Kaksi suurinta uskontoa

asiallisuuskunniaan

Kaksi samanlaista uskontoa, yksi Jumala hallitsee ja rakastaa maailmaa.
Miksi kuitenkin toisessa uskonnossa on niin paljon enemmän väkivaltaa
ja länsimaiselle puolelle maailmaa jatkuva pelkotila terroiskuista. Mistä
se johtuu että jumalan voima vaikuttaa eri tavalla ihmisiin.

21

174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Diopterius

      Sen toisen uskonnon on länsimainen humanismi onnistunut kesyttämään..
      Molemmat uskonnot perustuvat samaan Lähi-idän hulluuteen ja vihaan muita kuin omia kohtaan.
      Se vanhempi uskonto on ollut vieläkin julmempi, raivokkaampi ja hullumpi menneisyydessämme.
      Luoja meitä sen vihan ja hulluuden palaamisesta varjelkoon.

    • ”Miksi kuitenkin toisessa uskonnossa on niin paljon enemmän väkivaltaa
      ja länsimaiselle puolelle maailmaa jatkuva pelkotila terroiskuista.”

      Siksi, että se jumala on ihmisen mielikuvituksen tuote ja se jumala sanoo ihmisen päässä sellaisia asioita, jotka sopivat sen ihmisen politiikkaan. 1970 -luvulla se jumala kuiskutteli jatkuvasti eurooppalaisten kristittyjen korvaan kehoittaen tarttumaan aseeseen ja pommeihin.

      https://www.datagraver.com/case/islamic-terrorism-in-western-europe

    • Islam on syntynyt 600-l. jKr. Nyt musimit elää omassa ajanlaskussaan n. vuotta 1400.
      Ajatelkaa millainen kristillinen länsimaailma oli v. 1400 jKr...
      Ja tekeekö islam maailmanvalloitustempun sadan vuoden kuluessa ...

    • "Mistä se johtuu että jumalan voima vaikuttaa eri tavalla ihmisiin."

      Silviisii sie kysyit.

      No sehä johtuu iha siit, jot jokkaine ihmine o luont itellee omanlaisesa jumalan. Mukavil ihmisil o ain mukava jumal ja kärttysil ihmisil se jumalkii o kärttyne.

      Iha sama seurakunna jäsente jumalat kertoo yhel, jot naispapit o iha hyväst ja toisel se sama jumal haastaa, jot naispapit o perkeleest. Eiks siin o iha tarpeeks tovistetta siit, jot kummalkii o erillii jumal pääsä sisäl ja niil kahel jumalal ei oo mittää tekemist keskenää.

      • Paits tietenkii sama nimi.


    • wind-

      Päivää Teille. Kristinuskossa oma spirituaalisuus... voi nousta korkealle tasolle, koska
      Jumalalla on lähettiläs Poika, johon voidaan samaistua ihmisenä. Tämä elementti puuttuu
      islamista. Se ei tee islamista huonompaa, mutta tuo elementti korvataan uskonnollisilla
      säännöillä ja varsinkin rituaaleilla. Ei Raamatun Jumala ole Koraanin jumala. Muhammed oli sotapäällikkö... ja kristinuskon mukaan moni islamilainen joutuisi suoraan helvettiin. Raamatun Jumalalla on Poika. Hänen nimensä on Jeesus Kristus, joka paransi ihmisiä..lupasi samat lahjat häneen uskoville.. tuli ja kuoli maailman syntien vuoksi. Allahilla ei ole poikaa. Islamissa Jeesus on vain profeetta. Siksi ei voida sanoa, että palvotaan samaa Jumalaa.. lisäksi kristityt uskovat, että pelastus on armosta yksin uskossa Jeesukseen Kristukseen. On kolmiyhteys Isä Poika ja Pyhä Henki... muslimit eivät usko tähän...osa radikalisoituu ja ovat sotaisempia. Jumala rakastaa muslimeita yhtä paljon kuin Hän rakastaa sinua ja minua. Kaikkein rakastavin asia, jota voimme tehdä muslimeille, on ottaa heidät käyttöön ainoana keinona iankaikkiseen elämään Jeesuksen Kristuksen, Länsimaailmassa on nykyisin todella paljon ihmisiä, joilla on parantamisen kyky. Tämä kuuluu kristinuskoon ja on annettu lahjana.
      https://www.youtube.com/watch?v=w1sOZFf4ak4

      • AteistiVaan

        Islamilaisuudessa Jeesus on Allahin profeetta. Sekä kristinusko että islam ovat juutalaisuudesta eronneita suuntauksia.

        Jos minulta kysytään, niin jokainen teisti palvoo ihan ikiomaa jumalaansa. Luterilaisistakin osa palvoo Jumalaa, joka tuomitsee homoseksuaalisuuden ja toiset Jumalaa, joka hyväksyy sen.


    • niin.se.on

      Suurin uskonto on harhauskoisuus ja siihen kuuluvat kaikki uskovat. Ihan sama mihin harhauskoisuuden lahkoon kuulut niin enemmistön mielestä olet silti harhauskoinen.

      • elpari

        Ei enemmistö ole oikeassa,raamatun ilmoittama totuus ei kiinnosta ihmisiä,koska se puhuu suoraan mikä on totuus ja sentähden se ei voi ihmistä kiinnostaa,vain uskovaa ja herätyksessä olevaa se kiinnostaa.Iankaikkiseen elämään pelastuu vain vähemmistö.Jumala haluaisi,että kaikki pelastuisi,mutta syntinen ihminen ei voi omalla viisaudella Jumalaa lähestyä jos ei nöyrry ja pyydä Jumalaa auttamaan.


      • lukeskywalk3r

        Raamattu on vain pelkkä satukirja. Tämä kristinusko tarina jumalasta joka tekee suunnitelman pelastaakseen ihmiset keksimältään rangaistukselta on todella lapsellinen ja typerä. Miten joku voi uskoa näin pölhään tarinaan taikka palvoa näin pölvästiä jumalaa :)


      • elpari

        Tässä maailmanajassa ei tule tapahtumaan oikeudenmukaisuutta,esim jos Hitler pääsisi kuin koira veräjästä,niin silloinhan ei olisi myöskään totuutta.Jeesus sanoi,että hän on tie,totuus ja elämä ja joka uskoo minuun saa elää vaikka olisi kuollut.Tarkoittaa sitä,että kuoleman jälkeen alkaa iankaikkinen elämä.Eiköhän tämä lahja ole sanoikuvaamaton kallis aarre.Jeesus on maailman väärinymmärretyin ihminen,me syntiset emme voi koskaan ymmärtää mitä oikea rakkaus on eli siinä ei ole mitään pelkoa jne.Raamatussa samotaan,että lopunajoilla rakkaus kylmenee,tämähän on jokaise nähtävissä oleva asia.
        Itselleni suurin ja tavoiteltavin asia on päästä kuoleman jälkeen iänkaikkiseen elämään,siellä ei koi syö ja ruoste raiskaa ei kuullu itkua ja valitusta.Silloin ihminen on sitä mitä hänen olisi pitänyt aina saada olla,mutta syntiinlankemus teki tämän mutkan matkaan itsekullekkin.


    • T..Mirka

      Yhdessä isossa uskonnossa lehmä on pyhä eläin, jonka paskassa myös ryvetään. Omaa kuulemma pyhiä voimia. 😂🤣

      Ihmisen mielikuvitus on uskomatonta. Onneksi en ole uskis.

      • Pylväät

        Pakana kansa.

        Nimenomaan.

        Lehmä on tarkoitettu ravinnoksi sikäli kun ihminen on ruoaksi sitä lihaa himoinnut.


    • Ei niissä uskonnoissa mitään merkittävää eroa ole. Se, että toinen aiheuttaa länsimaissa merkittävää terrorismin pelkoa, johtuu ihan siitä, että se sattuu olemaan huomattavasti suositumpi länsimaissa.

      Jos Islam lisääntyy länsimaissa, niin eiköhän islamilainen terrorikin ala lisääntymään.

    • Kumpi on parempi, Raamattu vai Koraani? Suunnilleen yhtä järkevä kysymys kuin, kumpi on parempi Aku Ankka vai Muumit. Aikuiset ihmiset kiistelevät saduista.

    • elpari

      Vain ja ainoastaan kristinusko eli usko Jeesukseen pelastaa,siinä uskonnossa rakkaus on oikeaa rakkautta.Se on suurinta rakkautta,kun itse Jumala tulee tänne maailmaan ja kuolee syyttömänä ristillä meidän syntiemme puolesta,että pelastuisimme,se jolle tämä ilmainen armo kelpaa se pelastuu todellakin iänkaikkiseen elämään.Se jolle se on liian halpaa ja yksinkertaista armoa,niin hän tekee oman valintansa,mutta kuoleman kälkeen ei voi enää takkia kääntää,se on myöhäistä ja peruuttamatonta.Tämä kuulostaa nykyihmisellevaikea hyväksy,mutta sehän on vain nykyihminen ja tässä nykyajassa tapahtuu kokoajan kaikenlaisia hullutuksia,mutta kaikki nämä on ennustettu ajat sitten jo raamatussa.Sehän jo todistaa,että raamattu on totta,kun asiat maailmassa todellakin tapahtuu ennustusten mukaan.Ei usko Jeesukseen ole mitään kiihkoilua,vaan se on tosiasia,että Jeesus pelastaa ja hän on kaikki valtias.
      Ei missään muussa uskonnossa itse Jumala kuole reppanoitten puolesta,vaan muut uskonnot ovat sellaisia,missä ihmisellä oletetaan itsessään ne riittävät teot,jotka ratkaisisivat asiat.Muita jumalia ei ole olemassa Jeesuksen ulkopuolella.Isä,poika ja pyhä henki ja nämä kolme on yksi ja sama Jumala,vaikka ne ovat kolme eri persoonaa...Joka epäilee raamatun totuutta,niin kannattaa alkaa lukemaan uutta testamenttia,esim evenkeliumi Johanneksen mukaan ja Paavali. Kirjeitä.Jos Jumala ei sitten ala puhutteleen lukijaa,niin on ihme.Jumala antoi vapaan tahdon,eli ei ole pakko...mutta joka haluaa löytää totuuden,niin hän kyllä ei heitä pois.Raamattu on maailman. Vanhin ja luetuin kirja ja tullaan kääntämään jokaiselle kielelle ja kun se on tapahtunut,niin sitten tulee loppu.
      Tämä ei ole mitään pelottelua,vaan se on tosiasia.
      Kiitos.

    • ahmedahne

      Kaikki uskonnot ovat itsepetosta. Kun ei uskalleta tai haluta kuulla tosiasioita, niin otetaan avuksi joku uskonto ja kustaan itseämme silmään.

    • vankkaa.faktaa

      "Mistä se johtuu että jumalan voima vaikuttaa eri tavalla ihmisiin."

      Jos olisi oikeasti olemassa hyvä Jumala, hän voisi voimallaan vaikuttaa positiivisesti. Koska sitä Jumalaa ei ole, ihmisten pahuudelle ei ole mitään estettä.

    • elpari

      Jumala on antanut ihmiselle vapaan tahdon eli ihminen voi valita tehdä joko hyvää tai pahaa.Pääsääntöisesti ihminen tekee pahaa ja ajattelee vain itseään.Jeesushan kertoi,että rakkaus kylmenee lopun ajoilla ja ihmisistä tulee itserakkaita ja rahaan ahneita,eikö tämä ole ihmeellistä,että Jeesus jo 2000 vuotta sitten sanasta sanaan tiesi kaikki mitä tulee aikojen lopussa tapahtumaan.Ihminen ei kykene saavuttamaan tästä maapallosta paratiisia,eikä voikkaan.

    • Enmuistanimiä

      Oli ne jotkin naiset mitkä kilpailivat miehensä suosiosta lapsien kautta ja sitten se ei alkuperäinen nainen eli se ns. Sivuvaimo sai karvasemman version ja se teki jotain väärin ja se lähti Jumalan kansan luota pois(lähetettiin) ja teki oman uskon vihassaan ja poiki oman kansan...

      • Enmuistanimiä

        Se oli semmonen kiivs ja vihainen mies. Niin se oli kuvattu.

        Sitten toinen naisista tais olla hedelmätön jonkin aikaa.

        Raamatussa kerrottu.. Siis... .


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nokialaisen koulun pihalta löytyi nuoren ruumis

      Näin kertovat iltapäivälehdet ja Nokian uutiset. Mitähän on tapahtunut..?
      Nokia
      150
      3206
    2. Missäs lynkkausjoukot piileksii?

      Tänään lähilehden kirjoituksessa paikallinen entinen pizzayrittäjä kertoi muuttaneensa pois Sysmästä. Syynä oli koulukiu
      Sysmä
      53
      1026
    3. Mies hävisi oikeudenkäynnin koronapassista valtiota ja Fazeria vastaan määrättiin korvaamaan lähes

      https://yle.fi/a/74-20091554 Henkilö liikkui ilman Koronapassia ja yritti päästä aamiaiselle Fazer kahvilaan,
      Maailman menoa
      224
      907
    4. Haluisin jutella sulle siitä

      Mistä mennään. Tiedän yhteyden.
      Ikävä
      41
      853
    5. Tulihan tästä

      Meidän "jutusta" vähän turhan suuri show tänne palstalle. Sivusta seurasin sitä enimmäkseen.
      Ikävä
      67
      834
    6. Haluaisitko sitten mies

      Että ottaisin sinuun yhteyttä?
      Ikävä
      43
      830
    7. En ymmärrä käytöstäsi, mies

      Jotain miehen logiikkaa? Et siis halua tutustua yhtään millään tavoin paremmin, vaikka ajatuksissasi näköjään joskus pyö
      Rakkaus ja rakastaminen
      63
      780
    8. Mitä ajattelisit siitä

      Miten reagoisit jos kaivattusi ottaisi yhteyttä?
      Ikävä
      45
      770
    9. Suomen edesottamukset Ukrainan sodassa jaksavat ihmetyttää ulkomaisia työkavereitani

      Työskentelen korkean teknologian yrityksessä, jossa on ihmisiä ympäri maailmaa. Suuri osa ulkomaisista on kotoisin Aasia
      Maailman menoa
      249
      767
    10. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      49
      746
    Aihe