Onnea Lapua

2x4

Tulovero% ei sitten nousutkaan 21,50:stä ylöspäin . Oikein hyvä, olemme vain 0,5% Seinäjokea kalliimpia ,joka tulee kyllä takaisin halvempien asuntojen hinnassa takaisin monin kerroin. Tervetuloa Vihreään ja Vireää Lapuaan uudet asukkaat.

95

1630

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • päätööntä-huhkimista

      Seinäjokisilla on palvelut paljon kalliimpia mitä lapualla ja ylistaros sekä peräseinäjoella hinnat aivan pilvis näistä, sieltä pakoa on ruvennut pukkaamaan, tualta ropaskan pesästä.

    • ilikijjää-touhua

      Parkki sakotuskin on yksi piirre millä yrittävät vajauksiaan paikata, jotta kaukana on tusta pysyttävä.

    • Kovahuolilapualaisista

      Lapuan tilanne ei ole kovin helppo ymmärtää. Veroprosentti kuuluu kärkikastiin. Menojen lisäys hoidetaan lisäämällä lainaa. Kaupungin laskelmien mukaan lainat ovat vuoden 2015 lopulla 5000/asukas. Konsernilainojen kautta lainojen kasvu on Lapualla perinteisesti ollut vielä suurempaa. Ne lasketaan myös euroa/asukas periaatteella. Lähiviikkoina julkistettavasta talousarviosta selviää ovatko konsernivelat kaksinkertaiset verrattuna suoriin lainoihin. Suurin ongelma Lapualla on velan lisääntyminen samaan aikaan kun asukasluku, erityisesti veronmaksajien määrä vähenee.
      Ilotset halvoista asuntojen hinnoista. Tämä ei ole kuitenkaan ilon aihe. Lapualaisten kiinteistöomaisuudesta on hävinnyt viime vuosien aikana 30-50%. Tästä seuraa kiinteistöjen vakuusarvon alenema, joka näkyy kiinteistökaupassa ja muussa lainanotossa pankkien rahahanojen kiristymisenä. Asuntojen halvat hinnat tosiasiallisesti laskevat asuntokauppaa. Kysymys ei ole Lapuasta vaan tavallisten lapualaisten elinmahdollisuuksista. Ainoa toivo käytännössä on liittyminen osaksi Seinäjokea, koska uusia asukkaita ei ole riittävästi muuttamassa Lapualle. Ilkkakin sai oikein uutisen yhdestä muuttajasta!

      • päin-petäjää-noilla

        Lapua pärjää jos ei anneta seinjoen lapuaa tyhyjätä, siellä se huoli nyt on -pian kaikki pekit seis ja konkat päälle.


      • mikä-neuvoksi

        Nurmoohan vampattiin aikanaan seinäjoen pasinaksi, sen suurempia siitä selvittämättä, sama tilanne oli seinäjoellä nytkin kuin silloin ja paljon isommassa muodossa, laskua on ja rutkasti-

        Ja luulot vielä suuremmat onnistumisesta, koskas alasajo alkaa.


    • GraniKutsuu

      Kauniaisissa on veroprosentti 17 ja parempi palvelutaso. Revi siitä. Taidan muuttaa Granin. Ei tule ikävä teitä veronkiskureita.

      • pakoa-ruuhkapaikoista

        Katos muu kauniaisten hintataso, paikkahan klummiutuu aikanaan ja vielä kun se reppureilla täytetään -eipäs muuta tarvita-


      • VerotusKeveneeGranissa

        Kauniaisissa ei ole lääkäripula, kun siellä asuu 1.000 hyväpalkkaista lääkäriä matalan verotuksen vuoksi. Lapua voisi ottaa mallia ja harmonisoida verotuksen Kauniaisten kanssa. Ei olisi enää pula lääkäreistä Lapualla.


      • lääkäröinti-kallishuvi

        Sairahas paikas tarvitaan palion lääkäreitä, jotta kyllähän se maksaa ja isoo tuloisia vielä -niinkuin sanoot.


    • nikolaikopeloivaan

      Hinthaaran Grankullan doktorit tuikkaa teitä kakoseen.

    • utobiaa

      Lapua ei pärjää nykyisellä veroprosentilla. Ilmeisesti tarkotuksella ajetaan kunta kuralle ennen kuntaliitosta. Uskokaa nyt tyhmemmätkin.

      • ilman-kiikarointia

        Joo muttei seinäjoki lapuaa putsaa, tua saa painua rapkkohonsa velekasherses, kun on itte ne väsännytkin.
        -pako tualta rottalasta on jo alkanutkin, mikä näkyy selvästi.


    • mussol

      Lapua ottaa Italiasta oppia. Vaalivuosi tulossa. Ei mitään vastuuta päättäjillä. Korot nousevat keväällä. Lisää lainaa otetaan. Järkyttävää.

      • mutkarataan

        Seikkiläs sitä vasta harakoivat, koskas junakin tuan paikan tuloo kiertämään.


      • ohitus-teitä-väsäten

    • onko2018

      Aina olen kuullut sanottavan että sitä niittää mitä kylvää. Me ollaan tilanteessa jossa meille ei todennäköisesti uutta kylvömahdollisuutta anneta ja sato on huono.

      Ollaan tilanteessa missä on pysähdyksen aika, mietitävä ja avattava kipupisteet jotka ovat kuntalaiset tähän jamaan saaneet.

      Ulostulo vaatii meiltä kaikilta nöyryyttä ja uuta tilanne analyysia tulevasta.

      • Realistinpoika

        Uskotko, että me lapualaiset pystymme katsomaan kipeää totuutta silmiin. Sadan veronmaksajan muuttaminen muualle vie n. 2 miljoonan verotulot, jotka on korvattava lainoituksella. Tämän totuuden avaaminen tekee kipeää, koska ainoa ratkaisu on kuntaliitos, mieluimmin koko E-P:n käsittävä uusi Lakeuden kaupunki.


      • kuun-tuijottajat

        Kyllä pelastus on kuntayhtymät ja kuntien henkilöstömäärät sopusointuu kunnan kansa.

        -seinäjokihan hakee täyttä kuntaliitosta ja sitten haravoisi koko aluetta läjääsä ja rakentelisi kuutaan muista mitään piittaamatta-
        -näin kyllä joo, maakunta maksaisi tämän -huuto ja vaateet senkuin rulettaisivat ja vapain käsin-


    • kuta-katselevat

      Lapualla jatketaan touhuamisilla ja sopivilla järestelyillä, hauhailijoista on vain pysyttävä kaukana ja tuasta tyhyjärista joka sukeltamaan on ruvennut.

    • pekku

      Hamaan loppuun asti, eikö?

    • titanic

      Uhotaan loppuun asti, vaikka paskat on housuus. Varaudutaan lainan ottoon vaikka tiedetään korot nousoo. Ei ole vastuuta kellään. Pois,pois lapualta vikkelään.

      • pysyvää-asutusta

        Lapuallehan on muuttamassa kokoajan rakentajaa, aivan yhtenään kopsetta on kuultavissa,
        Touhaajat ja järkevät rakentuvat lapuaan ja pysyvästi-


      • Kylläsesiitä

        Ei tässä mitään uhota vaan mennään hyvin suunnitellulla polulla kohti kuntaliitosta. Nyt ei kannata muuttaa pois, tilanne tasaanttu Seinäjoki-liitoksen myötä aika pian.


      • mättäältään-tippuvat

        Seinäjoki rapuria pitää karttaa, eihän noikun muita nielevät kuluihinsa ja nyt siellä onkin sitä kulua ja huutoo vauhdista palijastuu pian näillä seleväksi kuun katseluksi elikkä aivan tyhyjäksi-

        -vauhti tyrehtymässä noilla-


    • naapurin-isoteluita
    • theend

      Ei ole vastuuntuntoa lapuan päättäjillä. Vedetään talous niin kuralle kuin voidaan. Sitten huudetaan valtiota avuksi. Valtio pakottaa kuntaliitokseen Seinäjoen kanssa. Siten turvataan lapuan kuntatyöntekijöille 5 vuodeksi työtä ja palkat myös. . Näin se homma etenee.

      • putsarit-tollikossa

        Kyllä noita putsari itkua piisaa, aivan hävetykseen astin.


    • TotinenTorvi

      Juurikin kertomallasi tavalla. Lopputulos seinäjokisina on meille erinomainen. Onneksi sitä ei enää voi pilata mikään, on tehty niin hyvin velkaa vaativia päätöksiä ja suhmuroitu menneinä vuosina pelivarat riitelyyn. Vahinko tosin on, että tavallisten ihmisten asuntojen hinnat ovat palasina.

    • ååååpio

      Syksyllä sitten otetaan 10 milj lainaa. Tilanne tulee tietysti täysin yllätyksenä.

    • onksjärkeevaiei

      Jos Lapua ajetaan alas ennen kuntaliitosta, sinne se myös tulee jäämään. Miksi lapuaan pitäisi tuhlata rahaa. Lapua jää kuntaliitoksen jälkeen samanlaiseksi tuppukyläksi kuin Ylistaro. Eikä asuntojen hinnat mihinkään nouse, päinvastoin laskevat entisestään.

      • vaaraat-suuvet-tuossa

        En tiijä mutta seinäjoki on nyt ajanut ihtesä jammaan, ja haluaa ympäristöstä rahoittaa tätä kuoppaasa, elikkä putsaamalla ympäristökunnat ja sumeilematta jot keko keskustansa muka näin nousisi.


      • härski-ajattelua

        Ympäristö nyhtäykseen jot sioitajien kalusto tulisi seinäjoella käyttöön näin ikkään.


      • Järkeähoijärkeä

        Kirjoita viisaita! Ensi vuonna alkaa olla viimeiset hetket toteuttaa kuntaliitos vapaaehtoisesti!


      • vaikia-tapaus
        Järkeähoijärkeä kirjoitti:

        Kirjoita viisaita! Ensi vuonna alkaa olla viimeiset hetket toteuttaa kuntaliitos vapaaehtoisesti!

        >>Kuntaliitos vapaaehtoisesti<<

        Onkos seinäjoki jo noinkin heikossa hapessa, tämä kilijuvien paikka mitkä kävivät kahtellen ympäristöösä käsiksi...


      • Hetpaikalla
        vaaraat-suuvet-tuossa kirjoitti:

        En tiijä mutta seinäjoki on nyt ajanut ihtesä jammaan, ja haluaa ympäristöstä rahoittaa tätä kuoppaasa, elikkä putsaamalla ympäristökunnat ja sumeilematta jot keko keskustansa muka näin nousisi.

        Te ki lähittä hethjärveltä kohti etelä-pohjanmaata.Saahaan olla jo lapualla ja pian muutamma ääsjoelle.


    • aleepukkaa

      Miksi ei pudotettu alle 20 prossaa? Voisko asiaa harkita uudestaan?

    • Sivustaseuraaja

      Seinäjoella ensi vuonna 4486 euroa/asukas. Konsernivelkaa oli vuonna 2017 8580 euroa/asukas ja velka on noussut tänä vuonna mutta tilinpäätöstiedote ei ole tietenkään vielä tehty.

    • matikkaa

      Seinäjoella väkiluku kasvaa Lapualla ei. Kiinteistöjen arvo ei ole romahtanut Lapualla on. Siinä se ero.

      • kyllä-tänne-sopii

        Yksi jonohan on tuossa välillä, seinäjoelta lapualle muuttajista !

        Joo tervetuloa vain lapuan järkevyyteen ja edukkuuten asumiskustannuksissa.


    • Tasapäätollot

      Ei voi ku nauraa näille lapualaasten jutuulle.Verrata ny lapualaasten ja seinäjokelaasten velkaa per asukas.Lapuallahan ei oo mitää omaasuutta toisin ku seinäjoella.Taitaa vanhas nurmoon kunnaski olla enemmän omaasuutta ku lapualla, ja kaikki kunnan kiinteestös on kunnos eikä homehes.lapualaaset köyhyyksissä myivät oman sähköyhtiönkin ruottalaasille.Nyt ei tuu sieltäkää rahaa .Samoon on teheny Kurikka ja Kauhajoki.Suurin osa valtionyhtiöören osakkehista myyty ja pian menöö loputkin jakk velekoohin sun muihin lainoohin.
      Seinäjoella on sähköyhtiö ja sähkönjakeluverkko kaupunkilaasten omistukses.
      Kaikki sähkölinijatkin on pian maa nalla eikä oo lahoneeta avolinijoja.
      Milijoonia tuloo nyt ja tulevaisuures sieltä ja sähkö ja siirtohinnat on suomen erullisemmasta päästä.Uuuret asiakkahat maakunnasta ja lapualta vinkuu sopimuksia meille mutta ei kaikkia oteta ku ovat myöhäs liikkehellä.Sähköä piisaa omahan kaupunkihin ja vähän vierahillekkin nykytehoolla.Sanoosin notta seinäjoen suhreluku mitä velekoohin tuloo on 8 plus.Lapualla se on 5 ja pian tippuu vitosehen muissaki naapurikunnissa paitti kuurtanehella.

      • helpporahna

        Sioittajat on vallaneet seinäjoen ja hyvinkin rahna-ahneet ja näitäkin on vielä pieni joukko, tästäsyystä se pako sieltä on hyvinkin voimakasta ja muuta vastaavaa.


      • Kukaan enää osta Seinäjoelta sähköä kun menivät nostamaan hintaa. Tääkin vaihtaa vaikka Jylhän sähköön jos ne ottaa asiakkaaksi. Heillä kun niitä piisaa oikeasti.


    • pennonen

      Seinäjoella on sijoittajia ei tarvitse kaupungin ottaa riskiä. Lapualla ei ole sijoittajia kuin muutama persaukinen mustapaita . Ja kaupungin rahakirstu ammottaa tyhjyyttään. Korot nousee lamaa pukkaa se on Lapuan menoo nyt?

      • painoarvoton-paikka

        Kukas sioitajia puntaisi ja näitten sioituksia, näin järkevät muutavatkin eikä uusia muutakuin kelantyömiestä tuanne.

        tua ropainfo on tuolta pienen joukon hallitsemaa omahyväistä räksytystä, muka ympäristön huonoudesta ja seinäjoen ihanuutta, mitäs painoarvoa tuolla on.


    • TotinenTorvi

      Kuntatalouden ymmärtäminen on vaikea laji. Velkojen kohdalla voisi Seinäjoen ja Lapuan tilannetta verrata kahteen yrittäjään. Ensimmäisen tulot kasvavat, hän lisää velkaa vahvistaakseen kasvua. Rahaa tulee kassaan lisää ja lisää. Toinen yrittäjä ottaa velkaa pitääkseen hommaa yllä, koska asiakkaat vähenevät. Lapuan ongema on väestökato eli veronmaksajien väheneminen. Muitakaan yrittäjien merkittäviä investointeja ei ole näköpiirissä. Jos Lapuaa halutaan verrata johonkin on oikeampi vertauskohde Ilmajoki tai Kauhava. Seinäjoki etenee maakuntakeskusten vahvistuvassa sarjassa.

      • kältärit-vaanivat

        Mitä seinäjoki lapualla vinkuu ja haluaa hävittää kuntataloutemme, jonka ihtellensä kääräisisi tuloiksi,
        -niinkuin muistakin rapauskohteistaan, kaikki hyöty tuolle napaselle -mikäs oikeus jessuus tällä kältärillä on tämmötteen.

        Jos kuntaväki kaikkoaa lapualta, tuppeutuu siinä samalla koko lapua !


    • vcvvbn

      Persaukinen lapua, huutaa apua!

