Muistutus Suomi24:n säännöistä

Hei!

Tiedäthän, että Suomi24-palstoilla ei ole sallittua kirjoittaa nimillä tai nimenmuunnoksilla yksityishenkilöistä? Kenenkään toisen henkilön nimeä ei saa käyttää nimimerkkinä, ja mikäli sellaisia viestejä tulee moderoinnin tietoon, ne poistetaan.

Kaikki keskustelupalstoillemme kirjoittavat henkilöt ovat itse vastuussa kirjoittamistaan viesteistä. Mikäli siis katsot, että keskusteluissa esitetyt väitteet täyttävät jonkin rikoksen tunnusmerkistön, voit tehdä tutkintapyynnön poliisille. Tutkintapyynnön tekemisoikeus on henkilökohtainen ja sillä henkilöllä, joka katsoo yksityisyyttään tai kunniaansa loukatun. Toimimme mielellämme yhteistyössä poliisin kanssa.

Suomi24-palstoilla ei tällä hetkellä toimi palstakohtaisia moderaattoreita, vaan moderointi tapahtuu sivuston virallisten moderaattoreiden toimesta. He valvovat sivustoa muun muassa Ilmoita-painikkeen kautta tehtyjen ilmoitusten perusteella. Jokaisen viestin yhteydessä on Ilmoita-linkki, jonka kautta voit ilmoittaa moderoinnille sääntöjen vastaisista viesteistä. Säännöt löydät osoitteesta https://www.suomi24.fi/opastus/saannot.

Jokainen voi auttaa pitämään palstan siistinä tekemällä ilmoituksia asiattomista viesteistä.

Terveisin,
Suomi24-tiimi

25 kommenttia

Vastaukset

 • Empä ole koskaan nähny kenenkään nimeä nimimerkkinä. Mistä moinen aloitus????

  • Se että et ole nähnyt, ei tarkoita että sellaista ei tapahtuisi. Pöhlö!
   Ihan aiheellinen varoitus ja ohje.


  • nimettömälle kirjoitti:

   Se että et ole nähnyt, ei tarkoita että sellaista ei tapahtuisi. Pöhlö!
   Ihan aiheellinen varoitus ja ohje.

   Täällä on kirjoiteltu mm. rivouksia, mainiten paikkakuntalaisten nimiä.

   Ihmettelinkin taannoin asiaa mielessäni, mutta päättelin sitten, että suvaitsevalle vihavasemmistolle kaikki rikokset ja niillä julkinen "leveily" ovat luvallisia, tässäkin mediassa.


  • SuvakkiRikoksetSallittu kirjoitti:

   Täällä on kirjoiteltu mm. rivouksia, mainiten paikkakuntalaisten nimiä.

   Ihmettelinkin taannoin asiaa mielessäni, mutta päättelin sitten, että suvaitsevalle vihavasemmistolle kaikki rikokset ja niillä julkinen "leveily" ovat luvallisia, tässäkin mediassa.

   niin mut suvaitsevan vasemmiston rikokset ja niillä leveily on parempaa


  • Sananmuunnos tarkoittaa siis oikeasti munansaannos... niin senkö saa kirjoittaa ja Ikoolisiin matkustaa. Vielä? Entä jos kahvihammasta pakottaa ja haluaa vaikka cafesta tirisevää sumppia? Saako vanhaan tapaan surisevaa pimppiä vai onko tuote haettava H-kyyrööstä?


 • 1. Mistä tiedätte mikä on nimenmuunnos yksityishenkilön nimestä? Nimenmuunnos jostain toisesta nimestä voi edelleen olla kirjoittajan oikea nimi.

  2. Poliisien kanssa ei kannata olla vapaaehtoisesti missään tekemisissä. Helsingin ylin poliisijohto on tällä hetkellä rikossyytteiden alaisina ja entinen huumepoliisin päällikkö on edelleen pinnalla huume- ja tiedustelutavarakaupoistaan sekä listaamattomien vasikoiden käytöstä. Ette kai halua olla tekemisissä järjestäytyneen rikollisuuden tunnusmerkit täyttävän järjestön kanssa?

  3. Miksi te ylipäätään vaivaudutte kirjoittelemaan mitään? Keinoäly sensuroi automaattisesti kaikki viestit, myös asialliset. Kyllä, se on mielipiteenmuokkausta ja sananvapauden rajoittamista. Poistakaa toki laittomat ja rikolliset viestit, mutta teillä ei ole valtaa päättää mikä on asiaton ja mikä ei.

 • Ikaalisissa on asunut Suomi nimisiä ihmisiä. Tällä hetkellä täälä asuu Suomisia. Pitääkö alottajan vaihtaa nimimerkkiä sopivammaksi?

 • Miksi kysymykseni poistetaan?

  Suomessa on satoja samannimisiä henkilöitä, miten Suomi24:n moderaattorit varmistuvat kirjoittajasta vai käykö niin että paras tapa on poistaaa kaikki viestit ja siten kaventaa kansalaisen sananvapautta?

  • En usko että on olemassa Feikki Eväsvuoto -nimistä henkilöytymää


 • Facessa eräs tunnettu henkilö tiedusteli Suomi24:n moderointia ja sai vastaukseksi, että hommaa hoitaa tekoäly.

  Nyt jonpi kumpi valehtelee!?!

  Minne se moderaattori katosi, avasi keskustelun ja poistui takavasemmalle sensuroimaan?

 • Koko homma on HAL-9000 tietokoneen hallinnassa

  Yksikään HAL-9000 -sarjan tietokone ei ole tehnyt virhettä.

  • O!et väärässä, minulla on HAL-9000 joka laskee väärin yksinkertaisimpiakin laskutoimituksia. Epäilen sen saastuneen jostain viruksesta. Jos annan sille laskutehtävän 1*1 se palauttaa minulle 2 ja sanoo Computer says no...


  • HAL on tiettävästi kerran menettänyt "järkensä", Suomi24 toistaa edeltäjänsä virhettä.


  • TuTuTuTuuu kirjoitti:

   HAL on tiettävästi kerran menettänyt "järkensä", Suomi24 toistaa edeltäjänsä virhettä.

   Jotakin häikkää siinä HAL-9000 sarjan tietokoneessa täytyy olla koska poistaa puolet tärkeistä viesteistä


 • Tämän Ikaalisten osio voisi sulkea muilta ja siellä saisivat vapaasti temmeltää ikaalilaisrt luonnevikaiset.

  • Tämä on yksi parhaita täältä poistuu aina kaikki asialliset ja poskettomat asiattomat saa jäädä mikäs sen hauskempaa


 • On tärkeää, että tällä kanavalla voidaan ruotia epäkohtia ja osin suoranaisia virheitä ja laiminlyöntejä. Miten muuten asiat tulisivat pohdittavaksi isommille ryhmille ihmisiä? Toivottavasti myös kommentit saavat aikaiseksi asioiden muutosta parempaan suuntaan. On tärkeää myös yksityisen henkilön mahdollisuus sanoa mielipiteensä erilaisista asioista ja epäkohdista, vielä Suomessa on sananvapaus ja toivottavasti demokratia koskee kaikkia ei vain oman edun tavoittelujoita.

  • Katsoin national geographic kanavalta dokumenttia pohjois-koreasta eli tämmöstä se meno sitten tulee olemaan ei sananvapautta kaikkien on vain ylistettävä Kim il Palstaa


 • Miksi vaan yksinkertaisten kirjoittajien luomukset sallitaan?

 • Koska systeemi muuttuu ja kaikkilla pitää olla profiili kuva? Käykö samat kuvat jotka pyörri täällä pari vuotta sitten? Voiko kaikki käyttää niitä samoja kuvia?

  • Onko Hillittömät tätikuvat saanut tämän palstan valtaansa kovasti kokonaan


 • Eli saako täällä esimerkiksi mainita kuvitteellisia nimiä kuten, vaikka: Pekka, Jampe, Feikki, Hymyilevä hiihtäjä tai Anneli?

  • Olen varma siitä ettei kenenkään oikea nimi voi olla hoikkis-koikkis


 • Jos asiasta on julkisuudessa puhuttu tai kirjoitettu tai aikakauslehdissä ollut, niin niistä voidaan kirjoittaa myös oikeilla nimillä tietääkseni? Myöskin tuomion saaneista voidaan kirjoittaa oikeilla nimillä, vai kuka tai mikä sen kieltää? Vai eikö lehdistöön voi enää luottaa?
  Tämän Suomi kanavan hyvä puoli on juuri se, että täällä voi kirjoittaa ongelmista ja mielipiteistä vai joko sekin on Suomessa kielletty?

  • Esim Festelan on Ikaalilinen yritys josta pitää kirjottaa kauniisti.


Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.