KAHVIPIRTTI 148 /2018

Sateisen näköistä, harmaata keskiviikko aamua.
Uutta pirttiä ajattelin aikaan saada, kun melkoisen turhalta nuo muut puuhastelut tänä aamuna tuntuvat.
Hieman tuulettelen ja pyyhin enemmät pölyt, uudet kukat maljakoihin, nyt keltaisia gerperoita auringon valoa näyttämään, ettei kokonaan unohdu se pallo tuolla taivaalla.
Niin se vaan on marraskuukin puolissa ja alkaa joulu näkyä kaupoissa ja kaduilla, valoja ilmestyy monenlaisia ikkunoihin ja parvekkeille.
Kauniilta ne on näin pimeänä vuoden aikana näyttävät, mielestäni kovin värikkäät ei silmää hivele, mutta makuja on monenlaisia, yritän hyväksyä .

Ynnämuu ja hurskainen tuolla edellisessä pirtissä muistelivat metsätöitä, en jaksa uskoa, että tämän päivän ihmiset(miehet) moiseen enää suostuisivat.
Oli se varmaan melkoisen hankalaa puita kaataa, puun oksilta lumet niskaan tippui ja sitä luntakin oli ehkä reilunlaisesti ja pakkastakin ehkä toisenlaiset lukemat.
Hattua nostan ja kaiken kunnioituksen näille menneille polville siellä metsän keskellä, Päätalon elokuvista ja kirjoista on voinut nämä ajat nähdä ja lukea.
Hyvä se on, että korjausta niihin töihin on saatu, mutta hyvä on näistä kertoilla jälki polville, näin muistakin menneiden aikojen töistä ja olemisista, voi olla usko kovalla koetuksella, kun näitä kertomuksia kuunnellaan.

Kyllä ne selkävaivat mistä korpikirjailija kertoi, on monen ihmisen riesana, nuorillakin.


Nyt yritän tämän uuden pirtin,( vanha pirtti, mutta siistitty vähän) kahvitarjoiluineen esille laittaa ja savolainen vahva uunirieska tukevana aamupalana voin kanssa tarjolla.
Hyvää mielestäni voin kanssa, ohra on aivan liian vähän käytetty tuote, minä kaalilaatikkoon usein laitan, maku on huomattavasti parempi, kuin riisin kanssa tehtynä.
Ehkä joillekin vähän vaikea sulamisen kanssa, vatsa ei kestä, siksi myös korvapuusteja laitan tarjolle, olkaa hyvät.

Tervetuloa pirttiin vanhat ja uudet kirjoittajat.

203

3811

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eilen huomioin minäkin jo yli 200 mentiin, ja tässäpä uusi kirjoituksia vailla oleva Pirtti ihan ohrarieskan kanssa! Kyllä ohrassa hyvä maku on, pitää vain mieluimmin syödä samana päivänä.
      Ai ai,... voin kanssa ihan herkkuahan se on :D niin harvoin ohraleipomuksia maistaa, etten ole huomannut vaikeaksi sulattaa. Nykyään onkin niin monet viljalajit palautettu kunniaan hirssitkin ja spelttijauhot, lisättyinä milloin karpaloilla ja pähkinöillä sesameilla ja auringonkukkien siemenillä, nam. Pinnalla kun on rapea kerros auringonkukan siemeniä, on se vaan niin hyvää!

      Kiitos Skillan maukkaasta tuliaisrieskasta ja aamukahvista,..nautinto on aina syömisen lisäksi Kahvipirttiin piipahtaa tarinoimaan!

      Naurattaa niin tää eläytyminen,.... lämpimän rieskan ja voin kanssa herkutteluun 😋)) kiitos

      • Uuden Pirtin innoittamana minäkin kerron eiliset puuhani. Kävin siis tietenkin tyttäreni luona hoitelemassa niitä silityksiä ja siellä olikin oikein maankaaos, kun tytär oli tyhjentäny koko vaatekaappinsa oivalluksella, että ne tulee heti uudelleen järjestellyksi kaapiin ja siellä ne oli edelleen. Tietenkään minun ei tarvinnut niihin puuttua, koska en järjestele heidän vaatteitaan koskaan, koska en tiedä noista vaatteista, mikä kenellekin kuuluu, paitsi heidän iskän vaatteet kyllä eroitan, sillä on hän niin paljon tukevampi ja ne vihonviimeiset kauluspaidat, joissa on niitä nappeja jo kolmekin ja sormet ei tahdo taipua niihin.

        Sain vihdoinkin myös käynnin Lidlissä, jossa on sitä UTH-maitoa ja nyt se rtiittää helmikuuhun, koska ostin pari 12-pakkausta. Lisäksi löysin viimeisen pakkauksen ihanasta kinkusta, joka on kuin Joulukinkku parhaimilaan ja lisäksi viinimarja sekoituksia, joita himoitsen. Ihmeellistä, että nyt puolukatkin tekevät tuloaan ruokailuuni, mutta tuo Avocaadon himo on yllättänyt, koska tietenkin tyttäreltäni niitä olen ottanut mukaani.

        Tietenkin käyntini syynä oli myös se, että tytär ilmoitti, että nyt olisi niitä croisantteja ja pullia ja olihan niitä. Sekin oli ihana uutinen, että hän saa jatkaa tuolla Urheiluopiston ravintolassa edelleen, koska hänen sopimuksensa olisi päättynyt marraskuun loppuun ja johtaja oli tullut kyselemään Joulunajan työvuoroista, jotka hän kaikki varasi, siis on valmis tekemään työvuoronsa. Sievoisen lisänkin saa, koska on Baarimestarin koulutuksen hankkinut ja tietenkin sen hygiena passin, jonka vuoksi hän on valmis heittämään kaikki vanhentuneet ruoat roskiin, siis biojätteisiin.

        Tänään ajattelinkin viettää taas kirjaani lukiessa, vaikka olisihan niitä silityksiä viellä, mutta nyt on valmistettava nuo ostamani elintarvikeet ruoaksi, siis paistaa ja keittää ja pakastaa!D


    • Makriina.ei.kirj

      Kenkuttaa lukea ahkerien ja aikaansaapien ihmisten viestejä. Eivät yhtään ymmärrä, miltä tällaisesta saamattomasta ihmisestä tuntuu!
      Pihakukat pitäisi istuttaa ruukkuihin, kun säätiedotuksessa uhkaavat, että sää muuttuu kylmemmäksi. Nyt pitäisi ryhdistäytyä. Calluunaparat ovat odottaneet jo viikon käsittelyä. Joku perennakin vielä törröttää pystyssä.
      Entä huusholli. Voi ei.
      Siksi tulen nyt kerrankin lepäämään pirtin raikkaaseen ja kotoiseen ympäristöön. Kahvit kyllä jo join, mutta voisinkohan maistaa ohrarieskaa. Muistan, että lapsuudessani meillä syötiin usein ohrauunipuuroa. Se oli maittavampaa kuin riisipuuro.
      Hyvää päivänjatkoa.

    • Ramoona_

      Oi, mitkä lapsuusmuistot tulvanti mieleen ja vesi kieleen, kun luin Skillanin tarjoamasta ohrarieskasta. Kuvittelen sen olevan ohraryyneistä tehtyä peltirieskaa, jota sain isän lapsuuskodissa Juvan mummolassa usein . Varsinkin heinäaikaan se oli tavallinen välipala kahvin ja mehun kanssa pellon pientareelle tuotuna , vielä lämpimänä suoraan uunista. Se oli täyteläistä ja ravitsevampaa kuin pulla, vaikka kyllä paksut pullapitkon viipaleetkin ihanalta maistuivat . Äitikin sitä melkein viikottain teki, meni hetkessä ison perheen lasten suihin lämpöiseltään, itsekin vöillä olen leiponut erikoisuutena, kun on ollut aamiaisvieraita, korvaa leivän ja puuron, on helppo ja nopea tehdä. Rikotut ohraryynit laitetaan piimään likoamaan jääkaappiin yöksi. Maitokin käy, jos pelkää piimän happamuutta, tosin mielestäni piimässä on ainutlaatuisen maun juju. Aamulla sitten lisätään vehnäjauhoja, pari munaa, suolaa ja sulatettua voita, ja löysähkö taikina kaadetaan leivinpaperin päällystämälle korkeampilaitaiselle uunipellille. Paistetaan 30-40 minuuttia, kunnen pinta on kullanruskea ja rapsakka, lämpimälle rieskalle herkuteltaessa voita tai munavoita. Ryynirieskan nimellä netissä löytyy ohjeita.

      Ohran maku kitkeröityy helposti, kaikki ohraleivät kannattaa syödä heti tuoreeltaan tai osan pakastaa. Ohrajauhoista tehty rieska on myös mahtavan hyvää. Mieheni synnyinseudulla Virroilla se on nimeltään rievä eli paikallisesti riävä, sitä haetaan vieläkin aina Virtain reissuilla ylöjärveläisestä Aallon leipomosta mainion ruisreikäleivän lisäksi.

      Ihanaa, että edes kukat auringosta muistuttavat, keltainen väri antaa energiaa. Tänään tarttui ruokaostosten yhteydessä hiukan alle viisi euroa maksava kimppu pikkuneilikoita mukaan, ovat kestäviä ja kerrannaisia kuin ruusut. Lämmintä on 9 astetta eikä satanut, joten pyörällä kaupassa kävin. Tätä kirjoittaessa pilvipeite raottui ja aurinko näkyy...nyt ulos puutarhaa siistimään ennen päiväkahveeta !

      • Makriina.ei.kirj

        Anoppini oli karjalainen. Hän teki piimärieskaa, ja minäkin olen joskus kokeillut. Ihan syötäväähän siitä tuli, sillä ei se juuri voi epäonnistua.
        Jospa innostuisin uudelleen. Pitää panna ostoslistaan ohrasuurimot. Kuinkahan lämmin uunin pitää olla, että paistuu hyvin. Itse tein maalla leivinuunissa aikanaan.
        Muistelen, että karjalanpiirakoiden paisto ei kaupungissa oikein tahtonut onnistua, kun kaasu-uunini ei tullut kyllin kuumaksi. Piirakat jäivät harmaiksi.


      • Ramoona_
        Makriina.ei.kirj kirjoitti:

        Anoppini oli karjalainen. Hän teki piimärieskaa, ja minäkin olen joskus kokeillut. Ihan syötäväähän siitä tuli, sillä ei se juuri voi epäonnistua.
        Jospa innostuisin uudelleen. Pitää panna ostoslistaan ohrasuurimot. Kuinkahan lämmin uunin pitää olla, että paistuu hyvin. Itse tein maalla leivinuunissa aikanaan.
        Muistelen, että karjalanpiirakoiden paisto ei kaupungissa oikein tahtonut onnistua, kun kaasu-uunini ei tullut kyllin kuumaksi. Piirakat jäivät harmaiksi.

        Minulla on tavallinen sähkölieden uuni, jonka saa 300-asteiseksi. Karjalanpiirakoita en osaa eikä ole kärsivällisyyttä tehdä, raakapakastetut kyllä saavat väriä, kun uuni on melkein täysillä. Joskus on vaan leivinpaperi syttynyt tuleen. Itse käytän ryynirieskaan tällaista ohjetta, josta tulee uunipellille sopiva, ei ihan littanaa, mutta ei painimattoakaan ( isän sanonta liian paksusta pannarista ja ryynirieskasta). Uuni saa olla 250, pinnasta kuuluu tulla rapsakka ja syömisen kanssa ei kannata aikailla. Apujoukot ovat hyväksi ja uppoaa hyvin pelkän voinkin kanssa. Skillankin korosti, että rikottuja suurimoita pitää olla, jotkut käyttävät esikypsytettyjä.

        https://www.k-ruoka.fi/reseptit/ryynirieska-ja-munavoi

        Skillan muistaa oikein synnyinseutuni. Isäni syntymäkoti oli juvalainen maatalo, mutta hän lähti opintielle ja virkamieheksi. Äiti oli naapuripitäjän tyttöjä, maatalosta hänkin, mummoloissa oli myös samaikäisiä serkkuja ja lomilla vierailtiin, päästiin heinäpellollekin ja hevosia uittamaan. Monet serkkujen hauskat häät ruokapitoineen ja latotansseineen siellä juhlittiin. Yksi eteläsavolainen erikoisuus oli apposet eli paahtosuola. Yleensä apposilla tarkoitetaan keitettyjä, voin kanssa nautittavia herneenpalkoja. Paahtosuola-apposet valmistettiin paistinpannulla pieneksi pilkotusta siansivusta, jonka rasvassa paahdettiin ruisjauhoja, tarpeen mukaan lisättiin suolaa ja voita. Varsinkin uusien perunain kanssa sitä pidettiin herkkuna. Äiti paahtoi ruisjauhoja joskus pelkässä voissa ja lisäsi suolaa, me lapset nimitimme sitä kuivakastikkeeksi ja söimme uudet herkulliset pottumme pelkän voin kera.


    • No voi,, kylläpä nyt pirtissä herkutellaan. tuttua tuo ohraryynipuuro,oikein leivinuunissa haudutettua tosi kypsäksi.
      Lasten kotona ollessa tein usein ohraryynipiirakoita. Hyvällä menekillä ne hupenivat ja tosi makeita ovatkin. Joskus laitoin puoliksi riisiä ja ohraryynejä. Saahan sitä perheenäidit kaikenlaista väsätä lapsilleen syötäväksi ja hyviähän ne kaikista oli.
      Nyt kahdestaan ruuan menekki on murto-osan entisestä. Aikoinaan kun kuopus (poika) tuli koulusta, hän otti uunipellin, latoi sen täyteen piirakoita ,lämmitti ja söi kaikki sillä istumalla. Se oli aikaa ennen mikroja.
      Eihän sitä muuten 2 metriseksi olisi venynytkään.
      Aikansa kutakin.
      Eilen maa oli valkoinen. Pian lumet häipyi,kun on sulat maat. Miten lie jouluna. Enustavat lämintä kauas kevät talvelle. Nyt täällä 7 Erinomainen ulkoilusää. Tämöinen se olla saisi, ei tuulta, ei aurinkoa, niin lutuinen sää tehdä kunnon kävelylenkki.
      Skillan matkoista kyseli, varmaan pitää jossain välissä mennä vähän valoisampaan ja lämpimämpään paikkaan. Lokakuun puolivälissä käväistiin Riikassa 5 päivän retki. Laivalla yli Tallinnaan ja siitä bussilla Riikaan. Meitä säät silloin hemottelivat, oli 19 - 20 joka päivä. Oikein onnistunut ja kiva matka. Jugend tyylin tutustumassa mm.
      27 kerroksisessa Latvia hotellissa ajettiin (lasisella ) näköalahissillä. Näköalat olivat huikeat ja päätä pyörrytti yläilmat...
      Lienee paras taas lopettaa, ellei ole kirjautuminen jo kadonnut- lähden katsomaan.
      Onnea uudelle pirtille ja kiitos kaunis hyvästä ohrarieskasta. Sitäkin tuli aikonaan tehtyä ja piimään.
      Heippa !

      • Hyvä-

        "Pienikin liikunta tuo terveyshyötyjä ja lisää iloa elämään!"

        Sen olen havainnut.


    • Iltaa pirttiin. Aika rientää, kahviaika taitaa jo olla ohi..)) Valamon teetä tässä vielä juon. Olen jäänyt suustani kiinni tuonne 60 palstalle, kun on vielä paljon tuttuja siellä.
      Marraskuu on mennyt mukavammin kuin ennalta osasin odottaa. Paljon ulkoilua, vähän vapaaehtoistyötä, ystävien tapaamista...
      Tänään tuli ennätyspitkä lenkki kun kampaajalta palatessa ajattelin katsastaa tuota uutta rakentamista, mitä tänne radanvarteen on tullut. Infra on minusta hyvä, kerrostalot ilmeikkäitä, hillittyjä värejä käytetty. Muistui vain mieleen tunnetun arkkitehdin, Juhani Pallasmaan luento vuosien takaa. Hän moitti tiivistä rakentamista ja katsoi sen aiheuttavan sosiaalisia ongelmia.
      Niitä on jo nähtävissä täälläkin. Tuttuni asuu yhdessä näistä kerrostaloista ja kertoi , että hänen keittiöstään on suora näkymä naapurin olohuoneeseen.
      Pientaloja on rakennettu 500-600 neliön tonteille ja terassilta on suora näköala vilkkaasti liikennöidylle tielle. "Uuden ajan asumista", kerrottiin myyntiesitteessä.
      Alueesta piti tulla ekologinen kaupunginosa, siksi parkkipaikatkin oli sijoitettu pysäköintitaloon. Kanna siinä sitten ruokakasseja 100-200 metrin päähän...
      Puistoalueita on kyllä kiitettävästi, jopa luonnonmetsää, liito-oravan suojelualueella..))
      Itse asun syrjässä tuosta tiiviistä rakentamisesta, alueen vanhassa osassa.

      Minulle uutta väkeäkin näyttää pirttiin tulleen. Latea kaivattiin viimeksi. Toivottavasti hän on jo "löytynyt". SkillaN nyt taisi puhua eläköitymisestä, ei kai sentään..)) Kyllä tuntuu kivalta, kun joku ottaa vastaan, on kiinnostunut.

      Ramoonalle erityiskiitos tuosta ohrareseptistä, Meinaan kyllä kokeilla. Ei tunnu edes kovin työläältä. Meillä oli maalla tuttu, joka viljeli ohraa. Saimme häneltä jyvät ja jauhatimme sen Töllin Myllyssä, joka oli kyläyhdistyksen pyörittämä yritys. Ei taida olla enää toiminnassa. Siis Lounais-Hämeessä. Kyllä oli hyvää "omista" jyvistä jauhettu puuro. Jaoimme aineksia kaikille tutuille...

      Hyvää loppuiltaa ja marraskuuta kaikille pirttiläisille ja tietysti muillekin..))

      P.s. Jalkani ovat asettuneet, ehkä olen jo tottunut kolestrolilääkkeeseen, minkä ajattelin syyksi tuolle jalkasärylle. Enää sitä ei suuremmin ole...

      • Hyvä-

        Ja äskeinen kommenttini pätee sinullekin, Demeter.


    • SkillaaN

      Huomenta, edelleen pilvisenä alkavaan torstai päivään, no onhan tähän jo totuttu.
      Lunta odotetaan, mutta toisaalta hyvä liikkua, kun ei ole liukasta, kyllä se vähän kirkastaisi tätä olotilaa, kun maahan valkeutta tulisi, no kaikki aikanaan.

      Pienikin liikunta on hyvä,,,minulle myös ja olen sitkeästi nuo kauppareissut tehdä, tulee siinä vähän edes tuota jalkojen siirtelyä.

      Demeter1 siihen rieskaan sopiva ryyni on rikottu, ei siis kokonainen ja helppo on tehdä, liian harvoin tulee tehtyä.
      Asun tienristeyksessä ja liikenne on kova, mutta ei häiritse, tuota slummiutumista ei ole havaittavissa näillä nurkilla, onneksi on puisto tuossa olohuoneen ikkunan takana ja ihmeen rauhallinen on sekin.
      Katselen näin lehdettömänä aikana liikenneaseman matkaan lähtijöitä ja tulijoita, en tunteakseni, siis ei uteliaisuutta, vaan elämän sykettä.
      Aika aikaa kutakin, nyt elän sellaista vaihetta, että en juuri kaipaa mitään, viihdyn yksin, askartelen ja tuherran monia tunteja päivässä.
      Hidasta on kömpelöin sormin pienten puuhastelujen hommat, mutta siinä se päivä hyvin kuluu ja jos lopputulos on mieleinen, kaikki hyvin.
      Eilen tykkäsin enkeleiden onnistuneen, kirjan lehdistä niitä värkkäsin.
      Latesta ei ikävä kyllä ole kuulunut mitään, toivotaan hänen hyvin voivan.

      Noiden ruokien tekemiset poikkeaa paljon maakuntien välillä, kun Konneveden maisemissa tein rieskaa, oli se aivan tuntematon, siellä ohrarieska on leipä, jauhetusta viljasta tehty.
      En ole arvannut kysellä miten karjalan puolella on, meri-kukka varmaan osaa siihen vastata, taitaa olla enemmän piirakoiden ja sen kaltaisten herkkujen teko siellä päin.

      Nyt vilkaisin Ramoonan ohjetta, rikotuista ryyneistä puhuit, no kertaus on opintojen äiti, demeterille vaan muistuttelin niistä.
      Miten minulla on sellainen käsitys, että Rautalammin suunnasta olet kotoisin,, asuiko mummosi Juvalla, no onhan mummojakin useimmiten kaksi;)

      Tuo eläytyminen, siis vilkas mielikuvitus on joskus rikkautta, minkä puutteessa elämä voisi liian ankeaa olla, että eletään vaan pirtissä niin kuin oikeassa elämässä eläisimme, vesi suuhun tuli, kun tuota rieskaa mietin, on se todella silloin tällöin oikein maku nautinto.

      Makriina lue vaan näitä viestejämme jospa innostus kasvaisi, mutta kyllä sitä saa olla vähän laiskempikin, vaikka en usko sinunkaan sitä kylä olevan;)
      Tiedän itsestäni miten tekemättömät työt päälle painaa, mutta yritän niitä pikkuhiljaa saada pois päiväjärjestyksestä ja sitten onkin joku päivä kaikki tehty.

      Minulla on se käsitys tuon hygienin kanssa, että liiallisuuksin on mennyt, kohta ihmiset sairastuvat liian puhtaan elämän tautiin.
      Tavallinen pesu ja siisteys riittää ja valvonta ruoka paikkoihin, että tämä toimii.
      Onhan tietenkin hyvä, että kaikki puhtaasti tehdään, mutta liiallisuuksiin on menty, ja ruokaa tuhlataan kohtuuttomasti, onhan pakkaset ylijäämille olemassa.
      Helposti pilalle menevät tietysti on hävitettävä, mutta kalaa ja kanaa ei monikaan vanhentuneena huolisikaan ja onhan ruoka käyttökelpoista oltava, johan muuten sairastumisriski sairaalat täyttäisi.
      Voi kun kaiken maailman sääntelyt sallisivat ruuan jaon niitä tarvitseville.

      Muutaman päivän tauon pidän, pitäkää pirtti näkösällä, mukavia päiviä kaikille.

      • Ramoona muistaa;
        "Paahtosuola-apposet valmistettiin paistinpannulla pieneksi pilkotusta siansivusta, jonka rasvassa paahdettiin ruisjauhoja, tarpeen mukaan lisättiin suolaa ja voita"

        Minä taas muistan ruisleipäviipaleita paistetiin ilmeisesti sianrasvassa, koska mistä sitä voita olisi riittänyt sillon 50-luvulla?

        Onhan minulle tuttu ohrarieska jota joskus tehtiin kaurastakin, mutta karjalanpiirakoita ei koskaan tehty kaurasta, mutta usein ohrasta. Sitä en muista, koska riisi olisi tullut äidin keittiön ruokakaappiin, koska ainakaan sitä ei porkkanalaatikossa koskaan ollut, joten itsekkin intouduin tekemään sitä äidin porkkalaatikkoa.

        Äitini opetti myös lapseni lehmiä lypsämään ja tekemään näitä piirakoita, joista lapseni intoutuivat sitten teineinä, että tekivät niitä torille myyntiin ja pääsivät tansseihin! En todellakaan tarkemmin tiedä tuota kuviota, koska vihjeitä olen vain kuullut ja tuskin se on korvilleni kuultavaakaan, mitä kaikkea he ovat tehneet silloin nuorena, saati nyt vanhempanakaan!D

        No, päivä on mennyt aatellessa (menisinkö sinne silittämään?en mennyt!) päätä petisä käännellessä, mutta kirjastoautolta klo 14 hain kuitenkin 7-kirjaa, joihin taidan uppoutua illaksi, sillä telkkarista ei tule mitään katsomisen arvoista mielestäni.


      • Kiitos SkillaN tuosta täsmennyksestä: rikottu ohrasuurimo. Yritän muistaa huomenna kauppareissulla.
        Kiva kun kerroit asuinympäristöstäsi, SkillaN, ihan kuin olisi kylässä käynyt.,)) Samalla tavoin pystyn kuvittelemaan Kristiinan kodin kun hän joskus aikaisemmin sitä kuvasi.
        Olet sinä innokas lukija Kristiina23, 7 kirjaa ! Lukija olen itsekin, mutta yhä useammin joudun uusimaan lainani. Viisi kertaa sen voi tehdä.
        Miten on silmiesi laita, Kristiina. Kävitkö silmälääkärissä ?


    • Kahvihetki tiedossa. Mukillinen hyvää kahvia, ja istahdan nauttimaan iltapäivän lepohetkestä. Pieni muutos aamuohjelmassa sai uuden sisällön päiväohjelmaani.

      No, mitä kun huomasin tyhjän lääkepakkauksen jääneen hämäämään lääkekaappiin, joten ei kun matkaan apteekkiin vaan. Enhän ihan lähimpään apt. ryysännyt, vaan ostokeskuksen yhteyteen, että saisin samalla toimittaa muutama puuttuva ostos.
      No, vesitilkan kanssa kulautin verenpainelääkkeeni, ja iloisena kuljin alas valtavaan ruokatavaraparatiisiin, missä sattumoisin oli kaunis nieriä tarjouksessa.

      No. minähän ostin yhden , ja kotona laiton kaunottaren riisi & suppilovahvero petille somasti uuniin, suppis ja riisiliemessä.

      Oli se herkullinen paistos, oli vaan jaettava pakastimeen osa, mutta saan pari ateriaa siitä vielä. Siinä keittiöpuuhissa se parhain osa päivästä sitten kuluikin, katselin hieman Tauno Palon päiväunta Gunvor Sandqvistin aviomiehenä, ja nukahdin minäkin,... mustasukkaisuuden piinassa jäi Tauno parka. Taisinpa herätä samaan aikaan kun filmissä ukonilma herätti Tauno Palon todellisuuteen,...ja minä päätin pistäytyä päiväkahville!
      Pari viikkoa enään, ja lähestyy joulukuu :D )) heippa!

      • Kristiina..23

        sini-sirkulle toivomus nyt, koska Skillan on poissa mukamas hetken, niin tee se aamunavaus, jonka olen tottunut lukemaan aina, että Pirtti on avattu!

        Tietääkseni olet samanlainen aamuvirkku, kuten minäkin ja itse haluaisin päästä pois tästä aamuheräämisestä, mutta kun uni ei vain tule ja kahvia tekee mieli.

        Tottakai avaan tietsikkani näille palstoille ja uutisiin, jotka luen ensin ja sitten, mitä porukka on kirjoitellut "yön pimeinä tunteina", koska yleensä suljen koneeni jo aikaisin iltapäivällä. Silloin alkaa kirjan lukeminen ja joskus jonkun telkkarinohjelman katsominen.

        Mitä sinä tuolla tarkoitat; "tyhjän lääkepakkauksen jääneen hämäämään lääkekaappiin, joten ei kun matkaan apteekkiin vaan."??....Oliko kysymys verenapine lääkkeistä?

        Itse olen tullut aika huolimattomaksi noista verenpaine, diapetes lääkkeistä, koska esim. verenapineeni on joskus aivan siedettävä, saati sokeriarvoni, vaikka en ota niihin mitään noita pillereiäni. Tosin laihtumisellani lienee jotain vaikutusta, vaikka ei painoni ole vielläkään mikään ihannepainoni. Kevään aikaan noin 10 kg, lähti kuin itsestään.

        Jaa, koneen sulkemisaika ja kirja esiin luettavaksi.

        Voi hiivatti tuon ropotin kanssa.
        ,terv. Kristiina23


    • sini.sirkku-ek

      No tyhjä pakkaus, eikä yhtään levyä jäljellä, joten en viitsi jättää ottamattakaan monta päivää. Minä kun taas lihoin jätettyäni tupakin 2-3 v sitten, mutta ei vois uskoa miten hyvin voin nyt, tosi hyvin,...jättäisit sinäkin Kristiina23 jo!

      En halua tehdä aamun avausta, aristan, kun joskus alkuvuosia tein ilman taka-ajatuksia Skillanin ollessa poissa, mutta moitittiin minun yrittävän Skillanin tilalle.
      Ikinä en olisi syrjäyttämässä ketään, en muitakaan täällä, minusta kun tänne mahtuu vaikka messuhallin verran väkeä, 😀
      Minulla kun ei ole mitään kilpailuhalujakaan yleensä, en tarvitse mihinkään sellaista.

      Sitä hauskempaahan on taas kun Skillan palaa takaisin,..kaivattuna.
      Mukavaa iltaa vaan muulle väelle :)

      • yksullamirjami

        Olet sinä minun mielestä niitä tämän" kin keskustelu palstan mukavapiaihmisiä -- Vuodesta toiseen olet pysynyt Positiivinen menttaliteetti edellä näissä "kin keskusteluissa. Tämä Kahvipirtti on ihana lukupaikka --näin ikäihmiselle, kun minä Helmikuussa 85 mittarissa . Eka Älypuhelin Nokia ! on ollut nyt parikuukautta -- mutta tätä Pöytäkonetta käytän paljon -- jokin oli saatava taskuunkin --kun koko suvun porukoilla on Kesäpaikat ja vuorotellen kutsuvat "sanaan " AINA OTETAAN KIITOLLISUUDELLA VASTAAN !
        U.M


    • Hyvähän se jos joku suorittaisi "aamunavauksen." Skillanhan ilmoitti olevansa muutaman päivän poissa. Toivoi myös Pirttiä pidettävän näkyvillä ja jatkossa etenpäin. Tuskinpa siitä kukaan "nälvisi" jos aamunavauksen tekisi.
      Minulla taitaa olla pasmat sekaisin. Eilen oli menoa, neuvonpitoa ja hommaa, etten enää
      pirttiin raahautunut. Nyt kirjoitin ja hosuin lähettämisen kanssa niin, että sinnepähän katosi maailman tuuliin. Tuskinpa hyvä hävisi:)) Nyt toivon vain teille hyvää jatkoa!

    • sini.sirkku-ek

      Lauantaiaamun huomenet! ja kiitos kannustuksesta ynnä muu.
      Tänään maistuikin uni ihan 8,30 asti, mikä on harvinaista itselleni. Yleensä olen aamuvirkku, joskus liiankin aikaisin, mutta ei aika silti pitkäksi ole mennyt. Aina on aamuisin tekemistä, tänään kastelin viherkasvini heti kun sukat sain jalkaani 😀

      Kahviaamiaiseen ryhdyn koht'puoleen, kunhan vesilasilliseni saan loppuun. Aina on ilo tehdä pari terveellistä voileipää, salaatilla ja sipulivarsilla, päällisenä tänään aladoopisiivu.
      Johan ruokahalu heräsikin pelkästä ajatuksesta :)
      Joten hyvää alkavaa viikonloppua toivottaen

      siirryn keittiööni, moikka!

      • Demeter kyselee tuolla silmieni vointia ja onhan minulla tarkoitus käydä silmälääkärillä, mutta se on ilmeisesti ikuinen "tarkoitus", joka ei toteudu koskaan, koska voinko luottaa noihin silmäasemien lääkäreihin? Varppina toteavat jonkun vian ja kalliit lasit määrätään, mutta nyt olen pärjännyt hyvin näillä halpalaseilla, joita tosin rikon aika paljon, siis linssit irti ja sangat poikki.

        Tarkoitus olisi myös päästä eroon tuosta tupakoinnista, mutta on se vain niin piintynyt tapa, että "tarkoitukseksi" sekin taitaa jäädä. Olen sentään kokeillut aivan lääkärinmääräämiä pillereitä, jotka on tosi kalliita, kuten myös ostanut sen sähkötupakan. Viimeisin vähennys yritys on nuo pikkusikarit, jotka palaa vain senaikaa, kun niitä imaisee, joten olenhan minä melkein puolittanut polttamiseni.

        Tarkoitukseksi jäi myös tuo silitys possakan loppuun saattaminen, koska hain kirjoja lisää ja on niin ihanaa paneutua niiden seuraan. Vaan kyllä se naru tulee vetävän käteen ja ainakin silityksen senkun lisääntyy, joten ehkä alkuviikosta olisi pakko mennä, koska sitäpaitsi on taas kertynyt noita, joten auto talon eteen ja kaikki roskat siihen. Kateellisena lueskelen ynnämuun roskiskeikkoja, joihin hän yhdistää sopivasti kävelylenkin, joka minunkin täytyisi ehdottomasti tehdä.


      • Kristiina23 kirjoitti:

        Demeter kyselee tuolla silmieni vointia ja onhan minulla tarkoitus käydä silmälääkärillä, mutta se on ilmeisesti ikuinen "tarkoitus", joka ei toteudu koskaan, koska voinko luottaa noihin silmäasemien lääkäreihin? Varppina toteavat jonkun vian ja kalliit lasit määrätään, mutta nyt olen pärjännyt hyvin näillä halpalaseilla, joita tosin rikon aika paljon, siis linssit irti ja sangat poikki.

        Tarkoitus olisi myös päästä eroon tuosta tupakoinnista, mutta on se vain niin piintynyt tapa, että "tarkoitukseksi" sekin taitaa jäädä. Olen sentään kokeillut aivan lääkärinmääräämiä pillereitä, jotka on tosi kalliita, kuten myös ostanut sen sähkötupakan. Viimeisin vähennys yritys on nuo pikkusikarit, jotka palaa vain senaikaa, kun niitä imaisee, joten olenhan minä melkein puolittanut polttamiseni.

        Tarkoitukseksi jäi myös tuo silitys possakan loppuun saattaminen, koska hain kirjoja lisää ja on niin ihanaa paneutua niiden seuraan. Vaan kyllä se naru tulee vetävän käteen ja ainakin silityksen senkun lisääntyy, joten ehkä alkuviikosta olisi pakko mennä, koska sitäpaitsi on taas kertynyt noita, joten auto talon eteen ja kaikki roskat siihen. Kateellisena lueskelen ynnämuun roskiskeikkoja, joihin hän yhdistää sopivasti kävelylenkin, joka minunkin täytyisi ehdottomasti tehdä.

        Hyvähän se on Kristiina, jos noilla "tiimarin laseilla" pärjäät. Parilla tutulla on sama tilanne, eivät tarvitse silmälääkäriä, vaikka yli seitsemänkymppisiä ovat.
        Meille vain kävi niin, että kun puoliso kävi tutulla silmälääkärillä, tämä puhui vain alkavasta kaihista. Näkö huononi toisesta silmästä kuitenkin kaiken aikaa ja lopulta hän tilasi toisen lääkärin Silmäsairaala Valosta. Siellä nuori lääkäri sanoi heti, että kyseessä oli verkkokalvovaurio ja kun se ollut hoitamatta pitkään näön menetys oli lähellä. Silmää jouduttiin sitten operoimaan pariin kertaan, mutta onneksi näkö saatiin suurelta osin säilytettyä, vahva linssi vain tarvitaan toiseen silmään.
        Sama lääkäri sitten vakuutti minullekin, ettei tarvitse joka vuosi käydä mittauttamassa silmänpaineita, kuten edellinen lääkäri edellytti. minulla nyt vain 21-23 painelukemat ovat "normaaleja".

        En tietenkään tahdo pelotella sinua, Kristiina, ja kyllä se verkkokalvon repeämä oireili niin paljon, ettei sitä voinut olla huomaamatta ja jos pystyt lukemaan niin ole onnellinen silmiesi tilasta.

        Kaikille pirttiläisille hyvää viikonloppua ! Meillä on huomenna nuorimman lapsenlapsen 1-vuotissynttärit. Taas on vilinää ja vilskettä. Viimeksi kun villi joukko oli koolla, he onnistuivat hukkaamaan minun kirjapiiriin luettavaksi tarkoitetun kirjani. Etsin sitä joka paikasta, soittelin kirjastoonkin, jos olisin asioidessa jättänyt oman kirjani sinne. Lopulta kirja löytyi patterin takaa..))
        Oli luiskahtanut kaapiston päältä sinne. Tekeville sattuu...


    • Ramoona_

      Olen aina ymmärtänytkin , että Sinisirkkusemme on aikaansa edellä oleva persoona , nytkin jo lauantaissa. :) Samahan se eläkeläiselle, kun ei töihin menosta tarvitse välittää, mutta jos saunapäiväsi on lauantai, saatat löytää lauteilta yllättävää seuraa tänään mennessäsi. Voileipäsi ovat aina kekseliäitä ja kuulostavat herkullisilta, niitä syö myös silmillään. Keittelen yleensä arkiaamuina puuroa ja tarjoan marjojen ja maidon kera, lisäksi juodaan mukilliset maitokahvia. Viikonloppuisin on brunssimaisempaa, herätäänkin yleensä myöhempään ja syödään lounas myöhemmin. Saunotaan kolmasti viikossa, mutta lauantaille järjestän pientä saunajuhlan tuntua. Laitan puhtaat mankeloidut pellavaiset laudeliinat, jotain löylytuoksua kenties, valikoitu vilvoittelujuoma (talvellakin ulkoterassilla) ja maukas etukäteen valmisteltu iltapala, siis saunan jälkeen vasta :). Viikkosiivouksen jälkeen tuore kukkakimppu pöydälle, sunnuntaina jälkiruokaa. Pikkuasioilla koetan pitää yllä sunnuntaitunnelmia arjen vastapainoksi.

      Kristiinalle tsemppiä urhoolliseen silityspossakkaan. Eräs ystäväni kertoo vastaavaa, miten käy muutaman Ikea-kassillisen viikkaamassa ja silittämässä viikottain, laittaa myös paikoilleen kaappeihin tyttärensä huushollissa. Kyllä mekin haluamme auttaa, mutta enimmäkseen se on lasten kanssa oloa ja kuljetusapua, lämpimäisiä usein vien myös. Isommat tytöt käyvät mielellään täällä mummolassa ikkunoita, saunaa, hellaa yms. työlästä pesemässä, saavat taskurahaa. Toinen onkin jo lukiossa ja toinen yliopistossa, nuorempien teinien paras piirre ei järjetyksen pito yleensä ole. Silitys ei sinänsä ole minullekaan vastenmielistä puuhaa, nyt aika vähissä, kun miesten silitettyjä kauluspaitoja ei tarvitse joka päivälle olla ja mankeloin liinavaatteet. Kumppani suosii talvella flanellipaitaa , kesällä ilmavaa eläväpintaista seersuckeria, ovat siistejä kun pesun jälkeen hyvin oikoo hengarille roikkumaan.

      Ihan laatuisa sää täällä, hyvin tarkeni taas pyörällä kaupassa piipahtaa öinen sade lakkasi. Luvassa on selkiytyvää ja viileämpää...sen mukaan sitten taas mennään.

      Mukavaa viikonloppua !

      • Todellakin herätessäni melko myöhään uskoin olevan lauantaiaamun, kas kun eilen apt. reissun takia tein jo laiantain ostokset 😀))
        Eipä siinä suuria eroja ole eläkeläisen arkipäivässä, naurattihan minua kun odotin lauantain erästä ohjelmaa ja huomasin.

        Kuittaan punaviinilasillisella ateriani ja kahvilla aamuisen unimokani, ja toivotan uusiksiHauskaa huomista lauantaita 🍷:))


      • Sivustaseurannut
        sini.s kirjoitti:

        Todellakin herätessäni melko myöhään uskoin olevan lauantaiaamun, kas kun eilen apt. reissun takia tein jo laiantain ostokset 😀))
        Eipä siinä suuria eroja ole eläkeläisen arkipäivässä, naurattihan minua kun odotin lauantain erästä ohjelmaa ja huomasin.

        Kuittaan punaviinilasillisella ateriani ja kahvilla aamuisen unimokani, ja toivotan uusiksiHauskaa huomista lauantaita 🍷:))

        Käy lukemassa kuuskymppisistä korppiksen prinsessa aloitusta, jossa korppis panettelee sinua rajusti.


      • toinenseuraaja
        Sivustaseurannut kirjoitti:

        Käy lukemassa kuuskymppisistä korppiksen prinsessa aloitusta, jossa korppis panettelee sinua rajusti.

        Ei vaan tämän ketjun aloittajaa....


      • Sivustaseurannut
        toinenseuraaja kirjoitti:

        Ei vaan tämän ketjun aloittajaa....

        No miksi se ei sitten kirjoittanut niin?


      • toinenseuraaja
        Sivustaseurannut kirjoitti:

        No miksi se ei sitten kirjoittanut niin?

        Oisko ns. kirjoitusvirhe eli olisi pitänyt olla sana "sinne".


      • kolmasseuraaja
        toinenseuraaja kirjoitti:

        Oisko ns. kirjoitusvirhe eli olisi pitänyt olla sana "sinne".

        Mitenkähän olisi, jos ette sotkisi näillä epäluuloilanne palstoilta toiselle meidän hyväntahtoista Kahvipirttiämme?


      • Korppis11
        kolmasseuraaja kirjoitti:

        Mitenkähän olisi, jos ette sotkisi näillä epäluuloilanne palstoilta toiselle meidän hyväntahtoista Kahvipirttiämme?

        Näiden takia suljin pirtin oven, odotan parempaa huomista. En voi kirjoittaa tänne vaikka haluaisin. Massiivinen hyökkäys jatkuu, kirjoittamani kommentit muunnetaan ja sanomani vääristellään. Ikävä kyllä osa kahvipirtin kirjoittajista ovat samaa mieltä näiden kanssa ja kannustavat heitä minua vastaan kehumalla heidän kommenttejaan.

        Tunsin löytäväni paikan, jossa voin kirjoittaa kuten te muutkin päivien tapahtumista. Kahvipirttiin irjoittavien pitää myös ymmärtää, että nämä kirjoittajat halveksivat yli 80-vuotiaita.


      • Eipäs-nyt
        Korppis11 kirjoitti:

        Näiden takia suljin pirtin oven, odotan parempaa huomista. En voi kirjoittaa tänne vaikka haluaisin. Massiivinen hyökkäys jatkuu, kirjoittamani kommentit muunnetaan ja sanomani vääristellään. Ikävä kyllä osa kahvipirtin kirjoittajista ovat samaa mieltä näiden kanssa ja kannustavat heitä minua vastaan kehumalla heidän kommenttejaan.

        Tunsin löytäväni paikan, jossa voin kirjoittaa kuten te muutkin päivien tapahtumista. Kahvipirttiin irjoittavien pitää myös ymmärtää, että nämä kirjoittajat halveksivat yli 80-vuotiaita.

        Vaikka palstalaiset eivät pidä 84vuotiasta poikakaveristasi, ei sitä voi yleistää että täällä helveksitaan yli 80 vuotiaita.


      • Korppis11 kirjoitti:

        Näiden takia suljin pirtin oven, odotan parempaa huomista. En voi kirjoittaa tänne vaikka haluaisin. Massiivinen hyökkäys jatkuu, kirjoittamani kommentit muunnetaan ja sanomani vääristellään. Ikävä kyllä osa kahvipirtin kirjoittajista ovat samaa mieltä näiden kanssa ja kannustavat heitä minua vastaan kehumalla heidän kommenttejaan.

        Tunsin löytäväni paikan, jossa voin kirjoittaa kuten te muutkin päivien tapahtumista. Kahvipirttiin irjoittavien pitää myös ymmärtää, että nämä kirjoittajat halveksivat yli 80-vuotiaita.

        Eipä paljon paremmaksi muuttunut sinunkaan selityksesi? Täältäkö kannustetaan häiriköitä, ja he eivät suosi yli 80 vuotiaita? En ole huomannut Kahvipirtissä jaotellun kirjoittajia iän mukaan,, tai otettu osaa panetteluun yleensä.
        Eiköhän kannata molemmin puolin ohittaa sellainen käytös ja sopeutua rakentavasti uuteen ympäristöön !

        Leppoisaa iltaa nyt.


      • tervetulooooo
        Eipäs-nyt kirjoitti:

        Vaikka palstalaiset eivät pidä 84vuotiasta poikakaveristasi, ei sitä voi yleistää että täällä helveksitaan yli 80 vuotiaita.

        Onko tänne tullut portsari joka kysyy henkkarit ja häätää yli 80v ? Ja tietysti alle 70v? Ehkä se P on ihan kiva jos päästäis tutustumaan ilman välikäsiä .


      • Korppis11
        sini.s kirjoitti:

        Eipä paljon paremmaksi muuttunut sinunkaan selityksesi? Täältäkö kannustetaan häiriköitä, ja he eivät suosi yli 80 vuotiaita? En ole huomannut Kahvipirtissä jaotellun kirjoittajia iän mukaan,, tai otettu osaa panetteluun yleensä.
        Eiköhän kannata molemmin puolin ohittaa sellainen käytös ja sopeutua rakentavasti uuteen ympäristöön !

        Leppoisaa iltaa nyt.

        Ehkä sinunkin pitäisi lukea tekstit useampaan kertaan niin ymmärtäisit etkä alkaisi vääristelemään kirjoituksiani.

        Kirjoitin.
        "Ikävä kyllä osa kahvipirtin kirjoittajista ovat samaa mieltä näiden kanssa ja kannustavat heitä minua vastaan kehumalla heidän kommenttejaan."

        Eli ei kahvipirtin sisällä vaan ulkopuolella.

        Kun tuntemattomia yli 80-vuotiaita pidetään "vanhoina kääkkinä, ikäloppuina vanhuksina" kuten ystävääni, on sanomattakin selvää, että samaa he ajattelevat muistakin yli 80-vuotiaista.


      • Käääkkkk
        Korppis11 kirjoitti:

        Ehkä sinunkin pitäisi lukea tekstit useampaan kertaan niin ymmärtäisit etkä alkaisi vääristelemään kirjoituksiani.

        Kirjoitin.
        "Ikävä kyllä osa kahvipirtin kirjoittajista ovat samaa mieltä näiden kanssa ja kannustavat heitä minua vastaan kehumalla heidän kommenttejaan."

        Eli ei kahvipirtin sisällä vaan ulkopuolella.

        Kun tuntemattomia yli 80-vuotiaita pidetään "vanhoina kääkkinä, ikäloppuina vanhuksina" kuten ystävääni, on sanomattakin selvää, että samaa he ajattelevat muistakin yli 80-vuotiaista.

        Ei ole sanomattakin selvää , puhu sinä vaan omasta kääkästäsi !


      • järkyttynyt.män
        Sivustaseurannut kirjoitti:

        Käy lukemassa kuuskymppisistä korppiksen prinsessa aloitusta, jossa korppis panettelee sinua rajusti.

        Kun ketjua lukee, ei välty huomiolta että korppis on otettu palstan nuorimpana rasistisen tyylin silmätikuksi. Pysy palstalla korppis. Aika on puolellasi.
        Pöllytetään sorsijasi sakilla suohon.


      • Ujomaito
        järkyttynyt.män kirjoitti:

        Kun ketjua lukee, ei välty huomiolta että korppis on otettu palstan nuorimpana rasistisen tyylin silmätikuksi. Pysy palstalla korppis. Aika on puolellasi.
        Pöllytetään sorsijasi sakilla suohon.

        Kirjoittajien puolella on rauhallinen ja seesteinen ilmapiiri. Ei tänne tarvitse tulla uhoamaan tai alkaa hakea hyväksyntää muilta. Ihan normaalit ihmiset mahtuvat hyvin, ehkä korpikirjoittajalla on niin suuri ego, että ei tahdo mahtua muiden sekaan?


      • retanekka
        Ujomaito kirjoitti:

        Kirjoittajien puolella on rauhallinen ja seesteinen ilmapiiri. Ei tänne tarvitse tulla uhoamaan tai alkaa hakea hyväksyntää muilta. Ihan normaalit ihmiset mahtuvat hyvin, ehkä korpikirjoittajalla on niin suuri ego, että ei tahdo mahtua muiden sekaan?

        Kaipa se korpin entinen palstaseurapiiri täällä välillä vierailee , en ole huomannut kenenkään pirtin vakikirjoittajan vastanneen pahasti. Miten tuo iso ego muka näkyy, ei niin mitenkään. Ihan tavallinen tallaaja on korppiskin , ei yhtään hetkauta puoleen eikä toiseen juttunsa .


      • sini.s kirjoitti:

        Eipä paljon paremmaksi muuttunut sinunkaan selityksesi? Täältäkö kannustetaan häiriköitä, ja he eivät suosi yli 80 vuotiaita? En ole huomannut Kahvipirtissä jaotellun kirjoittajia iän mukaan,, tai otettu osaa panetteluun yleensä.
        Eiköhän kannata molemmin puolin ohittaa sellainen käytös ja sopeutua rakentavasti uuteen ympäristöön !

        Leppoisaa iltaa nyt.

        Olen harvoin pistäytynyt pirtissä, mutta ei se iästä ole johtunut. Kyllä tällainen yli kasikymppinenkin kynnyksen yli pääsee.
        Ei ole vain tieni kulkenut pirtin ohi. Ei aina tarvitse etsiä sitä syvempiä ihmisten käytökselle.
        Hyvää päivänjatkoa.


      • Eipäs-nyt kirjoitti:

        Vaikka palstalaiset eivät pidä 84vuotiasta poikakaveristasi, ei sitä voi yleistää että täällä helveksitaan yli 80 vuotiaita.

        Miksi palstalaiset eivät pidä jostakin henkilöstä, joka tietääkseni ei ole koskaan edes käynyt tällä palstalla!
        Ihan vaan sivumennen ihmettelen. Muuten en sanailuun ole puuttumassa.


    • Hei kaikki ! Kylläpäs osaakin olla pimeä ja tuhnuinen päivä. Pientä vettä tuhuuttaa ja rapa roiskaa. Lienee syksy, kun tapansa näyttää.
      Minustakin tuntuu että hirmu vähän on nykyisin silitettävää vaatetta. kaikki liinavaatteet mankeloin minäkin. Nykyiset vaatekuidut ovat aika hyviä, kun tosiaan oikoo ja ripustaa henkariin kuivumaan eipä juuri silittämistä ole. Hiljan ostin miehelleni uuden kauluspaidan, puuvillaisen. Jotain käsiteltyä kuitua oli kai kun niin hyvin pesussa silisi vaikka koneen 30 ssä pesin.
      Tykkäisin kyllä silittämisestä, ihan tuoksukin siitä tulee, kun on puhtaat vaatteet kyseessä.
      Liinoja joskus joutuu/pääsee silittämään.
      Vähän maakunnittain menee nuo perinneruuat mitä missäkin tehdään. Vanhempani elivät nuoruutensa itärajan takana- Karjalan kannaksella. Karjalan piirakat, riisi tai perunapiirakat oli jokaviikoisia. Sunnuntaiksi leivottiin. Ohraryyni uunipuuroa ,leivinuunissa muhitettua oli, muttei juuri piirakoissa eikä rieskaa ohraryyneista tehty lapsuuskodissani
      Myöhemmin itse aikuisena tein molempia. Jossain päin tehtiin pyöreitä piirakoita. Ilomantsin suunnalla kukkosia/ pyöröja, miksi niitä nyt kukakin sanoo. Niissäkin täyte voi olla lähes mitä vaan. Riisiä, perunaa, helmiryynipuuroa, mannapuuroa mm. Noita kaikkia ainakin olen syönyt. Pohja sekaleipätaikinasta. piti olla pehmoinen suussasulava. Niin olikin.
      Onhan näitä herkkuja pilvin pimein. Perinteitä ovat, ja hyvä kun sopivasti kulkeutuvat ikäpolvelta toiselle. Se on rikkautta.

      Nyt siirryn keittön puolelle minäkin... hyvää ja leppoisaa viikonloppua jokaiselle.

    • Pilvinen päivä, aurinko oli piilossa, ei kuitenkaan tänään satanut. Sen normaalikeikkani tein. Roskiseen ja sitten samalla markettiin. Siinä on ikäänkuin tavoite ettei tunnu kävely turhanpäiväiseltä. Niin...tottahan huomasin, että aamunavauskin on hoitunut. Hyvä!
      Ruuanlaittotaitoni ovat hyvin yksinkertaiset, ilman mitään "kukastuksia." En kuitenkaan ole aivan avuton. Parempi että vain lueskelen asiantuntevien juttuja. Hyviä vinkkejä heille, jotka vielä haluavat uusia ideoita koettaa. Minun on parempi olla kokemuksiani kertomatta, ettei mene puurot ja vellit sekaisin:) Keittelen vain joka aamu kaurapuuroni mikrossa, se ei paljon taitoja tarvitse. Muutoin melko kaikkiruokainen olen - tosin muutamia "herkkuja" en syö, kun niissä ei ole edes ravintoarvoakaan. Tottahan tunnen kukkoset,karjalanpiirakat ja sultsinat. Se tieto on tullut syntyperästäni, kotonani näitä valmistettiin.
      Johan tässä ilmoittautuminen tuleekin:) Täytyy siirtyä kevyeen iltaruokintaan, kuulemma kylläinen saa paremmin unenpäästä kiinni. Voi olla tottakin

    • e.lä.mä

      Kamelia voi hyvin satoja kukkasia on tulossa.

    • hurskainen

      Olihan uskomaton lämmin kausi marraskuiseksi. Katsoin myöhään eilen illalla ulkolämpämittaria 8 astetta. Vaikkei se mikään virallinen mittaustulos ollutkaan niin silti.

      • Näin eilen jollakin palstalla valokuvan kukkivasta voikukasta. Oli sinä aamuna napattu kuva! Ja jotkut käyvät sienessä.
        Vaikka en talvesta tykkääkään, niin elämme neljän vuodenajan vyöhykkeellä. ja kasvimme ovat siihen rytmiin oppinet ja sopeutuneet. Kuinkahan paljon hankaluuksia nämä oudot säät niille tuottaa.
        Eräänä vuonna oli vielä tammikuukin lumeton, vaikka oli tietysti pakkasta. Kasvien juuret jäätyivät, kun niillä ei ollut lumen suojaa. Ruusuni paleltuivat.


    • Hyvää huomenta!
      Lämmitä on vieläkin ja täällä taitaa sateetontakin olla. Näinhän Hurskainenkin totesi. Aloin jo ihmetellä, että onko hurskaisella onelmia kun ei muutamaan päivään näkynyt.
      En aio nyt pitkälle jutustella. Kunhan aloitin vuorostani "päivän." Pienimuotoisissa
      jutusteluissa näytettäisiin jonkukunlaisia "haasteitakin heiteltävän." Niihin en toistai-
      seksi takerru, vaikka olisi aikaakin. Jotenkin tulee mieleen veisu"mahtuuhan maailmahan
      näitä.."
      Hyvää jatkoa teille tähän uuteen päivään.

      • Samoin sinulle ynnämuu, siis huomenta aamuvirkku.

        Aurinkoista päivää on luvassa, kunhan se aurinko jaksaisi nousta esiin.

        Minun tämänpäivän possakka on siirtää autoni tuohon rapun eteen ja lastata kertyneet roskat siihen, jotka sitten muistaessani tyhjennän noihin jätelaatikoihin, kukin ansionsa mukaa, koska taas on paperia, kartonkia, lasi- ja peltipurkkeja ja tietenkin sitä sekajätettä.

        Toisaalta voisin autonikin tankata, sillä jos pakkasia on luvassa, niin käy, kuin viimetalvena, että ei aukea se tankkausluukku, saati takakontti, jos roskat siellä edelleen odottaa tyhjennystä.

        Olihan noita "haasteita" tullut yön pimeinä tunteina ja tunteet siellä tuntuikin olevan esillä ja jopa uhoa, että; "Pöllytetään sorsijasi sakilla suohon."??

        Onkohan tuo avoin sota Kahvipirttiä kohtaan että nyt se vihdoinkin tuhotaan, koska useinhan tätä on uhattu, milloinminkinlaisilla avauksilla ja onneksi huonolla menestyksellä.

        Vaan kuinkahan mahtaa nyt käydä?


      • Kristiina23 kirjoitti:

        Samoin sinulle ynnämuu, siis huomenta aamuvirkku.

        Aurinkoista päivää on luvassa, kunhan se aurinko jaksaisi nousta esiin.

        Minun tämänpäivän possakka on siirtää autoni tuohon rapun eteen ja lastata kertyneet roskat siihen, jotka sitten muistaessani tyhjennän noihin jätelaatikoihin, kukin ansionsa mukaa, koska taas on paperia, kartonkia, lasi- ja peltipurkkeja ja tietenkin sitä sekajätettä.

        Toisaalta voisin autonikin tankata, sillä jos pakkasia on luvassa, niin käy, kuin viimetalvena, että ei aukea se tankkausluukku, saati takakontti, jos roskat siellä edelleen odottaa tyhjennystä.

        Olihan noita "haasteita" tullut yön pimeinä tunteina ja tunteet siellä tuntuikin olevan esillä ja jopa uhoa, että; "Pöllytetään sorsijasi sakilla suohon."??

        Onkohan tuo avoin sota Kahvipirttiä kohtaan että nyt se vihdoinkin tuhotaan, koska useinhan tätä on uhattu, milloinminkinlaisilla avauksilla ja onneksi huonolla menestyksellä.

        Vaan kuinkahan mahtaa nyt käydä?

        Missä tuollaista sotaa käydään?
        Olen ihan ulalla.


      • Makriina2 kirjoitti:

        Missä tuollaista sotaa käydään?
        Olen ihan ulalla.

        järkyttynyt.män
        17.11.2018 1:56

        Sivustaseurannut kirjoitti:
        Käy lukemassa kuuskymppisistä korppiksen prinsessa aloitusta, jossa korppis panettelee sinua rajusti.
        Kun ketjua lukee, ei välty huomiolta että korppis on otettu palstan nuorimpana rasistisen tyylin silmätikuksi. Pysy palstalla korppis. Aika on puolellasi.
        Pöllytetään sorsijasi sakilla suohon.


      • mitä.kristiin.tarkoittaa
        Kristiina23 kirjoitti:

        järkyttynyt.män
        17.11.2018 1:56

        Sivustaseurannut kirjoitti:
        Käy lukemassa kuuskymppisistä korppiksen prinsessa aloitusta, jossa korppis panettelee sinua rajusti.
        Kun ketjua lukee, ei välty huomiolta että korppis on otettu palstan nuorimpana rasistisen tyylin silmätikuksi. Pysy palstalla korppis. Aika on puolellasi.
        Pöllytetään sorsijasi sakilla suohon.

        Missä korppis makriinaa panettelee rajusti ja miksi ? Laita siitä lainaus tänne ! Miksi kristiina silti kannustaa korppista pysymään palstalla, jos kerran makriinaa panettelee ? Makriina sentään ei kenestäkään ole puhunut pahaa ja on täällä ollut tosi kauan ja paras kirjoittaja . Oletko varma että korppis on palstan nuorin ja juuri siksi saisi huonoa palautetta ?? Täällä 70 on paljon ollut paljon 60kymppisiä kirjoittajia ilman että olisi vainottu tai tehty mitään numeroa iästä. Onko pirtissä koskaan iän perusteella sorrettu tai sitä keneltäkään kyselty ? vastatkaa jotka paremmin tunnette historiaa. Palstalla oli kyllä ilkeä ajojahti 80-kymppisiä vastaan juuri ennen kuin nämä uudet siirtyi sieltä kuuskymppisistä. Suohon pöllytyksistä saat puhua vain omasta puolestasi. Ja kyllä tuo korp on tosi ilkeästi usein kirjoittanut, jos on vähänkään sitä arvostellut . Käsitääkseni pirtissä on ihan ystävällisesti vastailtu korpiksellekkin, en tosin ole tarkkaan seurannut.


      • mitä.kristiin.tarkoittaa kirjoitti:

        Missä korppis makriinaa panettelee rajusti ja miksi ? Laita siitä lainaus tänne ! Miksi kristiina silti kannustaa korppista pysymään palstalla, jos kerran makriinaa panettelee ? Makriina sentään ei kenestäkään ole puhunut pahaa ja on täällä ollut tosi kauan ja paras kirjoittaja . Oletko varma että korppis on palstan nuorin ja juuri siksi saisi huonoa palautetta ?? Täällä 70 on paljon ollut paljon 60kymppisiä kirjoittajia ilman että olisi vainottu tai tehty mitään numeroa iästä. Onko pirtissä koskaan iän perusteella sorrettu tai sitä keneltäkään kyselty ? vastatkaa jotka paremmin tunnette historiaa. Palstalla oli kyllä ilkeä ajojahti 80-kymppisiä vastaan juuri ennen kuin nämä uudet siirtyi sieltä kuuskymppisistä. Suohon pöllytyksistä saat puhua vain omasta puolestasi. Ja kyllä tuo korp on tosi ilkeästi usein kirjoittanut, jos on vähänkään sitä arvostellut . Käsitääkseni pirtissä on ihan ystävällisesti vastailtu korpiksellekkin, en tosin ole tarkkaan seurannut.

        Näyttää lukemisen ymmärryksessä olevan häikkää useammalla kuin yhdellä.

        Ostin viikolla makrillifileitä, joita söimme päivälliseksi. Koska savustetut makrillit eivät olleet entuudesta tuttuja kysäisin ketjussani onko tietoo, ovatko hyviä.

        Hyviä olivat.


      • mitä.kristiin.tarkoittaa kirjoitti:

        Missä korppis makriinaa panettelee rajusti ja miksi ? Laita siitä lainaus tänne ! Miksi kristiina silti kannustaa korppista pysymään palstalla, jos kerran makriinaa panettelee ? Makriina sentään ei kenestäkään ole puhunut pahaa ja on täällä ollut tosi kauan ja paras kirjoittaja . Oletko varma että korppis on palstan nuorin ja juuri siksi saisi huonoa palautetta ?? Täällä 70 on paljon ollut paljon 60kymppisiä kirjoittajia ilman että olisi vainottu tai tehty mitään numeroa iästä. Onko pirtissä koskaan iän perusteella sorrettu tai sitä keneltäkään kyselty ? vastatkaa jotka paremmin tunnette historiaa. Palstalla oli kyllä ilkeä ajojahti 80-kymppisiä vastaan juuri ennen kuin nämä uudet siirtyi sieltä kuuskymppisistä. Suohon pöllytyksistä saat puhua vain omasta puolestasi. Ja kyllä tuo korp on tosi ilkeästi usein kirjoittanut, jos on vähänkään sitä arvostellut . Käsitääkseni pirtissä on ihan ystävällisesti vastailtu korpiksellekkin, en tosin ole tarkkaan seurannut.

        mitä.kristiin.tarkoittaa....kyselet

        Nythän ei ollut kysymyksessä Makriinan arvostelu, vaan Makriina kyseli minulta, että missä on "sota syttynyt", johon laitoin viestin toiselta kirjoittajalta, jossa hän ilmaisi nuo sanansa, että; " Pöllytetään sorsijasi sakilla suohon.", jonka on kirjoittanut tällainen kirjoittaja, siis en minä;

        järkyttynyt.män
        17.11.2018 1:56

        No, ilmeisesti tämä " järkyttynyt.män" vastaa itse huutoihinsa ja me toiset suojaudumme tuosta pöllytyksestä, joka ei toivottavasti toteudu Kahvipirtissä..

        Siitä olen samaa mieltä, että Makriina on minunkin suosikkini kirjoituksissaan, koska usein olen samaa mieltä hänen kanssaan, joten vastauskin jäisi vain tuohon "olen samaa mieltä", koska mitäpä sitä muotoilemaan sanomansa toiseksi, jos joku on sen jo hyvin ilmaissut.

        Suosittelen lukemaan nuo kaikki viestit, josta tämä väärinkäsitys on alkanut, ....vai täytyisikö minun lukea nyt kaikiki uudestaan. Varma olen siitä, että Makriinaa en ole koskaan moittinut, mutta joskus olen ehkä sortunut (sovinolla) korppista pysymään mukana ja senkin voin nyt vannoa, että toisten en sitä tee. On nimittäin vuosien kokemus siitäkin, kuinka ilkeä hän voi olla ja vääristellä toisten kirjoitukset.


      • Kristiina23 kirjoitti:

        mitä.kristiin.tarkoittaa....kyselet

        Nythän ei ollut kysymyksessä Makriinan arvostelu, vaan Makriina kyseli minulta, että missä on "sota syttynyt", johon laitoin viestin toiselta kirjoittajalta, jossa hän ilmaisi nuo sanansa, että; " Pöllytetään sorsijasi sakilla suohon.", jonka on kirjoittanut tällainen kirjoittaja, siis en minä;

        järkyttynyt.män
        17.11.2018 1:56

        No, ilmeisesti tämä " järkyttynyt.män" vastaa itse huutoihinsa ja me toiset suojaudumme tuosta pöllytyksestä, joka ei toivottavasti toteudu Kahvipirtissä..

        Siitä olen samaa mieltä, että Makriina on minunkin suosikkini kirjoituksissaan, koska usein olen samaa mieltä hänen kanssaan, joten vastauskin jäisi vain tuohon "olen samaa mieltä", koska mitäpä sitä muotoilemaan sanomansa toiseksi, jos joku on sen jo hyvin ilmaissut.

        Suosittelen lukemaan nuo kaikki viestit, josta tämä väärinkäsitys on alkanut, ....vai täytyisikö minun lukea nyt kaikiki uudestaan. Varma olen siitä, että Makriinaa en ole koskaan moittinut, mutta joskus olen ehkä sortunut (sovinolla) korppista pysymään mukana ja senkin voin nyt vannoa, että toisten en sitä tee. On nimittäin vuosien kokemus siitäkin, kuinka ilkeä hän voi olla ja vääristellä toisten kirjoitukset.

        "On nimittäin vuosien kokemus siitäkin, kuinka ilkeä hän voi olla ja vääristellä toisten kirjoitukset."

        Hyökkäys on paras puolustus.


    • Saunapäivä terveiset pirttiin ! Eikös sitä ainakin ennen lauantaisin saunottu, ainakin omassa lapsuudessani. Nykyisin sekin tapa on sekoittunut nyky-aikaan. On työt ja mikä este nyt kenelläkin työ ikäisellä onkaan. Me yhteiskunnalle työmme tehneet voimme itse määritellä sauna-illan. Ja se on lauantai.
      Mitä hienoin päivä tänään. Aurinkoa taivaan täydeltä. 7, siinä marraskuun päivä. Oli ilo liikuskella ulkosalla omaan tahtiinsa !
      Päivä meni "hyväntekeväisyyden " nimiin. On sitä oppinut jo välillä olemaan tekemättä mitään vastapainoksi joillekin: aamusta- iltaan touhua, päiville.
      Parashan olisi olla kiinnittämättä hirveesti huomiota huonoihin kommentteihin. Sehän on vähän kuin viskaisi pensaa tuleen. Luulisi väsyvän moiseen kun ei saa yhtään huomiota.
      Niin, kyllä se meilläkin aamuinen kaurapuuro mikrossa valmistuu. Mikä se parempi ja vatsaa hellivä, marjojen tai marjakeittojen kanssa nautittuna. Varsinkin kun pitää noita pillereitä nauttia moniakin...... vatsastakin pitää huolehtia. Nykyään sanotaan että vatsassa on toiset "aivot".
      Kun vatsa voi hyvin - kaikki hyvin. Siihen päälle on hyvä jo kahviakin siemaista.
      Mutta miten kukakin. omat tapansa jokaisella.
      Mukavaa sauna-iltaa tai jotain muuta iltaa pirtin väelle. Minnehän se meidän Skillan mahtoi poistua ?? Heippa !

    • hurskainen

      Nykyään pitää kattoo onko pirtin numero oikeenlainen. Aikasemmin joskus menin valepirttiin. SkillaN vihjasi että katto numero ja alotusviestin tekijä oikein.
      Intuitiovaihde päällä erottaa kyllä originaalipirttihengen tätsin kohta het.