    • napasen-nätyllä

      Ei lapualaiset seinäjoella uluvo -niikuin seinäjokiset lapualla ja aivan vonkuvat miksiköhän, vaikka saavat pitää näitä yhteisiä E-Pon laitoksiamme napasessaan-

      • EiOleVakuuksia

        Kirkonkylä tarttee rutkasti onnea ja mamuja,
        muuten vouti perii.


    • Odotanliitosta

      Kyllähän tämänkin saitin kirjoituksista, joissa on perustelut, näkyy, että Lapualla on valittu tie, jossa velkaantumisen kautta päädymme Seinäjoen kaupunginosaksi. Pidän sitä erittäin hyvänä lapualaisten kannalta. Voimme siis olla kiitollisia päättäjillemme, jotka eivät nosta veroja, vaan lisäävät velkaa. Myös tuhlailu toimii pitkässä juoksussa lapualaisten parhaaksi.

      • ohto

        Pakkoliitos voi tulla Kauhavaan. Kuis sitten käy?


      • åååminne

        Parempiosaiset ehtivät muuttaa pois ennen kuntaliitosta. Mitä jäljelle jää, asuttavat sitten lapuaa.


      • Nyonkiirus
        åååminne kirjoitti:

        Parempiosaiset ehtivät muuttaa pois ennen kuntaliitosta. Mitä jäljelle jää, asuttavat sitten lapuaa.

        Oli paree tämänkin takia totuttaa kuntaliito mahdolimman pian, niin ihmisten ei tarttis muuttaa.


    • kyllä-lapualle-sopii

      Seinäjoelta muutavat järkevyyttään lapualle, joo antaa sioittajin kopata tyhyjä siellä, elikkä persalamäkeä huristavat, vaikka yrittävät väen siirtoja ja halliintaansa seinäjoen ja tämän ympäristön.

      Rahan anneet kärsimättömät-

    • pilvin-pimein

      Koti piletystä ja hoiloota omaperäistä semmosta-

      youtubesta hakemalla pääsee itse paanalle tuolla : - karaoke suomi - sieltä ääneen

    • ÖLJYSHEIK

      Minä en tunne yhtäkään Seinäoelta Lapualle muuttanutta .Sensijaan Lapualta Seinäjoelle muuttaneita tunnen useammankin.
      8 hyvätuloista perhettä sekä 5 akateemisesti koulutettua hyväpalkkaista työntekijää.
      Näitä Seinäjoella
      Töissä käyviä lapualaasia kyllä piisaa tientäydeltä sjoki-lapua tiellä.Siellä ne ajelee jonossa ja yrittävät ohitella muita vaarantaen että pääsisivät tasapäiden kylään jonka kehitys on pysähtynyt lähes täysin.
      Muuttaisivat edes Ruhaan niin säästyisi rahat ,,ja hermotkin lepäisivät kun ei tarvittis tuntia istua autos työmatkalla.Ruhalaasten.Ilmolan AHonkyläästen ja Munakkalaasten kannattaskin hetimiten anoa liitosta Seinäjokeen.Nämä duunareiden verorahoilla loisivat pikkukuntien kampaviinerinsyöjät joutais kelan luukulle.Kalliiksi tulee heidän elättäminen pikkukunnissa.Titteleitä ja johtajaa piisaa Kasperin-Hallilan kokoisille kunnille.

      • epon-tuhoaja

        Kukas tuala käy ja mitä sielta hakis perunakuopasta, kauemmas paree ja muualle päin katseet on käännettävä rapureista.


      • epon-pesijät

        Kylää huluus tulloo helepoksi, nuan vain muutella paika ja toinen, kunhan tuanne kantais rahasa.


      • SamaKatkeraLevyPyörii
        epon-pesijät kirjoitti:

        Kylää huluus tulloo helepoksi, nuan vain muutella paika ja toinen, kunhan tuanne kantais rahasa.

        Lepeta jo katkera Kaaleppi tuo sama urputukseksi vuodesta toiseen.
        Joka palstalla, monessa kunnassa.
        Muuta sinäkin naapurikaupunkiin, siellä odottavat jo Peltola ja Pöntinen.


      • kaikki-hussattu

        Kyllä monttusessa ollaan katkeria, kun on kaivettu ihtesä kuoppaan, nimittäin velekasellaiseen.


    • LakeudenLiitto

      Harjootelkaa sanomahan äänehen, jos ei eka yrityksellä luonnistu, niin ta-vat-kaa.

      Lapuan kaupunginosa, Seinäjoen kaupungissa

      Parin harjootuksen jälkeen taipuu suussa hyvin ja kuullostaa aina vaan pareelta.

      Ainoa järkevä ratkaisu Lapuan taloustaapertamiseen ja tulevaisuuden pelastamiseen. Emme pärjää yksin.

    • jasehänonnähty

      Seinäjoki vivuttaa kaikkia mihin kiinni pääsevät, jotta sinnepäin ei missään nimessä pidä kallistua-

      Muualle päin pitää suuntautua jos jonkinmoista yhteyttä yhtenäisyytä haetaan ja kuntayhtymien kehitely olisi yksi ratkaisu yksinäisyyteen ja voimavara.

      Haaveet seinäjoesta on lapualla unohdettava !

      • sopiva-koko-vietäväksi

        Tämän pieni sioittaja porukka mikä tuota hallinoi ei tuon taivaalista muusta piittaa, kuin sioitustensa tuotoista ja siinä ympäristö harataan kuiviin ja armotta tuotto ehdoilla.


    • juppii

      Kaikki sijoittattajat tekevät niin, myös Lapualla. Täällä kavi vain huonommin, paikalliset sijoittajat menettivät rahansa kiinteistöjen arvon romahdettua. Kukaan ei enää sijoita Lapuaan euroakaan.
      Se on nyt Lapuan loppu.

      • Juuriasunnonmyynyt

        Rahojen menettäjiä Lapualla eivä ole vain sijoittajat. Suurimmat nenetykset koskevat tavallisia lapualaisia asunnonomistajia. Asuntojen hinnat pudonneet 30 - 60%, vakuusarvot 40-100%.


      • Hinnat ovat pudonneet vain sinun pilvilinnoistasi. Meneppä ostamaan uusi kt-asunto tai mikä vain keskustasta, niin kyllä se saman maksaa kuin ennenkin, tai enemmän.


      • sirppisuo

        Ei kukaan täysjärkinen osta lapualta uutta asuntoa. Vuoden asut niin hinta on pudonnut puoleen. On käytetty asunto?


      • jonoon-valkailemaan

        Lapualta löytyy nyt niin hyväkuntoista ja käypää huoneistoa, jottei muutakuin valmiiseen asumaan ja kalut sisään kantaen, nyyt niitä on saatavilla niinkauvan kuin piisaa.

        Heet päätöksiä tekemään !


      • Halavallamenöö
        jonoon-valkailemaan kirjoitti:

        Lapualta löytyy nyt niin hyväkuntoista ja käypää huoneistoa, jottei muutakuin valmiiseen asumaan ja kalut sisään kantaen, nyyt niitä on saatavilla niinkauvan kuin piisaa.

        Heet päätöksiä tekemään !

        Näitä on tarjolla yli 200 todella halvalla! Valtaosa kaiken lisäksi hyvä kuntoisia.


      • pölyn-hälvettyä-juhlaan
        Halavallamenöö kirjoitti:

        Näitä on tarjolla yli 200 todella halvalla! Valtaosa kaiken lisäksi hyvä kuntoisia.

        JooJoo mutta loppuu ne, Matit ja Liisat -nyyt kaupoille ja vähän äkäseen koko perheen voimalla.


      • MissäOstajat

        Halvalla olis tarjolla taloja Lapualla, vaan kun eivät pahukset mene kaupaksi. ALEa on tarjolla monissa tönöissä, mutta kun ei sittenkään löydy ostajia.

        Raapaisin netistä näytille, enkä viittiny edes kaikkia listata:

        135.000 -> 119.500 eikä vieläkään kelvannut
        54.000 -> 49.900 eikä vieläkään kelvannut
        114.000 -> 109.00 eikä vieläkään kelvannut
        115.000 -> 109.900 eikä vieläkään kelvannut
        52.000 -> 49.000 eikä vieläkään kelvannut
        165.000 -> 159.000 eikä vieläkään kelvannut
        44.000 -> 38.000 eikä vieläkään kelvannut
        35.000 -> 33.000 eikä vieläkään kelvannut
        149.00 -> 146.000 eikä kelpaa
        45.000 -> 40.000 eikä kelpaa
        35.000 -> 29.900 eikä kelpaa
        139.000 -> 137.000 eikä kelpaa
        315.000 -> 299.000 eikä kelpaa
        217.000 -> 197.000 eikä kelpaa
        55.000 -> 45.000 eikä kelpaa

        Vanhan Paukuntie 9 uusista kerrostalo huoneistoista Liuhtarissa voi kuulemma laittaa sisään "törkeän paljon" tingityn tarjouksen, menevät kuulemma tinkaamiset hyvin lävitse.

        Että pahalta näyttää asuntojen arvojen hintakehitys Lapualla. Ostajat puuttuu ja kauppa ei käy.


      • Seinäjoellekiitos

        Konkreetti lista lapualaisen kuntapolitiikan tuloksista!


      • sieväs-kotoisasti

        Mainostaminen se on valttia näissäkin hommissa, on siinä jokatason tasoille ja uutahin pyyhitään tulemaan.


    • mitäskätevii-nämä

      Rassarit huutaa seikeistä, jottaa kaikkiii manitmeilleeeee, meillää on monttuuja
      -"mee ollaan niin kättteevii-"

    • hölmölänimeltälapua

      Väkiluku vähenee sadalla vuodessa, kuka niitä asuntoja voisi ostaa? Ei kukaan.
      Kaupungin päättäjät katsokaa peiliin, eteenkin rakennuslautakunta.

      • Muutakinkuinpaskaputki

        Näin se on! Mitenkähän Ilmajoen poliitikot, riidoista huolimatta, ovat pystyneet hyödyntämään Seinäjoen kehitystä ja muuttoliikettä? Onko meillä mennyt voimat Hellanmaan paskaputkiriitaan?


      • kyläononhätäää

        Mitäs tuasta seinäjoooesta velkasse - joojoo, kyllähän huutavat foorumeilla hyvästä tappiostaan ja jatkuvasti.


      • vaalittulloo
        Muutakinkuinpaskaputki kirjoitti:

        Näin se on! Mitenkähän Ilmajoen poliitikot, riidoista huolimatta, ovat pystyneet hyödyntämään Seinäjoen kehitystä ja muuttoliikettä? Onko meillä mennyt voimat Hellanmaan paskaputkiriitaan?

        Ilmajoki kasvaa ja porskuttaa. Ahonkylään kaavoitetaan lisää tontteja. Entäs lapualla? Ei mitään uutta. Tai jotain sentään. Pöntinen avasi vaalikamppanjansa. Haukkuu vaasalaista hurria . Näin homma etenee lapuan parhaaksi. Eläköön mustapaidat.


    • kuakalla-pohojia-kuntoon
    • ojalanlaskuoppi

      Lapuan budjetti tehty 100 asukkaan kasvun varaan. Jos tänä vuonna väki vähenee sadalla, vähennystä on jo 200 ensi vuonna samaan aikaan? Verotuloina lähes 5 miljoonaa?

    • ojalanlaskuoppi

      Lapuan budjetti tehty 100 asukkaan kasvun varaan. Jos tänä vuonna väki vähenee sadalla, vähennystä on jo 200 ensi vuonna samaan aikaan? Verotuloina lähes 5 miljoonaa?

    • Piankuntaliitos

      Onneksi eduskuntavaalit on pian! Niiden jälkeen hoidetaan hyvin valmiiksi taputeltu kuntaliitos Seinäjokeen kuntoon.

    • lisäärahaa

      Vaaleihin asti rahat riittää. Syksyllä otetaan lainaa ja paljon, uskokaa vaan.

    • pallon-pompotelijat

      Kylää itkijöitä piisaa seikkilästä, siellä puntari kellosta ovat valuneet jo montun pohojalle.

      On siellä pallo kateissa.

    • kuraakuraa

      Kun nyt lapuan päättäjät tarkoituksella ajavat kaupungin talouden kuralle. Kuntaliitos aikanaan maksaa velat pois, mutta.. enemmistöpäätöksellä tuskin lapualle investoidaan sen jälkeen mitään. Muistaka se.

      • Peräkylänpoika

        Eiköhän me päätetä sitten kuntaliitoksen jälkeenkin investoida juuri sinne, mihin on tarve. Valtuustoja on vain yksi senkin jälkeen. PS Kiertoliittymiä, siltoja ja eritasoja nyt arvelen olevan riittävästi hetkeksi aikaa niitä kun on arvopohjaisesti priorisoitu esim kouluja tärkeämmäksi.


      • qqwqwq
        Peräkylänpoika kirjoitti:

        Eiköhän me päätetä sitten kuntaliitoksen jälkeenkin investoida juuri sinne, mihin on tarve. Valtuustoja on vain yksi senkin jälkeen. PS Kiertoliittymiä, siltoja ja eritasoja nyt arvelen olevan riittävästi hetkeksi aikaa niitä kun on arvopohjaisesti priorisoitu esim kouluja tärkeämmäksi.

        Valtuustoja on tosiaan yksi, eikä se ole enää lapualla. Yksin Lapua ei päätä enää mistään. Muut päättävät lapuan puolesta.


      • tuohanOnNähtyä

        Kaikien muitten kanssa lapua pärjää, muttei seinäjoen tämän omahyväisen nyhtärin kanssa se tyhyjää.


      • Helpotusedessä
        qqwqwq kirjoitti:

        Valtuustoja on tosiaan yksi, eikä se ole enää lapualla. Yksin Lapua ei päätä enää mistään. Muut päättävät lapuan puolesta.

        Ei Lapua ole vuosiin pystynyt päättämään mistään. Riidat ovat vieneet rahat. Nyt kaikki investointipäätökset vahvistavat kuntaliitosta. Siitä voimme kiittää päättjiämme.


    • otsatomat-räksytys

      On tuala montuseshätä kummankin pualen vainuavat punttareita itselleen näin kun tyhyjäävät kaikki palvelut ilmajoki-lapua

      On tua koirasta räksyntää noita rahoja vaahdota napaseen meiltä.

    • löytötori

      Nuorten kannattaa muuttaa pois Lapualta. Lapualla ei heille tulevaisuutta ole. Seinäjoelta paremmin töitä löytyy jos ei niin sitten Tampereelle.

      • vahva-väsy-välillä

        Kyllä ihmisen pitää uskaltaa ihtesä ns. rängittää, jottei tuu aivan näiksi joilla omaisuutesa sopii reppuun, kunnon touhuista se elämisen maut kertyy ja yäunet maistuvat.

        Elämisen jälkiään rakennellen.


    • kaikenmoistaPakkiin

      Lapualla on yritäjäpohjaa ja osaavaa väkeä, jotta värkäyksiä vain pystyyn sillä lapua jatkaa menoaan hamaan tulevaan, järkeily tekee terää ja nuorena vielä enemmän, kun sitä harrastaa.

      Lapualle muutetaan sopivaan ympäristöön ja elämän arvoihin.
      Immaisellä pitää olla elämän nälkä ja se nälkä pitää löytyä heti nuoruudessa.

    • Ksiksi

      Kyllä Lapualla on rahasta väkeä veroja maksamaan. Ootteko kuullu että joku olis vähis varoos? Ja väkiä saadaan lisää, tilataan netistä morsian kaikille poikamiehille

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2926
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2490
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2250
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1817
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe