Flydubain lennot helsingistä dubaihin kokemuksia?

Leeviska

Oliko lentokoneessa tilattavissa ruokaa listalta? Olemme ennakkovaranneet lennot ensikeväälle ja ainakaan vielä ei ole mahdollista varata ruokia ennakkoon. Entä saiko lennolle viedä omia eväitä? Toimiko viihdejärjestelmä? Olen lukenut monesta tripadvisorin arvostelusta että flydubailla ei toimi viihdejärjestelmä! Lisäksi lukenut sieltä paljon negatiivista palautetta. Mitä mieltä itse olitte lennosta? Negatiivinen palaute liittynyt usein palveluun, istuinten ahtauteen verrattuna muihin lentoyhtiöihin, ruoan maksullisuuteen (nykyäänhän miltei kaikilla lennoilla joudut maksamaan ruoasta erikseen) sekä viihdejärjestelmän toimimattomuuteen ja lentojen myöhästymisiin! Oliko teillä jo helsingistä dubaihin lentäneillä yhtä huonoja kokemuksia? Vai oliko positiivinen kokemus?

25

1097

  Vastaukset

  • Kaikki toimi niinkuin pitääkin. Emme ennakkovaranneet aterioita, osa seurueestamme tilasi lennolla wrapia tms. Lapsille ostin kentältä syötävää, eikä siihen puututtu (olen tehnyt niin aina, eikä milloinkaan ole puututtu, millään lennoilla..).
   Elokuvia ja pelejä sai näyttöön, 15 /30 dirhamia, pankkikortin lukija penkissä, eli visaa vingauttamalla. Kone oli kyllä ihan uusi.
   Harmittaa että Joulukuussa siirtyvät käyttämään 3 terminaalia Dubaissa, se 2 oli niin jouheva ja nopea..
   Ahtauteen en osaa muuta sanoa kun että ahtaita ne minusta on kaikilla, economyssa. Kone oli meidän lennolla täynnä. Pitkiä wc jonoja ei silti syntynyt.
   Flydubai on mielestäni tervetullut lisä Hki-Dubai reitille. Luulempa että hinnat tulee entisestää laskemaa.
   Kommentit viihdejärjestelmän toimimattomuudesta tuntuu vähän erikoiselta.
   Meillä ei ollut mitään valittamista lentomatkasta. Käymme vuodessa vähintään kaksi kertaa Dubaissa, ja Flydubai voi olla kyseessä seuraavallakin kerralla, jos hinta kohtaa.

   • Mukava lukea positiivisia kommentteja! :) Kolme kertaa ollaan itekkin aiemmin dubaissa käyty mutta aina lennetty finnairilla. Nyt valittiin Flydubai koska finnair ei tarjoa lentoja enään huhtikuussa! ( tai silloin vielä pari lähtöpäivää, mutta ei satu meille kohdalleen ) ja olen ymmärtänyt että siirtyvät terminaali 3:seen koska se lienee emirates lentoyhtiön käyttämä halli ja tiivistävät täten yhteistyötä sen lentoyhtiön kanssa koska molemmilla kuitenkin sama omistaja! Joo ja tiesinkin että aloittavat lennot helsingistä aivan uudella konemallilla, joka sattumalta kuitenkin täsmälleen sama konemalli joka teknisen vian takia putosi juuri mereen indonesiassa ( täytyy toivoa ettei oo mikään laajempi vika tuossa boeing 737 MAX 8 sarjan koneessa!...ja että nuo negatiiviset arviot esim. viihdejärjestelmän toimimattomuuteen liittyivät ilmeisesti lentoyhtiön käyttämään vanhempaan boeing 737 mallisarjaan...


  • Eihän sitä paljoa valinnanvaraa ole, kun Norwegiankin lopettaa lennot tammikuussa. Halpalentoyhtiöistä flydubai on kuitenkin paremmasta päästä. En ole vielä heillä lentänyt, mutta ymmärtääkseni viihdejärjestelmä pitäisi ostaa luottokortilla käyttöönsä koneessa.

   Melko kuvaavaa on se, että suomalaiset tuulipuvut saavat tyytyä flydubaihin, kun muut pohjoismaalaiset ovat saaneet jo vuosia lentää Emiratesin siivin. Olenkin pari kertaa mennyt Arlandan kautta ja kaikki toiminut ihan ok. Isolla koneella on aina mukavampi matkustaa.

   • Olet siis itsekin suomalainen ja tuulipuku. Ei se tee sinusta skandinaavia(wannabe) lähtemällä Arlandasta. Koomista tällainen haaveilu olla jonkin muun maan kansalainen, mutta kun on perimältään aivan samanlainen, kuin ne "tuulipuvutkin", miten muuten tietää tuulipuvusta, ellei ole sellaista itse käyttänyt? Olet siis mennyt "pari kertaa" Ruotsin kautta, mutta käytännössä aivan samoilla koneilla kuin kaikki muutkin suomalaiset. Jos ei ole omasta mielestään "tuulipuku", miksi edes "lentää", eli matkustaa halpalentoyhtiöllä?


  • Lensin Dubaihin 2 vkoa sitten ja useilla matkustajilla oli oma rivi. Puolityhjä. Ei varmaan kauan jatku eikä kannata. Ilmeisesti Dubain lomailijat ei halua yölentoa. Itse jatkoin Emiratesilla Manilaan. Se oli tupaten täys kuten aina.

  • Olen vähän katkera ja samanaikaisesti kateellinen... Oli varattu lennot Dubaihin norskilla, mutta kun Flydubai aloitti lennot suomesta, niin norski joutuin lopettamaan, kun ei pysty kilpailemaan hinnoissa. Flydubai lentää venäjän ilmatilassa ja siksi halvempi kun norski.
   Norskilla pääsisi suomesta, mutta vaihto Tukholmassa tai Oslossa... matkan kesto yli 14h... Ei sytytä viikon reissulle

  • Saiko koneeseen ottaa minkä kokoisen matkaalukun mukaan? Olemme lähdössä huhtikuussa Dubaihin tuolla Flydubain lennolla?Emme aio laittaa laukkuja ruumaan,aina ennenkin lennetty pelkät käsimatkatavarat mukana?

   • Käsimatkatavara saa olla 7kg ja lisämaksullinen ruumaan menevä 20kg. Eli pienemmät kuin useimmilla muilla yhtiöillä (8kg ja 23kg)


  • Tänne ei voi mitään linkkejä laittaa , ne poistetaan heti. Käypä googlaamassa asia. Löytyy heti ja helposti ekoista tuloksista.

  • Onko kenelläkään kokemuksia lennon myöhästymisestä- Meillä oli 4 tuntia lento myöhässä- Maksavatko korvauksia?

  • Ei kai Flydubai lennä Helsingistä tuolla turmakoneen mallilla?

  • Kyllä lentää uutisten mukaan myös Norwegian ja FlyDubai. Ja sama konetyyppi käytössä ainakin ulkomailla myös Turkish Airlinesilla, Ryanairilla ja monilla muillakin. Tietoa alkaa nyt vähitellen tulla.

  • Älkää sekaantuko tähän yhtiöön! Matkan virheistä johtuvat korvaukset eivät ota kantaa/ei vastaa! Nimimerkki 1vrk lento myöhässä!!!

  • Todella huono oli kokemus 6.4.2019 lennolla Helsinki - Dubai.
   Tuo heidän aiempi konetyyppi MAX nyt lentokiellossa ja tilalle oli otettu tod vanha 737-800. Tuskainen oli lentomatka!
   - lähtöselvitys, kysyin kuuluuko lipun hintaan ruoka. Virkailijansa vastasti ettei hän tiedä! Aha?
   Kollegansa neuvoi katsomaan järjestelmästä, mutta vastausta ei löytynyt, vastaus oli "vissiin sulle kuuluu ruoka".
   Koneessa sitten tuli pieni riisiannos kastikkeella ja pieni 10cl vesipurkki. Yritin vimmatusti ostaa pulloa vettä, mutta sitä en koskaan saanut, tarjoilutapahtuma oli hurjan kaoottinen. Onneksi olin kentällä ja syönyt aterian varmuuden vuoksi. Vierustovereille ei tullut mitään annosta ja minun annokseni oli pienen pieni.
   - Aamupalaa tai kahvia tai muuta juotavaa ei koko lennon aikana tullut eikä kysytty. Tästä närkästyin niin, että janoisena vedettä en 6-7h lentoa enää koskaan lennä enkä tällä FlyDubai -yhtiöllä kuin pakonsaneleman paluulennon.

   - tuo konemalli 737-800 on tehty lyhyille lennoille, istuimet olivat liian ahtaat ja istuin vielä keskellä, kukaan meistä kolmesta ei nukkunut koko yönä, 6-7h lento hohhoijaa.

   - penkkien selkänojaa ei saa tuossa mallissa kuin 1-2cm taaksepäin, FlyDubai lie mitä miettinyt että 6-7h matkustetaan ryhdissä selkä suorana. Tosi ikävää!
   - penkkien selkänojissa EI ole esim taskua tms säilytystilaa minne voisi panna omia tavaroita. Ne on pidettävä sylissä!
   - olen 174cm pitkä, polveni osuivat vastapäiseen penkkiin, jalkoja ei voinut juuri siirrellä minnekään ilman että laittoi ne vierustoverin jalkatilaan.

   Kaiken kaikkiaan ala-arvoinen lento, lentokokemus huonoimmasta päästä, turvallisuuskysymykset kyseenalaiset kun katselimme henkilökunnan toimintaa ja matkustajien ohjeistamista.

   En suosittele kenellekään, en missään nimessä ainakaan liikematkustamiseen, olimme aivan väsyneitä nälkäisiä janoisia ja ärsyyntyneitä kun saavuille Dubaihin ja piti mennä asiakastapaamisiin. Reppumatkailijalle en suosittele myöskään, jos turvallisuus ja mukavuus on yhtään tärkeää.

   • Hehheh, halvalla ei saa hyvää! Moinen idiootti kehtaa edes tunnustaa lentäneensä yöhalpislennolla.


   • Lähtöselvitys tiskillä aterioiden tiedustelu olisi sopinut hyvin 80-luvun tv sketsien aiheeksi.


  • Flydubai pahoitellen vahvistaa, että lento FZ981 syöksyi maahan laskeutumisen yhteydessä ja tämän traagisen onnettomuuden seurauksena on vahvistettu kuolonuhreja, tiedotteessa todetaan.

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000001141473.html

   Yhtiö on minusta kylläkin vastuullinen tämä FlyDubai, pitävät huolen ihmisistä myös vahingon sattuessa kuten 2016 osoittaa.

  • Lennettiin reilu viikko sitten flydubailla hki - dubai - muscat Omaniin. Oli kyllä surkein kokemus lentoyhtiön toiminnasta. Takana on kokemusta n. 50 eri lentoyhtiöllä lentämisesta.
   Lennot ovat suosittuina päivinä järjestään ylibuukattuja, eikä kysymys ole muutamasta paikasta. Lippuja on myyty MAX8 kapasiteetin mukaan, mutta lennot operoidaan vanhoilla pienemmillä koneilla. Ne jotka tajuavat tulla kentälle ajoissa saavat paikkansa. 3h ennen koneen lähtöä on jo 50m jono lähtöselvityksessä, netissä et voi tehdä lähtöselvitystä helsingistä lähtevään koneeseen.
   Jos olet ostanut emiratesin kiintiöstä liput (jonka operoi) niin flydubai kirjoituttaa vastuuvapauslomakkeen, jossa he eivät vastaa erikoismatkatavaroiden kuljetuksista.

   Meillä oli 4h vaihtoaika dubain kentällä. Kone lähti 2h myöhässä. 2h sulanut vaihtoaika riitti juuri ja juuri vaihtaa terminaalia dubaissa, vaikka emme odottaneet yhtään ylimääräistä bussien kanssa. 2h vaihtoaika ei riittänyt ruuman laukuille vaan ne jäivät lennolta. Kaiken huippu on flydubain käytäntö, kun matkatavarat jää välille. HE EIVÄT TOIMITA LAUKKUJA niiden saavuttua myöhemmin perästä sinulle vaan ne on itse noudettava kentältä. Täysin naurettavaa toimintaa!

   • Lisätään tähän kommenttiin vielä, että paluulento sujui osaltamme ok, mutta lento oli jälleen ylibuukattu. Onneksi olimme ajoissa kentällä ja lähtöselvitys ennakkoon tehtynä, joka onnistuu dubaissa, mutta ei helsingissä. Kysyimme miten toimivat tällaisissa ylibuukkaus tilanteissa. Eivät ota vapaaehtoisia jäämään koneesta pois vaan ne jotka tulevat lähtöselvitykseen viimeisinä jäävät lennolta pois. Uudet reititykset tai hotelliyöt maksetaan, mutta mitään ylimääräisiä palkkioita ei ymmärtääkseni tule.


   • Lennettiin flydubailla meno-paluu dubaihin 29.3 ja paluu 10.4. Lähteekö joku idiootti millekkään lennolle ostamatta lentokentältä vesipulloa/pulloja mukaan tai sitten täyttämättä vaikkapa urheilujuomapulloa vedellä lentokentällä! Lentäessä kun muutenkin suositellaan juotavan normiaalia enemmän vettä. En ole saanut yhtään mukillista vettä lentäessäni myöskään finnairilla tai thomas cookilla. Juoman on saanut, jos on tilannut erikseen maksavan aterian! Tänä keväänä flydubai muutti lippuformaattia ja lippuun johon kuuluu ruumalaukku kuuluu myös ateria! Se lukee selvästi lippua ostettaessa, miten tyhmiä ihmiset ovat! Itse tilasin lipun viimevuonna ja siinä selkeästi luki että ei kuulu ruokaa vaan sen voi ostaa erikseen! Otimme omat eväät, mutta saimme silti lentoemänniltä paluumatkalla ilmaiset ateriat koska mukana oli varalta muutama ylimääräinen. Myöskään nuo flydubain boeing 737-800 koneet eivät ole mitään iänikuisia vaan vanhin on vuodelta 2011 ja uusin tuota mallia 2017, voitte tarkistaa asian airfleets.net sivulta! Jopa finnairilla on käytössään paljon vanhempia airbus a320 koneita. Millään kapearunkokoneella lennettäessä ei ole jalkatilaa senttiäkään enempää ja näissä koneissa on sentään recaron uusin penkkimalli, joka on sama kuin esim.finnairin uusimmissa airbus a321 koneissa. Ja kuka hölmö ostaa flydubain lennon liput emirates lentoyhtiöltä? Maksoitte todennäköisesti tämän johdosta lipuista vieläpä enemmän kuin jos olisitte ostaneet ne suoraan flydubain sivuilta??? Meillä lentojen täyttöaste oli arviolta 80%. Menomatkalla oli useita tyhjiä rivejä ja ihmiset saivat niitä käyttää nousun jälkeen vapaasti nukkumiseen, joten 12v poikammekin nukkui monta tuntia sikeästi. Täytyy olla idiootti, jos luulee olevansa pirteä yö lennon jälkeen ellei ole sitten saanut nukkua jossain ykkösluokassa makuuasennossa ja tuskin silloinkaan jos lennon pituus on 6h, niin tuskin saisit nukuttua kuin 4-5H jos oikein hyvin menee.


  • Flydubailla edestakasin syyskuussa 2019.
   Kaikki OK. Ihme narinaa tällä palstalla ollut.

   Mutta jos jotain huomioita haluaa hakemalla hakea, niin
   -ruoan kanssa tuli 1 DL vesi. Loput juomat lennolla ostetaan.
   -terminaali 3, josta lähtevät Helsinkiin, on kauin terminaali ja lähtöportti oli aivan viimeisiä. Varaa siis aikaa portin löytämiseen ja jalkoja kävelemiseen terminaalin sisällä.

  • On ylivoimaisesti surkein lentoyhtiö mitä olen ikinä käyttänyt. En suosittele tätä paska läjää kellekään.
   Cabin crew naama norsunveellä kun yrittää vettä ostaa ??? Ok. Tämä heidän "viihdejärjestelmä" ei toiminut kummallakaan lennolla.
   6-7h lento täyttä tuskaa. Ei ole ihmiskeholle tarkoitettu nuo tilat noin pitkäksi aikaa.
   Oli muuten ensimmäinen ja viimeinen kerta kun tähän shaisse yhtiöön kosken.

  • Paskin yhtiö jota olen käyttänyt. Viihdejärjestelmä rikki mennen tullen 90% koneessa. Järjettömän ahdan ja kuuma kone. Kiertäkää erittäin kaukaa.

   • Samanlainen kokemus. Valtaosassa näytöistä oli vain taustavalo päällä ja näyttö oli todella kuuma kuten kone muutenkin. Seitsemän tuntia tuollaisessa sardiinipurkissa yölentona oli ikävä kokemus. Penkit olivat epämukavat. Kannattaa todellakin käyttää jotain muuta vaihtoehtoa.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kulmunille koulutusta 50 000 eurolla

   Veronmaksajat maksaa https://www.is.fi/politiikka/art-2000006527878.html Näin niitä verorahoja käytetään
   Maailman menoa
   368
   4241
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   152
   4133
  3. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   79
   3522
  4. Miksi Halla-aho vaikenee USAn mellakoista?

   Johtuuko siintä että hän ei voi/saa kritisoida Putinia eikä Trumpia!?
   Maailman menoa
   219
   2512
  5. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   18
   2229