      Minun piti tänäpä hoitaa tullen mennen muutama ulkotyöjuttu. Liikkeet olivat kuin täillä tervassa. Ja unikakkiainenkin varotti liiasta hosumisesta.
      Siintä hautuumaalle viemään kynttilätä vaimon haudalle. Tänne sitä itekii päädytään ennen pitkää, meinasin.
      Huoli siitä rahantulosta päättys kun uutisissa ilmotettiin että 1/5 osavoitto oli menny ihan toiselle suomalaiselle paikkakunnalle. Ja förbiinhän päivä sitten menikin.
      Radion ruokaohjelmassa sanottiin että pimeään aikana hyvinkoulutetut ja vähän varakkaammat ihmiset suosivat paljon kalaruokia näin pimeän aikana.
      Kumpaankaan viiteryhmään en kuulu, mutta äitiini olen tullu. Eikä yhen ukon ateria posaa liikaa vajuuta.
      Syöp juop aikanaan, kulukumies tulloo kuitennnii kuten vanha alanmies kouluajoilta aina terotti. Laitoshoitoja pelkään. Toivon että kotiinsa sais unessa siirtyä sitten kun aika on. Nyt ei ol vielä aikoihin.
      Pian siirrytää pienjoulu-ajasta isoon jouluun. Muistaakseni ja ilokseni Ynnämuukaan ei ole kaikkein innokkaimpia joulunrakentajia.
      Virtuaalisia suukkoja ja halauksia naisväelle, kuten entinen toimittaja Hannu Taanila. Tais olla pohjosen puolesta lähteny. nyt jo eläkemies hänkin.

    • Kyllä nyt oli juhlapäiväni! Minulle on ollut tärkeätä ilmoittaa saunapäivästäni:))
      Nyt vain on viimeaikoina mennyt 8 viikkoa ilman löylyhuonetta. Tuntuu se, mutta kun tämä kuului terveydenhoito- ohjelmaani, niin uskottava ja kestettävä oli.
      Kaurapuuro on ollut kauan aamupalani. Mustikkakeitto on hyvä vauhdittaja.
      Oikein muistat Hurskainen. En ole kovin innostunut joulusta. Yritän selvitä siitä
      tohinasta vähällä. Kuitenkin touhotus joulusta on niin yleistä, että jotenkin vaisusti
      mukailen. Jopa muutaman kortinkin kirjoitan, ikäänkuin vastauksena saamiini
      kortteihin. Nyt löylyttelyjeni jälkeen ramasee, taidan hiipiä pehkuihin. Heippa!

    • Sunnuntaiaamun hämärää ja tuulista huomenta, jos eilisen tapaan kirkastuu, on odotettavissa hyvin kaunis päivä.
      Sää kylmenee, tekee pohjaa lumen tulla, saapa nähdä joko piankin maa valkenee.
      Kotona jälleen ja ei heti kohta matkaa mihinkään.
      Ikäväkseni olen taas saanut nähdä pirttiin tulleet ikävät viestit, niitä ei kaivata.
      Kävin lukemassa 60 kirjoituksia ja totesin tuon kymmenen vuoden eron tekevän heistä, (minulla jo kahden kymmenen) aika lailla höpsöjä viestittelijöitä.
      Ikä siellä oli kysymyksessä ja tällä palstalla kirjottajia ikälopuiksi mainitsevat, no mikäpä siinä, edessä on kaikilla tämäkin ikä, jos se on ongelma , edestään jokainen sen kumminkin löytää ja sen kokee jokainen omalla tavallaan.
      Tälle ei pirtissä suurtakaan huomiota anneta, mutta korpikirjailijalle sen verran, että en ole kenenkään huomannut sinun olemassa oloon kielteisesti huomioineen.
      Vapaa sana on ollut ohjenuora, kaikki käy, paitsi ei toisten moittiminen ja hyvin olemme sen välttäneet.

      Kivasti on kirjoittajia poissa ollessani ollut, jälleen kiitoksen väärti ja tuo aamu aloituskin on jokaisella mahdollista tehdä;)
      On laitettu ruokaa, silitetty, saunottu ja nyt ynnämuukin oikein löylyn kanssa saunoi, joulun tuloakin on jo aprikoitu, hurskainen iloinnut samoin vähän nurjasti ajattelevan ynnämuun, kyllä se joulu tulee ja sekin asia sopii jokaiselle oman tapansa mukaisena.
      Minä hössötän;) Kortit on jo valmiina postiin vietäviksi ja eilen toin matkaltani kuusen, parvekkeelle sen adventin aattona laitan, valoja sinne ja tänne, siitä se sitten alkaa,,, se hössötys;)

      Ramoona kertoili juhlistavansa kotiaan sunnuntaiksi, niin se pitääkin, kaikki hyvin pienetkin asiat piristää, toivoisi vaivan näkö myös huomattavan, jos ei niin mene, itse ainakin kaiken mukavan tuntee ja näkee.
      Silmissäni nään kaiken sieltä sinun ympyröistä;)

      Samaa mieltä meri-kukan ja monen toisenkin kanssa olen, että perinneruokia pitäisi aina vireessä pitää, useimmiten hyvin ravitsevia ja vahvoja voimia antavia.
      Yritys hyvän tekemisestä minunkin päämäärä.t

      Kristtia23, nyt auto täyteen roskia ja tyhjennykseen ja sitten silitys hommat loppuun, tekemällä niistä töistäkin eroon pääsee.
      Taitaa olla loputon suo sinulla, kun aina vaan uutta kertyy;)

      Kalenteriin joutuu useinkin vilkaisemaan, varmistaakseen mikä päivä onkaan, siis ei mitään outoa siinäkään, jos erehtyy sini-sirkku.

      Demeter1 huolissaan Kristiinan silmistä, kun hän niin paljon lukee, aiheellinen juttu, sanotaanhan, että silmäkulta viimeiseksi.
      Onnekseni näkö on säilynyt kohtalaisen hyvänä, vaikka aika paljon silmiäni rasitan.
      Aina ne pienempien juhlat hellyttää, minulla ei niin pieniä olekaan.

      Kameliat kukkii ja kaikki hyvin muutenkin, niin on täällä minunkin ympyröissä, kiitollisin mielin taas tätäkin päivää aloitan ja toivotan samaa iloa myös teille ystävät, ja toivon sovun säilyvän ja säilyyhän se, kun jokainen oman sanomansa sopuisasti esiin tuo.
      Rivien välejä on turha lukea, arvailuksi kuitenkin menee, suoraa puhetta, sehän on pirtin motto, pois kaikki jonnin joutava;)

      • Tervetuoloa Skillan maisemiin ja onhan taas saatu Pirtti sekaisin poissa ollessasi, vaan eiköhän se siitä kohene taas.

        Makriina tuolla kirjoitti kysymyksen sodan käynnistä ja minä vastasin tähän sitaatiini; "Pöllytetään sorsijasi sakilla suohon." ja nyt odottelen Makriinan kannanottoa kirjoitukseeni, vaikka onhan tämä hieman riidankylvämistä lisää kyseessä olevaa asiaa koskien.

        Ja sitten minun päivän puuhiin palatakseni, niin ei ne roskat viellä lähde mihinkään, koska ovat tuossa turvallisella paikalla ulkona ja silityskään ei edisty, koska viikonloppuisin en koskaan mene sinne puuhailemaan, sillä silloin on perheellä sitä mainostettua "laatuaikaa", johon minä en kuulu, siis en halua kuulua.

        Joulua en edes halua ajatella, vaikka vastapäätä on jo joulukuusi valoineen ja useiman ikkunoilla kynttilät, vaan minä en sytytyä kynttilöitä, kunnes lumi tulee ja voin tehdä tuohon ulos vaikka jäälyhtyjä, jotka nekään ei ole tarpeellisia.

        Minun Jouluni loppui äidin kuolemaan, joskus 1992, koska silloin lakkasimme käymästä lapsuuskodissani perheen kanssa. Jotain yrityksiä oli veljeni kanssa, mutta lapset olivat omissa menoissaan ja ei se ollut enää sitä samaa.

        No, olkoon nuo muistelut tälläerää.


      • Kristiina23 kirjoitti:

        Tervetuoloa Skillan maisemiin ja onhan taas saatu Pirtti sekaisin poissa ollessasi, vaan eiköhän se siitä kohene taas.

        Makriina tuolla kirjoitti kysymyksen sodan käynnistä ja minä vastasin tähän sitaatiini; "Pöllytetään sorsijasi sakilla suohon." ja nyt odottelen Makriinan kannanottoa kirjoitukseeni, vaikka onhan tämä hieman riidankylvämistä lisää kyseessä olevaa asiaa koskien.

        Ja sitten minun päivän puuhiin palatakseni, niin ei ne roskat viellä lähde mihinkään, koska ovat tuossa turvallisella paikalla ulkona ja silityskään ei edisty, koska viikonloppuisin en koskaan mene sinne puuhailemaan, sillä silloin on perheellä sitä mainostettua "laatuaikaa", johon minä en kuulu, siis en halua kuulua.

        Joulua en edes halua ajatella, vaikka vastapäätä on jo joulukuusi valoineen ja useiman ikkunoilla kynttilät, vaan minä en sytytyä kynttilöitä, kunnes lumi tulee ja voin tehdä tuohon ulos vaikka jäälyhtyjä, jotka nekään ei ole tarpeellisia.

        Minun Jouluni loppui äidin kuolemaan, joskus 1992, koska silloin lakkasimme käymästä lapsuuskodissani perheen kanssa. Jotain yrityksiä oli veljeni kanssa, mutta lapset olivat omissa menoissaan ja ei se ollut enää sitä samaa.

        No, olkoon nuo muistelut tälläerää.

        Kuten sanot lopuksi "olkoot no muistelut tälläerää", niin samaa minäkin tässä ajattelen.

        Minä huomaan, että täysikuu on iskenyt minun unensaantiini. Ainakin jossakin sanottiin, että se möllöttää parhaillaan marraskuun yössä. Syytän sitä unettomuudestani. Aina se pitää joku syy löytää!
        Menee päivä poskelleen, kun mukahtaa sitten aamukahvin jälkeen nojatuoliin ja vetää hirsi melkein puoleen päivään.

        Tänään on 3 v. siitä kun mieheni muutti tuonilmaisiin. Lämmitti sydäntä, kun lapseni soittivat ja sopivat, että menemme kaikki isää tervehtimään kynttilöin, ja sitten juomaan kupin kahvia kahvilaan minun lapsuudenaikaisen kotikatuni varrelle.


      • Makriina2 kirjoitti:

        Kuten sanot lopuksi "olkoot no muistelut tälläerää", niin samaa minäkin tässä ajattelen.

        Minä huomaan, että täysikuu on iskenyt minun unensaantiini. Ainakin jossakin sanottiin, että se möllöttää parhaillaan marraskuun yössä. Syytän sitä unettomuudestani. Aina se pitää joku syy löytää!
        Menee päivä poskelleen, kun mukahtaa sitten aamukahvin jälkeen nojatuoliin ja vetää hirsi melkein puoleen päivään.

        Tänään on 3 v. siitä kun mieheni muutti tuonilmaisiin. Lämmitti sydäntä, kun lapseni soittivat ja sopivat, että menemme kaikki isää tervehtimään kynttilöin, ja sitten juomaan kupin kahvia kahvilaan minun lapsuudenaikaisen kotikatuni varrelle.

        Erittäin hieno ele lapsiltasi, koska kyllä hekin isänsänsä muistavat ja haluavat häntä muistaa ja nimenomaan äidin kanssa, joka vielä on onneksi elossa.

        Mieheni viellä elää ja lapseni käy häntä tapaamassa viikottain ja silloin minä....no en enää hoida hänen lapsiaan, vaan itse en halua mennä sinne takaisin, vaikka soitellaankin melko usein.

        Oli liianpaljon tähän minun muuttoni ongelmia ja se oli hyvä syy muuttaa lastani auttamaan, joka oli juuri saanut toisen lapsen. Tulinhan aika iäkkäänä mummiksi ja sitä kokemusta en kadu, kuinka sain kahden lapsenlapsen kehitystä seurata läheltä, sillä omien lasteni kanssa ne meni päivät suurinpiirtein rataa; tarhaan, töihin, tarhaan, kotiin ja sitten se ruoka. Ei siinä ehtinyt lasten kehitystä seurata, kuten nyt voin, joten "hyvä minä" ratkaisustani.

        Minuun ei täysikuu vaikuta, vaan yöllinen pissahätä ja onneksi herään siihen aina....toistaiseksi!D Päivällä voin nukahtaa hetkeksi kirjaa lukiessa syöntini jälkeen, mutta en kauan, joten yöunille menen noin klo 21 viimeistään, joten aamulla herää tietenkin aikaisin.


    • Valoisan päivä iltaa Pirttiin!
      Tuo pirtti sana tuo niin elävästi mieleen Pihlajakosken mummolan, isoa tupaa kun siellä sanottiin pirtiksi. Miten ne lattialankutkin oli ennen leveitä, kuoppaisia oksakohdiltaan hieman jos oikein muistan :)

      Its e aloittelin mieluista työtä jo eilen, minulla kun on Jyskistä ostettu samettisen pehmeä viltti, jonka sisäpuoli on kuin valkoista kiharaa lampaanvillaa. Valkea reunus yltympäriinsä,..ja minulla tuli mieleen tehdä siitä pään yli sujautettava bonzo!

      Eipä muuta kuin tuumasta toimeen, kaula-aukon leikkaus keskelle halkiolla, ja valkoisen reunan kääntäminen ompeleella koristamaan helman ja hihansuiden lisäksi.

      Sivut kiinnitettynä vain parista kohdasta ja niin lämmin ja pukeva talvibonzo on kuin uniikki vaate ☺️

      Kahvit tässä hörppäsinkin samalla, mutta pientä suolapalaa pitänee vielä iltapalaksi katsastaa jääkaapista. Heippa, niin kohta onkin jo Arto Nyberg vuorossa !

    • Normaalimenoon on palattu kun SkillaN on aamulla "päivän avannut." Näin on hyvä!
      Joo...olen minäkin vilkaissut ja lukenutkin muistakin ikäryhmistä. Täytyyhän sitä
      katsoa, mitä naapureihin kuuluu:) Mielikuvituksissaan voi yrittää siirtää itseään
      "nuoremmaksi" ja katsoa kuin se "peilautuu." Ei se minusta stemmaa. Se mikä on eletty, on "oma aikansa." Jotain kyllä voi merkitä "aikakausi" - ei niinkään ikäryhmä. Kun ajattelen itseäni, hyppäsin tähän "internet-junaan" melkoisen myöhään. Näissä on vauhdilla mennyt kehitys ...olipa se sitten hyvää tai "vähemmän hyvää." Sinänsä ikäryhmän rajat ei ole yhtenäiset toimissa, ei edes henkilökohtaiset kokemukset. Olen joskus funtsinut näitä "rajoja" vähän silläkin ajatuksella, että mihin kuulun. Olkoon nyt enemmän erittelemättä. Tökötän tässä, mihin ikäryhmään tulin. Silti ymmärrän senkin, että olen jäävi tekemään arvion itsestäni:)
      Hurskainen oli kuullut tutkimuksesta, jossa todettiin, että hyvin koulutetut ja vähän varakkaamat suosivat kalaruokia. Maksukyky kasottiin perusteeksi. Näin tämän jutun. No en kuulu minäkään kumpaankaan ryhmään. Suosin silti kalaruokia. Kun sitkeästi kyttää tarjouksia, lohtakin irtoaa vielä sopuhintaan. Sekin auttaa jos perkausvälineet sopivat kätösiin. Saahan kalasta maksaa paljonkin, jos puhtaaksi fileerattua palana palvelutiskiltä ottaa. No mutta...hyvää jatkoa!

    • hurskainen

      En enää muista paistoiko tänään aamupäivällä aurinko. Tuuli oli kääntynyt pohjoiseen. Se oli navakkaa ja edellisiä päiviä viileempääkin.
      Eräs mies kysäisi: onko sinulla palovaroittimet kunnossa? Säikähdin sitä kun ei ollut ja aloin niitä kaapeista etsimään.
      Niiden kattoonkiinnityspaikat olivat rikki. Jouduin ruuveilla ja naruilla kiinnittämään entisiin paikkoihin. Ihme kyllä toimivat akut niihin löytyi.
      Kun on lämmitettäviä tulipesiä, nuo kirkuvat härpäkkeet herättäisivät vaikka unesta liikkeelle.
      Touhu söi osan päivästä, mutta kyllähän näitä päiviä vielä tulee. Katselin kaupan kylmäaltaan kinkunhintoja sillä silmällä.
      Minusta kalliimpia kuin viime vuonna. Marjoista on niitä päivittäin syömällä vapautumassa tilaa jääkaappi-pakastin yhdistelmän lokeroon tila vaikka paloiksi sahattuna isollekin kinkulle.

      Muistaakseni suolalapa-palan kilohinta on kalliimpi kuin kinkun, niin että jälkimmäisen vaihtoehdon kai hankin. Viime vuonna jäin kyttäämään joulun jälkeen ale-kinkkuja ja jäin kokonaan ilman.

      Katsotaan mitä viikko47 tuo tullessaan. Luvattiin seesteistä säätä, mutta viilenevää.

    • SkillaaN

      Huomenta, taas uusi viikko aluillaan ja lämmintä vielä kolme astetta, kirkastuvan näyttää saamme auringon seuraksemme.
      Viikot vierivät niin nopsaan ei meinaa mukana keretä, vaikka luulisi matelevan hitaammin, kun siitä yksinäisyydestä niin paljon puhutaan, silloinhan aika ei kulu.
      Onko sitä muuttunut niin kovin paljon hitaammaksi, että ei meinaa kaikkea tehdä, mikä mielessä pyörii.
      Katselin taas tänä aamuna taitavien ihmisten käden töitä sähköpostiin tulevana ohjeistuksena, ja voi miten nousi halu tehdä vaikka mitä, kohteita ei meinaa löytyä ja itselle ei kaikkea enää halua kerätä.

      Kaikki hinnat on nousseet, seuraan kovasti hintoja ja huomaan, että parikymmentä senttiä hyvin helposti lisää tulee pieneenkin tuotteeseen.
      Ostan joskus pienen pizzan, hinta aiemmin 0,85, nyt 1,09, aika reilu korotus, mitä sitten tapahtuukaan muiden tuotteiden kohdalla.
      Minäkin urheilin palovaroittimeen uuden patterin, joskus rupeaa vinkumaan letun paiston aikaan saamasta kärystä, sitten huidon pyyhkeellä että lopettaa.

      Yli kuusikymppinen olin minäkin kun koneen hankin, olin tovin 60 :ssä, mutta siirryin piankin tänne ja aion täällä 70 :ssä lopettaakin.
      Minusta tuo iän tarkkailu on aivan turhaa, kun vielä jotenkin ajatus juoksee, sormet näpyttelee, aivan sama mihin kirjoittaa.
      Ikä on rehellisesti hankittu ja mielestäni tämän ikäinen voi olla hyvillä mielin, kun tätä tietokonetta jotenkin osaa käyttää.
      Ehkä ne kuhafileet jää kaupan hyllyltä ostamatta, onneksi tämä "köyhä" saa silloin tällöin sitäkin herkkua ilmaiseksi.

      Näppärä olet tuunaamaan vaatevarastoa sini-sirkku ja varmasti taas tuli tyylikäs bonzo ja lämminkin.
      Minä ostin punasävyisen villakangas takin, tai tilaus työnä tuli, maksoi luvattoman paljon, mutta joskus on mieli tekojaan saatava toteuttaa, tingin sitten jostakin muusta.
      Päähineen sitten tein kuitenkin itse, se ei maksanut paljonkaan.
      Jännä havainto muuten noiden värien kanssa, nuorempana hyvin vähän punaista käytin, nyt huomaan jo toisen takin olevan ja puseroita useampia, kai harmaantuminen saa aikaan, että vaatteilla ja asusteilla väriä haluaa.

      Kyllä on joulu muuttunut ajan saatossa minullakin, ennen minun syntymäkotiin mentiin koko suku, sitten oma perheeni kokoontui meillä, mieheni kuolemaan asti, muutaman kerran senkin jälkeen, nyt sitten käyn lasten luona aattoa viettämässä.
      Makriina varmaan osaa oikein tuon viestisi ymmärtää ja siihen se sitten loppuukin, se riidan kylväminen.
      Emme varmaan pirtissä sellaiseen kiistelyyn viitsi edes ruveta, mitä tuolta toisaalta sain lukea.

      Tänään käsitöiden pariin, vielä muutama tapaaminen niissä merkeissä ja sitten jää sekin aika omalle itselle, täyttyykö jollakin muunlaisella touhuilulla, jää nähtäväksi.
      Kaunis päivä siitä valkeni ja ulkoilulle mitä mainioin, kuka sellaista kaipaa.
      Viettäkää rauhallinen ja antoisa päivä omilla haluillanne, kellä sitten mitä mieleen tuleekaan, näin toivottelen;)

    • Pientä iloa iltapäivän kahvihetkeen,..niin raikas pikku jodlaaja 😊
      Ei jaksanut aurinko täällä rannikolla tunkeutua pilvien välistä, mutta ehkä muualla ylettyi! En ehdi kuin juuri yhden kupillisen viettää kanssanne, saan poikani käymään irroittamaan pari vempelettä vartin kuluttua, kahvit lupasin hänellekin, heippa!

    • Taas huomaan että on aukko sivistyksessä, siinä kohtaa etten ole toisilla palstoilla juurikaan käynyt.
      Niin pikaisesti käväisen ja pirttiä edemmäs en ole edistynyt. Kai pitää odottaa aikaa parempaa, vai onkohan se mielenkiinnon puutetta ? Varmaankin. Ainahan siellä joskus aikoinaan käydessä sai vain pahan mielen palkakseen, juuri muuta ei mieleen tule.
      Samaa mieltä olen että nuo ns. ikärajat ovat viitteellisiä. Ainoastaan sopuisuus, ystävällisyys ja samanhenkisyys ovat niitä ratkaisevia asioita. Ja toisen mielipiteen kunnioittaminen vaikka se olisi erilainen kuin oma mielipide. Nämä toteutuu pirtissä, siksi tänne on kiva tulla, olla kuin kotonaan takan loisteessa.
      Viimeksi kun kävin 60 palstalla (tosin monta vuotta sitten)) jotkut "leidit" sanoivat suoraan: mene pois,kuka sinut tänne käski, Vaikka sanoin jostain asiasta sopuisasti ja ystävällisesti mielipiteeni.
      Asia selvä; läksin, enkä sen koommin ole sinne kurkistanutkaan.....
      Rauhaa rakastan enkä epäsopua halua.
      Siinäpä tämän päivän tarina.

      Tosi hieno päivä tänään-aurinkoa. 2 ulkoiltua tuli omaan tahtiinsa
      Huomenna on suuri päivä itselläkin, kun saa ompeleet pois kädestä. Pääsee tositoimiin keittiöosastollakin. Onneksi on ollut "kotikokki" omasta takaa. Välillä tuntuu että syömme suurempitöisiä ruokia, kun sijaiskokko puuhastelee keittiössä. Tosin hän touhuaa muulloinkin....varsinkin kalaruokien ja erilaisten salaattien parissa. Hyvä niin !
      Juuri katsoimme nauhalta eiliset tanssiohjelmat. Aikalailla oikeassa järjestyksessä on pareja pois laitettu- minun mielestä.
      Nyt hei-heit kaikille- kivaa iltaa !

    • Eilen kerroin, että kyttäämällä tarjouksia, voi kalaakin saada sopuhintaan. Tänään se toteutui. Lohi sentin alle vitosen fileerattuna /kg. Aika hyvä näinä aikoina. Olihan sillä saatu pieni ruuhka markettiin. Kuitenkin vain tunti meni edestakaisin ja jonotus sisältyi samaan samaan aikaan. Tulihan reippaasti käveltyä.
      Niinhän me olemme...tulee mieleeni vanhan työkaverini toistama lausahdus:" Me olemme, elämme ja liikumme tässä ylevässä yhteiskunnassa ja ajassa muutelevaisessa." En tiedä mistä hän oli täpännyt ajatuksensa. Hän oli 20 v. minua vanhempi. Ehkä siihen vaikutti ikänsä. Joutuuhan eläkeläinenkin jatkuvasti opettelemaan. Oppii ennenpitkää kävelemään hitaammin. Oppii että oppii huonommin ja hitaammin uusia asioita... ja unohtelee useammin. Ja vielä sekin, että olemme erilaisia. Nuoruuden rämäpäisestä saattaa hyvinkin elämänkoulussa tulla tasoittumista, ainakin joillekin. Kaikkeen ei auta edes "kunnioitettavat ikävuodet"- joissain tapauksissa sairauksista johtuen voivat pahentaakin. Olen näitä ajatellut, työelämäni joukkojen mukana lienee ollut paras "korkeakouluni" siitä nousseiden esimerkkien myötä myös sopeutumiseen. Sopeutuminen ei merkitse tietenkään alistumista. Ja kyllä se ikäkin rauhoittaa, moniin asioihin tulee uusia näkökulmia ja sietää paremmin erilaisuuttakin.
      Eiköhän nämä vuntsailuni riittäne. Hyvää jatkoa teille!

    • hurskainen

      No niin pikkujoulusiiderit on napattu. Onneksi säät ovat kuivia. Jääkaappit ovat kateellisia kun konevoimallakaan eivät yllä näihin - 0 asteen lämpötiloihin.
      Projektiton aika alkaa tuottamaan epähetelmää. Lepopulssi on ollut kokopäivän koholla liikaa. Yritin kyhniä jotain ulkona. Päälle pitää laittaa kampetta kuin ukrainaan lähtöön vai minne se oli.

      Pelikupongit tuottivat puolikkaan maitolitran hinnan, vaikka päivän ruokahinnan niille lahjoitin. Puhelinkeräystyypille sanoin että pahana päivänä soitit, kiitos ei.
      Kun laitoin sitä palovaroitinta katon rajaan, minun piti ottaa tukea sitä varten sisääntuodusta seipäästä. Tasapainohäiriökö lie.

      Naiset vierailevat, mutta Late ja Ynnämuu ehkä kömpineet talvipesäänsä kun en ole merkkiä vierailuistaan pirtissä nähnyt. Onhan tässä vielä iltaa sen puoleen.

      On kuulemma miesten päivä tänään. Hyvät laji-kamuille!

    • Huomenta, taas hankaluuksia koneeni kanssa, pitkä kirjoitus valmistui, mutta en lähtemään saanut ja vaikka mitä yritin tumpelo kun olen ei onnistunut.
      Kuitenkin kaikki kohdallani hyvin, päivä kirkastuu kauniiksi, pakkasta viisi astetta, talven pohja rakentuu, routa syvenee, näinköhän selvitään ilman sohjo kelejä?

      Onneksi onnistui keikkumisesi hurskainen, voisi sattua, että huimaa tai astuu vaikka harhaan tikkailta se vaara aina on ja seuraukset ei hyvältä saataisi näyttää.
      Eipä tuo pelionni minuakaan seuraa, raha menee rahan luo.

      Halvalla sait lohen kannatti jonottaa ynnämuu.
      Kaikille ei tuo vanheneminen tuo mukanaan sopeutumistaitoa, vaikkakin pitkä elämä on kokemuksia antanutkin.
      Ei ymmärrä, että viive lisääntyy, on opittava hyväksymään hitaus, mikä eittämättä eteen tulee, muisti katoaa, samaa mitä nuorempana ehti tekemään ei enää saavuta.
      Alistumista se ei ole, oppii vaan hyväksymään elämän kulun vaatimukset, toisille nopeammin ja hitaammin nämä päähän menee.
      Ehkä kuitenkin kaikista vaivoista ja luopumisista huolimatta elämä on elämisen arvoista, tämä vanheneminen tavalla tai toisella eteen tulee, parempi yrittää se hyväksyä ja tehdä itselleen selväksi.

      Jodlaamisen taitoa en hallitse yrityksistä huolimatta, kai tämän taidon omaavilla on erikoinen kurkku.

      Toivon että nyt nuo vaivasi pysyvästi poistuvat tikkien oton jälkeen ja saat keittiöön kaveriksi mennä meri-kukka;)
      Ihana kuulla, että on apua kaiken suhteen elämän toverilta.
      Tuota sopua sitä kaipaa tänne palstoillekin, mutta jatkuvasti sitä ilkeyttä jaetaan.
      Muistan henkilön jolle yritin sopuisasti asioita tarjota, mutta ei onnistunut , pirtistä pysyi poissa lupaustensa mukaisesti, mutta muualla sai huutia pirtti ja aloittaja.

      Laulupäivä tänään ja sitten onkin loppu viikko omaa aikaa.
      Suunnitelmia joka kerran, kun lehden tai käsityö palstan avaan Fasessa, tulee hirveä halu kaikkea toteuttaa.
      Tarvettakaan ei aina ole, mutta into kokeiluun vaan syttyy, vähän pelottaa mihin joudunkaan näiden innostuksieni kanssa.
      Näyttäisi kirkastuvan hyvä ulkoilupäivä ja kaikenlainen meno varmaan onnistuu, eikun elämään;)

    • ihmettelen minäkin minne on Late kumppaneineen hävinnyt. Toivottavasti heille kuitenkin kuuluu hyvää-niin hyvää kuin nyt iän ja sairaudet huomioiden voi kuulua. Niiltä osin ei meitä ketään voi ihan terveeksi kääntää. Kuin ei nuoremmaksikaan voi tulla.
      Hurskainen laitteli jossain välissä kivoja virtuaali halauksia ym. pirtin naisille. minun piti niistä kiittää, mutta kuten on puhetta ollut muistamisesta, niin en muistanutkkaan. Mutta kiitos nyt, varmaan kaikki sai osansa.

      Näillä kulmilla oli kirjolohi 6,95 e, kokonainen. Se oli olevinaan tosi edullista. Hyvän ja maukkaan keiton sai perskoista, ja loput graaviloheksi. 2 kiloisesta kalasta tuli jo kalainen keittokin .Useimmiten hinta heiluu 20 :n kieppeillä.
      En ole juurikaan tehnyt sukkaa en lapasta. Nuorisolla tuntuu niitä olevan riitämiin. Tietenkin joulumyyjäisiin ja sellaisiin voisi tehdä, mutta olen aikani haaskannut johonkin muuhun. Varmaan hidastustakin on tekemisissä. Varsinkin kun ei kiire ole mihinkään.
      Lukenut olen muutaman kirjan ..meneehän se aika siinäkin. Viimeksi Kari Hotakaisen kirjan.
      Ahaa nyt uutisia katsomaan....Moi !

    • Onhan se mielessä käynyt kuinka Late kumppani pärjäilee. Ei minulla ole muuta tietoa, kuin mikä muutamia viikkoja sitten viestittelyssä selveni. Terveysongelmista kuitenkin kysymys. Latehan on täällä olevista keskustelukumppaneista ainoa, jonka olen tavannut. Sekin oli lähinnä hetken tapaaminen lähes 50 vuotta sitten. Toivotaan, että kaikki on kunnossa.
      Niin niitä vanhoja työkavereitakin täällä "katoaa." Joistaan tulee tietoa jälkikäteen. Usein tulee keskustelua, joko jalkeilla olevat kaverit kyselevät tai minä.
      Nyt vasta minulle selkeni Hurskaisen kertomana, että on ollut miesten päiväkin. Olen kylläkin huomattavan huono näitä "erikoispäiviä" noteeraamaan. Sattuikohan se nyt vaan kohdalleen, kun oli se hyvä lohitarjous? Ei siitä kyllä kaupassa mainittu:)
      Tämä päivä hupeni helpolla lähes tupapäivänä. Roskat sentään vein ja ehkä kilsan verran jaloittelin ulkona. Ei mennyt ylirasituksen puolelle:) Katsellaan...

      • hurskainen

        Kun eilen olin lähettänyt viestin, näinkin että Ynnämuu oli vähän aikaisemmin omansa kahvipirtin sivulle jo kirjoittanut. Niin että turhaan hosuin.
        Tänään laitoin sähköpostin luotettavaan yritykseen. Nyt näin että lähetyksessä oli tapahtunut jokin virhe. Ehkä "isäntää" ei löytynytkään.
        Yrityksen kännykkäviestissä pyydettiin pankkiyhteyttä vääriperityn maksun palauttamiseksi. Pitääkin katsoa, onko tilini tyhjennetty. haha haa.

        Katsoi Forecan sääsivuilta ettei sää10 päivään ainakaan lämpene. Tyhjensin sadevesiastiat ajoissa. Monisenttinen jää niissä oli jo pinnassa.
        Juuri katsoin telkasta kun mangustit puhdistivat ison piikkisian jouhimaista turkkia isolla joukolla. Popsivat loiset suuhunsa.Villisika röhnötti kyljellään hoidosta nauttien.
        Päivästä jäi hyvä maku. Tiet ovat kuivat kulkea. Ajankohdan huomioon ottaen kunnat säästävät tienhoitokuluissa eikä lämmityskään nyt liikaa kuluta.


      • noor.markku
        hurskainen kirjoitti:

        Kun eilen olin lähettänyt viestin, näinkin että Ynnämuu oli vähän aikaisemmin omansa kahvipirtin sivulle jo kirjoittanut. Niin että turhaan hosuin.
        Tänään laitoin sähköpostin luotettavaan yritykseen. Nyt näin että lähetyksessä oli tapahtunut jokin virhe. Ehkä "isäntää" ei löytynytkään.
        Yrityksen kännykkäviestissä pyydettiin pankkiyhteyttä vääriperityn maksun palauttamiseksi. Pitääkin katsoa, onko tilini tyhjennetty. haha haa.

        Katsoi Forecan sääsivuilta ettei sää10 päivään ainakaan lämpene. Tyhjensin sadevesiastiat ajoissa. Monisenttinen jää niissä oli jo pinnassa.
        Juuri katsoin telkasta kun mangustit puhdistivat ison piikkisian jouhimaista turkkia isolla joukolla. Popsivat loiset suuhunsa.Villisika röhnötti kyljellään hoidosta nauttien.
        Päivästä jäi hyvä maku. Tiet ovat kuivat kulkea. Ajankohdan huomioon ottaen kunnat säästävät tienhoitokuluissa eikä lämmityskään nyt liikaa kuluta.

        "Ettei sää ainakaan 10 päivää lämpene". Voi hyvä ihme teitä ikäkuluja. Marraskuussa on tähän aikaan jo muutama aste päiväpakkastakin keskimäärin.


    • SkillaaN

      Huomenta, nyt taas keskelle viikkoa, voi hyvä ihme miten "ikäkulujen" aika kuluu, hupsista vaan ja taas on ilta.
      Saamattomuutta kai on,, ettei ehdi juuri mitään aikaan saada.

      Onhan pakkasia ollut marraskuussa ja jo vuosia sitten täysi talvi lokakuun viidestoista, niin se sää vaihtelee ja hyvinkin voi vielä lämpöasteille mennä

      Ehkä ei kuitenkaan tiliäsi ole tyhjennetty hurskainen, kun aikovat palautuksen tehdä, tarkkana pitää olla noiden laskujen kanssa.
      Minulle tuli karhulasku, piti mennä arkistoon katsomaan miten asia oli, ja lasku oli ajallaan maksettu.
      Yritys vaati kuittia laskun suorittamisesta, lähetin laskun ja kitkerän vastauksen vielä perään ostojen lopettamisen tämän yrityksen kanssa.
      Ehkä pikkumainen olin, mutta niin oli töykeä ihminen puhelimessa soittaessani, että halu asioimiseen meni, ei edes pahoiteltu omaa virhettään.

      Noita "päiviä" alkaa olla vähän jokaisen tapahtuman liitteenä, ei niihin jaksa reakoida, onhan se tietenkin hyvä asia , että miehien kohdalla huomioivat, tahtovat vähemmälle huomiolle jäädä kuin naiset, vaatimattomuuttako lienee?
      Sunnuntai aamun lehdestä näkee tuttuja poistuvan rajan taa, vuoroaan sitä näillä kymmenillä odottaa, mutta hyvä ettei ennustuksia ole.
      Toivotaan että piankin Laten pirtissä tapaamme.

      Ei liioin tarvitse minunkaan jälkipolvi mitään neulomalla tehtyä tuotetta, etupäästä onkin aherrukseni mennyt yhdistyksen hyväksi ja seurakunnan diakonissa lähetykselle.
      Kaksi kassillista tänäkin vuonna, oli kuulemma ollut paljon lahjoituksia muualtakin, hyvä että muistavat, ehkä pieni helpotus puutteessa oleville.
      Tämä aika kun ei ihan istuen joutilaana tunnu kuluvan ja kun lukemiseni rajoittuu aikakausilehtiin, jää pakostakin puikoille hommaa.

      Tänään sitten voinkin keskittyä ihan mihin vaan, menoja ei ole, tuntuu kivalta ajatella omaa aikaa.
      Rasituksena jo tuo alin omainen meno alkoi tuntua, katsotaan mikä rasite tästä eteenpäin, vai pystynkö elämään ihan vaan itselleni?
      Tuntematon tulevaisuus tältäkin osin.
      Pakkasta kolme astetta, mukava siis liikkua ulkona, ei liukasta, eikä tuulikaan täällä pure.
      Elämä alkaa kiivaammin tuolla ulkona sykkimään, valoisuus lisääntyy, tunne että siinä sykkeessä minäkin, näin toivon teidän toistenkin olevan.

      • hurskainen

        Pirtin tunnelmalliset valot pimeän keskellä saivat mieleni tasoittumaan. Avasin oven, moikkasin naisryhmälle eteläisessä nurkkapöydässä.
        Suoraan sitten maitokaakaota pahvikuppiin valuttamaan. Tätä ne varmaan kerubitkin ryystävät päivät pitkät pilvenpäällyssviitissään.

        Omituista että sydämen rytmihäiriön poikanen tasaantui vesimelonia syödessä. Arvelin sen tullen muutoksesta jonka aiheutti moniviikkoinen omenien mässytyksen loppuminen omista puista. Ei ole talvilaatuja.
        Mahdottoman terveellisiä omenat ovat. Erikoinen piirre kotimaisissa omenissa tuo diureettijuttu. Eli edistävät pissan eritystä ihan kybällä.

        Se tilijuttukin selvisi. Palautusrahat sähköpostin saattelemana tulivat. Ehdin aamuyöllä nähdä unen että konnat olivat putsanneet melkein tuhannen ekua omiin taskuihinsa.
        Omiin töihin ehdin vasta pimeän alkaessa. Lamppuvalollakin voi jotain tuhrata. Influenssa rokotekin sitten saatu. Otin kun ilmatteeks sai.


    • Olen taikauskoinen ja uskon tuon tulevan jokaiselle eteen. Itsellenikin on tullut monta kertaa. Vanhuus on varmaa, mutta saavuttaako kaikki kääkkä-iän se ei ole varmaa.


      Me ikäkulut, vanhat kääkät yms olemme saaneet elää v. 2018 lähes loppuun asti. Synnyimme 30-luvun lopulla ja nelkytluvulla. Meillä on pitkä historia, tarinoita monelta vuosikymmeneltä. Mutta, moniko haluaa jatkaa kun sairaidet alkavat raiskata kehoa.

      Hollannissa on mahdollisuus saada eutanasia. Tämä on tuonut markkinoille kuoleman kauppiaat, pimeät markkinat. Jos haluat kuolla etsi pillerin välittäjä.
      Kun kuulin, toivon, että eutanasiaa ei hyväksyttäisi Suomessa.

      Kuoleman tarina, tosin lääkärin valvonnassa tapahtui äskeen kun yli 90-vuotias-pariskunta halusi lähteä pois yhtäaikaa, sylikkäin. Uutinen on romantisoinut kuoleman. On muotia lähteä yhdessä. Nykyajan Romeot ja Juliat .....

      No, me emme olleet vakuuttuneita tuttaviemme haluun joskus tulevaisùdessa kuolla käsikädessä. Mietimme, heidän ikäeroa, mies on vanhempi, mitä jos vaimo ei haluakaan kuolla esim. alle 70-vuotiaana.

      No tällaisia aatoksia tänä aurinkoisena keskiviikkoaamupäivänä.

      Kävimme eilen tuliaisostoksilla ja illaĺa paketoin särkyviä tavaroita, pesin pyykkiä ja järjestelin vaatteita. Olen ostanut uusia talvitamineita ne lähtevät mukaan. Kesäisemmät jätän tänne. Minimaailmatavaraa ja tuliaisia on niin paljon, että mietin saanko kaikki kerralla mukaan vaan tuoko P. loput kun palaa myöhemmin Suomeen.

      Kohta nähdään sopiiko kaikki mukaan ; ) alan pakkaamaan.

      • Ensimmäinen lause jäi pois.

        Sitä sanaa et sano jonka päähän et pääse.


      • on-se-niin-erikoiosta

        Oletko mieltänyt tuon sanonnan myös itseesi, vai eikö se koske sinua? Oletko sitämieltä, että kaikki nuo kirjoitukset, jotka koskevat omaa persoonaasi ovat tuulesta temmattuja?

        Onko siellä Holannissa sitten joku suruliputus ovissa, joissa tämä kuolemaansa odottava asuu, koska synttäreitähän siellä juhlitaan ilmapalloilla, joka onkin suuri ihme, ainakin Kainuulaiselle, mutta ei niin ihme toisille.!

        Onhan siellä Hollannissa todella ihmeellistä elämää, kun pariskunnat lähtevät sylikkäin kuolemaan ja täällä kotomaassasi joskus pariskunnat ampuvat toisensa tai ottavat perheensä autoajelulle, ajaen rekan alle.


      • onnellinen.leski

        Vainko tuttavien ikäero korpikirjailijaa mietityttää ? Eikö pitäisi miettiä mitä ITSE teet kun/jos asuntosi ja matkojesi rahoittaja kuolee ensin. Tuskin saat edes asumisoikeutta, sehän kuuluu avioliitossa olleen leskelle. Niin paljon olet tuota hyvää osaasi ja "onneasi" itseäsi paljon vanhemman miehen tyttöystävänä kehunut ja mainostanut, että kukaan tälläkään palstalla ei enää voi olla sitä tietämättä. Epätoivoiselta se kehuminen tietysti näyttää, et vaan itsellesi uskalla tunnustaa tilannettasi. Varmasti kaikki hyväksyy ja ymmärtää seurustelut ja avioliitot vaikka on ikäeroa puolin tai toisin. Mutta sääliksi tosiaan käy kun lukee , miten pidät omaa elämäntapaasi niin hienona ja parempana kuin tavallisten ihmisten, sanojasi käyttäen takarivin tarjojen. Et saa ketään kadehtimaan itseäsi , kuvitelmaa sekin.

        Intiassa naisleski poltettiin miehensä mukana. Eutanasia on vakava asia ei siitä romanttisia höpötyksiä kaivata. Saahan henkensä riistää omin avuin, ei siihen tarvitse lääkäreitä eikä huijareita sotkea. Suomessa samaikäisten liitoissakin jää usein naisleskiä, naiset elää pitempään. Kyllä se edeltämennytkin toivoo että leski jatkaa elämäänsä mahdollisimman onnellisena , löytää kenties vielä uuden onnen. Nykyisin naiset on riippumattomampia miehen tuloista, on omat ammatit eläkkeet ja sosiaalihuolto auttaa varattomia. Ei tarvitse ainakaan köyhyyden uhan takia lesken päiviään päättää.


      • on-se-niin-erikoiosta kirjoitti:

        Oletko mieltänyt tuon sanonnan myös itseesi, vai eikö se koske sinua? Oletko sitämieltä, että kaikki nuo kirjoitukset, jotka koskevat omaa persoonaasi ovat tuulesta temmattuja?

        Onko siellä Holannissa sitten joku suruliputus ovissa, joissa tämä kuolemaansa odottava asuu, koska synttäreitähän siellä juhlitaan ilmapalloilla, joka onkin suuri ihme, ainakin Kainuulaiselle, mutta ei niin ihme toisille.!

        Onhan siellä Hollannissa todella ihmeellistä elämää, kun pariskunnat lähtevät sylikkäin kuolemaan ja täällä kotomaassasi joskus pariskunnat ampuvat toisensa tai ottavat perheensä autoajelulle, ajaen rekan alle.

        "Sitä sanaa et sano jonka päähän et pääse.
        Olen taikauskoinen ja uskon tuon tulevan jokaiselle eteen. Itsellenikin on tullut monta kertaa".

        Kuten huomaat, pitää keskittyä tekstiin ja ajatella omilla aivoilla.

        Koska uskot moninikin kirjoituksia, onnittelut hänelle, hän on pystynyt manipuloimaan sinutkin.


    • Hei Kahvipirttiläiset, olen uusi täällä.

      Harmaata on meilläkin kun ei saada lunta.
      Katselen mökin ikkunasta lintuja, melkein säikähdin kun näin kirkasvärisen pitkäpyrstöisen linnun syöttöpaikalla.
      Fasaani on varmaan aika yleinen etelämpänä, täällä niitä ei ole näkynyt, vaikka olen kuullut lähikylässä niitä olevan enemmänkin.
      Ensin ihmettelin mikä kissalla on kun meinaa mennä ikkunasta läpi, sekin ihmetteli outoa lintua.
      Huomenna ajelen keskustaan pyykin pesulle, kissan jätän mökille kun tulen takaisin ja olen ainakin viikonlopun yli.
      Aika kuluu nopeasti kun mökkeilen ympäri vuoden. Melkoinen homma on siirtää tavaroita paikasta toiseen mutta eläkeläisellä on aikaa.

    • Tervetuloa Mielikki.mummolle! 😊 Hauska Kalevalainen nimi tuo mieleen kesäisen metsämaiseman. Mökkeily on nykyihmiselle niin luonnonläheistä, jota kaipaan vielä minäkin. Vasta muutama vuosi sitten luovuin siitä, joskin sain avarammat merenrannat kesieni iloksi.

      Taivaalla seilaa niin hemaisevia ruusunpunaisia raitapilviä, ihan taitaa enkeleilläkin olla juhlat taivaan tarhoissa ilotulituksineen.
      Hiljalleen valtaa hämärtyvä ilta tienoon, kahvia kävin tässä mukillisen ryystämässä. Eiköhän taas pärjää aikaiseen iltapalaan!

      Hauskaa iltaa,...illan Emmedalissa Dinglen perheen asumishuolet toivottavasti pian ratkeavat, huvittaa kun Erik Pollard on taas niiiin rakastunut 🥰 )), moikka!

    • e.lä.mä

      Kameila on sisällä kasvihuoneessa satoja nuppuja.

      Väinämöinen patsas Monrepo on venäjällä siellä oli ennen talvisotaa taiteilian tekemä sama kuin minulla sukunimi tänään.

    • Kelpo keli tänään kävellä. Pakkasta juuri vain nimeksi, aurinkokin näyttäytyi, eikä pahemmin tuulikaan puistellut.
      Yksi kynäilijä tänään huokaili:"Voi hyvä ihme teitä ikäkuluja." Tuon "ikäkuluja" voisi tulkita monella tavalla.Tässä se taisi lipsahtaa hutiin. Hurskainen vain kertoi Foresan sääsivulta ennustetiedot. Onhan niitä "ikäkuluja" tullut kun pitkän matkan "ikäkuluksi" ponnistellut:)) Mitäpä tuosta "ikäkuluttoman"huokailusta.
      Eipä tällekään päivälle suuria kertomisia kehittynyt. Tasaista menoa pienissä puuhissani ja väliin ettoneet. Jatkellaan...

    • e.lä.mä

      Kelpo keli apinoilla!!

      • e.lä.mä

        Ilmat ovat kuin jumala suo.... .


    • Neeasa

      Pihalenkitä juuri palailin ja Pirttiin vielä tupsahdan! Olihan hieno ilma nyt, melkein täysikuu
      valaisi tienoon, ainoastaan kylmä tuuli laittoi nopeammin kävelemään ainakin aluksi, sitten jo lämpeni, että voi tahtiakin hidastaa.
      Lunta ei vielä ole, vähän kuuraa puissa ja nurmikolla. Kuura tekeekin puut kauniiksi, aivan kuvan pitäisi ottaa, tai koettaa maalata maisema. No, taitaapa haaveeksi jäädä!
      Tänään tilasin ajan hammaslääkärille, tarkastuksen, menee seuraavan vuoden puolelle, jonoja on.
      Mutta toivossa on hyvä elää!
      Onpa kello jo paljon, iltapesujen aika, hyvää yötä kaikille!

    • villinä

      e.lä.mä 21.11 -18
      "Kelpo keli apinoilla!!"
      Se on hyvä, että juuri sinulle. Banaania kun vielä löytäisit.

    • SkillaaN

      Huomenta, pakkanen hieman pudonnut, kaksi astetta , taivas näyttää siltä, että ehkä sitä aurinkoa saadaan tänäänkin.

      Ei ole huuraa puissa, eilen kuitenkin oli ja kaunis näkymä oli, toivossa lisää ajan oloon, luntakin ehkä jouluksi, outoa olisi ilman valkeaa maan peitettä.
      Hyvä vauhti se saa lenkkeilijän veren kiertämään, hyvä jos sitä vauhtia pystyy pitämään.

      Kaiketi apinatkin hyvästä säästä tykkäävät;)

      Niinhän se vanha sanonta kuuluu, ei haukku haavaa tee, jos ei koira purra saa, onhan näitä saanut kuulla ,,,kaikenlaisia tokaisuja, kun näin vanhoiksi on päästy, tätäkään onnea ei kaikille suoda.
      Tuppaa ne kertomiset entisen toistoa joskus olevan, mutta haittaakos mitään, terveisiä kumminkin ynnämuu;)

      Olemme saaneet ympäri suomen noista taivaallisista väri näytelmistä nauttia, aurinko laskiessaan ihanuudet näyttää.
      Sini-sirkkun taiteilija minä herää;)

      Kiva huomata uusi nimimerkki pirtin vahvuudessa, uusia joskus olemme kaikki olleet, pirttiin kokoontuneet ja niin siitä on muodostunut mukava kirjoittaja joukko, joille tämä pirtin tyyli sopii.
      Olet lämpimästi tervetullut mielikki.mummo, ei vaatimuksia iän ei viestittelyn suhteen muuta kuin sopuisaa suhtautumista;)
      Varmaan mökki elämä kiehtoo, on siellä oma rauha ja kissakin varmasti viihtyy , on luonnon seuraaminen mahdollista hyvin läheltä kummallakin;)
      Fasaaneja täällä meillä on tuolla kaupungin laitamilla., keväisin pajun oksia etsiessä niitä näkee.

      Kyllä meillä suomessa on tuo toimeentulo mahdollistettu monin tavoin leskillekin, mutta on vielä paljon tekemistä ja parantamista monien asioiden taholla.
      On kovin pienillä tuloilla monen eläkeläisen selvittävä, tuohon onnellisuuteen voin yhtyä omalta kohdaltani, en mihinkään suomesta halua lähteä.

      Tuosta eutanasiasta en ole saanut itselleni oikein mielipidettä, joissakin tapauksissa se ehkä olisi paikallaan, mutta monen lääkärin suosituksesta ja oma tahto lisäksi.
      Moninikki asiasta en ole ollenkaan kiinnostunut, tai heidän arvailusta, olkoot, en osaa tunnistaa ketään kirjoitusten perusteella, mesokoot aivan oman halunsa mukaan, rivien välistäkään en osaa lukea, lienee tyhmyyttä, mutta suon sen itselleni;)
      Aina ne matkalaukut pieneksi tuppaa jäämään, kun tuliaisia paljon ostaa.

      Kiva kuulla että asiat reilassa hurskaisella, nyt aivan kuin ylimääräistä rahaakin sait, kun palautus tuli.
      Vielä on veron palautukset tulossa, kai niitäkin saat, minä 35 euroa, ruhtinaallisesti, hyvä vaan etten maksun puolelle jäänyt.
      Omena päivässä pitää lääkärin kaukana, näin on kerrottu, minä en varmaan lääkäriä koskaan näekään, sillä syön omenia useamman päivässä;) En muuten välittäisikään nähdä.

      Tarjous kahvit lähden ostamaa ja vanhastaan tiedän, että muutakin mukaan lähtee.
      Mukavaa päivää kaikille !

    • Huomenta vaan. Aamukävely sopii meikäläiselle niin kauan kun ei tarvitse lumessa tarpoa. Kuulemma ei kuuteenkymmeneen vuoteen ole ollut lumetonta marraskuuta Rukalla, mutta nyt on. Niin on täällä etelämmässäkin, koko Suomi on mustana. Onneksi ei ole pakkasia, maa routaantuisi liian syvälle ilman suojaa.
      Nyt on aika sytyttää kynttilöitä ja lyhtyjä pihoille ja balkongeille. :)
      Led-kynttilät ovat turvalliset. Niiden hintakin on kohtuullinen, eipä paljon tavallisesta kynttilästä eroa.
      Tämä kynttilöiden polttaminen taitaa olla erityisesti suomalaisten tapa. Onko muulla maailmassa hautausmailla sellaisia kynttilämeriä kuin suomalaisessa adventin illassa!
      Avaavat parhailla Joulumielikeräystä Tv ykkösessä. On tonttuja ja kynttilöitä ja Jalmari Torikka.
      Hyvää joulumieltä kaikille.

    • Huomenta.
      Nukuin pitkään, eläkkeellä on parasta pitkät kiireettömät aamut.
      Ensimmäiseksi laitoin tulen uuniin ja kahvin tulemaan.
      Mökki pysyy lämpinä kun uunia lämmittää joka toinen päivä. Kohta uunin lämmitys kielletään ilmastonmuutoksen takia, toivottavasti ei minun eläessäni.
      Leivoin eilen kanelipullia, ovat liiankin hyviä, voi pullat löytyä vyötäröltä.
      Normaalisti keitän aamupuuron johon lisään jotain siemeniä, nyt ei ollut kovin terveellinen aamupala.
      Huomenaamulla vaihdan lakant sänkyyn ja lähden ihmisten ilmoille pyykin pesuun.
      Veljeni ihmetteli kuinka saan yksin aikani kulumaan täällä korvessa, olen kai vanhemmiten tullut erakoksi.
      Onhan minulla kissa :)

    • Ramoona_

      Hauska tavata, Mielikki Mökin Emäntä ! Kuulostaa niin kodikkaalta ja rauhaisalta tuo aamuinen tulen virittelysi , ja säästetäänhän siinä kallista sähköenergiaa. Meilläkin on varaava takka omakotitalossa, muuten suora sähkölämmitys. Ei siitä kauankaan ole, kun tuli rakennusmääräys uusiin taloihin rakentaa varaava tulisija. Maalämpö on monissa uusissa pientaloissa, kestää kauan saada se hankkimaan hintansa, ja energiaa sen tekoon ja huoltoa siihenkin tarvitaan. Juuri tässä aamupuuron ääressä puhuttiin, että kynttilöidenkin poltto pannaan varmasti kohta verolle, ellei kielletä kokonaan, joulunajan juhlistajat, jätkänkynttilät ja roihutulet kai valistuneen kansalaisen pitää jättää ostamatta. Ledejä minäkin ulkosalla poltan, vein hautausmaallekin, mutta kyllä juhlapöytään ja hämäränhyssyyn elävät kynttilät kuuluu, takkaan tuli ja retkelle nuotio sille varatulla paikalla. Eihän pieni kansalainen itsenäisyyttäkään muuten juhli kuin laittamalla kaksi kynttilää ikkunalle. Ennen vaikka lopetan senkin ainoan vuotuisen lentomatkani, sillä säästöllä saan elävää tulta katsella ja nauttia sen lämmöstä, savusaunan löylyistä ja kasata vielä muhkean juhannuskokonkin sekä ajaa autolla tuhat kilometriä !

      On se kummaa, miten pienen Suomen pienen asukkaan pitää muka olla aina etunenässä uhrautumassa, sammuttelemassa valoja ja kantamassa syyllisyyttä takkatulesta, kieltäytyä "turhista" lomamatkoista , ajaa olemattomilla busseilla apteekkiin kolmenkymmenen kilometrin päähän, kun päättäjät lentävät joka viikko maanosasta toiseen , eräskin ministeri taannoin köyhyyskonferenssiin pienkoneella kun aikataulut oli niin tiukoiksi buukattu ! Mikseivät kommunikoi enemmän sähköisesti , kun eivät edes toistensa kieltä ymmärrä ja päätöksistä kuitenkin lipsutaan, ja kun meidän tavallisten pulliaistenkin pitää kaikki sähköisesti hoitaa, ei edes pankkiin ole asiaa , hiekkaa hienoille lattioille kantamaan kengissä. Lapissa ei ole lunta, mitenkäs nyt kiinalaiset turistit pääsevät talvitunnelmiin. Ovat sentään lentäneet maapallon toiselle laidalle , mutta ilmastonmuutos on vienyt lumet!

      Haravoin lehdet kukkapenkkeihin, hedelmäpuiden ja pensaiden alle, päälle hiukan kompostimultaa ja kasvuturvetta. Hyvin säilyvät kasvit lumettomastakin talvesta, arimmat suojaan vielä havuilla.
      Pitkän ajan säätiedotukset ovat ristiriitaisia, mutta harvoin etelärannikolla lumi pysyy ennen vuodenvaihdetta, varsinkin kun meressä on vielä lämpöasteita.

    • Hyvä että muistutit minulla on vielä kukkapenkit suojaamatta ja ulkona on jo pakkasasteita. Olen odotellut kirjalaatikon saapumista ja uskonkin sen tulevan tänään, Vilkaisin juuri prosessia ja se on nyt lastattu kuljetusneuvoon Arlandassa ja meiltä on vain runsas tunti sinne.
      Taidankin lähteä nyt aamukahvien jälkeen pihatöihin.
      Hyvää päivänjatkoa pirttiin ja muuten Ramoona, olen harvinaisen samaa mieltä kanssasi tuosta pienen ihmisen kynttilänpoltosta ja satunnaisista takkatulista.

    • Hyvä Ramoona, sait jo naurun kirpoamaan noilla tutuilla ajatuksillasi, joita jaamme 🙂 Oikeastaan joudumme jakamaan!

      Olen ottanut kantaa päättämällä, etten aio "peeveli vieköön" syyllistyä suotta loppuelämäni aikana, kun en milloinkaan ole vallan huolettomasti kylvänyt tuhoa maapoloiselle, päinvastoin! Pellosta ja viljelyksistä huolehtinut, laiduntanut karjalla ja viljellyt maata.

      Pikkuasissa joudun tosin hieman syyllistymäänkin, voimat kun ei riitä joka jäteastian omaa pussukkaa säilyttämään ja kantamaan.
      Löperöksi alkaisi tuntea itsensä, mutta onneksi naurun lahja astuu mukaan kuvaan!

      Iloista jatkoa päiväänne!

    • Taas se on paras päiväni tullut nujuttua iltaan. Skillankin mainitsi, että kun täällä paljon on kirjoitellut saattaapi" tuotos" tuntua turhalta kertaamiseltakin. Sen olen itsestäni huomannut ja maininnutkin, vaikka olen enempi täällä myöhemmin tulleita. Terveiset huomasin, kiitos. Sitä samaa takaisin.:))
      Pätkäsen tähän pätkän tähtitieteilijä Esko Valtaojan sanomasta:"Ylivoimaisesti vaikuttavin ekoteko ei ole aamupuuron syöminen kylmänä tai edes Thaimaan lomasta luopuminen. Se on jättää tekemättä vielä se yksi lapsi, vaikka poliitikot siihen kuinka patistaisivat", Valtaoja toteaa.

      Silleen! Tämä tuli mieleeni, kun luin Ramoonan erittäin ansiokkaan kirjoituksen tästä höyryämisestä ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Näin se tuntuu menevän, kansalaisia patistetaan kaikenlaisilla pikkunippeli keinoilla mukaan talkoisiin maailman pelastamiseksi. Niin...voisinhan minäkin paukutella rintaani: luovuin ajokortista ja autosta. Vaikka vielä silloin alkukesästä ei vielä ollut äkkihätää maailman pelastamiseksi, tein kai vaistomaisesti suuren pelastustoimeni. Silläkin päätökselläni lienee merkittävä vaikutus... tai en tiedä mikä olisi matemaattinen osuuteni tai Suomen osuus.

      Nyt sitten professori Valtaoja täräyttää, että vaikuttavin teko olisi jättää lapsenteko vähemmälle - siitä huolimatta, että valtakunnan johto toisin patistelee. Mutta tottahan Valtaojakin puhuu: voi se hyvinkin olla suurin uhka liikakansoittuminen. Kun v.1960 oli maailman asukasluku 3 miljardia, niin v. 2017 se oli 7,5 miljardia. Hurja lisäys ja käyrä on edelleen melkein pystysuorassa ylöspäin. Ainoa hyväpuoli on itsekkäästi ajatellen se, että enpä ole sitä katastrofia näkemässä.

      Niin...tässä on kaksi asiaa vastakkain. Olenkohan minä jakomielitautinen skitsofreenikko, kun molemmat vastaikaiset asiat tuntuvat oikeilta? Tuskin...ainakin teeskentelen vielä jotenkin tolkuissaan olevaa:) Yritin ainakin poiketa eilisestä, ja vanhemmista kirjoitteluistani. Hyvää jatkoa!

      • Kyllä meilläkin on monesti keskusteltu tuosta aiheesta. Siis siitä miten kansanedustajat ja muut "silmää tekevät"lentelee päivittäin Brysseliin ja kuka minnekin. Silti aina syylistetään yksityisiä ihmisiä. Ja mikä kummallisinta: jos pieni köyhä eläkeläinen elää kituuttamalla ja säästää rahaa, että kerran vuodessa johonkin pääsisi,,, niin voi että kun se on paha. Koko maailma tuntuu hajoavan sen takia. Eikä päättäjien lentelyssä tunnu olevan mitään ilmastoa pilaavaa...

        Sama koskee esim. itämeren suojelua. Esim. suuret laivat joissa on 1500- 2000 matkustajaa, laskevat edelleen likavetensä mereen. Syy siihen on kiire. Ei ehdi septitankkia tyhjentämään asianmukaisiin paikkoihin, siksi koska on niin kiire saada seuraavat asiakkaat laivaan ja taas menoksi. Siis rahakin ratkaisee...
        Tästäkin on hiljattain ohjelma tv:ssä. Luulin että asiaan on jo tullut korjausta, mutta näin siinä kuitenkin kerrottiin.
        Ja kas vaan taas syyllistetään yksityisiä ihmisiä, jotka joskus merellä käyvät: ovat pilaamassa vesistöä...
        Yksityisillä kuten meillä on ollut septitankki jo monet monet vuodet ja tyhjennetään aina satamissa asianmukaisiin niille varattuihin paikkoihin.
        Ehkä se onkin niin että mitkään säännöt tai sopimukset eivät koske kaikkia.
        Niinhän se on eu:ssakin. Yhteisesti sovittuja sopimuksia toiset noudattaa ja toisen ei ollenkaan.
        Ja minkäs niille teet.
        Ja vot, taas on pienet huviveneilijät syylisiä.
        No niin, nyt tästäkin tuli tuommoinen palopuhe, mutta Ramoona on niin niin oikeassa, että !!!!!
        Mitähän minun piti muuta sanoa,sotkeutuivat johonkin..??
        Sää oli hieno tänäänkin ja Hurskainen on oikeassa: Joulukuun alusta näyttäisi vähän LÄMPENEVÄN Forecan mukaan !!!!
        Ja siihen on uskominen niin kauan kunnes toisin ilmoitetaan.
        Hienoa iltaa kaikille kuutamossa tai ilman. Heippa.


    • hurskainen

      Professori, tuo virnuileva tähtitieteen ja kosmologiankin tietoniekka heittää kai lämpimilseen noita lapsentekokieltojaan.
      Ainakin kaurapuuron kylmänä syöminen menee jo groteskihuumorin piikkiin. Nyt ollaan herätty ilmastomuutoksen todellisuuteen.
      Se on kyllä meneillään, mutta näin kain on ollut iät ajat. Eri eläinlajeja on kuollut sukupuuttoon kaiken aikaa.
      Ilmaston lämpenemistä tuskin muu voisi pysäyttää kuin maapalloon mötkähtävä kyllin suuri meteoriitti. Homman nimi niissä on ydintalvi.
      Kun auringon valo on estänyt lämmittävän säteilyn muutaman kerran maapallon historiassa, seurauksena on ollut jääkausia.

      Me emme ole niitä massiivisia katastrofeja tuskin kokemassa. Uskon että maapallon saama auringon energisäteily kasvuston vähä vähältä tuhoaa.
      Siperian "ikijään" alta vapautuva metaani saastuttaa enemmän kuin vaikkapa pohjoismaiden yhteinen ilmastoa saastuttava vaikutus.

      Harvinaisen poutainen ja lauha sää saatiin tänään viettää. Ei kai nämä tähän vuoden aikaan niin yleisiä liene?
      Yritin jotain tupsia. Tuskastuttavan vähän aikaansaannosta tulee. Onhan se tunnustettava; vuodenaika vuodenajalta yhä vähemmän.

      Minulla veronpalautukset tulivat tälläkin kertaa kotitalousvähennyksistä. Ohjeen mukaan kävin verotoimistossa aikaistamassa veronpalautukset. Ne ovat maksettu kai jo viikkoja sitten.
      Kuolinpesän varoista pääsin maksamaan kovakorkoisen kulutusluottoni pois. En edes tiennyt että edesmenneellä vaimollani oli pieni sijoitusvakuutus. Sain siitä perunkirjaan merkityn 1/3 osuuden. Huojennus oli kyllä syksyn parasta.

    • nonstop

      Liikakansoitus uhkaa maapalloa, se ei pysty kovin paljon enempää enää elättämään, olen samaa mieltä Esko Valtaojan kanssa, mutta ehkä se kielto kuuluisi paremmin tuonne Afrikan ja Aasian ,
      sekä Etelä-Amerikan maihin.
      Siellä ei pahemmin harkita sitä, pystytäänkö lisää lapsia elättämään, ei!
      Sinne ehkäisypilleriä pitäisi viedä, se olisi tärkein apu sinne, ei muuta.

    • satunnainen.vierailija

      Elintason nousu on paras keino ehkäistä liikakansoittumista. Köyhissä oloissa elävät ihmiset tekevät enemmän lapsia. Näkee muuten suomestakin.
      Itselläni ei ole lapsia. Geeniperintöni on niin heikko etten uskaltanut olla naisten kanssa kun vasta 35 iässä. Traumani olisivat tarvinneet psykoanalyyttistä terapiaa. Eihän yhteiskunnan laitapuolella elävällä jätkällä sellaiseen varaa ollut.

      Esko Valtaoja, on muuten eräs parhaimmista suomalaisista opettajista. Hänen kirjoistaan luin E.V:n olevan täysin steriili hänen omien sanojensa mukaan.
      Ihminen on eräs kädellisistä nisäkkäistä; läheistä sukua simpanssille. Suurimmalle osalle ihmisiä lapset tuovat iloa ja onnea, antaa elämälle tarkoitusta.
      Nykyään luen vain artikkeleita kun kirjojen lukeminen avartaisi maailmankatsomusta. Kahvipirtin Hesaria lukiessa kuluu puolesta tunnista tuntiin aikaa. Kahviakin kyllä kuluu.

    • SkillaaN

      Huomenta viikonlopun alkuun, niin viikko vierähti melkein huomaamatta ja marraskuukin jo lopuillaan.
      Joulukuu, se minun mielestäni niin mukava ja juhlia täynnä oleva, miten ovatkin kaikki merkkipäiväni joulukuulle laittaneet, olisihan se ollut mukava juhlia viettää muussakin kuukaudessa.
      Siinäpä hälinässä ja joulun vilskeessä usein unohtuvatkin ja hyvä niin, joulussa aivan tarpeeksi.

      Olette kaikki niin viisaita kirjoittaneet, en voi muuta kuin sanoa yhtyväni mielipiteisiinne, pieni on se osuus minkä tämmöinen eläke mummo maailmaa saastuttaa, ilmaa pilaa, mutta rikkana rokassa kumminkin ja siksi yritän toimia oikein minä myös.

      Satunnainen.vierailija lapsettomuudesta puhuit eihän läheskään kaikki ole lapsia hankkinut, toisille tätä onnea ei ole suotu ja eiköhän elämä kuitenkin hyvin suju, ei aina pelkkää iloa lapsistakaan ole.
      Liian viisaaksiko tulet kirjojen lukemisella, no onhan sanottu, että tieto luo tuskaa, ehkä viisautta on olla lisäämättä sitä;),

      Syntyvyyden säännöstelyä neuvomaan tarvitsi todella noihin liikaa kansoittuviin maihin mennä, kai yrittävätkin vielä ainakin huonoin tuloksin

      Kivoja yllätyksiäkin joskus tulee kuten hurskaiselle, velat on hyvä saada pois, kevyeltä tuntuu, kun voi sanoa, en ole velkaa mihinkään, vaikka tiukilla eläisikin.

      Meri-kukka asiaa puhut, meitä aina syyllistetään, vaikka ehkä tämä ikäpolvi kaikkein enemmän sääntöjä noudattaa, onko niin, että tosissaan otetaan nämä huolet.
      Sen näkee katsoessa roskakatoksessa olevaan sekajäte astiaan, pizza laatikot siellä, vaikka pahvin keräysastia vieressä nuorempi väki niitä pizzoja enemmän syö.
      Säännöt on kaikille tiedossa, mutta kun kukaan ei näe, niitä ei tarvitse noudattaa.

      Kiitos ynnämuu terveisistä ja taitaa tämä Valtaoja olla viisas mies, helppo huomata, että kaiken on mentävä äärimäisyyteen, kuten nyt suomessa tämä ilmasto saasteista puhuminen ja kuitenkin päättäjät toimivat miten haluavat, esimerkki voisi tehdä terää.
      Kansa on kuuliaista suurelta osalta ja tämä syyllistäminen herkemmille aiheuttaa jopa paineita ja he jotka näkevät tulevaisuuden osaavat huolettomana vaan kulkea.

      Mielikki -mummoa onnittelen noin ihanasta seuralaisesta, minulla on kaksi kissaa ollut ja aina heikkoina hetkinä haluaisin sellaisen hankkia, mutta kuka sitä hoitaisi, kun minusta aika jättää, siis järki kieltää tämän hankinnan.
      Menonikin on olleet sellaisia, että olisi pitänyt hoitaja hankkia ja näitä syitähän löytyy mutta kissa olisi mieleinen, koirakin, mutta se jo suuremmat esteet eteen laittaa.


      Minä höperö noita led valoja pulloihin ja purkkeihin olen laittanut, ensin koristelut ja jääkristalli päälle valot sisään ja kauniita ovat, tahtoo vaan into liiaksi kasvaa.
      Adventtina sitten kyntteliköt purnukoitten tilalle, perinnettä olevinaan.
      Kauniisti lauloikin V. Torikka, siellä avajaisissa, mikä TV:stä näkyi.


      Ramoonalla jalat maassa ja terve järki päässä, varmasti olemme niitä tunnollisempia ilmaston suojelijoita omassa elämässä, vaikka kynttilöitä poltammekin ja takkaan tulen laitamme.(jos sellinen on)
      Samoin en minäkään jaksa syyllisyytä tuntea, tai en halua tuntea, parhaani olen tehnyt, kuten sini-sirkku myös mainitsit.

      Paloma.se.com uusia teoksiaan odottaa, onnea vaan ja kaupan tekemisiä, hyvä joululahja idea kirja onkin.
      Nyt virui pitkäksi viesti ja aamukin, hyvää ja viihtyisää päivää pirttiläisille.

    • Aamu on koittanut täälläkin Daljoen alajuoksulla ja lämpömittari näyttää miinus 7 astetta ja punssiverannan ikkunat ovat kokonaan peitossa jääkukkasia. Olohuoneen lattialla lojuu kirjalaatikko josta osa on jo lähdössä ennakkotilaajille jotka ovat vahvistaneet tilauksensa ja tänään käyn ostamassa pakkaamismateriaalia, huomenna kirjoittelen omistuskirjoituksia ja käärin kirjoja aaltopahviin ja lähettelen eteenpäin viimeistään maanantaina niin ehtivät kiinnostuneet saada esim. matkalukemisia kun ovat lähdössä joulukuisille etelänmatkoilleen.
      Eilinen iltapäivä meni siinä onnenhuumassa kun otimme virallisia kirjan markkinointiportretteja Faceen ja tännekin laitoin profiiliini. Nyt sain kustantamolta e-postia että kirjani on myös e-kirjan muodossa ja saa nettikirjakaupoista. Kirjoitan parast'aikaa englanninkielistä versiota kirjasta ja jos suomenkielisessä oli dilemmaa siitä mitä lukuja pitää vähän sovitella että suomenkieliset ystävät ja sukulaiset puhuisivat minulle vielä tämänkin jälkeen, niin nyt täytyy ajatella englanninkielistä osaa porukoistani, esim edesmenneen sukulaisia jenkkilässä, jotka tulevat ilman muuta haluamaan kirjan jossa kerrotaan heidän sukuhistoriaansa ja heidän kotimaastaan. Olisi mukavaa säilyä puheväleissä vielä kirjan julkaisemisenkin jälkeen.
      Nojaa, aika näyttää montako on jäljellä kun esirippu laskeutuu. Tai avautuu. Lasi täyttyy tai tyhjenee.
      Muuten, tiedän että täällä on jengiä jotka ovat julkaisseet olisi kiva kun ottaisitte yhteyttä vaikka profiilissa olevan e-mail-osoitteen kautta ja kertoisitte omista kokemuksistanne.

    • Dalaälv, tuo Ruotsin kolmenneksi pisin joki, joka Norjan puolelta lähtee ja laskee Pohjanmereen, on lohijoki samoin kuin Tenojoki meillä.

      Tuo lyhennetty nimi Daljoki, vei ajatuksissa till Dalarna, eli Taalainmaahan, mutta asutkin paljon pohjoisempana! Tuo pakkasaamun lukemat sai havahtumaan,..
      Täällä Suomen etelärannikolla on vain 1° lämpöaste, meri tuleekin lämmittämään vielä pitkään 😋

      Puuhakasta tuntuu olevan kirjanjulkistamisen jälkeinen aikasi, varmaan ihanaa tuossa vaiheessa,..saavatko yleensä omakustanteet myös kirja-arvostelun, joka olisi palautetta tekijälleen?
      Kiva on sinusta kuulla, luin osan blogistasi, upeiden vuoristonäkymien lumouksessa kulki lukijankin.
      Voimia ja työniloa !

      • Kirjalle voi antaa tähtiä ja arvosteluja BoD: sivulla kirjakauppa. Se on tilattavissa myös nettikirjakaupoista ja e-kirjana.
        Dalälven käännetään usein Taalainmaanjoki suomeksi, minä käytän yleensä lyhennettä Daljoki. En asu kovin pohjoisessa: Taalainmaa tai siis Dalarna on meistä koilliseen. Asun joen alajuoksulla, lähellä jo merta, Pohjois-Upplannissa ja Gävlestä etelään. Lohta kalastetaan täälläpäin paljon ja tänne tulee turisteja kalastamaan ympäri Eurooppaa.

        Vuoret ovat minun "sielunmaisemani" ja niiden kauneus tulee olemaan ikuisesti silmieni verkkokalvoilla.


      • Pakko päästä päiväkahville, suuta kuivaa jo..))
        On tullut häärättyä kahdella palstalla, ehkä liikaakin, mutta aika aikaa kutakin.
        Luin vähän tapahtumisesta täällä. Ramoonan kirjoitus oli taas kymppi plussan arvoinen. Pieniä ne meidän synnit ovat kokonaisuutta ajatellen, tosin koen, että vain pieni maa voi näyttää esimerkkiä, saavuttaa yhtenäisen linjan, suuremmissa valtioissa on myös suurempi hajonta niissä näkemyksissä, joiden pohjalta linja pitäisi valita.
        Valta-ojaa näytään arvostettavan. Minulla on pari kirjaa (lahjaksi saatua) häneltä, odottamassa "parempia aikoja"..)) Vaikka peruspessimistinä pidän häntä yltiöoptimistina niin kai se optimismi sopii synkistelyn vastapainoksi, ehkä sitä kautta tavoitetaan kultainen keskitie.
        Virkistävästi ja ymmärrettävästi Valta-oja kirjoittaa.

        Tämäkin viikko on mennyt arkisten askareitten kanssa, vai onko ?
        Tapasin meidän vapaaehtoistyöporukkaa. Meillä on tapana, työn ulkopuolella, käydä toistemme kotona lounaalla. Kaksi meistä on ammattikokkeja, vanhimmalla oli oma pitopalvelu ja sitä hän hoitaa edelleenkin kestitsemällä isoa perhettään ja tuttavapiiriään.
        Eikä siinä kyllin: hän seuraa aikaansa, lukee, käy elokuvissa, ajaa autoa tutuilla teillä, on harras, uskova ihminen. Eikä hänellä koskaan ole kiire minnekään..))
        Kerromme tämän porukan kesken omia murheitamme ja parhaimmillaan meidän tapaamiset ovat sielunhoitoa, vaikka emme kaikki tunnustavia kristittyjä olekaan.
        Omat sunnuntailounaani, joihin yleensä kutsun omaa väkeä tai ystäviä, alkavat kyllä ottaa sen verran voimille,että olen ajatellut keventää kattausta. Tavallista perinneruokaa tarjoilen, mutta sehän se juuri suuritöistä onkin. Kun sitten on vielä huusholli saatava jonkinlaiseen järjestykseen ennen vieraiden tuloa, olen kyllä seuraavana päivänä aika poikki. Tietysti eläkeläinen voi ottaa "vapaata" tarpeen mukaan ja niin tietysti teenkin.

        Eilen katselin metsälenkillä, että puolukka pukkaa uutta kasvua ja pajuissa oli pieniä pajunkissoja..)) Lämmintä oli niin pitkään...

        Mukavaa viikonloppua kaikille,


      • Unohdin mainita, että meidän vapaaehtoistyöporukan vanhin on 92-vuotias ! Kunniaa hänelle. Seuraava ikävuosissa on 82-vuotias ja sitten me kuopukset ollaan 70 ... Mutta yli viiskymppisiä ollaan kaikki..)) Kuten täälläkin...


    • Nyt on valoisampaa kun vähän satoi lunta.
      Jos ei ole pilvessä niin saa ihailla täysikuuta.
      Vaihteeksi kylillä, kolmas koneellinen pyykkiä peseytymässä.
      Kun kone pysähtýy ajelen mökille, kissa varmaan odotteleekin emäntää.
      Veli vaimoineen pistäytyi, nähdään harvoin kun asuvat kaukana.
      Odotan kovasti Paloman kirjaa, varmaan mielenkiintoista luettavaa.
      Demeter tykkää Valtaojasta, minä myös, hän selittää vaikeitakin asioita ymmärrettävästi. Kaveri nauroikin minulle että sinulle pitäisi löytää oma Valtaoja. Kaveri tuee taas viikonlopuksi, hyvä että käy, muuten erakoituisin.

      • Erakoitumisen merkkejä näen itsessänikin. Oikein vilkkaan kauden jälkeen kaipaan pitkää latautumista ja tykkään yksinolosta. Siitä löytää omanlaistaan täyteyttä.
        Paloman kirja on vielä minulta tilaamatta. Päätin syksyn alussa, että en osta uusia kirjoja, kun hylly notkuu lukemattomia kirjoja ennestäänkin. Tämä on tietysti poikkeus, mutta ymmärsin, että kirjan voi tilata jälkikäteen. Ainakin viimeksi puhuttaessa, painoksesta oli kirjoja jäljellä.

        Tänä syksynä olen erityisesti kaivannut omalle "mökilleni", mutta kun täällä on lähes samanlaista elämänsisältöä tarjolla niin kahteen paikkaan ei oikein voi revetä...




















        mutta tämä on tietysti poikkeus.


      • demeter1 kirjoitti:

        Erakoitumisen merkkejä näen itsessänikin. Oikein vilkkaan kauden jälkeen kaipaan pitkää latautumista ja tykkään yksinolosta. Siitä löytää omanlaistaan täyteyttä.
        Paloman kirja on vielä minulta tilaamatta. Päätin syksyn alussa, että en osta uusia kirjoja, kun hylly notkuu lukemattomia kirjoja ennestäänkin. Tämä on tietysti poikkeus, mutta ymmärsin, että kirjan voi tilata jälkikäteen. Ainakin viimeksi puhuttaessa, painoksesta oli kirjoja jäljellä.

        Tänä syksynä olen erityisesti kaivannut omalle "mökilleni", mutta kun täällä on lähes samanlaista elämänsisältöä tarjolla niin kahteen paikkaan ei oikein voi revetä...




















        mutta tämä on tietysti poikkeus.

        jotakin sohellusta sain taas aikaiseksi. Eli viimeinen rivi joutaa pois..))


    • SkillaaN

      Huomenta nyt sitten saunapäivään;)
      Hämärän hyssyä vielä, pakkasta pari astetta ja tuuli tuntui purevalta, kun parvekkeelle vein mattoja ja vuodevaatteita.
      Taas pitää enempiä pölyjä karkottaa, mistä aina vaan riittääkään.

      Täällä kirjailijan kirjanmyynti puuhat käynnissä, onnea kaupan tekoon ja myös arvostelujen suhteen toivon kiitosta tulevan.
      Onhan se erittäin hienoa, että osaa kirjaksi ajatuksensa pukea, kaikista ei ole sellaiseen, minä en jaksaisi keskittyä niin pitkäksi aikaa, että lauseita järkevään kuosiin saisin.
      Varmaan muutkin taidot hakusissa.
      Blogeja en käy lukemassa koskaan, mielestäni ei aika anna myöten, mihinkä kummaan sen kuluttanen?
      Upeita on vuonot ja vuoret, mitä Norjassa saa ihailla, sen verran on minunkin matkailu antanut avarrusta sivistykseen;)

      Hyvä että tuo ystäväpalvelu on levinnyt ja meilläkin sitä harrastetaan, tosin en ole siinä mukana, hyvä kun itseni jaksan hoitaa, mutta hyväntekeväisyys lahjoitusten parissa on minun heiniäni, lämmintä päälle pantavaa saan aikaan ja ne löytävät kohteensa.

      Erakoitumista tunnen itseni myös saavuttavan ja ihan mukavasti se onnistuu ja myös tuntuu, kai se on niin, että pitkän elämän elänyt on kaikkea nähnyt ja kokenutkin, ei kaipaa enää muuta kuin hyvää oloa.
      Kaiketi sitä on kriittisemmäksi kaiken suhteen tullut ja ei enää kaikkeen "höpötykseen" jaksa kiinnostua.
      Voihan olla että taantuma vie mennessään, mutta mihinkään en tätä nykyä halua, ja pitää sanoa, onko pakko, jos ei taho;)
      Ajassa kyllä pysyn mukana, kuunnellen ja katsellen, mutta sivusta seuraten toisten ponnistelua tulla nähdyksi ja aikaan saannoksia tavoitellen.
      Niin sitä on pyörinyt itsekin ja nyt sitten saa huomata, että melko turhaa, ihmiset hyvin pian unohtavat, ei kai sitten mitenkään arvokasta ole taakseen jättänyt.

      Nuo yhteiset ruokailut ja kahvittelut on myös kohdaltani jäänyt, huomaan useinkin ajattelevani, että hyvä näin, viihdyn ystävien seurassa, mutta en jaksa ajatella mitään kestien järjestämistä, saman olen nähnyt myös ympärillä olevilla ystävillä.
      Tavataan kyllä eri kohteissa, mutta ei enää sitä entistä vierailu intoa ole kellään.
      Kaikella on mittansa ja aikansa, en luovuttamassa ole mitään, mutta nautin nyt itseni kanssa olemisesta, voihan olla, että johonkin ihan innostun ja innostunut olenkin kaikkeen pieneen tekemiseen, ilon niistä puuhista saan.
      Kaikkea kaunista haluan ympärille ja niitä yritän itse saada aikaan.

      Kiireitä on ollut meidän miehillä, kun ei viestejä näkynyt, tuttuja ja turvallisia olette, ikävä heti tulee;)

      Nyt alan elämään omaa arkeani, mitään tavatonta ei siihen kuulu, hyvää mieltä ja oloa, sitä toivon toistekin saavan osakseen.

      • Kiitos taas tuosta aamunavauksesta, SkillaN. Samanlaisia tuntoja löydän itsestänikin. "Passivoitumiseni" huolestutti alkuun, olenhan aina ollut "kova menemään", mutta nyt vain tuntuu, että se tie on kuljettu loppuun. Minäkään en näe sitä luovuttamisena vaan pikemminkin kotiinpaluuna.

        Hellin edelleen Eeva Kilven ajatusta ihmisen perusyksinäisyydestä. Sieltä käsin ihminen voi aika ajoin kurkottaa toista ihmistä kohti, mutta "koti" on siellä, omassa itsessä. Minuun tuo pätee hyvin, mutta ei liene yleistettävissä.
        Eikä se tietenkään tarkoita sitä, ettei välittäisi muista, nautin edelleen ihmisten tapaamisesta, pidän yllä ihmiskontakteja, mutta en jaksa niitä pitkään enkä paljon. Eivätkä ikätoveritkaan näytä jaksavan..))

        Samalla tavalla ajattelen siinäkin, että jos elämä tuo eteen jonkin haasteen tai jotakin innoittavaa, menen luultavasti meteliin mukaan, mutta mitään lisää en tähän elämääni nyt hae. Hyvä näin, ainakin toistaiseksi..))

        Hyvää päivänjatkoa kaikille,


      • hurskainen

        Hyvä asia etteivät päivät ole samanlaisia. Eilinen iltapaäivä noin kuvaannolliasesti pyrytti lunta eteiseen. Mielenmaisema erittäin syksyinen.
        Hyvin nukutun yön jälkeen ikäänkuin uudesta näkökulmasta pääsin päivää alottamaan. Tais ihan aurinkokin paistaa tänään.

        Kun pienen rästityön sain kovalla puurtamisella kokonaan tehdyksi, se ikäänkuin palautti päiväjärsestyksen valoisemmalle kantille.
        Influenssarokotteen hain jo viikolla. Pientä nenänvuotamista on parhaillaan. Rokote kuulemma alkaa vaikuttaan ehkä vasta viikon parin päästä.

        Oikein hyvän normaalipainoisen joulukinkun näin kaupan pakastealtaassa. Huomenna haen sen päivänvalon aikaan. Uuden pikku pokasahan terän kanssa pilkon sen moneen osaan. Jääkaappi-pakastelaatikkoon on tullut tilaa kun pupelsin melkein kaikki valkoherukat pois kuleksimasta.
        En laittanut niihin pikku pusseihin marjojen mausteeksi yhtään sokeria. Makeampia ne minusta olivat suoraan pensaasta syötyinä.
        Mukavaa viikonvaihdetta kaikille, kuten nimim. Demeterkin viestinsä perään kirjoitti.


    • Ennen kaupungille lähtöä, postiin ja ruokaostoksiin, on kiva käväistä kaffeellakin.
      Demeter mainitsee yksinäisyyden, niin moni sitäkin kokee, joskaan en itse kuulu niihin. Minusta ihmisiä on ympärillä joka taholla kun lähtee liikkeelle, kassajonoissa joskus liikaakin.
      Olinkin niin ihmeissäni kun alkuviikolla pääsin klo 14.00 aikaan vapaalle kassalle, yhdessä ihan naurettiin,.. Tuon kotona olon omassa rauhassani, sen onnen ymmärrän, enkä muutosta siihen kaipaa! Mikä sen ihanampaa onkaan, kuin saada harrastaa omia tekemisiään, siivoilla omia jälkiään keittiössä, ja olla vapaa lukemaan tai seulomaan tv-antia 😙 Joskus yllätyn iloisesti selatessani vain hajamielisesti kanavia, kun jokin saakin kiinnostumaan.
      Eilen illalla katselin jotakin A kanavaa, siinä myöhäisilta menikin kuunnellessa tangolaujaja haastattelua.

      Nyt kiehtoo uuniperunaresepti vallan syötävästi,..on ostettava tuoretta rosmariniä ja jauhettua parmesaania, sulatettava 45 gr voita ja viipaloidut jauhoiset perunat kerroksittain vuokaan,...ja enpä laitakaan kuin puolet reseptistä itselleni huomiseen. Nyt on kahvihetki jo käytetty, heippa!

    • Hyvää iltaa!
      Päivä on mennä hurahtanut, eikä ole edes pitkältä ehtinyt tuntua. Tänään koisin
      aamusta pitempään. Yskä rupesi yöuniani häiritsemään, jouduin välillä jalkeilla
      "päivystelemään." Siksipä täytyi ottaa vahinko takaisin. Eipä tästä sen
      kummempaa. Paitsi se kun uniltani kipusin ylös, täysikuu tollotti ikkunastani
      vastaan pilvettömältä taivaalta. Oli se näky näinä aikoina, toki kuun olen nähnyt
      ennenkin:))
      Kyllä se aika mennä hurahtaa nopeasti, vaikka ei tarkoituksella kulutakkaan.
      Pieniä puuhia olen onnistunut keräämään. Niitä olen puuhannut järjestykseen
      ja kuntoon. Hitaasti ja harkiten alkaa toimeni hoitua, sen huomaan itsekin.
      Eipä taitaisi näillä tehoilla työmarkkinoilla pärjätä. Eihän tarvitsekaan, riittää
      se vanha kansanviisaus: hitaasti hyvä tulee.
      Tännään on se juhlapäiväni: sauna ja löylyt! Enpä enää nyt muuta teekkään
      kuin odottelen vuoroni alkamista. Teille hyvää jatkoa!

    • e.lä.mä

      Mummo apinat suomeksi, on hyvä kirjoitella paskaa kun muuta ei ole aivoissa.

      • joojooj

        Mene peilin eteen katsomaan niin näet millä apinalla sitä paskaa on aivoissa.


    • SkillaaN

      Sunnuntaiaamun hiljaisuutta, niin nautittavaa ja mieltä viihdyttävää, ei sitä kovin paljon elämältä vaadi, kun hyvä mieli tulee.;)
      Pakkasta kolme astetta ja sen verran on lunta tullut, että maa valkoinen.

      Saunassa kävin minä myös ja kyllä se juhlalta ihan tuntui, taas totean, että pieni riittää hyvään mieleen.
      Sain miniän ja poikani kylään, ristin meinasin seinään vetää, niin harvinaista se oli.
      Kaapista mukia ottaessaan totesi, että onpa sinulla sekainen hylly, johon miniä selventi että tarkoitti kirjavaa valittavaa, kai pitäisi mukit uusia;)
      Eihän ehjiä mukeja raaskisi hukkaan heittää, no heillä omat tapansa, kai kuuluu nyky menoon.

      Onhan tuota seuraa jos kauppaan menee, kun yksinäisyydestä mainitsit sini-sirkku, mutta harvoin juttukaveria löytyy, joskus tutun kanssa joku sana vaihdetaan, mutta hyvin riittää se vilinä mikä siellä on ja hyvillä mielin kodin rauhaan tulee.
      Herkullisen kuuloinen tuo ruokasi varmaan onkin, kerro sitten tehtyäsi maistuiko, voisin innostua minäkin kokeilemaan.

      Mukavalta kuulostaa tuo hurskaisen onnistuminen, näin se on, että tekemällä hommat hoituu ja hyvä mieli tulee kaupan päälle.
      Pakkanen saattaa makeuttaa marjat, paitsi minun mansikat vaan happamiksi käy, no en oikein onnistunut marjojen oston suhteen, olivat jo hapahkoja tuoreeltaan.
      En ole edes hintoja vielä kinkuista katsellut, pieni se ainakin tulee olemaan.

      Demeter1, juuri tuota tilaa nykyisin itselleni haen, omaan minääni yritän perusteellisesti tutustua, hyvin on Eeva Kilpi asian oivaltanut.
      Sitä on kiireellä mennä tohottanut asioiden perässä, milloin minkin harrastuksen pariin ja oma itse on jäänyt hukkaan, kai se niin on ajallaan mentäväkin.
      Näin sitten, kun ikää tulee ja arvioi elämäänsä, huomaa melko tuntemattomaksi ihmiseksi tämän kiireen kanssa touhunneen.
      En minäkään aio erkaantua muusta elämästä, mutta menen mukaan, en velvollisuudesta, vaan omasta sen hetkisestä halusta.
      Onnellinen olen, että voin vielä nämäkin olemiseni kokea ja seurata elämän kulkua pienemällä tehokkuudella..
      Ajatukset kuitenkin lentää, en niistä taida kai koskaan eroon päästä, aina vaan syntyy uusia ideoita ja niiden toteuttaminen on melkein pakko tehdä, mutta nyt vaan itseni tuntemuksien kautta etenen.
      Kunhan nyt tämän tulevan joulun selvitän saattaa ideatkin vähetä, miten sitten, tuleeko se yksinäisyys?
      Eipä tulevaa tautia pidä sairastaa, kaikki tuntemukset vaan eletään mitä eteen tulee;)

      Tämä päivä menee totutuin tavoin puikkoja kilistäen, olen luvannut kälyni käsinä toimia, hän ei enää pysty neulomaan, ihanaa että voin hänen ystävyyttään näin korvata.
      Miniäni ihastui lasi purkkeihini ja vei valmiiksi hänelle tarkoitetun mukanaan ja sanoi tuovansa omat purkkinsa käsiteltäväksi;)
      Ihastui myös itselleni tehtyyn vanhan kirjan lehdistä taiteltuun enkeliin ja vei senkin, nyt pitää tehdä uusia itselleni ja kai myyjäisiinkin jokunen.
      Haasteita riittää, tylsyyttä en vielä ainakaan koe.
      Katsellaan tuleeko lisää lunta tänään, vähän on sen suuntaisia lupailleet, nautitaan tämä sunnuntai mielekkäästi, iloiten kaikesta mitä tielle osuu;)

      • Yritin eilen kaventaa ulkoiluhousujani, kun niissä oli liikaa lahjetta..))
        Surun paikka: en nähnyt laittaa mustaa lankaa neulan silmään, alulangan laitto näillä kömpelöillä käsillä ei meinannut onnistua sekään, puolaaminen ei onnistunut...
        Onnelliset te, joilla kädet toimivat ja pystytte luomaan kauneutta meidän kädettömien iloksi.
        Sisko oli tuhattaituri kädentaidoissa. Äiti kertoi, että kuusivuotiaasta saakka sisko kutoi villasukat ja lapaset, tai "rasat", kuten meillä päin sanottiin, koko perheelle, ja taidot pysyivät hänellä hyppysissä loppuun saakka.
        Hän harmitteli vain, kun neuleitten tilalle tulivat fleesit, ja kädentaitojen arvostus väheni. Ainakin hänen lähipiirissään.

        Tänään saan taas pikkumiehen sunnuntailounaalle. Eilen tuli tehtyä pitkä metsälenkki, tämän päivän voi sitten puuhastella näissä sisäaskareissa.
        Hyvää sunnuntaipäivää kaikille!


      • hurskainen
        demeter1 kirjoitti:

        Yritin eilen kaventaa ulkoiluhousujani, kun niissä oli liikaa lahjetta..))
        Surun paikka: en nähnyt laittaa mustaa lankaa neulan silmään, alulangan laitto näillä kömpelöillä käsillä ei meinannut onnistua sekään, puolaaminen ei onnistunut...
        Onnelliset te, joilla kädet toimivat ja pystytte luomaan kauneutta meidän kädettömien iloksi.
        Sisko oli tuhattaituri kädentaidoissa. Äiti kertoi, että kuusivuotiaasta saakka sisko kutoi villasukat ja lapaset, tai "rasat", kuten meillä päin sanottiin, koko perheelle, ja taidot pysyivät hänellä hyppysissä loppuun saakka.
        Hän harmitteli vain, kun neuleitten tilalle tulivat fleesit, ja kädentaitojen arvostus väheni. Ainakin hänen lähipiirissään.

        Tänään saan taas pikkumiehen sunnuntailounaalle. Eilen tuli tehtyä pitkä metsälenkki, tämän päivän voi sitten puuhastella näissä sisäaskareissa.
        Hyvää sunnuntaipäivää kaikille!

        Nimim. Demeterillä on iän tuomaa viisautta ja rehellisyyttä. Tarvitaan itseironiaa ja huumoria ottaa itselleen noin osuva nimimerkki.
        Omissa nahoissani sanon elämääni vapaaksi pudotukseksi - niin paljon hourin päivittäin, aina vaan lisääntyvästi. Ohut lohtu on että nuoremmatkin unohtelevat asioita ja tekevät läpipöhköjä ratkaisuja.

        Tänäänkin meni hämäriin asti että selvisin ulos pihakäynnille. Sitä vaan unteloituu. Itellä ehkä taustalla olevan uupumuksen takia. Kroppa tiedottomasti viivyttele ja haraa vastaan.
        Oli muuten tasan tunnin homma että sain ison kinkun pokasahalla pilkotuksi yhdeksään osaan ja laitetuksi pakastimeen. Jo se yks toteutettu työ palautti tärkeää itseluottamusta...että ½-dementiasta huolimatta...

        Kehun aina ja aina vaan tätä samaa. On hirmu hyvä että meillä on näin ilmoista laupiaita päiviä ja viikkoja. Helpottaa vanhojen rehveltäjienkin elämää.
        Ja. Ei kun uutta viikkoa kohti vaan.


      • hurskainen kirjoitti:

        Nimim. Demeterillä on iän tuomaa viisautta ja rehellisyyttä. Tarvitaan itseironiaa ja huumoria ottaa itselleen noin osuva nimimerkki.
        Omissa nahoissani sanon elämääni vapaaksi pudotukseksi - niin paljon hourin päivittäin, aina vaan lisääntyvästi. Ohut lohtu on että nuoremmatkin unohtelevat asioita ja tekevät läpipöhköjä ratkaisuja.

        Tänäänkin meni hämäriin asti että selvisin ulos pihakäynnille. Sitä vaan unteloituu. Itellä ehkä taustalla olevan uupumuksen takia. Kroppa tiedottomasti viivyttele ja haraa vastaan.
        Oli muuten tasan tunnin homma että sain ison kinkun pokasahalla pilkotuksi yhdeksään osaan ja laitetuksi pakastimeen. Jo se yks toteutettu työ palautti tärkeää itseluottamusta...että ½-dementiasta huolimatta...

        Kehun aina ja aina vaan tätä samaa. On hirmu hyvä että meillä on näin ilmoista laupiaita päiviä ja viikkoja. Helpottaa vanhojen rehveltäjienkin elämää.
        Ja. Ei kun uutta viikkoa kohti vaan.

        Kiitos sanoistasi hurskainen. Kyllä se siperia on varmasti opettanut meitä kaikkia, ja toiset ihmiset. Kaikilta voi oppia jotakin.Ehkä eniten niiltä, jotka eivät opeta..))


    • Aurinkoa ja puolipilvistä täällä Espoossa, kivan valoisaa kuitenkin. Skillan oli kiinnostunut niistä juustoperunoista uunissa.
      Joo, hyviähän niistä tuli, oikeastaan ihan suussa sulavia, eikä lisukkeeksi tarvinnut kuin pari siskonmakkaraa palloiksi höyrytettyinä, ja raikkaat punajuuriviipaleet lautasen kyljessä.

      Nehän on itsessään niin maukkaita, että monimutkaiset kastikkeet vain veisi niiden hyvän maun.

      Tuttua tuo Demeterin kamppailu marraspimeällä langan neulansilmään tähtäysessä, itse tuskastuin niin, että siltä istuimelta lähdin ostamaan metallista neulaan pujottajaa. 3 kpl pakkauksessa niitä löytyikin, ja riittää loppuiäkseni 😀, moikka !

      • Kiitos vinkistä, sini-sirkku. Muistelen, että noita langanpujottajia on olemassa, mutta ei tietysti tähän hätään.
        Laitan ostoslistalle, periksi ei anneta..))


      • Mia-L

        Demeter, olen saanut valmennusta lapsena paljon tuohon tarkkaan tehtävään. Äidin poljettava Singer oli hyvässä kunnossa, mutta lanka neulansilmään ei osunut.
        Hänellä oli kuitenkin minut, onnistuin jo pienenä tekemään sen tempun tarkasti, - ja usein sitten kuulinkin kesken leikkieni ja kouluiässäkin vielä äitini kutsuvän minua Singerinsä luota.
        Langanpujottajiakin minulla on yksi pakkaus kaiken varalle, - - - ai niin, ne menivät siinä ompelukoneen tarvikelaatikossa tyttärelleni, jolla on lapsia ja mies , joten ommeltavaakin on enemmän.
        Olen lainannut koneeni tyttärelleni, jonka uskon selviytyvän itse tuostakin pikku hommasta hyvin.

        Tänään sain lasteni perheet lounasvieraikseni, joten nyt on kivan päivän ilta tiskikoneen lopetettua hyrinänsä keittiössä..


      • Mia-L kirjoitti:

        Demeter, olen saanut valmennusta lapsena paljon tuohon tarkkaan tehtävään. Äidin poljettava Singer oli hyvässä kunnossa, mutta lanka neulansilmään ei osunut.
        Hänellä oli kuitenkin minut, onnistuin jo pienenä tekemään sen tempun tarkasti, - ja usein sitten kuulinkin kesken leikkieni ja kouluiässäkin vielä äitini kutsuvän minua Singerinsä luota.
        Langanpujottajiakin minulla on yksi pakkaus kaiken varalle, - - - ai niin, ne menivät siinä ompelukoneen tarvikelaatikossa tyttärelleni, jolla on lapsia ja mies , joten ommeltavaakin on enemmän.
        Olen lainannut koneeni tyttärelleni, jonka uskon selviytyvän itse tuostakin pikku hommasta hyvin.

        Tänään sain lasteni perheet lounasvieraikseni, joten nyt on kivan päivän ilta tiskikoneen lopetettua hyrinänsä keittiössä..

        Sama täällä, Mia-L Äidin silminä sain toimia lapsena,meillä oli kylläkin poljettava Husqvarna..))


    • Olen palannut Korpeen. Lunta on satanut yön aikana hiukan, aurinko paistaa, muutama aste pakkasta.

      Saunoin illalla, siitä onkin kaksi kuukautta kun sain nauttia viimeksi saunan löylyistä.
      Sähkösaunan tosin, mutta jahka huomenna saan vaihdettua talvirenkaat autooni ajelen mökille tutkiskelemaan onko Nuasjärvi jäätön. Jos näin lauhana ilmat pysyy lämmitän viikolla rantasaunan, kylven koivuvastalla ja istun saunan terassilla ja nautin tästäkin onnesta ; )

    • Lankesin siivoamaan pientä keittiön kaappia, jonne on pantu talteen reseptejä, muistiinpanoja, mainoslehtisiä, muistikirjoja, bussiaikatauluja . . . Nyt ne ovat sitten ruonapöydällä levällään kuin Jokisen eväät. Jonkun lappusen saan pois heitettyä, mutta huoh. . . . Kohta ne ovat takaisin lokerikossaan sievässä nipussa. VOIHAN olla, että kaipaan juuri ensi viikolla vaikkapa täytettyjen munakoisojen reseptiä, nääs.
      Keräilen reseptejä, jotka eivät ole kovin monimutkaisia, ja sitten en kuitenkaan muista tehdä niillä ohjeilla, vaan sillä vanhalla hyväksi koetulla menetelmällä kuitenkin.

      • Kristiina..23

        Älä muuta sano Makriina, että minullakin on tuota tallennettua tietoa irto papereilla, joka ei kuitenkaan löydy tarvittaessa kunnes tämä ihana google tuli kuvioihin, ja kaikki voi heittää pois. Koskahan sekin tapahtuu minun huushollissani?

        Kerrankin jotain muuta ohjelmaa oli aamuksi, kun lapseni perhe oli matkoilla, isä vaihteeksi Lontoon jälkeen Kroatiassa ja äiskä tytärtään viemässä tanssikisoihin, ei kuitenkaan sinne Tanssii tähtien kanssa kisaan, mutta varmisti klo 10, että olenhan varmastti menossa ja sittenpä tulikin lisää possakkaa.

        Ehdottomasti hänelle tärkeät silitykset ja pyykkiä on koneessa, että ne kuivumaan, mutta olihan siellä iso ruokakassi odottamassa minua vaivanpalkaksi.

        Minun hobi oli mennä poikaa paimentamaan, että saa ruokaa ja mielessäni jo rukoilin, että älä auto käynnisty, mutta kyllähän se pirulainen käynnistyi, vaikka en ole sillä ajanut viikkokausiin. Sitten huomasin, että taas on takarengas melkein tyhjänä, joten ajelin varovasti, mutta onneksi matka on vai 4 km, joten ei hätää. Kuitenkaan en viitsinyt ajaa kaupungin toiselle laidalle, jossa on täällä ainoa mahdollisuus saada ilmaa renkaisiin. Tosin vävylläni taitaa olla joku aparaatti?

        Ekana luin kirjani lopun, koska oli niin "vaiheessa", jonka jälkeen silitin ne tärkeimmät ja sitten taas niitä inhottavia miestenpaitoja, joista tulikin tuskanhiki, joten nappaisin saunan lämpiämään ja otin ihanat hikiset löylyt, koska osaan nyt tuon sähkösaunan säädöt.

        Ihme oli tapahtunut, koska minun "hoidokkini" oli vihdoinkin herännyt ja klo oli 14.., joten kyselin ruokailuista. Tietenkään ei kenellekkään maistu heti paistetut perunat ja kanaviillokki, joten kurkkasin, mitä poitsu tekee. Kolme härpäkettä siellä oli päällä ja jokaisessa toimintaa.

        Hyvin hän uskoi pärjäävänsä ilman mummia, koska sanoin, että pimeällä minä en ajele ja mitä olisinkaan siellä tehnyt, koska poika on todellakin omatoiminen, mutta minun oma lapseni on, sanoisinko "vainoharhainen" !DD


    • Ramoona_

      Rannikolla saatiin lyhyttä sunnuntaipäivää viettää aurinkoisessa talvisäässä, viimaissessakin , joten untuvatakin sai ulkoiluttaa. Ompelijat ovat langan pujotusta pähkäilleet. Onhan siihenkin niksejä netissä, mutta itse olen saanut avun siitä, että kostutan langanpään suussa ja leikkaan terävänterävillä lankasaksilla hiukan viistoon, sitten ei langan säikeet harota, sitten toinen silmä kiinni ja tähtään. Mieheni tekee laivojen pienoismalleja ja karhulankaa kuluu takilointiin. Hän välillä kyselee hiuslakkaani, pisara pikaliimaakin kuulemma tepsii, kunhan antaa sen ensin kuivua. Äidillä oli käsitöitä ja sittemmin lukemistakin varten tehokas valaistu suurennuslasi, kaipa minäkin sellaisen jossain vaiheessa hankin. Lopuksi suurennuslasikaan ai auttanut, sormetkin olivat nivelrikkoiset, mutta hän sanoi, että aina voi kuitenkin yhtä tärkeää käsityötä tehdä, nimittäin laittaa kädet ristiin ja rukoilla.

      Katselen usein Strömsön, sehän tulee nykyisin ykköseltäkin. Siellä askarreltiin vanhanajan ompelukuvia joulukorteiksi, esimerkiksi kauniita lumitähtiä pienin kirkkain helmin. Itse olen valokuvalinjalla joulukorteissa, saa persoonallisia uniikkeja kortteja. Strömsön elävillä kukilla koristeltuun joulukuuseen ihastuin . Kapeat naavan näköiseen käärityt putkilot täytettiin vedellä ja niihin laitettiin valkeita ruusuja ja neilikoita , latvapuolelle monihaarainen valkean liljan oksa. Oksiin suoraan aseteltiin mehitähtiä, joita minullakin kasvaa puutarhan kivikkotarhassa. Olen niitä käyttänyt omatekoisiin kukka-asetelmiin. Sammalta ja pikkukäpyjä , jokin pikkuesine huumoriksi mukaan, kerran laitoin pikkuisen traktorin lasten vanhasta lelukopasta, sain parin hyasintin kera näyttävän asetelman. Pikkueläimille teen sitten lähempänä joulua pienoismetsän.

      Olette saaneet kestitä nuorta polvea , mikäs sen mukavampaa. Saman pöydän ympärille kokoontuminen on niin paljon muutakin kuin ruokailua. Piparimökin leipominen on meillä joulukuun vakiopuuha, on siihen nytkin kolme ilmoittautunut, varmaan jo taitavampia kuin minä.

      Skillanin aamunavauksessa ja Demeterin kirjoituksissa on pohdintaa itseensä tutustumisesta. Pysähdyin minäkin sitä miettimään, matkaa sisäänpäin on itsekunkin terveellistä välillä harrastaa, hyvää vastapainoa juuri juhlabuumin alkaessa. Black friday, jatkona saturday ja jopa sunday on kai sitten rantautunut Suomeenkin, eikö mikään riitä kauppiaille. Täällä oli onneksi kaikkea muuta kuin mustaa, kuurankimallusta ja aurinkoa, ledien välkettä ja värikylläinen hedelmävati pöydällä . Maljakossa oranssit reilunkaupanruusut. Joka päivä pitäisi syödä ainakin viittä väriä , onhan paprikoitakin jo kolmea väriä, jos ostaa liikennevalopakkauksen. Sinisirkulta olen oppinut käyttämään punasipulia, upea väri ja lempeämpi maku kuin valkoisessa. Kääriydyn pian värikkäistä isoäidin neliöistä virkkaamaani torkkupeittoon ja katselen Tähtitanssien finaalin. Odotan ihanan värikylläisiä asuja. Taitaa Edis voittaa, mutta kaikki finalistit ovat tavallaan mainioita. Jokohan laittaisin ekat glögit ... joo, laitan.

      • Viisas äiti sinulla Ramoona, ilmankos..))
        "Laittaa kädet yhteen ja rukoilla", tuon aion muistaa...
        Minäkin olen jo hakenut materiaalia kukka-asetelmiin metsästä. Tutut ovat tottuneet saamaan niitä ja kiva niitä on tehdä.
        Tänä vuonna olikin materiaalin saaminen helppoa kun metsässä oli tehty hakkuita ja sain materiaalia rikkomatta luonnon omaa järjestystä.


      • Mietin-

        glögejä jo minäkin eilen, sillä ensi viikonloppunahan on jo pikkujouluaika,
        mutta koska tapaamme myös jouluna heidän luonaan, en kuitenkaan niitä vielä laittanut,
        sen sijaan lounasruuat, hyvät ja terveelliset tein etukäteen valmiiksi, jotta voin sitten keskittyä vieraitteni kuunteluun täysin.
        Molempien perheiden lapsia puuttui, toisesta yksi oli Roomassa ja toinen New Yorkissa, eli kaksi ekaa lastenlasta puuttui, mutta muut olivat messissä, joten
        kivan päivän iltakin oli sitten, kun vain tiskikone hiljaa hyrisi keittiössä. ja olin täynnä lounasvieraitteni kivaa juttelua ja naurua.
        Kiitos Luojalle eilisestä! :)Mia-L
        🍀 🍀 🍀 🍀 🍀 🍀 🍀 🍀 🍀


      • M-L_

        Kutsu itsenäisyyspäivänä 14-vuotta pian täyttävän pojan juhliin,
        hän ei täytä vielä 6.pnä, mutta juhlia pitää silloin kun on vapaapäivä.
        lapset kasvavat niin nopeasti komeiksi pojiksi.


    • Jaloittelin ulkona sen verran, että kipaisin apteekissa. Nekin seurailevat muita
      liikkeitä, ovat myös pyhäisin auki. Tosin lyhemmän päivän. Yskäni äityi kiusaamaan
      niin paljon, että kävin lääkettä. Eiköhän se tästä valkene.
      Paras osa päivääni meni urheilukatsomossa - tv:ssä. Rukan kisoja töllötin ja väliin
      nukahtelin kun ei riittävää jännitystä ollut. Aika vaatimattomaksi jäi suomalaisten
      saavutukset - varsinkin jos vertaa "vanhoihin hyviin aikoihin" urheilutuloksissa.
      Vähän harmittikin että olisihan sitä ollut muutakin tekemistä, mutta toisaalta
      olihan tämä "virallinen" vapaapäivä. Jos nyt eläkeläisellä on sitäkään:)

    • SkillanN

      Huomen, taivaan tuuliin lensi viestini, nyt toivotan hyvää marraskuun viimeisen viikon alkua , en jaksa uusiksi laittaa.

      • Kirjoita se viestisi kirjautumatta kun niinkin yksinkertainen asia kuin kopioi ja liitä ei onnistu.


      • hurskainen
        korpikirjailija kirjoitti:

        Kirjoita se viestisi kirjautumatta kun niinkin yksinkertainen asia kuin kopioi ja liitä ei onnistu.

        Tarvitsen kotiopetusta tässäkin yksinkertaisessa korpikirjailijan ohjeessa: kopioi liitä. Viimeviikolla kolmena päivän peräkkäin juuri hakkerit ei s 24 ylläpito esti kaikkien kirjoitusten lähtemisen.
        Soitin S24. He sanoivat ettei punaisella kirjoitettu teksti. lähetyksessä tapahtui virhe, ole heiltä lähtenyt.
        Sama ryhmä on takana Skillanainkin tämänpäiväisessä palstankäytössä. Kysymys on ohjeiden ja lainkin vastaisesta kotihäirinnästä.
        Nämä tyypit saavat sairasta "pätemisen" tyydytystä voidessaan häiritä eläkeläisten vapaa-ajan käyttöä netissä.

        Oli kuiva ja hyvä päivä tupsia pihalla niitä näitä talvenalushommia. Eilisessa Hesarissa oli luku edellisen päivän merkinnät influenssarokotteen ottajista.
        Luku oli hiukan vaille puolimiljoonaa. Totesin että olen kerrankin samassa joukossa. Eilen illalla oli melkoinen nuhakohtaus. Se meni kuitenkin yön aikana ohitte.
        Ei tässä päivässä ole "rinkaisun" varaa, mutta tavanomaista syksymyöhän taivallusta kuitenkin.


    • SkillaaN

      Yksinkertaiselle on yksinkertainenkin vaikeaa, tänä aamuna kyllä en saanut ropotin vaatimia esiin ja näin ei lähtenyt, ehkä oli Suomi24 syy.

      Oma häpeä kun ei osaa jotain, kaikille ei ole annettu sitä ymmärtämisen kykyä.
      Älä anna häiritä omaa viestittelyä, tulen perässä kun pääsen;)

      • korpikirjailija

        On kyse siitä yksinkertaisesta toimenpiteestä. Kun lopetet tekstisi kopioi kaikki ja kopio se ennen lähetystä. Sehän jää siihen "sormeesi" ja jos lähetys menee harakoille poistu sivulta ja palaa takaisin, aloita uusi viesti. Paina se"sormesi" siihen viestin oikeaan yläreunaan jolloin ilmestyy liitä sana, paina sitä liitä sanaa jolloin teksti tulee takaisin. Kirjoita sitten nimimerkkisi ja lähetä. On myös monimutkaisempi tapa menet ja kirjaudut uudestaan ja palaat ja liität se kopioidun tekstiin siitä "sormenpäästäsi"

        Annoin palautteen, ilman palautetta menetät tekstejäsi taivaan tuuliin. Onko se sitten parempi vaihtoehto kuin opetella muutama perussääntö. Parhaiten oppii kun joku tökkää.

        Yleensä kun kopioit tulee teksti kopioitu leikepöydälle, eli se on yksinkertaisesti ilmaistuna siinä "sormenpäässäsi" odottamassa liitä komentoa.

        Kaikille on annettu ymmärtämisen kyky.

        Tein juuri samoin kuin sinulle neuvoin koska istuntoni oli ohi.

        Saa loukkaantua jos on varma, että syy on suomi24:ssä.


    • Joskuns sivut oikuttelee.
      Luntakin on tullut sen verran että näyttää valoisammalta.
      Ollan kissan kans vielä kahdestaan mökillä. Hiljaista on, mutta en tunne itseäni yksinäiseksi. Kaveri lähti eilen illalla, hyvä että käy estämässä erakoitumistani.
      Huomenna pitää lähteä keskustaan, pesen muutaman maton pyykkituvass ja illalla on taloyhtiön johtokunnan kokous.
      En välittäisi kuulua johtokuntaan, ovat puoli väkisin laittaneet vaikka olen sanonut että etsikää joku joka ymmärtää jotain remonteista ym...
      Halukkaita on vaikea saada.
      Minulla on niin vähän tapahtumia, olen lueskellut ja kuunnellut äänikirjaa.
      Ihmettelen minne Fasaani on lähtenyt kun kävi päivittäin lintujen syöttöpaikalla.
      Että ei jollakin naapurilla ole fasaanipaisti muhimassa.

    • Ah nam fasaanipaisti! On siitä aikaa jolloin ammuin fasaanin Sipoon maatilalla. 🥘 On siinä syömistä 8-10 hengelle, joskaan en kutsuja silloin järjestänyt!
      Maat kuului metsästysseuran alueisiin, joten puutarhassa kun spatseerasi yli 76 fasaania, oli helppoa valita komea kukko pataan!

      Hirvimetsällä ei meillä isäntä käynyt, pari peltopyytä ja jänistä toi kyllä harvakseltaan . Metsästysseura heitti kyllä verannan pöydälle hirvipaistin syksyisin, vaikkei mailtamme oltu ammuttukaan.

      Kahvitaukoa tässä pidän korvapuustin kanssa, tytär kun toi tuliaisina eilen käväistessään. Niin on maa kauniin valkoinen ohuella lumipeitteellään, eikä liukastakaan ollut tänään. Raikasta ja oli se valoisampaa selvästi, vaikk'ei aurinko juuri ole näyttäytynyt.

      Kuuntelin Teemalta keittiöstä käsin Karl Marx'in ajatuksia kapitalismistä, oikeassa oli monessa suhteessa, nousuineen, laskuaikoineen ja miten tuotantomarkkinat pelaa yhteen,..en tiedä mitkä säätelee tänäpäivänä markkinavoimat, ainakin kysyntä ja tarjonta, raaka-aineiden saatavuus ja uus innovaatiot on kehityksessä oltava jatkuvasti.

      Illan rauhaa ja iloa mukanaolijoille !

    • Eipä tästäkään päivästä paljon jäänyt vanhempana muisteltavaa:) Pitäisikin olla
      jo "sykähdyttävää", jotta viikon päästä vielä muistaisi. Ikivanhoja asioita melkeinpä
      paremmin muistaa. Tosin onhan jo kokoelmaakin runsaammin. Näitä tuli mieleeni,
      kun yllätyksen kanssa heräsin. Sairaalalaskuni olisi pitänyt perjantaina maksaa.
      Täytyihän sen nyt tiedossani olla! Eiköhän se ilman lisäseuraamuksia menne.
      SkillaNilla viestin lähettämiset tökkii. Niitä sattuu, on minullakin kokemusta. Joskus
      "ropottiarvuuttelu" ei toimi, joskus väkkärä jää pyörimään ja mitään ei tapahdu. On
      vain tehtävä pakkosammutus. Enhän varmaksi tiedä, kummassa vika piilee S24 vai
      läppärissäni. Nyt ei ole vähään aikaan tullut ongelmia ...ehkä päässäni:) Jotenkin
      olen jatkamaan selvinnyt, jos "ei tänään, niin huomenna." Joskus sekin auttaa kun
      läppäri on hyvän aikaa suljettuna.
      Tämä päivä meni tälleen, huomista kohti suurempia odottamatta!

    • sini.sirkku-ek

      Kyllä nämä hyljeksimiset on S 24 puolelta. Käytin oman hyvän tietokoneeni huollossa, kun olin ladannut uuden Mac Applen päivityksen. Siitähän seurasi jatkuva ilmoitus S24 paranamme palvelua apinankuvineen.

      Kun dataani oli asennettu päivitykset asiaankuuluvasti, toimi yhteys normaalisti.
      Ennen sitä kokeilin Oma Guruakin, mutta liian kalliiksi olisi tullut, joten nyt on yhteen S24 ja koneeni yhteensopivat. Tulihan pölytkin putsattua näppäimistöstä, ja nopeutuikin hieman.
      Heippa taas.

    • Löytyisikö Kahvipirtistä yhteishenkeä pyytää Petze aloitus poistoon.

      Ketju sisältää henkilökohtaisia törkeyksiä, kunnianloukkauksia ja täällä kirjoittamieni viestien vääristeyjä.

      Jos haluatte auttaa palstaa puhdistumaan, pyytäkää poistoon ilkeät minuun kohdistuvat aloitukset.

      Mutta jos koette henkilööni ja läheisiini kohdistuvat aloitukset palstalle sopiviksi, nautitte ilkeilystä ja olette samaa mieltä ketjun kommenttien kanssa, älkää vaivautuko.

      • maijuska52

        Miksi en pyydä itse?


      • Thorhammer

        Älä tuollaista ilkeilyä odotakaan kenenkään täällä sietävän!
        Ei sairaiden yksilöiden tuotoksia voi, eikä saa hyväksyä. Tulen osaltani pyytämään myös poistoa.

        Ikävintä noissa ilkeilyissä on juuri asioiden vääristelyt. Täysin ilman minkäänlaista selkärankaa valehdellaan toisen piikkiin, kunhan pahantahtoisuus vaan saa rehoittaa.


      • Thorhammer kirjoitti:

        Älä tuollaista ilkeilyä odotakaan kenenkään täällä sietävän!
        Ei sairaiden yksilöiden tuotoksia voi, eikä saa hyväksyä. Tulen osaltani pyytämään myös poistoa.

        Ikävintä noissa ilkeilyissä on juuri asioiden vääristelyt. Täysin ilman minkäänlaista selkärankaa valehdellaan toisen piikkiin, kunhan pahantahtoisuus vaan saa rehoittaa.

        Kiitos.


    • Onko muita paitsi tuo Petzealoitus joka joutaa poistoon niin ilmoitan ne samantien.?

      • Tuo Terveiset Runneperille on menettänyt merkityksensä. Pelkkää sinnikästä ilkeilyä loppuosa, on saanut katumaan koko aloitusta!

        Kiitos Paloma.se.co 😌


      • Ei nyt ole muita kun ne donnat lähti aina kun pyysin poistoa, mutta tämä Petze ei vaikka olen pyytänyt jo monta kertaa.


      • korpikirjailija kirjoitti:

        Ei nyt ole muita kun ne donnat lähti aina kun pyysin poistoa, mutta tämä Petze ei vaikka olen pyytänyt jo monta kertaa.

        Jatkossa pitää seurata aloituksia sillä tämä ilkeilijä ei luovuta.


    • p.o. Ruuneperille

    • Huomenta, nyt talvisista maisemista, pakkasta viisi astetta ja lunta sen verran että maa peittyy.
      Lämmintä luvattiin jatkossa, voi vielä musta maa näkyviin tulla, mutta varmasti myös pysyvä talvi tänäkin vuonna saapuu.
      Jouluvaloja alkaa näkyä aina vaan enemmän ja adventista se virallinen joulun odotus alkaa, vaikkakin joululaulut kaupoissa on jo alkaneet kuulua.
      Mielikki.mummolla varmaan hyvinkin jouluiset maisemat;)

      Mitä tulee tuohon korpikirjailijan pyyntöön voin toki yhtyä, en ole koskaan mitään poistoon pyytänyt, palsta on saanut elää omaa elämäänsä, lähinnä pirtin ilmapiiristä olen sanani sanonut.
      En juurikaan lue edes muita ketjuja, joskus aloituksen kurkkaan ja ei sitten muu houkutakaan, henkilö kohtaisia loukkauksia en hyväksy ja ehkä juuri siksi on palsta saanut olla rauhassa puolestani.
      Pirtissä olemme liki viisitoista vuotta olleet toisia kunnioittavia kirjoittajia.
      Hymyssä suin olemme ilkeydet väistäneet ja kaikenlainen henkilöön menevä arvostelu on poissa viesteistämme, hyvin on onnistunut tähän asti, sopu on ollut hyvä, hyväksymällä kaikenlaiset viestit, virheisiin ei kukaan ole tarttunut.

      Poistoon voin myös ryhtyä, kaikenlainen ilkeily ei innosta kirjoittamaan ja kohdaltani kirjoittelu myös loppuu, jos pirtin ilmapiiri rauhattomaksi muuttuu.
      Pyydän siis poistoa ja toivon koko palstalle asiallista viestittelyä, ei vähättelyä, arvostelua, vaan jokaiselle mahdollisuus osallistua omin taitoinensa. ja osaamisiensa kanssa.
      Pahan olonsa voisi purkaa muuallekin, kuin tuntemattomiin kanssa kirjoittajiin.

      Toivon näiden ikävien ketjujen poistoa ja rauhallista ilmapiiriä koko palstalle, erimieltäkin voi olla sovinnollisessa hengessä.

    • Joo o Skillaan & kumppanit, sovinnollisessa aion katsastaa jauhovarastoani. Sämpylätaikina se on saatava alustettua, kun eilen unohtui leivän osto.

      Varmaan tietoisuus ruispuikuloistakotona ja leipomis mahdollisuuskin , kun en kipeän jalkani vuoksi viitsinyt hakea:) Rasitusvamma on pohkeen alaosassa, (Jorvin päivyst.) joten ei se kävelykään noissa kilometrihalleissa ihan sovi tälle ikämimmille 😊 Etsin Ruohonjuurikauppaa, ja löytyihän se uuden osaston perältä,.. huh sitä matkaa ja pitkiä käytäviä runsaine liikkeineen, istuinpenkkeineen ,... ja haaveilin parin km. vaivattomasta kaide liukuhihnasta.
      Kipeä tuo rasitusvamma on ollut, mutta Voltare e. auttaa, ja pari päivää "treenin" välttäminen 🔦

      Kiitos kivasta kahvihetken seurasta, ja nyt pienen leipätaikinan alustukseen, (meinaan kokeilla paist.sipuli & persiljatäytteellä ),... heippa!

    • Kahvipirtissä on mukava tunnelma, iloisia ja ystävällisiä kirjoittajia.
      Pakkasin kissan ja tavarat autoon ja ajelin kylille.
      Taloyhtiön kokous meni aika sovinnollisesti, ei ihan kuitenkaan. En suostu riitelemään, nyt sai todella varoa sanojaan että ei ymmärretä väärin.
      Täälläkin on pakkasta lähes kymmenen astetta. Lunta on sen verran että tuntuu valoisammalta.
      Huomenna taidan leipoa nyhtöpullaa, sain reseptin netistä ja tykästyin. Ei se juuri eroa Bostonkakusta jota ennen tein silloin tällöin.
      Pesukone pysähtyi, pitää pestä vielä koneellinen, ehtii vielä kun kerrostalossa on oltava hiljaa kymmenen jälkeen, mökillä saa pitää telkkaria vaikka täysillä koko yön.

    • hurskainen

      Mukavasti SkillaN päivän avasit ja asiallisia viestejä oli mukava lukea. Muisti alkaa haperumaan, mutta ikäänkuin aurinkokin olisi maisemaa tämään valaissut.
      Päiväunet oli kyllä erikoisen makeat...jos se siellä unien mailla sitten paistoi?

      Selkä, tuo outo tukiranka uumoili ja pelkäsi työntekoa. Oli olevinaan niin kipeä, että mieluummin Elviira tädin vieraskäynnille Heinävedelle.
      Valitsinsitten kuitenkin kiukkuisten ja väkioksaisten kuusirankojen pätkimisen. Ne ovat kymmenien vuosien ikäisiä kuusiaidan runkoja. Tuoreita.

      Juoni kylämies sanoi että nyt saat ilmaseksi hyvää energiapuuta. Taloon muuttanut nuoremman sukupolven isäntä oli aidankaatanut ja karsinutkin konesahalla.
      Tyvestä paksuimmat valeineen päivineen ainakin seiskatuumia. Senteissä halkaisija yli 15 sm.
      Poikkihan ne sähkösahallakin menee mutta jokainen pölkyn jullikka on moottorisahalla halkaistava. Peräkärryllä rungot kotiin könysin jo viikkoja sitten.
      Vanhaisäntä, se kelmi nauroi varmaan valkeaAn partaansa kuin aikanaan ehdotti niiden lahjoittamista. Asuu itse paritalossa.

      Pimeää ei tähän aikaan tarvi sokuripalalla esiin houkutella, tulee pilivisenä päivänä kuin sovittuna siinä klo 15 jälkeen alkavana hämärtymisenä.

      Ukulelen soittoon tykästyin yöradiossa joku yö sitten. Että kaikenlaisia soittimia ne ukulelelaiset sitten keksivätkin. Ääni parempi kuin luuviulussa.

    • Illan hämärissä!
      Tulihan se markettireissu tehtyä tänään. Kun useasti käy, pienemmällä taakan
      retuuttamisella selviää. Samalla kauppamatka on kävelykohde, päämäärä. Ja tapaahan
      siellä ihmisiä. Jotenkin tuntuu kuin yhä useammat tervehtisivät. Katsovat varmaan
      ikääni.
      Haitarinsoittajakin veteli kävelykadulla kurttuaan pienestä pakkasesta huolimatta. Olihan hänellä ämpäri kolikoiden jättöä varten. Kehotti kulkijoita jäämään kuuntelemaan.
      Minulla nyt sattui olemaan aikaa ja tukevasti vaatetta päälläni niin jäin seisoskelemaan.
      Soittoniekka kysyi toivomustani. Olen huononlainen muistamaan soittokipaleita ja
      sain tähän hätään sanotuksi Metsäkukkia. Sehän sieltä tuli kuin apteekin hyllyltä. Heitin
      pelurille euron ja kaksikymmentä senttiä.
      `korppis` kyselee, että löytyisikö Kahvipirtistä yhteishenkeä Petze aloituksen poistoon.
      Kun olen kirjoitellut Kahvipirttiin enemmän tai vähemmän n. 10 vuotta, lienee se
      yksilönäkin tarpeen huomioida. Olen ajatellut... viesti tästä poistoasiasta rakentuu
      tiukasti "ota tai jätä" muotoon. Selittelemättä enempää: en tee poistopyyntöä. Se on
      tietysti henkilökohtainen ratkaisuni. Hyvää jatkoa teille kaikille!

    • SkillaannN

      Aikaiset huomenet, tuo aamu herääminen vaan meinaa aikaistua, lieneekö ikä sellainen, että vähempi uni riittää.
      En viitsi sängyssä pyöriä ja turhia aatoksia vatvoa, liikaa suunnitelmia syntyy;)
      Tuo yhteishenki mistä korpikirjailija puhui ja minkä vuoksi poistoa pyysin, on pirtissä aina ollut hyvä, joskus joku ilkeilijä on paikalle ilmaantunut, kun vastaan väittämiä ei ole tullut, ovat häipyneet sen siliän tien.
      Arvasinkin, että mitään ei minun poisto pyyntini aikaan saa, onnekseni ei lisää riitaakaan.
      Sitäkin mietin, että missä syy tämän tapaisten ketjujen syntymiseen tulee, onko syy sepissä vai muualla, no olkoon miten on, en asialle mitään voi.
      Ehkä on parasta vain omat ulos tulot valvoa, ettei ulos sellaisia kirjoitelmia laita, josta porsaanreikä ilkeilyyn löytyisi.

      Kyllä noita vammoja näkyy tulevan, rasitusvamma kai minun jalkapöytään iski, kun nyt niin kipeä, ettei meinaa jalkaa kärsiä maahan laittaa.
      Suorastaan inhoan noita suuria kauppahalleja, kärry pitää tueksi ottaa, että jaksaa tarvittavat etsiä.

      Säännöt rajoittaa kerrostalo asumista, mutta kun siihen on tottunut, hyvin menee.
      Meidän taloyhtiön kokouksissa kovin vähän osallistujia yleensä on, ei tunnu kiinnostavan talon asiat.
      Toimin yhden vuoden hallituksen puheenjohtajana, mutta vaativa homma on, paljon on tiedettävä ja nyt meillä on mies tässä hommassa ja asiat huomattavasti paremmin sujuvat.
      Siis kiitos miesten osaamisille, meilläkin pysyy paikat kunnossa, kun puheenjohtaja aikanaan huomaa viat ja itse vielä osaa korjatakin ison määrän pikku virheitä.
      Nyt olen vapaa vastuista, kunhan oman osuuteni kohdalla seuraan ja totean puutteet.
      Joko mökkisi talven kouriin jätit mielikki.mummo?

      Kaikkea kiusaa saatkin hurskainen riesaksesi, kun nyt tuon sitkeiden runkojen pienimisen, olisi hyvä olla se laite mikä halkaisee sitkeänkin puun.
      Minä olen sellaisen halkojan kanssa touhuillut ja kivaa homma olikin, tosin puun oksien kohdalla saattaa vaara piillä, kun ponkaisee halottava pois koneesta.
      Ainahan näitä vahinkojakin sattuu ihan arjen hommissakin.
      Sitkeä olet, kun aina vaan jaksat puurtaa hurskainen.

      Nuo katusoittajat suomessa melkoisen harvinaisia, ainakin täällä minun kotiseudullani, mutta piristäisi kummasti tätä arkista ilmettä ja ainahan jotakin on anojan kuppiin laitettava, ei kaikista ole tätäkään homma tekemään.
      Tuota poisto pyyntiä mielessäni minä myös aprikoin, mutta sitten ajattelin, että jos sillä jokin asia korjautuisi, olisi ehkä tuon ilkeilyn loppumisen kannalta hyvä.
      Eipä vaikutusta ollut, ikävä kyllä, onhan se aikaharmillista tuo sanan käynti siinäkin ketjussa.
      Syitä en osaa sen ketjun synnystä sen enempää tietää, en kyllä tarvitsekaan, paras pysyä ulkopuolella kaiken kiistelyn., hoitaa vaan omat asiansa.

      Olen vähän ihan harmistunut, kun nyt viime tipan sukan ostajia ilmaantuu, aina kun ajattelen, että nyt sain parit sukat myyjäisiin, ilmaantuu sukkien ostaja kehiin.
      Onneksi vielä liki kuukausi myyjäisiin, ehkä ehdin useammat sukat vielä myyjäisiin tulevillekin valmistaa.
      Noloa olisi kaupata ei oota, kun tiedän olevan sellainen meno tuote ja monikin luottaa niitä sukkia löytävänsä.
      Kälyllekin pitäisi parit sukat tehdä ja vielä omaan perheeseenkin kuulin tarvittavan, no eipä tarvitse tyhjän panttina istua.
      Tänään pitäisi jotakin sodan jälkeisistä muistoista osata kerhossa kertoa, mitä siitäkin tulee, toivon että ohjelmaa löytyisi niin paljon, että säästyisin tältä muisteloilta.
      Mukavaa pakkaspäivää, täällä meillä kymmenen astetta mittarissa.

      • puolueettomasti

        Täällä on paljon pahemmin solvattu nimimerkkejä si ja su otitko kantaa siihen ? Tuossa alotuksessa kysytään vain kuka tai mikä on tuo p josta puhutaan koko ajan kuin olisi koko palstalle tuttu . Uskon ettei monikaan täällä kirjoittava sitä tiennyt .


      • Käyn ympäri vuoden mökillä. Pitää välillä olla kylillä että ei kokonaan metsity.
        Minullakin on jaloissa vikaa, uni ei tahdo tulla kun särkee, lääkäri puhui levottomista jaloista, kirjoitti reseptin, vähän auttaa, särkylääke on otettava lisäksi. Aikaisemmin saatoin polkea kuntopyörää kolmelta aamulla, se auttoi myös jalkoihin.
        Epäilen että Suomi 24.llä on jokin robotti joka tarttuu asiaan mikäli viesti sisältää sopimattomia sanoja.
        Olen myös pannut merkille että joskus ei saa millään poistettua ketjua, toisinaan taas onnistuu helposti.
        Mietin tässä mitenkä läksisi kauppaan, auto pitäisi panna lämpiämään jos ajaa autolla, matkaa on vain vajaa kilometri.
        Voisi kävelläkin mutta on kantamista.
        Olen ajellut sähköpyörällä, nyt on niin kylmä että tokkopa uskallan lähteä pyöräilemään.
        Kissa ei tykkää muutoksista, ruoka ei taas kelpaa vähään aikaan, pyörii kuin kissa pistoksissaan.
        Kunhan tulee enemmän lunta on mukava ajella potkukelkalla.


    • Huomenta pirttiin, poikkean nyt vain ihan pikapäin juomassa kupposen leppoisassa seurassanne ja kertomassa että Daljoen alajuoksulla on joenuoma ainoastaan aivan virtapaikoista enää jäätön ja rannan upea, läpinäkyvä jää oikein houkuttelee sille kävelemään tai luistelemaan (ei tosin minä en edes omista luistimia), mutta se on vielä heikkoa, vaikka vahvistuukin tällaisina öinä, nytkin on kymmenkunta pakkasastetta.

      Jokainen tietenkin ottaa kantaa vain omasta puolestaan, mutta korppiksen kanssa yli kymmenen vuotta samoilla sivuilla kirjoittaneena tunnen kyllä sen verran solidaarisuutta häntä kohtaan että olen jo käynyt poistopyyntöni tekemässä. Tähän ei vaikuta edes ystävyyteni (olemme tavanneet jo kahtena kesänä peräkkäin) vaan ainoastaan se, että on todella vastenmielistä ja halventaa foorumimme ilmapiiriä lukea aina samanlaista moskaa ja että yleensä emme edes reagoi kaikkeen mollaukseen ja vihakirjoitteluun. Elikkä jos reagoisimme ikään kuin yhteisönä ja menisimme auttamaan kaveria tai sitten ei, katselisimme vain vierestä ja naureskelisimme että saipahan ansionsa mukaan. (Ei ole edes luonteenomaista korpikirjoittajalta hyökätä kenenkään kimppuun ensin, vaikka puolustautua hän kyllä osaa, mutta kysymys on käsittääkseni enemmän yhteisöllisyys/anonyymiteetti-konseptien välisestä valtataistelusta jossa korppis ja minä, jotka olemme avanneet mahdollisuuden lukea henkilökohtaisia blogejamme seisomme samalla puolella aitaa.

    • Huomenta Korvesta@

      Pientä pakkasta ja auringon kajoa horisontissa. Ei lähde kiusaaloitukset ei Aller halua näin olemme tulkinneet ystävieni kanssa. Foorumin ylläpitäjille on pääasia, että palstoilla kirjoitetaan ei he välitä mitä kirjoitetaan.

      On siis nostettava kädet pystyyn ohitettava ja jatkettava tai lopetettava kirjoittelu. Moni kirjoittaa menneensä puskaan, jouduttuaan silmätikuksi. Itse koin, että en pystyisi kirjoittamaan puskasta tulematta tunnistetuksi. Parempi vaihtoehto olisi lopettaa kokonaan. Pitää opetella sekin koska olen yli kymmenen vuotta ollut aktiivinen kirjoittaja.

      Onhan minulla tätä touhua muutoinkin, mutta olen nopea ja aikaansaava ihminen jää tätä luppoaikaa. Josko alkaisi sitä novellikokoelmaa kyhäämään joka on mielessä vuosia pyörinyt. Pidän blogia elämästäni, muistot on arkistoitu, sieltä myös löytyy peruspohja kirjoituksille.

      Eilen tein perusteellisen asuntoni siivouksen. Etsin näet hukassa olevaa avainnippua. Tuli samalla järjestettyä vaatehuone ja laatikot. Joulusiivous tehty. Alakerta talosta kiiltää. Siivoan myöhemmin yläkerran, joulujutut teen ensin valmiiksi.

      Illalla saunoin ja maistelin tekemääni marjaviiniä. Viini oli muhinut valmiiksi vaatehuoneen nurkassa, pitänee alkaa pullotus.

      Sukkia olen kutonut joka jouluksi, mutta nyt jätän väliin. Hollannissa kudoin pipon ja kaulahuivin itselleni. Aloittelin minimaailman siivouksen. Ostin repullisen tulijaisia sinne ja niiden järjestely on lähipäivien touhuja. Illalla kokosin kynttilälyhtyyn joulukirkkoa, mutta joutunen ostamaan isomman lyhdyn sillä papin puhujapönttö ei sovi kokonaan sen sisälle. Urut, soittaja ja kattokruunu sopivat. Nätti siitä tulee kun vielä ledkynttilän ujutan kattokruunun sisään.

      Niin onhan tätä kivaa puuhaa riittämiin. Nukun aamuisin pitkään joten nyt ylös täältä sängystä ja aamukahvin keittoon.

      Paloma olit kirjoittanut tässä välissä kun itse naputtelin tämän aamujutskani. Kävin kirjautumassa ja palasin, luin tekstisi. Kiitos nyt vaan kuten tiedät..... ei auta apu maallinen.....kun on kysymys palstakirjoitusten määrästä ei laadusta.

      • hurskainen

        Joskus kun päivästä odottaa tulevan hyvän ja toimeliaan, joku pieni yllätys saattaa vetää mustan rannun päivän suunnitelmiin.
        Palovaroittimen akku-pahus alkoi tipsimään ikävillä huomautuksilla. Minulla oli sellainen kolme askelinen pikku rappu. Sen päältä yritin irrottaa katosta vinkaisevaa laitetta.

        Just sen huimauksen piti siihen paikkaan ehtiä. Minulle mitään käynyt mutta se savunilmaisija putosi lattialla kädestäni. Eikä kiukulla pohjaa kun olohuoneen katosta, toisesta laitteesta kuului vinkaisu.
        Ei siitä enää ehjää tullut siitä pudonneesta. Hain paremmat ja pidemmät tikkaat. Akkukin siihen ehjään löytyi. Mikrolämmitin riisipuuroa lohduksi. Ei aitoa vaan Becel voita ikään kuin silmäksi.
        Fasaanikukko ja keltasirkut olivat tulleet kauranjyviä katselelemaan. Liiteristä löytyi uusi ruokintämökki. Jo jäiseen maahan tein kangella reiän. Matalalle kepin nokkaan laitoin mökin ja siihen kauranjyviä. Oli jo niin hämärä siinä vaiheessa, että linnut olivat jo lähteneet yöpuilleen. Meteorologi tais luvata viikon vahteeksi tuulta ja sadettakin.

        Kaikki otetaan vastaan. Niin on paree. Katellaan.


      • hurskainen kirjoitti:

        Joskus kun päivästä odottaa tulevan hyvän ja toimeliaan, joku pieni yllätys saattaa vetää mustan rannun päivän suunnitelmiin.
        Palovaroittimen akku-pahus alkoi tipsimään ikävillä huomautuksilla. Minulla oli sellainen kolme askelinen pikku rappu. Sen päältä yritin irrottaa katosta vinkaisevaa laitetta.

        Just sen huimauksen piti siihen paikkaan ehtiä. Minulle mitään käynyt mutta se savunilmaisija putosi lattialla kädestäni. Eikä kiukulla pohjaa kun olohuoneen katosta, toisesta laitteesta kuului vinkaisu.
        Ei siitä enää ehjää tullut siitä pudonneesta. Hain paremmat ja pidemmät tikkaat. Akkukin siihen ehjään löytyi. Mikrolämmitin riisipuuroa lohduksi. Ei aitoa vaan Becel voita ikään kuin silmäksi.
        Fasaanikukko ja keltasirkut olivat tulleet kauranjyviä katselelemaan. Liiteristä löytyi uusi ruokintämökki. Jo jäiseen maahan tein kangella reiän. Matalalle kepin nokkaan laitoin mökin ja siihen kauranjyviä. Oli jo niin hämärä siinä vaiheessa, että linnut olivat jo lähteneet yöpuilleen. Meteorologi tais luvata viikon vahteeksi tuulta ja sadettakin.

        Kaikki otetaan vastaan. Niin on paree. Katellaan.

        Kovin tuntuvat tutuilta nuo kuvaamasi askareet hurskainen. Noiden palovaroittimien kanssa on sellainen ongelma, että ne reagoivat kovin herkästi, alkavat pärisemään pienestäkin määrästä savua, kynttilän jos sammuttaa niin johan on iso meteli päällä. Puulämmityksestäkin tulee joskus sen verran savua, että reagoivat, maalla olen huomannut.

        Luin juuri, että varoittimien tulisi olla asennettuna kattoon, meillä ne ovat korkealla, mutta eivät kattoon kiinnitettyinä, ainakaan kaikki. Sekin asia täytyy korjata, kunhan saadaan nuorta väkeä paikalle.

        Meillä oli aina lintulauta pihassa, sellainen talonmallinen. Kävi kuitenkin niin, että etenkin mustarastas oli vailla pöytätapoja. Kun tarjontaa oli, se heitteli siemenet yli laidan ja tuli kutsuneeksi rottia rääppiäisiin. Niistä emme tykänneet ja nyt on oltu ilman lautaa - ja ilman lintuja. Sydäntä särkee kun ne lentelevät eksyneen oloisina pihalla ja koputtelevat välillä ikkunaankin. Pakko on keksiä jokin uusi viritys, on niitä niin mukava seurata...


      • Ramoona_
        demeter1 kirjoitti:

        Kovin tuntuvat tutuilta nuo kuvaamasi askareet hurskainen. Noiden palovaroittimien kanssa on sellainen ongelma, että ne reagoivat kovin herkästi, alkavat pärisemään pienestäkin määrästä savua, kynttilän jos sammuttaa niin johan on iso meteli päällä. Puulämmityksestäkin tulee joskus sen verran savua, että reagoivat, maalla olen huomannut.

        Luin juuri, että varoittimien tulisi olla asennettuna kattoon, meillä ne ovat korkealla, mutta eivät kattoon kiinnitettyinä, ainakaan kaikki. Sekin asia täytyy korjata, kunhan saadaan nuorta väkeä paikalle.

        Meillä oli aina lintulauta pihassa, sellainen talonmallinen. Kävi kuitenkin niin, että etenkin mustarastas oli vailla pöytätapoja. Kun tarjontaa oli, se heitteli siemenet yli laidan ja tuli kutsuneeksi rottia rääppiäisiin. Niistä emme tykänneet ja nyt on oltu ilman lautaa - ja ilman lintuja. Sydäntä särkee kun ne lentelevät eksyneen oloisina pihalla ja koputtelevat välillä ikkunaankin. Pakko on keksiä jokin uusi viritys, on niitä niin mukava seurata...

        Tänne jää aina mustarastaita talvehtimaan , nyt näkyy eri tiaislajien ja pikkuvarpusten lisäksi yksinäinen peipponenkin käyvän ruokintapaikalla. Mustarastaat ovat vähän kömpelöitä ja avuttomia, eivät tosiaan osaa oikein ruokintalaitteita käyttää. Meillä on keittiön ikkunan takana luumupuun oksasta roikkumassa putkimainen syöttölaite, sitä eivät isommat linnut kuten varis ja harakka pysty ryöväämään kerralla tyhjäksi. Puu koristeltiin runsain led-valoin, laitetaan vielä kauralyhde lähempänä aattoa, on sitten kuin joulukortti. Isoille linnuille tarjoillaan suuret kaupan rasvamakkarat puunoksista roikkumaan tontin metsän puolelle, niissä temppuillen saavat tikatkin näyttää akrobaattitaitojaan. Täällä vieraili muutamana vuonna pähkinähakkeja, koska lähistöllä on joitakin pähkinäpensaita. Nyt ei ole muutamaan vuoteen näkynyt, lieneekö paremmat mestat Lohjan Karkalin luonnonpuistossa.

        Mustarastaat laulavat niin ihanasti , niille antaa anteeksi , jos eivät ole salonkikelpoisia lintulaudalla ja niille laitetaan murskattuja maapähkinöitä alustalle maahan, ettei tarvitse tyytyä ketterämpien pudottamiin murusiin. Tarjoiluvateina on paksun männyn rungosta sahattu kiekkoja . Varpusilla on oma reviirinsä tiheän tuija-aidan suojissa, sinne alustoille tarjoillaan aremmille kavereille jyviä . Naapurin kissalla on kulkunen, murhenäytelmiä ei olla nähty. Mustarastaat pitävät marjoista ja hedelmistä. Omenapuihin jätetään aina niille, talviomenia tuli tänäkin vuonna niin paljon, että niitä voi varastosta tarjota maahan linnuille, kun oksilta loppuu. Viinimarjojakin jäi, mutta ne karisivat pian, sensijaan aronian marjoja on oksissa hiukan vieläkin. Mustarastaat vaativat luomua, tuontiomenat eivät aina maistu, onkohan liikaa torjunta-aineita !

        Joulun alla teen usein linnuille oksille ripustettavia linnunruokakakkuja lasten leikkikakkuvuokiin ja hiekkalelukuvioihin. Sulatetaan 1 kg kookosrasvaa miedolla lämmöllä isossa kattilassa, lisätään 3 dl rypsiöljyä, ettei kakuista tule murenevan kovia, sitten sekään 1,5 - 2kg erilaisia siemeniä ja jyviä. Valmiit linnunruokasekoitukset käyvät, myös jauhokaapin pähkinänloput yms. Annos on iso, voi hyvin puolittaa. Säilyvät kyllä ainakin ulkotiloissa valmiina , vaikka olisi plussallakin. Jos on reiällinen vuoka, siihen on helppo laittaa kiva jouluinen ripustusnauha, mutta kyllä ohuemman nauhan tai narun saa kakusta läpikin. Jos kiinnostaa, netistä löytyy erilaisia ohjeita. Annan lahjaksi naapureillekin, onhan tuo luonnon siipikarja yhteistä iloa.


      • Ramoona_ kirjoitti:

        Tänne jää aina mustarastaita talvehtimaan , nyt näkyy eri tiaislajien ja pikkuvarpusten lisäksi yksinäinen peipponenkin käyvän ruokintapaikalla. Mustarastaat ovat vähän kömpelöitä ja avuttomia, eivät tosiaan osaa oikein ruokintalaitteita käyttää. Meillä on keittiön ikkunan takana luumupuun oksasta roikkumassa putkimainen syöttölaite, sitä eivät isommat linnut kuten varis ja harakka pysty ryöväämään kerralla tyhjäksi. Puu koristeltiin runsain led-valoin, laitetaan vielä kauralyhde lähempänä aattoa, on sitten kuin joulukortti. Isoille linnuille tarjoillaan suuret kaupan rasvamakkarat puunoksista roikkumaan tontin metsän puolelle, niissä temppuillen saavat tikatkin näyttää akrobaattitaitojaan. Täällä vieraili muutamana vuonna pähkinähakkeja, koska lähistöllä on joitakin pähkinäpensaita. Nyt ei ole muutamaan vuoteen näkynyt, lieneekö paremmat mestat Lohjan Karkalin luonnonpuistossa.

        Mustarastaat laulavat niin ihanasti , niille antaa anteeksi , jos eivät ole salonkikelpoisia lintulaudalla ja niille laitetaan murskattuja maapähkinöitä alustalle maahan, ettei tarvitse tyytyä ketterämpien pudottamiin murusiin. Tarjoiluvateina on paksun männyn rungosta sahattu kiekkoja . Varpusilla on oma reviirinsä tiheän tuija-aidan suojissa, sinne alustoille tarjoillaan aremmille kavereille jyviä . Naapurin kissalla on kulkunen, murhenäytelmiä ei olla nähty. Mustarastaat pitävät marjoista ja hedelmistä. Omenapuihin jätetään aina niille, talviomenia tuli tänäkin vuonna niin paljon, että niitä voi varastosta tarjota maahan linnuille, kun oksilta loppuu. Viinimarjojakin jäi, mutta ne karisivat pian, sensijaan aronian marjoja on oksissa hiukan vieläkin. Mustarastaat vaativat luomua, tuontiomenat eivät aina maistu, onkohan liikaa torjunta-aineita !

        Joulun alla teen usein linnuille oksille ripustettavia linnunruokakakkuja lasten leikkikakkuvuokiin ja hiekkalelukuvioihin. Sulatetaan 1 kg kookosrasvaa miedolla lämmöllä isossa kattilassa, lisätään 3 dl rypsiöljyä, ettei kakuista tule murenevan kovia, sitten sekään 1,5 - 2kg erilaisia siemeniä ja jyviä. Valmiit linnunruokasekoitukset käyvät, myös jauhokaapin pähkinänloput yms. Annos on iso, voi hyvin puolittaa. Säilyvät kyllä ainakin ulkotiloissa valmiina , vaikka olisi plussallakin. Jos on reiällinen vuoka, siihen on helppo laittaa kiva jouluinen ripustusnauha, mutta kyllä ohuemman nauhan tai narun saa kakusta läpikin. Jos kiinnostaa, netistä löytyy erilaisia ohjeita. Annan lahjaksi naapureillekin, onhan tuo luonnon siipikarja yhteistä iloa.

        Te olettekin rakentaneet paratiisin linnuille, Ramoona. Noinhan noita pikkuystäviä tulisi kohdella. Varmasti osoittavat kiitollisuuttaan tulemalla toistenkin..))
        Hyviä vinkkejä tuosta kirjoituksestasi taas saimme. Mestarin opissa..))


    • Iltapäivää pirttiin. Enää ei ole kahviaika, minulla, tuli kyllä juotua tuolla vapaaehtoistyökuvioissa. Meidän emäntä, tämä 92 v, oli keittänyt porukalle riisipuuron ja tehnyt rusinasopan, että oli hyvää.
      Mustaherukkamehu ja kaneli olivat sopan mausteet. Jo tuli joulu mieleen...

      Olen nyt ollut tässä meidän kierrätyspisteessä aika paljonkin töissä. Joulua odotellessa kaappeja siivotaan, ehkä ajatellaan myös, mitä voidaan antaa pois.
      Tämän meidän alueen keskiluokkaistuminen näkyy tavaravalikoimassa: melkein uutta ja käyttökelpoista on lähes kaikki lahjoitettu tavara. Kuolinpesiä tulee enää harvoin. Asiakkaat ovat etupäässä maahanmuuttajia, mutta myös kierrtätysaatteen kannattajia löytyy ja tietysti lapsiperheitä, joiden keskuudessa kierrätys toimii kiitettävästi.

      Taisin viimeksi kehaista, että elimistöni on tainnut jo tottua kolestrolilääkkeeseen kun jalkasärkyjä ei ole suuremmin ollut. Nyt niitä sitten onkin ollut..)) Jos muutaman tunnin seisoo jalkojen päällä ja heittää sen jälkeen tunnin lenkin niin kai se tuntuu jos on tuntuakseen, näin vanhalla..)) Hyvä näin kuitenkin.

      Mielikki.mummo ja SkillaN ovat olleet taloyhtiön hallituksessa ja tahtoneet äkkiä pois..)) Niin minäkin. Jos yhtiökokoukseen eksyy ja käyttää siellä puheenvuoron, on suuri vaara joutua yhtiön hallitukseen. Ei niihin tosiaan tunkua ole. Minulla on alkeelliset tilitaidot ja paljon rakentajia suvussa, siinä mielessä en kokenut siellä vierautta ja opinkin yhtä ja toista. Silti pienikin paneutuminen vei sen verran aikaa, että mielelläni jätin paikan asiaan paremmin vihkiytyneelle.
      Tämän vanhan talon- ja kesäpaikan hallinnointi riittää minulle.

      Ystäväni kertoi eilen käyvänsä elämäkertakirjoittamisen kurssilla. Suvun vanhimpana hän kokee velvollisuudekseen kirjoittaa suvun tarinaa siltä osin kuin hän, 75 v, itse muistaa ja tietää.
      Meidän ystävyys on puolen vuosisadan mittainen ja eilen meillä oli lähes kolmen tunnin muistelupuhelu, kun kerrattiin yhdessä koettua ja muisteltiin yhteisiä tuttuja. Kiittelimme molemmat toisiamme pitkästä ystävyydestä ja totesimme, miten merkittävä asia se on, että meillä on joku ihminen, joka todistaa elämämme kulkua, edustaa jatkuvuutta, tässä maailmassa, jossa "tartutaan hetkeen", siirrytään paikasta ja ihmissuhteesta toiseen...

      Jatkuvuutta edustaa minusta myös tämä kahvipirtti: leppoisa ilmapiiri, ystävällinen emäntä. Toivottavasti hän jaksaa kestitä meitä..))

      Hyvää illanjatkoa kaikille...

      • Mia-L

        Se aika, parikmmentä vuotta, kun asuimme rivitalossa Helsingissä, tuli hallituksen puheenjohtajuus aina neljän vuoden välein, samoin isännöinti. Minuakin puheenjohtajaksi pyydettiin, mutta mieheni otti sen onnekseni puolestani. Kokoukset olivat kodeissa, aina tarjoilun kera .
        Paras oli se naapuri, joka harrasti kotiviinin valmistusta, sai siitä jokin palkinnonkin.
        Seinänaapurimme, ylilääkäri, valitti kotiin kävellessämme, että tuo pilaa meiltä maksan.

        :)))


      • Mia-L kirjoitti:

        Se aika, parikmmentä vuotta, kun asuimme rivitalossa Helsingissä, tuli hallituksen puheenjohtajuus aina neljän vuoden välein, samoin isännöinti. Minuakin puheenjohtajaksi pyydettiin, mutta mieheni otti sen onnekseni puolestani. Kokoukset olivat kodeissa, aina tarjoilun kera .
        Paras oli se naapuri, joka harrasti kotiviinin valmistusta, sai siitä jokin palkinnonkin.
        Seinänaapurimme, ylilääkäri, valitti kotiin kävellessämme, että tuo pilaa meiltä maksan.

        :)))

        Kuulostaa mukavalta, Mia-L, tuo entisen yhtiönne hallinnointi. Varmasti säästitte isot rahat tuolla itse tekemisellä. Ja tuo kodeissa kokoontuminen. Meillä oli entisen isännöitsijän aikana tapana pitää kokoukset keskustan ravintolassa hulppeine tarjoiluineen.
        Tämä nykyinen isännöitsijä järjestää kokoukset kouluilla. Ainakin meidän kunnassa tilat saa käyttöön maksutta, en tiedä miten muualla.


      • Mia-L

        Rivitaloasumiseen päästyäni ihastuin siihen maantasaiseen perspektiiviin, se tuntui kuin lapsuuskotini turvalliselta ololta pitkien kerrostaloaikojen jälkeen. Ikkunasta katsellessa oli ihana nähdä puutarha siinä maantasalla, ovet sinne avautuivat olohuoneesta. Ja Pakila oli turvallinen elinympäristö muutenkin, sen todisti sekin, että kerran mökille lähdettyämme oli olohuoneen puutarhanpuoleinen ovi oli jäänyt apposen auki, vain sisempi valkoinen ovi oli kiinni. Siksi emme sitä huomanneet lähtötohinoissamme.

        Kun palasimme. kaikki oli silti O.K. suureksi helpotukseksemme.

        Naapureitten kesken meillä oli tapana jonnekin pitemmeäksi aikaa lähtiessämme laskea leikkiä, että jos tulee muuttoauto kahden viikon sisällä meidän rapun eteen, niin soittakaa poliisit paikalle.

        Myös lumityöt teimme omin voimin, tosin juuri opiskelunsa aloittaneet lapset joskus auttoivat kotona käydessään.


      • Mia-L kirjoitti:

        Rivitaloasumiseen päästyäni ihastuin siihen maantasaiseen perspektiiviin, se tuntui kuin lapsuuskotini turvalliselta ololta pitkien kerrostaloaikojen jälkeen. Ikkunasta katsellessa oli ihana nähdä puutarha siinä maantasalla, ovet sinne avautuivat olohuoneesta. Ja Pakila oli turvallinen elinympäristö muutenkin, sen todisti sekin, että kerran mökille lähdettyämme oli olohuoneen puutarhanpuoleinen ovi oli jäänyt apposen auki, vain sisempi valkoinen ovi oli kiinni. Siksi emme sitä huomanneet lähtötohinoissamme.

        Kun palasimme. kaikki oli silti O.K. suureksi helpotukseksemme.

        Naapureitten kesken meillä oli tapana jonnekin pitemmeäksi aikaa lähtiessämme laskea leikkiä, että jos tulee muuttoauto kahden viikon sisällä meidän rapun eteen, niin soittakaa poliisit paikalle.

        Myös lumityöt teimme omin voimin, tosin juuri opiskelunsa aloittaneet lapset joskus auttoivat kotona käydessään.

        Pari vuotta sitten kävimme Pakilassa, "uusien" sukulaisten luona. Vaikutti vakiintuneelta ja viihtyisältä asuinalueelta.
        Kyllä suora kosketus luontoon merkitsee minullekin paljon ja se ettei ulos tarvitse "lähteä", voi vain astua ja tuntea heti turvallisen maankamaran jalkojensa alla...


    • Tuntui viileän rapsakalta tänään keli, vähän köykäisissä lenkille lähdin. Eihän pakkasta
      ollut kuin -5, sitä vaan ei ole ehtinyt sopeutua ilmoihin.
      Onpahan topakka täti demeterin kertoma huoltohomman suorittaja - 92v! En kyllä
      taida edes tuntea tuon ikäistä. Anoppini kuoli n. 15v.sitten, silloin paikallislehti
      tiesi hänen olleen pitäjän vanhin. Hän oli 92v.
      Sopuisastihan Kahvipirtissä on elelty, sehän monesti ja monen toimesta sanottu.
      Kyllä Skillanilla on suuri vaikutus Pirtin menoon myönteisessä mielessä. Enhän tunne
      koko historiaa, ehkä vain puolet Pirtin oloajasta. Yhteishenkeä on riittänyt ja niin
      voi toivoa jatkuvankin. Niin...noo mainitsen, että otin kantani viestiketjun poistoon.
      Tein sen harkiten, mutta en halua siitä sen enempää kertoa. Se vain aiheuttaisi
      turhaa räpinää. Katsellaan... ja onhan "maailmassa monta niin ihmeellistä asiaa :))

      • Juu,meidän kokkirouva on legenda, ynnämuu. Eikä tuo emännöinti ole hänen ainoa avunsa. Olen iloinen siitä että olen saanut hänet tuntea.
        Minulla kyllä on tuttavapiirissä muitakin yli yhdeksänkymppisiä. Kevään kurssituksessa kämppäkaverini oli 91-vuotias, miniän isomummo on samaa ikää. Hänen isänpuolen isomumminsa oli kuollessaan yli 90...
        Muistelen, että kuva tuossa profiilissasi oli oma tekemäsi, ynnämuu. Silmä siinä lepää, värit ja ovat tosi onnistuneet. Metsäihmisenä aistin myös tuon harmonian, joka siitä välittyy...
        Kuten todettu, taiteilijoita löytyy täällä monia. Hyvä te..))


    • Huomenta jälleen, nyt sitten vesisateesta ainakin parvekelasit märiltä näyttää.
      Tarkemmin mittaria katsoin, kyllä pakkasen puolella vielä näkyy olevan.
      Joulun ilme alkaa näkyä ja kuulua, kaupassa voi kuulla jouluista musiikkia, vaikka ei tahtoisikaan, kovin aikaisin aloittavat, mutta onhan pikku-joulujen aikakin käsillä, kai kuuluu asiaan tuo kaikenlainen joulun tulon muistutus.

      Mielikki.mummo jos lyhyt kauppa matkasi on, osta kärri millä tavarat kätevästi mukana tulee.
      Ymmärrän kissasi mielipahan, kun sieltä mökiltä piti tulla kahlitsevampaan elämään, kai ulkona olo hankaloituu?

      Tulisi jäät vesistöihin nopsaan, säätyisi moni henkilö kuolemalta, kun se kiire sinne seikkailemaan vetää, vaikka varoitukset kuuluu.

      Valintoja ne on nämä kirjoittamishommatkin, usein olen harkinnut lopettamista, en minkään, en kenenkään vuoksi, vaan oman väsymisen takia.
      Aika vähillä ilkeilyn kohteeksi joutumisilla olen säästynyt, joskus kuitenkin jotakin, mutta en ole niihin kantaa pahemmin ottanut.

      Taasko vahinko tullut hurskainen, no onni kuitenkin, että et itse pudonnut, voisi olla vaikka sairaala joulu, aina niitä uusia laitteita saa tosin vähän lohkaisee budjettia.

      Tosi ystäviä on harvassa, niin sanottuja ystäviä kylläkin, mutta sydän ystäviä voi olla vaan yksi, ihminen jolle voi kertoa ja apua saada ajassa missä tahansa.
      Minun ystäväni kuoli ja tilalle ei ole löytynyt yhtään saman veroista.
      Tuo kirjoittamisen alkaminen on mielessä ollut, mutta kun keskittymiskykyni on mikä on, ei alkuun ole päässyt ja jatkumo vielä epävarmempaa, unohdan koko homman;)

      Meillä on kokoontumistilana pommisuoja, vai millä nimellä se nyt kulkeekaan, sitä on vähän kalustettu viihtyisemmäksi, hyvin kokoukset siellä sujuu.

      Ymmärrän hyvin ynnämuu tuon harkitsemisesi, se on viisautta, hiljaa ollen ei riitaa aikaan saa ja vahvat kannan ototkin voivat lisätä harmia.
      Tuo pitkä ikäisyys kulkee suvuissa ja ehkä tämä nykyinen terveyden hoito apuna vielä lisää vuosien määrää.

      Tänään on mukava, kun saa olla vaan kotona, mihinkään ei menoa ole, viimeinen kerho oli eilen ja seuraava vasta ensi vuonna.
      Pikkujoulun merkeissä vielä ruokaillaan isolla porukalla.
      Päivä alkaa valeta, sen minkä nyt valkeneekaan, näillä näkymillä.
      Mukavaa ja touhukasta päivää kaikille.

      • hurskainen

        Hyvinkin koleassa viimassa syksysääksi avaan Pirtin oven. Otan kaksi posliinimukillista maitokaakaota. Valitsen nurkkapöydän, selkä ovelle päin. Kuten aina.
        Päivässä oli taas oma siivunsa ohutta u-tuuria.
        Siinä kaikessa rauhassa granaattiomenan siemeniä teelusikalla jahtasin. Helpost ne sinkoilee venkoilee lattialle. Kun. Kännykkä soi eteisessä.
        Rojulaatikosta se ääni tuli. Niitä oli kaksi banaanilaatikkoa päällekkäin täynnä puoliksi kaatopaikka kamaa. Muistin heti sen varaluurin.
        Sen akku oli tietysti tyhjä. Se rakkine ei taho käynnistyä. Akku irti ja aina uudestaan. Pian sillä sai hälytyksen päälle. Kännykkä roikkui kaulahihnassa seinällä.
        Lootistä löytyi kolme erilaista kukkaroa. Rahaa niissä yli 10 €uroa. Jälleennäkeminen oli iloisa päivän piristys.
        Ehdin siinä ruokasalin kirkasvalolampun valossa viilata vanhan Partner moottorisahan teräketjun. Luulin että se käynnistyisi kun sisällä oli siinä mitähäntä varttitunnin.
        Ei. Podi riitä enää. Puristusvoima sahassa on ankara liian vähänläntä-lihaksille, joilla tuskin perunamuussia hämmentäisi.

        Ketjusaha käynnistyi kun lähkölaskukin on maksettu. Stöpselihomma toimi. Teräketju oli siinä ihan liian kaputt. Viilasin kuitenkin.
        On etsittävä kylältä muutamanin olutpurkin täyllä joku rohevampi ukko sitä sahaa käynnistämään. Ensin on haettava sahaan uusi tulppa. Jos sen sitten saisi revittyä käyntiin.
        SkillaN ehdotti halkaisukoneen käyttöä väkioksaisille aitakuusipöllijunteille. Hommaan tarvittis ainakin 5-7: tuhannen kilon halkaisuvoima, siihen koneeseen.
        Niille riittää kun ketjusahalla kahtia klapipituiset pöllit. Kuivuessaan ne erittävät äreästi pihkaa kesähelteessä. Se polttaa joka on elossa parin kesän jälkeen.

        Ja ei kun tylysti vaan hyvää torstak-iltaa!


    • Kun on vetänäyt sivua kauan niin varmasti tuntee väsyvänsä välillä.
      Skillan, olisi menetys jo joutuisit lopettamaan, äskettäin vasta osasin tänne ja tykästyin heti lämminhenkiseen ilmapiiriin.
      Voi kertoilla päivän tapahtumista ja ajankohtaisista aiheista rauhallisesti ilman ilkeilyä.
      Elämäni on tällä hetkellä oikein hyvällä mallilla, vaikeuksia on ollut melkein liikaa yhdelle ihmiselle. Kun olen selvinnyt kaikesta niin pienet huolet eivät enää juuri kosketa.
      Tänään sain nyhtöpullan vasta tehtyä, on uunissa. Pitää varoa että en kypsennä liikaa, viimeksi meni vähän kuivaksi.
      Kissa tykkää katsella parvekkeen kaiteelta, avaan lasit niin tuntee olevansa ulkona. Ei lähde mihinkään, on saanut tarpeekseen kylmästä kulkuri aikoinaan.

    • Heippa Kahvipirttiin!
      Kiva kun ollaan saatu kissan ystäviäkin mukaan, eilenkö juuri katsoin kissasi kuvaa 😊 )))
      Iso harmaaraidallinen ja vakaa kollikissa siinä rauhallisesti katseli kuvassa. On ne kodikkaita ja lämpimiä otuksia, ja monitahoisia luonteita.

      Itselläni on ollut vain maalla kissoja, tuttu ystävä olen niiden kanssa, viimeksi tyttärentytär tarvitsi hoitoapua Afrikan matkan vuoksi Neela kissalleen. Vieläkin hymyilyttä sen temput,.ja kiintymyskin jota se osoitti muutaman viikon jälkeen. Täälläkään en uskalla ottaa edes kissaa, kun on avoparveke. Toinen kerros vain, niin hyppäisiähän lemmikkini alas ihan vaivattomasti kissojen tapaan :)
      Linnut saavat olla ystäviäni täällä, kyllä nekin jo tuntevat minut. sisälläkin käyvät joskus. Parveke ja olohuoneen ikkuna onkin niiden kurkkaamispaikka. Enhän minä niitä voi ruokkia, mutta hauskaa on nähdä niitäkin!

      Aamuaikaisella oli iso harakka ja orava pihlajapuussa, lehdet kun on poissa näkyi hyvin miten ylvästeli harakkaherra pitkällä pyrstöllään keikaroiden, ja orava temppuili minkä ehti,..ylösalaisin roikkui ja keikisteli, mutta eipä uskaltautunut lintua lähelle.

      Mukavaa päivänviettoa palstalle.

    • Alkuiltaa pirttiin.

      Kylmä viima pieksi Nuaksen rantoja. Vesi oli korkealla, lainehti voimakkaasti ja jäälautat kolisivat rantakiville. Otin videon pätkän ja lisäsin facen tarinaan, otsikolla ...Ei mökkeily ole talvella enää mun juttuni....

      Avain mysteerikin on selvinnyt. Auton ja kodin avaimet löytyivät Hollannista. Mökin avaimet sain postissa esikoiselta ja mökin sisältä löytyi avainnippu, jossa oli varastojen ja mökin avaimia. Parin kuukauden mökin ja varastojen ovien käyttämättömyys tuotti ongelmia. No, avautuivathan ne ja sain kasattua auton peräkontin täyteen erilaista tavaraa mm. joulutarvikkeita.
      Otin myös mukaani yleiskoneen, jotta pääsen tekemään joululaatikoita ja joululeivonnaisia.

      Kesällä pihapiirissa oli hiiriperhe, olivat vierailleet poissa ollessani sisätiloissa, jälistä pätellen. Kurpitsansiemenet olivat tehneet kauppansa.

      Kotimatkalla kävin ostamassa valkoisen joulukuusen ulkovalosarjan ja ison kynttilälyhdyn joulukirkokseni ; ) Kirpparikierrokselta mukaan tarttui pieni hevonen, jonka valjastan  joulureen eteen. Rekeen istutan  joulukirkkoon menijät.

      Lapsenmielisyyttä kahvia ja joulutorttu klmän mökkireissun lämmikkeeksi.; )

    • Kävihän muuten viuhakka tuuli tänään iltapäivällä. Vasta illasta pääsin niin paljon
      jalkeille että oikein ulos. Taloyhtiössämme tekekevät lämmitysjärjestelmän
      tarkastusta ja säätöjä. Eipähän minua olisi siihen tarvittu, mutta siirtelin tavaroita
      ja pöytiä pois lämpöpattereiden edestä. Siinähän se "kihona" päivä meni.
      Huomenna on vielä kuulemma säätöjen tarkistus.
      Niin...demeter1 kysäisi profiilikuvastani. Kyllä se on maalaamani, alkuperäinen
      on seinälläni. Harrastelijahan olen - paremminkin olin. Kiva harrastushan se oli.
      Ehkä 30v. puuhastelin sen harrastuksen parissa. Kuvan muurahaispesä on
      kuvaannollisesti "kotipesäni."Siinä joukossa olen pienenä maailmankaikkeuttakin
      "parantelemassa:))"
      Tänään - kuten monesti aiemminkin - tuntuu että eipä ole kunnon aihetta
      kerrottavaksi. Niinpä lopettaa töksäytän tähän. Katsotaan huomenna!

      • Tykkäsin maalauksesta.
        Kun katsoo ilmakuvia suurkaupungeista tulee mieleen muurahaiset. Pieniä olemme kaiken keskellä, vaikka kuinka kuviteltaisiin olevamme jotain suurta ja ihmeellistä.
        Niin lyhyt on aikamme täällä.
        Onneksi ihminen on luotu niin että pitää itseään kuolemattomana. Eihän mistään tulisi mitään jos aina olisi mielessä että kaikki on turhaa kun kuitenkin kuolemme pois.


    • Mia-L

      "Tosi ystäviä on harvassa, niin sanottuja ystäviä kylläkin, mutta sydän ystäviä voi olla vaan yksi, ihminen jolle voi kertoa ja apua saada ajassa missä tahansa.
      Minun ystäväni kuoli ja tilalle ei ole löytynyt yhtään saman veroista.
      Tuo kirjoittamisen alkaminen on mielessä ollut, mutta kun keskittymiskykyni on mikä on, ei alkuun ole päässyt ja jatkumo vielä epävarmempaa, unohdan koko homman;)"

      🍀 🍀 🍀 🍀 🍀 🍀 🍀 🍀 🍀

      Juuri noin on minullakin, kun mieheni kuoli v.2000, menetin parhaan ystäväni, jonka kanssa yhdessä kerroimme aina toisillemme kaiken, Hän oli sydänystäväni, enkä toists ole halunnut. Muistoja, lapsia ja lasten lapsia on, sanoinkin hiljattain, "miestenpäivänä",
      että minulla on kuusi läheistä, rakasta miestä, poikani, vävyni ja kummankin perheen kaksi poikaa, yksi heistäkin jo nuori aikuinen opiskelija. - Läheisiä rakkaita naisia minulla on puolta vähemmän: ainoa tyttäreni ja hänen ainoa tyttärensä, nuori aikuinen opiskelija, sekä sisareni. - Heistä jokaisesta olen Luojalle kiitollinen.

      🍀 🍀 🍀 🍀 🍀 🍀 🍀 🍀 🍀

      .

      • Mia-L

        Lapsuudenperheestäni sisarenikin anoa elossaoleva minun lisäkseni.


      • "Miesten keskellä" minäkin olen kasvanut, Mia-L. Neljä veljeä, kaksi poikaa, sisaren ja veljenpoikia..)) Lapsenakin leikin yleensä poikien kanssa, kun naapuriston tytöt olivat paljon minua vanhempia.
        Kai siitä sitten seurasi "miesnäkökulman" esilläpito, josta on joskus syytettykin..)) Myöhemmin olen kyllä saanut tyttökavereita, muutama heistä on vieläkin tallella ja yhteyttä pidetään harvakseltaan.
        Hyvää viikonloppua kaikille. Olen lähdössä pienelle kylpyläviikonlopulle tutun väen kanssa, Näitä yhdistyskuvioita. Flunssa on vain ollut tulollaan, lievää lämmönnousua ja särkyisyyttä. Saa nähdä, miten mummon käy::))


    • Pimeästä huutelen huomenia, pakkasta pari astetta, saattaa se aurinko tänään pilkistellä, kuten eilenkin.
      Tuuli puhureina lunta lennättää, ihmiset tiukemmin huppuja päähän kiristävät saattaa pienoinen veto käydä.

      Miksi selkä ovelle päin pirtissä istut hurskainen, tuttuja tulevia kädestä pitäen ruukataan tervehtiä ja tuttujahan ollaan;)
      Sinulla noita yllätyksiä aina löytyy, harmi, ettei isompia raha kätköjä kumminkaan;)
      Kuusipuu uunissa räiskää, on syytä luukut pitää kiinni, ettei kipinät lennä.

      Kai tuosta syystä tätä kirjoittelua on niin kauan kestänyt, kun niin mukavia kirjoittajia on pirttiin sattunut, mukava jos sinäkin viihdyt mielikki.mummo.
      Onpa jännä ettei kissasi karkaa.

      Sini-sirkun tapaan on minullakin kaksi kissaa ollut, samoin kaksi koiraa, kovasti tykkäisin edelleen, mutta ikä jo esteitä laittaa, on mietittävä tulevaisuutta eläinten kohdalta, jos vaikka minun elämä loppuisi, ennen niiden poistumista.

      Mielikuvitus ja lapsenmieli pitäisi yrittää säilyttää koko ikänsä ja kun näille kymmenille kun tullaan lapsen mieli uusiutuu ja jos vielä mielikuvitus toimii,, voi elämä hymyillä tai voimme elämälle hymyillä;)

      Mitenkä tuo maalaus harrastuskin loppuu, ynnämuulla taitojakin olisi, onko sekin joku jakso elämässä, hyvä olisi ajan kulutuksen suhteen jatkuvanakin.
      Tyystin on minulla myös nuo maalin sekoittelut jääneet.
      Ollappa taas mies huushollissa, roskapussit odottavat tyhjentelyä, en yhtään siitä hommasta tykkää.
      Imurointi ja roskapussin homma olisi minun huushollini miesten töitä;)

      Samana vuonna kuoli minun mieheni, marraskuun yhdeksäs tuli kahdeksantoista vuotta siitä illasta, kun hän silmänsä sulki.
      Millään ei jaksa uskoa, että siitä jo niin kauan on.
      Tytär ja poika, heidän jälkeläisensä neljä ja heidän lapsiaan kuusi, siinä minun lähisuku.

      Tänään taas sellainen päivä, että suunnittelua ei ole tehty, pitäisi kyllä tarkastaa kynttelikköjen valot, että palavat, huomenna ne ikkunoille laitan.
      Kyllä ne nuo roskapussit on vietävä, halusipa tai ei.
      Vielä ei näy päivän valoa, mutta lumi maassa tummaa taivasta valaisee, hyvää päivää teille pirtin ystävät.

      • Roskapussin vieminen on se vihonviimeinen kiusa ihmiselle. Sen huomaa siitäkin, että se ensimmäinen roskis on niin täynnä, ettei kansa mene kiinni, mutta seuraavat, kahden askeleen päässä olevat, ovat sitten tyhjiä. Kukaan ei jaksa mennä heittämään pussiaan tyhjään roskikseen, Kuitenkin taloyhtiö saa korotetun laskun jokaisesta roskiksesta, jonka kansi ei mene kiinni, kuten myös kaikista niistä nyssyköistä, jotka on paiskattu roskiksen viereen maahan.
        Joskus ei ymmärrä, millainen ajatuksenjuoksu meillä oikein on. Onko sitä?


    • sini.sirkku-ek

      Huomenta vaan Kahvipirttiin.

      Hymyyn se vetää suun, kun samaistun tuohon roskapussien kuljettamisen vaikka pitäisi sanoa: pyh ja pah 😋 Itselläni ei ajankohtaista tänään, taidan selvitä yli viikonlopun siitä hommasta. Oli tilattava ruokakassi kotiin illaksi, ei tuo nilkka tykkää nyt viikonloppuruokia kantaa.
      Hyvä ja runsas valikoima Alepalla onkin jo tutuksi tulleena.

      Huomenna olisi täällä Espoossa pojan Gorilla BBQ lihamyynti esittely, saa nyt nähdä käväisenkö, hyviä tuotteita on kyllä grillannut. Osti ison asuntovaunun jonka kylkeen nostaa katetun myyntipisteen.

      Miniäkin jää eläkkeelle vuodenvaihteessa, monet retket on tiedossa yhdessä kokea, pikkumies Mufan & Mummon ilona seikkailuissa.

      Oli niillä hauska Saimaan seikkailu, kun poikani päätti tutustua Suomen järviin saariston sijaan. Siellä ne pystytti muovisaunan kallion kupeeseen, nukkuivat veneessä tai telttailivat, ja tutustuivat paikallisiin ihmisiin. Nyt vanhempana tarvitsevat jo mukavampaa liikkuvaa kotia, tyttärenpojan kanssa.

      Pientä hiljaiseloa onkin pysytellä näin sisätiloissa, jalkaa lepuuttaessa, pienen juustokeiton aion juustontähteistä raastaa päivemmällä.

      Valkeaa lumipeitettä ihastellen, heippa!

    • Nyt on keli lauhtunut.
      Lähden haistelemaan raitista ilmaa ulkosalle.
      Karjalanpaisti jää uuniin pienelle lämmölle.
      Kissa voi huoleti olla parvekkeella kun asun maan tasalla olevassa asunnossa. kissa istuu avatun ikkunan laudalla ja katselee ihmisiä. Siinä kulkee paljon koiran ulkoiluttajia kun pyörätie on melkein vieressä. Ihmiset jäävät joskus katsomaan sitä ja juttelevat sille pensasaidan yli. Se ei halua lähteä mihinkään mökilläkään, kylmällä ullakolla käy ja kesällä kulkee perässäni minne menenkin.
      Mieheni kuoli kaksi vuotta sitten, hän sairasti lähes 20-vuotta ennen kuolemaansa. Hoidin vuodepotilaana kotona 12-vuotta, lopun ajan oli vuodeosastolla. Kuolema oli armahdus hänelle, molemmat jalat amputoitiin vuodeosaton aikana toinen tynkä alkoi märkimään, se aiheutti kuoleman.
      Poikamme kuoli syöpään kahdeksan vuotta sitten, hän kulkee mukana koko ajan, pahin tuska on hellittänyt mutta vieläkin itken ja mietin kuinka väärin on että elämänhalua uhkuva nuori mies joutuu lähtemään. Vaikea on hyväksyä, mutta on pakko.
      Mukavaa viikonloppua kaikille.

      • raakile.vielä

        Päivää,
        Hipsuttelen hiljaa tuonne tuvan nurkkaan ison maitokahvin ja tuoreen korvapuustin kanssa.
        On vähän surullinen mieli ja "kuuntelen" mielelläni teidän jutustelua istuen täällä itsekseni. Surullinen olen, koska veljeni on sairastunut harvinaiseen syöpään. Sytostaattihoidot ja kantasolusiirto tehty. Tällä hetkellä toiveikas olo, mutta, kun tuosta katalasta taudista ei koskaan tiedä. Myötäelän Mielikki-Mummon surussa, itku kiertää silmien takana.
        Miettinyt tuota syöpää, sitä kun on niin paljon. Jokainen syöpä on omanlaisensa. Ei se katso ikää, ei sukupuolta, ei ammattia, ei siviilisäätyä jne. Hoidot toki parantuneet lääketieteen hurjasta menosta eteenpäin.

        Otan santsikupillisen hyvää kahvia vielä ja puistelen pois surulliset ajatukset ja keskityn kuuntelemaan taustalla hiljaa soivaa rauhallista musiikkia. Sitten teen pienen lenkin.

        Lämpimiä ajatuksia kahvipirtin väelle.


      • kuin.arpapeliä
        raakile.vielä kirjoitti:

        Päivää,
        Hipsuttelen hiljaa tuonne tuvan nurkkaan ison maitokahvin ja tuoreen korvapuustin kanssa.
        On vähän surullinen mieli ja "kuuntelen" mielelläni teidän jutustelua istuen täällä itsekseni. Surullinen olen, koska veljeni on sairastunut harvinaiseen syöpään. Sytostaattihoidot ja kantasolusiirto tehty. Tällä hetkellä toiveikas olo, mutta, kun tuosta katalasta taudista ei koskaan tiedä. Myötäelän Mielikki-Mummon surussa, itku kiertää silmien takana.
        Miettinyt tuota syöpää, sitä kun on niin paljon. Jokainen syöpä on omanlaisensa. Ei se katso ikää, ei sukupuolta, ei ammattia, ei siviilisäätyä jne. Hoidot toki parantuneet lääketieteen hurjasta menosta eteenpäin.

        Otan santsikupillisen hyvää kahvia vielä ja puistelen pois surulliset ajatukset ja keskityn kuuntelemaan taustalla hiljaa soivaa rauhallista musiikkia. Sitten teen pienen lenkin.

        Lämpimiä ajatuksia kahvipirtin väelle.

        Tuttu mies tyrmistyi. Hän sai jatkokokeissa haimasyöpädiagnoosin. Kukaan näistä ei elä monta vuotta, hän murehti. Häntä ei ole näkynyt enää ostoskeskuksessa.
        Ei sitä tiedä koskaan mikä paha tauti iskee.


    • korpikirjailija

      Tämä päivä on ollut päivä, joita emme haluaisi elää. Samalla tämä päivä on ollut päivä jonka toivomme elävämme.

      Viisi minuuttia ennen taloyhtiön kokousta, jossa edustin P.tä sain viestin kuopukselta Kuopion keskussairaalasta, jossa hän makasi letkuissa.

      Oliko luoja lähettänyt tuon viestin, jotta ymmärsin, olet nyt suurempien asioiden edessä kuin naapurien erimielisyydet.

      Kokous meni paremmin kuin osasin odottaa. Loppu puheenvuorossani painotin, että teemme taloyhtiöstä kaikille kivan paikan asua ja ulkotiloista viihtyisän vain yhteistyöllä ei riitelemällä..

      Isännöitsijä-nainen ei tullut kokoukseen, joten uutta talousarviota saati muita hänelle kuuluvia paperihommia ei oltu tehty. Oli helppo tehdä päätös isännöitsijän vaihdosta. Kulun jatkossa taloyhtiön hallitukseen P.n kanssa.

      Palattuani kotiin purskahdin itkuun. Kolmen viikon kuumeilu ja kurkkukipu johti siihen, että kuopus makaa nyt sairaalassa tiputuksessa. Onneksi nyt eikä huomenna. Hän on alkanut saamaan läkkeet suoraan suoneen ja lähetti jo kuvia vellilautasista, jotka oli syönyt nyt kun pystyi nielemään.

      Lopuksi.

      Jumala suokoon minulle tyyneyttä hyväksyä asiat, joita en voi muuttaa. Muuttaa mitkä voin ja viisautta erottamaan nämä toisistaan.

      • Pikaista paranemista kuopuksellesi. Hän on hyvässä hoidossa ja saanut asianomaista lääkitystä ja huomenna on parempi päivä teille molemmille.
        Halit/P


      • Paloma.se.co kirjoitti:

        Pikaista paranemista kuopuksellesi. Hän on hyvässä hoidossa ja saanut asianomaista lääkitystä ja huomenna on parempi päivä teille molemmille.
        Halit/P

        Kiitos Paloma, täällä itkeä tuhertelen. Onneksi jotain upeata tapahtui taloyhtiön kokouksessa. Sovinto ja anteeksianto. Kolmikko, minä ja pojat olemme tiivis triangeli. Kyllä me selviämme. Nyt kaikki tuo panettelu, jota leski syytää eri nimimerkeillään palstalle ei tunnu missään.


      • Toivon että poikasi paranee pian.
        Tiedän miltä sinusta tuntuu, mikään ei kosketa niin syvältä kuin lapsen sairastuminen.
        Kuopiossa on pätevät lääkärit, hoito on varmasti hyvää.


    • Neeasa

      Piipahdan vielä iltateelle, täällä kuuma vesi jo höyryää, kaadan mukiin ja teepussin muhimaan.Kuka on tuonut piirakoita, otan kohta kaksi ja laitan microon, no nyt ne jo tulivatkin, vielä hunajaa ja ah,
      miten maukasta!
      Radio on minulla päällä ja tulee niin kaunista virsimusiikkia, "Avaja porttis ovesi" parast aikaa kuuluu. Ensimmäinen adventti onkin ensi sunnuntaina.
      Sunnuntai aamuna laitetaan kynttilät ikkunalle juhlistamaan , ulkona kuusi on myös tuikkimassa.
      Näin pimeänä aikana ne tuo valoa ja iloa !

      Toivon korpikirjailijan kuopukselle nopeaa paranemista! Onneksi on antibiotit ja ne vielä tehoaa!

      Skillan kertoi myös jalkapöytänsä kiputilasta, itselläni on usein myös nivelkipuja, silloin laitan Mobilat-tai Volttaren voidetta. Kyllä ne auttavatkin.
      Liikunta on kuitenkin hyvää, vaikka olisi kipujakin, verenkierto auttaa tervehtymään.

      Hyvää adventtia kaikille!

      • Kiitos, ja hyvä kun muistutit ensimmäisestä adventtista. Hoosianna-hymni, Joulun odotusta ja iloa.

        Lupauduin työkeikalle sunnuntaina, mutta onneksi työmatkan varrella on kirkko.

        Käyn laulamassa Hoosiannaa ennen kuin menen pönöttämään.; )


    • Pikkusen lämpimän puolella ilma oli. Kova tuuli kyllä puhalteli. Reippailun
      vuoksi kävin marketissakin vasta iltahämärän tultua. Täydensin sen verran
      ruokavarastoa, että tarvittaessa pari päivää pärjää. Huomenna on täällä
      markkinat. Täytyyhän ne katsastaa.
      Kyllä maalausharrastukseni lopetukseen tulee se "joku jakso elämässä", kuten
      Skillan päätteli. Kun käytin pääasiassa öljyvärejä, ei ole oikein hyvä asuintiloissa.
      Mennyt kesä olisi hyvin passannut parvekkeella tuhrailla, mutta vähiinpä jäi.
      Vähän kuitenkin, mutta tulin siihen tulokseen, että se "ura" lienee loppu. No
      ajakuluksi saatan piirrellä lyijykynällä tai hiilellä. Alasajohan tässä on menossa
      ja sen olen hyväksynytkin:)
      Muuten päiväni on mennyt samaan jonoon edellisten kanssa. Se nyt erona,
      että lämpöjärjestelmän huoltajia odottelin tulevaksi. Eipä tullut...kyllähän
      asiallista olisi ollut ilmoittaa, jos esteitä on tullut. Ei kuitenkaan erikoista haittaa
      ole. Pöydät nostelin paikoilleen, pianhan ne taas siirtää kun tarvis tulee.
      Lyhyesti: heippa!

      • hurskainen

        Tuo on uutta etä Ynnämuu on ollut aikanaan harrastelijamaalarikin. Ei ihan tavallinen harrastus entiselle metsien miehelle.
        Noin pienestä kuvasta en näe taulun kokonaisuutta kylläkään, mutta kyllä siinä hyvät värit ja hahmotus on kohillaan.
        Kaikki kädentaito itseltä puuttuu. Kirveenvarren teossakin menisi niin kauan että ostan sen valmiina tai teetätän osaavilla.

        Minulle on netinörtti asentanut digikuvaus näpättävän pienoispikakuvankin. En ole järjestelmäkamerallani ottanut yhtään kuvaa.

        Sori. Tuli soitto. Tuttu eli hiukan sukulaisnainen on suistunut ojaan muutaman sadanmetrin päässä meiltä. Lähden sitä yrittämään omalla riisipussillani. Hei vaan!


      • Ihmiset-elävät-

        vanhoiksi.

        Tänään Hesarissa:

        Rakas äiti, mummi ja isomummi
        Raili Mielikki
        Louhisola
        s. 12.5.1923 k. 28.11.2018
        "En ole poissa,
        vaan luoksenne saavun mukana jokaisen nousevan aamun ja jokaisen tummuvan illan myötä toivotan teille hyvää yötä." (Eino Leino)
        Pirjo, Riitta, Rita Carita, Onni, Julius Ilkka, Ari, Jani
        Siunaus Olarin kirkossa
        ke 12.12.2018 klo 14.00, jonka jälkeen seurakuntasalissa muistelemme Railia yhdessä ystävien kanssa.


    • SkillaaN

      Huomenta adventinaattopäivään, tänään ilmestyy kyntteliköt ikkunoille ja joulun odotus virallistuu.
      Huomenna Hoosiannaa lauletaan ja se saa kylmät väreet selkäpiihin, on se niin juhlava ja perinteinen.
      Yleisö osastoilta voi lukea monen kirjavia lausuntoja joulusta ja sen odotuksesta, kuin jouluvaloistakin, minulle joulun aika on ihan ok, olenhan syntynytkin joulun alla.
      Siis joulun lapsi kaikessa lapsellisuudessa;)
      Joulukortit on kirjoitettu merkkejä vailla, yli kaksikymmentä niitä lähetän, itse tehtyjä, ajatus vastaanottajassa, kerran vuodessa muistaminen ei paljoa vaadi.
      Tekstiviesteillä nykyään toimitaan, minä en niistä tykkää, vähän enemmän vaivaa pitää muistamiseen liittyä

      Tuo lajittelu on helppoa, kun siihen tottuu, ihmettelen minä myös tuota "laiskuutta" mistä Makriina mainitsit.

      Täälläkin kotiin kuljetus kaupasta toimii, en ole vielä käyttänyt, viisi euroa velottavat.

      Mielikki.mummo, on sinulla ollut raskas aika hoitaessasi miestäsi tuskaisaa nähdä mies avuttomana ja voimia olet saanut kuluttaa, mutta mitäpä sitä ei tekisi, kun läheinen on kysymyksessä.
      Lapsen kuolema on varmaan sellainen kokemus, että ei osaa omalle kohdalleen edes ajatella, miten sen yli voikaan päästä.
      Ajan kuluminen varmaan tuskaa poistaa, mutta mielessä silti ikävänä tuntuu, mieheni kuoli äkisti ja monta vuotta vei minulta, että itkuistani ja surustani pääsin.
      Niinhän sanotaan, että ei enemmän taakkaa anneta, mitä jaksaa kantaa, mutta voimiasi on koetellut nämä menetykset mielikki.mummo.

      "Raakile.vielä" myös suruistaan ja pahasta olostaan kertoi, kyllä se syöpä on kamala tauti, aina se mielessä pelkona kummittelee terveenä ollessakin.
      Yllättävänä saattaa tieto sen olemassa olosta tulla, kuten "kuin. arpapeliä" mainitsit, toivotaan että valoa näkyvissä kummassakin kertomassa.
      Olisipa ihanaa jos pirtin jutustelu mieleen rauhaa jakaisi, kaiken tuskan keskellä.

      Voimia tarvitset korpikirjailija myös tuon ikävän kertomasi vuoksi, lohdullista on että hoidossa on poikasi ja varmaan apua saa , nykyään tuo lääketiede on melkein kaikkeen avun antava.
      Jaksamista, sitä sinulta nyt vaaditaan.
      Kyllä niitä asioita oikeaan järjestykseen osaa laittaa, kun tiukka paikka eteen tulee.

      Hyvää adventtia Neeassa, kyllä se Hoosianna on kuunneltava, vaikka en yleensä kirkon meininkiä katso kuin sattumalta.
      Parempi on jalkapöytäni, näitä kipuja tulee ja menee,

      Kyllä ne sykäyksittäin nuo harrastukset ihmisen elämässä kulkee, intoa joskus löytyy ja sitten lopahtaa, niin minullekin kävi.
      Toisin varmaan on "oikeilla" taiteilijoilla, joille kutsumus esimerkiksi maalaus on ja jälki on taidokasta.
      Ihailla pitää heitä joille näitä lahjoja on annettu.

      Taitoa se kirveenvarren tekeminenkin vaatii, turhaa vähättelet hurskainen, varmaan osaisit sen tehdä.
      Taidekin on katsojan silmän näkemänä joko hyvä tai huono. niin se kirveen varsikin;)

      Nyt pitää kiirehtiä tämän päivän hommiin ja olipa hyvä kun eilen testasin nuo kyntteliköt, yksi oli pimeä, vävy lennätti lamput ja näin asia on kunnossa.
      Ennakointi on hyvä joka asiassa, arjessa ja vaara tilanteiksi muodostuvissa asioissa.
      Hyvää päivää!

    • Lauantai-illan tervehdys pirttiin. Eilen illalla kirjoitin piitkän jutun ja kas, kun lähettämään aloin, hävisi koko juttu. Tilalle ilmestyi : teemme parannustöitä...... (parantamalla tuon kirjoitukseni taivaan tuuliin )))).
      Kyllä todella nuo syövät ovat lisääntyneet. Tietenkin ikäkin vaikuttaa, ennen ihmiset poistuivat tästä elämästä niin paljon nuorempina.
      Aina on suuri järkytys ja suru kun se kohdalle sattuu tai läheisille. Vaatii hirveät fyysiset ja psyykkisen voimavarat jokapäiväiseen selviämiseen. Juuri tuostakin mainitsin eilen: silloin asiat saavat oikean arvojärjestyksen, kun terveys ja jopa henki on uhattuna.
      Itse hoitotyötä 40 vuotta tehneenä ,ei oma terveys ole koskaan ollut itsestään selvyys. Jo nuorena usein ajattelin kiitollisena aamuja kun sain nousta terveenä uutta päivää aloittamaan.
      No, tokihan iän mukana on tullut kaikenlaista vaivaa ja remppaa ...niiden kanssa pitää vaan elää ja tulla toimeen. Luulen että meillä kaikilla on jotain "ikälisää", mitä kenelläkin.
      Tunnen kunnioitusta kaikkia kohtaan jotka joutuvat omaisiaan kotona hoitamaan ,huonokuntoisina. Tiedän miten raskasta se on.
      Raskasta myös seurata omaisen sairauttakin, on avuton olo kun ei voi mitenkään auttaa tai helpottaa oloa !

      Jonkun sorttinen "paha olo"lienee palsta "häiriköilläkin" ! Asiat pyörii kehää toisarvoisten ajatusten parissa. Johonkin pitää purkaa... ehkä heillä ei ole ketään oikeaa ystävää jonka kanssa keskustella ??????
      Sitä Hoosiannaa huomenna. Tulee muuten kauniita vanhan ajan joulujauluja Radiosta päivittäin.
      Useana päivänä, kun keittössä työskentelen , kuuntelen niitä, Jo viimekuun lopulla soivat......
      Taas kaikki kauniit muistot, mun tulee mielehen. Lumivalkeat pellot puistot ja juhla...............
      Nyt kokeilen vieläkö on "palstaparanukset" menneillään... Heippa !

    • Onhan tuohon m-k:lle "toimivuuden parannusta tullut." Teksti on tullut ja
      hyvää asiasta. Johan 40 v. työkokemus antaa monenlaista osviittaa terveyteen
      liittyviin asioihin. Elämänkokemusta tässä luontaisesti tulee, se on eriasia
      ymmärränkö;)
      Jouluhössötyksissä pidän "matalaa profiilia." Ei ole kaikkina vuosina kuustakaan
      hankittu. Tuskinpa tänäkään vuotena. Paremminhan kuusentaimi tai kuusen
      leikattu latvaosa on hyödyksi kasvamassa ja "hiilinieluna" maailmaa parantamassa.
      Eikö vain:)
      Hurskaiselle, eihän se harrastaminen ole välttämättä kiinni lähtökuopista. Voihan
      se olla vaikeampaa ilman koulutusta ja neuvomista. Kävin kyllä 60- luvun
      alkupuolella piirrustus- ja maalauskerhossa, mutta vajaaksi jäi ensimmäinen
      vuosikin. Ei se ollut kiinni siitä, että olisin kyllästynyt. Ei vain ollut aikaa, enkä
      jaksanut. Minulla oli muitakin harrastuksia ja "leipätyöstäni" en voinut yhtään
      tinkiä. Oikeastaan "vapauduin"vasta eläkkeelle päästyäni ja sitä aikaa aloin
      käyttämään reilusti harrastukseeni. Enhän kuitenkaan ole "ammattilainen", en
      sitä ole edes kuvitellutkaan. Oihan se hyvä laskeutuminen "eläke ukoksi."
      Kerroppa hurskainen, kuinka sukulaismiehen pelastus sujui tien päällä tai
      sivussa?
      Markkinakierros tuli tehtyä. Ostin litran karpaloita, 7€. Siinä se. Hei vaan!

    • Sori hurskainen! Sukulaisnaisen pelastamisestahan kirjoitit. (ei miehen)

    • Miaelina_

      Niitä lapsuuden aikaisia kauneimpia joululauluja, ajalta, jolloin pieni ihminen ei vielä itse pukeutunutkaan. - Tuon seuraavan perässä on vielä Sylvian joululaulu.

      "Taas kaikki kauniit muistot, mun tulee mielehen. Lumivalkeat pellot, puistot
      ja juhla Jeesuksen..."
      https://www.youtube.com/watch?v=EJvO_WCIFVQ



      Muutama erikoinen sanapari kuten 'ani aikaisin' tai 'hartain paatoksen'

    • tupauuno.jr
    • hurskainen

      Sanasutkauksen mukaan joskus se hiiri tulee nukkuvan katinkin suuhun. Aletaan kerän alkupäästä. Sain puhelun ennenkuin menin päiväunille.
      Kun nousin päiväunilta, kännykkä-juutas pirisi taas. Missäs olet kun ovesi on säppipäällä sisäpuolelta laskien, kysyttiin.
      Näin klasi-ikkunan läpitte tutun miehenhahmon. Nuorempa velipoika oli tullut pistäytymään matkaltaan pohjoisesta.
      Juicen biisissä, norjalainen villapaita, korkattiin tuomiset. Keitin kahvit. Kahvi ei kuulu enää päivääni. Kun liikaa keitin böönänestettä, olihan se mukillinen napsittava tuulensuojaan.

      Väkimyöhäisyksyinen päivä ei välttämi riitä maailaman pitempään paranteluun. Näytin velimiehelle melko valmiit projektit. Ruinasin sitä käynnistämään uudehkon konesahani kun hartioissa ei papua enää riitä.
      Käski ostamaan uuden tulpan, niin se käynnistyy; muuten tässä sahassa puristukset eivät enää ole liian tiukat. Nuoremman ukoista ei tarvinnut tyhjin käsin jatkaa matkaansa.
      Verstalaatikossa viilennyt espanjan El Toro viinipakkaus vaihtoi omistajaa.

      Päivä ei ollut silti pilalla. Vaikka huomiseksi tuvataan heikkoa lumisadetta, sen pitäisi olla jo ohitte kun iltapäivällä tolkkuihini ehkä kömmin päiväunilta.

      Kaikkia joulukuunkalenteita ei avata näin aurinkoisissa tunnelmissa. Tai. SkillaN oli jälleen oikeassa niiden kylppärin tiivisteiden osalta. LVI- liikkeessä niitä oli vaikka miten monta pakkausta. Hyyvää huomista sunnuntakii!

    • Jouluinen pirtti odottaa puhtain vieras kirjoin, pirtissä numero 149, sinne vaan kaikki viestejä lähettämään.
      Jokohan on viimeinen pirtti tälle vuodelle?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1701
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe