Mäntyharju ja taiteen tulevaisuus

TaivasRajana

Onko taidekeskus Salmela sijoittunut hyvin maamme taideilmasto-kartalla, mikä on sen tulevaisuus ja mahdollisuudet. Tarvitsemmeko lisää taiteen tekijöitä että myöskin suosijoita sekä tiheämmin vaihtuvaa esityskirjoa pitäjään.

19

672

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HyvääMäntyharjulta

      Salmela on ok, mutta ei uppoa nuoriin. Sitäpaitsi kunnan ei kannata laittaa kaikkia taidemunia yhteen koriin. Kun on tarjolla myös muita taidokkaita taiteen osaajia, kannattaa näistä töistä ottaa kaikki ilo irti ja hyödyntää estoitta heidän teoksiaan kunnan markkinoinnissa. Puhutaan mitä puhataan, pääasia että puhutaan.

      • Godis

        Kyllä, juuri tuo pitäjän tadokkaan taiteen monimuotoisuus on valttimme markkinoinnissa. Sillä mennään pitkälle.


      • TaiteenHimo

        Juuri tuo että pitäjässä on osaajia jotka tuovat taiteen kaikkien saataville on hyvä asia. Eivät nuo elokuvat ja muut esitykset maksa etteikö niille katsojia riittäisi.


    • Luomisvoimaa

      Olisipa huippukivaa, jos meidän taiteilijat olisivat saaneet itsenäisyyspäivästä paljon lisää puhtia ja potkua uusien teosten työstämiseen. Kun inspiraatio iskee, silloin on toimittava.

      • Ideantynkää

        Tuota ideaa kannattaa työstää. Joka vuosi katsomme televisiosta "tuntematonta", kyllä pitäjän ammattilaisilta voisi luovuuden osalta onnistua jotakin katseltavaa. Inspiraatiota hakemaan ja siitä sitten työstämään.


      • Lohenpunaista

        On jo tehty ja onnistuttu erittäin hyvin. Mahtavia kuvia katseltavaksi tallennettu ja jokainen on omanlaisensa taideteos.


    • Tattiherkku

      Kuten kaikki tietää, taide tarvitsee innostuksen lähteensä ja taiteiljat muusansa. Ja monet muusat on tottavie Mäntyharjulla nähty.
      On ollut upeata kuinka paikallisten suhtautuminen on muuttunut myönteiseksi taiteen suhteen kun kansainväliset kaunottaret ovat näyttäytyneet raitilla. Näiden näyttävien sulotarten näkeminen on saanut aikaan yllättävän reaktion taiteilijassa ja taiteen katselijoissa. Ylöspäin. Ja eteen. Näin on ottanut taide pitkiä harppauksia ja koko Harjun hellään syleilyynsä.

      • OikeaTimo1japuol

        Kopio puhuu vähän mutta asiaa😂🤣


      • JouniRanne

        Hyvin huomaa kuinka ilmeisesti joulun odotus on pitänyt vakituiset ja osallistuva kirjoittajat pois näppäimistön ääreltä. Aikuiseen makuun ja joskus tiukkaankin sävyyn kirjoitettuja mielipiteitä ei ole nyt palstalla ollut. Vakituisten palaamista odotellen ja riemullisiakin hyvän maun sisällä olevia väittelyhetkiä tarvitaan ja odotellaan.


      • Hyvä.Maku
        JouniRanne kirjoitti:

        Hyvin huomaa kuinka ilmeisesti joulun odotus on pitänyt vakituiset ja osallistuva kirjoittajat pois näppäimistön ääreltä. Aikuiseen makuun ja joskus tiukkaankin sävyyn kirjoitettuja mielipiteitä ei ole nyt palstalla ollut. Vakituisten palaamista odotellen ja riemullisiakin hyvän maun sisällä olevia väittelyhetkiä tarvitaan ja odotellaan.

        Hyvä maku on tärkeää, koska hyvä maku on hyvää.
        Paha maku, hyi, se on pahaa.


    • napin.kolkatusta

      Pitäjän taideilmasto muuttuu ilmastonmuutoksen myötä. Vanhukset sotkeutuvat sumuun ja nuoriso näkee tähtiä. Voi veljet, voiko muuta toivoa.
      Kultturievoluutio ottaa oriiden laukan tapaisia loikkia, varsinkin kun suomi24:ssä on niin pyyteettömiä ja toisia sekä taidetta arvostavia kirjoittajia.

      • konstikasta

        Nyt jos koska kannattaa suosia lähellä tuotettua taidetta. Mikä onkaan parempi tapa osoittaa tukensa kuin ostaa vaikkapa joululahjaksi oman paikkakunnan nimikko-lämpimäisiä. Hyvää taidetta voi sitäpaitsi kerätä kuten esim Arabian vuosilautasia. En osaa sanoa kuka näkee tähtiä tai kuka sumua. Taitava taiteilija raottaa onnistuneesti salaisuuden verhoa ja päästää katselijat tutustumaan näiden mystisten viettelijättärien makeaan maailmaan, jopa kulissien taakse.


    • ToivotaanEtteiPoisteta

      Nyt kannattaa tosiaan suosia lähellä tuotettua taidetta. Parempi tapa osoittaa tukensa on ostaa joululahjahjoiksi oman paikkakunnan nimikko-tuotteita. Voi tosiaan kerätä aivan kuten esim. Arabian vuosilautasia. Suosittelen kaikille taiteen ystäville!

    • ToivotaanEtteiPoisteta

      Taiteen kerääminen on saavuttanut suuren suosion. Täällä meidän pitäjässä keräily on saanut erityistä nostetta vuodesta 2004 alkaen, jolloin paikalliset taidetuotannot ovat alkaneet tuottamaan laadukasta paikallista tuotantoa. Voidaan syyllä todeta, että paikallinen on aina parempi ja säästää tuotannon hiilijalanjälkeä! Suositaan suomalaista, ostetaan kotimaista taidetta!

    • Toisinsanoentosimies

      Kaikkihan sen näkee, että paikalliset taiteilijat osaavat tehdä taidetta, joka kelpaa aina ulkomaita myöten! Erityisesti USAn länsirannikko ja Japanin markkinat vetävät, siellä ymmärretään hyvän taiteen päälle!

      • Stop.stop

        Kaikki eivät näe. Älä herjaaja valjasta kaikkia puolellesi. Minä en ainakaan näe. Et voi piikitellä minun nimissäni ja pitää mäntyharjulaisia pilkkanasi.


    • TuliOnKuumaa

      Mäntyharjulla taiteesta puhuminenkin kuumentaa kummasti tunteita ja muukin keskustelu nostattaa lämpöä. Missä on kuuluisa savolainen suvaitsevaisuus?

      • Herjaaja.kuriin

        Koittaa lappeen lipeäkala ottaa isällisen otteen puheeseen. Ei se auta. Herjaaja on herjaaja on herjaaja.


    Ketjusta on poistettu 74 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2112
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      172
      1639
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1557
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1358
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1332
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      287
      1182
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1069
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1033
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1032
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      892
    Aihe