tehdyn oli kiilaavat palat nurkkiin, että kattotuolit eivät menneet uusiksi, eli seinät oli asennettu vinoon!! Toinen kauhistus on, että talopakettiin tehdään lisäpaloja elementtien väliin ja kattotuolit ei sitten riitä, niitä väkerretään käypäsiksi (lue hengenvaaralliseksi) tai tilataan uudet, joiden toimitus kestää ja seinäelementit kastuu sateissa...
   Yhdellä asuinalueella rakentaessani, puuttui kahdesta saman talotehtaan talopakettitalosta eristeitä seinäelementeistä. Onneksi virhe havaittiin ennen julkisivujen muurauksia ja tuulensuojalevyt voitiin poistaa ja lisätä puuttuvat eristeet. Mieleen tulee, että kuinka monesta saman talotehtaan toimittamasta talosta on eristeet puuttuneet elementtien välistä! Talotehtaita kun menee aika ajoin konkurssiin ja välttämättä työmoraali ei ole paras mahdollinen loppusuoralla...
   Sen verran olen talopakettien virheita nähnyt, että omaa taloani en missään nimessä alkaisi talopakettina rakentamaan. Useamman talon olen pitkästä tavarasta rakentanut.

   • Mistä hoksasitte tuon villanpuutteen. Kun on talo lämmin, näkyy lämpökameralla, mutta rakennusvaiheessa..


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mistä hoksasitte tuon villanpuutteen. Kun on talo lämmin, näkyy lämpökameralla, mutta rakennusvaiheessa..

    Eristeiden puuttuminen huomattiin, kun muurausten limityksiä suunniteltiin ja samalla porattiin vesipostille reikää seinään elementin läpi. Ei tullut mitään eristettä sieltä poran mukana. Sitten alettiin koputtelemaan tuulensuojalevyjä (jotka oli kipsilevyä), tyhjät elementit kopisivat eri tavalla, kuin eristeiden kanssa olevat. Kaikki elementit eivät olleet ilman eristeitä, mutta melkoisen monta oli aivan tyhjiä.
    Toisessa talossa seuraavassa korttelissa sama juttu, sitä tosin jo osattiin hieman jo odottaa...
    Ei tämä eristeiden puuttuminen ihan harvinaista ole, yhdessä paikassa valittivat, että pullat jäätyy keittiön kaapissa. Tarkempi tutkimus osoitti, että keittiön seinäelementistä puuttui eristeet kaapiston kohdalta. Siinä kohteessa jo tosin asuttiin.


   • Minulle rakennettiin 80-luvulla talo Enson suurelementeistä. Enson edustaja sanoi, että jos epäilee että eristyksissä on lintsattu, otetaan lämpökamerakuvaus. Jos eristeissä on vikaa, korjaa Enso eristykset ja maksaa kuvauksen. Jos kaikki on ok, maksaa epäilijä kuvauksen. Nuo kuvaukset olivat silloin kalliita.
    Hyvin on talo lämmön pitänyt.


  • kivestä tulee paras eikä ole juuri kalliimpikaan..

   • Moni käyttää betonia.


   • Kivi on kallis materiaali rakentaa ja tahtoo olla ammattimiehet myös kiven alla niihin rakentamaan. Minulla oli tarkoitus tehdä talo kivestä, ostin melkoisen määrän lohkottua graniittia, mutta tekemättä se talo on vieläkin. Kävin useampaakin rakenteilla olevaan kivitaloa katsomassa, ohessa kuva, kun Karin paviljonki rakenteilla Sääksmäellä 80-luvun lopulla. https://aijaa.com/VtxXjH


   • kivirakenteita on monenlaisia. On graniittia ja marmoria.. on myös betonia, kevytbetonia, kevytsoraa, tiiltä jne. Nämä kaikki edellä mainitut luokitellaan kivimateriaaleiksi ja niistä voi talon rungon tehdä... sen parhaan talon


   • Anonyymi kirjoitti:

    Moni käyttää betonia.

    Naapurini teki itse betonitiilit ja muurasi niistä talon. Vankka talo ja terveellinen!


   • Anonyymi kirjoitti:

    kivirakenteita on monenlaisia. On graniittia ja marmoria.. on myös betonia, kevytbetonia, kevytsoraa, tiiltä jne. Nämä kaikki edellä mainitut luokitellaan kivimateriaaleiksi ja niistä voi talon rungon tehdä... sen parhaan talon

    En ole ennen kuullut että tiilitaloa sanottaisiin kivitaloksi.


   • Jos kantava runko on tiilestä tehty, rakennusteknisen luokittelun mukaan kyseessä on kivitalo. Muita yleisempiä luokitteluita on puutalo ja hirsitalo.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos kantava runko on tiilestä tehty, rakennusteknisen luokittelun mukaan kyseessä on kivitalo. Muita yleisempiä luokitteluita on puutalo ja hirsitalo.

    Olkoon vaan luokittelun mukaan mutta kukaan, jolla on tiilitalo, ei sano sitä kivitaloksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olkoon vaan luokittelun mukaan mutta kukaan, jolla on tiilitalo, ei sano sitä kivitaloksi.

    Siis poltetusta tiilestä tehty talo , ei betoniharkoista.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siis poltetusta tiilestä tehty talo , ei betoniharkoista.

    niin sitä sanotaan tiilitaloiksi puu-villarunkoisia talojakin, joissa on tiilivuoraus... mikäs se sellainen talo sitten on jossa on harkkorunko ja tiilivuoraus?


  • Aloitus on selvää yövuoron provoilua

  • Kivitalot homehtuvat helposti kun tuuletukset puuttuvat.Tiili imee kosteuden kuin paperi.

   • täähän se tosi tietäjä on :))))).. Puuhan se ei ime kosteutta, tai betoni, tai villa... muovista vai teräksestä se talo pitää tehdä vai? Lienee rakennustekniikan luennot jääneet väliin.


   • Savimajan asukas hikeentyi. Kylläpä vaan vanhemmissa (tyypillisesti 70-luvun, osin myös 80 luvun) kouluissa ja päiväkodeissa aivan tyypillinen ongelmarakenne on "turvallinen" täystiiliseinä eli tiiltä sisältä ja päältä ja välissä mineraalivilla.

    Tiili ei pidä vettä -> sadevesi imeytyy seinän läpi villaan - eihän näissä kunnon tuuletusrakoakaan ole. Ei tiiliseinä ole ilmatiiviskään, joten vuosikymmenien mittaan seinän läpi virtaavasta ilmasta kertyy pölyä = kasvatusalusta villoihin. Tähän se kosteus päälle -> mikrobeilla pirskeet pystyy ja niitten piereskelytuotteet päätyvät sisäilmaan.

    Kallis korjata, joten puskutraktoria näille usein tarjotaan.


   • No toi villaeristetty tiilirunkohan on totaalinen riskirakenne... kuten kaikki lisäeristeratkaisut. Yksiaineinen rakenne on paras.


   • Anonyymi kirjoitti:

    No toi villaeristetty tiilirunkohan on totaalinen riskirakenne... kuten kaikki lisäeristeratkaisut. Yksiaineinen rakenne on paras.

    samaa mieltä... Hirsi on ainoa oikea yksiaineinen kantava runko taloon.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   295
   12095
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   227
   7687