TUUSNIEMEN TEOLLISUUS.

hyvätveljet

Onkos TT. saanut viimeaikoina mitään uutta aikaan tai mitä se on yleensäkkään saanut aikaan.Onkos
tullut uutta tietoa annetuista takauksista ja uusista suunnitelmista -

23

1472

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • A.Sukas

      Salaistahan se Tuusniemen Teollisuuden toiminta suurelta osin on; rahaa vaan menee jonnekin. Teollisuuskadun tekemisessä on meneillään toinen aalto ja homman on suunniteltu jatkuvan vielä mm. uuden valtatieyhteyden rakentamisella. Yksi metsäkonevarikkohan sen kadun varrella on. Ensimmäisen katuversion valmistumisesta on jo useita vuosia aikaa.

      Hallintojohtaja erotettiin hänen alettuaan kysellä teollisuuden rahankäytön perään. Irtisanominen on käsiteltävänä Itä-Suomen hallinto-oikeudessa; mikäli tuleva ratkaisu kumoaisi irtisanomisen, saattaisi siinä olla lähtökohta paikallisten vaikuttajien välisten kytkösten vyyhdin purkautumiselle.

    • ihmelapsiintiasta

      Varmaan maakauppoja tulee rekisterinumerolta toiselta. Edunsaajaa salattaneen. No, veroprosentin verran rahaa pitää syytää johonkin, Kuis lie satama, tyhjältä näyttää..

    • miljonäärituusnie

      Tuusniemen Teollisuuden kautta palaa rahaa vuosittainen n. 300000 euroa. Palkkakulujen jälkeen rahaa menee noin 250000 euroa jonnekin. Minne, sitä ei yhtiön hallitus kerro yhtiösalaisuuteen vedoten. Valtuustokaudessa kuntalaisten veroeuroja menee johonkin mustaan aukkoon miljoona euroa. Miljoona on paljon pienessä kunnassa. Tai voihan sitä mennä enemmänkin, maksoihan Tuusniemen Teollisuus erään vuonna noin 350000 euroa kunnan takausvastuita erään konkurssin takia.
      Miljoona valttustokaudessa, ja kenelläkään ei kerrota. Saa nähdä kaiveleeko tutkiva journalismi asiaa tulevaisuudessa.

    • etelästäihmetellään

      Viimeisin kunnanhallitus näemmä perustelee korkeimman tarjouken sivuuttamista maakaupoissa. Kuntalaisten edun kannalta rahaa eniten tuova tarjous on paras, mutta poliitikot näemmäpitävöt kunnan omaisuutta kuin omanaan, kuntaorganisaation, ei kuntalaisten. Näin ajatteli hallinto-oikeus, katsotaan KHOn kanta.
      Ei kai noissa hyväksytyissä kaupoissa ollut poliitikkoja ostajina.? Ei vissiinkään, eihän sellaisessa mukana olo olisi kaikkien silmissä asiallista.

      • A.Sukas

        "Ei kai noissa hyväksytyissä kaupoissa ollut poliitikkoja ostajina.? Ei vissiinkään, eihän sellaisessa mukana olo olisi kaikkien silmissä asiallista. "

        Eiköpähän ollut...


    • sopiiihmetellä

      Kiintoisaa logiikkaa. Kunnan taloutta pannaan kuntoon lopettamalla henkilöstön kahvietu ja sen palauttanut hallintojohtaja erotetaan koeajalla. Pienen kunnantoimiston henkilöstön kahviedussa on kyse satasista vuodessa, Kolmen euron paketilla pärjää päivän tai kaksikin. Maakaupoissa sen sijaan kuutta tuhatta euroa halvemman tarjouksen hyväksyminen ei hetkauta. No, varmaan se vakioselitys, ettei maakauppa vaikuta tulokseen. 😝

    • kysynpävaan

      Neljännesmiljoona näemmä pistetään Tuusniemen Teollisuuteen ensi vuonna. Siitä 50000 henkilöstökuluihin, ja loput katoavat ties minne, sitä ei kuntalaisille kerrota, miljoona valtuustokaudessa??. Kärkihankkeina sataman kehittäminen?? Liikekeskuksen kehittäminen?.? Teollisuusalueen kehittäminen?? Vieläkö siellä on teitä ostettaviksi? No, yhtiöiden asiat ovat liikesalaisuuksia, kuntalaisten verorahojen loppusijoituspaikoista ei kerrota.
      Miksihän muuten liikunta- ym järjestöjn on ilmoitettavakaikki taloustietonsa hakemuksissa, mutta Tuusniemen teollisuuden kautta jaettavat avustukset ovat salaisia?
      On tietysti todettava, että sataman kehittämisessä on onnistuttu. Maisemaa riittää, kun isot sisävesialukset eivät enää peitä näkyvyyttä.

      • sdklfjdskfjsdkl

        Monenko immeesen palakkaan se 50 tuhatta männöö? Ee oo kyllä kovin häävi palakkataso jos kahellekkii männöö. Yhelle nyt välttävä palakka, siitä 50 tonnista vielä verot poes niin eehän siitä paljoo jiä kätteen.


    • ONJÄRKEE

      Tuusniemen Teollisuus ja oliko se Oy, nimihän kuulostaa hyvälle. Mutta mitä se on??? Se minulle kunnassa asuvalle yrittäjälle ei ole todellakaan selvä. En arvostele viranhaltijoita, he tietenkin yrittävät kaikkensa. Entisen hallintojohtajan erottamisen kyseenalaistamista en ymmärrä ollenkaan koska näin menetellään myös yrityselämässä.
      Mutta mitä Tuusniemen Teollisuus Oy on saanut aikaan on varmasti hyvin kyseenalaista kuluihin nähden. Pitää selvittää..
      Mutta yrittämiseen pitää panostaa. Myös meillä Tuusniemellä.

      • reCaptcHa

        Mutta kyllähän niitä yrittäjien aamukahveja on järjestetty!


    • joopajoosillviisii

      Miljoona valtuustokaudessa menee johonkin mustaan aukkoon. Siitä ei yhtiösalaisuuteen vedoten kerrota. Aiemmin kunnanjohtaja hoiti ko yhtiön toimitusjohtajuuden töidensä ohessa. Nykyinen järjestely on poliitikkojen haluama ja luoma. Ja toiminnasta ei saa kysellä.
      Toki satama on tyjentynyt, tyhjiä kiinteistöjä roppakaupalla. Niin. ja maksoihan Tuusniemen Teollisuus eräästä takakuksesta about 350000 euroa. Väki vähenee, syntyvyys lie päättyvänä vuonna noin kymmenen. Ja väheneminen jatkuu.

    • hallelujaaaaaaaaa

      Kunnanhallituksen listalla on kansalaisaloite, jossa. esitetään Tuusniemen Teollisuuden myöntämien yritystukien julkistamista. Perustelut ovat painavat.. Kunnanhallitukselle muotoiltu esitys on Tuusniemen Teollisuuden antaman käskyn mukainen, yeitystukia ei saa julkistaa.
      Joo, kun salataan, niin voidaan olettaa, että salattavaa on. Tuusniemen Teollisuuden toiminnastahan ei ole konkreettisia tuloksia näkynyt. Tai onhan niitä. Vuonna 2015 Tuusniemen Teollisuus maksoi erään konkurssin takauksia noin 350000 euroa., niinpä 120000 euron liikevaihdolla tehtiin 381 000 euroa tappiota. Eli rahaa Tusniemen Teollisuuden taseessa on enemmän kuin tuo vuotuinen 300000 euron avustus.
      https://www.finder.fi/Yritysneuvonta/Tuusniemen Teollisuus Oy/Tuusniemi/yhteystiedot/905867

      Tästäkään ei saa kysyä, vaikka kysymyksiä herää.

    • kautsky

      Ilmeisesti tätä asia tuolla pöhköllä roskalla yritetään häivyttää.

    • A.Sukas

      Kunnallisessa päätöksenteossa melko suuri osa asioista on julkisia. Tuusniemellä kuitenkin on tämä puheena oleva osakeyhtiö, jonka taloustietoihin ei edes kunnan hallintojohtajalla ole pääsyä. Tämän lafkan hallintoneuvoston jäsenillä on siis kaikista eniten tietoa verovarojen käytöstä.

      Mikäli elinkeinoasiat hoidettaisiin kunnan viranhaltijoiden voimin, kysymys olisi normaaleista julkisista päätöksistä. Elinkeinoasiamies ja elinkeinolautakunta voisivat erittäin hyvin hoitaa tehtävät, jotka nykyisellään on uskottu tuon pimeän puulaakin hoidettaviksi.

      Monenlaisia kysymyksiä voidaan esittää. Esimerkiksi voidaan kysyä, miten paljon taustalla häärii epämääräisiä konsulttifirmoja, joiden avustuksella "teollisuutta" yritetään luoda?

      • sudeetti

        Vahvaa asiaa.


    • vainiinjustiinsa

      TT n jakamat avustukset kiinnostavat edelleen. Sitä ei höpö höpö -surkimusten tukeminen lopeta. Kunnan rahasta on kyse, vaikka sitä piilotellaan. Toki piilottelu ja valtuuston puheenvuorojen perusteella voi päätellä ihan vapaasti. Tai valituksenalaisten maakauppojen pohjalta.
      Kaukolämpöbisneksen hakekaupat ovat myös salaisia. Lämmön hinta hirveä.

    • tasaneikäylahjat
    • A.Sukas

      Mukavastihan sinne on verorahaa uponnut; tappioita on kertynyt pitkälti yli 700 000. Nythän kunta antoi anteeksi reilun 110 000 euron suuruisen pääomalainan, koska armaisen tytäryhtiön pääoma kaipaa kipeästi vahvistusta.

    • exteraali

      Tuon pääomalainan anteeksiannon yhteydessä todetaan, että tulot koostuva kunnan maksamista palvelumaksuista. Mutta kuntalaisille ei kerrota mihin rahat käytetään. Se on salaista jasalattua tietoa. Yhtiön menot vaikuttavat kunnan verprosenttiin ainakin yhden prosenttiyksikön verran.
      Vuoden 2015 tappiollinen tulos johtui kaiketi kunnan takausvastuista.
      Muuten kunnan verotuloista 2564361 euroa tulee verotulojen tasauksena pääasiassa espoolaisilta ja helsinkiläisiltä.

    • entinenkunta

      Kunnan talous painui miljoonan verran miinukselle, tilikauden alijäämä näyttää olevan rapiat 960.000 euroa. Väki vähenee, väistämättä. On muuttotappiota, syntyneitä tusina viime vuonna, nyt jäädään alle kymmenen. Ja sitten hupuloidaan kylien kehittämisestä? Tarkoittanee teiden talvikunnossapidon lopettamista? Sataman kehittäminen? ? ? Eteenpäin menivät ainakin isoimmat alukeset, kun purjehtivat pois satamasta. Teollisuusalueen infra ja maan osotot? Maan ostot? Miksi ihmeessä maata ostettiin? Taloudellisesti kunnalta väärä liike.

      • Anonyymi

        Mutta kyllä tällä kyllällä näkyy rahaa olevan, kun tehdään puolen miljoonan teitä josta ei ole kenellekää mitään hyötyä. Nekin rahat olisi voitu varmaan käyttää johonkin tärkeämpään esim. korjattu katuja, vesi- ja viemäriputkistoja, kiinteistöjä tai jpa koitettu palkata uusia työntekiöitä pois lähteneiden tillalle. Ettei vaan taas ole taustalla salaseura Tuusniemen "mikä ihmeen" Teolisuus. Kylläpä sitä tietä pitkin passaa isoilla yhdistelmillä sitten ajella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta kyllä tällä kyllällä näkyy rahaa olevan, kun tehdään puolen miljoonan teitä josta ei ole kenellekää mitään hyötyä. Nekin rahat olisi voitu varmaan käyttää johonkin tärkeämpään esim. korjattu katuja, vesi- ja viemäriputkistoja, kiinteistöjä tai jpa koitettu palkata uusia työntekiöitä pois lähteneiden tillalle. Ettei vaan taas ole taustalla salaseura Tuusniemen "mikä ihmeen" Teolisuus. Kylläpä sitä tietä pitkin passaa isoilla yhdistelmillä sitten ajella.

        Teollisuuskatua tehdään tosiaan taas - jo kolmatta kertaa. Sekä Tuusniemen Teollisuuden toimari että kunnan tekninen johtaja ovat lehtihaastattalussa todenneet, ettei uudesta teollisuudesta ole tietokaan.


    • Anonyymi

      Tuusniemen Teollisuus Oy toimitusjohtajansa tekemisineen on täysin turhake! - Kunnan saaman verotulon plus valtionosuuden turvin vuosittain rahaa siirretään turhakkeen käyttöön. Miten turhake julkisilla varoilla toimii on kuitenkin salaisuuksista suurin. Osakeyhtiölain turvin: hys, hys!!! Hallituksessa yrittäjät. Ei kerrota!!! - Voi pyhä yksinkertaisuus! - Kuka kontrolloi?! No konsernijohto, eli samaiset valtuutetut jotka myös kuuluvat TT:n hallitukseen - kätevää!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1749
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1654
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      71
      1495
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      60
      1493
    5. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      102
      1414
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      57
      1382
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1349
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1192
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe