Kolme suurvaltajohtajaa ja suomalainen nuoralla tanssi

Maailma kohisee, tai ainakin suomalainen media kihisee – Venäjä on jälleen esittänyt aggressioita. Krim [1, Mustameri ja Kertsinsalmi [2 – siltoineen, ovat tapetilla ja syylliseksi uuteen uhkaan saadaan lähes automaattisesti Venäjä, tutkimatta sen tarkemmin syitä syviä kuin syyn ja seurauksen lakejakaan [3.

Tapaus kirvoitti Helsingin Sanomat kirjoittamaan tekstin [4, jossa pohdittiin Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin vaikeaa suhdetta.

Katsoessamme suurta maailmankuvaa, on meidän otettava kartalle Kiina, joka on jo nyt kasvanut taloudeltaan maailman suurimmaksi [5. Kiina on myös hiljaisesti voimistunut asevoimaltaan US' n ja Venäjän kantaan – ei tuhon laajuudessa, vaan tarkkuudessa ---


[4 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005912773.html -
Putin arvioi suhteiden paranevan Trumpin toisella presidenttikaudella – Mistä Venäjä haluaa puhua Trumpin ja Putinin loppuviikon tapaamisessa?

Ilkka Luoma kommentti 27.11.2018 – 9:20:

US pr. Donald Trumpin ja Venäjän pr. Vladimir Putinin yhteistanssi, välillä harha-askelin on pragmaattisuuden huippu. Trump on realisti ja diilimies. Trump tietää vähän, mutta kuitenkin merkittävimmät asiat.

Venäjä on maailman suurin pinta-alavaltio, ja se tarkoittaa samalla suurinta raaka-ainelähdettä maailmassa. Markkinatalous taas Yhdysvalloista tarvitsee kuluttajia ja tuotanto kulutustavaroille raaka-aineita ja energiaa. Yksinkertaista, mutta Trumpille se merkitsee diilejä.

Tanssissa on myös kolmas salaperäinen, ja lännelle vaikeasti ymmärrettävä Kiina [5, jolla on pelin jokerikortti. Kiinan pr. Xi Jinping on arvoitus, joka ratkaisee pelin, sillä maailma elää Kiinan vuosisataa - edellinen oli USA' n. Kumman puolelle lopulta Kiina asettuu, ratkaisee tanssin lopputuloksen. Vallitseva käsitys on, että Kiina haluaa Venäjän; samasta syystä kuin US, siis raaka-aineet.

Meidän presidentti Sauli Niinistö on tavannut läheisesti kaikki edellä mainitut kolme suurvaltapresidenttiä. Niinistö tarjoaa kolmen suurvaltapelille korttipöydän. Tuo korttipöytä voi olla katettuna Arktisen neuvoston juhlakokouksen yhteydessä Rovaniemellä! [6 Suomella on näin superdiili käsissään, arvellaan "piireissä".

Koko suurvaltatanssin ratkaisee voima ja sen käytön tunne (uhkaominaisuuden hallinta) - unohtamatta sen taitavaa käsittelyä. Kiina on jo kolmas ydinasesuurvalta - kuitenkin se pienin niistä, mutta puhutaan moderneimmista tekniikoista. Trumpin pahin aavistus on Kiinan ja Venäjän liitto, sillä se kaataa lopullisesti US-maailmanpoliisiroolin [7.

Suurvaltatanssissa on myös seinäruusu, se on Euroopan Unioni [8. EU' lle ei ole korttipöydässä tuolia, koska EU' lla ei ole todellista presidenttiä henkilöitymänä [9.

Eurooppalaisuudella olisi piilotettu ässäkortti, jota ei ymmärretä esittää, ja se olisi yhteiseurooppalainen kauppa- ja turvallisuusajattelu, jossa Venäjä olisi sen kiinteä osa [0. Putin oivaltaa tämän, sillä hän on opiskellut maantiedettä ja huomannut Euroopan alkavan idästä Ural-vuoristosta.


Viitteet:

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/03/katariina-ii-suuri-ja-kansanaanestykset.html -

[2 Tilanne on uusi, sillä nyt vastakkain on virallisestikin kaksi valtiota – Venäjän ja Ukrainan yhteenotosta voi seurata mitä vain

Ilkka Luoma kommentti 26.11.2018 – 13:36:
Tilanteen "sotaistuminen" voi tapahtua vain USA' n mukaan tulolla. Yhdysvalloilla on toinen yhtä etäinen kriisiehdokas - Etelä-Kiinan meri, jossa kaukaa kotirannoilta US on mahdollisesti "napit vastakkain" Kiinan kanssa. Se tiedetään, että Venäjä, se maailman toinen ydinasesuurvalta pelaa ilmeisesti kriisin sattuessa Kiinan puolella (?) ...

Näin muodoin US ei pysty muiden sotatantereidensa (Afganistan ja Syyria) lisäksi ottamaan kahta uutta "rintamaa", joissa sotilaallisesti olisivat niin Kiina kuin Venäjä amerikkalaisia vastassa. Nyt käydään informaatiovirrassa vastakkainasettelua idän ja lännen välillä. Olisiko Helsingin hengestä tässä nyt apua?

[3 Venäjä lyö Ukrainaa heikkoihin kohtiin ja rakentelee itselleen omaa sisämerta

Ilkka Luoma kommentti 26.11.2018 – 22:05:
Krimin tataareja edustavat ääritoimijat ovat pidemmän aikaa lietsoneet uuden vasta valmistuneen Kertsinsalmen sillan tuhoamista - ainakin puheiden ja retoriikan tasolla. Jossain muualla uhkaava retoriikka on mahdollistanut asioihin puuttumisen, jopa konkreettisesti. Nyt on selkeää, että Venäjä on herkistynyt jokaisesta vieraan laivan purjehduksesta sillan ali ... Asioilla on aina useita näkökulmia! Tämä on yksi, johon aiempi HS-juttu jo ottikin kantaa.Jatkuu

40

465

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • vainpresitetiitipeli

   Obaman jojo Cenkko jo käytännössä työtön. Nyt pyristelee.

  • 2

   [8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/03/eu-maho-jattilainen-virkarollaattorin.html -
   [9 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/02/valta-on-silmiinpistv-george-w-bush.html -

   [0 120 lukijakommenttia aiheesta ”Eurooppalainen kokonaispuolustus sisältää alueen Uralille saakka” linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6493894 – alta ORIG 22.05.2015
   [0 237 lukijakommenttia aiheesta ”Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa - yhdessä” linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=589025 – alta ORIG 06.08.2013


   Ilkka Luoma
   Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

   DOC kolme_suurta_27112018.docx – OpenOffice Writer
   PVM 27112018[A]

   638_5374 – 16:36_17:07 - KS02

   The END

   • voi.aikoja

    No jo on aikoihin eletty!

    Hölmän kirjoituksen lähteenä on OMAT KIRJOITUKSET ja haistapaskan keskusteluketjuja !!!!

    Onko tällaisia "kansalaiskirjoittajia" paljonkin saastuttamassa internettiä?
    Eikö koulussa opeteta edes ainekirjoituksen perusteita nykyään?


  • Talvisota30.11.39
   • Viubert

    Tulisiko ottaa huomioon myös toisen puolen tapahtumaseloste?


   • JuutasKäkri
    Viubert kirjoitti:

    Tulisiko ottaa huomioon myös toisen puolen tapahtumaseloste?

    Juuri niin, molemmat näkökylmat. Lännestä ja idästä.

    Nuo alustuksen molla-viitteet olivat kiintoisia, erittäin paljon aihealueen reunamilta arkikansalaiskommentteja!


  • Neuvonen2

   Avauksen kirjoittajalta löytyi Hesarista tällainen

   Ulkoministeri Soini: Mustan­meren yhteen­otolla Venäjä viestittää, että sillä on aina halutessaan ”sanomista” alueen asioihin

   Ilkka Luoma 26.11. 19:08
   Istuvalle presidentti Poroshenkolle tilanne on ensi vuoden presidentinvaaleja ajatellen kehno, vasta neljäntenä mielipidetutkimuksissa. Nyt on edullista saada profiilia poikkeustilalakien alta. Kertsinsalmi on oikeasti tutkittava puolueettomasti, eikä kuunnella kiltisti NATOn ja US' n mielipiteitä, puhumattakaan Kiovan väitteitä - pelkästään. Um. Timo Soinikin voisi huomioida, että nokittelussa on kaksi osapuolta.

   -lainattu kopipeistaamalla

   • Neuvonen3

    "Avauksen kirjoittaja" on aivoton itätrolli, joka toistaa venäläispropagandaa.
    Samaa soopaa koko trolliarmeija kailottaa ja niin ""avauksen kirjoittajakin" - ymmärtämättä mistä on kysymys.

    Neuvonen2 taitaa olla "avauksen kirjoittajan" oma nimimerkki


   • Neuvonen2

    Oletko natotrolli?


   • luojan.luoma

    Älä muuta whataboutismiin - kyse oli trolliLuoman propagandasta, joka on täysin samaa kuin muidenkin lähes sanasta sanaan.


   • Neuvonen3
    Neuvonen2 kirjoitti:

    Oletko natotrolli?

    Pääasia on, etten ole itätrolli.


  • Neuvonen2

   Avaajalta isää Hesarista , jota en pidä trollina, vaan ulkopolitiikan asiantuntijana

   Ukraina päätti sotatila­laista, presidentti varoitti ”erittäin vakavasta” Venäjän hyökkäyksen uhasta – Tämä Mustan­meren yhteen­otosta tiedetään

   tässä tuo Hesarin linkki
   https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005911357.html

   Ilkka Luoma 26.11. 14:58
   Suomen ei lähtökohtaisesti tule reagoida muutoin kuin järjestämällä puolueettoman neuvottelupöydän molemmilla osapuolille, jotka kutsutaan kumpikin Suomeen - Helsingin hengessä. Olemme välittäjiä, emmekä ota muutoin kantaa muiden asioihin, jotka eivät meille kuulu.

   -tämäkin kopipeistattu

   • luojan.luoma

    Kehu nyt itsees Luo... anteeks Neuvonen 2 - tolta "ulkopolitiikan asiantuntijalta" jåi peruskoukin kesken ja öövertillä ei oo ollut oikeaa duunia yli kahteenkymmeneen vuoteen.
    Ei se mitään politiikasta ymmärrä vaan trollaa samaa kuin muutkin itätrollit.


   • Neuvonen3

    Luoma itse on "löytänyt" oman mielipiteensä Hesarin jutun hillittömän pitkästä kommenttiketjusta ja esiintyy nimimerkillä Neuvonen2.


  • Intellicus

   Erikoisia alustukseen liittymättömiä älämölöjä viljellään neuvottomien kolmosten osalta. Pitäisikö keskittyä itse alustukseen ja sen kommentointiin. Hyvä saada molemmin puolin, idän ja lännen osalta kriisiä, ajatuksia, mielipiteitä ja faktaa.

   • trolli.jää.kiinni

    Koko ajanhan Luoman trollausta on kommentoitu.
    Poroshenkon haukkumisoperaatio on kansainvälinen ja lähtöisin Pietarin trollitehtaalta.
    Luoma on yksi Putinia trollisoturi.


   • Intellicus
    trolli.jää.kiinni kirjoitti:

    Koko ajanhan Luoman trollausta on kommentoitu.
    Poroshenkon haukkumisoperaatio on kansainvälinen ja lähtöisin Pietarin trollitehtaalta.
    Luoma on yksi Putinia trollisoturi.

    Tämä on juuri se esimerkki älämölöstä.


  • Nähtytodellisuus

   Suomen ei lähtökohtaisesti tule reagoida muutoin kuin järjestämällä puolueettoman neuvottelupöydän molemmilla osapuolille, jotka kutsutaan kumpikin Suomeen - Helsingin hengessä. Olemme välittäjiä, emmekä ota muutoin kantaa muiden asioihin, jotka eivät meille kuulu.

   https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005911357.html

   • Mantsala

    Esiityi jo ylempänä. Hesarista kopsattu.


   • trolli.jää.kiinni

    Trollikeskustelua usealla nimimerkeillä - näin aloittaja saa nostetta kopioimaansa pietarilaisen trollitehtaan propagandaansa


  • Voivoivoi

   Aloittaja bannattiin US puheenvuorosta valeuutisoinnista ja propagandasta.

  • SAalto

   Jostain syystä laatualoituksessa on harvakseltaan asiapohjaisia kommentteja. Liian vaikea avaus, kateus muualta sinällään hyvää avausta kohtaan vai mikä olisi tuohon rienaukseen syynä?

   • voivoivoi

    Menit retkuun - toi SAalto on trolli itse.
    Kehuu omaa kirjoitustaan ja haukkuu kriitikkoja nimimerkin takaa


   • SAalto

    Katkeruutta ilmassa?

    Tunnen alun kirjoittajan - patevä tyyppi, ja loput kokee, jos osaa täältä etsiä muita hänen kirjoituksia.

    Tuo suurvaltateksti on nyt ajankohtainen. Tilanne Ukrainassa kiristyy ja Poroshenkolla on vain ensi kevääksi nyt noin 10 prosentin kannatus. Laittaa yrittämään - yritti kahden kuukauden sotatilaa, mutta parlamentti myönsi vain yhden kuukauden.


   • katkera.mistä

    Pätevä..? Missä muka?
    Oletko ennen nähnyt jonkun käyttävän omia sössötyksiään muka lähteenä?
    Peelo on kyllä kaikkien aivopiereskelijöiden äiti!
    ÄO ei voi olla kovin korkea kun kehtaa tollasta schaissea vääntää ja julkisesti esittää.


   • MAlNlNKl
    SAalto kirjoitti:

    Katkeruutta ilmassa?

    Tunnen alun kirjoittajan - patevä tyyppi, ja loput kokee, jos osaa täältä etsiä muita hänen kirjoituksia.

    Tuo suurvaltateksti on nyt ajankohtainen. Tilanne Ukrainassa kiristyy ja Poroshenkolla on vain ensi kevääksi nyt noin 10 prosentin kannatus. Laittaa yrittämään - yritti kahden kuukauden sotatilaa, mutta parlamentti myönsi vain yhden kuukauden.

    SAaalto on kirjoittaja itse.


   • nasaviisas
    katkera.mistä kirjoitti:

    Pätevä..? Missä muka?
    Oletko ennen nähnyt jonkun käyttävän omia sössötyksiään muka lähteenä?
    Peelo on kyllä kaikkien aivopiereskelijöiden äiti!
    ÄO ei voi olla kovin korkea kun kehtaa tollasta schaissea vääntää ja julkisesti esittää.

    Kopsahtiko omaan nilkkaan? Kateus on ymmärrettävää, mutta olisi odottanut kommentteja itse avaukseen. Riittääkö kyky komentointiin?

    Tällä palstalla on ymmärtääkseni paljon lukijoita? Helppoa huudella puskista. Luulisin että avaaja kirjoittaa oikealla nimellään?


  • MoT88

   Tuntuu siltä, että osa kommentoijista ovat vain röyhtäilemässä pahaa oloaan ja itse alun kirjoituksen sisältö jäänyt kokonaan lukematta tai ymmärtämättä!

   • IIIIIIII

    Älä yritä!
    Nimen omaan sisältöä ja sen lähteitä on kommentoitu hyvin kriittisesti - ja ihan syystä, mutta et sitä ymmärrä.


   • sellainen.tapaus

    Luoman kirjoitukset ovat aina samoja: Suomi, EU, länsi, USA ovat pahoja.
    Hyviä ovat diktatuurit kuten Kiina, Pohjois-Korea, Syyria ja Venäjä.
    Teemat ovat samoja kuin muilla trolleilla.

    Lähteenä ovat nuo omat kirjoitukset, mikä jo kertoo minkä tasoisesta propagandistista on kysymys. Luoma itse ei ymmärrä lähteiden käyttöä, mikä johtuu hänen taustoistaa.


  • JuutasKäkri

   Ensimmäistä kertaa täällä kommentoimassa, ennen vain luin. Kommentti kirposi, kun huomasin liikkeellä suoranaisia "aivokääpiöitä", jotka eivät keskity itse aiheeseen, vaan kirjoittajan arvosteluun. Riittääkö kyvyt itse debattiin aloituksen aihealueesta?

   • LuukasKäkri

    Kuitenkin Luoman kirjoitukset ovat aina samoja: Suomi, EU, länsi, USA ovat pahoja.
    Hyviä ovat diktatuurit kuten Kiina, Pohjois-Korea, Syyria ja Venäjä.
    Teemat ovat samoja kuin muilla trolleilla.

    Lähteenä ovat nuo omat kirjoitukset, mikä jo kertoo minkä tasoisesta propagandistista on kysymys. Luoma itse ei ymmärrä lähteiden käyttöä, mikä johtuu hänen taustoistaa.


  • MelkoinenVoitto

   Odottaisin enemmän asiakommentteja, itse aiheesta. Nyt riekuntaa aivan jostain muualta. Jos aihe ei kiinnosta, voisiko olla poissa täältä ja antaa tilaa älykkäille kannaotolille, vaikka kriittisillekin, kunhan perustellaan.

   • voi.surkeus

    Mutta kun aloitus on täysin älytöntä trollipropagandaa, jota aloittaja on trollaa kaikilla kekustelupalstolla.Suomi, EU, länsi, USA ovat pahoja. Hyviä ovat diktatuurit kuten Kiina, Pohjois-Korea, Syyria ja Venäjä. Teemat ovat samoja kuin muilla trolleilla.

    Heikkotasoisuus kulminoituu lähteisiin, jotka ovatkin aloittajan omat älämölöt vuosien varrella.


  • kriittinenneuvosto

   Ketjuun on eksynyt melkoinen häirikkö. Sairas, yksin, erakoitunut, katkera ja kateellinen. Ehkä hyljeksitty?

   Mutta asiaan, olisi mukava lukea ammattiavaukseen sopivia asiapohjaisia kommentteja ja saada nähdä kunnon debattia kriittisellä kohteliaisuudella ja asiatuntemuksella.

   • kriittisempineuvosto

    Johan tuota riekkumatonta depattia on ollut runsaasti.
    Niissä todetaan, että aloittaja on trollaa kaikilla kekustelupalstolla.Suomi, EU, länsi, USA ovat pahoja. Hyviä ovat diktatuurit kuten Kiina, Pohjois-Korea, Syyria ja Venäjä. Teemat ovat samoja kuin muilla trolleilla.

    Heikkotasoisuus kulminoituu lähteisiin, jotka ovatkin aloittajan omat älämölöt vuosien varrella.


   • rattijuopot.kiinni

    Haloo !!!

    Kumpiko on Sairas, yksin, erakoitunut, katkera ja kateellinen ja Ehkä hyljeksitty?

    Rattijuoppo vai rattijuopon tuomitsivat !!!!!


   • Apollonia

    Jos rattijuoppo on narsisti hän ei ole omasta mielestään tehnyt mitään väärää ja kaikki muut ovat syyllisiä, kateellisia, katkeria ja ilkeitä.


  • IIIIIIIIIIIII

   Jos etsii aloittajan nimellä googlella niin löytyy samoja kirjoituksia Facebookista lähtien.

   Yleinen naurunaihe on omien kirjoitusten käyttö lähteenä ja itätrollaus.

   • jortsu

    Kyllä

    Tiede ja vauva keskusteluissa samaa.
    Kritiikki samaa: sekoa, tiedon puutetta, propagandaa, linkitykset


  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia miksi soitit torstaina Stefanil ja pyysit käymään kun muka olet ahdistunut.?

   Oliko asia suunniteltu, kun pyysi käymään ja varmasti tiesi et miten Stefan asiaan suhtautuu.Oliko myös Seiskan toimittaja pyydetty tarkoituksella pai
   Kotimaiset julkkisjuorut
   127
   2343
  2. Stepuli itkee facessa

   Haluaisin pyytää julkisesti karseaa käytöstäni anteeksi lähimmiltä, naapureilta ja etenkin Sofialta! Ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää käyttä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   144
   2222
  3. Martina oli sarjassaan tänään 32.

   Mutta eikö pyöräily ja uinti ole vahvempia hänellä kuin juoksu? Aikaa on vielä harjoitella ennen Frankfurtin kisoja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   216
   1859
  4. Sofia oli ainoastaan rahan takia suhteessa Stefanin ja Nikon kanssa.

   Järkyttävää miten Sofia on käyttänyt hyväksi näitä molempia miehiä ja rahat loppu niin vain haukkumiset tullut kiitokseksi heille.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   263
   1547
  5. Voi kun menisi nyt Stefan katsoo tyttären uutta ponia, viettäisi aikaa hänen kanssa.

   Aika parantaa kaiken ja meillä kaikilla on elämässä vastoinkäymisiä ja yli kyllä pääsee ainakin ajan kanssa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   134
   1427
  6. Suomi teki typeryyttään Venäjästä nyt konkreettisesti vihollisen, jota se ei aiemmin ollut.

   Venäjä ei ole uhannut Suomen turvallisuutta, eikä Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti ole signaloinut minkäänlaista uhkaa Suomelle. Se "uhka" luotii
   Maailman menoa
   567
   1249
  7. Minä menetän sinut kokonaan

   Siksi olen paniikissa, sekaisin ja surullinen. Taitaa olla jonkinasteinen stressitila päällä. Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin.
   Ikävä
   50
   1038
  8. Uskomatonta miten "kassatyttö Sannasta" tuli hetkessä kuoleman kauppias.

   Demarit on kautta historian olleet "takinkääntäjien"mestariluokkaa kokoomuksen hihassa kiinni. Sannan arviointikyky petti täysin Naton suhteen, Brysse
   Maailman menoa
   353
   986
  9. Onpas Martina valinnut sopivan laulun

   Storyssa kun Isben poni tulee, " älä vie lapsuuttani pois." Äiti se lähtee mieluummin panopuuksi hotelliin, kuin viettäisi senkin ajan lastensa kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   959
  Aihe