Bohemian Rhapsody (2018)

Veteranfan

Jos jostain Rock yhtyeestä piti tehdä elokuva niin kyllä se Queen leffaa huutaa eetteriin.

Ristiriitaisen vastaan oton saanut Bohemian Rhapsody yllättää mielestäni tunnepitoisella rock-latauksellaan.

Queen yhtyeen laulusolisti Freddie Mercury herätti muissa arvioissa eniten närää vaikka kyseessä oli koko yhtyettä koskeva historiikki kuvaus.

Rami Malek on hyvä herkkähipiäisen Freddien roolissa.
Hesarin kriitikko olisi jostain syystä halunnut nähdä Sacha Cohen Baronin Freddien roolissa vaikka Sacha on pituudeltaan pitempi kuin kitaristi Brian May.

Rami Malek on 175.senttinen eli vain pari senttiä freddietä lyhyempi ilmestys.
Sacha Cohen Baron 191. senttisenä hujoppina olisi ollut koominen ilmestys.

Mutta suurin kritiikki mielestäni yllättäen oli Freddien seksuaalisesta syntynyt kohu, sillä elokuvassa oli mielestäni aivan tarpeeksi materiaalia esittämään että Freddie oli bi-seksuaali.

Sateenkaari porukalle elokuvaa ei ole suunnattu sillä elokuvassa on paljon viitteitä siitä miten Allen Leechin esittämä "homppeli" Paul Prenter manipuloi Freddietä väärälle "homppeli" polulle joka johti Freddien ennen aikaiseen kuolemaan Aidsiin.

Vuodesta 1984. lähtien Queen musaa kunteleena elokuva oli positiivinen yllätys vaikkei kaikki Queen yhtyeen faktat pidäkkään paikkansa, esim. "We Will Rock You" biisi tehtiin jo 1977. News Of The World albumille eikä vasta 80.luvun vaihteessa kuten leffassa oli kirjoitettu.

Mutta pilkun viilaminen on typerää jopa leffakriitikoilta jos Queen musa ei pure.

6

95

  Vastaukset

  • En jaksa alkaa arvioimaan tarkasti mutta todella hyvä leffa! Ehdottomasti jatkoon

  • Eilen nähty, jos ei erinomainen ainakin erittäin hyvä ja hyvin tehty elokuva. Pääosanesittäjä (Malek) hoitaa homma hyvin. Kannattaa katsoa, on sen arvoinen.

  • Ikävää että bändi on paska.

   • Ja millähän perusteella jos saan kysyä?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja millähän perusteella jos saan kysyä?

    Varmaankin erilainen musiikkimaku? Toisaalta heitto ".... on paska" on niitä netin helpoimpia onelinereita, eikä oikeastaan kerro muusta kuin sen kirjoittajasta.

    Queen on bändinä - varsinkin Freddien vielä eläessä ja Johnin ollessa bändissä - tarvittaessa tiukka rytmiryhmä, oopperallinen ja mahtipontinen tai sitten kauniisiin balladeihin venyvä kokonaisuus aikakaudelta, jolloin sävellyskynällä oli vielä merkitystä, eikä autotunea tarvittu. Paul Rodgers -aika ei tietenkään ollut kovin arvostettua, mutta saivat silti levyjä tehtyä sillä kokoonpanolla. Oikeasti toivoisi vielä ainakin yhtä studiolevyä Adam Lambertin kera, mutta ilmeisesti sävelkynä on ehtynyt ja Lambertin soolomateriaali mennyt huonompaan suuntaan koko ajan, joten ehkä näin on hyvä.

    Bohemian Rhapsody oli elokuvana varsin onnistunut, bändin historia ei ehkä ihan noin mennyt ja elokuvan kuvausprosessissa oli omat mutkansa, mutta tylsiä kohtia leffassa on varsin vähän ja näyttelijät (varsinkin bändin jäsenet) hyvin paikkansa täyttäviä. Rami Malek on ollut hyvä Mr. Robotissa vielä haasteellisemman materiaalin parissa, eikä tässäkään petä odotuksia. Ei välttämättä elokuva, jonka katsoo monesti uudelleen kun live-esiintymisiä Queenilta voi katsella senkin ajan, mutta kertaistumalta viime aikojen parhaita musiikkielokuvia.

    📼


  • No, elokuvassa ei ollut totuutta kuin nimeksi.

   Mutta toisaalta ymmärrän että moni asia mitä siinä oli, oli miten Brian ja Roger sen välillä kokivat. Queen oli hajoamaisillaan 1982, ja elokuvassa ehkä käytiin läpi heidään tuntojaa, vaikka oikeastihan he eivät ikinä hajonneet.

   Syyt Live aid konserttiin osallistumiseen esitettiin ihan väärin, mutta ehkä se näin oli muka parempaa.

   Alkuperäismusiikin käyttö oli kyllä tässä filmissä ainut oikea ratkaisu, koska aina kun joku muu esittää Queenin musiikkia se kuulostaa paskalta, heti kuulee että tämä ei ole oikea Queen, jotain soundista puttuu, eikä se ole kiinni ainoastaan Freddien äänestä, vaan jopa instrumentaaliosioissa kuulee heti että tämä ei ole Queen.

   Se johtuu kai siitä että Queen osasi soittaa musiikkinsa niin täydellisesti ja tietysti myös Brian Mayn kitarasoundi on niin ainutlaatuinen, ettei sitä oikein kukaan pysty kunnolla matkimaan, eikä tietenkään John Deaconin bassoa tai Roger Taylorin kellontarkkaa rumpalia, hänenhän väitetään olevan ainut rumpali joka osaa soittaa täsmällisesti ja tahdissa jopa ilman clickiä. Siihen ei nuoremman puolen rumpaleista tunnu pystyvän kukaan.

   Queen on tietysti bändinä legenda, ja ihan täydestä syystä. Ja onhan Mercuryn kiehtova persoona, kaiken taustansa etc takia.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   290
   11587
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   223
   7040
  3. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   122
   5573
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   67
   4752
  5. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   105
   3272