Kansakuntamme haluaa presidentille lisää valtaoikeuksia

Tunnetusti Suomella oli oikea johtaja, jolla oli valtuuksia ja myös niitä käytti – omaksi edukseenkin. Elettiin Urho Kekkosen pitkää aikakautta, jolloin maamme saavutti aidosti puolueettoman itsenäisen valtion aseman jo vuonna 1975 – kun Kekkosen kliimaksi – ETYK-juhlakokousnuija, hänen kädellään kopsahti pöytään. Suomi sai tunnustetun puolueettomuuden niin idästä kuin lännestä.

Tänään itsenäisyys ja puolueettomuus ovat enää muisto. Olemme ujutettu lännenmiehen sotakoneen kylkeen – vaarallisesti. Historiaa tuntevat muistavat miten Suomi luovutti koko Pohjois-Suomen Saksan kolmannen valtakunnan sotavoimien alle – alistaen jopa suomalaisia joukkoja Wehrmachtin käskyvallan alaisuuteen.

Elettiin vuotta 1941, jolloin Suomi liittyi Saksan kolmannen valtakunnan operaatio Barbarossaan ja suuntasi aseensa itään kohden – revanssi mielissään. Osa kansastamme oli jopa Suur-Suomi hurmoksessa.

.
Nyt olemme laskeneet maahamme jopa taistelujoukoin, ilmarynnäkkövoimin ja maihinnousuin isänmaamme alueelle, vaikka olemme aivan idän jättiläisessä – sen toisen ydinasesuurvallan rajassa kiinni.
Me elämme idän ja lännen vedenjakajalla ja kansakuntamme ymmärtää tosiasioiden tunnustamisen viisauden aluksi – emme halua liittyä Natoon – lännenmiehen sotakoneeseen.

Tosin tänään olemme osa Naton sotaoperaatiota Afganistanissa, kylläkin YK-valtuutuksella, kuitenkin sodan osapuolena. Tämänkin kansalaisemme tietävät ja senkin vuoksi ovat päättäväisiä – emme liity Natoon, vaikka supersuosittu presidenttimme Sauli Niinistö niin suosittelisi …

Tästä supersuosiosta kirjoitti Helsingin Sanomien pää-natottaja Kari Huhta kolumnin – seuraavasti – otsikko ja linkki alla:
”Presidentin suosio on Suomessa yhtä juhlaa, mutta mistä se johtuu ja mitä siitä seuraa?” -HS
~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005914794.html -

Ilkka Luoma -kommentti ylläolevaan kolumniin:
Syy suosioon on kirkas kuin kesäinen pilvettömän aamun aurinko. Presidentti Sauli Niinistö on ottanut kuvainnollisesti Urho Kekkosen paikan. Kansakuntamme olisi valmis antamaan Niinistölle lisää "kekkosvaltaa".
Kansalaiset tykkäävät, kun Niinistö on oivaltanut kunnioittaa kansan enemmistön tahtoa muun muassa julkisessa asenteessaan Natoon: "olen suomalainen"*, tuumasi Sauli, kun tunnusti tietävänsä, ettei kansan laajat enemmistörivit Natoon halua.

Niinistö on myös hienosti oivaltanut roolimme täältä idän ja lännen vedenjakajalta, olla kysyttäessä neuvottelupöydän kattaja suurvalloille. Niinistö on noin vuoden aikana tavannut kaikki kolme suurvaltapresidenttiä: Kiinan Xi Jinping, Venäjän Vladimir Putin ja US' n Donald Trump ovat henkilökohtaisesti tavanneet Niinistön - kasvotusten.

Suomessa kansalaiset kaipaavat vahvaa presidenttiä, joka on päivänpolitiikan "henkinen valvoja", jopa "puskan ravistaja" - tosin ilman Kekkosen muinoisia ja ylivertaisia valtuuksia. Kansa haluaa toimeliaan presidentin "maan isänä", jota varsinaista laajaa valtaa pitävä valtioneuvosto eli hallitus kuitenkin kunnioittaa ja kuuntelee.

Nyt Sipilän hallitus "kumartaa", ja onkin jättänyt kaukoviisaasti lähes koko ulkopolitiikan Niinistön käsiin, erityisesti EU' n ulkopuolisen ulkopolitiikan ja myös strategisen turvallisuuspolitiikan. Voisimme liki sanoa, että meillä on turha ulkoministeri.

Kansa ei ole kuitenkaan Suomessa tietämätön, kyllä se tietää Niinistön myötämielisyyden Natoa kohtaan, ja niinpä kansakuntamme mielipidetutkimuksissa kertoo ettei Natoon mennä siinäkään tapauksessa, vaikka presidentti niin suosittelisi** - tähän kohtaan suomalaiset ovat piirtäneet rajan Niinistön osalta. Voimme tähän sanoa nuo Veikko Vennamon kuolemattomat sanat: kyllä kansa tietää! Muutoin suomalaiset komppaavat Saulia, Jenniä ja Aaroa yli kaiken!

[* ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/presidentti-niinisto-noudattaa.html -
[** ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/08/kansakunta-jyrahti-ei-natoon-edes.html -

.
Entä Linnan juhlat, jotka ovat menetetyn itsenäisyyden muisteluitsenäisyyspäivänä 6. Joulukuuta – joka vuosi!

Suomen kansa hartaana istahtaa Yle TV1' n ääreen seuraamaan ”loputonta” kättelyrituaalia, nyökytellen ja kritisoiden naisten pukuja ja harmitellen miksi tuokin on tuonne kutsuttu, mutta myös ihastellen, että juuri hän on oikeutettu olemaan läsnä kansan maksamassa juhlassa.
Linnan juhliin osallistuu vuosittain 5,5 miljoonaisesta kansasta noin 1500-2000 enemmän tai vähemmän ansioitunutta kansalaistamme + diplomaattikuntaa, jo protokollasyiden vuoksi, mikä onkin aivan ok. Tehdäänhän tuossa juhlassa Suomea tunnetuksi, niin tarjoiluina kuin kanssakeskusteluina.

Itsenäistymispäivän Linnan muistelujuhlat keräävät parimiljoonaisen katsojakunnan – joka vuosi. Tämä on maailmalla suhteellisen harvinaista – ei voisi ajatella, että Kiinassa 1.10. keräytyisi 400 miljoonaa kiinalaista telkkareiden ääreen seuraamaan National Day juhlien kättelykierosta, jota ei julkisuudessa ole koskaan näytetty.

.

DOC supersuosittu niinisto_29112018.docx – OpenOffice Writer
PVM 29112018A

588_5164 – 09:01_14:40 SN01

0

<50

Vastaukset

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Koronavirus saapunut Suomeen

   Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
   Maailman menoa
   259
   3786
  2. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

   Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
   Maailman menoa
   80
   994
  3. Tunsiko joku HA n ja missä oli töissä

   Myllymäen kaupunginosa liittyi surulliseen kaupunginosien joukkoon missä on tapahtunut kantasuomalaisten murha laittoman maahanmuuttajan toimesta. Pää
   Hämeenlinna
   40
   503