Alkoholistit/raitistuneet alkoholistit HUOMIO!

Mievuan3

Join ensimmäisen kerran 18v siideriä, olutta, lonkeroa, viinejä, baarissa väkevämpiäkin. Erityisesti valkkarin maku oksetti minua, mutta nielin niitä kuin baarissa shotteja. Viineistä en siis erityisemmin pidä, join niitä vain siksi, koska tiesin niissä olevan alkoholia ja siten pääsee humaalaan. Äiti ja isäkin sen toki huomasi, mutta kielsin kaiken......

Siirrytään tuosta jo mun nykyiseen ikääni 20v. Juon mitä vaan mausta riippumatta. Mutta nykyään juon vaan votkia ja viinoja (kirkkaita). Mausta en välitä, nielen niitä pullosta kuin shotteja. Pidän siideristä, muutamista olut merkeistä, lonkeroista, parista tietystä punaviinistä, sherryistä, muutamista viskeistä/konjakeista.

Olen yrittänyt niitäkin, joista pidän: juoda kohtuudella sivistyneesti. Ei päivittäin tai vetää siitä ryyppyputkea.

No nykyään olen juonut lähinnä vain kirkasta, mausta en piittaa vaan olosta. Monet minun kaverit myös tätä harrastavat, olen ollut juomassa heidän kanssaan ja yötä, kun ollaan otettu vaan ns korjaussarjaa. Minun muutama ystävä on ollut katkolla, josta lähti jo 2.päivänä pois. Toivoi varmaan vaan bentsoja, tärinän jne takia, jota edelleenkin on, ei uskalla lopettaa juomista (sama on minulla), koska ne vapinat, heikko olo, huimaus, unettomuus, painajaiset, harhanäyt jne.

Itse laitoin lääkärilleni tekstarin, jossa kerroin et haluan katkolle. Olin kyllä silloinkin humalassa.
Seuraavana päivänä menin taksilla tk:lle juttelemaan näistä asioista/ongelmista tk:n lääkärin, psykiatrin, sossun ja nuorisotyöntekijän läsnä ollessa. .

Ajoimme sitten isompaan kaupunkiin, jonka sairaalassa minut tietysti ensimmäisenä puhallutettiin. Puhalsin: 2.59%. En milään uskonut sitä, sillä olo oli minusta täysin ns. selvä. No joka tapauksessa, koska tunsin itseni "täysin selväksi" ja katkolle meno teki minussa paniikkireaktioin lähteä äkkiä pois sairaalasta juosten pois.

Tiedän, että tämä kuulostaa ihan älyttömältä. Koska halusin hoitoon, tosin silloinkin olin humalassa. Ja , aamulla, kun lähdin sinne tunsin oloni täysin selväksi (silti se 2.59%) puhalsin. Olin aivan pakokauhun vallassa, eetä nyt on juostava äkkiä pois, koska pelkäsin niin paljon, että joudun nyt oikeasti sinne katkolle, eikä siellä saa viinaa ja rauhoittavien lääkkeindenkin anto on niin tarkkaa ja säännösteltyä.

Nyt yritän hakea jostakin motivaatiota itselleni raitistumiseen. Mutta mikään ei oikein kiinnosta, ei suoraan sanottuna kiinnosta edes sekään , että tulisi vaurioita elimistöön, koska en tunne mitään syytä edes elää pidemmälläkään aikatähtäimellä.

Pyydän vain kokemuksianne/mahdollisia selviytymistarinoita alkoholismista elämään?
Ei kiitos herjaavaa, näsäviisaita kommetteja ei kaivata!"

19

1312

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • nicodemus35

   sanotaan vaikka että kaikki ..huom. KAIKKI..lähtee sinusta itsestäsi...ensin täytyy tunnustaa itselleen että okei olen alkoholisti...minusta ei tule koskaan kohtuukäyttäjää joten parempi kieltäytyä kokonaan.moni herää lopetus puuhiin vasta kun alkaa olla jo kovia oireita päällä ...viinakramppia....haimatulehdusta..maksaarvojen nousu....jne jne,,,,elämälle pitää löytää muuta suuntaa kun viinanhuuruinen kapakka elämä tai kotona naulapäässä viikonloppu meininki.erittäin moni ex alkoholisti on löytänyt itselleen esim urheilun viinan vastpainoksi....tai joku muu hyvä harrastus.. itsekuria se vaatii kovasti ja tahtoa...ja eka vuoden kun selviää taisteluista viinapirua vastaan niin alkaaa elämä hymyillä...nuorena voi olla vielä vaikeampaa tavallaan lopettaa kun on sitä meno vaihdetta päällä ja elämäniloa.mutta onneksi nykynuoriso tuntuu menevän oikeampaan suuntaan kun esim 80-90 luvun lapset.ei tarvitse joka viikonloppu olla päissään kun voi tehdä muutakin mukavaa..tsemppiä.

   • Uskon

    Ihminen juo piilottaakseen todellisen sielunsa kaipuun Jumalan yhteyteen.


  • Monesti juomisen lopettaminen tuntuu mahdottomalta, koska se ensinnäkin tuntuu epämiellyttävältä. Toisaalta se saattaa tuntua mahdottomalta jo siitäkin syystä, että henkilön on itsekin vaikea ymmärtää, että mistä syystä hän oikeastaan juo.

   Monesti juojat selittävät itse, että juovat siitä syystä, että haluavat unohtaa jonkin ikävän asian, taikka että ratkesivat juomaan koska jotain ikävää tapahtui heidän elämässään. Vaimon lähteminen ja työpaikan menetys on kuitenkin yleensä johtunut henkilön omasta juomisesta, joten tällainen yksittäinen tapahtuma ei voi olla juomisen perimmäinen syy, vaikka tällaiset tapaukset luonnollisesti lisäävätkin halua juoda.

   Lapsuudessä nähdyt esimerkit alkoholin käyttämisestä liittyvät usein haittajuomiseen. Tämäkään ei selitä, miksi ihminen haluaisi aiheuttaa samoja haittoja ympärilleen kuin oli lapsena nähnyt ja vieläpä kyseisen käytöksen haitalliseksi ymmärtänyt. On todistetusti olemassa ihmistyyppi, joka on perimältään persompi alkoholin vaikutukselle kuin sille keskimäärin ollaan. Tämä ei kuitenkaan selitä kaikkia tapauksia. Joillain saattaa myös olla ns, addiktiivinen luonne, eli he ovat jostain syystä taipuvaisia jäämään riippuvaisiksi monesta muustakin asiasta kuin vain alkoholista.

   Asia voidaan yksinkertaistaa sanomalla, että kun ihmisestä tuntuu nousuhumalan aikaansaama nautinto paremmalta kuin mikään muu, saa se hänet palamaan tämän nautinnon pariin aina uudelleen ja uudelleen, olivatpa sen aiheuttamat haitat miten suuria tahansa.

   Mitä juomisen todellisiin syihin tulee, pitää niiden ymmärtämiseksi mennä syvemmälle ihmisen persoonaan. Miksi juomisen aikaansaama nautinto on voimakkaampi kuin minkään muun henkilön elämässä olevan tunteen? Yleensä vastaus tähän löytyy masennuksesta. Henkilö lääkitsee sitä alkoholilla, koska nousuhumalan aiheuttama piristävä vaikutus saa olon tuntumaan hetken aikaa hyvältä.

   Koska masennus saa henkilön toimimaan lähtökohtaisesti itsetuhoisella tavalla, ei juomisen haittavaikutuksilla ole mitään merkitystä hänelle. Ei ainakaan sillä tavalla, että ne vähentäisivät juomista. Toisaalta kyse on myös itseään ruokkivasta kierteestä. Juominen ja sen aiheuttamat haitat lisäävät masennusta, mikä alunperin juomisen aiheuttikin.

   Juomisella saatetaan myös yrittää korjata sosiaalisessa kanssakäymisessä olevia estoja taikka käsityksiä omasta huonommuudesta suhteessa muihin ihmisiin. Toisaalta nämäkin ovat yhdistettävissä masennukseen, eli lamauttavaan, elämänhaluttomaan ja kaiket voimat viemään tunteeseen, missä kokee jatkuvasti olevansa riittämätön vastaamaan odotuksiin, taikka olevansa huonompi ja vähäarvoisempi kuin muut.

   Masennuksen syyt saattavat puolestaan olla lukuisat, mutta usein syyt ovat lapsuuden kokemuksissa taikka opiskelu- taikka työelämän kokemuksissa.

   Kun henkilö on alttiissa mielentilassa ja jonkin aineen vaikutus tuo hänelle ennenkokematonta helpotusta jatkuvaan ikävään oloon, jää hän kaipaamaan sitä nautinnon kokemusta enemmän kuin mitään muuta. Siitä aineesta tulee kuin mettä mehiläiselle, hän tekee mitä tahansa että pääsee sen lähteelle.

   Mikäli (haitta-)juomisen haluaa lopettaa, tulee käydä läpi, mieluimmin ammattilaisen kanssa, että miksi ylipäätään juo. Masennukseen ja moneen muuhun sosiaaliseen fobiaan on omat lääkkeensä.

   Mikäli mitään psykologista syytä juomisen jatkamiseen ei ole, vaan kyse on puhtaasta fysikaalisesta riipuvuudesta, voidaan riippuvuutta aiheuttavasta nautintokokemuksesta opettaa pois. Tällä tarkoitetaan antabusta ja muita sen kaltaisia aineita, mitkä ottavat pois alkoholin käyttämisen antaman nautintokokemuksen.

   Mikäli henkilöllä on kuitenkin psykologinen motiivi käyttää alkoholia, jättää hän mainitut lääkehoidot pois, koska hän tarvitsee alkoholia muustakin syystä kuin pelkästä nautinnosta. Toisin sanoen, hän kokee silloin lääkehoidon rajoittavan toimintakykyään ja elämäänsä ylipäätään.

   On siis tärkeää selvittää, että minkä vuoksi kukin henkilö alkoholia käyttää ja yrittää pureutua hoidossa näihin syihin.

   Pelkän korkin kiertäminen kiinni ei poista juomisen syitä ja saa henkilön vain ratkeamaan juopotteluun yhä uudestaan.

  • kysynpävaa

   Itse olen saanut apua karpalo dietistä katso netistä Karpalo projekti Voit soittaa Arto Hyvöselle ja jutella sinun tapauksesta. Tällä linjalla viinan himo pysyy poissa.

  • mievuan3

   Pitää kokeilla jos/kun pääsee kaupassa käymään. On vaa niin masentava fiilis taas, ettei huvita lähtee mihikää.

  • mievuan3

   Mitä olette tehneet ns korvaavana tekemisenä? Itse tykkään taiteesta, sen tekemisestä I love <3 Mutta jostain syystä, seki n valo on sammunut.. Yritän piirtää, joskus jopa jaksan ja saan jotain jotain akaa, jota edelleen sitä piirrosta työstän aina uudelleen. Nyt yksi väri puuttu, ja sitä ei oikein muita punaisiakaan saa sekoittamalla..

   Taiteilu: piirtämien, maalaaminen ja kaikki mahdollinen sen suunnittelu. Entiedä, kuuluuko loputon haaveilu siihen. Minusta kuuluu, koska moesti se miulla on ollut luovaa, samoin jotkut unet (joita usein näen) , niiitäkin joihin herään,kun luulin sen olevan totta..

   Nyt yritän olla juomatta....

   • rimpsapera

    elä kehtoo olla juomatta...kuolet jannoon...vesi vanhin voitehista...vakavanha väinämöinen...kyllä taiteilija voi rimpsalla vähä totia kumota sole poka mikhään...ja sitten illalla ..."itseni uneen itken ja uniin onanoin...onanoin.....


   • Anonyymi

    Korvaavaa tekimistä, jos haluat raitistua, on ravata joka päivä AA ryhmissä kuuntelemassa suuriin ikäluokkiin kuuluvien vittuilevien valtiomiesten ja hiekkavittuttuisten diakonissojen paasaamista siitä, että sun nöösin pitää mennä juomaan lisää että tiedät mistä puhut.


  • Korjaussarjan kun jättää pois ja kärsii krapulan pois miehekkäästi, niin illalla voi taas nauttia nousuhumalasta.

   Maksakin tykkää tauosta, huikka on aina paras kun sen ottaa selvin päin.

  • ex-raitis3

   Viinaa juomalla pääsee mukaan porukoihin. Kouluaikaan kotibileisiin, vähän myöhemmin opiskelbileisiin. Näistä moni on löytänyt kumppanin jonka kanssa on perustettu perhe.

   Myös kaverisuhteita pidetään yllä kun käydään kaljalla ja kosteissa saunabileissä jonkun mökillä. Työelämässäkin menestyy kun käy firman pomojen kanssa kosteissa saunailloissa.

   Jos pysyy raittiina jää syrjään kaikesta tästä. Ei löydä kavereita kun kaikki muut ovat bilettämässä. Kumppani jää löytämättä ja perhe perustamatta.

  • mievuan3

   Nyt ei pysty seinään lopettamista.. Vähitellen lopettaminen helpointa tässä tilnteessa. Niitä loiventavia 10:nnestä alas pari päivää. Vapisee jo ilmankin, ei tule mitää jos kertaheitolla alkaa absolutistiks..

  • mievuan3

   Sekin totta. Usein, liijanki usein tapahtumat, kaveiporukka yms. Pääpuheenaihe on viina, ja viinaa juodaan jatkuvasti.. Ollaan humalassa, mennään nukkumaan sitte kun herää jotkut vapisee selvänä toiset ottaa korjaussarjaa. Kyllähän se krapulan pois saa, usein vaan jos niitä ottaa alkaa taas purki siitä..

  • mievuan3

   Minun lepiharrastukset ovat kaikki alkohiin liittyvät jutut ne perjantait, joihin lähdetään juomaan.. Juominen yleensä.Jos menee hyvin otetaan ryyppyä ilolle, huonposti otetaan ryyppyä surulle, siltä väliltä otetaan ryyppyä kun ei kiinnosta EVVK.

   Ollaan vaan humalssa tai krapulassa koko ajan, aina.

   Mikään ei oikein kiinnosta, nekään jotka ennen vat kiinnostaneet. Olen ollut jns juoppokuskina aika monesti jo ikään nähden. Kyydittävät ihmiset antavat rahaa: 10-30 uron väleiltä. "Oikea käsi, vänkkärin puoli" , istuu yleensä rekkamies. Jos jotain ongelmia tulee vaikka sen maksamisen puoleen, hän auttaa aina.

   Kaikki asiat rullaisivat hyvin, mutta en uskalla enkä halua lähteä arvaavattomassa tilassa rattiin. Tietysti en halua ketään "vaikutuksen alaisena" kuten en selvänäkään halua satuttaa. En ikinä, koskaan ja piste.

   Tein aikoinaan kijua omassa huoneessani, annoin käydä n. viikon. Kun tuote oli kirkasta, sameaa jos se vielä oli, pitää antaa olla korkin tai mikä vaan on ollut estämässä happea tulemasta ns tilaan. Tykkään kyllä sitä puuhasta, monesti kärsivällisyys loppuu ja siksi menen ostamaan jotain alkoholipitoista. Ja sorrun taas.

  • eitippatapaatoista

   Medialta äkkäsin jonkun julkun raitistuneen,kun hän oli ollut 3 vk- 3kk juomatta.Tietenkin tätä henkilöä on syytä kehua "suorituksestaan", mutta sama kuin pitkäaikaistyötön lähettäisi työhakemuksen, yhtä tyhjän kanssa :) Hyvä/"hyvä" alku, entä jatko?

   Jos(ja kun) henkilö aikoo *aikuisten oikeesti* raitistua, hän menettää/tulee menettämään entiset kaverinsa, kaikki! Uusi ystäväpiiri ei rakennu muutamassakaan kuukaudessa, joten hän joutuu kohtaamaan yksinäisyyden,mitä tietysti pelkää.Yksinäisyys on kaikille peloittava "kaveri." Tässä tilanteessa sinun täytyy kohdata itsesi(mikä ilman kännihölmöilyjäkin olisi vaikeaa ja katkeraa, heh!)

   Ekana raittiusvuotena tulee "rommautuksia" väkisin, sillä alkoholi on taitava vapaapainija,eikä noudata mitään sääntöjä,ei inhimillisiäkään.Vaikea on rapuloissaan nousta vuoteesta.Alkoholi pyörii mielessä jokainen päivä ja yö. Toinen vuosi on jo helpompi ja katso: Kolmantena vuotena voit alkaa jo varovasti haastammaan RAITTIUDESTA, jos uskallat,kaikki eivät pidä näistä raittius-tarinoista.Sitäpaitsi puolisosi ei kestä raitistumistasi,vaan jättää sinut ja ottaa tilalle toisen samanmoisen,mieluummin tietysti pahemman.Ynnä raitista seuraa et tapaa aa-kerhoissa,joten olet tosissasi ihan yksin ennen kuin tokenet ja saat taas uusia ystäviä.

   Alkoholi on vaarallinen vastustaja painimatolla.Harvat ovat sen voittaneet selätyksellä ja vielä harvemmat kerralla, mutta löytyy sellaisiakin,jotka ovat.Hatunnosto heille.Toista se on meitin maatiaisten kanssa,kauan piti painia ennen kuin vastustaja nöyrtyy lopullisesti.

   Toisen kerran kirjoitan myös aiheesta kuinka helposti riippuvuus korvautuu toisella.Olet sitte julkku tai tavis-alkoholiin ei kannata suhtautua koskaan kevyesti ja painivastustajana se on MA-TO.Tyypillistä nykyaikaa,jotta "uhrille" usein naureskellaan.Tähän ei ole yhtään järkisyytä.Aatelepa ite!

  • DryVodkista

   Jos ei saa naista niin voi hyvin juoda.

  • 6000-päivää

   "Nyt yritän hakea jostakin motivaatiota itselleni raitistumiseen. Mutta mikään ei oikein kiinnosta, ei suoraan sanottuna kiinnosta edes sekään , että tulisi vaurioita elimistöön, koska en tunne mitään syytä edes elää pidemmälläkään aikatähtäimellä."

   Viina on suljettu järjestelmä: alku ja loppu. Se on ongelman aiheuttaja ja estää myös ongelman ratkaisun. Kiinnostamattomuus ja apaattisuus johtuvat alkoholista. Kun viina jää, alkaa löytyä myös motivaatiota ja kiinnostuksen kohteita elämiseen, elämä alkaa. On ulkoista apua irtipääsyyn, vertaistukea, henkistä ja fyysistä apua; tämänhän tiedätkin. Jos mikään ei auta, on yritettävä yksin; yksinhän kaikki on loppuviimeksi tehtävä.

   • Eiköolekummaa

    Yksin lähti joutsen lentoon kohti etelää, yksin lensi ja putosi väsyneenä mereen.
    Ne jotka parvessa lähtivät, ne jaksoivat ja ne pääsivät etelän lämpöön talveksi.


  • juopoikajuo

   junnut on junnuja kuten aloittajakin...kun alat kasvaa untuvikosta mieheksi niin voit alkaa miettimään juomistasi...toki en kyllä ole kirjoitustesi perusteella oletko kumpaa sukupuolta edustat......

  • siisoikeesti

   Aloitelma on provo("ois se kauhiita,jos käyttäisin alkoholia"),mutta alkööt tämäkään saattako meitä murheellisiksi: Todentotta-tahot jotka väittävät auttavansa sinua, he vaan VÄITTÄVÄT, todellisuudessa EI KIINNOSTA(e.k.m..=ei koske minua), joten hyväksi onneksi olet itsesi varassa,silloin voit tälle asialle jotakin,eikä ole kuin aktiivimallissa-teet mitä vain sinua rangaistaan,heh.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joonas Rask viettänyt omasta

   mielestään kivaa iltaa hyvässä hengessä.. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010582941.html
   Maailman menoa
   2
   2001
  2. Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin

   Matti, 72, on myynyt jäätelöä Espalla 27 vuotta, mutta nyt hänelle riittää: "Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin". Rep
   Maailman menoa
   10
   1368
  3. Nythän sitä sopii hallituksen lepäillä lomilla

   kun on Suomi saatu perikadon partaalle. Työpttömyys on huipussaan ja velkaa on vedetty kaksin käsin. Valtion yhtiöistä o
   Maailman menoa
   49
   1030
  4. J mies jos vain vielä voit

   Tule luo https://m.youtube.com/watch?v=F5pinBuBRwE&pp=ygUdam9zIHZhaW4gdmllbMOkIHZvaXQgdHVsZSBsdW8%3D Ikuisuutta ei van
   Ikävä
   10
   930
  5. Onko sulla joku

   Suunnitelma jo olemassa
   Ikävä
   58
   897
  6. Mites ois nainen?

   Lähdettäisiinkö yhteiselle lenkille joku ilta? Vaikka sinne metsään. Olisi varmaan juteltavaa puolin ja toisin.
   Ikävä
   59
   851
  7. Koska kumpikaan ei saa sanaa suustaan

   niin miten olisi, jos opeteltaisiin viittomakieli ja hoidettaisiin kommunikointi sillä? Olisi varmasti helpompi murtaa j
   Ikävä
   52
   812
  8. Captain suuttui ja mustaksi muuttui

   Nyt on sitten laadittu oikein tiedote. Viimeksi oli siirtämässä laivojaan kun hävisi oikeudessa Savonlinnan kaupunkia va
   Savonlinna
   38
   778
  9. Kolme parasta piirrettä sinussa

   1 Huumorintaju 2 Turvallisuus 3 Sait minun parhaat puolet esiin Miehelle
   Ikävä
   17
   754
  10. Minua nainen vaivaa vähän yksi asia.

   No se vaan kun pidät minua epäilyttävänä ja jotenkin minulla on sellainen olo että kiinnität tekemisiini huomiota vähän
   Ikävä
   25
   733
  Aihe