Teinköhän hukka ostoksen?

lankkua.sahataan

23

4319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kipupiste

      Teit. Jäämme odottamaan seuraavaa moottorisaha aloitusta.

      • takuuta.on

        Onhan siinä takuu 3 vuotta


    • nyt_lähtee

      Mitä muuta mahtavaa tässä kiinan sahassa on kolmen vuoden takuun lisäksi?
      Niin tuo suuri sylinteritilavuus taitaa olla uutta.

      • näkee.sitten

        Luulisi olevan konepuoli jämäkämpi kampiakselikin koska tilavampi kuutioiltaan ja painoakin sahalla 7kg.


      • Anonyymi

        Se on mahtavaa että hankin sen suurten puiden kaatoon ja sen se teki ja vieläkin toimii.eli ei mitään hätää sahalla.70€ sahaksi haukkui jo hintansa.toinen ostaa kalliin ja toinen halvan.ei siinä sen kummempaa


    • ostapois

      Kannattaa sahata todella paljon että aina ennen takuuajan päättymistä hajoo, niin sitten saa aina uuden tilalle.
      Koko ja tehot kuulostaa hyvältä, mutta hinta epäilyttää jossain on säästetty ja paljon.

    • tuskin_vain

      Paras vitsi tuo "Kannattaa sahata todella paljon että aina ennen takuuajan päättymistä hajoo, niin sitten saa aina uuden tilalle."

    • askelmapituus

      "Ketjun askelmapituus 3,25 mm"

      hehe, siinä on joku spesiaaliketju

    • Druzhba

      Hinta ei ainakaan ole ollut kaupan este.
      Öljyä riittävästi polttoaineeseen ja kierrokset max sekä ketju lankkusahaukseen sopivaksi. Miksi ei onnistuisi?
      Olisi jatkossa mukava tietää kuinka kävi?

      • lanksah

        Kyllä panen kommenteja tulemaan sitten kun sahaan, nyt jäinen puu. Sahoja tosin riittää ennestäänkin ja kiinalaisiakin ennestään pari kpl. Keväällä sitten kun
        sahaan sulan puun aikaan kommentoin miten kävi. Koitan kuvankin kanssa jos saan siirrettyä foorumille.


    • lan.sah

      Muutama tankillinen sahattu, puunkaatoa ja mökkiveistossa käytin, ja tehoja mukavasti, ehkä "pensasyöppo" osaltaan mutta onhan sahassa kuutioitakin 57.2. Säädin hiukas suuttimia minkä kesti H 3/4 kierrosta ei ollut asiaa pienentää L- suutinta sain pienennettyä, näkee pienenikö sitten kulutus. Öljypumppu ei läpi vuoda, teräketju ja laippa tuntuvat kestäviltä, verrattuna entisiin kiinalaisiin metsuri sahoihin. Käynnistys puoli niinkuin sahassa pitääkin, teräöljyä kulutti normaalisti. Öljy seos 1:25 eikä savuttanut. Ostan kyllä toisenkin jos saan sahattua muutamiakymmeniä tankillisia ongelmitta. Vielä tosiaan ruuveja piti tiukata.
      Sain vielä sahan puristuunkin kannon ja tukin väliin ei vurioitunut.

      • lan.sah

        Lankkuja ei vielä ole sahattu. Kyllä tuo kiinanihme syö kyllä liikaa pensaa siihen hommaan, joten ostin stihlin mallia 391 kuutiotakin 64.1. Jos on joillakin kokemuksia tuosta sahasta olisi hyvä. Uitosta tilasin 20" laippoja ja teräketjuja puun katkomiseen ja halkaisuun . 2 % on se öljyseos sahalle, mutta käytettävä ainakin alussa kai kolmella prosentilla, tiijä sitten lankunsahauksessa.
        Kokemuksia kaipaan jos löyyy..


      • mitähän_seuraavaksi

        Taas on hautausmaalta kaivettu vanhoja keskustelun pätkiä että päästään kehumaan kiinan sahoja.


      • Anonyymi
        lan.sah kirjoitti:

        Lankkuja ei vielä ole sahattu. Kyllä tuo kiinanihme syö kyllä liikaa pensaa siihen hommaan, joten ostin stihlin mallia 391 kuutiotakin 64.1. Jos on joillakin kokemuksia tuosta sahasta olisi hyvä. Uitosta tilasin 20" laippoja ja teräketjuja puun katkomiseen ja halkaisuun . 2 % on se öljyseos sahalle, mutta käytettävä ainakin alussa kai kolmella prosentilla, tiijä sitten lankunsahauksessa.
        Kokemuksia kaipaan jos löyyy..

        En näe syytä käyttää kolmea prosenttia. Se ei itse asiassa voitele yhtään paremmin, koska bensan viskositeetti on silloin paksumpi ja se virtaa huonommin kaasarin läpi. 2% seoksella virtaus on oikea ja silloin voitelu toimii. Liika öljy alentaa myös puristuskestävyyttä, joka on mittaribensalla muutenkin huono (katsokaapa niitä MON-arvoja, Aspenin pienkonebensan MON-arvo 92)


    • harvoihintöihinkäypä

      Kyllä noilla kiinansahoilla on sahailtu mutta pitää osata hieman perussaha niksejä seoksensäätöä ja havainnoida sahan toimintaa. Jos muuttuu niin voi oll aruuvi alöysällä ja ssa ilmaa tai tiiviste sekä letkut vuotaa yms mutt aonnoilla pikku hommi aäkkinäisiä sanut sahattua ihn kelvosti. Ei saa verrata 800€ huvarnaan tietystikkään , tärinä ja teho eriluokaa ja kssaunvastaavuudet mutta piha puit apistää kyllä nurin ja takkaa puuksi pois tiehensä. Osiakin saa jos polttaa kytkimen innoissan /kokemattomuuttaan.

      • mihinkäänkäypä

        Paras perusniksi noilla on kun jättää toisten kiusaksi. Ei ole väliä mitä osaa tai havannoi niin ei se paska siitä kummemaksi muutu. Tällä kertaa joku suoraan tunnusti ostaneensa kunnollisen tilalle. Aika usein se haetaan salaa kun on ensin kehuskeltu noi halparomut maasta taivaaseen.


    • kiinan_sahuri

      Olisi hauska tietää mikä tällaisten aloitusten tekemisen pointti on ja miksi aloittaja ei samalla voisi avautua elämästään muutenkin vai onko näidenkin turhien aloitusten syynä lankun sahauksen(?) lisäksi hiljentyneen palstan aktivointi ?

      • naulankantaanko

        On.


      • lan.sah

        kiinan_sahuri, Mitenhän minä nyt osaisin avautua elämästäni. Olen lapinmiehii ja eläkeläinen siis v65. Sahailtu viiskymmentä vuotta. metsät tuttuja, monta halkomottia halottu, monta mökkiä rakennettu ja rakennellaan vastakin. Mitä vielä, No tärkein asia. ykkönen on usko Herraan Jeesukseen, toisena tärkeintä koti, vaimo, ja muutenkin kuntoilusta pitävä ja terveyttä näin edistävä. Valmistan luonnolääkkeitä koivuntuhka juomaa, havupuu-uutetta jne. niitä latkin. Kolmanneksi jää sitten työnteko, sitä harrastan myöskin aktiivisesti. Rattosia lukuhetkiä täältä lapin pakkasesta teille.


    • Anonyymi

      On minulla pari Tilhiäkin, mutten halua rääkätä niitä kun sahaan ohjurilla tukeista lankkuja. Yhden Stihlin hinnalla saa kymmenen samantehoista kiinansahaa. 26"laippa ja halkaisuketju. 30-60cm leveää lankkua yhteensä 300m. Siihen käytin kahta kiinansahaa vuoronperää. Toinen jäähtyy kun toinen sahaa. Ketjun teroitus kahden tankillisen jälkeen. Halpa peli eli uskaltaa rääkätä yli sen mitä lääkäri määrää.

      Ei muuta ongelmaa kuin muutaman kerran ei käynnistynyt vuorollaan. Silloin tulppa irti, saha väärinpäin ja narusta vetelemällä pensat kammiosta pois, tulppa takaisin, kaasupohjaan ja lähtee yhdellä nykäsyllä.

      Siellä on kiinassa kokonainen kaupunki, joka purkaa yhden länsimaisen laatusahan ja tehtaat tekee joka osasta kopion ja yllätys yllätys sama saha kymmenesosahintaan talonpoikaislaadulla.

      Sahasin myös koivikossa halkorankaa 80 kiintoa HPG 58 cc sahalla. Ei ongelmia.

    • Anonyymi

      Maksimikierrokset 8500? Kai sillä omaksi ilokseen takapihalla poltinpuita sahailee, mutta metsässä karvaisten kuusien karsintaan tarvitsisi vähän enemmän kierroksia.

      Tai ei vain vähää, 12 000 on se mistä lähdetään.

      • Anonyymi

        Kairaa jönköpingistä pakon 15mm korkeeks ja Squissi 0.5 tienoille ja fingrrportit kairaa niin ottaa kevyesti 17 000,juutuubis video ihan rpm mittarilla mitattu


    • Anonyymi

      Kyseessä on sama saha kuin Suomi24:n ammattimetsureiden ylistämä Jönköping niin eihän se hukka ostos voi mitenkään olla !

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1690
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1329
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1132
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1075
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1045
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      6
      1023
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      5
      1009
    Aihe