Järkyttävä kato!!

Valtavaa

Tulinpa pitkästä aikaa vilkaisemaan mitä palstalla tapahtuu ja huomasin että ihan on yhtä naurettavaa sakkia kommentoimassa ja antamassa lajin ulkopuolisille todella fiksun kuvan painijoista ja heidän taustoistaan.
En ole hetkeen lajia seurannut kuin satunnaisesti tv:stä ja lueskellut uutisia, mutta syvemmin en ole lajin tilaan paneutunut sitten 2015 vuoden jälkeen kun poika lopetti painimisen noin 6 vuoden harrastamisen jälkeen.
Nyt oikein otin ja vilkaisin liiton nettisivuilta lisenssien määrn ja voin sanoa että olihan järkytys!! 2018 lisenssipainijoita oli vain 1741kpl!! Mitä lajille on oikein tapahtunut? 2010 on ollut huippu lisenssipainijoissa 3862kpl eli alle 10 vuodesta lajin on lopettanut 2121 painijaa!
Edellinen vuosikin on ollut pienin 14 vuoteen.
Yhtä alhaalla/alempana on lisenssien määrä ollut 30 vuoden aikana vain kahdesti, 1988 ja 2003.
No toisaalta en ihmettele kun lukee tätä änkyröintiä ja muistelee miten huonosti marginaali lajin edustajat pystyvät tekemään yhteistyöta yli seurarajojen.
Kyllä vahvasti olisi paini ihmisillä peiliin katsomisen paikka että jotain toivoa olisi että laji olisi edes keppihevostelua korkeammalla.
Ei vaan hyvin te vedätte, kyllä te pian saatte sen oman painijan suomen parhaaksi kun muut vaan saadaan ensin lopettamaan.

17

399

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • seatcordoba

      Helsinki Openissa ei ollut kato. Voi kumpa krekon puolellekin saataisiin vastaava kisa.

      • kisakatsomontäti

        Harmivaan kun monet parhaat vapaapainijat loistivat poissaolollaan.


      • Jumanjii

        Kummallista!


      • tapsahpm

        Samaa ihmettelin, Noin tasokkaat ja osallistujamäärällisesti isot kovatasoiset vaparikisat ja melkeimpä joka sarjasta puuttui kll ja sm mitalistit ??????? Muutaman poissaolon selittäisi sairastuminen mutta joka ikäluokasta/sarjasta puuttuivat parhaiten kll ja sm vaparikisoissa pärjänneet painijat ?????


      • Mikämättää

        itsekkin aika monta vuotta lajin parissa olleena ja seuranneena ihmettelen suuresti tätä nyky linjausta. Miksi ei enää ole niin että syyskausi painitaan vapaata ja joulun jälkeen kevätkausi krekoa? Nyt muka erikoistutaan jompaankumpaan jo tosi nuorena ja niinkun on nähty niin tulosta on tullut.. Ja vapaan kisoja ei ole. ainakaan joka puolella suomea. Ja se on kulunut fraasi ettei niihin oo osallistujia. ehkä niihin olis jos jako olis selvä. Jos 12 vuotias junnu sanoo ettei mee kisoihin kun ne on vapaata niin voi kyllä unohtaa koko kilpailemisen... saatika jos valmentajat pönkittää tälläistä ajatusmaailmaa.Niinkuin valitettavasti taitaa olla aika usein. Väitän että jokaiselle painijalle tyylistä riippumatta tekis hyvää painia kumpaakin ja "erikoistua"ehtii vanhempanakin. takavuosina krekon painijatkin osallistuivat vapaan kisoihin vielä aika pitkään poikavuosien jälkeenkin ja toisinpäin. Eikä tässä nyt niin kauas tarvi taaksepäin mennä historiassa. Erittäin hyvää treeniä kummatkin kummallekkin painimuodolle.


      • vapaatavaan

        Fiksu vanhempi rohkaisee junnua painimaan nimenomaan vapaata. Sitten kun paini-into lopahtaa, vapaasta on jäänyt hyvä pohja siirtyä lukkopainiin, brassijujutsuun tai vapaaotteluun, joissa harrastajia ja kisoja riittää vielä aikuisenakin.


    • kisakatsomontäti

      Kahdeksankymmentäluvulla kll/sm kisojen mitallistit olivat poikkeuksetta samat nimet molemissa painimuodoissa.

    • Rainbowet

      Homous on vähentynyt?

      • koiu

        Henkisesti häiriintyneen sairas kommentti!


      • Jumanjii

        Kumma kommentti!


    • Minkästeeteee

      Ei meidän salilla ainakaan saa enää nappuloiden vanhempia hankkimaan lisenssejä. Pitää kato harrastaa kaikkea, lisenssi on sitten se mistä lintsataan. Juostaan vuodesta toiseen jossain kämppäpaineissa.

      • viisastuneet

        Hyvä kun vanhemmat ovat viisastuneet kun ruttukorvat ovat niin tyhmiä, viisaat vanhemmat maksavat oman seuran harrastemaksun ja ohjaavat lapset ennen juniori ikää opiskeluun, vittuako sitä koko Suomen painiseurojen vanhemmat yhtä seuraa tukee


      • hahe

        Aikuisiällä seurat joutuvat maksamaan käsittämättömän kovia kilpailu-ja leirimaksuja liitolle,josta rahat ohjautuvat tietysti kuluihin,matkat,majoitus,valmentajien palkat,yms.On sitten eri asia,paljonko menee oikeasti matkoihin ja majoitukseen,se on oikeasti melko pieni osa,jos osaa tilata lennot ja majoituksen järkevästi.Jos seurassa on esim.kolmekin liiton leirityksessä olevaa painijaa,ei Suomessa ole yhtään seuraa,joka sen pystyy kustantamaan.Ja tosi on,ettei juniori-iässä enää kannata paljoa painiskella,jos meinaa elämässä menestyä muuallakin,kuin muutaman lajifriikin pääkopassa.


    • näinsevaanonee

      Ei nuo lisenssit kerro mistään. Nappuloita ei vaan saa lähtemään kisoihin.

    • painiisäkeskisuomi

      Meillä koitettiin ensin lahjomalla saada pojat 7v ja 11v pikkukisoihin muttei siitä mitään tullut. Nyt ollaan reilu vuosi pakotettu pojat kisoihin ja palkintojakin on jokunen kertynyt kaappiin, Kyllä nyt on paljon mukavampaa työpaikan taukokopissa kertoa kuinka oltiin taas viikonloppuna kisoissa kun aiemmin joutui aina valehtelemaan poikien sairastuvan juuri ennen kisoja.

      Mitään väkivaltaa emme tietenkään käytä poikiin riittää kun hajoitamme heidän lempitavaroita yksikerrallaan niin johan suostuvat lähtemään.

      • Jumanjii

        Hyvä että pojat käyvät kisoissa. Siitä tulee hyvä mieli. Ainakin vanhemmille.


    • tapsahpm

      Lahjomalla ei tule kuin kusipäisiä pehmopoikia, Kuri ja jämäkkyys pitää olla niin pojat oppivat samalla kovuutta mitä molskilla tarvitaan. Meillä ei kysytä pojan mielipidettä kun lähdetään kisoihin. Pakataan kamat ja käsketään poika autoon se on siinä.

      Poika nyt 16v ja jo kolmesti voittanut kämppäpainit. kll ja aluemestaruuskisoissahan tuo kloppi on muiden heittopussina mutta saa sieltäkin kisajärjestäjiltä kisakutsulappuja joilla teemme naapurit ja työkaverit kateeliksi kun heidän kakaransa ei harrasta kamppailulajeja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe