Lapseni kadehtii serkkujen lelumerta

Väsynytpuolimies

Lapseni tulivat taas kerran kitisevällä äänellä pillittämään, että miksei meillä voi olla yhtä hienoja leluja, kuin meidän serkuilla? Siis veljeni perheellä. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun pilttimme pillittää, kuinka meillä on niin paskat lelut.
Viime jouluna lapseni vinkuivat, miksi serkuille pukki tuo enemmän lahjoja, vaikka ne ovat ennestään jo rikkaita. Eikö se pukki voisi tuoda meillekin jotain, kun niillä serkuilla on hyviä leluja jo ennestään niin paljon. Lasteni kasvattajana minun on oikeestaan hemmetin vaikeaa antaa lapsille kunnon vastausta muuta, kuin että meillä nyt vain ei ole varaa parempiin. Ja että pukki tuo rikkaampiin perheisiin enemmän lahjoja, koska vanhemmat ostavat niistä osan.

Nyt olen miehenä aika perinpohjin kyllästynyt siihen, kuinka lapseni vertailevat meidän elintasoa yhtenään serkkujen elintasoon. Heillä on kaksi autoa, josta molemmat uusia ja hienoja. Meillä yksi käytetty autonromu. Heillä on myös asuntoauto, vesiskootteri, rantatontti, pari venettä ja moottorikelkka. Eikä siinä kaikki, heillä on myös kaksi ja puolikerroksinen talo siinä, missä meillä vähän kauempana rannasta yksikerroksinen talo.
Kuinka selitän lapsilleni, että miksi veljeni on menestynyt paremmin elämässä. Meillä ei kotona kohdeltu tasapuolisesti lapsia ja minä olen myös paljon traumatisoituneempi, mitä veljeni. Minä omaan dissosiatiivisia häriöitä traumojeni vuoksi. Oma herkkä mieleni on pyyhkinyt pahimmat traumaattiset kokemuset mielestäni, mutta potilaskirjausteni mukaan näitä traumaattisia tilanteita on ollut. Minua on esimerkiksi pahoinpidelty kotona. Siitä on ihan kirjauksiakin, kuinka hampaani on lyöty rikki. Mitä hulluinta, minä en edes muista tällaisia koskaan tapahtuneen. Olen nyt alkanut käymään traumaterapiassa, mutta uskon, että en ehkä ikinä tule eheytymään kokonaan traumoista. Minulla on dissosiatiivinen persoonallisuushäiriö, eli omaan ikään kuin kaksi persoonaa. Olen myös itse tästä tietoinen, mutta silti en voi sille mitään. Jokin selittämätön asia saa minut vain kilahtamaan...

Työelämässä en ole ikinä pärjännyt. Sen sijaan veljet.... ne ovat pötkineet pitkälle. Kuten tämäkin veli, jonka perheeseen lapseni usein viittaavat. Pitäisikö muuttaa heidän luota pois, jotta lapseni pystyisivät paremmin hyväksymään tilanteemme eivätkä vertailisi meitä kehenkään toiseen perheeseen. Olemme iäti köyhiä ja lapseni joutuvat valitettavasti kärsimään minun mielen viiraamisesta. Näillä mennään, mitä luojamme on suonut, mutta totuuden nimissä, ei tämä uskominen traumatisoituneena mitenkään helppoa ole!!!

Sanoin nyt lapsille: Minä mielelläni ostaisin teille kaikkea sitä, mitä serkkummekin saa, mutta rahat eivät yksinkertaisesti riitä! En minä tätä ilkeyttäni tee. Selitys ei käynyt, vaan ovet paukkuen lapset protestoivat tätä kauheaa epäoikeudenmukaisuutta! Onko paikallaan muutto toiselle paikkakunnalle jonnekin köyhien asuinalueelle?

12

230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joo_mutta

      Väärä keskustelualue.

    • rekkula

      Miksi niin tiukkapipoinen?
      Voihan hyvin liittyä vl-yhteisö ilmapiiriin.

    • Kasvatusasia

      Nyt on hyvä tilaisuus (olisi ollut jo aikaisemmin) opettaa lapsille, kuinka taloudellinen menestyminen ei ole ihmisarvon mitta eikä rahan ja omaisuuden kerääminen ole tärkeintä. Tämän yhteiskunnan arvojärjestys on sekaisin, päätetään, että ei seurata sitä!

      Teillä on kuitenkin oma talo jossa asua ja autokin, jonka päätarkoitus eli siirtyminen paikasta toiseen toteutuu. On paljon ihmisiä, Suomessakin, joilla ei ole niitä eikä aina edes ruokaa ilman leipäjonoja. Lelutkin taitaa olla kirppikseltä jos sieltä olisi varaa ostaa.. Joten huonomminkin asiat voisivat olla.

      Tiedän kyllä, että vl-yhteisössä (kuten muuallakin) joillakin ihmisillä korostuu omaisuuden omistaminen, mutta itse koen, että juuri usko on se, joka vapauttaa liiasta omaisuuskeskeisyydestä. Meidän omaisuutemme on taivaassa :)

    • puh.veli

      jumalanterve! Tässä ei leluloita tarvita. Lapset nohitettava työnlaitaan pienestäpittäin vaikka navettaan. Vaikka vitsalla. Luoja ei laiskoja elätä joka ei töitä tee ei syötäkkään pitä. Nuorena virtsa väännettävä. jumalanrahhaa.

    • IkuisetAarteet

      Voisit kertoa lapsille, että rikkaan on likimahdoton päsätä taivaan valatkuntaan kun on kiinnittynyt mieli mammonaan eikä Kristukseen, ainoaan pelastajaan.

      SRK mielellään edustaa menestysteologiaa joka ei oel raamatunmukaista.
      Luuk. 14:33

      "Tietäkää siis: yksikään teistä ei voi olla minun opetuslapseni, ellei hän luovu kaikesta, mitä hänellä on.

      Opetuslapsetkin jätti verkkonsa ja kaikkensa.

      Edes tempepliveroa ei Vapahtajallamme ollut (Juudas piti kaikkia rahoja) ja sekin piti hakea kalan suusta eli Jumalalta tulee kaikki.

      Krisityn pitää kerätä ikuisia aarteita eikä kadehtia kerran katoavan mammonan kerääjiä ja sen hekumassa eläviä.

    • Kirjakääröt

      Sananl.22:2 Biblia (1776) Rikas ja köyhä tulevat toinen toistansa vastaan: ja Herra on ne kaikki tehnyt.

    • lapsimeri

      Näin joulun aikaan moni yksinäinen lapsi kadehtii leikkivää lapsimerta.

      • Grondelux

        Yksinäinen lapsi kellii lelumeressä jouluna ja leikkii. Lapsimeri leluttomassa huushollissa parkuu moniäänisesti, että ÄITII MITÄ MÄÄ TEEN!!!!!


    • Jumala_antaa

      toisille enemmän, toisille vähemmän.

      Kun joku menestyy - vaikkapa Toivo Sukari, joka sai missinaisen puolisokseen ja huseeraa Ideaparkinsa kanssa -, herkästi luullaan, että se on asianomaisen omaa ansiota, nerokkuutta, neuvokkuutta, liikemiesvaistoa. Ei se ole. Jumala antaa, mitä antaa. Jumala voi ottaa myös kaiken pois.

      On suuri onni olla jumalinen ja tyytyä osaansa.

    • ExPorvari

      Miksi vanhoillislestadiolaiset äänestävät keskustapuoluetta ja kokoomus? Eikö paljon luonnollisempaa olisi äänestää sosiaalidemokraatteja tai vasemmistoliittoa?

      Lestadiolaisilla ei useimmiten ole omaisuutta johtuen suurista perheistä ja koska eivät perivät juuri mitään vanhemmista, kun perintö pitää jakaa niin monen kanssa.

      Ei ole järkevä äänestää porvaripuoluetta jos ei ole varallisuutta.

      Porvarillinen yhteiskunta perustuu siihen että kansalaiset maksavat itse esimerkiksi terveydenhuollon ja koulunkäynnin.

      • Katrum

        Rikkaat vanhoillislestadiolaiset totutusti äänestävät keskustaa ja kokoomusta. Köyhemmissä vanhoillislestadiolaisissa on enemmän hajontaa. Harvat vanhoillislestadiolaisista äänestää vasemmistoliittoa, mutta vihreille ja demareille sataa köyhien ääniä. En tiedä, miksi vl:t karttavat vasemmistoliittoa, vaikka vihreäliitto on lähes sisarpuolue.
        Rikkaimmat vanhoillislestadiolaiset äänestävät totutusti Kokoomusta.
        Keskituloiset ja maaseuduilla asuvat taas Keskustaa.
        Kaupungeissa asuvat tehdastyöläiset äänestävät keskustan sijasta yhä useammin demareita, vihreitä ja perussuomalaisia. Vasemmistolle vanhoillislestadiolaisten ääniä tulee aika vähän. Kristillisdemareita vanhoillislestadiolaiset taas eivät äänestä, koska heidän ajamansa kristinusko on vl:ille vierasta: he sekoittavat liikaa uskontoa ja politiikkaa sekaisin.


    • uskonhaaksirikko

      Voi voi. Lapsilta meni usko joulupukkiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1585
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1315
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1198
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe