Puhtaana 50-100 e/kk vaiheittain lisää

Kuristaa

Työeläkkeellä oleville, joiden nettotulot jäävät 900-1400 euroon/kk. Pitäisi ehdottomasti nettotulot nostaa 50 -100 eurolla /kk. Menot ovat tällä hallituskaudella nousseet olennaisesti, välillisten verojen vuoksi, kun samaan aikaan kelakorvauksia ollaan pienennetty ja sairauskulukorvaukseen tuli ikäväksemme omavastuu, jotka kaikki on ajanut vanhuksia joko ulosottoihin tai itsemurhan partaalle.

57

422

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vitunhallitus

      Sipilänmulku haluaakin köyhdyttää...

    • ToivoaTunnelinPäässä

      16 vuotiaasta asti kaupassa työskennelleenä, eläkkeeni on puhtaana käteen 980 euroa. Toimeentulo on yhtä taistelua ja ikäväkseni en pysty ostamaan lapsenlapsilleni mitään, joka särkee sydämeni.
      Puurolla, hernekeitolla, ja maksalaatikolla tässä mennään päivä kerallaan eteenpäin, ja jos joku kodinkone sanoo itsensä irti, niin ollaan ilman. Kyllä tuo 100 euroa olisi tarpeen ja sillä olisi varmasti käyttöä.

      • Valitan

        Älä unta näe, niin kauan kun porvarit ovat maan johdossa, niin huonommaksi menee.
        Lunta tulossa lisää tupaan, sillä nyt on kaavailtu, että vähäpäästöisten autojen vero poistuisi ja veron menetys korvattaisiin kulutusverolla (polttoaineverolla?).
        Kenellä pienituloisella eläkeläisellä olisi varaa noihin autoihin, joten kylmää kyytiä piisaa.


    • PieniPiruVasempaan

      Kaikkien tuloja pitäisi nostaa satasella tai tonnilla kuussa ihan heti.
      Ongelmaksi muodostuu se, ettei ole ketään, jonka tuloja pitäisi laskea.

      Yleensä maksajaksi halutaan "joku muu". Isossa kuvassa pitäisi löytää sellainen ryhmä, joka on muita varakkaampi ja joita on tarpeeksi. Nalle on rikas, mutta vaikka häneltä otetaisiin kaikki pois, niin siitä ei silti riitä montaa euroa jokaiselle muulle. Sitäpaitsi jos sellainen ilmapiiri syntyy, niin rikkain 5% lähtee maasta ja sen mukana menee 20% verotuloista eli tilanne vain huononee.

      Tuosta kaaviosta selviää hyvin, mikä ihmisryhmä on kaikkein varakkain. Sen perusteella voi sitten valita keneltä ottaa rahaa omaan taskuun. 65-74 vuotiaat näyttävät olevan sikarikkaita joten heiltä voisi rahaa siirtää niille, jotka perustavat perhettä ja samaan aikaan maksavat asuntolainaa ym...
      Valitettavasti se ryhmä on kuitenkin tottunut itse käymään muiden kukkarolla ja silti valittaa kurjuuttaan.

      https://www.stat.fi/til/vtutk/2016/vtutk_2016_2018-06-05_kat_002_fi.html

      • OttakaaMallia

        Tauno Matomäelle hatun nosto, siinä on Isänmaallinen ja esimerkillinen varakas ja hyvätuloinen ihminen. Häneltä kysyttiin joskus mm. varakkaiden verokikkailujen vuoksi muihin maihin tehdyistä järjestelyistä, niin hän sanoi saaneensa Suomessa tulonsa, ja tänne mielellään maksavansa veronsa.


      • älänäihinpuutu

        Pirutollo ei taaskaan ymmärrä tilastoa? Keskity kuuraa Sipilän lattiaa..


      • Liero_On_Kiero

        Miten niin, että kaikkien tuloja pitäisi nostaa satasella (100,- €)

        Herää kysymys: Mitä Öky-Rikas tekee Satasella?
        Pyyhkiikö se Hanurin sillä?

        PieniPiru on kokoomuslainen, joka haluaa kaikki verot tasaveroksi
        ja Köyhät Kyykkyyn.


      • eionnistutuo
        Liero_On_Kiero kirjoitti:

        Miten niin, että kaikkien tuloja pitäisi nostaa satasella (100,- €)

        Herää kysymys: Mitä Öky-Rikas tekee Satasella?
        Pyyhkiikö se Hanurin sillä?

        PieniPiru on kokoomuslainen, joka haluaa kaikki verot tasaveroksi
        ja Köyhät Kyykkyyn.

        Kun köyhimpien tuloja nostetaan asumiskulut nostetaan heti jotta nettotulo jää entiselleen..
        Tehdään mitä vaan köyhimpien tulojen nostamiseksi joku sen sieppaa heti pois.
        Tämä systeemi ei toimi.
        Perustulokokeilussa on saatu rohkaisevia tuloksia koska kokeessa on vain pieni joukko.
        Jos se kattaisi koko maan niin sen jälkeen heti nostettaisiin kulutusmenot vastaavasti ylöspäin ja tuloksena olisi negatiivinen vaikutus yhteiskuntaan.
        Koetapauksessa ei voida tehdä sitä mikä seuraa laajemmasta käytännöstä..


    • Mummukuuskytneljä

      Sipilän tuloluokassa hukataan sen verran viikossa, mitä pienituloinen eläkeläinen saa kuukaudessa.
      Eikä se puuttuva 100 euroa heilauta millään tavoin heidän elämäänsä, mutta pienituloisille se olisi välttämätön apu.

    • SataeuroaLisää

      Kohtuullisuus ennen kaikkea, jos alemmissa tuloryhmissä tulot nousevat, niin ne menisi kaikki edelleen kiertoon ja siitä olisi iloa pienituloisille itselleen, heidän lähipiirilleen, ennen kaikkea kotimaisille yrityksille, ja kaupalle.

      Ikävä puoli olisi se, että ulosotto miehille😁 ja mielenterveys työntekijöille tulisi vähemmän töitä😀👍, sekä sosiaalitukien terve pienenisi😄👍

      • tukittujutska

        Köyhyyden elintaso vakiintuu aina samaan riippumatta mihin alin taso asettuu.
        Kaikki tulojen pienuutta korjaamaan säädetyt tuet ovat kytkyet kaulaan jotka sitovat ihmisen tilaan jossa ei ole enään itsensä herra.
        Tukia ei saa siten että ne johtaisivat elämänlaadun kohenemiseen.


    • NallekerhoKutsuu

      IsoPahaSusi ottaisi sen 100 euroa pienituloisilta ja antaisi sen Suomen rikkaimmille, jotta pääsisi Nalle-kerhoon, ja Nallen valittuihin piireihin.

    • 015016

      Se maksaa miljardin, jos lyödään satanen alle 1400 euroa kuukaudessa saaville eläkeläisille. Mitenkäs se onnistuu, kun valtion budjetti on miljardin pakkasella, velkataakka jo puolitoistakertainen muihin pohjoismaihin nähden ja kestävyysvaje paikattavana?

      Todellisuus kutsuu sosialistia,

      • 6523

        Kysymys oli työeläkkeestä jota ei valtio maksa ainakaan minulle vaan Varma joten ei mene valtion piikkiin vaikka maksettaisiin mitä lisää.


      • kylläsylettää
        6523 kirjoitti:

        Kysymys oli työeläkkeestä jota ei valtio maksa ainakaan minulle vaan Varma joten ei mene valtion piikkiin vaikka maksettaisiin mitä lisää.

        JOO! Meitä petetään eläkeasioissa siksi että osa ihmisistä on julkisessa hallinnossa ja joiden eläkkeet maksetaan verottajan kautta.
        Siksi valtio haluaa eläkeratkaisujensa vaikutukset myös niihin eläkkeisiin jotka maksetaan eläkeyhtiöiden kautta. SE ON VÄÄRIN!
        Alimpien eläkkeiden pieneneminen ei kuitenkaan tee muuta kuin valtion ja eläkeyhtiöiden vastattava osa siirtyy maksettavaksi verojen kautta tukina.


      • TalousOnValintoja

        Silloin ollaan aina köyhiä, jos oltaisiin hieman helpottamassa pienituloisten eläkeläisten toimeentuloa. Rikkaita jos tehdään isäntämaasopimuksia, hankitaan Nato yhteensopivaa sotakalustoa, aseita ja osallistutaan Naton järjestämiin mittaviin sotaharjoituksiin. Varakkaita kun liikutaan EU-piireissä ja maksetaan europarlamentissa istuville Suomalaislle verottomia kulukorvauksia, joka oli vuonna 2014 yli 300 euroa päivässä. Rahaa löytyy myös kaikista pääomatuloista tehtäviin osaketappioiden verovähennyksiin, joka toteutettiin heti Hallituskauden alussa, ja joka ei kohtele tavallista palkansaaja tai pienituloisia eläkeläisiä samalla tavalla. Isotuloisille on tehty tällä hallituskaudella monia verohelpotuksia ja mm. edustusmäärärahoja nostettiin, ja maanviljelijät saavat Talous Taidon mukaan, vähentää veroista, joistakin etälänmatkoista, jotka liittyy heidän toimeensa, josta mainos viimeisen lehden takakannessa.

        Näille joille tulee rahaa joka tuutista ja on varallisuutta vaikka muille jakaa, niin ahneena ovat ottamassa lisää, vaikka heidän nousevat tulonsa eivät mene kiertoon, eikä palvele kotimaista yrittäjyyttä ja elinkeinoa., toisin kuin keski-ja pienituloisten.

        Maan velkaantuminen on huono veruke, jota käytetään sahaamaan kansalaisia silmään, toisiin se veruke on valitettavasti uponnut, mutta yhä useamman silmät ovat vähitellen auvenneet, ja todellisuus hahmottunut, kun huoli velasta on niin häilyvää ja riippuu kohteista.


      • OlisiTarvetta

        Se miljardi palaisi samantein markkinoita elvyttämään, joten se Miljardi ei suinkaan olisi pelkästään menoerä, vaan se elvyttäisi elinkeinoa, remonttifirmoja, kauppa- ja palvelualoja, nostaisi työllisyyttä, ja vähentäisi etuuksien tarvetta, sekä vähentäisi terveysongelmia ja pahoinvointia.


      • 015016
        OlisiTarvetta kirjoitti:

        Se miljardi palaisi samantein markkinoita elvyttämään, joten se Miljardi ei suinkaan olisi pelkästään menoerä, vaan se elvyttäisi elinkeinoa, remonttifirmoja, kauppa- ja palvelualoja, nostaisi työllisyyttä, ja vähentäisi etuuksien tarvetta, sekä vähentäisi terveysongelmia ja pahoinvointia.

        Eikö miljardi ole siinä tapauksessa liian pieni summa tuohon tarkoitukseen? Miksi ei saman tien lyödä eläkeläisille ja vaikka työttömillekin esimerkiksi 4000 euroa kuussa ilmaista rahaa kouraan?

        Todellisuudessa valtion rahankäytön perusolemus on aina se, että ensiksi on vähennetty ihmisten halua tuottavaan toimintaan verottamalla heitä siitä, sitten otettu niistä rahoista pois byrokratiakulut, sen jälkeen jaeltu tarkoitukseensa... ja lopulta niistäkin rahoista vain osa palaa "elvyttämään". On parempaa "elvytystä" antaa yksinkertaisesti rahat ansainneiden ihmisten pitää ne.


    • mieluinensaa

      Sipilä ja Orpo antavat vain kavereilleen. Köyhät saavat olla maksumiehinä ja rahoittajina. Tehdään vaan jatkossakin hikipäässä töitä, että Sipilällä kavareineen on sitten millä mällätä. Antoivathan he kavereilleen vasta puolitoista miljardia vero ym. tukea. Rahaa kyllä tuntuu olevan, kun kohde on mieluinen.

    • TodettuAsia

      Ei huolta huomisesta, eikä maan velkaantumisesta, sillä meillä menee hyvin, kun jatkuvasti on varaa moninaisiin hyvätuloisten verohelpotuksiin.

    • LäheltäSeurannut

      Vaikuttaa siltä, että eläkeläisiä, työttömiä ja pienituloisia pyritään pitäämään köyhinä, jotta olisivat oikeutettuja asuntotukiin, jotta tuet menisivät suoraan asuntosijoittajien kukkaroon.
      Jos nämä eläkeläiset, työttömät ja pienituloiset vaurastuisivat edes vähän ja yhä useampi pärjäilisi ilman tukia, niin hävijöinä olisi asuntosijoittajat.

      Moni pienituloinen ei hae tukia, ja sinnittelee omillaan, toiset tietämättömyyttään, toiset ylpeyttään ja jotkut periaatteesta. Nähdään mielummin nälkää ja puutetta, säästetään lämmityksestä, sähköstä, sanomalehdistä, lääkkeistä, hammaslääkäristä, puhelin kuluista, parturista, vaatteista, palveluista ja viihteestä jne.....

      • PieniPiruVasempaan

        Jos olisi ryhmä, jota tietoisesti pidettäisiin köyhinä, niin kuka siihen ryhmään kuuluvat on valinnut?

        On paljon näyttöä siitä, että kotiolot mukaan lukien vanhempien koulutus vaikuttavat kaikkien eniten tulavaan tulotasoon ja syrjäytymiseen. Millä ilveellä joku ulkopuolinen taho pääsee valitsemaan kuka ei mene opiskelmaan tai kuka tekee elämässään huonoja valintoja?

        Totuus on kuitenkin, että kukaan ei määrää kenestä tulee köyhä tai että pitäisi köyhää köyhänä. Ne tulevat omilta vanhemmilta ja omista valinnoista. Ei siihen tarvita ketään ulkopuolista auttamaan.


      • ootoikeassa
        PieniPiruVasempaan kirjoitti:

        Jos olisi ryhmä, jota tietoisesti pidettäisiin köyhinä, niin kuka siihen ryhmään kuuluvat on valinnut?

        On paljon näyttöä siitä, että kotiolot mukaan lukien vanhempien koulutus vaikuttavat kaikkien eniten tulavaan tulotasoon ja syrjäytymiseen. Millä ilveellä joku ulkopuolinen taho pääsee valitsemaan kuka ei mene opiskelmaan tai kuka tekee elämässään huonoja valintoja?

        Totuus on kuitenkin, että kukaan ei määrää kenestä tulee köyhä tai että pitäisi köyhää köyhänä. Ne tulevat omilta vanhemmilta ja omista valinnoista. Ei siihen tarvita ketään ulkopuolista auttamaan.

        Noinhan asian kuuluisi olla, kuten mainitset, mutta esim. eugeniikalla vaikutetaan maksavan asiakkaan tulotasoon, kun kielletään ihmisoikeudet. (Wikipedia/eugeniikka)


      • Thjkkl
        PieniPiruVasempaan kirjoitti:

        Jos olisi ryhmä, jota tietoisesti pidettäisiin köyhinä, niin kuka siihen ryhmään kuuluvat on valinnut?

        On paljon näyttöä siitä, että kotiolot mukaan lukien vanhempien koulutus vaikuttavat kaikkien eniten tulavaan tulotasoon ja syrjäytymiseen. Millä ilveellä joku ulkopuolinen taho pääsee valitsemaan kuka ei mene opiskelmaan tai kuka tekee elämässään huonoja valintoja?

        Totuus on kuitenkin, että kukaan ei määrää kenestä tulee köyhä tai että pitäisi köyhää köyhänä. Ne tulevat omilta vanhemmilta ja omista valinnoista. Ei siihen tarvita ketään ulkopuolista auttamaan.

        Voi piru parka, että sinulla on hyvin mustavalkoinen ja suppea näkemys, josta tulee mieleen, että olet syntynyt vähintään hopealusikka suussa ja kasvanut haasteettomassa ympäristössä, jossa ei ole saanut kulmaa, näkemyksiä ja jäänyt vajaaksi , jossa ei ole kehittynyt empatiakyky ja ajatusmaailma.


      • enhyväksynykystä
        PieniPiruVasempaan kirjoitti:

        Jos olisi ryhmä, jota tietoisesti pidettäisiin köyhinä, niin kuka siihen ryhmään kuuluvat on valinnut?

        On paljon näyttöä siitä, että kotiolot mukaan lukien vanhempien koulutus vaikuttavat kaikkien eniten tulavaan tulotasoon ja syrjäytymiseen. Millä ilveellä joku ulkopuolinen taho pääsee valitsemaan kuka ei mene opiskelmaan tai kuka tekee elämässään huonoja valintoja?

        Totuus on kuitenkin, että kukaan ei määrää kenestä tulee köyhä tai että pitäisi köyhää köyhänä. Ne tulevat omilta vanhemmilta ja omista valinnoista. Ei siihen tarvita ketään ulkopuolista auttamaan.

        Kukaan ei valitse pienituloisuutta. Pienituloisia on aina kun kustannukset määräytyvät väkisinkin kilpailuyhteiskunnassa siten että pienituloisin väki on köyhyydessä korotetaampi alinta tuloa miten paljon hyvänsä. Ongelma johtuu suurista tuloeroista. Jos tuloero olisi havainnollisuuden vuoksi leikisti 10% myös ylimpien tulojen omaajat olisivat huolissaan samoista kustannusnousuista kuin alinkin tuloluokka. Kun tuloeroa korotetaan ylimmän luokan tulojensaajien huoli pienenee vaikka alimman luokan huoli on vakio.
        Kun on kyse työssäkäyvistä pienten ansiotulojen saajien koko tulo menee työssäkäyntikyvyn ylläpitämiseen työstä johtuvien lisäkulujen maksuun. Oma tilanne ei helposti korjaannu vähäiselläkään tulolisällä koska tulojen alhaisuus osittain korvataan nyt avustuksin, jotka vähitellen poistuvat tulojen lisääntyessä.
        Urbanisaatio on keinotekoisesti tuettua elämäntapaa jota on piiloteltu tukien kautta.


    • Lapsenlapsi

      Eikös Antti Rinne sanonut, että vaiheittain nostettaisiin 1400 euroa eläkettä /netto ja alle saavien eläkkeitä, niin että nettotulot kasvaisivat sen 100 euroa, huomioiden myöskin tukien saajat ja vastaavat.

      Noilla eläkkeillä ei hurrata, ja tuskin kukaan sitä kuvittelee, joten kyllä se 100 euroa olisi hyvin perusteltua, sillä tämän hallituksen aikana tehdyt mittavat korotukset, leikkaukset ja säästöt olisi kompensoitava näille, ettei ikäihmiset joutuisi heitteille.

      • PieniPiruVasempaan

        On vaikea korottaa eläkkeitä korottamatta veroja.
        Koska eläkeläiset ovat varakkain ryhmä, niin eläkeläiset päättyisivät itse maksamaan korotuksensa, joa ei ole mikään huono ajatus.


      • IhmisilläHyväTahto
        PieniPiruVasempaan kirjoitti:

        On vaikea korottaa eläkkeitä korottamatta veroja.
        Koska eläkeläiset ovat varakkain ryhmä, niin eläkeläiset päättyisivät itse maksamaan korotuksensa, joa ei ole mikään huono ajatus.

        Jos yli 100 000 euroa/v. eläkkeitä saavat maksaisivat sen verran enemmän veroja, jolla saataisiin maksettua 50-100 euroa alle 1400 euroa saaville eläkeläisille , niin kerrankin se olisi loistava ja kannatettava idea pienipiruvasemmalta.
        Toinen vaihtoehto, olisi luopua tällä hallituskaudella tehdyistä 'kipeistä' leikkauksista ja perua kiinteistöverojen ja kulutusverojen korotukset.
        Kyllä noihin verotalkoisiin voisi muutama miljonäärikin osallistua, ja ehkei se olisi liikaa kennellekkään joka tienaa yli 200 000 euroa vuodessa.
        Solidaarisuutta, niin se maksaisi kyllä itsensä takaisin ja yhteiskunnassa olisi kaikki paremmin.
        Kun useammilla olisi hyvä tahto, niin se tulisi heille bumerangina takaisin, ja voisivat nauttia hyvällä omallatunnolla rahoistaan, mukavasta elämästä ja hyvästä toimeentulosta.
        On upeaa ja kannatettavaa, että on menestyneitä ja hyvätuloisia, ja heille mieluusti suo hyvän elintason, mutta kyllä pienituloisetkin palkansaajat kuuluvat osana tätä tärkeää kokonaisuutta ja yhteiskuntaa, joten heille kaikille soisi kohtuullisen, vaikkei niin ylellistä elämää, kunhan ei tarvitsi joka euroa miettiä tarkkaan ja säästää ruuasta ja lääkkeistä.


      • MietippäSITÄ
        IhmisilläHyväTahto kirjoitti:

        Jos yli 100 000 euroa/v. eläkkeitä saavat maksaisivat sen verran enemmän veroja, jolla saataisiin maksettua 50-100 euroa alle 1400 euroa saaville eläkeläisille , niin kerrankin se olisi loistava ja kannatettava idea pienipiruvasemmalta.
        Toinen vaihtoehto, olisi luopua tällä hallituskaudella tehdyistä 'kipeistä' leikkauksista ja perua kiinteistöverojen ja kulutusverojen korotukset.
        Kyllä noihin verotalkoisiin voisi muutama miljonäärikin osallistua, ja ehkei se olisi liikaa kennellekkään joka tienaa yli 200 000 euroa vuodessa.
        Solidaarisuutta, niin se maksaisi kyllä itsensä takaisin ja yhteiskunnassa olisi kaikki paremmin.
        Kun useammilla olisi hyvä tahto, niin se tulisi heille bumerangina takaisin, ja voisivat nauttia hyvällä omallatunnolla rahoistaan, mukavasta elämästä ja hyvästä toimeentulosta.
        On upeaa ja kannatettavaa, että on menestyneitä ja hyvätuloisia, ja heille mieluusti suo hyvän elintason, mutta kyllä pienituloisetkin palkansaajat kuuluvat osana tätä tärkeää kokonaisuutta ja yhteiskuntaa, joten heille kaikille soisi kohtuullisen, vaikkei niin ylellistä elämää, kunhan ei tarvitsi joka euroa miettiä tarkkaan ja säästää ruuasta ja lääkkeistä.

        Unohdit, että nämä pienituloiset ovat niitä jotka pitävät todellisuudessa tätä maata pystyssä ja tekevät itse likaisimmat, raskaimmat ja vaativimmat työt, ja nämä isotuloiset pääsevät siitä hyvästä osalliseksi ja nauttivat pienituloisten työn hedelmistä.


      • Niinkö
        MietippäSITÄ kirjoitti:

        Unohdit, että nämä pienituloiset ovat niitä jotka pitävät todellisuudessa tätä maata pystyssä ja tekevät itse likaisimmat, raskaimmat ja vaativimmat työt, ja nämä isotuloiset pääsevät siitä hyvästä osalliseksi ja nauttivat pienituloisten työn hedelmistä.

        Siitä hyvästä he saavat lokaa ja halveksuntaa niskaan ja kun ovat eläkkeellä, ei heillä ole enää sitäkään arvoa, joten nähkööt nälkää ja eläkööt helv... .. .ssä. Hommat hoidettu ja luoja korjaa.


      • eimuapetetä
        PieniPiruVasempaan kirjoitti:

        On vaikea korottaa eläkkeitä korottamatta veroja.
        Koska eläkeläiset ovat varakkain ryhmä, niin eläkeläiset päättyisivät itse maksamaan korotuksensa, joa ei ole mikään huono ajatus.

        Eläkkeiden keskiarvo on n. 1600 Euroa.
        Keskiarvoa kohottavat toki ylisuuretkin eläkkeet joita alentaen voisi hyvin alimpia korottaa keskiarvon muuttunmattakin.
        Eläkkeiden kuuluisi olla sen suuruisia ettei muita tukia tarvittaisi lainkaan. Tämä periaate ei korottaisi kokonaissummaa senttiäkään, mutta muuttaisi jakoperusteita uusiksi.

        Kun aikoinaan minun työikään päästessäni aloitettiin työeläkkeiden kartuttaminen eläkeyhtiöiden kassaan, ei kenellekään maksettu tuosta kassasta vielä työeläkkeitä.
        Eläkemaksua jouduimme maksamaan monta vuotta ilman että se kartutti nuorten henkilöiden omaa eläkekertymää. Itse kartutin ilmaiseksi 8vuoden ajan maksaen kiltisti vaikka se ei mitenkään ole nyt mukana ekäkkeessäni.
        Kun ajan kuluessa esim. 5 vuotta työeläkkekassan aloituksesta ihminen joutui eläkkeelöle hän sai itselleen karttumavuosien mukaisesti työeläkettä joka oli max 5vuodesta alkaen työeläkkeiden aloittamisesta eli Kansaneläke työeläke 5ltä maksetulta vuodelta 5x 1,5 =7,5%
        Väkeä joka oli työeläkkeellä oli vähän ja maksajia paljon joten kassa karttui nopeasti nykyiseksi kassa pääomaksi.
        Periaatteessa siten me nyt elä'kkeellä'olevat olisimme moraalisesti oikeutettuja syömään koko sen kassan tyhjäksi joka ei tuolloin kulunut eläkkeiden maksuun vaan me kartutimme sitä silti.
        NYT TÄMÄ TOSIASIA HALUTAAN VAIETA!
        Tutkikaa edes kerran ja joskus asiat joista esitätte mielipiteenne, jookos?
        Määki teen aina niin!
        Meidän ikäisillä se kuuluu kulttuuriperintöön.


      • eimeittiäpetetä
        IhmisilläHyväTahto kirjoitti:

        Jos yli 100 000 euroa/v. eläkkeitä saavat maksaisivat sen verran enemmän veroja, jolla saataisiin maksettua 50-100 euroa alle 1400 euroa saaville eläkeläisille , niin kerrankin se olisi loistava ja kannatettava idea pienipiruvasemmalta.
        Toinen vaihtoehto, olisi luopua tällä hallituskaudella tehdyistä 'kipeistä' leikkauksista ja perua kiinteistöverojen ja kulutusverojen korotukset.
        Kyllä noihin verotalkoisiin voisi muutama miljonäärikin osallistua, ja ehkei se olisi liikaa kennellekkään joka tienaa yli 200 000 euroa vuodessa.
        Solidaarisuutta, niin se maksaisi kyllä itsensä takaisin ja yhteiskunnassa olisi kaikki paremmin.
        Kun useammilla olisi hyvä tahto, niin se tulisi heille bumerangina takaisin, ja voisivat nauttia hyvällä omallatunnolla rahoistaan, mukavasta elämästä ja hyvästä toimeentulosta.
        On upeaa ja kannatettavaa, että on menestyneitä ja hyvätuloisia, ja heille mieluusti suo hyvän elintason, mutta kyllä pienituloisetkin palkansaajat kuuluvat osana tätä tärkeää kokonaisuutta ja yhteiskuntaa, joten heille kaikille soisi kohtuullisen, vaikkei niin ylellistä elämää, kunhan ei tarvitsi joka euroa miettiä tarkkaan ja säästää ruuasta ja lääkkeistä.

        Huomaan hyvin ettet ole perillä koko eläkejärjestelmän tarkoituksesta.
        Ei työeläkkeitä olut alunperin tarkoituskaan maksaa verovaroista. Päinvastoin. Tällöin julkinen sektori oli pieni ja sen työntekijöiden eläkemaksukertymä kerättiin valtion ja kuntien yhteiseen budjettiin verovarojen lisäksi ikäänkuin oletettuna lainana.
        Julkisen sektorin paisuttua nykyiseen mittaan eläkkeet ovat tulleet myös valtion huolenaiheeksi ja retoriikkaa käytetään nyt ikäänkuin kaikki eläkemenot olisivat veroin katettuja. NÄIN EI ASIA OLE. Muut kuin julkisen sektorin eläkemaksut menevät eläkeyhtiöiden varoiksi joita sijoitettiin alussa kun kerättyjä varoja oli enemmän kuin maksettavia eläkkeisiin kuluvia menoja.
        Näin Eläkeyhtiöihin karttui pääomaa joka alunperin oli tarkoitettu niiden henkilöiden jotka olivat karttuneiden varojen alkulähde eläkkeiden katteeksi. Mutta nyt niitä ei halutakaan luovuttaa pois alkuperäisten maksumiesten hyväksi vaan pitää ne "saavutettuna etuna" joilla yhtiöt käyvät liiketoimintaansa ja maksavat johtajilleen ökypalkkoja.


    • ulkomaille

      eihän ne kukaan "välttämättömistä"pahoista ku vaan koko elämäsä ne tätä hiton raskasta työtä tekivät suurinosa,ja nyt kitumalla elättivariksia ollaan.KIITOS oisinpa älynny lentää...POIIIISSS....

    • KiitokseksiTyöstä

      Ensin teetetään työtä pienellä palkalla, ja kun tullaan eläkeikään niin sillon hallitus nostaa kaikki mahdolliset välttämättömät maksut ja nostaa kulutusveroja, sekä vähentää samalla kelakorvauksia, ja ajaa pienituloiset epätoivoon, joita ei kaikki valitettavasti kestä, joten joka toinen päivä heistä, joku päättää päivänsä.

    • En tiedä liittyykö tämä niin kovasti aiheeseen, mutta...

      Töissä ollessani tienasin 4000€/kk. Nyt olen osa-aikatyökyvyttömyyseläkkeellä. Saan näppiin 1070/kk.

      Tulojen romahtamisen takia tein muutoksia elossani. En tunne, että olisin köyhä, vaikka virallisesti olen.

      Sen sijaan kelan varassa olevat ihmiset tarvitsevat roiman korotuksen. EU on mokomasta jo moittinut Suomea useasti.

      • Elämäntilanne

        Tulotason lasku on usein suuri yllätys työttömiksi joutuville, sekä myös eläkkeelle' pääseville' , että eläkkeelle joutuville.

        Riittääkö tuo tulo, on riippuvainen eri tekijöistä, terveydentilasta ja muista elämänvaiheista. Perheellisillä on usein asuntovelkaa ja lapsista menoja jne.

        Kun taas vanhuksilla saattaa olla syrjäseuduilla isokin, ehkä peritty tmv, korjausta tarvitseva vanha talo, tai asunto, jota kukaan ei osta ja kiinteistövero ja kustannukset ovat suuret, eikä eläke riitä niihin . Vanhat kodinkoneet hajoilevat ja tulee putki- ja viemäri remppaa, katto vuotaa jne. Sairauskulut kasvavat jokaisella vanhemmiten, ja kulkeminen vaikeutuu.

        Mm. edellämainittujen asioiden vuoksi , jokaisella pitäisi olla kohtuullinen eläke,tai tuloturva, josta myös aikanaan lähes jokainen on maksanut palkastaan vakuutuksia ennakkoon , pahanpäivän- , työttömyyden- , sairauden- , ja eläkkeen varalle. Onneksi heidän, joille vakuutus jää maksavan osaksi, sillä häviäjiä on he, jotka sairastuu, jää työttömäksi, tai joutuu " pääsee" ennenaikaiselle työkyvyttömyyseläkkeelle.

        Onkin usein niin, että monet pienituloiset yrittävät viimeiseen asti pärjätä vajaakuntoisina työssä , sillä heille se palkkatuloa olisi niin tarpeen, kun eläkkeensä jäävät niin pieniksi.


    • Tosi-Elämässä

      Seniorit työssä ovat usein heitä, jotka pääsevät helpolla työssään, tai niitä joiden on
      eläkkeen pienuuden vuoksi pakko yrittää pärjätä työssä.

      • KatsoPeiliin

        Kuvittele kohdallasi, että olet tehnyt kaupassa kuusi tuntista työpäivää, koska se on maan tapa, eikä juuri 8 h työaikoja kauppa -alalla ole. Ehkä joku tekee pätkätöitä kausiluontoisesti ja on pitkiä
        työttömyysjaksoja. Heidän tuleva eläkkeensä tulee olemaan surkea.

        Pienipiruvasemmalle terveisiä, että ei siitä mitään tulisi jos kaikilla olisi akateeminen koulutus, ja kukaan ei tekisi noita varsinaisia töitä.


    • Sipilä_kusettaa

      Toisaalta, SDPn, Kepun ja Kokoomuksen luoma järjestelmä ajaa jo tällä hetkellä työhaluisia ja koulutettuja ihmisiä töihin firmoihin kepulikonsteilla ja kiertäen samalla 6 kk palkallista koeaikaa. Näillä eri kiertonimikkeillä työllistetyt joutuvat tekemään täysiä työviikkoja ilman oikeutta oikeaan työsopimukseen ja yrityksen palkanmaksuvelvoitteeseen. Moni joutuu tekemään töitä alle TESsien jopa pelkällä KELAn peruspäivärahalla ja 9 euron pellelisällä ilman, että työmatka-, yms. kuluja huomioidaan millään laillalailla

      Olen aloitttanut työurani jo 13-vuotiaana ja tehden töitä työsopimusta ja palkkaa vastaan. Nykyisin pitäisi tehdä firmoille työt 6 kk ilmaiseksi... Hienoa kusetusta.

      • Kokemuksella

        Niinpä, halpatyövoimaa.
        Toisaalta noista kolmesta ehdottomasti paras on SDP ,työsuhdeturvan ja ehtojen kannalta . Muilla palkansaaja puolueilla ei ole saumaa päästä hallitukseen , joten ainoa oikea puolue on SDP. Keskusta ja Kokoomus riistää työehtoja ja köyhiä


      • Sipilä_kusettaa

        Ikävä kyllä SDPn kusetus on myös nähty. Demareille ja AY-pelleporukalle merkitsee enemmän oma etu, oma etu, puolueen etu ja jopa maahan laittomasti tulleet "paperittomat" elintasoturistit ja muut pikkurikolliset. En luota Demareihin pätkääkään...


      • KylKyl
        Sipilä_kusettaa kirjoitti:

        Ikävä kyllä SDPn kusetus on myös nähty. Demareille ja AY-pelleporukalle merkitsee enemmän oma etu, oma etu, puolueen etu ja jopa maahan laittomasti tulleet "paperittomat" elintasoturistit ja muut pikkurikolliset. En luota Demareihin pätkääkään...

        No on se paljon parempi kuitenkin kuin Keskusta, Kokoomus, Persut, tai Siniset, se on nähty ja koettu. Valitettavasti se vaan on niin, että jos SDP pääsee hallitukseen, niin sen on jotain hyvää saadakseen, myönnyttävä joihinkin muun ison puolueen toiveisiin , eli tehtävä "kauppaa" . Äänestämättä jättäminen olisi se pahin, ja silloin tämä meno jatkuisi, ja ellei me anneta Rinteelle mahdollisuutta näyttää, pahempaa olisi suurimmalle osalle luvassa.


    • NiinSeMenisi

      Jos Kokoomuksesta tulisi pääministeripuolue, niin silloin lähtisi 800-1400 euroa saavilta eläkeläisiltä se 50 - 100 euroa pois, ja se tapahtuisi yhtä tehokkaasti ja varmasti, kuin Sipilän kipeät leikkaukset.

    • Häpeällistä

      Pieni - ja keskituloisten palkansaajien työ on sinällään arvokasta, ja sillä on ollut vuosien saatossa keskeinen merkitys maan menestymiseen ja kilpailukykyyn, niin on se nyt kumma, että nyt heitä panetellaan asiasta,.

      Kyllä se nyt vaan on niin, että heidän eläkkeidensä pitäisi riittää menoihin, ja riittäisikin, mutta nämä hyväosaiset hallituksen ministerit ovat nostaneet palvelumaksuja, ja pakollisia kulutusveroja, kiinteistöveroja, ja samalla heikentäneet kelakorvauksia ja järkänneet lääkeomavastuita, jotka käytännössä koskevat kipeästi vain pienituloisiin.

      Nuo herrat ja rouvat eivät tiedä mitään pienituloisten eläkeläisten vaikeuksista, eikä se heitä kiinnosta. Kiinnostuksen kohteena heillä, on kartuttaa varakkaiden pääomia ja tuloja.

    • TuliTippaSilmään

      Rinne lupaa nostaa vaiheittain 100 euroa ja Haavisto tukee sitä, joten vaikuttaa lupaavalta.
      Nyt näkyy tunnelin päässä valoa ja ehkä jaksaa odottaa kevääseen.
      Olo on helpottunut, ja usko parempasta kasvanut.

    • H6väHyvä

      Rinne uusi lupauksensa, nyt elämä alkaa hymyilemään, kyllä sitä pystyy elämään siihen saakka kaurapuurolla. Ei se 100 euroa ole keneltäkään pois, mutta se auttaa rutkasti meikäläisten vähä tulosten elämää.

      • jnbdfhd

        Se on jumalattoman monelta pois, kun valtio verotetaan uuteen ja entistä syvempään lamaan.


    • TätiniOnYksiHeistä

      Orpo kehui Ykkösaamussa taloutta, ja ennestään on lupaillut tuloveronkevennyksiä, joista ei jää käteen kuin iso palkkaisille johtajille, sillä jokapäiväisessä elämässä välttämättömiä asioita verotetaan yhä kovemmin ja lisää on luvassa ja luvattu, ja ne nostavat kustannuksia, asumiseen, kiinteistöveroon, energiaan, johon kuuluvat niin sähkö, bensa, öljy, auto ja "haittaverot "HUOM! ihmisten nyt vaan on liikuttava ja heiltä edellytetään menemään yhä pidemmälle palvelujen pariin, sillä palvelut keskitetään ja kunnat yhdistetään, terveyspalvelut, kaupat jne ovat yhä pidempien taivalten päässä. ja pakko sinne on päästä jollakin ajoneuvolla, joten kustannukset tulevat edelleen nousemaan, KIITOS hallituksen.
      Pienet eläkkeet eivät nytkään ikävä kyllä riitä ja heillä on maksuvaikeuksia, huolimatta siitä, että he
      säästävät kaikesta mahdollisesta, syömisestä, lääkäreistä, lääkkeistä, lämmityksestä, sähköstä, vaatteista, jne............

    • OhrakkeistaOnOrponTIE

      Ollaan rikkaita ja menestyneitä, silloin kuin esim. Opamaa tai Merkeliä tavataan, mielistellään ja kehuskellaan niillä saavutuksilla, jotka on saatu aikaan ennen porvarihallitusaikoja.
      Kun on kysymyksessä kansanedustajien, ministerien tai meppien kulukorvaukset, tai sopeutumiseläkkeet, osakesijoitussäästötileihin suunnitellut helpotukset, pääomatuloista tällä hallituskaudella tehdyt osaketappioiden vähennysoikeus, ja paljon muuta, mukaan lukien isäntämaasopimuksen, asevarustelut, ja sotaharjoitukset (SILLOIN OLEMME RIKKAITA, EIKÄ OLE HUOLTA MENOISTA)

      MUTTA kun on kysymyksessä välttämättömistä ikäihmisten elämään liittyvistä........ NIIN OLLAAN KÖYHIÄ......

      • Oikeusvaltioko

        Toivottavasti kansa muistaa vaalien alla miten tämä hallitus on harrastanut tulo-ja veropolitiikkaa, joka palvelee heidän piirejään ja joka on jättänyt keskituloiset ja varsinkin pienituloiset puillepaljaille.

        Oppositiossa on myös hyvätuloisia, eikä se ole asian ydin, eikä ongelma, vaan se on se millaista taloutta - ja politiikkaa harrastetaan ja onko arvot kohdillaan, halutaanko Suomessa pitää tuloerot kurissa, ja pitää heikompien puolta ja vanhuksille turvattu vanhuus.


    • Vuodatus

      Ennen kokoomuksen politiikot salasivat ja kiertelivät kansalle perimmäisiä ajatuksiaan köyhemmistä, työttömistä, työläisistä, pienituloisista , niin nyt heistä yhä useammat ovat tuoneet röyhkeästi esiin heidän arvomaailmansa ja useat heistä varsin avoimesti suosivat rikkaita edellä mainittujen kustannuksella ja tuovat heitä kohtaan halveksuntansa esiin.

      Ajat muuttuu, ja tänä päivänä yhä useammin äidit ovat työssä, toisin kuin oli aikaisemmin, varsinkin maaseudulla, joissa oli pitkät etäisyydet työpaikoille, eikä perheissä ollut kahta autoa, tai edes yhtä, joten naisten mahdollisuus käydä työssä kodin ulkopuolella oli hyvin haasteellista, ellei mahdotonta. Siihen aikaan ei ollut läheskään kaikilla mukavuuksia, ei edes sähköä ja kodin hoitaminen oli huomattavasti työläämpää. Lapsia syntyi enemmän, joka piti osaltaan naiset kotona, mutta hyvä että syntyi, ja että nämä naiset kasvattivat tähän maahan uusia veronmaksajia, sekä työntekijöitä, jotta tulevaisuus jatkuu ja lapsensanmaksavat veroja ja heidänkin vanhempiensa vanhuudesta koituvia kuluja. Perheissä saattoi olla omaksi tarpeiksi possu, muutama kana ja lehmä, marjastettiin ja sienestettii. Naiset ylipäätään saivat huomattavasti pienempää palkkaa töissä ja naisten eläkekarttumat jäivät, tai olivat hyvin pieniä, joten moni näistä pieniä, alle 1400 euron eläkkeitä saavista on edellä mainittuja naisia.

      Me emme saisi olla niin Itsekkäitä ja julmia, että pitäisimme nämä naiset kurjuudessa ja vaille ihmisarvoista elämää. On turhaa väittää ja pelkkää sananhelinää, etteikö meillä olisi konsteja ja varaa nostaa heidän eläkkeistään hieman inhimillisemmiksi. Mihin ja kenen hyväksi menevät ne kaikki veronkorotukset joita kerätään kaikesta mahdollisesta, ja jonka vuoksi yhä useampi on jäänyt köyhyysrajan alapuolelle.

      Työssä käyvien köyhien osuus on myös lisääntynyt, joista syynsä on nuo kulutus- ja hyväosaisten hyväksi värvätyt verot ja työtä teetetään kuten ennen muinoin, palkalla joka ei elätä ja joista ei kerry kohtuullista eläkettä. Palkansaajille teetetään lyhyttä työpäivää, pätkätöitä, sekä työehtoja heikennetään yhtenään, ja palkaksi saat pienen eläkkeen, jolla ei pärjää.

    • OttajaAntajaKatinP

      Demarit leikkasivat eläkeläisten tuloista omassa budjetissaan jo 70%.
      Rinne lupasi vappupuheessa satasen ja budjetissa oli vain 30.
      Miksi köyhiltä leikataan?

      Nahkurin orsilla tavataan.

      • VinkkaaVinkki

        Kerro nyt sitten ihmeessä, jokin muu puolue jota pienituloisten eläkeläisten, että työssäkäyvien köyhien kannattaisi äänestä, anna vinkki, odotan mielenkiinnolla.


      • NähtyJaKoettu

        Potaskaa, jos kirjoittaa, niin pitää kirjoittaa faktoja ja oikeita tietoja. Mm Kun keskusta vetoinen hallitus 1990 luvun alussa oli kokoomuksen kera hukassa ja Suomi konkurrsikypsä ja lama oli todellista, niin Paavo Lipposen hallitus teki sen, se nosti nopeasti Suomen syvästä lamasta ja hallitus kautensa lopussa maan talous oli loistavassa kunnossa ja ylijäämäinen.

        En tiedä onko koskaan ennen tai jälkeen kukaan pystynyt samaan, kuin Lipposen hallitus. Lipposta on moitittu eläkkeiden taitetusta indeksistä, joka hänen hallituskaudellaan sidottiin niin, että eläkkeihin vaikutti 80% kuluttajahinnoista ja palkoista 20%, joka oli ollut ennen 50% ja 50%. Asiasta on tehty tutkimuksia joissa on selvinnyt, että pienituloisten eläkkeiden ostovoima ei ole taitetun indeksin vuoksi laskenut, mutta itse laskisin sen, että oikein iso tuloisilla se on voinut laskea eläkkeitä, sillä heillä kun on pakannut nuo tulot olemaan ja nousemaan suhteessa isompia ja verrattuna kuluttajahintoihin.

        Toisaalta kun maan tilanne oli niin vaikea vuonna 1995, ja jotain oli tehtävä, niin silloin luotiin yhteistuumin se mikä siinä tilanteessa parhaaksi nähtiin, hallituksen SDP, kokoomus, vihreät, ja vasemmiston kokoonpanolla, ja onnistuttiin loistavasti ja yli odotusten. Pienituloisten eläkeläisten ostovoima ei tilastojen mukaan ole heikentynyt ja se on palkkää pannettelua ja vääristeleviä vaalipuheita.

        Ja mitä sitten jos olisikin joskus porvarihallituksen politiikan siivoamisen vuoksi ollut pakko, niin siitä ei ole vastuussa nyt olevat SDP :n jäsenet, eikä Antti Rinne, joten annettaisiin heille mahdollisuus nyt parantaa pienituloisten asemaa. Porvaripuolueet ovat tällä hallituskaudella sitävastoin oleellisesti heidän toimeentuloaan heikentäneet, kipeiden laikkaustensa ja välillisten verojen nousun myötä, ja yhä useammalla pienituloisilla on maksuvaikeuksia.


    • Kiitos40vuodenTyöstä

      2-3 vuotta sitten tilastoitiin, että Suomessa on noin 1.5 miljoonaa eläkeläistä, joista 174000 olisi pienituloisia, joiden tulot olivat tuolloin alle 1200 euroa/kk.
      Heistä on 2-3 vuoden aikana vanhemmat ja pienituloisimmat ovat poistuneet joukostamme, joten heitä on nyt oletettavasti vähemmän, luonnollisen poistuman kautta, tai menehtynyt enneaikaisesti puutteeseen (pienten eläkkeiden riittämättömyyden vuoksi, mm. lääkkeiden -, lääkäriin-, hammaslääkärin-, ja ravinnon säännöstelyn ja priorisoinnin vuoksi, ja ehkä epätoivoisesti oman käden kautta) .

      Kun rahat eivät riitä, niin ne eivät riitä, ja silloin on pakko säästää välttämättömistäkin menoista. Hammaslääkärit ovat kalliita ja hammasperäiset tulehdukset ovat pienituloisten vanhusten ongelma ja niiden vuoksi sydänperäisiin ja verenmyrkytyksiin kuolee yhä useampi vanhus.

    • Halveksuntaa

      Herää, Kuka köyhistä välittää,

    • Äänestämään

      Olisin upeaa kun pienituloiset saisivat sen pienen lisän, joka olisi heille merkittävä apu, joten toivon sydämestäni että Rinne olisi seuraava pääministeri, sillä hän on luvannut nostaa alle 1400 euron eläkkeitä vaiheittain sataan euroon saakka ja useampaan kertaan sen maininnut julkisesti, joten pakko sen on uskoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 113
      2353
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2197
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1991
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1374
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1373
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe