Kaarevan sisäkaton toteuttamisesta

Pyöreitämuotoja

Onnistuisikohan sellainen sisäkattorakenne, että tavallista edullista sahattua kuusilautaa naulaisi lappeistaan toisiinsa kiinni läpi koko katon ja väliin puuliimaa? Tällöin katon pituussuunnassa aaltomaisia muotoja saisi kun kunkin laudan kiinnittäisi aavistuksen vinoon takana olevaan nähden. Lopuksi pinta hiottaisiin alapuolelta (huh urakkaa, jo pelkästään näin kuvittellessani). Saisiko rakenteesta niin lujan, että tuon varaan voisi suoraan rakentaa myös loput yläpohjarakenteesta? Esimerkiksi lankkuja kapealle syrjälleen pystyyn kulmaraudoilla alle edellä mainitun puisen laatan päälle, väliin puukuitueristepuhallus aluskatemuovin suojaamana ja päälle laudoitus (lienee helpompi saada yhtenäisemmin kaarevaan muotoon kuin levytuotteilla) ja kerros tai useampi bitumikermiä.

2

65

Vastaukset

  • Ei valkene suunnitelmasi minulle.. kuulostaa aivan surkeata, mikään "kaareva" tuosta ei ole syntymässä, vaan SUSI. Ilmeisesti yrität tarkoittaa lomalaudoitusta, sellainen raakana kattoon, tai vaikka höylättynä.. mitä siinä sitten hiotaan, ja mikä tekee siitä kaarevan? Unohda..

  • En suinkaan tarkoita lomalaudoitusta, vaan tavallaan tee-se-itse-liimapuuta yhdessä kerroksessa (siis tämän aaltoilevan puulaatan paksuudeksi tulisi laudan leveys, 10-20 cm. Selvää toki on, ettei naulaamalla tai edes ruuvaamalla saada samaa lujuutta kuin tehtaissa käytettävillä liimauspuristimilla. Kaarevassa katossa vain olisi kovin hankalaa käyttää pitkiä terästankoja kiristämiseen. Tarkoitin lautojen välisten maksimissaan ehkä millin korkeuserojen hiomista pois niin, että pinnasta tulee sileä ja aaltoileva.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös