Voiko tuhkarokkorokotus laukaista lapsella

löperöäkö

1-tyypin diabeteksen. Tällaista vahvaa epäilystä kuulee nykyään. Luonnollisesti sairastettu rokko ei sitä tee kuten ei tehnyt ennenkään.

11

304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lapsena_sairastanut

      Tuhkarokko on vaarallinen lapselle vakavien lisäsairauksien vuoksi jotka voivat johtaa kuolemaan (keuhkokuume, aivotulehdus). Lisäksi se on erittäin herkkä leviämään, riittää että rokottamaton henkilö oleskelee samassa tilassa sairastuneen kanssa. Tuhkarokon sivuvaikutuksissa ei ole mainittu diabetestä, mutta voihan se heikentää immunologiaa ja sitä kautta herkistää D1:lle.

    • Älä missään nimessä jätä lastasi rokottamatta.

      Tukarokkorokotukisa on annettu vuosikymmeniä eikä niillä ole havaittu negatiivisia sivuvaikutuksia. Vaikka Suomessa on korkeat diabetesluvut ei sillä voi olla yhteyttä tuhkarokkorokotuksiin koska niitä annetaan kyllä sellaisissakin maissa joiss Diabeteksen sairastavuus on alhaisempaa luokkaa.

    • veijo63987362

      Kaikkien rokotusten yhteydessä tulee aina kauhutarinoita.
      Löytääkö kikaan korkealuokkaista, puolueetonta tutkimusta joka viittaisi diabeteksen vaaraan???

    • hpv27

      Että enteroviruksilla ja genittisellä alttiudella syntyy diabetes.

    • Järkeekö

      Kukaan ei löydä mitään todisteita tällaisesta rokotushaitasta. Koska niitä ei ole.
      Kumpi parempi, riski lapsen vakavaan vammautumiseen rokottamattomuuden vuoksi, vai huhupuheena kuultu ja luultu pelko tyypin 1 diabeteksesta?

      Todellinen riski vs. kuviteltu pelko.

      • selvä-pläkki

        #Todellinen riski vs. kuviteltu pelko.#

        Höpötystä ja joukkohysteriaa tuollaiset puheet. Vuosikymmeniä sitten jokainen sairasti lapsena tuhkarokon ja vammautuneita kuolleista puhumattakaan oli olemattoman vähän. Normaali syksyinen influenssepidemia tappaa satoja ihmisiä. Miksi siitä ei pidetä samanlaista vouhotusta kuin tuhkarokosta. Rokotetehtaat ja niiden osakkeita omistavat lääkärit tämän massahysterian ovat luoneet, ikäänkuin koko kansa olisi kuolemassa.

        Rokotukset laukaisee 1-tyyppiä, ei luonnollisesti sairastettu tauti.


      • iugyuyugjkyvfgfjhv
        selvä-pläkki kirjoitti:

        #Todellinen riski vs. kuviteltu pelko.#

        Höpötystä ja joukkohysteriaa tuollaiset puheet. Vuosikymmeniä sitten jokainen sairasti lapsena tuhkarokon ja vammautuneita kuolleista puhumattakaan oli olemattoman vähän. Normaali syksyinen influenssepidemia tappaa satoja ihmisiä. Miksi siitä ei pidetä samanlaista vouhotusta kuin tuhkarokosta. Rokotetehtaat ja niiden osakkeita omistavat lääkärit tämän massahysterian ovat luoneet, ikäänkuin koko kansa olisi kuolemassa.

        Rokotukset laukaisee 1-tyyppiä, ei luonnollisesti sairastettu tauti.

        Tuhkarokkoa ei kaikki sairastaneet. Jos sairastui, laitettiin heti karanteeniin, vakavimmat tapaukset jopa erillisiin eristyssairaaloihin kun parannuskeinoja ei ollut. Sitten vaan hoidettiin mahdollisia oheissairauksia ja toivottiin että potilas (yleensä lapsi) pysyy hengissä. Muistan vielä kun vanhempani sai käydä katsomassa minua sairaalassa vain ikkunan takaa. Vielä vuosia sen jälkeenkin tuon sairaalan ikkunoiden takana oli vierailijaparvekkeet josta katsottiin sisällä olevia potilaita.

        Koska tuhkarokko oli hengenvaarallinen sairaus, sille kehitettiin rokote mahdollisimman nopeasti ja se saatiin häviämään Suomesta. Nyt täällä ilmenneet tuhkarokkotapaukset ovat tuotitavaraa, yleisimmin muualta Euroopasta turismin tuomana.

        Influenssarokotuksista syntyi taannoin kauhea haloo, vaikka ei pystytäkään osoittamaan että rokote aiheutti väitettyjä oheissairauksia. Näiden väittämien perusteella on nyt ihmisiä jotka jättää aivan kaikki rokotukset pois vaikka henki menisi.

        Tämä ketju on nyt liukunut kauas alueen (diabetes) aiheesta, joten eipä enempää.


    • OmallaVastuullaPalkatta

      Rokotuksista kieltäytyneet vanhemmat pitäisi pistää hoitamaan muksunsa omalla vastuulla palkatta/korvauksetta. Työttömiltä päivärahat pois, ei ole kelvollinen karenssiaikana vastaanottamaan työtön työtä. Karenssiaika poissa töistä palkatta. Ei sälytetä vastuuta ja maksua työkavereille ja työnantajalle. Ei vaadita yhteiskuntaa auttamaan ja pelastamaan, kun on itse valintansa tehnyt.

    • lajijasuris

      Kuka tietää? Rokotteet voi sotkea kehon immunologista ja autoimmunologista järjestelmää ja tämän vuoksi jo vuosikausia on ollut esillä epäilyjä rokotteiden osuudesta selittämättömiin oireisiin, varsinkin autoimmuunityyppisiin kuten juuri diabetes, MS tms.

      Mutta ymmärtääkseni tämä tuhkarokkorokote (sama piikkii tehoo 3:een?) ei ole kauhean riskialtis tilastollisesti. Joku THL puhuu asioista väestötasolla ja niiden yhteiskunnallisista merkityksistä, mutta laiha lohtu yksilölle, joka saa rokotteesta vakavan haitan. Olisi kohtuullista edes myöntää asia ja hyvittää jotenkin, mutta eikös narkolepsiajutussakin iso osa jäänyt ilman korvauksia, kun määrärahat loppuivat. Toisaalta on ihmetyttänyt miten tuossa tapauksessa kyettiin syy-yhteys osoittamaan, kun ei muissakaan - mediarummutuksella oikeusvaltiossa oikeutta?

      • uyuhyuyugiuhi

        MPR rokotteesta ei ole tiettävästi saatu vakavia haittoja.

        Sikainfluenssarokotteesta väitetään saadun narkolepsiaa, mutta sitä ei ole pystytty todentamaan (kyseistä rokotetta ei ole enää käytetty).

        Ei voi yleistää että mistä tahansa rokotteesta saisi vakavia haittoja. Suurempi riski syntyy rokottamattomuudesta.


      • hpv27

        Rokotteista kyllä tilastoidaan haittoja ja niistä myöskin ontodennäköisesti haittoja mutta niiden hyödyt ovat valtavat verrattuna haittoihin. Aikuisiällä sairastettu sikotauti on vaarallinen ja sillä on hyvin pahoja jälkitauteja.

        Rokot ovat juuri näitä enteroviruksia ja saattavat siis olla tekemisissä diabeteksenkin kanssa.


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      300
      3455
    2. 204
      2951
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2534
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      233
      1992
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1425
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1318
    9. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      170
      1304
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    Aihe