Kolme suurvaltajohtajaa ja suomalainen nuoralla tanssi

Maailma kohisee, tai ainakin suomalainen media kihisee – Venäjä on jälleen esittänyt aggressioita. Krim [1, Mustameri ja Kertsinsalmi [2 – siltoineen, ovat tapetilla ja syylliseksi uuteen uhkaan saadaan lähes automaattisesti Venäjä, tutkimatta sen tarkemmin syitä syviä kuin syyn ja seurauksen lakejakaan [3.

Tapaus kirvoitti Helsingin Sanomat kirjoittamaan tekstin [4, jossa pohdittiin Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin vaikeaa suhdetta.

Katsoessamme suurta maailmankuvaa, on meidän otettava kartalle Kiina, joka on jo nyt kasvanut taloudeltaan maailman suurimmaksi [5. Kiina on myös hiljaisesti voimistunut asevoimaltaan US' n ja Venäjän kantaan – ei tuhon laajuudessa, vaan tarkkuudessa ---


[4 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005912773.html -
Putin arvioi suhteiden paranevan Trumpin toisella presidenttikaudella – Mistä Venäjä haluaa puhua Trumpin ja Putinin loppuviikon tapaamisessa?

Ilkka Luoma kommentti 27.11.2018 – 9:20:

US pr. Donald Trumpin ja Venäjän pr. Vladimir Putinin yhteistanssi, välillä harha-askelin on pragmaattisuuden huippu. Trump on realisti ja diilimies. Trump tietää vähän, mutta kuitenkin merkittävimmät asiat.

Venäjä on maailman suurin pinta-alavaltio, ja se tarkoittaa samalla suurinta raaka-ainelähdettä maailmassa. Markkinatalous taas Yhdysvalloista tarvitsee kuluttajia ja tuotanto kulutustavaroille raaka-aineita ja energiaa. Yksinkertaista, mutta Trumpille se merkitsee diilejä.

Tanssissa on myös kolmas salaperäinen, ja lännelle vaikeasti ymmärrettävä Kiina [5, jolla on pelin jokerikortti. Kiinan pr. Xi Jinping on arvoitus, joka ratkaisee pelin, sillä maailma elää Kiinan vuosisataa - edellinen oli USA' n. Kumman puolelle lopulta Kiina asettuu, ratkaisee tanssin lopputuloksen. Vallitseva käsitys on, että Kiina haluaa Venäjän; samasta syystä kuin US, siis raaka-aineet.

Meidän presidentti Sauli Niinistö on tavannut läheisesti kaikki edellä mainitut kolme suurvaltapresidenttiä. Niinistö tarjoaa kolmen suurvaltapelille korttipöydän. Tuo korttipöytä voi olla katettuna Arktisen neuvoston juhlakokouksen yhteydessä Rovaniemellä! [6 Suomella on näin superdiili käsissään, arvellaan "piireissä".

Koko suurvaltatanssin ratkaisee voima ja sen käytön tunne (uhkaominaisuuden hallinta) - unohtamatta sen taitavaa käsittelyä. Kiina on jo kolmas ydinasesuurvalta - kuitenkin se pienin niistä, mutta puhutaan moderneimmista tekniikoista. Trumpin pahin aavistus on Kiinan ja Venäjän liitto, sillä se kaataa lopullisesti US-maailmanpoliisiroolin [7.

Suurvaltatanssissa on myös seinäruusu, se on Euroopan Unioni [8. EU' lle ei ole korttipöydässä tuolia, koska EU' lla ei ole todellista presidenttiä henkilöitymänä [9.

Eurooppalaisuudella olisi piilotettu ässäkortti, jota ei ymmärretä esittää, ja se olisi yhteiseurooppalainen kauppa- ja turvallisuusajattelu, jossa Venäjä olisi sen kiinteä osa [0. Putin oivaltaa tämän, sillä hän on opiskellut maantiedettä ja huomannut Euroopan alkavan idästä Ural-vuoristosta.


Viitteet:

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/03/katariina-ii-suuri-ja-kansanaanestykset.html -

[2 Tilanne on uusi, sillä nyt vastakkain on virallisestikin kaksi valtiota – Venäjän ja Ukrainan yhteenotosta voi seurata mitä vain

Ilkka Luoma kommentti 26.11.2018 – 13:36:
Tilanteen "sotaistuminen" voi tapahtua vain USA' n mukaan tulolla. Yhdysvalloilla on toinen yhtä etäinen kriisiehdokas - Etelä-Kiinan meri, jossa kaukaa kotirannoilta US on mahdollisesti "napit vastakkain" Kiinan kanssa. Se tiedetään, että Venäjä, se maailman toinen ydinasesuurvalta pelaa ilmeisesti kriisin sattuessa Kiinan puolella (?) ...

Näin muodoin US ei pysty muiden sotatantereidensa (Afganistan ja Syyria) lisäksi ottamaan kahta uutta "rintamaa", joissa sotilaallisesti olisivat niin Kiina kuin Venäjä amerikkalaisia vastassa. Nyt käydään informaatiovirrassa vastakkainasettelua idän ja lännen välillä. Olisiko Helsingin hengestä tässä nyt apua?

[3 Venäjä lyö Ukrainaa heikkoihin kohtiin ja rakentelee itselleen omaa sisämerta

Ilkka Luoma kommentti 26.11.2018 – 22:05:
Krimin tataareja edustavat ääritoimijat ovat pidemmän aikaa lietsoneet uuden vasta valmistuneen Kertsinsalmen sillan tuhoamista - ainakin puheiden ja retoriikan tasolla. Jossain muualla uhkaava retoriikka on mahdollistanut asioihin puuttumisen, jopa konkreettisesti. Nyt on selkeää, että Venäjä on herkistynyt jokaisesta vieraan laivan purjehduksesta sillan ali ... Asioilla on aina useita näkökulmia! Tämä on yksi, johon aiempi HS-juttu jo ottikin kantaa.



Jatkuu

40

570

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vainpresitetiitipeli

      Obaman jojo Cenkko jo käytännössä työtön. Nyt pyristelee.

    • 2

      [8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/03/eu-maho-jattilainen-virkarollaattorin.html -
      [9 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/02/valta-on-silmiinpistv-george-w-bush.html -

      [0 120 lukijakommenttia aiheesta ”Eurooppalainen kokonaispuolustus sisältää alueen Uralille saakka” linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6493894 – alta ORIG 22.05.2015
      [0 237 lukijakommenttia aiheesta ”Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa - yhdessä” linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=589025 – alta ORIG 06.08.2013


      Ilkka Luoma
      Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


      DOC kolme_suurta_27112018.docx – OpenOffice Writer
      PVM 27112018[A]

      638_5374 – 16:36_17:07 - KS02


      The END

      • voi.aikoja

        No jo on aikoihin eletty!

        Hölmän kirjoituksen lähteenä on OMAT KIRJOITUKSET ja haistapaskan keskusteluketjuja !!!!

        Onko tällaisia "kansalaiskirjoittajia" paljonkin saastuttamassa internettiä?
        Eikö koulussa opeteta edes ainekirjoituksen perusteita nykyään?


    • Talvisota30.11.39
      • Viubert

        Tulisiko ottaa huomioon myös toisen puolen tapahtumaseloste?


      • JuutasKäkri
        Viubert kirjoitti:

        Tulisiko ottaa huomioon myös toisen puolen tapahtumaseloste?

        Juuri niin, molemmat näkökylmat. Lännestä ja idästä.

        Nuo alustuksen molla-viitteet olivat kiintoisia, erittäin paljon aihealueen reunamilta arkikansalaiskommentteja!


    • Neuvonen2

      Avauksen kirjoittajalta löytyi Hesarista tällainen

      Ulkoministeri Soini: Mustan­meren yhteen­otolla Venäjä viestittää, että sillä on aina halutessaan ”sanomista” alueen asioihin

      Ilkka Luoma 26.11. 19:08
      Istuvalle presidentti Poroshenkolle tilanne on ensi vuoden presidentinvaaleja ajatellen kehno, vasta neljäntenä mielipidetutkimuksissa. Nyt on edullista saada profiilia poikkeustilalakien alta. Kertsinsalmi on oikeasti tutkittava puolueettomasti, eikä kuunnella kiltisti NATOn ja US' n mielipiteitä, puhumattakaan Kiovan väitteitä - pelkästään. Um. Timo Soinikin voisi huomioida, että nokittelussa on kaksi osapuolta.

      -lainattu kopipeistaamalla

      • Neuvonen3

        "Avauksen kirjoittaja" on aivoton itätrolli, joka toistaa venäläispropagandaa.
        Samaa soopaa koko trolliarmeija kailottaa ja niin ""avauksen kirjoittajakin" - ymmärtämättä mistä on kysymys.

        Neuvonen2 taitaa olla "avauksen kirjoittajan" oma nimimerkki


      • Neuvonen2

        Oletko natotrolli?


      • luojan.luoma

        Älä muuta whataboutismiin - kyse oli trolliLuoman propagandasta, joka on täysin samaa kuin muidenkin lähes sanasta sanaan.


      • Neuvonen3
        Neuvonen2 kirjoitti:

        Oletko natotrolli?

        Pääasia on, etten ole itätrolli.


    • Neuvonen2

      Avaajalta isää Hesarista , jota en pidä trollina, vaan ulkopolitiikan asiantuntijana

      Ukraina päätti sotatila­laista, presidentti varoitti ”erittäin vakavasta” Venäjän hyökkäyksen uhasta – Tämä Mustan­meren yhteen­otosta tiedetään

      tässä tuo Hesarin linkki
      https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005911357.html

      Ilkka Luoma 26.11. 14:58
      Suomen ei lähtökohtaisesti tule reagoida muutoin kuin järjestämällä puolueettoman neuvottelupöydän molemmilla osapuolille, jotka kutsutaan kumpikin Suomeen - Helsingin hengessä. Olemme välittäjiä, emmekä ota muutoin kantaa muiden asioihin, jotka eivät meille kuulu.

      -tämäkin kopipeistattu

      • luojan.luoma

        Kehu nyt itsees Luo... anteeks Neuvonen 2 - tolta "ulkopolitiikan asiantuntijalta" jåi peruskoukin kesken ja öövertillä ei oo ollut oikeaa duunia yli kahteenkymmeneen vuoteen.
        Ei se mitään politiikasta ymmärrä vaan trollaa samaa kuin muutkin itätrollit.


      • Neuvonen3

        Luoma itse on "löytänyt" oman mielipiteensä Hesarin jutun hillittömän pitkästä kommenttiketjusta ja esiintyy nimimerkillä Neuvonen2.


    • Intellicus

      Erikoisia alustukseen liittymättömiä älämölöjä viljellään neuvottomien kolmosten osalta. Pitäisikö keskittyä itse alustukseen ja sen kommentointiin. Hyvä saada molemmin puolin, idän ja lännen osalta kriisiä, ajatuksia, mielipiteitä ja faktaa.

      • trolli.jää.kiinni

        Koko ajanhan Luoman trollausta on kommentoitu.
        Poroshenkon haukkumisoperaatio on kansainvälinen ja lähtöisin Pietarin trollitehtaalta.
        Luoma on yksi Putinia trollisoturi.


      • Intellicus
        trolli.jää.kiinni kirjoitti:

        Koko ajanhan Luoman trollausta on kommentoitu.
        Poroshenkon haukkumisoperaatio on kansainvälinen ja lähtöisin Pietarin trollitehtaalta.
        Luoma on yksi Putinia trollisoturi.

        Tämä on juuri se esimerkki älämölöstä.


    • Nähtytodellisuus

      Suomen ei lähtökohtaisesti tule reagoida muutoin kuin järjestämällä puolueettoman neuvottelupöydän molemmilla osapuolille, jotka kutsutaan kumpikin Suomeen - Helsingin hengessä. Olemme välittäjiä, emmekä ota muutoin kantaa muiden asioihin, jotka eivät meille kuulu.

      https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005911357.html

      • Mantsala

        Esiityi jo ylempänä. Hesarista kopsattu.


      • trolli.jää.kiinni

        Trollikeskustelua usealla nimimerkeillä - näin aloittaja saa nostetta kopioimaansa pietarilaisen trollitehtaan propagandaansa


    • Voivoivoi

      Aloittaja bannattiin US puheenvuorosta valeuutisoinnista ja propagandasta.

    • SAalto

      Jostain syystä laatualoituksessa on harvakseltaan asiapohjaisia kommentteja. Liian vaikea avaus, kateus muualta sinällään hyvää avausta kohtaan vai mikä olisi tuohon rienaukseen syynä?

      • voivoivoi

        Menit retkuun - toi SAalto on trolli itse.
        Kehuu omaa kirjoitustaan ja haukkuu kriitikkoja nimimerkin takaa


      • SAalto

        Katkeruutta ilmassa?

        Tunnen alun kirjoittajan - patevä tyyppi, ja loput kokee, jos osaa täältä etsiä muita hänen kirjoituksia.

        Tuo suurvaltateksti on nyt ajankohtainen. Tilanne Ukrainassa kiristyy ja Poroshenkolla on vain ensi kevääksi nyt noin 10 prosentin kannatus. Laittaa yrittämään - yritti kahden kuukauden sotatilaa, mutta parlamentti myönsi vain yhden kuukauden.


      • katkera.mistä

        Pätevä..? Missä muka?
        Oletko ennen nähnyt jonkun käyttävän omia sössötyksiään muka lähteenä?
        Peelo on kyllä kaikkien aivopiereskelijöiden äiti!
        ÄO ei voi olla kovin korkea kun kehtaa tollasta schaissea vääntää ja julkisesti esittää.


      • MAlNlNKl
        SAalto kirjoitti:

        Katkeruutta ilmassa?

        Tunnen alun kirjoittajan - patevä tyyppi, ja loput kokee, jos osaa täältä etsiä muita hänen kirjoituksia.

        Tuo suurvaltateksti on nyt ajankohtainen. Tilanne Ukrainassa kiristyy ja Poroshenkolla on vain ensi kevääksi nyt noin 10 prosentin kannatus. Laittaa yrittämään - yritti kahden kuukauden sotatilaa, mutta parlamentti myönsi vain yhden kuukauden.

        SAaalto on kirjoittaja itse.


      • nasaviisas
        katkera.mistä kirjoitti:

        Pätevä..? Missä muka?
        Oletko ennen nähnyt jonkun käyttävän omia sössötyksiään muka lähteenä?
        Peelo on kyllä kaikkien aivopiereskelijöiden äiti!
        ÄO ei voi olla kovin korkea kun kehtaa tollasta schaissea vääntää ja julkisesti esittää.

        Kopsahtiko omaan nilkkaan? Kateus on ymmärrettävää, mutta olisi odottanut kommentteja itse avaukseen. Riittääkö kyky komentointiin?

        Tällä palstalla on ymmärtääkseni paljon lukijoita? Helppoa huudella puskista. Luulisin että avaaja kirjoittaa oikealla nimellään?


    • MoT88

      Tuntuu siltä, että osa kommentoijista ovat vain röyhtäilemässä pahaa oloaan ja itse alun kirjoituksen sisältö jäänyt kokonaan lukematta tai ymmärtämättä!

      • IIIIIIII

        Älä yritä!
        Nimen omaan sisältöä ja sen lähteitä on kommentoitu hyvin kriittisesti - ja ihan syystä, mutta et sitä ymmärrä.


      • sellainen.tapaus

        Luoman kirjoitukset ovat aina samoja: Suomi, EU, länsi, USA ovat pahoja.
        Hyviä ovat diktatuurit kuten Kiina, Pohjois-Korea, Syyria ja Venäjä.
        Teemat ovat samoja kuin muilla trolleilla.

        Lähteenä ovat nuo omat kirjoitukset, mikä jo kertoo minkä tasoisesta propagandistista on kysymys. Luoma itse ei ymmärrä lähteiden käyttöä, mikä johtuu hänen taustoistaa.


    • JuutasKäkri

      Ensimmäistä kertaa täällä kommentoimassa, ennen vain luin. Kommentti kirposi, kun huomasin liikkeellä suoranaisia "aivokääpiöitä", jotka eivät keskity itse aiheeseen, vaan kirjoittajan arvosteluun. Riittääkö kyvyt itse debattiin aloituksen aihealueesta?

      • LuukasKäkri

        Kuitenkin Luoman kirjoitukset ovat aina samoja: Suomi, EU, länsi, USA ovat pahoja.
        Hyviä ovat diktatuurit kuten Kiina, Pohjois-Korea, Syyria ja Venäjä.
        Teemat ovat samoja kuin muilla trolleilla.

        Lähteenä ovat nuo omat kirjoitukset, mikä jo kertoo minkä tasoisesta propagandistista on kysymys. Luoma itse ei ymmärrä lähteiden käyttöä, mikä johtuu hänen taustoistaa.


    • MelkoinenVoitto

      Odottaisin enemmän asiakommentteja, itse aiheesta. Nyt riekuntaa aivan jostain muualta. Jos aihe ei kiinnosta, voisiko olla poissa täältä ja antaa tilaa älykkäille kannaotolille, vaikka kriittisillekin, kunhan perustellaan.

      • voi.surkeus

        Mutta kun aloitus on täysin älytöntä trollipropagandaa, jota aloittaja on trollaa kaikilla kekustelupalstolla.Suomi, EU, länsi, USA ovat pahoja. Hyviä ovat diktatuurit kuten Kiina, Pohjois-Korea, Syyria ja Venäjä. Teemat ovat samoja kuin muilla trolleilla.

        Heikkotasoisuus kulminoituu lähteisiin, jotka ovatkin aloittajan omat älämölöt vuosien varrella.


    • kriittinenneuvosto

      Ketjuun on eksynyt melkoinen häirikkö. Sairas, yksin, erakoitunut, katkera ja kateellinen. Ehkä hyljeksitty?

      Mutta asiaan, olisi mukava lukea ammattiavaukseen sopivia asiapohjaisia kommentteja ja saada nähdä kunnon debattia kriittisellä kohteliaisuudella ja asiatuntemuksella.

      • kriittisempineuvosto

        Johan tuota riekkumatonta depattia on ollut runsaasti.
        Niissä todetaan, että aloittaja on trollaa kaikilla kekustelupalstolla.Suomi, EU, länsi, USA ovat pahoja. Hyviä ovat diktatuurit kuten Kiina, Pohjois-Korea, Syyria ja Venäjä. Teemat ovat samoja kuin muilla trolleilla.

        Heikkotasoisuus kulminoituu lähteisiin, jotka ovatkin aloittajan omat älämölöt vuosien varrella.


      • rattijuopot.kiinni

        Haloo !!!

        Kumpiko on Sairas, yksin, erakoitunut, katkera ja kateellinen ja Ehkä hyljeksitty?

        Rattijuoppo vai rattijuopon tuomitsivat !!!!!


      • Apollonia

        Jos rattijuoppo on narsisti hän ei ole omasta mielestään tehnyt mitään väärää ja kaikki muut ovat syyllisiä, kateellisia, katkeria ja ilkeitä.


    • IIIIIIIIIIIII

      Jos etsii aloittajan nimellä googlella niin löytyy samoja kirjoituksia Facebookista lähtien.

      Yleinen naurunaihe on omien kirjoitusten käyttö lähteenä ja itätrollaus.

      • jortsu

        Kyllä

        Tiede ja vauva keskusteluissa samaa.
        Kritiikki samaa: sekoa, tiedon puutetta, propagandaa, linkitykset


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi laatikkomansikoihin jätetty kannat?

      Tympeä homma kotona sitten poistaa...
      Maailman menoa
      212
      2991
    2. Mikä oli se hetki

      kun tajusit rakastuneesi?
      Ikävä
      103
      1945
    3. En ollut varma

      Tunnistiko/hoksasiko kuka olen niin siksi en viitsinyt sanoa mitään 😔🫣😂 yleensä kyllä tervehdin tuttuja, paitsi sillo
      Ikävä
      9
      1802
    4. Mitä sanoisit kaivatullesi juuri nyt?

      Mitä sanoisit hänelle?
      Ikävä
      162
      1582
    5. Ymmärrät sanomattakin

      Että ollaan kielletyllä alueella. Silti nainen sinun vaikutus on suurempi kuin kenekään toisen koskaan. En voi tälle as
      Ikävä
      89
      1563
    6. Ikkunoitten takana tirkistelijä

      Kyllä! Itseänsä vielä alapäästä esittelee..Hiljattain tuli ilmi että syksyllä ahistellu ikkunoitten takana taskulampun
      Suomussalmi
      5
      1515
    7. Älä turhaan nainen ikävöi minua

      Olen sellainen jäntevä pantteri ja sinä jo melkein rollaattorikamaa. Ei onnistu mikään.
      Ikävä
      98
      1513
    8. SDP-johtoinen hallitus luo vakaan yritys- sekä työmarkkinaympäristön

      Vaikka mitä puhutaan SDP-johtoinen hallitus luo vakaimman ja ennustettavimman yritys- ja työelämäympäristön. Mm. niin e
      Maailman menoa
      137
      1146
    9. Kuinka paljon voi olla rakastunut..

      ....ja välittää ihmisestä jota ei edes tunnen kunnolla? Eikö silloin ole kysymys jostain suuremmasta? Mitä on yhteenkuul
      Ikävä
      66
      1053
    10. Kuvaile nainen itseäsi

      Niin katsotaan, oletko kaivattuni. Kiitos. 💛
      Ikävä
      48
      1039
    Aihe