Korkokatto tiukkenee rajusti 2019??

korko-esa

"Uusi korkokatto olisi selvästi tiukempi kuin edeltäjänsä – siinä missä vuonna 2013 säädetty laki salli vielä 50 prosentin todellisen vuosikoron alle 2000 euron luotoille eikä säädellyt sitä suurempia vakuudettomia luottoja juuri mitenkään, nyt kaavailtu lakimuutos laskisi korkokaton 30 prosenttiin" (lähde: https://www.easyfinance.fi/pikavippien-korkokatto-tiukkenee/)

Vaalit tulossa vai joko näihin on vihdoin tulossa jotain järkeä?

Voiko jollakin puolueella olla poliittista tahtoa heittää tähän kapuloita rattaisiin?

15

375

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mikääneimuutu

      Entisestään isompia lainoja tarjoaa jo olemassa olevat pikavippiyritykset köyhtyville inflaation vaivaamille kotitalouksille. Mikähän siinäkin et kokoomuksen riveissä vaivaa järjen köyhyys seuraajasta toiseen.

    • Outoatouhua

      Kannattaa elää varojensa mukaan, eikä kuvitella että lainaamalla tulee onnelliseksi.

    • swlwo9392kksks

      Veikkaan, että uuden korkokattolain säätämisen jälkeen seuraava buumi on 30 %:n korkoiset 200 - 500 vuoden pituiset järjestelylainat, joissa olisi kohtuullinen korko mutta tosipitkä takaisinmaksuaika. Myös joku vippaskonstifirma saattaa keksiä ikuisen kulutusluoton, jota maksetaan takaisin loppuikä tyytyväisenä, tulivathan omat velat kerralla ”järjestettyä”.

    • seonhelppoa

      Tuollainen laki, kun tulee voimaan, on pikavippibisnes loppu kerrasta. Kukaan ei lainaa noin alhaisella korolla persaukisille. Niin moni jättää maksamatta, että ei vaan kannata.

      Mutta kyllä juntit aina keksii keinot tuhota luottotietonsa, että pääsee suomi24:een sitten valittamaan, kuinka on vääryyttään joutunut viimeiset 15 vuotta makselemaan kaiken suojaosuuden jälkeisen ulosottoon, eikä laina ole edes lyhentynyt.

      Parasta olisi säätää laki, jossa vakuudettoman lainan ottaja menettäisi saman tien automaattisesti luottotietonsa. Niitä ei kuitenkaan kukaan vastuullinen ja järkevä ota ja juntit taas saisivat heti suojan, ennen kuin ehtii ottamaan liian monta lainaa ja tuhota elämänsä.

      • j0ih0jetjhet09jh

        On tulossa myös positiivinen luottorekisteri, ja rahoituslaitokset alkavat saada aiempaa enemmän tietoa hakijoiden rahatilanteesta. Seuraus: luottotappiot pienenevät ja kulutusluottojen korot alenevat n. 30 prosenttiin, josta tulee uusi normikorko (ja samalla myös lakisääteinen maksimikorko).


    • rahan_himon_teot

      Niih, osa syynä kilpailu, loputon rahan ahneus (himo), maailman kaikki varallisuudeksi mitattavan yksikön hidas varma tasoittuminen tekee ihmiset kotitaloudet ehkä valtion päättäjätkin omalla tasolla täysin kykenenemättömiksi tekemään mitään hyödyllistä jään kylmässä todellisuuden tilanteessa pois käytetty raha on pois käytetty raha ja sen tilalle tarvitaan yhä enemmin uutta rahaa kyetäkseen pitämään taloutta myötä tuulessa. Siis joka vuorokauden kierrossa tuotannolle tehoja lisää ja lisää :D lisää ja lisää :D tästä noin kymmenen vuoden päästä ollaan jälleen suurien muutoksien edessä :D tai lapsien mentävä ilman housuja kouluun tai oltava menemättä

    • Saapasta.nähdä

      Jos joku tuon lain ampuu alas niin se on SDP tai vassut. heidän agendalla on pitää kansa köyhänä ja nöyränä sekä estää varallisuuden kasvu. Jos tämä pääsisi tapahtumaan, heidän kannatus romahtaisi.

    • Näinonnäppylät

      Kyllä 30 prosentin korko on myös koronkiskontaa.
      Maximi korko pitäis laittaa 7 prosenttiin.
      Näin päästäis eroon pikavippipuljuista ja ihmisten laittamisesta kurimuksiin.
      Ihmisten pitäis opetella uudestaan säästämistä ja käteisellä ostamista.

      • dfgdfgdfg

        Vaikka maksimikorko olisi tasan nolla prosenttia, niin aivan samat henkilöt päätyisivät ulosottoon kuin nykyäänkin. Elämänhallintaa ei lakimuutoksilla saada opetettua.


      • kaikkimulleheti
        dfgdfgdfg kirjoitti:

        Vaikka maksimikorko olisi tasan nolla prosenttia, niin aivan samat henkilöt päätyisivät ulosottoon kuin nykyäänkin. Elämänhallintaa ei lakimuutoksilla saada opetettua.

        Tämä on täysin totta. Vaikka idiooteille antaisi miljoonan, niin ei mene kauaa kun ovat taas persaukisia sossun asiakkaita.


      • jauaiwjajqjqq

        Kela kyllä ottaa tuon miljoonan laskelmiinsa mukaan ja vyöryttää tulevein kuukausien tuloiksi. Eli 1 000 000 / 491,21 = n. 169 vuotta, vasta silloin saa hakea seuraavan kerran toimeentulotukea.


    • HauskojaLausuntoja

      Korkokatto nykyisen luonnoksen mukaisena iskisi pikavippaajiin, joilla nimelliskorkokin huitelee helposti 100 prosentissa. Esimerkiksi Ferratum ja Vivus. Toki Ferratumilla on nykyäänkin myös Prime-tuote, jossa nimelliskorko on 5 - 45%, eli sinne puolelle voidaan siirtyä jos rahkeet riittää.

      Parhaita paloja luonnoksesta annetuista lausunnoista tähän mennessä:

      Santander riemuitsee, kun pikavippaajia körmyytetään ja heittää löylyä kiukaalle. "Korkokattolainsäädännön laajentaminen ja tiukentaminen ovat ehdottomasti askelia oikeaan suuntaan kohti kuluttajalle avointa ja reilua lainamarkkinaa."

      Lindorff vastustaa hyödykesidonnaisten luottojen, kuten Lindorffin oman Verkkokauppa.comin Apurahan sääntelyä. Tässä on vaan sellainen juttu, että kuluttaja voi laillisesti kiertää luoton käyttötarkoituksen myymällä luotolla ostetut tavarat välittömästi. Sitä paitsi varsinaiset rahaluototkin käytetään yleensä kulutukseen ja hyödykkeiden ostamiseen.
      "Esityksessä ehdotettu soveltamisrajauksen poistaminen hyödykesidonnaiselta luototukselta on ongelmallinen eikä rajausta tulisi poistaa... Hyödykesidonnainen luotto voidaan myöntää vain kulutushyödykkeen hankkimista varten, joten säädöstä ei voi kiertää."

      Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n mielestä on väärin, että yrityksiä rangaistaan lain rikkomisesta. Suomalaiset yritykset rikkovat kuitenkin lakia jatkuvasti, joten niiden rankaiseminen aiheuttaisi heijastusvaikutuksia koko markkinaan. Tasa-arvon nimissä yritysten pitäisi selvitä lain rikkomisesta korkeintaan huomautuksella tai nuhtelulla, viranomaisten tapaan.
      "Emme pidä perusteltuna ehdotusta, jonka mukaan luotonantajan rikkoessa korko- tai luottokustannuskattoa koskevaa sääntelyä, kuluttajalta ei saisi periä lainkaan korkoa tai muita luottokustannuksia. Pidämme ehdotusta ylimitoitettuna ja arvioimme sillä olevan heijastusvaikutuksia koko kuluttajaluottomarkkinaan. "

      • Hulluottaakulutusluottoa

        Ei mitään kuluttajaluottoja.Asuntolainat poissulkien.
        Säästäkää. . . SÄÄSTÄKÄÄ ja ostakaa sitten.


    • PG56sZ

      Toivon korkojen pikaista nousua, että saan pankeille lainaamistani rahoista edes hieman tuottoa.

    • Mitenmeniomastamielesta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      133
      5320
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3307
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1425
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1316
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1307
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1287
    Aihe