Yli 40-vuotiaana oikikseen?

Natasha12

Olen alanvaihtaja. Täysin kyllästynyt nykyiseen työhöni ja oikis ollut jo vuosia mielessä. Olen teoreetikko ja rakastan opiskella ja lukea teoriapainotteisia aineita, tutkijan työ kiinnostaisi mahdollisesti.
Ikää on kuitenkin jo päälle 40 ja valmistuessa olisin 50 korvilla. Työelämää kuitenkin jäljellä 15-20 v mikä on pitkä aika toisaalta.
Onko muita iäkkäämpiä oikikseen tähtääviä tai kokemuksia sinulta, joka olet vanhempana sinne mennyt opiskelemaan?
Entä, onko vinkkejä miten voisin etukäteen jo valmistautua pääsykokeeseen? Onko muuten tietoa mistä tulevat pääsykoekirjat voi keväällä hankkia ?

7

1447

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ruus

      Itse hain ja pääsin yliopistoon 35-vuotiaana, tosin en oikikseen. Oma kokemukseni kuitenkin on, että ikä ei opiskelussa merkitse mitään. Ikään ei kiinnitetä huomiota vielä tai oikeastaan enää sinun vuosillasi.

      Vapaa-ajan vietto ja opiskelijaelämä on varmasti erilaista parikymppisellä ja nelikymppisellä. Opiskeluun se ei vaikuta.

      Luulen, että oikiksessa on melko paljon varttuneempaa väkeä.

      Itse olen jo valmistunut ja alani työssä. Opiskeluaikana olin yksinhuoltaja ja minun täytyi olla osa-aikatyössä koko opiskelun ajan, mikä hidasti opiskelua. Lopputulokseen olen kuitenkin hyvin tyytyväinen.

    • Suosittelen

      Kannattaa yrittää. Itse menin reilusti yli kolmekymppisenä oikikseen, tausta täysin toiselta alalta. Opiskeluaika oli hienoa aikaa, vaikka nuorten riennot ei enää kiinnostaneetkaan, oikiksessa on aina muitakin iäkkäämpiä opiskelijoita, joten vertaistukea löytyy. Nyt olen unelmieni työpaikassa, palkkakin on todella paljon parempi kuin edellisellä alalla. Mutta motivaatiota täytyy todella olla, ja täytyy tietää ajoissa, mitä haluaa juristina tehdä työkseen. Vaikka kilpailu on kovaa, parhaat pärjäävät aina, iästä riippumatta.

    • DreamOnDreamer

      Ota kuitenkin huomioon, ettei sinne niin vaan mennä. Ystävättäreni kertoi aina lukioaikana menevänsä oikikseen. Pyrki sinne vissiin viitenä vuotena peräkkäin vaan ei koskaan päässyt. Kova paikka kenelle tahansa saati sitten jos on vuosikausia julistanut kaikille asiaa. Päätyi sitten tradenomiopintoihin johokin AMK:iin, jonne otetaan kaikki jotka pääsevät kynnyksen yli kompastumatta siihen.

      • NäinEnnenVanhaan

        AMKiin pääsi ainakin ennen muonoin pärstän perusteella. Osa pisteistä tuli ”ryhmäkokeesta” eli siitä, että tapasit kasvokkain haastattelijan. Mitään oikeita vastauksia ei ole vaan se miten pärstäsi miellytti haastattelijaa määritti kaiken. Luonnollisesti kaikki ei-sukulaiset, liian fiksut ja kaikki ei kavereiden lapset karsiutuivat pois. Tästä sai maksimissaan esim. 10 pistettä. Yhteen pisteen sisälle saattoi mahtua sata hakijaa.


    • Alanvaihtajia on oikiksessa paljonkin, et erottuisi joukosta. Siihen joukkoon pääseminen kuitenkin vaatii ilmeisesti nykyään edelleen pääsykokeen suorittamisen, mikä ei ole kaikkein helpoin suoritus. Tosin lukemalla ja asiat opettelemalla siitä selvinnee nykyäänkin. Aikaa siihen lukemiseen on kuitenkin varattava, eli pelkästään yöpöytälukemisena pääsykoekirjoja ei kannata pitää, vaikka uni niitä lukiessa saattaakin helposti tulla silmään.

    • KTMmelkeinmyösOTM

      Karvan alle 40 aloitin oikiksen, nyt karvan yli 40 - gradu roikkuu. Muuten hyvä, pääsykoe ei ole ylitsepääsemättömän vaikea, lähinnä tuuria tarvitaan. Jos ei ekana, niin toisena vuosena normiälyinen aikuinen pääsee sisälle. Myös opiskelussa ei ikä haittaa, päin vastoin. Luulen, että ikä helpottaa asioiden omaksumista kokemuksen kautta.

      Mutta sitten tulee se mutta. Koitapa päästä juristin töihin tämän ikäisenä, ilman kokemusta. Voin sanoa että hukkaan meni. Silläpä tuo gradu roikkuu, on kyllä tullut selväksi että töitä on aivan turha haaveilla. Alla mulla on kauppatieteet, laskentatoimea ja yrittäjyyttä. Jatkoin yrittäjänä, teoreettisesti kai voisi jatkaa yrittäjyyttä myös juridiikassa, mutta pikkuisen se haparoi ilman työkokemusta alalta - jota ei sitten saa tämän ikäiset. Yleissivistävänä koulutuksena kuitenkin aivan huippu, olen selvinnyt monesta solmusta ja uskaltanut lähteä tarvittaessa hakemaan oikeuksiani hyvällä menestyksellä.

      Summa summarum, aivan loistavaa yleistietoa, josta varmasti hyödyt usein. Opiskelu mukavaa ja erittäin mielenkiintoista. Mutta töiden saanti.. Laitoksen johtaja sen ensimmäisenä päivänä meille sanoi: jos et koulun aikana pääse alan töihin ja harjoitteluun, et tule saamaan töitä. Ja tämä on sitten fakta. Ja tämän ikäisenä ET pääse harjoittelijaksi tai alan kesätöihin, jotta ikinä pääsisit siitä eteenpäin.

      • nnnxx

        ”Ja tämän ikäisenä ET pääse harjoittelijaksi tai alan kesätöihin, jotta ikinä pääsisit siitä eteenpäin.”

        Tässä väitän kyllä vastaan, sillä itse aloitin yli 40-kymppisenä oikeustieteen opinnot ja pääsin jo toisena vuotena harjoittelijaksi. Nyt työsuhde kestänyt jo kaksi vuotta ja gradua olen aloittelemassa. Eli eiköhän se ole ennemminkin henkilöstä kiinni saako harjoittelupaikkaa opiskeluaikoina, ei iästä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe