Lallis muistot

Lallis

Kerro muistosi lalliksesta.

4

60

Vastaukset

 • Minä aloitan keskustelun Lallintalon tanssipaikasta. Tanssipaikka oli aikanaan erittäin suosittu talvella ja hyvät orgesterit. Minä olen syntynyt 1940 luvun alussa, ja tansseissa olin yleensä 1957- vuodesta alkaen, vielä v.1962 saakka. Tanssipaikalla olin lähes joka tanssipäivänä. Tanssein hyvin paljon eri tyttöjen kanssa ja oli myös hauskaa aina. Tyttöjen matkassa olin usein tai vein kotiin, lähinnä tanssipaikan läheissyydessä, niin myös ja kunnan eri linjoilla. Tytöt moittivat minua, että olen hy,vin vilkas ja pyörin ympäriinsä tanssipaikkoja, sekä rauhoitutko.
  Vasta olin Köyliössä Eläkeläiset päivä tansseissa. Eräs tyttö kysyi minulta olenko Karhusuolta Säkylästä Kalevi P, joka aikanaan katosi 1962 pitkäksi aikaa jepariksi Lapin Käsivarteen. Vastasin, että olen Kalevi ja juuri se, jota epäilitte lähes vajaa 60 vuotta sitten aina nähneenä. Samalla kysymys tulitko seuruillesi, tulin Poriin? Eri päivä ja iltatanssipaikoissa on minua kysytty oikealla nimellä. Aikaa on kulunut hirviän paljon ja asun nyt leskenä Porissa. Olisin hyvin kiinnstunut, kun minua jututtaa ja olisi hyvä kertoa heti, kuka on ja voisi hauskat menneisyyden ajat palautua, mielenkiintoisena keskusteluna. Onhan minulle eräät soittaneet ja monista eri asioista ja tapahtuneista nauretaan hauskoista hetkistä. Olin Lallintalolla tansseissa. . Säkyläläinen orkesteri tuli istumaan minun kahvipöytään tauolla. Kysymys, harrastanko eenä laulamista Kaartin kunniakomppaniassa palvellvajaa ? Ne ajat on menneet, mutta heillä oli mukana kahvistelmassa kotikylästäni oleva minun ikä lukokkaan nainen, hänelle kerroin, että Porista lähdin Lapin käsivasteen v. 1962. Samana vuotena hyvä kaveri kävi toistamiseen minua katsomassa Porissa. Tyttö sanoin, että se on hänen veli ja vasikään poistunut tähtien tuolle puolen. Hänestä oli monet hauskat minun kerrottavana. Lallintalo on se, jossa niitä entisajan kavereita nähdään. Olen iloinen, että Lallintalo on nyt jatkanut tanssien järjestämistä.

  • Samoin minulla on positiivista kokemusta Lallintalosta. Siellä kohtasin sen ainoan oikean maan parhaan tanssiorkesterin ansiosta.


 • Minä sitten edehdyin, mikä tarkoitetaan nimellä Lallis muistot ja eiköhän ollut Kokemäellä ilmestyvä lehti Lalli. Tai tarkoitetaanko sitä Köyliön järven jäällä tai siell', tappamisesta Lallis.

 • Lallintalon suosiosta. Yleensä ennen talvella , Lallintalo oli tanssijoita aivan täytenä, joka viikonloppuina ja yleensä aina hyvä orgesteri oli viihdyttämässä. Nyt on edelleen uudelleen virinnyt Lallintalo järjestetyillä tansseilla. Palaan vielä tuonne 1950 -60 luvulle. Minulla oli käsitys, että vaikka silloin tanssipaikoilla useat olivat alkoholia nauttineena. Mutta käsitykseni oli, että järjestys Lallintalolla toimi hyvin ja aika vähän häiriäitä. Olin innokas tanssimaan hyvin usean eri tytön kanssa, mutta tulivat vähitellen tutuiksi. Moni on löyttänyt Lallintalon tansseista pysyvän kaverin. Tanssipaikka oli parhaiten mihitetty, mihillä ja naisilla, Köyliö, Huittinen, Eura, Säkylä ja muista lähikunnista olevilla ja useat tulivat toisensa siellä minun lisäksi tuntemaan. Nyt 5,helmikuuta 2019 lähden Lallintalolle päivätansseihin ja saan leskenä kelata siellä vanhoja muistoja.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  54
  1400
 2. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  100
  1200
 3. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  693
 4. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  38
  599