Aihe

Judoa kouluihin

Koulusensei

Judo olisi hyvä aloittaa siinä 7-8 vuoden iässä. Jos tarkastellaan tätä ikäryhmää, niin on helppoa huomata että koululaisistahan nyt puhutaan, tarkemmin eka ja tokaluokkalaisista. Ja kouluhan tarkoittaa tuon ikäisille yleensä muutamaa tuntia päivässä. 9-12 lienee aika tyypillinen koulupäivä.

No, mitä sitten ainakin meilläpäin lapset tekevät klo12 jälkeen kun vanhemmat pääsevät töistä vasta klo 16? No menevät iltapäiväkerhoon tietenkin. Ja se maksaa ainakin meillä 140e/kk.

Entäpäs jos judoseura alkaisikin tarjoamaan judon harrastamisen mahdollisuuden koulun liikuntasalissa iltapäivisin? Hinta vaikka 50 e/kk ?

Vanhempien kannalta kaksi asiaa hoituu kerralla. Lapsen harrastus ja ip-hoito. Lisäksi tulisi jopa säästöä perheen budjettiin.

Jos kaupungissa tämän saisi toimimaan edes yhdessä isossa koulussa niin että 1/3 oppilaista harrastaisi judoa iltapäivisin (käytännössä iltapäivät olisivat judoa ja muuta liikuntaa, voimistelua ja leikkiä sillä ei pelkkää judoa tuon ikäiset vielä jaksa niin pitkään), niin seuran junnujen taso ja määrä kasvaisi eksponentiaalisesti.

Vetäjiksi voisi palkata vaikka työllistämistuella/judo for peace rahalla/eu-tuella seuran kilpailijan ja/tai työpaikkaa vailla olevan aktiiviin. Itseasiassa tällä mallilla voisi pystyä palkkaamaan seuraan ammattivalmentajan ja mahdollistamaan ammattimaisen kilpailuun valmistautumisenkin. Judoammattilaisuuden.

3

501

  Vastaukset

  • Miten on toiminut teidän seurassa?

  • Hyvä avaus, vetäjää etsitään heti aluksi. Ei voi tarjota kouluille jos ei tiedetä kuka vetää.

   Opiskelijan hommia, sanoisin.

  • Ajatus on sinällään hyvä, eikä mitenkään uusi. Muutamia ihan pieniä käytännön ongelmia tuossa on...

   Ensinnäkin koulupäivä ei lopu kaikilla kello 12 eli osalla loppuu myös 13 tai 14, joten sopivan aloitusajan saaminen on hankalaa. Koulujen liikuntasalit ovat käytössä monesti myös alakoulun tuntien jälkeen eikä niissä ole yleensä tatamia valmiina. Paikallisen judoseuran tilat olisivat paremmat tähän tarkoitukseen, mutta sitten tulee vastaan matka. Kirsikkana kakun päällä odotusaika (esim. 12-16:30) on aika pitkä judoon. Jos lapsen pitää olla ip:ssä 4,5 tuntia niin sitä ei voi vaihtamalla korvata 2 tunnin judoksi.

   Isolla paikkakunnalla, jossa seuralla on mahdollisuus palkata tähän tekijä ja kulkuyhteys salille on hyvä, tämä voi toimia. Vaatii kyllä hirvittävän määrän yhteistyötä koulujen kanssa, suunnittelua ja ison markkinoinnin.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   394
   25523
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16387
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   400
   15138
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   12786
  5. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   42
   2071