Bohemian Rhapsody (2018)

Veteranfan

Jos jostain Rock yhtyeestä piti tehdä elokuva niin kyllä se Queen leffaa huutaa eetteriin.

Ristiriitaisen vastaan oton saanut Bohemian Rhapsody yllättää mielestäni tunnepitoisella rock-latauksellaan.

Queen yhtyeen laulusolisti Freddie Mercury herätti muissa arvioissa eniten närää vaikka kyseessä oli koko yhtyettä koskeva historiikki kuvaus.

Rami Malek on hyvä herkkähipiäisen Freddien roolissa.
Hesarin kriitikko olisi jostain syystä halunnut nähdä Sacha Cohen Baronin Freddien roolissa vaikka Sacha on pituudeltaan pitempi kuin kitaristi Brian May.

Rami Malek on 175.senttinen eli vain pari senttiä freddietä lyhyempi ilmestys.
Sacha Cohen Baron 191. senttisenä hujoppina olisi ollut koominen ilmestys.

Mutta suurin kritiikki mielestäni yllättäen oli Freddien seksuaalisesta syntynyt kohu, sillä elokuvassa oli mielestäni aivan tarpeeksi materiaalia esittämään että Freddie oli bi-seksuaali.

Sateenkaari porukalle elokuvaa ei ole suunnattu sillä elokuvassa on paljon viitteitä siitä miten Allen Leechin esittämä "homppeli" Paul Prenter manipuloi Freddietä väärälle "homppeli" polulle joka johti Freddien ennen aikaiseen kuolemaan Aidsiin.

Vuodesta 1984. lähtien Queen musaa kunteleena elokuva oli positiivinen yllätys vaikkei kaikki Queen yhtyeen faktat pidäkkään paikkansa, esim. "We Will Rock You" biisi tehtiin jo 1977. News Of The World albumille eikä vasta 80.luvun vaihteessa kuten leffassa oli kirjoitettu.

Mutta pilkun viilaminen on typerää jopa leffakriitikoilta jos Queen musa ei pure.

5

<50

Vastaukset

 • En jaksa alkaa arvioimaan tarkasti mutta todella hyvä leffa! Ehdottomasti jatkoon

 • Eilen nähty, jos ei erinomainen ainakin erittäin hyvä ja hyvin tehty elokuva. Pääosanesittäjä (Malek) hoitaa homma hyvin. Kannattaa katsoa, on sen arvoinen.

 • Ikävää että bändi on paska.

  • Ja millähän perusteella jos saan kysyä?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ja millähän perusteella jos saan kysyä?

   Varmaankin erilainen musiikkimaku? Toisaalta heitto ".... on paska" on niitä netin helpoimpia onelinereita, eikä oikeastaan kerro muusta kuin sen kirjoittajasta.

   Queen on bändinä - varsinkin Freddien vielä eläessä ja Johnin ollessa bändissä - tarvittaessa tiukka rytmiryhmä, oopperallinen ja mahtipontinen tai sitten kauniisiin balladeihin venyvä kokonaisuus aikakaudelta, jolloin sävellyskynällä oli vielä merkitystä, eikä autotunea tarvittu. Paul Rodgers -aika ei tietenkään ollut kovin arvostettua, mutta saivat silti levyjä tehtyä sillä kokoonpanolla. Oikeasti toivoisi vielä ainakin yhtä studiolevyä Adam Lambertin kera, mutta ilmeisesti sävelkynä on ehtynyt ja Lambertin soolomateriaali mennyt huonompaan suuntaan koko ajan, joten ehkä näin on hyvä.

   Bohemian Rhapsody oli elokuvana varsin onnistunut, bändin historia ei ehkä ihan noin mennyt ja elokuvan kuvausprosessissa oli omat mutkansa, mutta tylsiä kohtia leffassa on varsin vähän ja näyttelijät (varsinkin bändin jäsenet) hyvin paikkansa täyttäviä. Rami Malek on ollut hyvä Mr. Robotissa vielä haasteellisemman materiaalin parissa, eikä tässäkään petä odotuksia. Ei välttämättä elokuva, jonka katsoo monesti uudelleen kun live-esiintymisiä Queenilta voi katsella senkin ajan, mutta kertaistumalta viime aikojen parhaita musiikkielokuvia.

   📼


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Julman näköinen Martina

  Gaalaan tullessa häntä haastateltiin . Tavallaan.... tavallaan... tavallaan. Koko ajan hoki tavallaan sanaa. Mekko oli kaunis mutta Mara ei oikein on
  72
  1089
 2. Nykäsen Pialta pääsi itku

  Nykäsen leski itkee, kun gäntä ei kutsuttu vastaanottamaan Matti Nykäselle Urheilugaalassa myönnettyä palkintoa urheilun Hall of Fameen pääsystä. Palk
  45
  818
 3. Miksi ihailet häntä?

  Onko jotenkin erityinen?
  Ikävä
  73
  771
 4. Häränvirasta löytyi ruumis

  Perjantaiaamuna löytyi naisen ruumis Häränvirrasta. Mitähän on tapahtunut ja kuka lienee?
  Äänekoski
  17
  471
 5. Martina häikäisi Venla -gaalassa

  Martina sai kehuja sekä puvustaan että kauneudestaan.
  62
  463