Rokotuksista kansalainen saa päättää itsenäisesti, ruotsista ei!

VesittäjäLaasonen

Viime päivinä julkisessa keskustelussa on ollut esillä rokotukset, joista Luodon kunnan asukkaat ovat kieltäytyneet. Mitään pakkoa rokottaa lapsia yleisvaarallisia tauteja vastaan ei kuitenkaan haluta esittää, vaan jokainen saa edelleen itse kapinoida ja jättää lapset vapaasti rokottamatta.
Eikö ole todella outoa, että ruotsin kieleeen jokainen kansalainen kuitenkin pakotetaan absoluuttisesti, vaikka ruotsin kielen osaamattomuus luulisi olevan jokaisen yksilön oma asia, joka ei vahingoita ketään, päinvasto kuin kuin rokottamisesta kieltäytyminen??

Rokotusten osalta ministerit vain _vetoavat_ vanhempiin, mutta ruotsin osalta he pakottavat vanhemmat alistamaan lapsensa ruotsin kielen ylivallalle.

Missä oikeus ja kohtuus voimatoimien käytössä ? Lapsethan pakotetaan voimatoimin ruotsin tunneille, sillä uhalla, että muuten opintopolku katkaistaan. Mitään voimatoimia ei kuitenkaan käytetä rokotuskattavuuden parantamiseksi... Miettikääpä sitä.

10

373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osuvaa

      Osuva vertaus ja tilannekuva!

    • VesittäjäLaasonen

      "Vanhempien aatteelliset syyt eivät saisi olla syy lapsen rokotuksen kieltämiseen. Näin sanoo kokoomuksen lääkärikansanedustaja ja Lastenliiton hallituksen puheenjohtaja Mia Laiho tiedotteessaan.

      Hän ehdottaa lasten rokotusohjelmaan liittyvien yleisvaarallisten tartuntatautien muuttamista pakollisiksi. '

      Hänen mielestään

      "rokotuksesta kieltäytymiseen pitäisi olla lääketieteellisesti perusteltu syy".

      –Sosiaali- ja terveysministeriön ja sen alaisen THL:n olisikin syytä harkita vähintään rokotusohjelmaan sisältyvien yleisvaarallisten tartuntatautien rokotteiden muuttamista pakollisiksi.

      Hän lisää, että kaikki Suomen rokotusohjelman rokotukset ovat tarkoin tutkittuja, turvallisia ja perheille myös ilmaisia."

      https://www.pohjalainen.fi/uutiset/kotimaa/kokoomuspoliitikko-valayttaa-rokotepakkoa-koko-maahan-vaarallisten-tartuntatautien-rokotteet-muutettava-pakollisiksi-1.2808463

      Aika mielenkiintoista, että jopa rokotuspakkoa ajava kansanedustaja kuitenkin sallisi vapautuksen pakkorokotuksesta, mutta pakkoruotsista vapautusta ei saa kukaan millään perusteella. Ei edes lääketieteellisistä syistä.

      Seurataanpa tilannetta, kumpi toteutuu ensin: vapaus päättää suhteesta ruotsin kieleen (vapaus valita ruotsi tai olla valitsematta) vai pakkorokotukset!

      "Rokotevastaisuudelle on Kontion mukaan monia syitä. Hän pitää tärkeänä, että syitä käydään vanhempien kanssa läpi ja mahdolliseen epätietoisuuteen puututaan. Jotkut vanhemmat eivät halua aiheuttaa lapselle kipua ja haluavat välttää mahdollista kuumeen nousua. Toiset eivät pidä ajatuksesta, että lapsi altistuu rokotteen sisältämille aineille. "

      Rokotevastaisuutta ymmärretään, mutta pakkoruotsivastaisuutta ei haluta tässä yhteiskunnassa ymmärtää, vaikka ruotsista kieltäytyminen ei ole keneltäkään pois mutta rokotuksesta kieltäytyminen voi aiheuttaa ongelmia ympäröivälle yhteiskunnalle. Silti ketään ei pakoteta ottamaan rokotuksia, vaan asiassa vallitsee valinnanvapaus.

    • KummallinenArvopohja

      Ruotsinkieliset ovat jostain kumman syystä erittäin rokotevastaisia ja vaativat oikeuden itse päättää rokottamisesta mutta kielen valintaa ei annetta suomalaiselle itse päätettäväksi. Toinen päätös johtaa jonkun kuolemaan ja toinen päätös johtaa siihen että Ingrid ei saa palvelua äidinkielellään, kumpi päätös pitäisi siis jättää asiantuntijoiden päätettäväksi?

    • VesittäjäLaasonen

      "toinen päätös johtaa siihen että Ingrid ei saa palvelua äidinkielellään"

      Mutta eihän tämä edes pidä paikkaansa. Jos minun lapseni ei lue ruotsia, sillä ei ole mitään vaikutusta Ingridin saamaan palveluun, koska lapseni ei aio mennä ruotsinkielisten palvelijaksi, vaan ihan muulle uralle. Mutta jos minun lastani ei rokoteta tarttuvaa tautia vastaan, rokotekattavuus saattaa jäädä vajaaksi ja joku muukin sairastuu ja kuolee, esim. joku maahanmuuttaja tai vanhus, jolla ei ole rokotesuojaa. Silti kukaan ei edelleenkään vaadi tahdonvastaisia pakkorokotuksia! Mutta tahdonvastainen ruotsiin pakottaminen, sitä ajaa koko poliittinen eliitti.

      Tällainen pakkojen epäsuhta tulee ottaa yleiseen keskusteluun:
      Ruotsiin pakotetaan 100% kansasta, vaikka ruotsista kieltäytymisellä ei ole mitään kielteisiä seurauksia kansakunnan elinvoiman ja onnellisuuden kannalta.
      Granni Laasonen esitti juuri telkkarissa, että lapsilisät poistetaan, jos ei suostu rokottamaan lasta. Kyllä minulle sopisi lapsilisien poistaminen, jos lasta ei tarvitse alistaa ruotsin kielelle!

      Ruotsn kielii on korostettu pakko tässä maassa, pakkojen pakko, kaikkien pakkojen äiti!

    • Per-kel

      1970 kun muutin Gööteporiin tapasin suomalaisia ummikkoja, asuneeet ruotsissa jo parikymmentä vuotta, halusivat minut tulkiksi viranomaisilla asioidessaan , mie ku osasin rantaruottia :D

      • RakkaudenKesä69

        Hienoa... tosin luultavasti missasit kaikkien aikojen Woodstockin koska olit Ruotsissa neuvomassa ummikoita. Lisäksi pelkästään ruotsia osaamalla olisi myös jäänyt ostokset tekemättä Woodstockissa.


      • useampi9
        RakkaudenKesä69 kirjoitti:

        Hienoa... tosin luultavasti missasit kaikkien aikojen Woodstockin koska olit Ruotsissa neuvomassa ummikoita. Lisäksi pelkästään ruotsia osaamalla olisi myös jäänyt ostokset tekemättä Woodstockissa.

        "Lisäksi pelkästään ruotsia osaamalla" ?

        Mistäköhän päättelet että kyseinen heppu on osannut pelkästään ruotsia? Pelkäätkö ajatusta, että hän osaisi sekä SEKÄ ruotsia ETTÄ englantia?


      • FiksuimmatVoittaa

        Englannin osaaminen nyt ei taitona ole sen ihmeellisempi kuin ruotsinkaan että en kyllä pelkää. Jos per kel osaisi vaikka espanjaa tai kiinaa niin taistelisimme samoista työpaikoista. Onneksi keskiverto suomalainen osaa pelkkää suomea, englantia ja huonoa ruotsia.


    • Ministeri Saarikko:

      Ministeri Saarikko ei kannata pakkorokotuksia: ”Hyödyllisyydestä ei aukotonta näyttöä”
      Tänään klo 13:45
      Pakkorokotusten sijaan perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk) haluaisi lisää rokotusneuvontaa ja -ohjausta.

      Ei ole osoitettavissa aukotonta näyttöä pakon hyödyllisyydestä.

      Vapaaehtoisen rokottamisen Pohjoismaissa rokotekattavuus on suurempi kuin pakkoon perustuvissa Itä-Euroopan maissa. Australiassa sosiaalietuuksien leikkaus on lisännyt sekä kaikki rokotukset ottavien että kokonaan rokotuksista kieltäytyvien määrää, Saarikko kirjoittaa.

      Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallituskaudella uudistettu tartuntatautilaki mahdollistaa pakkorokotukset tietyille väestöryhmille. Nykylain mukaiset pakkorokotukset ovat Annika Saarikon mukaan mahdollisia esimerkiksi terrorismitilanteissa.

      Ei ole osoitettavissa aukotonta näyttöä pakon hyödyllisyydestä.

      Sopii kyllä pakkoruotsiinkin!!!

      Missä aukoton näyttö pakon hyödyllisyydestä, Purra ja muut pakottajaryhmät?

    • degeneraatiotako

      Mistä johtuu, että tuhkarokko-epidemia ja rokotus-kiista tapahtuvat juuri Svenskfinlandissa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6560
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2634
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2210
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1886
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1661
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1457
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe